- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CriticalHit
őstag
válasz lo_jo #184205 üzenetére
Sőt már 256-tól. Két ventis Gainward, ami még a minimál esélyes 25% akcióval sem ajánlott kategória. Az Asus Pro Art/TUF, MSI Gaming X Slim már jobb találat lenne.
jimpo:
Ha gyors voltál novemberben már kilehetett fogni 250-ért 3 ventis 7900GRE-t, illetve 270-ért 4070Super Asus Pro Art-ot 270-ért de 12GB VRAM-os kártyáért szerintem még mindig túl magas ár."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
ZN1980
csendes újonc
-
ZN1980
csendes újonc
válasz lo_jo #183027 üzenetére
Ez egyértelmű hogy elírás, nincs az a hatóság aki melléd állna.
Én már jártam úgy hogy egy üzletben nyomtatót akartam venni és két ár volt rajta véletlenül (Saturn ár és Mediamarkt ár), az egyik olcsóbb volt (de mondjuk nem 1 Ft volt).
Azt mondta az eladó hogy az olcsóbb áron kell eladniuk...meg is vettem...
Ez hajraolaj1-nek szól :-)[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz lo_jo #181622 üzenetére
Köszönöm a kiegészítést, 1 napja van a gépemben a 3070, sokat még nem tudtam tesztelni.
Javarészt még mindíg a Resi 4 remake-et kergetem, de az agybaszó lett a 6600XT után.
Megvan PS5-re is, és abba Radi van, be is van kapcsolva a RT, de a 3070-el 1440p-ben, kimaxolva, nagyon másik műsor[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
camper
tag
-
BerserkGuts
őstag
válasz lo_jo #176828 üzenetére
vissza néztem az árakat ez már tendencia régebbi típusoknál is pl: 2060-nál vagy 1060-nál is megszalad az ára karácsonyra
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
válasz lo_jo #174720 üzenetére
a prevgen középkategóriás kártyán nem ultra és rt az igény, csak ezt senki nem teszi hozzá, mert teljesen alapnak veszi, hogy ezek alatt (főleg az ultra textúra) nincs élet
1. A 70-es szériát szépen kiárazta a gyártó a középkategóriából.
2. Az igényszint az árazáshoz igazodik... és teljesen jogos igényekről van szó, ha azt nézed mennyiért lehetett 3070-et venni a kártya pályafutása alatt.
3. Az emberek nem veszik jó néven, ha a felsőkategóriás termékük röpke egy generációváltással később már nem tudja kihasználni a számítási kapacitását egy beletervezett szűk keresztmetszet miatt.Ha megnézed senki sem hisztizik a 6600 vagy 3050 8GB VRAM-ján, mert abba a kategóriába, ahhoz a teljesítményhez elég. De a 3070-nél egy nagyon durva béklyó.
#174724 Zimmi91
+1 az EVGA-ra.
Kár értük, kiváló ügynökök voltak...#174727 sunny84
Szerintem csak akkor vegyél most 3060 Ti-t ha jó áron és feltételekkel tudod megvenni és a legfeljebb fél éven belül frissíted a lap+CPU+RAM kombinációt.
Annyira sokat hagyna a mostani CPU-d a 3060Ti-ban, hogy tényleg csak valami szuper alkalmi vétel érné meg.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
kolopele
nagyúr
válasz lo_jo #174720 üzenetére
Sokszor még medium alatt sem, sőt ma már low beállítások mellett is sokszor szép egy játék, de legalábbis nem tragikus. Bezzeg amikor megjelent a PS1, hogy el volt mindenki a grafika miatt Viszont ami elég borzasztó, hogy mint írtad is, direkt kifuttatják a vram - ból a játékot, miközben a kinézete alapján ezt nem igényelné, persze ez lehet kizárólag hanyagság következménye is, amire sajnos egyre több példa van.
-
addikt
válasz lo_jo #174401 üzenetére
Akkor törlöm, ha vita alakul ki és több felesleges hsz-t szül. Vagy ha értelem nélkül történik a vram téma. Jelen esetben ez egy lehetséges vásárláshoz történő “figyelmeztetés”, nem is lett volna szükséges offba raknia. Ezzel szerintem semmi gond. Viszont, ha ebbe az irányba megy el a topik témája, akkor az már nem jó (és ez elég gyakran megtörtént).
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz lo_jo #173183 üzenetére
Egy gamer is lehet pont olyan mint egy "bányász" (de utálom ezeket az embereket bányászoknak nevezni), aki nem figyel a hőfokokra. Nálam jelenleg megint alulfeszelve fut a 3080 Ti, szinte folyton 65 -70 fok körül jár, még a hőingadozásra is figyelek közben. A bányászok ha jól tudom húzzák maxra a memóriát, de lehet, tévedek.
-
Micsurin
nagyúr
válasz lo_jo #172881 üzenetére
Azt tudom alapvetően nem káros csak nem lehet-e a táp túl terhelése miatt??
Ha más nem akkor a saját kényelmem miatt lehet próbálok egy táp cserét szintén valami modular de gold-ra és picit nagyobbra.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz lo_jo #171886 üzenetére
Csak a fogyasztás szempontjából számít, egy goldos táp által ugyanannyi felvett áramból többet tud hasznosítani a PC számára, mint egy bronze mondjuk, melynél kb 5%al több az energia veszteség.
Tartóssági szempontból lényegtelen, hiszen gold táp is van 20ezer ft alatt, gagyi alkatrészekből, a legrosszabb fajta kondenzátorokkal stb... Ezért sokkal többet számít a minőségien összerakott táp, mint az, hogy a hatásfoka milyen minősítésű. Persze ha már vesz valaki egy jobb minőségű tápot, akkor érdemes legalább gold hatásfokút választani. (550W teljesítményű gold táp esetén már 25-30ezer ft körül is vannak nagyon minőségi darabok) -
veterán
válasz lo_jo #171784 üzenetére
"baromi nagy a szórás az átalakítók minőségénél, főleg a molex esetén."
A molex már akkor egy sz*r volt, mikor kitalálták. Valahogy a jelenlegi Nvidia csatlakozóhoz tudom hasonlítani.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Csupingo
veterán
válasz lo_jo #169240 üzenetére
Akkor fast sync, talán az is jobb mint a semmi. Vagy vagy fps limit. Elvileg ha nem lépi át a monitor frissítési frekvenciáját, akkor nem szokott törni, nem? Úgy feltolni a grafikát, hogy mindig 75 fps alatt maradjon.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Kleroo
veterán
válasz lo_jo #169023 üzenetére
Jaja, ez azért lol, hogy igy lejjebb veszik. De számomra ettol releváns, mert szimulálnak vele egy átlagos, régebbi terhelést. És ezen azonos körülmények között eszik feleannyit. BF4, BF1, SC2, Dota2, ilyesmi játékok szépek, de szerintem még ennyit se hajtnak ki belőle. Igaz erre a 1650 superem is csak egyre többet pörgetek friss cimeket is, és 1440p már kezd krehécelős lenni.
De elengedem, ha azt mondjátok, hogy eleve egy tippelt kalkuláció az egész.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz lo_jo #169018 üzenetére
A teszt, és mondandóm lényege az, hogy amennyiben nem éppen a kártyát kimaxoló játékkal játszol, akkor a 3070 az egyik legtakarékosabb kártya, míg az 6xxx kártyák zabálnak mint a disznók. Persze lehet csak én szoktam régebbi gameeket is pörgetni, és szempont, hogy ne habzsoljon mint a rohadtélet a rendszer, miközben kb csak üresben jár.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
CJ4567
nagyúr
válasz lo_jo #168989 üzenetére
Gyors teszt, kártya 1860 @ 0,931V-ra van állítva, Genshin Impact-ban natív 1080p, max grafika:
1080p, 1,5x skálázással:
Nekem is két monitorom van, másodikon Discord ment, egy nagyobb gépigényű játékkal simán esélyes a 100W+ 60FPS korlát mellett is.[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
Piftuka
veterán
válasz lo_jo #168586 üzenetére
A "ferdítés" említését visszautasítom, mert nem volt ilyen szándék mögötte. Azt írtam le (és az alapján kérdeztem), amit eddig olvastam a bányász kártyákról.
Számos magyar és külföldi cikket is találtam, de egyik sem tudta hitelt érdemlően igazolni, hogy az akár alulfeszelt "bányász" kártyák kevésbé lesznek "lestrapáltak", mint a nem ilyen gondossággal kezelt társaik. Igaz, az ellenkezőjét sem tudja igazolni senki.
Innentől kezdve patthelyzet; marad az, hogy ki miben hisz, vagy bízik. Én nem bízom a bányász kártyákban, ezért inkább nem akarok használt videokártyát vásárolni.
Szerencsére akkor sem történik semmi probléma, ha nem tudok új videokártyát vásárolni."Aquila non captat muscas."
-
TeeBee73
veterán
válasz lo_jo #167534 üzenetére
Volt 3070Ti a gépemben egy hétig, csak amiatt raktam fel a Control-t és a BF5-t, 3440*1440-en kevés volt 165Hz-hez. Engem nem győzött meg a RT. A rommá tömörített YT videók kora meg már lejárt.
MOD: #aleister: CP-nél látványos. BF5-nél, Control-nál nem.
[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
törölt tag
válasz lo_jo #167421 üzenetére
Itt nem rólam, rólad, vagy x személyről volt szó, hanem az ország lakosságáról. Lassan kajára sincs pénze az embereknek, nem hogy hardverre. És nem, nem a VGA/alaplap/processzor a drága, hanem mi vagyunk ennyire csórók. (Cserébe "uraink" nagyon is jól élnek.)
Kinek kezdtem én el turkálni a zsebében??? Attól, hogy x személy leírja, hogy ő meg tudja venni, sőt, én is meg tudom venni, meg te is, attól még az emberek java része nem fogja tudni megvenni. Ha tesznek érte akkor sem, legalábbis én nem feltételezném, hogy a lakosság java része semmit sem tesz a boldogulásáért - pénzük viszont mégsincs az embereknek. Erről beszéltem. Leírtam már a #167411-es hsz-ben is, hogy - a téma szempontjából - teljesen mindegy, hogy ki mit tesz érte, annyi csak a lényeg, hogy vagy van rá pénzed, vagy nincs. És a többségnek sajnos nincs. Ez nem zsebben turkálás, hanem a kőkemény valóság.
(Vagy kolopelére értetted? Vele beszélgettem, de nem róla, hanem a fenti helyzetről.) -
SunMount3r
nagyúr
válasz lo_jo #167421 üzenetére
A "könnyen" (bár ez sem igaz, mondjuk inkább, hogy "könnyebben") bejutós szakok diplomájával aztán lehet tényleg nem sokra mész (de ettől még magukat a diszciplínákat és az azok által megszerezhető tudást nem értékelem le, csak azért, mert nem "menő" és nem keresett manapság a "piacon", hogy félre értés ne essék). De ennek a nagyon "faxa" magyar felsőoktatási rendszernek köszönhetően azokra a szakokra, amikkel majd tényleg tudsz valamit kezdeni, irgalmatlan a túljelentkezés és ezért a bejutási pontszámok is lehetetlen módon ki vannak maxolva. Jó voltál bioszból, töriből, meg matematikából az érettségin, lehet, de ennek mi köze ahhoz, ha "majd nagy leszel", akkor pl. pszichológus akarsz lenni, vagy éppen jogász.?! Ez az egész felvételi rendszer egy nagy izzasztó szívatás, teljesen értelmetlenül és épp nem arra fókuszál, hogy kinek milyen affinitása, vagy tehetsége lenne egyébként az adott szakmához. Sokan ezért a "blokk" miatt mennek, már csak kényszerből is inkább az "egyéb" szakokra. Rendesen be van húzva a csőbe itt mindenki és kényszerítik rájuk a döntéshozatali nyomást, miközben a valamit is érő alternatívák előtt meg egy nagy fityiszt mutatnak a képükbe. Most ez így hirtelen kijött a téma kapcsán, de részleteiben és érdemileg szerintem hetekig el lehet ezzel vitázni, amit most itt nem akarok...
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz lo_jo #166841 üzenetére
"Viszont továbbra is igaz, hogy azonos vagy minimális GPU különbségű kártyákat hasonlítasz, míg a 3060-nál a következő lépés jóval erősebb, így a sok VRAM miatt nem lesz jobb választás és nem fog tovább életképes maradni."
Teljesen igazad van, ezt nem is vitatom, mert ahogy írtam nem erről szólt a vita eredetileg A vita arról szólt, hogy a 3060-on van-e értelme a 12GB-nak és hosszú távon van (ezt döntöttem el "magamban" ), ami tökéletesen látszik a mai gépigényekből, a népkártyák futási teljesítményéből (1060, RX580), VRAM használatból, a MasterDeeJay által leírtakból és a 11GB-os 1080Ti még ma is bődületesen jó teljesítményéből, pl. Spider Man 4K-ban teljesen jól fut 60fps, miközben 9,6GB a VRAM használat. De a Forza Horizont is kinyomja vajsimán 4K-ban, ami egy 6GB-os RTX2060-on már nem megy a 6GB miatt. Forrás: zWormz Gaming YouTube teszek, az RTX2060 csúnyán laggolni kezd.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz lo_jo #166841 üzenetére
+1 a megadott minimum igények viccesek. Sokszor jelenti azt, hogy mindent levehetsz low-ra és kapsz egy rakás .... képet. Ha egy kicsit erősebb kártyát raknak minimumnak, rengetegen nem veszik meg a játékot. Így a hü..e gyerek megveszi, majd sírva megy anyuhoz hogy kell egy erősebb kártya. Máris két óriás nyert a kamu gépigényen, a játék készítő és a hardveres. További konzekvencia levonása, hogy ezek ketten összedumcsiztak csak a képzelet szüleménye .
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
PuMbA
titán
válasz lo_jo #166805 üzenetére
Pedig ma is találtam 3db ismertebb játékot Steam-en, ahol a minimum gépigényhez RX470 4GB van írva, az ajánlotthoz pedig RX580 8GB. Én ezekből indultam ki, mert GPU erőben ez csak 5% különbség. Holnap belinkelem, ha lesz rá időm. És nagyon sok játékhoz van kiírva a 8GB-os RX580, mint ajánlott gépigény, nem pedig a 4GB-os, szóval ha ez nem jelzi, hogy mi várható, akkor szerintem semmi
[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz lo_jo #166805 üzenetére
LOD meg nagyon részletes környezet geometria azért elsősorban CPU kérdése, procinak kell bírnia erővel. No meg kell egy gyors SSD, ami időben betölti.
Én egyébként a mai játékoknál a CPU erőt fontosabbnak tartom a sima futáshoz és az általános élvezhetőséghez, GPU-tól "csak" szebb lesz a játék. De a grafika jól butítható, a CPU terhelés viszont nem.[ Szerkesztve ]
-
123sylaar
aktív tag
válasz lo_jo #166798 üzenetére
Mindenki olyan komponenseket vesz, amilyet akar vagy amire telik. Viszont nem én esek túlzásba (sőt) amikor leírják itt néhányan, hogy a 3060 kevés FHD-ra. Persze nem teszik hozzá, hogy bőven kiváló, ha nem azokat a (sokszor átlag játékos számára felesleges) szempontokat veszik figyelembe, amit leírtál. Nekem csak ennyi a bajom. Nyilván ha valaki azt kérdezi , hogy minden maxon 144 hz-en mi kell, akkor ok. De sokszor csak szimplán le írja valaki, hogy a 3060, 6600xt (az egyébként kiváló FHD kártyák) alkalmatlanok. Szerintem ez a túlzásba esés.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
PuMbA
titán
válasz lo_jo #166768 üzenetére
Jaja, kevesebb a különbség, de még Ultrán sem teljesen élesek a textúrák 1080p esetén, szóval az Ultrát mondanám a minimumnak még 1080p-hez is És akkor például egy 3070-et 1440p-hez veszed, nem 1080p-hez..... Ahhoz, hogy egy open world játékban éles textúrákat kapj a mai konzol standard 1440p és 4K felbontáshoz....én azt jóslom, hogy elég rendesen lesz VRAM használat a jövő játékaiban, emiatt nem spórolnék ma a VRAM-on egy VGA vásárlásnál.
[ Szerkesztve ]
-
meri
aktív tag
válasz lo_jo #166216 üzenetére
Köszi az infókat. Igazából a kisebbik fiam gépe ez, a nagyobbikéban egy 3070 Ti van. Általában a kisebb örökli a nagyobbik alkatrészeit, ha van fejlesztés. Nálunk is van/volt AC, de talán a kora miatt (14) az F1-et is nagyon szereti, de őt is maga a verseny izgatja elsősorban. MSFS: jogos, nálunk is néha ki kellett takarítani a sok plug-int, mert rendesen belassult a progi, sőt, néha rendesen tönkre is vágták (crash). Mondjuk ott a kevés FPS valahogy nem zavart minket (őt) annyira. A QHD monitor 31.5-es lenne (27-es van most), talán ez is számítana valamit. Az is lehet, hogy kipróbáljuk, max. visszaküldjük a monitort, ha rossz döntésnek bizonyulna.
uff
-
kolopele
nagyúr
-
kolopele
nagyúr
válasz lo_jo #166010 üzenetére
Nálam nincs is olyan sor. GPU temperature van meg hot spot. Ez utóbbi mindig magasabb értéket mutat, de azt is írja a Hwinfo, hogy elvileg ez a kártya legmelegebb része. Talán ez vonatkozik a memória részre, nem tudom, de igazából mindegy is.
koko52: Megnézem lehet egy korábbival is, ki tudja.[ Szerkesztve ]
-
berzebub
aktív tag
-
kolopele
nagyúr
válasz lo_jo #165472 üzenetére
Ezért jó, ha a magad ura vagy, te vagy a vezető, igazgató, tulajdonos, és nincsenek ilyen gondjaid. Magamnak pl. én szabom meg mennyit kereshetek, év végén mennyi lehet a prémium, persze attól függően, milyen a termelés színvonala, azaz az ember mire képes egy piacgazdaságban. Ha nagyon jó vagy, gondod sincs. Nejem ellenben óvónő, ott van egy fix bér ugye, de amíg 2010 előtt 120 ezret kapott kézhez, ma már közel 400 ezret (mondjuk ebben már benne van a vezetői pótlék meg a nyelvi is). Azért ez nem kis emelés úgy gondolom, és infláció ide vagy oda, túl lehet élni.
-
ThorsHUN
őstag
válasz lo_jo #165465 üzenetére
Most nem azért, de egy inflációkövető, vagy realéjövedelem megtartó fizetésemelés nem puszira menő, hanem alapvető elvárás. Amit bizonyos területeken megkapsz lásd te, de a legtöbbön nem. Ezt azért lássuk be.
Persze ha reálértéken többet szeretnél kapni azért tedd le amit kell, de ugyanazért a munkáért nehogymár elfogadott legyen nézni, ahogy folyamatosan csökken gyakorlatilag a fizetésed... -
Barnahalo
tag
válasz lo_jo #165461 üzenetére
Köszi a hosszabb kifejtést. Én nem szeretném piszkálni a kártyát, mivel a 1050TI-hoz képest a 3070 nyers teljesítménye ég és föld lesz. Talán a ventiprofilon állítanék.
Bontott dobozos kártya szerintem lutri, ahogy te is írtad a gamerek is elhanyagolhatják a kártyát. Az én 1050TI-omon a 6 év alatt már 2szer cseréltem pasztát, most MX-5-el 66° a max, ami egy ITX 1 ventis kártyánál elfogadható.Az a baj, hogy bontatlan dobozos 3070ek nincsenek 250 közelében, ezért tettem fel a kérdést...
-
kolopele
nagyúr
Így van, a jó életért tenni is kell, nem csak siránkozni folyton, más kérdés ha valaki beteg, rokkant, stb.. Mondjuk kíváncsi leszek arra, sok embernél akik sokallták eddig a VGA árakat, miként csapódnak majd le az augusztustól életbelépő új energiarák, plusz amik ugye majd hozzákapcsolódnak szervesen. Szerintem sokak számára a PC olyan lesz, mintha Ferrarit akarnának venni, sőt messze nem ez lesz a legnagyobb gondjuk.
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
Megértem azt aki hajlandó tenni többet......viszont van aki pl egészségi állapota vagy betegségei miatt "nem akar vagy nem tud" többet dolgozni.....túl rövid az élet hogy melóval töltsem....heti 40...havi 160 óra és slussz passz.....nincs tovább....ez a napi 8 óra is a napom 1/3-a....amihez még hozzájön összesen 1 óra utazás pl....a maradéknak a felét meg átalusszuk....akkor mikor jut idő a családra, a páromra, a gyerekemre, a hobbyra...pihenésre...magamra és azokra a dolgokra amit pl "gamerként kéne csinálnom" ? Nem rabszolgaként akarok éni... Nem lenne gond ha volna korrekt fizetés itthon is....nem kell nekem 1,5 -2 millió netto havonta....a jelenlegi fizura egy 50%-os béremelés és emelem kalapom...de nem több munkáért...hanem ugyanezért.
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
GEIL
addikt
válasz lo_jo #165455 üzenetére
A 6 évvel ezelőtti fizetésünk nem túl sokkal ért kevesebbet Euroban mint most....
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
kolopele
nagyúr
válasz lo_jo #165455 üzenetére
Ezt tökéletesen megfogalmaztad. Nekem is jó volt 4K - ra akkor még az 1080 Ti, de tavaly váltani kellett már a 3080 Ti - re ahhoz, hogy ugyanaz maradjon a szint. A proci csere mondjuk kissé felesleges volt így utólag azt érzem, de legalább ebben feljebb nem tudok menni jelenleg
-
veterán
válasz lo_jo #164969 üzenetére
Szerintem nem a programozási megvalósításra, hanem a játékmenetre, tehát magára a tartalomra gondolt.
Mikor azt mondom jó egy film, azt nem úgy értem, hogy milyen jó, hogy Fuji és nem Agfa filmre lett rögzítve, meg 30 képkockával másodpercenként, nem 24-gyel.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
TechN7ne
nagyúr
válasz lo_jo #164953 üzenetére
Írtam 3x is ,hogy 60fps - azaz 60Hz ,ez mióta magas?
Lorden
Advance grafikai beállításokhoz nem szabad nyúlni - alap törvény lassan 10 éve (2013- ban jelent meg a játék).
A normál grafikai beállítások között is a növényzetet illik normal-ra rakni mert nincs az a vga ami very h-on tudja kezelni.Nem most kezdtem tökigolyó ,ennyire ne nézzük már a másikat verébnek
rasotamas
Nagyon jól kezeli a két kártya a játékot ,skálázással sincs gond - gyönyörű es akadás mentes az egész ahogyan kell.
Két kártya memóriája is összeadódik - ezen a szinten a GTA V hatalmas kompatibilitás.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz lo_jo #164094 üzenetére
Egyébként lehet, kicsit én is belemélyednék olykor egy-két online címbe, ha lehetne vásárolni bennük extra fegyvereket, stb. Kínlódni valahogy én sem szeretek játékokkal, legyen szórakoztató, hiszen egy játéknak erről kellene szólnia. Nyilván ebben az esetben az lenne a legjobb nagy eséllyel egy játékban, aki sok pénzt tudna költeni rá, de a világ amúgy is erről szól. Ami viszont egyértelmű, hogy e-sport alatt ilyenekhez nem lehetne folyamodni, csak az otthoni szórakozás céljából lenne megengedett, akár a valódi (értsd: rendes sport) élsportban, hiszen ha csak hobbi szinten csinálod, akár tuningolhatod is magad
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
-
kolopele
nagyúr
válasz lo_jo #163278 üzenetére
Szerintem amiket most leírtál az nem csak a kérdezőnek, hanem még nagyon sok embernek nincs meg. Könnyen tud az ember ajánlani kártyát mondjuk egy CSGO - hoz, Fortnite - hoz, és még sorolhatnám, de még meg nem jelent játékokhoz hogyan? Pontosan az van amit én is és te is írtál, ha most kell a kártya, fölé kell lőni biztos ami biztos ami alapon a jelenlegi AAA játékoknak. Nincs rá keret? Akkor várni kell. Na és igen, a UBI, EA, stb. továbbra is létezni fognak, és adják ki majd az optimalizálatlan játékaikat, amin max egy erős hardver tud valamelyest segíteni.
-
nyul105
senior tag
válasz lo_jo #162978 üzenetére
ne fps-ekben gondolkodjatok, hogy 38 fps beszúr egyet kettőt a “30 képkocka közé”.
itt az a kérdés, hogy 60hz esetén 16.7ms-enkènt meg kell jeleníteni valamit, a kérdés mit?! ha nincs kész az új kép, akkor ismétli az előzőt teljesen, vagy kirajzolja az újat amig megvan(fél kép), a maradék részre berajzolja az előzőt. vagy vsync 30 fps az, hogy minden képkockát kètszer rajzol ki, amig az ujat rendereli.
38 úgy jön ki, hogy néha sikerül kirajzolni a teljes új képet, néha nem sikerül. vagy nemtom[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz lo_jo #162962 üzenetére
"Ha a vsync be van kapcsolva, akkor bizony a kártya annyit tol ki magából, amennyit a monitor natív frissítése tud."
Sosem állítottam ennek az ellenkezőjét, és a te monitorod ezek szerint 75HZ - es, és ugye hiába megy v-sync off mellett 190 - el, az ugyanúgy 75 marad. V-sync bekapcsolva pont ugyanez van, azaz hiába látsz te mondjuk 70 fps - t kiírva, az olyankor valójában tényleg csak 45, de a monitorozásnál akkor sem 45 - öt fogsz látni.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz lo_jo #162962 üzenetére
De most arról volt szó hogy 60 fps vagy 30 fps. Witcher 3ban, jól emlékszem a r9 270 rendszerint 30 fpsre állította magát ha bekapcsoltam a vsyncet. 38 fpst tudott a kártya azon beállítások mellett. Szóval vsync on, nem 60, nem 38, hanem 30at fog mutatni. De van olyan játék is ami vsync on mellett 38at fog mutatni pl esetemben.
-
kolopele
nagyúr
válasz lo_jo #162960 üzenetére
Azért mert a monitorozó programok nem úgy működnek. Lényegében neked az esetek zömében tényleg csak pár fps esésed lenne adaptive sync mellett, de a v-sync ezt megfelezi, a monitorozó progi viszont azt írja ki, amennyi valójában. Olyan ez, mint amikor egy 60HZ - es monitoron kikapcsolod a v-syncet, és büszkén mutatod másoknak, hogy neked van 200 fps - ed a Minecraftban, holott az csak csak 60, és feleslegesen terheled 100% - on a kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
VoltanIgor
tag
válasz lo_jo #160769 üzenetére
"A webshopos vásárlásoknál csinálhat ennél cifrábbat is egy cég teljesen legálisan, pl: "megvehetnéd" 110-ért, végigvinnéd a vásárlást, az automatikus visszaigazolást is megkapnád, majd hívna egy ember, hogy bocsi, 190 lesz, kéred?"
Na, pont ettől tartok most az Aquánál. Bár felhívtam őket, bizton állították, hogy hétfőn átvehető lesz, és annyi az ár, amennyi a visszaigazoló emailben van. Nagyon kíváncsi leszek -
Stauffenberg
nagyúr
válasz lo_jo #160568 üzenetére
"Miért zavar az téged, hogy van egy extra lehetőség?"
Ennek az extra lehetőségnek az értelmetlenségét tematizáltam, csak te jutottál arra a következtetésre, hogy ezen problémázok. Nyugi, tudok attól még aludni éjjelente. Leginkább azért tartom értelmetlennek ,mert egy vizuálisan nulla vagy nulla közeli előrelépésért használunk el többlet energiát, miközben az egész IT szektorban a gaming a legkevésbé zöld energiafogyasztó tevékenység (arányaiban még a bányászat is kevésbé az, hiszen ott a haszon kalkulálásánál szempont a teljesítmény/fogyasztás arány).
Mindenkinek szíve joga így tenni, meg mindenkinek szíve joga szóvá tenni, ha hülyeségnek tartja. Nekem ez olyan, mint amikor valaki vesz egy sportos autót és mindenhova nyélgázon közlekedik, még az oviba, boltba és a munkahelyére is, nem csak hétvégente a Pilisben.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz lo_jo #160561 üzenetére
Akkor átfogalmazom és megfordítom a dolgot: A játékfejlesztő hagyja a fenébe a teljesen értelmetlen Ultra beállítások alkalmazását, vagy legalábbis ebben a formában, hogy vizuálisan szinte észrevehetetlen előnyökért cserébe 15-20%-kal nagyobb terhelést ró a GPU-ra, amit aztán elfűt a fenébe, de nem tesz hozzá semmit (vagy marginálisan) a relatív minőségérzethez.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz lo_jo #160555 üzenetére
A DF valóban foglalkozik ilyesmivel is, de nem ez az általános, hanem mindenki felkúrja Ultra Preset-re a játékot, aztán mehet a méricskélés. Értem amit mondasz, hogy ez csak benchmark és relatív teljesítménymérésre szolgál, csak alapvetően ilyen a VGA tesztek 99%-a és ez eleve ide lövi be az elvárásokat is a fogyasztók fejében, miközben a legtöbb esetben egy teljesen értelmetlen minőségi szintről beszélünk.
Ugyanez a relatív mérés megtörténne alacsonyabb beállításokkal is, miközben vizuálisan nincs vagy alig van látható különbség, de jobban megmutatná a vásárlónak, hogy mire számítson a való életben. Főleg akkor torz az eredmény, ha pont az Ultra és a High a különbség a bottleneck között, miközben vizuálisan, érzetre nincs különbség. Tudom sokkal több idő lenne tesztet készíteni úgy, hogy legyen egy oszlop az Ultra, meg egy a High beállításoknak, de több értelme lenne. -
Perillustris
senior tag
válasz lo_jo #160349 üzenetére
Szerintem tévedsz, mert azért árulják csak cégeknek, mert azok a gyártók és forgalmazók egyszerűen nem vállalják be az új garanciális szabályokat, s tartják magukat az általuk megszabott garanciális időhöz. Egyszerűen az van, hogy senkinek nem hajlandóak pl. 3 évet adni, s ha az kell hozzá, hogy ne adjanak el fogyasztóknak, akkor így lesz. Tehát nem feltétlenül szürkeimportos termékekről van szó.
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz lo_jo #160349 üzenetére
Mint az Asus TUF GTX 1660S esete pár napja, amikor az automata nagyker belistázás kitette 160 ezerért, de gyorsan kapcsoltak, hogy ezt a konkurencia 210-ért adja, szóval gyorsan fel kellett tekerni az árat 209-re. Amíg pontosan ez figyelhető meg a kiskereknél, addig nehezen hiszem, hogy csak a nagykerben varázsolnak az árakkal.
Mindenki benne van a buliban.
-
hahakocka
senior tag
válasz lo_jo #159969 üzenetére
FSR az az AMD n NIS és DLSS egyben. RX470 től már használható s van élesítő része is. Emellett AMD-n karikon ám majdnem 20% al jobban megy direkt mint NV-n, mivel ők csinálták. DLSS-hez képest nem tudom miben jobb pontosan miben nem. S hamarosan minden játékra elérhetően lesz egy driveres változata is 200 fejlesztő cég támogatja már ott a lista fent van és 70 játékban lesz most már elérhető. S ja ott a +5-15% fps-t adó SAM is ha AMD s 3000 es vagy 5000 es Ryzen van a gépben AMD -s 6000 es VGA mellett. A fogyasztás difi is kb 320 vs 400 AMD javára. Régen fordítva volt emlékszem akkor mindenki anyázta őket emiatt. Kazán meg a procikra is aztán ott is megfordult mára.
Igen jobb a 3080Ti is RT ben picivel de az se 500e felett van hanem 900 felett.
Tőlem mindenki arra égeti el a pénzét amire akarja 3 jó RT s játékért megéri a +400-500e legalább akkor érje meg neki. Ha viszont dolgozik vele pl CUDA magokkal akkor totál érthető is ledolgozza bőven és nyereség lesz belőle aztán. S ha AMD tudna jobb RT-t akkor is a mostani kezdetleges RT ről ez a véleményem. Igazán sok game úgyis csak később ha megjön a RTX 4000 es netán a 7000 es AMD ha javít RT ő is fogja jobban tudni akkor jelennek majd gamek is amik RT t magas felbontáson is jól rendesen megoldják teljes mértékben s nem csak árnyék vagy csak fény stb.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz lo_jo #159967 üzenetére
RT őrületet sose èrtettem 3 játék ha használja látványosan S èrtelmesen a többi paeaszrvakitas a FPS vesztès. Van hogy csak àrnyèkokra pl. De néztem teszteket S sok helyen t 10-15fps difi van àtlagban 3090 S 6900 xt közt RT val anèlkül meg egàl. Ha ezèrt megéri duplàt fizetni. FSR meg van Amd n is S most beindult nagyon terjed s fog jobban is pl BG3 Az új Nvidia S Amd karik csak meg jobbak lesznek èv végén RT ben szóval lesz avulàsa.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz lo_jo #159412 üzenetére
Ok, biztos lehet valahogy aktiválni, de nekem inaktív a gombja minden gépen. De nem releváns, mert csak csákányolnak, ott meg elég a power limit csúszka.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
palfitom
félisten
válasz lo_jo #159388 üzenetére
Igen, infós cuccoknál 3-5, esetleg 7% árréssel lehet kalkulálni.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
GEIL
addikt
válasz lo_jo #158776 üzenetére
Igen....pont ahogy mondod.
viszont a GTX kártyáknál nincsen DLSS, ezért alkották meg az NIS-t.....így kb nagyobb piacot lefedve és vásárlókat megtartva a mostani VGA problémás időkben is.------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
South Velen
addikt
válasz lo_jo #158725 üzenetére
Jogos a korrekció, mivel a ray tracing-re gondoltam rtx alatt, és bár ez az általános jelentéstársítás, valóban nem feltétlen helyes.
Mint "RTX, mint programcsomag" részeként, a DLSS-nek természetesen van értelme a 2060 esetében, mint ilyen az "RTX"-nek valóban lehet értelme a 2060 esetén.
Az más kérdés, hogy szerintem csak 4K esetén van értelme a DLSS-nek, engem még az 1440p quality is zavart, de ez csak én vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest