- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
válasz djculture #37885 üzenetére
A WD Blue WD5000AAKS már nagyon nem kapható, a Seagate még igen.
Ez a Western Digital Caviar Blue 500GB (WD5000AAKX) HDD és a Seagate Barracuda 500GB (ST500DM002) mennyire ajánlott?[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
asturel
őstag
3TB hdd-k kozul WD Red-en van ajanlott hdd (pl. seagate nas? Vagy wd vinyon kivul mast nem erdemes venni)? Lenyeg, hogy ne rezonaljon, seek hangjaba se remegjen bele a gep, alapvetoen csendes hdd kene, ssd system melle. (jatek, film, zene). Eleg sokat megy a gep (majdnem 0-24).
WD RED sorozat tenyleg annyival jobb a Green-nel?p.s. most Samsung HD103UJ vinyoim vannak, ezeket szeretnem lecserelni egyre
[ Szerkesztve ]
-
orionstar
csendes tag
Sziasztok!
Egy TB-os desktop merevlemezt vennék általános használatra hosszú távra (3év+), gyorsabb fajta érdekelne, de a fő szempont a megbízhatóság. Tudnátok ajánlani valamilyen gyártót/modelt/szériát?
Üdv.:
orionstar[ Szerkesztve ]
"...szeretem ha a világ jó néha kell már egy emberi szó..."
-
djculture
félisten
Jellemző hogy vettem tőle 10db 2T wd redet az új ár negyedéért egy cégnél dobták ki a kukába mert kicsi volt Idén januári gyártmányok. Ez a garanciáztatás ilyen csóró országokba divat, itt el is tökölnek vele még sokszor javittatni akarják máshol első szóra ad a gyártó egy újat, a hibásat meg odaadják egy szakértő brigádnak elemzésre hogy mi hibásodott meg benne és miért.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz TeeJay #37895 üzenetére
Hát a normál vinyókat már úgy szrja ki a gyár hogy meo se nagyon van látszik is. Teljesen random hogy mit fogsz ki. Ezek nagy része már a szeméttelepen lesz 3 év múlva, már nagyon gariztatni se szokás őket csak itthon a csoróság országában. Kint megrendel a felhasználó egy másikatsokszor az egész konfigot egy minimális hiba miatt a régit meg a kukába vágja. Egyik haver foglalkozik ezekkel hogy kamionnal hozza be ezeket konfigokat angliából németből sógoroktól..
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz djculture #37890 üzenetére
magyarul az ember ne vegyen vinyót mert úgyis szopni fog csak?
WD Blue szarakodik
Toshiba nincs gari
Hitachi kitudja
Seagate 1év garién úgy vagyok vele Hardverker a Hitachira 3évet ad, nem egy olyan nagyker ami lefelé menne a lejtőn, reményeim szerint 3évig még menni is fognak, talán addig nem lesz gondom
garis ügyintézésük nagyon jó, 3 darab ADATA külső vinyót vittem vissza hozzájuk és mindig cserélték, a 4. meg már majdnem 2éve üzemel, még van pár 1hónap garancia szóval csak sikerült kifogni olyat amibe jól működik mindenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Robo sapiens
tag
Sziasztok!
Egy Sharkoon Rapid-case 3.5" USB3 -as külső házba szeretnék merevlemezt nézni. LeC bazárjából melyik az ajánlottabb?
1. SEAGATE NAS Series 3TB 5900RPM 64MB SATA3 (ST3000VN000) - 28.990Ft - AKCIÓ
2. WD GREEN 3TB 64MB CACHE SATA3 WD30EZRX) - 28.990FtKöszönöm!
-
jim bcs
nagyúr
válasz djculture #37892 üzenetére
akkor lehet veszek mégegy Scorpio Blue-t, 2-4 havonta ráhúzom az új dolgokat és kb.30percet megy így gondolom csak elleszek akkor egy darabig, gondolom akkor az újabb LPVX-et lenne érdemes venni bár amire nekem kell elég az LPVT is
Az újebb LPVX széria jó lett, vagy még nincs érdemleges teszt, illetve ajánlott?
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz djculture #37888 üzenetére
Köszike!
nekem elég lenne egy 500GB-os rosszabb esetben a 750-es, most adatnak egy WD Scorpio Blue (LPVT) 500GB-os van bár nekem nincs gondom vele, biztonsági azaz 2. adatnak néztem volna ki a 2,5"-es RED-et a mostani 3,5"-es Blue helyett, nekem beváltak a 2,5"-es hdd-k és szép lassan el is tüntettem itthonról az összes 3,5"-est ert a batár méretüktől agylobot kaptam, már csak 1 van de mivel a 2,5"-es RED-ek elég borsosak így lehet ideiglenesen WD Scorpio Black lesz belőle vagy mégegy Scorpio Blue de már LPVX ezt még akkor megálmodom
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
djculture
félisten
válasz TeeJay #37889 üzenetére
Ja kérdés hogy a hitachira ki vállal garanciát, toshibára biztos hogy ha bedöglik a nagyker kisker nincs garancia. Toshiba nem vállal garanciát csak oem-nek, felhasználói szinten nincs garancia. Azért is ilyen olcsó.
Nemsokára jön a forditott áfa az egész számtech kereskedelemben ezek a szürkeimportos meg oem-től vásárolt más országban gépekben lévő vinyk miközben itthon árulják őket el is fognak tünni. Meg lesz egy 10-20% áremelkedés egyböl.
wd.ben eleve az a jó hogy nincs gond a garanciával, más nem megcsinálja az ember az rma-t és kiküldi német központba a leirt módon, ők meg küldenek vissza egy újat.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz djculture #37886 üzenetére
engem a 3 év garancia érdekelt, ahol rendeltem 2,5" 1TB Hitachi-t ott 3évet adnak rá
a WD-re 2év Toshiba szintén 2év garival kapható
akkor szerintem a Hitachit bepróbálni nem egy hátrányos dolog, a WD Blue döglik mint a fene
max az új SATA3 szériát próbáltam volna ki (WD10JPVX)majd kiderül mennyire járok jól vagy szívom meg a Hitachi-val
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
djculture
félisten
válasz TeeJay #37884 üzenetére
Ezt már megbeszéltük 2,5 vinyók az más téma ott wd-ből csak a black jó. toshiba is teljesen más 2,5 vonalon, mivel saját gyártmányokat gyárt 10 éve azon avonalon nem a alsó kategóriás hitachikat cimkéz át mint 3,5 vonalon. Hitachinak is volt gyártmánya de azt teljesen beolvasztotta a wd maradt a hulladék alsó kategória toshiba néven 3,5 vonalon.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz djculture #37882 üzenetére
akkor miért írt több kis és nagyker is nekem olyat hogy a 3év garis Hitachi-val kevesebb bajuk van mint a WD Blue 2,5" vinyókkal? nekem konkrétan elegem lett a WD Blue notivinyókból mert hullik mint a szar meg fejparkolós keményen
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
djculture
félisten
válasz Livius #37881 üzenetére
Szerinted? Wd átadott egy hitachi gyárat a toshibának az meg gyártja a sok szemetet tovább. Teljesen random, van hogy zsír újan kibontjuk már fel se pörög. Van hogy a viváldi négy évszakot elrecsegi bíztatásként., majd csattan egyet és ugy dönt hogy megy vissza gariba. Meg van ami 2 hónapig működik utána csinálja ezt. Van olyan akinél működik az 2T verzió gond nélkül de én az ellenségemnek ajánlanám max.
[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
Hello!
HDD vásárlásban gondolkozok, egy 13000 Forint alatti 500GB-os, 7200RPM-es, SATA3-as, lehetőleg 32MB cache-es HDD érdekelne. Tudnátuk ajánlani egyet, ami megbizhatónak ítélhető?Toshiba DT01ACA050 500GB
Eddig csak ezt találtam, lenne ennél jobb vétel? Egyáltalán ajánlott HDD vagy esetleg van valami rossz hír róla?Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Dzsekó
addikt
válasz goli11 #37873 üzenetére
Wdidle csak greenhez kell, Bluehoz nem, legalábbis a régiekhez nem kellett. De hamar kiderül ha lefuttatod a wdidle3 /r parancsot. Ha 8 vagy 4mp-en van, akkor növeld 300-ra vagy kapcsold ki a fejparkolást.
Ha win7-el particionálod a vinyót, akkor az Advanced formattal sem lesz gondod. -
djg
aktív tag
válasz djculture #37872 üzenetére
Mármint minimum annyi vagy újabb?
Most épp win8 van fent, de lehet, hogy később visszatérek a win7-hez...
Alaplap: asus p8z77m pro.Az sem okozhat összetűzést, hogy most van a gépben:
1db 250GB
1db 320GB
1db 500GB
1 db 1TBNa ide, vagy esetleg a 250-es helyére menne a 3TB-os.
Így menni fog, vagy lehet bármi összetűzés?
Akár gondolok itt arra, hogy ennyi területet már nem tud kezelni a rendszer, stb?
Mert ez így totál több, mint 5 terra lenne... -
goli11
tag
Sziasztok!
Most tervezek vásárolni egy WD5000AAKX vinyót. Kettő, max 3 partició, win7 oprendszerrel használnám.
Wdidle kell hozzzá, advanced formatot kell végezni rajta?Válaszokat előre is köszönöm.
Minden jo, ha vége .... azaz még működik.
-
djg
aktív tag
Sziasztok,
Rendeltem nemrég egy WD 1TB-os Blue-t, de hamar rá kellett jöjjek, hogy a mostani igényeimnek ez kevés, ezért rendelnék mellé egy 3TB-os Redet is.
Kérdés, hogy felmerülhet-e bármi komplikáció ekkora méretnél? Teszem azt nem ismerni fel mind a 3TB-ot vagy bármi ütközés géppel, alkatrésszel, stb?
Ez csak amolyan biztonsági tájékozódás...Köszi!
-
djculture
félisten
válasz Biluxzsolt #37868 üzenetére
Ha zsír új úgysincs rajta partíció így azt is kell rá csinálni utána meg formázni ntfs-re ...
[ Szerkesztve ]
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz djculture #37867 üzenetére
Akkor a dilemma megoldva.Köszi .Ezt nem is vettem számításba.
Kicsomagolás után berakom egy usb 3.0-ás házba. Formázzam gondolom,particionálni érdemes vagy felesleges? Csak adattárolás lesz rajta."Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
djculture
félisten
válasz Biluxzsolt #37865 üzenetére
Ja a komplett eszközre egybe van a gari úgyhogy ha eladod a vinyót és bedöglik a laptop akkor bajba leszel.
-
Biluxzsolt
aktív tag
Sziasztok.
Úgy alakult hogy a garancia lejárta előtt meghalt a WD vinyó a laptopomba.
Szó nélkül cserélték is egy ST1000LM024-re.(ez nem rosszabb minőségű?)
Én közben egy SSD-t tettem a helyére,így az új vinyót kibontatlanul a kezembe adták.
Úgy hallottam,hogy ilyenkor ha a laptopra lejár a garancia(kb 8 hó) a vinyó is csak addig garis?
Semmilyen papírom nincs róla.
Gondoltam,ezt így bontatlanul eladom és veszek egy jobbat(1 TB melyiket?)a garancia miatt.
Áfa visszajön,így csak a nettót kell számolni.
Vagy?
Köszönöm."Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
-
SPeti1984
senior tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy külső merevlemezt (usb-s) akár mekkorát képes kezelni a gép? Mert olyat hallottam már hogy belsőnél max csak 1-2 terrásat kezel az alaplap de nem tudom, hogy külsőnél ez hogyan működik. Megkért egy ismerős hogy nézzek neki külső HDD-t és kinéztem neki egy 3 terrásat és emiatt merült fel bennem a kérdés nehogy megrendeljem neki azt és a végén nem kezeli a gép rendesen kevesebbet lát belőle.
-
kovasi
csendes tag
Sziasztok!
Sata 1-es MSI laptopomba szeretnék Seagate Momentus XT 500GB Sata3 venni.
[link]
Megéri, érdemes?
Esetleg tapasztalat?Előre is köszi.
-
prtvlogan
aktív tag
Tisztelt Fórumtársak!
Úgy néz ki sikerült fél évvel ezelőtt belefutnom egy elég rossz szériás Samsung merevlemezbe. Sajnos nem jártam utána eléggé, ezért egy 1.5 TB merevlemezt használok rendszernek. Mondanom sem kell, gyorsaságban felveszi a versenyt a 486-os gépemmel, amin a win 98 van.. :-) Mivel elsősorban játszok a gépen, ezért nem zavart a windows lassú működése, mivel a játékok megfelelően mentek alóla. De kb egy hónapja különböző fagyásokra lettem figyelmes: Internetezés közben többször lefagy a böngésző, majd pár mp, vagy akár egy perc után is újraindul, a windows is mintha megfagyna, majd megy tovább.. Elég idegesítő volt, ezért újratelepítettem a rendszert. Csak sokadik próbálkozásra ment fel a rendszer, és azóta is csinálja a fenti problémákat.. Ekkor gondoltam megnézem a Hard Disk sentinel-el..
Öntesztet nem futtatja le, mert " az olvasó egység hibát észlelt, ezért leáll" Illetve talált még két gyenge szektort a lemezen, ezért csak 98%-os a kondíció. Bekapcsoláskor néha hallani fura hangokat a HDD-ből, de legtöbbször nem. Garancia még van rá, de működik, megy, ezért szerintem elhajtanának a fenébe.
Tudtok esetleg valamilyen tesztprogramot, ami megbízhatóan leteszteli a lemezt, hogy nyugodtan tudjam használni, mivel a személyes dolgaim is rajta vannak, amiket nem szeretnék elveszteni..
Szeretnék valami megbízható jó minőségű rendszervinyót, a fentebb Zsivaagoo által linkelt szerintem nekem is megfelelne, de erről a Samsungról is azt hittem..
A méret nem annyira számít, mivel a Samsung mellé tenném be, inkább árban legyen olcsóbb, természetesen nem a minőség rovására, de inkább vennék drágábban egy jót, mint olcsón két eldobóst..Előre is köszönöm!
-
jozs6200ax
aktív tag
Üdv emberek!
Hdd vásárlás előtt állok ,ami főleg adattárolásra lenne használva és külső rackben lenne főleg .De előfordulhat ,hogy a gépbe is bele szerelném. A kiszemelt hdd Link Mellé tudnátok ajánlani racket ? Valamit a egyéb hdd ötletet is elfogadok ,ha esetleg ez nem annyira megbízható. Válaszotokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
mclaren777
senior tag
Ha az adatlapomon levő alaplap nem tud UEFI-t és 3Tb unlock progit sem látok hozzá, akkor felejtős a 2TB-nál nagyobb merevlemez? (Nem bootlemezként üzemelne és föl is lenne osztva több partícióra.)
-
Zsivaagoo
őstag
2 hsz.-szel feljebb már írtam.
(3-4 héttel ezelőttig szinte tök ugyanezt a konfigot hajtottam. Csak a VGA és táp gyártó, valamint a RAM mennyisége különbözött. Vegyél a procira Arctic Cooling Freezer 64 Pro hűtőt - ha még gyári van - és alapfeszen lökd fel a szorzót 17-ről 19-re. A közepes i5-öket le fogja verni, mint vak a poharat. )
-----------------
Igen, ajánlott vétel.[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Sterilzona #37849 üzenetére
SSD mellé is pöpec, ha adatnak megfelel az 500 GB hely.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
psg5
veterán
Adott:
Alaplap: GIGABYTE GA-880GM-UD2H
Cpu: AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition
ODD: LG SATA DVD író
Ram: Apacher 2x2gb 1333-as
Táp: Corsair CMPSU-400CXEU
Vga: SAPPHIRE 11201-17-20G HD7770 1GB GDDR5 GHZ
Monitor: Samsung 22" 2243NW 16:10 Wide
Ház: Sharkoon rex3Bekrepált a Toshiba DT01ACA050 hdd, most kellene helyette egy, 500gb-osat szeretnénk, gép csak játékra van használva, mit javasoltok, hasonló árban?
F.K.T.
-
Sterilzona
senior tag
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Sterilzona #37847 üzenetére
Inkább ezt:
500GB WD 3.5" Caviar Blue SATAIII 16 MB cache winchester (WD5000AAKX) -- 13 kGyors, halk, megbízható.
[ Szerkesztve ]
-
Sterilzona
senior tag
válasz Sterilzona #37784 üzenetére
Sziasztok!
Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050 merevlemez - róla érdeklődnék, mik a vélemények.
Illetve, mit ajánlanátok, rendszerlemeznek, 500 gigás sztem megfelelő lenne.
Intel Pentium G2030 processzor és Asrock B75 PRO3-M alaplap
Köszönöma helyzet változatlan ...
-
Zsivaagoo
őstag
válasz halfme #37845 üzenetére
45 fok még nem veszélyes, az a lényeg, hogy a légáram egy irányba menjen át a házon, ne legyen benne "derékszögű törés". Ha a ház teljesen át van levegőztetve, az az én WD vinyóimnál most 5 fokot jelent (42 -> 37 ) 23 fokos szobánál.
-
BPY-167
tag
Ilyen vegyes használatra a red az ajánlott? (PL:játék futtatás és tárolása filmek tárolása.) Muszáj bővítenem a sok torrent felemésztette a jó öreg 2TB-s Eurs tárkapacitását.
-
L4mie
veterán
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
TeeJay
félisten
válasz kispalya #37826 üzenetére
22ezerért tudsz 1TB-os külső vinyót összehozni
mert 17ezer alatt kapni 1TB 2,5" Hitachi-t 3 év garanciával, 4ezer körül meg kapsz egy Raidsonic 2,5" USB3 külső rack-et 2év garanciával. ez a párosítás így kijön 21ezer körül és legalább szétszedhető
cserélhető benne a vinyó illetve több a garancia is mintha kész terméket veszel
arról nem beszélve hogy egy WD vagy ADATA külső vinyó igencsak drágább ehhez képestMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Zsivaagoo
őstag
válasz halfme #37837 üzenetére
Pang a levegő a vinyóknál. Az oldalsó ventit állítsd le és ha lehet tedd inkább a vinyók elé, ha van rá lehetőség. Ha nincs, akkor a ház hátoldalára 12 cm-es ventit. (Szintén akkor, ha a ház ezt lehetővé teszi. Ha nem akkor egy 80 mm-es venti kell hátulra.)
-
zsola32
őstag
válasz djculture #37828 üzenetére
én mostanában vettem egy másodikat belőle. (adata 1tb ch94)
20.890 + postaköltségért. (aqua) múlt pénteken vettem át, még bizti hogy áll ez az ár.korábbról ismertem a kütyüt, ami mellette szól, hogy tétlenség után teljesen kikapcsol.
(egy tévé mellett lóg az 500 Gb-os verziója, ezért nagyon hasznos az említett funkciója)[ Szerkesztve ]
-
Benyaking
aktív tag
Hello. A Toshiba hdd rol mi a velemenyetek? Én egy 3tb osat néztem ki. Csak filmeket,iso filokat tarolnek rajta.
(semmi fontosat) raid0 lehetséges ezekkel? -
L4mie
veterán
Sziasztok, nővérem nézte ki rendszervinyónak, nézem NAS-ra fejlesztették?
ettől független ajánlott?
Esetleg valami más, 24-26k körül 3 év garanciával?2TB WD 3.5" SATA-III 64MB cache 7200rpm Red NAS winchester (WD20EFRX)
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Zsivaagoo
őstag
válasz kispalya #37826 üzenetére
Ami belefér a pénzedbe. Az USB2/3 tápellátás legyen erős (vagy eSATA ?) vagy önálló tápos cucc, HD Sentinel fusson mindig.
Ezeknél az élettartam és megbízhatóság tápellátás, használat gyakoriság és júzer függő erősen.
-
kispalya
tag
Sziasztok,
elore is bocsanat, ha nem jo helyre irok. Kulso winchesterek kozul miket ajanlanatok?
- max 22eFt
- 750 GB - 1 TB
- bolt info (en eredetileg az *PON-ra gondoltam, de az egyik forumon az utobbi idoben ugy lehuztak, hogy nem akartam elhinni)Koszi,
GergoSzeretném megérni azt a kort, amennyinek kinézek...
-
-
Sterilzona
senior tag
sziasztok!
500 gigás rendszer vinyót szeretnék, sata II vagy sata III. és minél több garival.
ez okés ? Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050
azonban fontolóban van, hogy SSD-re megy a rendszer, akkor viszont egy 500 gigás adat vinyót szeretnék. Erre szeretnék ajánlatot ...
Köszönöm -
nagyúr
Üdv. Olvastam az 1. hsz-t, de így pontosan típust nem találtam benne. Szóval rendszervinyónak jó lenne a Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10EZRX? Vagy EZEX?
-
djculture
félisten
válasz anarchoid #37819 üzenetére
Szerinted? Egy pár éve még azért úgy csinálták a cuccokat hogy ne csak a gari időt épp húzza ki és annyi. Ma ha azt a minőséget akarod venni mint régen nagyon perkálni kell. Régen egy egy sima egyszerű lakossági felhasználásra gyártott hdd elment akár 5-10 évet is ha csak nem valami széria hibába futott bele a gyár. Ma már összeteszed a kezedet ha veszel egy ilyen sima felhasználásra gyártott hdd-t és az gari idő végéig elműködik..
Most az ahelyzet hogy szerverbe nasba gyártott vinyókat kénytelen venni az ember drágán hogy ne tépje ki a haját.[ Szerkesztve ]
-
anarchoid
csendes tag
válasz djculture #37817 üzenetére
Az a helyzet hogy 14 (nem viccelek! 6 belso a tobbi kulso usb-sek) hdd-t akarok levaltani mert nagyon gaz hogy televan veluk az asztal + a gep es a teljes abc-t elhasznaljak a drive letterek. 160-astol az 1terrasig szeles a valasztek. Nyugtassatok meg, hogy ahogy novexik a tarkapacitas ugy nem romlik a megbizhatosag.
Mert ha igen tokonszurom magam ;((( (pedig olyan jo otletnek tunt kidobni az usb-seket es a gepbe is max 3-4 diszket rakni) A raid kotetrol hajlando vagyok lemondani legyen 4-5 drive , azis nagy elorelepes lenne.[ Szerkesztve ]
Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.
-
anarchoid
csendes tag
válasz anarchoid #37802 üzenetére
Koszi a valaszt. Ha 3T -sek ilyenek a kkor 4Tb -osat se vegyek ? (a rendszer amugy ssd-n van es egy dell perc 5 -os raid vezerlo hajtana a hdd-ket)
[ Szerkesztve ]
Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.
-
félisten
válasz djculture #37811 üzenetére
Köszi, de 25 fölött jönnék ki ezzel a módszerrel 1TB-ra és 31 körül 2TB-ra. Jelen pillanatban ennyit nem tudok rá kiadni.
Igazából 20k alatt lenne jó megúszni. Ha ez nem jön össze, akkor vagy halasztom, vagy nem foglalkozom azzal, hogy a leggyorsabb legyen, esetleg vezsek hazsnáltan amit találok, és majd várok, míg kiírja a cuccot.mod: köszi, ez tetszik is. Már csak az a kérdés, hogy 1,5TB van-e belőle. Bár, végülis, valszeg elég lesz az 1TB is.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
djculture
félisten
Seagate Barracuda ST1000DM003 1TB tud amúgy olvasásba 203.271 MB/s írásba 197.082 MB/s.
-
félisten
válasz djculture #37809 üzenetére
Köszi, de két kisebb winyó drágább mint egy nagyobb (fölösleges is lenne hobbi célra), így maradnék az egy darab mechanikus HDD megoldásnál.
Ezek közül keresem a legnagyobb szekvenciális átviteli sebességgel rendelkező típusokat (2-3 fajtából már elég valószínű, hogy be tudok szerezni egyet olcsón).[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Ha a szekvenciális számít vegyél kettő merevlelmezt pl 1tb vagy 500gigás blue-t (aakx) vagy black-et és kösd raid0-ba. két 500-as aakx wd blue ezt tudja raid0-ban. ha 1terás sata3-as wd blue-t raksz össze akkor már 300mega körül lesz irás olvasás szekvenciális.
[ Szerkesztve ]
-
Ibron
csendes tag
Sziasztok!
Elsősorban HD filmek tárolására DLNA megosztására lenne szükségem egy HDD-re. Amivel kiválthatnám a kisebbeket (500GB, 1TB, 1,5TB) (Mennének rokonok gépébe ajándékba).
Van már vkinek tapasztalata a Seagate Desktop HDD 4TB (ST4000DM000) merevlemezzel? Ez most 42eFt. Ezzel egy jó darabig megoldódna a tárhely gondom. Olvastam az ajánlóban a Western Digital Caviar Green 3TB (WD30EZRX)-t ez is szimpatikus 30eFt de ezzel nem feltétlen lépnék előbbre.
Illetve, ha 4TB méretben tudtok ajánlani vmi kedvező áru lemezt hálás lennék. Vagy egyelőre ár-érték arányban a 3Tb a legjobb?
Köszönöm
IbronMess with the best die like the rest ©
-
félisten
Sziasztok!
Videovágáshoz kellene olyan 1-1,5TB méretű háttértár.
Semmi nem számít, csak a szekvenciális átviteli sebesség.Nem kell 24/7-ben mennie, nem kell atom-megbízhatónak lennie, mert ha bármi elvész, akkor is max. a video kitömörítési és winyóra írási ideje vész kárba (csak hobbi szinten csinálom).
Milyen típus a javasolt e célra?
Ha lehetséges, többet is javasoljatok, mert nem mindent tudok céges számlára venni (nincs benne susmus, a cég hardverben fizet prémiumot, és ha a partnereknél veszem, akkor jóval olcsóbb).
Samsung kizárva.Nem tudom, hogy számít-e, de a házam miatt függőlegesen lesz beépítve.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
2 TB-os HDD-ből milyet érdemes választanom, ha a csendessége a fő szempont? Nem baj, ha kevesebbet forog, a lényeg hogy halk legyen. Főleg adattárolásra kell, p2p is közvetlen erre menne napi több óra hosszan.
Esetleg 1 TB-os, ha hangban nagy különbség van.Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Gumi és felni topik
- Fotók, videók mobillal
- Diablo IV
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kuponkunyeráló
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Interactive Brokers társalgó
- 65 milliárd dollárt költ AI-ra idén a Meta; készül Trump AI-akcióterve
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Crucial P3 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 22.000.-
- Samsung SSD 870 EVO 500GB 2.5" SSD eladó
- Elfogyott, értékelésre vár - HDD vásár - 2TB Hitachi 7200rpm, Samsung
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest