-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
válasz boborján2 #72993 üzenetére
Engem inkább az zavart ,hogy írja, hogy több, mint 20 éve foglalkozik számítástechnikával..
Jó, de akkor mit csinált az elmúlt 20 évben, ha az edukáció kimaradt.
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Askformore #72987 üzenetére
Ha SSD-d lenne igaz lenne, amit írsz. De ez HDD.
Nem gondolom, hogy itt lenne ilyen, de lehet tévedek.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
Akkor még ezt olvasd el a Sata 3.3 szabvány kapcsán.
Released in February 2016, SATA revision 3.3 introduced the following features:[41][42]
Shingled magnetic recording (SMR) support that provides a 25 percent or greater increase in hard disk drive capacity by overlapping tracks on the media.
Power Disable feature (see PWDIS pin) allows for remote power cycling of SATA drives and a Rebuild Assist function that speeds up the rebuild process to help ease maintenance in the data center.
Transmitter Emphasis Specification increases interoperability and reliability between host and devices in electrically demanding environments.
An activity indicator and staggered spin-up can be controlled by the same pin, adding flexibility and providing users with more choices.The new Power Disable feature (similar to the SAS Power Disable feature) uses Pin 3 of the SATA power connector. Some legacy power supplies that provide 3.3 V power on Pin 3 would force drives with Power Disable feature to get stuck in a hard reset condition preventing them from spinning up.
The problem can usually be eliminated by using a simple “Molex to SATA” power adaptor to supply power to these drives.[43]
Benne a válasz. Létező probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Hozom a magyarázatot: [link]
This issue is caused by older power supply units providing 3.3 V power on SATA pin 3 which collides with the Power Disable feature of drives implementing SATA revision 3.3.
I had the same issue with a Seasonic PSU "Prime Modular 80+ Platinum, 750 Watt" and a modern Western Digital DC HC510 (10 TB "data center drive") that refused to spin up when connected to the PC-internal power supply, but ran without problems when connecting it to an external USB-to-SATA adaptor with an external power supply.De HC510-nél több esetben is volt ilyen, kicsit kutatva.
És ott is az átalakítót javasolják. A többit a WD-vel kell lemeccselni.
De nem egyedi esetek.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz King Unique #72931 üzenetére
Szerencsére másodpéldányok időszakosan voltak, de most kicsit tudatosabban elmentem.
Köszi a segítséget!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz King Unique #72929 üzenetére
Igen, az is meglesz, de most először lementek mindent, aztán amit az ingyenes HDS-lel meg tudok csinálni, azt megteszem.
Nem temetem, de mentek azért a biztonság kedvéért, mert nem tegnapi a legutóbbi backup.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Adódik így a kérdés, hogy "milyen merevlemezt" vegyek.
Habár megoldódik az adatmentés, mert van több vinyó is, meg a 2x1TB-os NAS-t is aktív állapotba helyeztem, de jó lenne ezt a 4TB-ost száműzni a NAS-ba ideiglenes adattárolásra, és egy másikra átköltöztetni mindent.
2-4TB között keresek tehát HDD-t.
Felőlem lehet használt is, nem zárkózok el, ha van valami tuti hardveraprós vétel .
-
Graphics
Jómunkásember
Nekem egy ITX házam van, nem a legjobb szellőzés szempontjából, de próbálom még felülről is hűteni kicsit.
Átlag hőfok 42 fok, nyáron talán volt kicsit melegebb is neki. Elvileg ez még nem vészes.
De most azért majd ránézek, meg veszek talonba pár HDD-t... Én hülye pár hónapja eladtam egy marék 500GB-os notivinyót... pedig most jól jött volna.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz tibaimp #72922 üzenetére
Szerencsére részleges mentés volt, de ez most belémrakta az ideget kicsit így vasárnap estére.
Mindegy, most kimentem 2 helyre a cuccokat, amíg oké minden, aztán keresek egy friss lemezt ehelyett ,vagy ezt beteszem a NAS-ba.
Pedig hangoztatom az adatbiztonságot, de lehet újra kell terveznem a OMV-t itthon.Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz King Unique #72919 üzenetére
Köszi, ránézek.
FW elvileg friss, a WD Diagnostic Failed with error code:7-tel most megállt.
Rövid önteszt a HDS-ben pedig : Sikertelen olvasó egység hibája miatt..
Ajjaj, ez érzésem szerint nem túl jó jel... :/
Szedem elő a tartalék lemezeket.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Üdv!
Már meglévő HDD kapcsán jöttem kérdezni.Adott egy WD RED WD40EFRX-68WT0N0 4TB-os merevlemez.
1066 nap működéssel, adattárolásra van a gépben igazából.
Lemez felületén 2 gyenge szektor keletkezett.Kezdjek-e aggódni emiatt, és "azonnali" adatmentésbe kezdeni?
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
4TB-os merevlemezt vennék , a kiszemelt a használt piacról egy WD Red (WD40EFRX) Nasware 2.0.Van érdemi különbség a 2.0 és 3.0 verziók között?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz vizimento #51518 üzenetére
Kérdésem milyen routerhez mert ha a Technicolor-féle routerhez, akkor sok értelme nem lesz, 400kb/s olvasást tud, én már kínlódtam vele....
Ha vmi komolyabb, akkor nem szóltam
Szerintem vegyél Hitachit a hardverkerből 3 év garival, és külön egy keretet. Mivel a külső vinyókra nem adnak 3 éveket, így jobban jársz.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz kmisi99 #51504 üzenetére
Ha nincs baja én nem bántanám, max ha elkezd bad sectoros lenni.
A vinyónak a legrosszabb szerintem a parkoltatás, az nyírja ki.... A Green WD-ket is az ette meg..
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Hát akkor vagy vmi zajszigetelt házikó ,vagy ugyanebből az 5400-as
Amúgy ezt az avatarod nem láttam, mondom ismerős a neved, privátjaimra ránéztem, így már beugrott minden
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz jim bcs #51467 üzenetére
10 éves konfigot vált ,tehát nem szempont a jó Gb/Ft mutató.
14 ezer a max keret, ebből kell lőni valami jót, de ne szart
3,5-es jön ki árban leginkább, de ha 2,5-esben tudjuk ugyanazt a tempót oké, árban ahogy néztem hasonlóak.
Esetleg 2,5-be ez? Hitachi, nekem ilyenem van csak 1TB-osban, és elég patent, ja meg 3 év a gari
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Halló, vinyót keresek, olcsó konfigba, mutatom az opciókat, mivel PCX-ből lesz.
320-asok:
Hitachi 320GB SATA2 8MB HCS5C3232SLA380 merevlemez
Western Digital 320GB 8MB SATA2 WD3200AVJS merevlemez500-asok:
Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050
Seagate 500GB ST500DM002 merevlemez
Western Digital WD5000AAKX
Western Digital WD5000AZRX1TB
Seagate 1TB 8MB SATA2 ST31000322CS merevlemez
Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100 merevlemez
Seagate 1TB SATA3 32MB ST1000DM003 merevlemez
Western Digital 1TB SATA3 64MB WD10EZRZ merevlemez
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10EZRX merevlemezEzekből kéne nekem a legjobb vétel
Akár mindegyikből 1-1 kiemelve, fontos a gariidő is. Ár szempontjából a 10-14 ezres sáv, és a relatíve gyorsaság nem hátrány, rendszernek lesz
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Amióta a Seagate átvette a Samsung HDD részlegét, ők sem épp kicsik
A Toshiba a legkisebb, de amikor a Samsungot átvették a Seagate-sek, akkor előbbinek 11% volt a piaci része.
2011-ben, amikor is elkezdődtek a nagy felvásárlások akkor ez volt a felállás, és itt még nem is szerepel a Samsung eredménye:
Western Digital 52,2 millió meghajtót szállított le, míg a Seagate 48,9, a Hitachi pedig 30,3 milliós eladást produkált
Ergo a kicsi nem épp helytálló
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz XGalapagosiX #44986 üzenetére
Szerintem megfelelő.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Marci79 #44977 üzenetére
Szerintem simán, vagy ha van időd, keresd meg hardveraprón blackvinyl kollegát, ő tud segíteni gariztatásban is akár, még úgy is megérné foglalkozni vele
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Ganz-[HUN] #44974 üzenetére
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Ganz-[HUN] #44972 üzenetére
én csak a mostaniból indulok ki, hogy már 2,5 éve 100%-on van , és elég jól szolgált eddig.
Emiatt szavaznék bizalmat neki, persze bármelyik gyártónál lehet szopós-széria.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Ganz-[HUN] #44970 üzenetére
Hitachi ennyire mumus?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Ganz-[HUN] #44968 üzenetére
Blue-ból sajnos utána kell néznem, 3 halt le egymás után: 320 - 500 - 640-esek... Azóta kissé szkeptikus vagyok
Dell notikból kellett kiműteni, gyárilag ezeket rakták beléjük...
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Ganz-[HUN] #44966 üzenetére
Abból sajna nincs 1TB-os notiba.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Ganz-[HUN] #44964 üzenetére
De gyorsnak is kell lennie valamilyen szinten.
A RED-re meg nem ez a jellemző adat. nagy fájlok miatt esetlegesen.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ubyegon2 #44959 üzenetére
Részemről semmi gond.
Nem a saját fejem után megyek, csak volt három jelöltem. A Hitachi tempója meggyőző volt.
Az igaz, hogy kimaradt a mostani tárhely mérete, ez egy 640GB-os. Másodlagos alatt azt értettem, hogy a fő helyen egy SSD pihen, és mellette dolgozik egy HDD.
Tárolónak van, de végülis a nagyméretű fájlok miatt lehet jobb ha pörgős.
Köszi a segítséget
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ubyegon2 #44957 üzenetére
Nah ...
Utaztam, így nem tudtam mindent megnézni telefonról, bocsi... De nem értem miért kell így számonkérni, pedig normálisan kérdeztem
Amúgy írtam, hogy 1TB-os kell mindenképp, 640-es utána nem előrelepés egy 750-es...
Tudtommal, amit néztem, az még egy Hitachi fejlesztés, és nem átcímkézett WD.
Tudom , hogy WD, tényleg sokat olvasok a témában... LE is írtam mire lenne szükségem 1TB-os vinyóra.Vagy valami rosszat, rosszul kérdeztem? Nem nagyon értem mi a baj velem ...
Azt hiszem többet nem is kérdezek, mert nem igazán látom értelmét felesleges vitába futnom. Kérdeztem, normálisan, az igényeket is tálaltam.
Köszöntem a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ubyegon2 #44955 üzenetére
Eddig a válaszokkal foglalkoztam, meg bevásároltam , nyugi, elolvastam azt, amit írtál és átgondoltam mi az amire inkább szükségem van
Mivel a rendszer SSD-n van, és nagyméretű PSD-fájlokat tárolok a vinyón, így lehet jobb választás egy nagyobb fordulatú vinyó.
Sajnos pont laptop-fronton szívtam már be 4-5 WD-vel, és ez még a WD előtti fejlesztés eredménye.
Emiatt gondoltam jó pontot szavazni neki, de majd utánaolvasok még természetesen
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ubyegon2 #44925 üzenetére
Végül utánaolvastam, épp volt teszten a Hitachi
Mivel ez a piac leggyorsabb ajánlata , nem kérdés, hogy ez lesz, 2 év garival. a WD Red-nél nem túl jók az adatátviteli képességek.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Intel core33 #44951 üzenetére
NEm úgy jön le, hogy nagyjából menne a dolog... Az előzmények alapján...
Semmit ne csinálj a BIOS-szal, esetleg AHCI mode-ba állítsd telepítés előtt, és ennyi, mást nem kell.
szerk.: Nem kell beállítani, indulásnál van lehetőség boot-opciót választani, ha fixre állítod , újraindulást követően megint telepíteni fogja.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Intel core33 #44949 üzenetére
Ha ennyire nem vagy jártas a témában miért nem keresel egy szakértő ismerőst?
Nincs a környéken ,aki kicsit jobban űzi az informatikát?
Már elég régóta futsz köröket ezzel a gép-kérdéssel.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Intel core33 #44940 üzenetére
Ha ennyire fillérb.szás megy, akkor ha bedöglik a vinyó ne lepődj meg
6 vagy 12 ezer , lehet nem mindegy, de utóbbinál nem fáj a fejed.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Intel core33 #44930 üzenetére
Uj vinyot vegyél.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Intel core33 #44927 üzenetére
Sata 3-ast.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Intel core33 #44916 üzenetére
Lövésünk sincs így innen, látni kéne
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Intel core33 #44907 üzenetére
Vettél azóta tápot? vagy a gagyi táppal próbálkoztál?
-
Graphics
Jómunkásember
Halihó, Notebook-ba keresek másodlagos helyre nagy méretű winchestert.
PCX kínálata pl szóba jöhet, de bármilyen megoldás jöhet. A lényeg, kevés parkoltatást végezzen, és ár-értékben is megfelelő legyen.
Ezeket néztem ki első körben:
Hitachi 1TB 8MB SATA3 HTS541010A9E680
Hitachi 1TB SATA3 32MB HTS721010A9E630 notebook merevlemez
Western Digital 1TB SATA3 16MB WD10JFCX notebook merevlemez
Mostani vinyóm:nHitachi HTS547564A9E384
Igazából fogyasztás nem mérvadó számomra, munkaeszközként használom.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Zola007 #43069 üzenetére
Tervben van egy otthoni NAS, de még nem jutottam el a megvalósításig.
Kb azt mondom, amíg nem lesz saját lakásom, és ökoszisztémám, addig meg kell oldani a kézi-backupot, és a nagy tárhelyet.
Ha lesz akkor pedig a pluszba vásárolt eszközök / hardverek / mehetnek a NAS-ba
A külső vinyós megoldás nem lenne rossz, költséghatékony és 2in1 backup is lehetne.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Zola007 #43066 üzenetére
PSD fájlokkal machinálok, nem kis mennyiségben.
DVD helyén : 640GB-os HDD
HDD helyén : 120GB SSD: a rendszertempó miatt, elég sokszor prezentálom az épp készülő munkát, ahol nem lehet 2 percig várni az elindulásra...
Azért nem elég a hely, mivel sokszor egy régebbi melóba kell visszanyúlnom bizonyos effektekért, áttűnésekért, rétegekért.
-
Graphics
Jómunkásember
Na erre mit mondanak az Urak?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Zola007 #43031 üzenetére
Akkor lehet lentebb adom , legyen 1,5TB-os, az már a jelenlegi 2x-ese, ez is 3 év alatt jött össze, jódarabig elég lenne az is.
Tehát:
- 2,5-es, notivinyó
- 1,5TB
- Megbízható, hosszú gariidő lehet.Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
Na megvan az én topicom
Szóval kinőttem a tárhelyem a notiban... 640GB volt eddig, viszont elfogytam, és kéne plusz tárhely.
1,5-2TB jöhet szóba méret: 2,5-es, elfogadható áron, jó teljesítménnyel.
Amit nem értek, hogy a 2TB-os 2,5-es külső vinyó miért olcsóbb, mintha külön vennék 2,5-es HDD-t?
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Mészi Zoli #35090 üzenetére
A külső ház és a dokkoló két különböző dolog
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Kroni1 #35076 üzenetére
annak a hitachi-nak kéne utánanézni, egy másik cikkben is találtam, hogy őt ajánlották, de még keresek szakmai oldalakat is.
Az biztos, hogy 1 tányéros, és 2 év garival adják.
Egy teszt / review róla, számokkal is, ár/értékben jó, itt pont az emlegett Blue Scorpion-nal / fújfújfúj / hasonlítják össze, illetve az elődökkel a Hitachi részéről.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz CoolBoy323 #35074 üzenetére
Melyik adatot nem írja jól?
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Kroni1 #35071 üzenetére
HDS statisztika és adatbázis. Innen hamar lehet lemezszámot találni
Sőt , ahogy nézem, amit írtam Hitachi is elég jól szerepel a statisztikában. persze nem szentírás
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Kroni1 #35071 üzenetére
Az a gond a notivinyókkal, hogy kicsi a cache, és az energiahatékonyság miatt 5400-asok többségben vannak, így a sebesség meg van lőve.
Nekem Hitachi TravelStar van a notiban /5400/, rendszernek is volt már használva, tetű volt, SSD-re váltottam, meghagytam adattárnak.Ez alapján ha valamelyest sebesség is fontos, keresném az 7200-as egytányéros modelleket. Szétnézek, de lehet addigra jön egy szakértő és segít
7200 Hitachi TravelStar , 1 tányéros [link]
Esetleg a vinyó típusszámára keresve + a Hard Disk Sentinel szót használva kidobja a HDS adatbázisából. így találtam meg én is
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Kroni1 #35069 üzenetére
WD Blue Scorpion-t ne, őt zárd ki a listáról.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz CoolBoy323 #35060 üzenetére
Na ez akkor jobb rendszernek, de akkor a HGST mit tudhat.
-
Graphics
Jómunkásember
Mivel az 1TB-os Green 1 tányéros, így azért jóval gyorsabb mint a régi Green-ek.
Ha kell esetleg valami sebességteszttel megnézhetem, ilyenem van adatmentő vinyónak
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Celithrandi #35027 üzenetére
"Seagate ha jól olvasom samu érdekeltségbe került?"
Ez pont fordítva történt, a Seagate bevásárolt a Samsung merevlemez üzletágából, természetesen csekély részedése még maradt a buliban a Samsungnak / pár százalék /
A jelenlegi kínálatnál elindult az átcímkézés, így valójában csak is pontos szériaszám alapján lehet megmondani, hogy Samsung vagy Seagate belsőt rejt.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ViZion #35022 üzenetére
Hát ha azt vesszük, hogy talán 300 000 fejparkoltatásra van méretezve / de ez lehet 600 ezer pontosan nem rémlik / akkor elég korán elfáradnak....
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ViZion #35002 üzenetére
Azt hittem az EZRX-ből már csak 2 tányéros fut, akkor valszeg típuskód.
Hát igazából jókérdés... Veszel egy Hitachi-t szinte csak akkor tudod meg, amikor kézbe vetted, hogy ez még HGST termék, vagy esetleg WD / habár itt kisebb eséllyel lesz utóbbi /
Seagate: veszel egy Seagate vinyót, amire seagate.com van írva, de azért Seagate Barracuda SpinPoint, és még a Samsung logó is rajta van.... Na mit vettél?
Ismerősöm vett Hitachit, meg volt vele elégedve, nekem notiba is van belőle, kopkopkop jó, adattárolásra WD Green, de szigorúan kikapcsoltam a parkoltatást....
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz banderasz77 #35000 üzenetére
WD Green ugyanezt csinálta. javaslat, indulásnál HD Sentinel , vinyó adatai, parkoltatásnál a decimális értéket feljegyzed.
És megnézed, hogy két indítás között mennyit változik, ha csak 2-t akkor ki van kapcsolva a parkoltatás, ha többet, akkor nincs
-
Graphics
Jómunkásember
válasz banderasz77 #34998 üzenetére
Akkor ez nem parkoltat, hanem a tányért állítaná le?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz banderasz77 #34996 üzenetére
Lehet , hogy a wdidle nincs rá hatással, hiába módosítod... Nekem a green-nél kikapcsolta.
Azt a Scorpion szériát lenyomnám a tervezője torkán ,keresztben
-
Graphics
Jómunkásember
válasz uszilard #34993 üzenetére
wdidle3.exe, ezt a programot boot pendrive-ról kéne működtetni, és csak ez az eszköz kell ,hogy a gépbe legyen / mármint a cél vinyó, amint a parkoltatás értékét szeretné az ember állítani /
Egyszer kell megcsinálni , és utána a megadott érték után fog csak parkoltatni
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz uszilard #34989 üzenetére
Rá mindenképp figyelj oda.... Részemről a WD felejtős kategória lett a notikban...
Ezt amúgy nekem is csinálja a Hitachi Travelstar vinyóm, egy másik topicban nekem azt írták hagyjam ez természetes....Azóta beleszaladt 4000 parkoltatás... hát nem tudom előtte 1500ig jutottam 1 év alatt, igaz akkor rendszervinyó volt, amióta viszont SSD került a notiba, azóta a Caddy-ben pihen a vinyó, és adattárolás lett a célja... Parkoltatás időtartamát viszont Hitachinál nem tudom módosítani úgy mint pl az asztali WD Green-nél
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Egy érdekes "széria"hibára lettem figyelmes az utóbbi hetekben, valamelyest kapcsolódik a vásárláshoz is, inkább megosztom.
A történet a következő, volt egy Dell N5110-es noti, erős kis masina, ment is jódarabig, majd egyszer csak gondolt egyet a vinyó és szektorhibás lett... Hogy ez folyamatosan ,vagy mi által, nem tudni.
Az érdekesség, hogy azon a héten még két ilyen típusú vinyó kezdett el rossz szektorokat dobálni, gyanúsan az elején. Majd PH-n is feltűntek azon a héten hasonló típusú vinyók.
Western Digital Scorpion Blue / BPVT széria / 320-astól kezdve 640GB-ig....
A vinyó az első 20% külön particionálását követően adattárolásra tökéletesen alkalmas. HDD Scan is jelezte a szektorhibát, kb 400-500 szektor volt halott , elszórtan az első részén...
Ismerős ültette az urban legends-et a fülembe, hogy nem valós szektorhibákról van szó... Kicsit gyanús is lett a story.
Találkozott-e ezzel még itt valaki?
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Üdv mindenkinek, tervezett winyó-vásárlásnál felmerült lehetőségként egy Seagate.
SEAGATE 500GB 7200RPM 16MB SATA3 ST500DM002
Valaki tud róla valami infót? megéri-e, jó-e?
-
Graphics
Jómunkásember
Általános kérdés jön:
WD - Seagate - Samsung?
Melyik az ajánlott. 500GB-os kategóriáról beszélünk, tehát
WD Green,
Seagate Barracuda 500GB 16MB 7200rpm ST3500413AS
Esetleg valamilyen Samsung termékBármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- M.2 2280 256GB SSD-k eladók Ingyen posta
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- BONTATLAN/Samsung Portable T7 Shield 1TB