- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pkc83
őstag
Szia.
2060 superrel a QHD (gondolom szintén 144Hz) felejtős,főleg ha új játékok is futnak. Oda nagyon minimum egy 3060 Ti de inkább 3070 Ti sőt még a 3080 se overkill. A teljes konfig cseréről nem lehet mit mondani mivel nem írtad le,hogy mi van a vga mellett.
[ Szerkesztve ]
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Egy 2060 Super + FHD 144 Hz-es monitor birtokában, elsősorban sim racing-re (F1, stb.) hangolva, tudnék-e QHD monitorra váltani? Bírná ezt a kártya az FPS jelentős esése nélkül, vagy engedjem el, és teljes konfig-csere kellene (ami most egy ideig tutira nem fog megtörténni)? Thx...
uff
-
johnnyvsr
tag
Sziasztok! Melyik a jobb választás?
EVGA RTX 3070 XC3
ZOTAC RTX 3070 TWIN EDGE AMP WHITE[ Szerkesztve ]
-
abéla
senior tag
Elvileg 2-3 hónap múlva(okt) a 4090, majd nov-dec 4080-4070 és 23' Q1 4060.
4070Ti meg talán Q3.
Persze van hír szeptemberről is megjelenésként és hogy jön mind(90-80-70)egyszerre.Szintén csak nem-hivatalos 4070 MSRP-ből, infomorzsákból következtetve itthon a 70 lesz 250-280k; egy 4060 feltehetőleg meg 180-230k körül alakul; (ugye svájcban héderelő haveron keresztül -20% )
Ami érdekessé teszi mindezt, hogy jó eséllyel egy 4060 kb hozza majd a 3080-3080Ti közötti szintet, 4070 meg 3080Ti-3090 között lesz valószínűleg(és inkább 3090 felé).
szerk: azért látod, mennyi fltételes jelzőt használokNvidia fogadkozik (és pár mrd $-ért betárazott tsipből), hogy nem lesz hiány, meg elszálló árak, meg bányászláz sem, persze most annyi a változó, hogy nehéz jósolni, de szerintem érdemes 1-2 hónapot várni.
Nekem mondjuk ezért lenne jó most valami, mert a 2070s beszart ventivezérlésével szépen küldeném vissza a kártyát az evga-nak, az meg lehet jó pár hétig eltart.
De lehet ezzel is várok még 1-2 hónapot (év végéig szól a gyári gari), hátha egy 4070 jönne vissza
...vagy jól megjavítják, azt' visszaküldik, hogy:
200iq, mii? Nna nesze kisketseg, örüjjé a 2070s-ednek![ Szerkesztve ]
hootka!
-
Egon
nagyúr
válasz abéla #166194 üzenetére
Na ja, óriási dilemma hogy venni vagy nem venni, aki eddig még nem vett.
A forint árfolyamának változását is nehéz megjósolni, az is bekeverhet.
A kérdés az, hogy 2-3 hónap múlva, mikorra itthon is elérhetők lesznek az új vga-k, lehet-e majd 3080-as teljesítményt szignifikánsan olcsóbban venni, avagy egy 3080-as áráért, lehet-e majd szignifikánsan jobb teljesítményt kapni?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
abéla
senior tag
válasz KAMELOT #166191 üzenetére
Nagyon úgy néz ki, EVGA-nál ezzel az árszabással a beharangozott 40** vonal MSRP szintje körülire lövik be a kifutó 30** szériát, gondolom nem véltelen; feltehetően az ok (a nyilvánvaló raktársöprésen túl), hogy nagyon ne fájjon annak, aki most vesz a régi vonalból.
Egyébként náluk a vízhűtéses verziók -korrekten- sosem voltak ~10%-nál drágábbak az azonos jellemzőkkel bíró levegőseknél.
Persze lehet elszabták evga-éknál, hisz nem számoltak azzal, hogy esetleg egyeseknél hozzáadott értéket képviselhet maga a túlárazás ténye is ...főleg ha ezt a plebs tudtára hozhatja, kellő gyakorisággalAzért ennek fényében -ha csak nem vlmi kósza akció mindez-, elég erős az, az itt-ott olvasható, kijelentés, miszerint a közeljövőben emelkednek a kifutó vga-árak.
Jön a merge, ömlik a piacra a bányaállomány + raktársöprés + MSRP normalizálódás/40**korrekció; mi kell még?
Ok, mondjuk egy taiwani blokád kb meg is fordítja mindezt. (hogy az egyéb következményekről ne is beszéljünk )[ Szerkesztve ]
hootka!
-
fanti
addikt
válasz kolopele #166190 üzenetére
De ez is vízhűtős, és még erősebb is, és fele annyi sincsen egy gyártón belül...és ugyanabban a boltban!
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
Milyen furcsa áralakulás...
Igaz, hogy egy bolt, azon belül is az RX 6900XT kártyák...
pl. 50 ezerrel olcsóbb a Red Devil Ultimate, mint a sima verzió, de ugyanakkor 380 ezer és jó bő 1.1 milla közt mindenféle logikátlan ár van...A 6950-esek meg...ki érti ezt?
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Az előző háeszben linkelt vga anno 415K volt, ez hamar 418K-ra ugrott, most pedig 423K.
Lehet bánni fogom hogy nem ugrottam bele... Most már mindegy, kivárom az őszt. Hacsak nem lesz valami brutál akció..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
KAMELOT
titán
válasz mert_csokis #166180 üzenetére
Most megnéztem én is....nagyon sok 3070 van eladó jó áron, csak többségük német garis.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
SunMount3r
nagyúr
Az 1660 6GB az RX 580 8GB-hoz képest megéri a felárat (használtan)? Amúgy a Manli és Zotac is "vehető" kategória?
-
koko52
nagyúr
válasz mert_csokis #166180 üzenetére
Mert jön a merge szeptemberben (talán) és ideiglenesen vége a VGA bányászatnak. A kicsik ilyenkor panicsellóznak, ezt kell most kihasználni.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
mert_csokis
senior tag
-
TaaT
nagyúr
Ti melyiket választanátok?
Asus 3070 ROG Strix
Evga 3070 Ftw3 UltraGive them hell Ukraine!
-
Arphox
tag
Sziasztok!
Találtam egy ilyen akciót AQUA-n:
ASUS GeForce RTX 3060 Ti 8GB TUF Gaming OC Edition LHR videokártya (TUF-RTX3060TI-O8G-V2-GAMING) - 234 900 FtEz ennyiért megérős, nem?
A konfigomat lásd az adatlapomon.
-
abéla
senior tag
válasz KAMELOT #166170 üzenetére
Csak hogy legyen valami témába vágó: ha mindenáron most akarok hülyeséget csinálni + duplázni az fps-t(2070s-ről), egy rtx 3080-nak mennyire alternatívája egy 6800xt?
Egyébként jelenleg mennyire "realitás" ez a 4070 = 3090Ti? ..mert hogy az eredeti mantra óta azért szállingózott ez-az, így lehet inkább 3090 környéke lesz? (-10-(-15)% az eredeti jósláshoz képest?)
szerk: és egy 4070Ti = 3090Ti ?
[ Szerkesztve ]
hootka!
-
KAMELOT
titán
válasz abéla #166169 üzenetére
Egyszerű a képlet. Te mint vásárló nem veszel ilyet és kész. Veszel újat.
RTX 3080 TRIO 12GB ....395k és van 3 év garid, senki nem használta.
Degradációt meg úgy lehet csökkenteni, hogy a hőmérsékletet csökkented, ahogy te is vizet tettél cpu/vga. Ha valaki hosszabb távra gondol és nagy terhelésnek teszi ki a gépet akkor a víz az mindig jól jön. Ezért van nekem is a cpu-n már lassan 6 éve víz. VGA-n meg most fogom feltenni szeptemberben.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
abéla
senior tag
válasz abéla #166157 üzenetére
Egyébként igen, EVGA vagy mo-i, normális forrás (ergo: jó eséllyel meg lesz még 2-3 év múlva) esetén is ~350-től indul az új 3080, viszont ahogy elnézem a használt ár is inkább 300-350 körül van, tehát változatlanul nem értem mi motiválna engem, mint esetleges vásárlót, hogy egy 2 évet 24/7-ben futott vga-t vegyek (ami persze lehet hogy gpu freki, meg downvolt, de pl vram?, mert ott a rézpad vagy sem, azért az ezt nem köszöni meg),
aminek feltehetően átlagos felhasználási metódusssal (még a hőingadozás, meg porcicák, stb mellett is) évtizedes használattal jönne ez a futásteljesítmény össze, mindezt jó esetben 1-1.5 év, legtöbbször vlmi "istenhátamögötti" külfüldi boltos garival megspékelve.
És emellé a fentiekben írt ár-anomáliák.
A tuti biznisz szinonímája mindez, az!És hát nna, én is láttam a 3-7 éves kártyáimat, hogy azért ott figyel a degradáció (csak ami hirtelen az eszembe jut és lemértem: nv 6800gt, 7800gtx, 7900gs, 8800gtx, 560Ti, 980Ti, ati 4870/5970), nem éppen olyan volt már egyik sem, mint új korában (3-on kívül első gazdi voltam), pedig fétisem a jó ház/kártyahűtés, nem véletlen, hogy a jelenlegieken is mind utólagos vizet raktam (cpu-ra is).
De tényleg, egy évekig tartó, kvázi ipari felhasználási metódus hát semmiféle degradációt nem okoz, mert miért is tenné?[ Szerkesztve ]
hootka!
-
fricc_
tag
Sziasztok!
Böngészésre (Internetezés, Youtube ) alakítom át a régebbi otthoni gépemet.
Kérlek ajánljatok olyan videokártyát, amit érdemes lenne bepattintani a gépbe egy AMD FX 8350-es proci mellé. Egy jól szellőző halk házba lesz, 2-3 ventilátor mellé.Fontos szempont hogy csendes legyen, ne fogyasszon sokat :-), lehet rajta venti de álljon meg ha nincs rá szükség + HDMI kimenet.
Jelenleg Win10 fut a gépen, de X idő múlva 11-re fogok váltani.
Jelenleg 16:10-es monitorom van 1920x1200-as felbontássalNem ragaszkodom az újhoz.
-
Sir Riccio
addikt
válasz ribizly #166165 üzenetére
Aki nem ért hozzá annak hiába próbálod elmagyarázni, hogy ami egy ilyen kártyán igazán tönkre tud menni azok pont a forrasztások, meg olyasmi aminek a hő és teljesítményingadozás árt a legtöbbet. Kicsit olyan ez mint a városban hidegen hajtott ötvenezret és az autópályán, üzemi hőmérsékleten száznyolcvanezret futott dízel esete. Az utóbbi van jobb állapotban, mégis az előbbit veszik meg előbb.
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
ribizly
veterán
válasz koko52 #166164 üzenetére
Én értem és el is hiszem. Sőt! Engem nem is igazán zavarnak ezek a dolgok, ameddig van rájuk garancia, ami érvényesíthető. De nem én vagyok az átlag user.
Nagyon sok ismerősöm venne kártyát, de amint szóba kerül a használt egyből ellenállnak, főleg azért, mert a "bányász kártya szarrá lett hajtva". Amivel bizonyos szinten egyet is tudok érteni, mert az Ő szemszögükből ez tény, de nincsenek tisztában sem annak a lehetőségeivel (hűtött, pormentes helyszín, karbantartás, fix RPM, ami nem magas, undervolt, stb.) és azt meg simán csak nem hiszik el, hogy az "Ő felhasználási módjuk" jobban terheli a VGA-t (a ventiken kívül, amiket meg "filléres tétel" cserélni, főleg ha még garanciális a cucc).
Ugyanezek az emberek nem hajlandóak 150k-nál többet áldozni egy bontatlan, új, bolti jó minőségű 3070-re (ha lehet akkor Ti legyen).Nekem volt egy EVGA 3060 XC-m, ami ~1 évet csákányolt ismerős RIG-jében. Na az a helyszín sem hűtött, sem pormentes nem volt. Amikor úgy döntöttem eleget futott (2022-02, amikor még bőven futott a dolog), akkor körbeírtam a barátok között, hogy kit érdekel a még 2 év garival rendelkező kártya, amit akár ingyen odaadtam volna nekik. És még úgy sem kellett! Pedig volt aki 2060-at akart volna venni 100k-ért a BTC robbanásakor, és azóta sem vett.
Nyílván ez csak egy példa, ami néhány embert jelent, ami csak a saját környezetem (akiknek ilyenek voltak akkor: GTX1050Ti, GTX1070, GTX1080, RTX2060, RTX3070Ti, RTX3080), de akkor is egy elég jó példa rá, hogy mennyire blokkoló tényező ez sokak fejében.
Bocs, hogy ilyen hosszú lett.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
koko52
nagyúr
válasz ribizly #166161 üzenetére
Nálam megtekinthető. Gyári értékeket hozzák Furmark teszten. Ja és pormentes mind.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
KAMELOT
titán
Nem kell ilyennel foglalkozni, ha meg 3080 akarsz venni akkor tiszta újak alzán 350k-tól kezdődnek.
Ilyenen felesleges agyalni és mivel te MO-i garisat akarsz meg sokan mások, is akkor marad ez az opció vagy apróról MO-i garisat, ha van.4090 várhatóan 2022.12. jelenik meg. 4070 csak 2023. Aztán még a megjelenéstől jó várni 1-2 hónapot, hogy az esetleges hibák vagy bugok kiforrják magukat.
koko52: Kivonja a vízbű azoxigént?
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
koko52
nagyúr
Klímás helyiségben, garantált állandó teljesítményen járnak a kártyáim évek óta (50-55C GPU 30% venti mellett). Ilyenkor mi van?
-
ribizly
veterán
válasz babcehh #166158 üzenetére
Hát igen. És akkor még azt tegyük hozzá, hogy ezek az eladók hozzászoktak, hogy magas lovon ülnek. Emlékszem, amikor 1 éve ráírtam 1-2 eladóra és olyan bunkó stílussal találtam magamat szemben, hogy csak úgy csattantam. Nagyon egyszerű a megoldás. Hanyagolni kell őket.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
abéla
senior tag
Bakker, hogy mi van HA-n, egy vicc;
EVGA oldalán pl 3080-as vga: ~310-350e, ezek 3 év garis, biztos nem bányászatban "előmelegített" vadiúj kártyák;
de azért honfitársaink képesek 280-300-ért adni ugyanezt a 3080-as szériát, jó esetben 1-2 év (külföldi)garival, úgy, hogy szétjáratva, kb megkereste vele a kártya árát 1-1.5x, de azért nehoggymá' eladja bukóvaa'!
Jja és ami most a legújabb promóbullshit: légkondizott szobából, garantáltan állandó teljesítményen járt a kártya ...naja, pár évig, folyamatosanEgyébként látszik, ki az aki megszívta: fél éves, LHR-es kártyák tulajai, akik kb. nem is kerestek vele semmit (ha egyáltalán túrtak vele).
szerk: (ha Taiwan/TSMC ok ) jó lesz az a 4070
[ Szerkesztve ]
hootka!
-
Allihoppa
aktív tag
válasz KAMELOT #166130 üzenetére
nekünk nem volt sok belőle, 235-re levittem az utolsó 2db-ot múlt héten, ami beragadt mert magasabb áron jött, és konkrétan aznap felszívták. Alza gondolom kicsit nagyobb tételben vett. Ha kifogynak, szerintem kb. az árfolyamváltozás függvényében fog változni az ár. További gyártói árcsökkentés szerintem nem várható már, az AMD-nél legalábbis biztosan nem.
Emelkedik a szállítás, az anyagköltség, bérek stb. meredeken, ami drágítja a kártyákat, viszont ha gondok lesznek itt és annak következtében visszaesik a kereslet az még okozhat további csökkenést, csak kérdés melyik probléma lesz hangsúlyosabb. Ezen felül még millió faktor befolyásolja a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
Arphox
tag
válasz Mans20 #166135 üzenetére
És ha lentebb megyek a chipsettel egy kicsit, ez mennyire lehet jó?
Asus nVidia Geforce RTX 3060 TUF Gaming V2 OC LHR VGA (PCIe 4.0, 12 GB DDR6, 192 bit, 2xHDMI+3xDP, aktív hűtő) - 248 300 HUFA konfigomat lásd az adatlapomon.
-
Arphox
tag
Sziasztok!
Ti innen (Rufusz webshop) melyik 3060 Ti kártyát vennétek meg? (Pont ebből a boltból kell megvennem, most mindegy hogy miért.)
Én a 3 ventiseken gondolkodok, azok közül meg talán az MSI tűnik megbízhatóbbnak:
MSI nVidia Geforce RTX 3060 Ti VENTUS 3X 8G OC LHR VGA (PCIe 4.0, 8 GB GDDR6. 256 bit, HDMI+3xDP, aktív)Még annyi, hogy én preferálom hogy minél halkabb legyen a kártya, a mostani 1050 Ti-om is félpasszív.
[ Szerkesztve ]
A konfigomat lásd az adatlapomon.
-
Zoli9200
kezdő
oké köszi
-
User63
csendes újonc
Sziasztok!
Kicsit képzavarban vagyok.
Van egy samsung tvm, ami 4k-s és hdr10+ szabványt kezel. Pc-ről filmezek hmi-n keresztül, intel uhd 610 integrált videoval.
Jelenleg nem hdr jelet küldök át. Hdmi 2.0 feltétele a hdrnek?
Milyen videokártya kell hogy hdr-ben filmezhessek? -
Zoli9200
kezdő
Sziasztok lemaradt ...
-
Zoli9200
kezdő
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
- gépház [link] , alaplap [link] , processzor [link] , ram [link] , táp [link]
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
-Van egy 4k 60fps-es tv-m meg egy 1080p-s monitorom mind2 hdmi kimenetes
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
-játék, film
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
-250.000Ft
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
-új
Igazából új gépet építetem mert a régi már tényleg nagyon régi volt ott másik forum postban segítettek.
Annyi lenne a kérdésem h 3060ti-t [link] akartam(még most is) venni csak h nem lenne e jobb a 6700xt [link] mert 6k val olcsóbb és 12giga vram van a 3060ti-nek a 8gigájával szemben vagy nem igazán éri meg ezt az amd kártyát venni az nvidia-val szemben ?
Annyi a kérdéem h jobb a az amd kártya? -
Vigneau
félisten
válasz hahakocka #166123 üzenetére
Utóbbi kettőt szerettem volna, de elvittek előlem 2 Pulse-t is a HA-n. Így végül az XFX maradt. Jó lenne tudni, mennyire engedékenyek hűtőlevétel terén az XFX-nél az európai vásárlók irányába. Kanada és Észak-Amerika lakói élhetnek vele garancia vesztés nélkül - már ha jól bogoztam ki.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
válasz UserX #166118 üzenetére
Az RX 6600-m XFX SWFT verzió, a kétventis.
Alapvetően elvagyok vele.
3DMark-ban a hotspot 82 fok, a mag pedig 65 fok 100W TDP mellett. 50 fokig fanstop-os, utána indul be. Szerencsére 1500RPM (~45%) mellett elég tűrhető a hangja, de 2500RPM (~75%) már nagyon nem az igazi.
GTA V-ben Grass normal mellett, a többi maxon és MSAA 4X-nél 90-120FPS megvan, de nálam VSync On 60Hz-en. WoT SD grafikán maxon röccenés mentesen megy.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
fanti
addikt
Kína blokád alá vonta Taiwant... hadgyakorol éles lőszerrel... ameddig a kedve tartja...
Meg amúgy is, a Red Devil túl olcsó volt, minek adnák annyiért, ha +50 ezerért is éppen úgy fogy...?!
[ Szerkesztve ]
-
cépé
csendes újonc
kicsit off, de ....
Hétfőn betettem a kosaramba egy 6900XT-t 351.000 Ft-ért, aztán elkezdtem reggelizni.... Mire végeztem és ráfrissítettem eltűnt arukereso.hu felugrott 365.000 Ft-ra, vakargattam a fejem.... Nap végére 430-450-480.000 Ft-okért lettek elérhetők.
Ma reggel firsthop-ban 352.000 Ft, na ezt megrendeltem! Kíváncsiságból ránéztem az árakra később és 1-2 helyen újra 360-380.000 Ft között, ma délutánra megint 480-anak
Pedig elvileg most "akciózás van"... Valaki érti ezt, hogy mi a pi*csa van? -
atomi80
csendes tag
Sziasztok!
3 ventis kártyák esetén mennyire szükségszerű a kitámasztó használata? A hiánya előbb-utóbb deformálhatja a foglalatot?
Helyettem minek intézkedel?
-
Egon
nagyúr
válasz KAMELOT #166109 üzenetére
Nekem valahogy nem állnak össze a számok meg a várakozások. Meg kell várni az első teszteket szvsz, mert nagy arcraesés lehet a vége (mint az AMD-nél szokott lenni... ).
Mindenesetre ara alkalmas volt a link, hogy meghozzam a nagy döntést: mégiscsak kivárom a 4000-res széria megjelenését, és amit akkor kapok adott pénzért, azt fogom megvenni..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
UserX
addikt
válasz kolopele #166102 üzenetére
Ok, bocs igazad van! Tegnap azért voltam annyira lelkes, mert megvettem a Horizon Zero Dawn-t, a grafikai beállítást High-ra tette és FHD-n, röccenés nélkül viszi a 75 FPS-t!!! A látványvilága tetszik. Olyan játékba, ami különösebb gondot okozott volna neki én még nem futottam bele. Nincs szükségem a CP-ra!!! Úgy gondolkodom, hogy egyelőre elég a 3050, ha gondom akadna valamivel, akkor lépek feljebb, akár generáció váltással is, de kivárok.
-
lo_jo
senior tag
válasz Roland18x #166104 üzenetére
3 ventis az EVGA 3070 FTW3, specifikációja szerint (és valóban is) 300 mm hosszú, a házam pedig egy Fractal Design Meshify C, amibe specifikáció szerint 315 mm hosszú kártya fér be, ha elöl van venti. Ugyan a kártya és a venti közötti részt nem mértem le, de ránézésre megvan a 150 mm, így ha a kártya és a ház gyártója pontos adatokat ad meg, akkor nem nagyon kell figyelni másra.
Ha a 345 mm valós, tehát a Kolink nem sumákol (nem érdeke, hamar kiderülne és csak rosszul járnának vele), akkor a nagyon nagynak számító MSI Suprim X is befér (335 mm) és még marad is hely, nem fog hozzáérni a front ventihez. -
Roland18x
tag
Csak annyi kérdésem lenne, hogy egy [Citadel Mesh RGB] házba befér egy 3 ventis 3070 vagy egy 3060ti? 345mm a max hosszúság, amit írnak, de kell-e másra figyelni? Pontos típus még nincs meg, mert hardverapróról lesz használtan - az eddigi kettőröl, amit kinéztem pedig lecsúsztam.
Az alaplap egy [B560M Pro4]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz #24845312 #166101 üzenetére
Azért nem minden CRT volt egyforma, ahogy az LCD-k sem egyformák. CRT-ből láttam már több nagyon alacsony fényerős, kontraszttalan LG-t, fakó színekkel, míg az összes saját monitorom (mind Samsung Syncmaster) sokkal jobb volt ezekben. A belépőkategóriás Acer akármicsoda LCD monitor meg szintén olyan halvány és fakó, hogy még azok az LG CRT-k is lekörözik. Aztán ott van az öregedő CRT-knél az elszínesedés, van amelyik sárgásan, van amelyik zöldesen mutatja a képet, de csak akkor jössz rá, ha látsz egy "normálisat" is. LCD-knél dettó, ott van amelyik alapból is ilyen, van valami színtúllövés bennük. Vagy szintén az öregedés miatt, de van olyan is, ami leve ilyen, ill. ilyen volt, mert ez már a kb. 10 évvel ezelőttiekre volt inkább jellemző a legolcsóbb kategóriákban, de akár pár nevesebb gyártónál is.
-
törölt tag
válasz PuMbA #166093 üzenetére
Nekem sem szúrt szemet, sőt, én mindig is a CRT-t láttam élesebbnek, szebb, élénkebb színűnek, kontrasztosabbnak. Amikor CRT meg LCD monitorom is volt egyszerre, akkor ha a fényképeimet szerettem volna megnézegetni, mindig visszadugtam a CRT monitort, mert annyival szebb képe volt neki, ég és föld volt a különbség. Brutál erős színek, nagy fényerő, gyönyörű kép. Az utolsó CRT monitoromat félre is raktam jó darabig. Aztán amikor már nagyon sok éve "porosodott", gondoltam eladom. Addigra már elég sok LCD monitor járt nálam, de amikor jött érte a vevő (a CRT monitorért), és bekapcsoltam neki, még mindig elcsodálkoztam, hogy milyen kegyetlen jó képe volt neki, olyan erős színekkel, hogy hihetetlen. Kerek 1000 Ft-ért adtam el (Sony Trinitron képcső volt benne). Sajnos ez már az a korszak volt, amikor kb ennyiért mentek csak ezek el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest