- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz hegegabi80 #168199 üzenetére
Asus Expedition kb Asus Dual kategória, nem ajánlom egyáltalán. Volt bőven mindkettőből, inkább ne.
Gigabyte sem tartozik a kedvenceim közé, nem véletlenül.
AMD-ből nálam a Sapphire a No.1. gyártó. -
hegegabi80
addikt
RX 570 4Gb vha-ból melyik típus ajánlott?
Sapphire Nitro 4Gb azt tudom, hogy jó.
Az ITX változata is ok, az volt is nekem korábban.
Az Asus Rog Strix is mehet? Abból 460 volt régen, semmi gondom nem volt vele.
Asus Expedition, MSI Armor és a Gigabíte?Ja és egy 4/8 cpu elég mellé, vagy inkább 6/12?
[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
válasz hahakocka #168197 üzenetére
Az sem lesz az idén, és ha lesz is, őrült árban. Az FSR3 meg ha jön is (semmi ilyesmiről nem tudni) az valszeg jön mindenre, FSR elfut nvidián is. Azt már csak apróbetűben írnám, hogy ez a végtelen plusz egyedik AMD-csodavárás megint a legolcsóbban, leggyorsabbat, legkevesebb fogyasztással adó kártyákról, amiből megint majd egyet lehet választani a valóságban
-
hahakocka
senior tag
válasz csodacsoki #168193 üzenetére
Azèrt várd meg a jövő heti Amd bejelentèst a friss szivàrogtatàsok olcsóbb kevesebb hőt S wattot hozó S evő kàrtyàkat említettek 16-20gb vrammal S egàl raszter erővel Rt Ben is dupla sebessèget a 6900xt hezt kèpest.S jön az FSR3
[ Szerkesztve ]
-
Lorden
senior tag
Kb kizárt, hogy legyen belőle készlet, pláne akció is idén BF-re, inkább számíts a 3xx 68xx 69xx széria leárazására.
Alacsonyabb fogyasztást se várj sajnos. -
Moby
addikt
Az nagyon nem ebbe az ársávba érkezik. Sajnos. Pedig adná mindenki
-
csodacsoki
tag
válasz Lorden #168187 üzenetére
Csak felve kerdem mert tenyleg nem ertek hozza, de akkor mar nem lehet erdemesebb pl egy RTX 4080 pl alacsonyabb fogyasztas es uj megoldasok pl a DLSS 3 miatt? November 25 Black Friday-ig mindenkepp varok a vasarlassal, hatha itt UK-ben le tudok csapni valami jobb akciora.
-
Grave_444
nagyúr
Nvidia oldalon az MSI Gaming X hűtéssel biztosan nem nyúlsz mellé.
144FPS-hez azért COD-ban rendesen le kell majd venned a részletességet, főleg 1440P-n.
Ott kb alacsony-normál szinten fog futni, Fortnite magason is akármelyik kártyával.
Egy ventilátoros verziókat mindenképp kerüld, célszerű még garanciás darabot keresni.Néha 3060-at is ki lehet fogni, az lenne a legjobb választás és azzal kb ki is maxolod a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
144 fps-t azt low-ra butított vagy max grafikán szeretnéd ?
Mert a 100 ezer Ft necces lehet ilyen "magas fps"-re
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Cry0
őstag
válasz Grave_444 #168167 üzenetére
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
I5 10400,16gb ddr4 3200mhz ram, fsp hydro-G 750w táp illetve jelenleg egy rx-570 vga
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni? Képfrissítés?
1080p legfeljebb 1440p max 144hz de részben
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Átlagos felhasználas,filmezés,játék (fortnite,COD,Forza horizon)
Jó lenne ha a két fps menne 144hz-n
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
Maximum 100-110e ft
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
+ a kinézett típusok konkrétan milyen hűtésűek? Ár sem mindegy..
Mindenképpen használt.Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Lorden
senior tag
válasz csodacsoki #168175 üzenetére
Cserélj egy tápot aztán mehet mellé pl 3080 vagy 6800Xt, 4k 60fps-t, tízből kilenc játéknál ki fogsz sajtolni.
Van bőven erő abban a Ryzenben, nem kell rohanni cserélni.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Cpu csere nélkül nincs értelme. Esetleg még mehet 6900XT 4K@60hz. Olcsóbb megoldás.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Azteeek
tag
Sziasztok
Egy ryzen 5 3600 mellé milyen kártyát lenne érdemes rakni amit még kihajt? -
errorcode06
őstag
Ha van pénze, akkor miért ne? Nyilván egy monitort nem évente cserélgetünk...
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
palfitom
félisten
Amit a pénztárcád elbír!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
KAMELOT
titán
válasz csodacsoki #168170 üzenetére
4k@60hz-------5800X + 3080Ti
4k@120hz-----13900K + 4090V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
csodacsoki
tag
Haliho az adott gepbe milyen kartyat lehetne bepreselni amit meg ki tud hajtani a masina? Barmilyen kartya johet, az a lenyeg hogy az adott konfigbol a legtobbet szeretnem kihozni. Gondolom peldaul egy RTX 4080 mar eleg overkill lenne
Egyebkent jo lenne 4K 120fps-t kisajtolni mar ha ez egyaltalan lehetseges de ha mast nem, egy stabil 4K/60fps-nek is orulnek.
A jelenlegi konfig:
Asus ROG Strix B450-F
AMD Ryzen 7 3700X Eight Core 4.4GHz
Corsair 16GB **RGB** (2x 8GB) 3600Mhz DDR4 Vengeance
Corsair RM650 650W Modular 80+ Gold PSU -
Grave_444
nagyúr
Ahhoz, hogy segíthessünk, a következő adatokra van feltétlenül szükségünk:
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni? Képfrissítés?
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
+ a kinézett típusok konkrétan milyen hűtésűek? Ár sem mindegy..[ Szerkesztve ]
-
Cry0
őstag
Sziasztok!
Rtx 2060/S esetleg 2070 vagy rx5700xt?
Gigabyte aorusrol mi a véleményetek? Érdemes beruházni ilyen típusra ?Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
sakal83
addikt
-
kolopele
nagyúr
válasz ThorsHUN #168161 üzenetére
Kissé hangos terhelés alatt, más baja nincs. Pont van egy ilyen havernak. Nekem hangos, igazság szerint a 3060 Ti - től felfelé nem tennék be csak 3 ventis kártyát (talán kivéve a Gaming X - et, de abból is csendesebb nyilván a Trio). Akiket nem zavar a hang vagy a gyengébb hűtés (nem véletlen tekernek azok a ventik), lényegében vehet két ventis kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok. Lehet nem ide tartozik, de az Alza garancia, hogy működik?
Mert én mikor visszavittem valamit ,csak online tudtam intézni a saját profilommal és még a személyimet is elkérték.
Szóval az a kérdés, ha veszek egy Alza garanciás használt kártyát és baja lesz. Hogy tudom intézni a garanciát?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Grave_444 #168157 üzenetére
Erős bizony. Érezhetően kevesebb az FPS, de kikapcsoltam az MSI AB-t és nem nézem most már így kisebb a késztetés a 4090-re váltáshoz.
Egyébként ezzel a konfiggal azért bőven 60 felett vagyok mindenben, de nem bánnám, ha meglenne a 120 fix mindenben is!
Nem mondom, hogy fixen feleződött az FPS, de szerintem 2/3 és fele annyi kb az eddiginek ugyan azokkal a beállításokkal csak felbontás módosítással.
De a látvány az kárpótol eddig mindenért.Mivel a 4090 eléggé elszabadult árakon mozog ezért a 3090 Ti-n gondolkozom, de nem tudom van-e értelme.
[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz KAMELOT #168155 üzenetére
Én most váltottam 1440p@240Hz-ről 4K@120Hz-re. Közel sem annyira érezhető a "visszaesés", mintha 60Hz lenne viszont a 4K textúrák szépsége játék közben eszméletlen. Olyan detailokat veszek észre amiket eddig nem is gondoltam, hogy vannak.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
KAMELOT
titán
válasz rasotamas #168141 üzenetére
Ahogy Lorden is írja. Pár ezer Forinton felesleges centizgetni.
1060 3GB----30k környékén
RX470/480---25-30k környékénnrg_52 #168142: Jól írod! Ha valakinek szüksége van nagyobb képsfrissítésre, akkor lehet venni. Én is szívessen vennék, csak már nincs szivem a gépbe rakni 2400€ (Monitor, vga, táp).
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
villamos
őstag
válasz kolopele #168043 üzenetére
Köszönöm a választ!
Így kapásból kiesik a lehetséges jelöltek úgy 90% -a... Valamilyen rejtélyes okból leginkább a második csoportban lévők vannak leginkább az aprók között...
Viszont Zotac ot, Palit -ot és EVGA -t nem említetted. Ezek is a kettes csoportban lennének?Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
veterán
Uhh, az emlékek. Nullára lebutítva a grafika, hogy minden sima legyen, minél hamarabb észre vedd az ellenfelet. Emlékszem rá, hogy azt is be lehetett állítani, hogy az ellenség karaktere más karaktert mutasson, még ha nem is azzal játszik (pl. nagyobb testű ellenfelekét, akiket könnyebb eltalálni). De jó játék is volt ez.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
ThorsHUN
őstag
Azt olvastam, hogy az nvidia uj drivererol jelentos teljesitmenynovekedes tapasztalhato a zoldeknel.
3060-as tapasztalat van errol esetleg? -
szabolcs1975
aktív tag
válasz Runner_fxr #166400 üzenetére
1060 .. max !
storno: most látom valami nagyon régi hozzászólás
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
Utolsó OFF-om a témában:
Még RTX3060-nal is így Quake3-azok....
Igen....sajnos jelenleg egy vsync-es 60 hz-es IPS led monitorom van....de ami késik nem múlik.....
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
GEIL
addikt
Még egy pár gondolat és barom hasonlat tőlem, amivel fárasztalak titeket még ebben az "fps" témában:
"látod-e", "kell-e", "minek több"....stb stb.....
Például aki nem competitive vagy versenyszerű játékos annak nem hiszitek hogy kellhet vagy szüksége lehet magasabb fps-re... --> erre azt mondom aki nem testépítő az ne egyen sok fehérjét és csirkét meg halat, az úgysem szimpadra épít formát, hanem átlagember csak, neki legyen elég a vajas / zsíros kenyér pl vasárnapi ebédre. ugye hogy sántít ?
De sportkocsit se vegyen az aki nem akar száguldozni vagy pályanapra kivinni meglőni üveghangon a gépet.......de ha neki azt tetszik, akkor Lidl-be járósnak megvesz egy Nissan GTR R35-öt....
(bár anyám kandallóját én betettem 1 hete a II-es Octavia kufferba, de a Nissannal gondban lettem volna...de ez más téma...)Kb érezni mire célzok....és tisztelem azokat akiknek más a véleményük...de találkoztam olyan játékosokkal multiplayer fps-játékokban, hogy neki a videokártyája drágább volt mint nekem az egész konfigom monitorral meg mindennel együtt....
csuma max grafikán játszott lockolt 90 fps-sel.......
én butított grafikán lockolt 240 fps-sel......
az más kérdés hogy 60 fps-sel is vertem volna, de így hullagyalázás volt
Ő állította, NEM competitive eredmény volt a cél, hanem a játék.....oké...de ha ez így volt akkor miért mérgelődött...meg ment a susmus hogy persze mert én full low grafon toltam meg több fps-sel....stb...egy multiplayer játéknál ami nem cheat, hanem testreszabás és grafika butitás, és több fps, az lehetőség bárkinek..... de aki ezt nem érti, az dacból és büszkén indul saját elhatározásból hátrányból ![ Szerkesztve ]
-
nrg_52
addikt
válasz Grave_444 #168143 üzenetére
Megitelesem szerint egyik veglet sem jobb, mint a masik, a minek tobb fps, illetve a minimum 144 fps kell sem, en meg utobbit lattam mar nem egyszer (es itt ezt most nem neked cimzem). Nyilvan elfogadom en is, hogy valaki igenyli a magasabb fps-t, de ez se legyen mar szentiras. Kulonbozo emberek vagyunk kulonbozo igenyekkel. Ha multiznek valoszinuleg lenne igenyem nekem is magasabb fps-re, de mivel csak single playert tolok, bosegesen elvagyok a 60-al, esetenkent kevesebbel is.
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
kolopele
nagyúr
válasz Grave_444 #168137 üzenetére
Én elfogadom, ahogy azt is, hogy a szomszédomnak teljesen jó a Suzuki, nem akar Lexust, mert az is elviszi A - ból B - be Ellenben ez az fps őrület leginkább azoknak fontos, akik competitív játékokkal játszanak, és azt is leginkább versenyszerűen, mert ott a látvány teljesen másodlagos, mondhatni visszarepít a régi korok "legszuperebb" játékainak grafikai világába, mivel a lehető legjobban lebutítják őket (ráadásul sok ilyen monitort még mindig TN panellal hajtanak). Nekem a leggyorsabb játékom talán az AC sorozat volt, most meg nyomom a Plague meg a felturbózott Uncharted játékokat, hozzáteszem azokat is kontrollerrel és auto aim - mal. Szerinted szükségem van ezeknél 60-80 - nál több fps - re? A Plague esetében eleve nincs is nagyon több, a másiknál igen, de ez számomra semmi pluszt nem ad (na jó, a leggyorsabb játékom a DOOM 2016 volt, de ott is kizárólag single, 60 fps mellett lazán végig lehetett vinni, főleg mert iszonyat jól volt optimalizálva, egyszer be nem esett a minimum). Ja, és a világ "leggyorsabb" játékáról, az RDR2 - ről már ne is beszéljünk, amikor fél órákat csak lovagoltam Szóval nem, nincs annak a világon semmi baja a szemével, ha nem kell neki több mint 60-75 fps, sőt még azokkal sem, akik örömmel el vannak 30 - on is.
nrg_52: Ez van, nekem fontosabb egy RDR2 vagy egy Plague esetén a látvány, mint az 1000 fps. Ugyan a jelenlegi monitorommal nekem is több van mint 60, de a lóval való sétáim egyiktől sem lettek rövidebbek[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz nrg_52 #168142 üzenetére
Nem is rád céloztam csak közöltem, hogy érthetőbb legyen mit miért írtam. Továbbra is tartom magam hozzá, mert rendszeresen olvasom más topikban is, hogy nincs különbség stb. Na most ha valaki számára tényleg nincs azt elfogadom, de akkor viszont nála lesz valami. A magas frekvenciát sem mindenki füle hallja ugyanúgy.
[ Szerkesztve ]
-
nrg_52
addikt
válasz Grave_444 #168139 üzenetére
Egy szoval nem mondtam, hogy senki ne vegyen nagyobb kepfrissitesu monitort, vegyen aki ugy erzi szuksege van ra. Azt se mondtam, hogy nincs ertelme a magasabb fps-nek. Viszont nem is elvetemulteztem le senkit aki maskepp gondolkozik/masok az igenyei mint nekem. Sot a latasat sem kritizaltam senkinek. Azt meg, hogy volt-e ertelme a hozzaszolasomnak vagy sem, egyenlore, ha jol tudom nem te dontod el...
-
veterán
válasz KAMELOT #168127 üzenetére
Nem tudom melyik tűnik neked annyira egyértelműnek, nekem egyik sem. Mondjuk ha beesne 20ért egy 1050 nem sok értelme lenne 670, 760 meg 960-akkal vacakolni pár ezer forint miatt.
Illetve talán amelyikből felraknak egyet áron alul.
Nem nekem lesz és nem az én tárcámból, akkor elmennék addig a pontig amíg minden egyes ezres elköltésének haszna van, vagy erőben vagy korban vagy fogyasztásban, ez sztem 1060 3g környéke, de egyelőre látni kéne hogy bánik a gyerek a pc-géminggel ps után.https://tinyurl.com/rasoapro
-
PuMbA
titán
válasz nrg_52 #168138 üzenetére
A különbséget mindenki látja gyors mozgást tartalmazó játékoknál, hiszen tudjuk a tudománynak hála, hogy az emberi szem minimum képes 200-300-ad másodpercig megjelenő képek érzékelésére A vadászgép pilóták még az 500-adot is érzékelik. Az nem látja, aki nem akarja. Ettől függetlenül én egyes játékokat 40fps-sel játszok, de ahol kell, ott 144fps-sel, mert játéka válogatja, hogy milyen fontos benne a reflexidő.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Grave_444 #168130 üzenetére
Sajnálom, én sem látok semmi extrát a 60 meg a 144HZ között, és inkább játszok 4k - n 60-80 fps mellett. Akkor most elvetemült lennék? A képbeli eltérések ellenben azonnal szembetűnőek, és akkor én meg erre azt mondom, hogy az az elvetemült, aki a FHD és a 4k (8k) között nem lát eltérést.
[ Szerkesztve ]
-
-
parandroid
félisten
A wow egy optimizálatlan, fos kód, abból 60-nál sokkal többet nincs az az erőmű, ami ki tudna hozni. Méghogy 240, lol. Örülj neki, ha raiden tudod tartani a 30-at egy 4090-nel.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
bobalazs
nagyúr
De most nekem ezt hiába mutogatod, Witcher 3at az 40 fpsel toltam végig az r9 270el, és teljesen jó volt.
Ismerem a 160 hzet is.
az rdr2t is toltam 4k30hzen, és tetszett. A warzone és még sok minden nem tud érdekelni. Kb 5 játék van jelenleg amivel játszok, és azoknak se értem a végére.[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz bobalazs #168075 üzenetére
[link] Pár játék 30 fps vs 60 fps
Konklúzióm:
42 éves vagyok....C64-en kezdtem és végigjártam mindent...konzolok és PC terén is...
Quake3-at is játszom 1998 óta.....25-30 fps-től a 360 fps-ig mindent próbáltam már...anno crt monitoron 100hz-en...később lockolva, freesync, gsync...stb.....még az input laggos vsync-et is használtam sokszor.PC-n még single játékokhoz is illik a 60 fps......multihoz pedig szerintem 144 HZ és fix 144 fps ami már elfogadható, ha nincs pénz a fix 240 hz / 240 fps-hez.....az alatt hátrányból indulsz.
Konzolokon elegendő lehet a lockolt 30 fps....pl Tv-n simán Forzázok vagy bármit elpötyögök vele...controllerrel főleg nem annyira zavaró ez a kicsi fps.....de egérhez már szédítően zavaró tud lenni.
Persze mindenki másra esküszik....unokabátyám....League of legends és World of warcraft.....nem érti minek több mint az atomfix 60 fps.....
Nem tudom meggyőzni hogy a frametime magasabb ha kisebb az fps....így ergo amit egy olyan ellenfele lát aki pl 144 (vagy magasabb) fps-sel lát, arra az hamarabb reagál és kinyirja őt....Grave444 : Igen, tudom....hz és fps nem minden....kell a jó (fix kábeles) net, alacsony pinggel.....aztán fontos a jó egér és az alacsony "latency" ( monitor+vga+egér összehangolva)
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz etele1.0 #168117 üzenetére
Nem érdekel, téged érdekel mit ajánlunk, úgyhogy a stílusodon még dolgozhatnál.
Megnéztem, ugyan még mindig sok kérdés megválaszolatlan, viszont azt kijelenthetem, hogy az I3 9100F mindegyik kinézett kártyához kevés lesz, még a mostaniban is hagyhat.
I7 8700 / I7 9700-ra lenne érdemes fejleszteni platformon belül, hogy értelme legyen az új kártyának. Halott platform már, szóval igazából alaplapot is váltani kéne minimum 12. generációra.A táp ugyan nem 1000Ft, de nem ajánlott kategória, amire nem ajánlott rákötni egyik videókártyát sem. Egy fokkal minőségibb a hulladék kategóriánál, de még egy 80+ bronz minősítést sem ért el, ajánlott manapság minimum Gold kategóriában nézelődni játékos gépnél.
Ha értelmes gépet szeretnél, ami stabilan működik és nem feleslegesen beruházni olyan kártyára, ami malmozni fog fáradt át ide és az összefoglaló szerint kérdezz. [link]
Az eredeti kérdésedre a válaszom 3060, de a fentiek miatt értelmetlen a jelenlegi gépedbe.
Pkc83
Tudom, de vannak olyan elvetemültek, akik azt is megmagyarázzák a 60Hz és a 144Hz közt sem látnak különbséget és felesleges a nagyobb képfrissítés, csak nagy felbontás kell.
8k 60Hz az ilyennek tökéletes lesz.GEIL
Jó példa, de a lövés nem csak az FPS/Hz függvénye. Ezt jobban szeretem. [link][ Szerkesztve ]
-
PuffyMinnie
tag
válasz etele1.0 #168083 üzenetére
Tegnap vettem egy MSI 3060 Gaming X-et 2 év garanciával 115.000 Ft-ért. RX ről nem tudok nyilatkozni sajnos. De GTX 970 4 GB-ost váltott. For Honort próbáltam eddig ki rajta FHD-ban mindent maxra raktam. Olyan 80 FPS- el lett több. 147 FPS van vele átlagban a For-ban. Van egy másik gépem igaz ott " csak " 2600x processzor van és a GTX 1060-assal 72-75 FPS van ugyanezekkel a beállításokkal. Azért lett 3060-as, mert írtam vagy 10 emberkének, de egyik sem válaszolt 2-3 nap után sem. És egy válaszolt, aki 150 km-re volt innen és a pályán gyors leugrottam tegnap este...
[ Szerkesztve ]
Ha az elméd arra ösztökél, hogy beszélj, próbálj helyette figyelni!
-
GEIL
addikt
válasz bobalazs #168075 üzenetére
[link] Ha már az "fps" volt a téma... 60/144/240 hz
[link] Itt pedig noob szemmel a 60 hz vagy 144 hz
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz etele1.0 #168123 üzenetére
Minimum cseréld ki egy 9400 - ra, az már natív 6 magos, de még jobb, ha egy 8700 - at, 9900 - at teszel bele, amennyiben nem akarsz teljes platformot váltani, ezen esetekben mehet a 3060 nyugodtan. Egyéb esetben a 10400 - astól kezdve bármi szóba jöhet, ami legalább 6/12, akár még egy 12900k is, csak nézd meg az adatlapom
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz etele1.0 #168123 üzenetére
Egyikhez sem elegendő a procid. Az 5700xt valamivel erősebb, de inkább a 3060-at választanám (gondlom használtban gondolkozol). De a procit cserélni kellene egy i7-re, mert ezekben nincs ht se. Vagy alaplap proci csere legalább egy 10400ra. A jelenlegi 9100-ba nincs értelme belerakni egyiket se.
[ Szerkesztve ]
-
etele1.0
aktív tag
egyébként rosszul fogalmaztam mert úgy kellett volna
"hogy ha érdekelne hogy mim van megnézted volna az adatlapom"fullHDultra
-
etele1.0
aktív tag
egy másik topikban feltettem egy kérdést
kaptam rá egy választ
arra reagált valaki, aki azt írta hogy itt épkézláb segítség helyett csak okoskodást és tudálékoskodást kap az aember
már értem mire gondolhatottfullHDultra
-
Pkc83
őstag
-
tomic
addikt
Melyik kártyát érdemesebb megvenni azonos áron? Egy barátomnak kellene. Gondoltam megkérdezem a szakikat is ,hogy ne csak az én véleményem legyen.
6650 Nitro vagy a 6700 Xfx Swift 309-et?[ Szerkesztve ]
-
veterán
Tudtok ajánlani valami nagyon olcsó best buy kis 2 gigás kártyát I5-2400 mellé Brand gépbe, alap játékra 15-20 közt?
Első ötletem egy GTX 670 volt, 1050 körüli teljesítményt nyújt, csakhát 170Wattot kér. 2-3 éve beesett egy fillérekért, talán 11-13 volt, de ritka kártya, sok belőle a blower, inkább 15-17 közt indul, ha nagy ritkán felbukkan egy.
Aztán látom, hogy ott a 760(picit lassabb), 960 (egál), 1050, amikből néha fel-fel bukkan egy 20 körül, ezek mégiscsak újabbak.
1030 bár modern és kis fogyasztású, nem nagyon megy olcsóbban a 1050-nél, fele teljesítménnyel.
750Ti-t régebben nagyon szerettem, de már eljárt felette az idő, már régebbi játékokhoz sem ajánlanám.
1050Ti lenne a legjobb, de az már árban felcsúszik a 970/1060 3G kategóriába.
AMD-ben nem gondolkodtam, RX470/570 már megintcsak egy a 970/1060 3G árkategória, szerintem azoknál többet bányásztak, a régebbi R9 280/380/290/380 kategória meg kazán, 190W-250W, a lelküket is kitúrták már.
A táp egy Corsair 450, még a 170Wattot szerintem elvinné kényelmesen de fölé nem szeretnék nyújtózni.
1050-et kéne 20 körül belőni?https://tinyurl.com/rasoapro
-
lo_jo
senior tag
Ez ennél egy fél fokkal összetettebb. Ha a kijelző nem tud valmilyen változó frissítést, akkor kell a natív vagy annak egész osztója fps-ben, lásd sima mezei vsync, ami pl. 60 alá esve 30-ra vált.
120hz esetén azért jó a fix 40fps, mert úgy minden 3. képfrissítésre lesz új, teljes képkocka rajzolva, de ha valami olyan egzotikus kijelzőről van szó, ami nem tud se HDMI VRR-t, se Free vagy G-syncet, akkor csak a fix fps lesz jó, amint beesik 40 alá, jön a képtörés és a nem konstans frametime miatti “hibázás”.
A PS5 játékok 40fps-e is ezt használja ki. De VRR mentes TV esetén mindig egy kicsit folyamatosabb a 30fps is, mint monitornál, mert a feldolgozásnak a standard 23,976fps-t (ami 24 mínusz shutter speed) is szétcsúszás nélkül kell kezelnie. Érdemes kipróbálni PC-n a duplicate beállítással és gépen és a kijelzőkön is minden sync kikapcsolásával egymás mellett egy 30fps lockot TV-n és monitoron. Meg persze játékfüggő is, van, ahol egy kicsi, de kikapcsolhatatlan motion blur miatt kevésbé ugrálónak látszik az alacsonyabb fps, mert ilyen az engine.
A GTA V meg önmagában egy érdekes állatfaj, van olyan story mission, ami instant bukó bizonyos fps (ha jól rémlik 144) felett, mielőtt bármit csinálnál. Speedrunnerek ott bekapcsolják a lockot, aztán megint leveszik, mert vannak olyan glitchek, amihez meg jobb a több fps. Meg van olyan skip, amihez konkrétan 30fps lock kell, mert 1 frame pontossággal kell végrehajtani.
-
Grave_444
nagyúr
-
nrg_52
addikt
válasz Grave_444 #168102 üzenetére
20 evesen semmi baja nem volt a szememnek es vigan jatszottam 30-40 fps-el. Egyszeruen olyan vasra tellett ami annyit tudott, ahhoz volt hozzaszokva a szemem. Mara joval idosebb vagyok a szemem is rosszabb, szemuvegem is van, viszont van penzem jobb vasra, megszokta a szemem a 60 fps-t, mar zavarna a 30-40 valoszinuleg.
-
Moby
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest