- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Philips LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
StSanya
senior tag
válasz CactuS #44362 üzenetére
Mondjuk nálam nem alszik be a HDD, ugyanis be van kapcsolva az LG TV-n a TimeMachineII, azaz folyamatosan rögzíti a nézett adást. Iszonyatosan jól jött pl. mikor sörért kimentem, s lemaradtam gólról a múltkor...
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
-
King Unique
titán
válasz CactuS #44362 üzenetére
Igen, particionálod, formázod, aztán jöhet a wdidle3.
Lehet szórakozni sima wdidle3 futtató, pendrive stb. kreálásával, de szerinem legegyszerűbb egy UBCD-vel, azon is rajta van. Kiírod CD/ DVD-re, bebootolsz róla, SATA mód előtte AHCI-ről átállít IDE-re.
Igen szó volt róla, h ír róla egy hsz-t, de a lényeg, már így is le van írva szerintem.ami pü-be ment, ha van időd, akkor légyszíves azt is.
(#44361) zeusz55: persze, házilag tákolni sok mindent lehet, csak kinek van, kinek nincs hozzá türelme és azért mégse az igazi egy ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz CactuS #44359 üzenetére
Na, ez gyorsan megvolt...
Majd azt megírhatnád, h TV-n megy e vele alvó mód, kikapcsolás, mert ASMedia chipes, és PC, n, notebookon alapból nem ment, firmware-t kellett rajta frissíteni.(#44356) jim bcs : azért egy ilyen megoldás se ajánlott olyan téren, h a HDD csupaszon marad, (akkor már inkább dokkoló), és az átalakító kábel is elég rövid.
-
jim bcs
nagyúr
válasz CactuS #44354 üzenetére
vagy esetleg egy Delock 61883 és a szellőzés is megoldva
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
King Unique
titán
válasz CactuS #44351 üzenetére
Ha oda van írva, h külön "HDD....", akkor az 1 A-es USB-port lesz, az teljesen OK.
Eleve, ha nem akarod hordozni, hanem csak otthoni filmezésre lesz, jó a 3,5". Hosszabb a kábele, a 3,5" LC-Power racken van be-ki kapcsoló stb. A 2,5"-osnál meg, ha folyamatosan rá van dugva, akkor TV hol felpörgeti, hol leállítja. Nyilván, ha nem használod érdemes kihúzni, mert hosszútávon a sok felpörgetés se jó annyira.
Ráadásul sok 2,5" racknél, a zömmel ASMedia chipekben nincs alapból beállítva alvó mód, HDD leállítás...külön bele kell flashelni, v firmware-t frissíteni. Bár xy TV-n anélkül/ azzal hogyan működik az nem tudom pontosan.Persze kényelmesebb, praktikusabb jóval egy 2,5"-os HDD és rack, amit mondanak többiek, de akadhat hátránya is, az előnyök mellett.
-
zeusz55
senior tag
válasz CactuS #44351 üzenetére
Én a bluet ajánlanám, szerintem neked a célra tökéletes! Ha nem lényeges az USB 3 és árérzékeny vagy, javasolnám a KOLINK házat nekem régebben ilyen volt tökéletes fém, és jó a hűtése.
ITT vannak jó áron vinyók, és ha ügyes vagy 12-13 ból kijön egy amiben tudod milyen a gép, és később másra is tudod használni.
Ha van a tvn hdd port csak azon használd majd! Ugy van kitalálva hogy ott ne legyen hiszti a vinyó oldaláról, tápellátás, adatsebesség stb...
[ Szerkesztve ]
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
King Unique
titán
válasz CactuS #44346 üzenetére
Ha nyilván megvan a 3,5" rack, akkor csak TV-s célra nem biztos, h érdemes venni külön +1 2,5"-ost is. Abban is jó egyébként a Becrux.
A 2,5" USB táposok + TV kombinációnál eleve a TV USB-portjának áramellátása is kérdéses, mert, ha csak sima USB IN 5 V 0,5 A, akkor az vagy elég neki, v nem, ráadásul ha hosszabbító kábelt használsz (mert a 2,5"-hoz adott túl rövid), akkor vsz nem...igaz jobb TV-ken szokott lenni külön külső vinyós HDD In 5 V 1 A port, abban már fixen elmennek.Amúgy, amit fórumtársak is ajánlottak, fogadd meg, tényleg Red, v Purple ajánlott ilyen célra, azok bírják a gyűrődést.
Caviar Green esetében is, ha be van állítva a 300 sec fejparkolás a wdidle3 progival, akkor vsz az se annyira problémás, de egy Red eleve minőségibb. Utóbbinál 600.000 fejparkolás értéket ad meg a gyártó és 1.000.000 MTBF értéket, míg a Green 300.000 parkolás (persze láttunk már jóval e fölött is tökéletesen üzemelni) és vsz kevesebb a másik érték is. -
zeusz55
senior tag
válasz CactuS #44348 üzenetére
Szerintem felesleges döntés lenne ez a 3,5 táppal... veszel külön egy 500as WDt (akár használtan olcsón ha csak filmezésre lesz tv mellé) és egy fém házat és boldogan él még el nem hal!
Nekem Ilyen házam van és full másolásnál teher alatt alig melegebb mint a belső vinyóm, ami szintén 2,5 és venti közelben van! Szóval ezen ne aggódj, szerintem fölösleges macera a 3,5+táp!
Javaslom a külső rackes topikot kérdezz rá jó házakra nagyon jó fejek és segítőkészek, batagy és king u kifejezetten!
Eleve sztem már az őrültség aki gyári külső vinyót vesz... külön külön olcsóbban jön ki, és a választék, valamint a későbbi felhasználás is határtalan!
Szerk:
WD Blueba van ami nem 7200as![ Szerkesztve ]
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
StSanya
senior tag
válasz CactuS #44346 üzenetére
Jól gondolod, WD vonalon jó választás akár a Red, akár a Purple, még esetleg az AV-GP család közt nézz szét. Ezek jól bírják a műsor rögzítést is.
Viszont, TV mellé én nem 3,5" külső tápos HDD-t tennék, hanem 2,5" notebook HDD-st, ami elmegy az USB 5V-járól is.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
vond
MODERÁTOR
válasz CactuS #42932 üzenetére
WD20EFRX + Sharkoon Rapid Case kombót merem ajánlani. Több ilyen szettet összeszereltem már, itthonra, munkahelyre, ismerősöknek. Mindegyik tökéletesen teszi a dolgát. Halkak, hűvösek (aktív hűtés nélkül is), keveset fogyasztanak, mindennel kompatibilisek, és - az 5-6000 rpm ellenére - viszonylag gyorsak is.
1 terás lemezeket nem éri meg venni, a 2-3(-4) terásoknak sokkal jobb a GB/Ft mutatójuk.
A WD Red-ekre meg gyárilag 3 év garancia jár. Vedd olyan helyen, ahol ezt meg is adják. De ha netán valamiért mégsem sikerül, és valami gond adódik a lemezzel a 2. és 3 év között, akkor közvetlenül a WD-vel is leügyezheted a garanciát.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz CactuS #34453 üzenetére
Közben megoldódott (Freedos az istennek nem akarta elindulni, mindig kifagyott a kernel betöltése közben.
Még egy kérdés és - remélem most egy jó darabig - eltűnök a topikból, nem kellemetlenkedem többet: Elvileg sikerült kiírta, hogy disabled. HDSentinelben ezt lehet valahol látni, hogy sikeres volt? Vagy majd csak annyit, hogy nem nő baromi gyorsan az indulások/leállások száma?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
ggg1
aktív tag
válasz CactuS #34191 üzenetére
Szia!
Minden elektronikának és gépnek rendkívül árt a ki- és bekapcsolás, és jelentősen csökkenti az élettartamát. Persze egy jobb minőségű egységnek kevésbé. A ki- és bekapcsoláskor a szerkezeteknek hirtelen megváltozik a hőmérsékletük, változik az anyagok térfogata, jobban öregszik, fárad az anyag és a szerkezet is. A legjobb a winchestereknek az, ha állandó fordulatszámon, állandó hőmérsékleten működnek, ekkor érik el a leghosszabb élettartamot. Vagy akkor, ha sosem kapcsolod be. :-D
-
vond
MODERÁTOR
válasz CactuS #34146 üzenetére
Nem változik a fordulatszáma, fix. 5400-as (csak a marketingesek alkottak megint)...
Soknak érzem azt a 6 ezret, hisz' van, ahol még 30 ezer alatt van...Most nézem, ájponon is ennyi (pár napja még jócskán 30 fölött volt), és az EZRX 24 ezer párszáz forint, úgyhogy nem szóltam...[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
FefeeX
veterán
válasz CactuS #33647 üzenetére
van az egy ezressel olcsóbban is
Én mondjuk inkább a red szériára hajtok a NAS miatt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Robotporszívók
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest