- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz parandroid #184252 üzenetére
Sajnos egyáltalán nem releváns ez "kishazánkban" viszont mivel az új széria hamarosan érkezik még ki lehet fogni a jó árakat a jelenlegiből. Én pl múlt héten adtam túl a 4090-en egyszerűen azért, mert jelenleg még jó árban el tudtam adni és nálam valószínűleg instanget lesz az 5090. Nagyobb ár esést (vagy épp növekedést) én itthon csak januárba várok amikor kijön az új széria és meglátjuk mit is húznak elő a sütőből.
Remélem egy szörnyet..The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Sziasztok!
Ismerős szeretne VGA-t venni, lehetőleg újonnan. 100k lenne a büdzsé rá, +- 20k.i7 10700K
32GB Ram
650W-os GOLD BQ! tápJelenleg egy 1050 Ti-t hajt és a cél a Lightroom használata lenne akadás nélkül.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Sziasztok!
Kiindulási alapot szeretnék kérni egy asztali gép összerakásához ismerősömnek. Nem feltétlen kellene új alkatrész neki a lényeg, hogy garanciás legyen szóval aprón is tudok nézelődni.1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
- Játékra. Multi és Single egyaránt. Rég nem volt PC, sok Single bepótolni való van viszont League of Legends minden nap fog rajta menni és CS2 is.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
- Mindenre szükség lenne magán a PC-n kívül is, monitor billentyű egér stb.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
- Minden kellene.
4. Mennyi a kereted rá?
- 700 ezer forint kompletten.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
- Nincsen az sem, 1440p, 27"-on viszont legalább 144 Hz.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
- Mind a két oldalról szeretnék ajánlatot ha lehetséges (piros, kék). Jó lenne az RGB, de nem minden áron.[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz Pécsi gyerek #170948 üzenetére
Keret van rá, szükség nem tudom van-e.
Azért is kérdeztem tőletek, hátha jobban tudjátok.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Kicsit ide vágó téma szóval feltenném itt is a kérdésem:
Szóval semmiképp nem akarok 4K-ra menni (most jöttem le róla..XD), de elég jó áron tudnék hozzá jutni egy TUF 4090-hez viszont a felbontás az mindenképp marad 3440x1440p@160Hz legalább egy, de lehert inkább még két évig. Szóval a kérdésem az, hogy szerintetek 500-ért Suprim X 4080 vagy 800-ért TUF 4090?
Nyilván nem az utolsó forintom tenném bele, de megér 300-al többet?
-
veterán
válasz KAMELOT #168604 üzenetére
Persze tudom, de így már legalább nem fog remélhetőleg azon rugózni, hogy 4090 ellen jön.
Nekem sajnos túl sok szívás volt az AMD kártyákkal szóval semmiképp nem váltanék pirosra. Egyelőre még mindig kivárok a 4090-el, még egy hónapig hátha esik valamennyit és nem 1.1M-ért tudok csak venni..The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz Pécsi gyerek #168228 üzenetére
Le lett cserélve az eddig használt csatlakozó.
-
veterán
válasz tothjozsi96 #168208 üzenetére
Ha kell a RT és DLSS akkor nvidia, ha nem akkor amd.
-
veterán
válasz Grave_444 #168157 üzenetére
Erős bizony. Érezhetően kevesebb az FPS, de kikapcsoltam az MSI AB-t és nem nézem most már így kisebb a késztetés a 4090-re váltáshoz.
Egyébként ezzel a konfiggal azért bőven 60 felett vagyok mindenben, de nem bánnám, ha meglenne a 120 fix mindenben is!
Nem mondom, hogy fixen feleződött az FPS, de szerintem 2/3 és fele annyi kb az eddiginek ugyan azokkal a beállításokkal csak felbontás módosítással.
De a látvány az kárpótol eddig mindenért.Mivel a 4090 eléggé elszabadult árakon mozog ezért a 3090 Ti-n gondolkozom, de nem tudom van-e értelme.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz KAMELOT #168155 üzenetére
Én most váltottam 1440p@240Hz-ről 4K@120Hz-re. Közel sem annyira érezhető a "visszaesés", mintha 60Hz lenne viszont a 4K textúrák szépsége játék közben eszméletlen. Olyan detailokat veszek észre amiket eddig nem is gondoltam, hogy vannak.
-
veterán
válasz #31816946 #162351 üzenetére
GTA V első verziója XBOX 360-ra lett írva lassan 9 éve...
BTW mivel PC-re 2015 Q2-ben jött ezért már egy 1070 is elég jól viszi, ha újabb szériákat nézünk akkor 1660 / Ti elég kell legyen neki és az NFS-hez is.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
-
veterán
válasz Hegyirabló #162161 üzenetére
Nekem már sokadik Suprim X és volt 80/Ti/90 is és sosem volt szerencsére gondom vele ahogy a mostanival sincs már 4 hónapja kb.
Remélem legközelebb jobbat fogsz ki!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz Hegyirabló #162149 üzenetére
Suprim X a halk és hideg legjobb példája 30-as szériánál. Sajnálatos, hogy rossz példányt fogtál ki belőle.
Ti-nek több értelme van, mint a 12GB verziónak!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz Jinxb1rd #159806 üzenetére
Attól függ mennyire lesz tartós a dolog. Akik nagyon megijednek lehet feltesznek olcsóbban pár darabot, de ha tartósan alakul az ár esés akkor igen, valószínűleg a kártyák is "olcsóbbak" lesznek.
-
veterán
válasz VoltanIgor #159194 üzenetére
Szeptemberi bejelentés várható és októberi eleji indulás. Neked kell tudni, hogy 9-10 hónapot tudsz-e várni vagy sem.
-
veterán
-
veterán
-
veterán
válasz tothjozsi96 #157991 üzenetére
Kicsivel erősebb viszont cserébe jóval időtállóbb lesz. Simán megéri!
-
veterán
válasz arcitec #157887 üzenetére
Nem kötekedésből, de nyilván a 1660S meg fogja hajtani és el tud vele indítani szinte bármit, de ha már vett egy fullos monitort ami 240Hz tud akkor gondolom nem 90 FPS-el akar bármit játszani ezért írtam én is, hogy ahhoz bizony kell egy 3070 vagy 6700XT minimum.
-
veterán
válasz Kezdő vagyok #131233 üzenetére
Egy ilyen konfiggal nyugodtan játszhatsz is 1080p-ben 144Hz-en is vagy 1440p és 60Hz-en.
-
veterán
válasz KAMELOT #131166 üzenetére
Az egész gép ér annyit kb..
Normális kereket között akarok majd, de egyenlőre amint mondtam elég nekem ez a "kis" WQHD is.@Pécsi gyerek; Ne is próbáld ki a többet, mert akkor nem fogsz tudni vissza állni ez szinte biztos
-
veterán
válasz Pécsi gyerek #131163 üzenetére
Nekem személy szerint amúgy a 32"-on elég a 1440p@165Hz és ez is gyönyörű, de a kiváncsiság mocorog bennem a 4K iránt szóval remélem a 30as nVidia és a 10-es intel valóban nagy szám lesz és feljebb léphetek a 4K-ra, ha fixálódnak az értékek, mert 60 Hz-re nem tudnék vissza állni.
-
veterán
válasz Pécsi gyerek #131160 üzenetére
A monitort meg, ha nem sima 60 FPS a cél már ne is említsük.
-
veterán
válasz VGNGR #129548 üzenetére
Személy szerint 1440p.
Hidd el, ha 60 felett van már bőven jó bármelyik AAA játék.
A fix 144 fps/hz vagy több az csak a profi sportóloknak jelenthet plusz előnyt.
De mivel a Gsync is besegít általában az átlag 100 körül minden maxolva borzasztóan nagy játékélményt ad az egész!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz SkyTrancer #129136 üzenetére
Crysis effekt szóval, ha csont maxot akarsz nem igazán van alá vas jelenleg.
-
veterán
Laptop vásárlás előtt vagyok és egyszerűen nem tudom melyik kártyával szerelt lenne a jobb döntés.
1650, 1660 Ti vagy 2060 fér bele, de nem tudom megéri-e a felárat egyik a másik felett? Esetleg erről van valami teszt, hogy megér-e 100+ egy 2060-al szerelt lapos?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz tothjozsi96 #127256 üzenetére
Nyilván minden feljebb váltás megéri, pont mivé jövőt állóbb. Annyiert meg főleg.
-
veterán
válasz BerserkGuts #126993 üzenetére
Elolvastad amit linkeltel?
1920x1080p valamint 2080 Ti SLi. Így nyilván meglehet, de én 1440p esetén írtam egy kártyával.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz PiszokAlfréd #126968 üzenetére
De amint írtuk már párszor a fix 144 FPS-hez meg 2080 Ti SLI kell már 1440p esetén is...
4K esetén szerintem meg azzal sem lenne biztos.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz kolopele #126932 üzenetére
Kizártnak tartom a fix 144-et amúgy.
Igaz még csak a pubg-t teszteltem a kártyával, de így is le-le ugrott az is. És nem minden van ki csontolva a játékban. A monitor és felbontás pedig 1440p@144Hz.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz Mosqu!to #126914 üzenetére
Amit linkelt az a tökéletes hivatalos monitorok listája amin a kompatibilis monitorok is rajta vannak. Ami kompatibilis az nyilván teljes mértékben működik is vele.
Nekem is volt Samsung CHG32”-os monitor (ha jól emlékszem) és tokeletesen ment.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz bobalazs #126899 üzenetére
Én most váltottam 2080 Ti-re egy 1440p@144Hz monitorhoz.
Sima 2080-at váltott, de érezhető a különbség bőven PUBG esetén, de mást idő híján még nem próbáltam.
Nekem ez többet ad és ér, mint a 4K@60Hz.
Persze más lenne a helyzet egy 4K és 100/120 Hz kijelző esetén viszont arra még egy 2080 Ti is kevés lenne ahhoz már SLI kellene ebből is.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz KAMELOT #126835 üzenetére
Nyílván teljesítményre pár FPS van csak, de nem is az a lényeg. Hosszabb időre tervezek a kártyával és szeretném, ha szépen is nézne ki. Valamint vertical módba áll a gépházban szóval ezért esett erre a kettőre a választásom.
A kérdés, hogy a kettő közül teljesen mindegy melyikhez nyúlok egyikkel sem lesz gond?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Leszűkült a kör számomra a 2080 Ti-nél.
Vagy az Asus Strix vagy az MSI Trio X az amelyiket venni szeretném.
Vannak különleges érvek egyik illettve másik esetén vagy szimplán kinézet alapján döntsek?[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
2080 Ti közül melyik a legajánlottabb verzió?
-
veterán
Sziasztok!
Jelenleg egy RTX 2080-at hajtok viszont nemrégiben vettem új monitort. 1440p @ 144 Hz / 165 Hz-re képes és gsync kompatibilis.
A kérdésem az lenne, hogy minden kompromisszum nélkül fogja-e tudni hozni fix értékű fps-t a pubg-ben és a hamarosan megjelenő címekben úgy, mint a RDR2 vagy az új SW játék, NFS.
Érdemes lenne beújítani egy 2080 Ti-t vagy ez elegendő kell legyen ezekhez a címekhez is és nem tud annyival többet a Ti, mint amennyivel többe kerül?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz marcarc #119455 üzenetére
Közben megoldódott a probléma.
Az volt a forrása, hogy nem a legújabb driver volt fent. Le lett frissítva a VGA és mostmár működik!
Azt kell eldönteni csak, hogy "Standard" vagy "Ultimate" legyen ennek még utána kell olvasni, hogy mi a különbség a Freesync 1 és 2 között!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Sziasztok!
Jelenleg egy 1080 Ti-t hajtok már egy jó ideje, de most vettem egy 1440p @ 144 Hz-s monitort ami Freesync 1 & 2-t is tud csak sajnos nem akar működni a kártyával.
Viszont azt olvastam, hogy az RTX kártyák már alapból támogatják ezt a funkciót és ez lenne végülis a kérdésem, hogy valóban így van? Megéri nekem váltani erről azonos teljesítményű 2080-ra 50 ezer plusszal, csak hogy menjen a Freesync? Vagy menne egyáltalán nem vagyok tévedésbe?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Sziasztok!
Le fogom cserélni a 1080 Ti FE kártyámat, csak azt nem tudom melyikre kellene.
Eddig nem zavart, de amikor nem fülessel játszok akkor valami iszonyat amilyen hangos tud lenni.
Ugyan úgy 1080 Ti a terv, mert FHD a monitorom amin játszom vagy max filmet nézek 4K TV-n arra bőven elég.
Asus Strix és EVGA FTW tetszik a legjobban és jó lenne az RGB, mert minden az a gépben.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz Tamagocsi123 #110355 üzenetére
Amennyiben van rá keret szerintem egyértelműen jobb választás a 1080, hiszen erősebb ezáltal tovább fog tartani.
-
veterán
1080 Ti miért felesleges 1080p-re? Hiszen azért évek múltán ki fogja azt használni a Single is nem csak a multi nem?
-
veterán
válasz Pécsi gyerek #106626 üzenetére
Akkor mit javasolnátok neki?
-
veterán
válasz Plafoon #106621 üzenetére
Persze nem is annyiból akarja venni, a sajtját eladni és arra pótolni 30 körül. A lényeg az, hogy attól nem sokkal akar többet venni. A kérdés az, hogy megéri-e neki lecserélni az RX 460-at rá és a processzor ki tudja-e szolgálni!
-
veterán
Hali!
Haverom tervez kis gép újítást, de kb 30-at szeretne szánni rá és főként a videókártya az ami szerintem jobban kellene neki.
Szóval egy AMD A8-6600K 3.9GHz Black Edition processzora van, 8 gb rammal és jelenleg egy Gigabyte rx 460 oc 2gb-os kártya.
Főként PUBG miatt újítana, meg CS: GO és talán GTA V az amit játszana, de a priorítás a PUBG neki.Szóval a kérdésem az lenne, hogy az a processzor milyen kártyát bírna el maximum? Én a 1050 Ti-t javasoltam neki, szerintem nagy előrelépés lenne számára és még a procit sem kellene bántani.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
veterán
válasz gbors #106593 üzenetére
Most lesz két éves az ívelt monitoron és annyira szeretem, meg szerintem gyönyörű a képe, hogy nem akarom cserélni még jó darabig. Szóval 1080p és 60 hz marad egy ideig az tuti. Köszönöm a segítséget, szerintem marad a kártya. Idővel meg majd, ha rendeződik az ár ismét lehet cserelem.
-
veterán
válasz gbors #106590 üzenetére
Egyenlőre nem tervezek feljebb váltani 1080p-ről legalábbis egyhamar nem. A res. Scale mellett az AA-ra gondoltam, hogy azt felesleges maxolnom. A processzor egy 6700K az elég erős kellene legyen egy 1080 Ti-hez is. Viszont 32”-on szeretem, ha szép a grafika szóval a maximum elérése számomra elég fontos.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok! Ismét beléptem az asztali PC-sek társaságába viszont rég jártam erre szóval inkább kérdeznék. Mostanában egy gamer notebook-ot hajtottam amiben egy 970M van ami azért nem egy full full, de mindent kezel szépen. Tegnap sikerült vennem ismételten egy PC-t amiben 980 Ti van. 1080p-n játszom és nem is tervezek váltani még 1-2 évig legalább. Kérdésem az lenne, hogy a jelenlegi árak mellett szerintetek van értelme beinvesztálni egy 1080 Ti-be? Szeretem, ha minden maxon megy és nem tudom, hogy a 980 Ti fog-e még hibátlanul csontolni mindent Res. Scale vagy ilyesmi számomra érdektelen dolog kivételével!
-
veterán
válasz Pécsi gyerek #100707 üzenetére
Olcsó kellett neki és gyorsba! Azért lett össze rakva kb 1-2 hónapja, de már újítani akarja!
-
veterán
válasz Pécsi gyerek #100701 üzenetére
Én elvagyok a 1080/6700K kombóval! Haverom akarja cserélni és az ő nevében kérdezgetek! Most egy RX460 van neki és arról sima 1050 váltás felesleges szerintem azért kérdeztem rá a Ti-re. Szerintem megmondom neki, hogy procit is cseréljen és akkor már érik mellé a Ti!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest