- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadorzó
tag
Üdv.,
Ezt nézegetem, de a márkával kapcsolatban nincs semmilyen tapasztalatom.
Mit érdemes róla tudni? (megbízható, avagy nem? stb.) Köszi.You can't see California without Marlon Brando's eyes
-
Vigneau
félisten
válasz Gábor129 #166486 üzenetére
175k körül már van normál boltban RX 6600 XT és RTX 3060 is az Árukereső szerint.
HA-n pedig 130k körül indul mindkét kártya, zömmel külföldi forrásból - olykor honosított 3 hó garival. 140k-nál már akad hosszú hazai garis példány is mindkét oldalról.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
barathmarton
csendes tag
válasz PuMbA #166488 üzenetére
M.2-es SSD mindképp lesz majd a gépbe, tudom sokat dob sebességen.
Videokártya amiben segítség kellene, hogy mégis milyen legyen.Siemens A50->C55->C65->S75->Nokia N80 IE->N95 8GB->iPhone 2g-> HTC Desire-> HTC One X-> HTC One M7-> Huawei P10 Lite-> Xiaomi Mi Note 2-> iPhone XS-> iPhone 12
-
PuMbA
titán
válasz kolopele #166490 üzenetére
Igaz, bár egyes játékoknál a HDD már erős hátrány. Cyberpunk 2077 HDD-vel 50 másodperc alatt töltődik be, SSD-vel 8 másodperc. HDD-k miatt van benne külön HDD mode, ami azt jelenti, hogy kevésbé változatosak az emberek és az autók az utcán, illetve több a pop-in. Nem csőjáték esetén ma már szerintem nagyon kell az SSD.
[ Szerkesztve ]
-
Cry0
őstag
Sziasztok! Egy ideje már le vagyok maradva gép fejlesztés ügyben és hogy kinél milyen vga jelent meg. Most szeretném lecserélni az Rx-570 4gb os kártyámat.kiszemelt egy 1660Ti lenne de nem tudom ennel lsnne e esetleg jobb választás.
Főként használtan,garanciával leskelődöm max 80-85e ft os kerettel.
I5 10400 as procim van,16Gb 3600Mhz memóriával valamint Fsp Hyper G 750w os táppal.
Monitort most tervezek venni,24-27"környékén 90hz fölött.
Internetezésre,filmezésre,játékra lenne.Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
PuMbA
titán
válasz barathmarton #166487 üzenetére
"de a kettő között jelentős különbség van a GPU órajelnél."
GPU órajelből önmagában egyébként semmit sem lehet levonni Ha az egyik kártyában van 80 feldolgozó egység 1000MHz-en, a másikban van 20 egység 2000MHz-en, akkor az előbbi lesz erősebb. A HDD-d mindenképp erősen fogja a géped, érdemes beszerezned minimum egy 1TB-os NVMe SSD-t.
[ Szerkesztve ]
-
barathmarton
csendes tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm videókártyát szeretne cserélni gépében.
1.Jelenlegi konfiguráció:
Asus Prime H510m-a
Core i7 10700K
16 GB DDR4
Chieftec Task 500w
Rx550 4GB
WD 128GB SSD rendszernek, játék egyelőre HDD-n2. Max felbontás fullHD lenne egyelőre.
3. Játékra használná kizárólag.
4. Max 250.ezer összegig.
5. Új kártya mindenképp.Az alaplap támogatja a PCI-E 4.0-t, viszont ha jól olvastam a CPU nem.
Milyen videókártyát ajánlatok?
Amit kinézett, egy RX 6700 XT 12GB GDDR6.
Mennyire lehetne maximálisan kihasználni a teljesítményét?
Elegendő lenne egy RX6600 8GB GDDR6 esetleg?
Nvidia 3060-as kártyákat is néztük, de a kettő között jelentős különbség van a GPU órajelnél.
Köszönöm segítségeteket!Siemens A50->C55->C65->S75->Nokia N80 IE->N95 8GB->iPhone 2g-> HTC Desire-> HTC One X-> HTC One M7-> Huawei P10 Lite-> Xiaomi Mi Note 2-> iPhone XS-> iPhone 12
-
Gábor129
friss újonc
válasz Lorden #166479 üzenetére
Később cserélem a gép többi alkatrészét, ekkor felmerült bennem, hogy viszont akkor már ne a videokártya legyen a szűk keresztmetszet.
A kérdés emiatt annyiban módosult, hogy egy új RTX 3060 kompatibilis e az alaplappal (MSI H97M-G43), mivel PCI-E GEN 3-as, az RTX 3060-pedig PCI-E GEN 4-es, a kérdésem az, hogy a jelenlegi alaplappal ez így működőképes lenne?
-
kolopele
nagyúr
válasz Pkc83 #166447 üzenetére
Nyilván ha nem 60HZ - en játszol egy Gaming X Trióval akkor nem kell bántani a ventiket, mert fullon azért nem tud akkorát esni a hőmérséklet, hogy kikapcsoljanak. Ez inkább akkor igaz, ha a cél 60-75HZ, mert ott gyorsan visszahűl a kártya, illetve eleve vannak olyan rosszul vezérelt ventik amelyek ahogy bekapcsolnak máris kikapcsolnak, nincs átmenet. Na az hamar megöli őket, jó ha a 3 év garit kihúzzák.
-
törölt tag
válasz SunMount3r #166476 üzenetére
Ilyen márkájú tápegységeket nem ismerek.
-
-
Gábor129
friss újonc
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, az alábbi problémával kapcsolatban:
Történt ma reggel, hogy elfüstölt a 7 éves Geforce GTX 970-es videokártyám.A kérdésem az lenne, hogy az alábbi két videokártya közül melyiket ajánlanátok, az jelenlegi alaplappal (MSI H97M-G43), és a processzorral (I5-4690K) való kompatibilitási szempontjából.
A táp jelenleg 550W-os kell e nagyobb?- használt Geforce GTX 970
- új GIGABYTE GEFORCE GTX 1660 6GBAz alábbi linket összeállítottam a jelenlegi konfigurációmat:
https://www.userbenchmark.com/PCBuilder/Custom/S5273-M11612.14719.20032.43139vsS0-M?tab=GPUKérlek vegyétek figyelembe, hogy ez egy nem tervezett kiadás lesz.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
-
sakal83
addikt
Sziasztok.
Most keszulok 4ks 32 colos monitort venni ami gsynces.
Segitseget kernek hogy valoban nincs nagy kulonbseg a high es ultra között? Illetve a szűrőket illetve elsimitast tenyleg nem erdemes hasznalni 4kn?
Illetve osszesegeben milyen beallitasokon erdemes arertek aranyban jatszani 4k-n? (nem szeretek tul sokat babralni mar:) )
Kocajatekos vagyok.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Citroware #166463 üzenetére
"az elvileg kényelmesebb a szemnek. Egészséggel nem érdemes várni. "
Az egészség része csak az, hogy olyan távolságból kell nézned a monitort, hogy ne kelljen forgatni a fejed, ha a monitor sarkaira nézel. A monitor pozíció pedig olyan legyen, hogy a fejed és a nyakad ne legye kitekeredve vagy erőltetve.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Itt egy lista a 3 ventisekből, rászűrtem méretben, ventik számában:
Szűkített listaDe ha két ventis mégis szóbajöhet, mert jó, akkor itt a teljes lista:
2 és 3 ventisekHa gondoljátok, ezekből rámutathattok egy-egy jó darabra. Innen lesz kiválasztva.
Fontos, hogy halk legyen.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
-
addikt
VAGY! Találok az RTX3070-nek egy olyan kiszerelését, ami elvileg befér a gépembe:
ASUS DUAL RTX 3070 V2 OCA másik ASUS 318mm hosszú volt, ez az adatok szerint csak 267mm. Nem gondoltam volna, hogy ugyanolyan típus lehet ennyivel kisebb is.
Akkor ez még járható út, és akkor ráérnék még a komplett gép cserével egy kicsit később. -
addikt
válasz KAMELOT #166462 üzenetére
Ja, úgy lesz, de talán inkább RTX4080. Viszont a monitort már most szeretném, mert szem megerőltetés miatt szeretnék egy nagyobb 32" monitort amit távolabb tehetek, az elvileg kényelmesebb a szemnek. Egészséggel nem érdemes várni. Aztán majd maximum addig elvegetál 4K-ban a GTX1070, bőven vannak régebbi játékok amiket be kell még pótolnom, talán azokat elbírja vérrel-verejtékkel, vagy kevésbé gépigényes pl stratégiai játékok.
Az egyetlen friss, amit mindenképpen akarok, az az F1 Manager 22 lesz. Gépigény
Ha ezt elviszi az 1070 4K-ban egy jó 80FPS-sel legalább, akkor elleszek addig mire kijönnek az új szériák és jó árba kerülnek és beújítok egy új komplett gépbe.[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz fanti #166456 üzenetére
Megbízható Baráti vonalról jönne, bányát nem látott és új korában kerül a tulajhoz. A gari persze már más kérdés...
Egy időben eljátszottam a gondolattal, hogy az RX 6600-am végére biggyesszek egy XT tagot, de szerintem nem feltétlenül lennék annyival előrébb. Hacsak nem lesz valami nagyon klassz hűtésű példány fantasztikus áron és hosszú garanciával a láthatáron.
Segítőkészek az RX 6xxx tagok, de ott a csapból is az Adrenalin folyik, én meg általában a magam útját járom. Olykor több, sokszor kevesebb sikerrel.
-
Floyd80
addikt
válasz fanti #166457 üzenetére
Azt a hdd tartót már egy hetes korában kukáztam, mikor ilyen házam volt csak a 650 Pure verzió. SSD-t elvileg be lehet eszkábálni a felső tárolóba, de inkább cserélném a házat, mert eléggé melegedett minden.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
fanti
addikt
válasz Citroware #166440 üzenetére
Jajjj...Te...az a kábelmenedzsment...rettenet!
Meg lehetne azt csinálni szépen is!
És meg lehet azt csinálni flexelés nélkül is, kerestem pár percet a neten és voálá :
Kivehetőek a HDD tartók.
-
fanti
addikt
válasz Vigneau #166452 üzenetére
Tényleg, igazad van!
De vigyázz barátom azokkal a bányász 3070-esekkel! Csak olyat vegyél aminek Magyar papíros garija van, és nem céges!!!
Ja, és legyen megbízható bolt, és nem valami új kis zugboltocska...ilyen "Nyomasincs KFT, Sarkadkeresztúr, a kocsma után balra, de még a buszmegálló előtt" című...Én kaptam segítséget az RX 6XXX topiklakóktól, rendesek voltak, kikupálódtam általuk kissé, bár én csak driver szintjén finomhangoltam a kártyákat, de sikeresen. Egy kis UV, hozzá VRAM, GPU gyorsítás, némi ventiprofil állítás, és kb. 8-10% teljesítménytöbblet a 6800-nál és a 6700XT-nél is dettó.
-
Vigneau
félisten
válasz fanti #166450 üzenetére
Igen, emlékszem rá, még beszélgettünk a Lányod ASUS-ával szerzett tapasztalataitokról is - és még láttam is a hirdetésed a napokban, mikor eladtad.
Azóta is motoszkál bennem a visszatérés a zöldekhez, de még mindig nem léptem meg. De nem kizárt, hogy végül összejön, csak éppen már egy RTX 3070 személyében. Talán picit túllövök a végén a visszazöldüléssel.
Egy biztos, annyival tettem otthonosabbá magamnak a helyzetem az XFX RX 6600-am esetében, hogy csak a drivert tettem fel - semmi Adrenalin - és mellette az MSI Afterburner 4.6.5 Beta 1-et használom finomhangolásra.
Vele végre sikerült némi UV mellett az alaphoz képest jobb eredményre sarkallnom a SWFT-t, amiben nekem nem volt partner az Adrenalin. Tény, se a színösszeállítást, se a kezelőfelületet nem tudtam megszokni. Öregszem...
-
fanti
addikt
válasz Vigneau #166445 üzenetére
Ohhh, bocsánat, ezt benéztem.
Sajnálom!De én azt mondom, hogy nyitottnak kell lennünk mindkét oldal felé, hiszen mostmár mindkét oldal jó dolgokat dob a piacra, beleértve a drivereket is.
Én is talán három hónapja vettem saját részre és a lányomnak is egy-egy RTX 3060-ast, és tényleg jó és gyors kártyák, totál jó driveres támogatással, még is mára már egy RX 6800, és egy RX 6700XT van helyettük Alzáéktól.
Nyilván a kolléga konfigja kötött, de ha 4K és 60Hz elég neki, akkor azt a javasolt kártya, amit linkeltem is, apró kompromisszumokkal, de képes kiszolgálni, nem lesz CPU limit sem, a táp is elég, és el is fér a házában fúrás-faragás nélkül.
-
Vigneau
félisten
válasz Citroware #166446 üzenetére
Jogos, ott a pont. Én könnyebben oldottam meg, mert az SSD-m és HDD-m is 2.5"-os. Ráadásul az előbbit simán merőlegesen lehetett rögzíteni az 5.25"-s rész oldalához. De a házam alján is van egy rögzítési lehetőség 2.5"-os eszköz számára.
Nálad mi a helyzet az 5.25"-os helyekkel? Ha nem használod őket, akkor akár átalakítóval be lehetne tenni oda is legalább a HDD-ket.
Az SSD-knek nincs esetleg hely a MoBo keret és a ház oldallapja között? Vagy ha kivehető a középső HDD rack, akkor csak az alsó lenne használatban.
Próbálok ötleteket adni, hogy ne kelljen feltétlenül házat cserélned, amennyiben ragaszkodnál hozzá, mert tetszik/szereted.
-
Pkc83
őstag
válasz kolopele #166432 üzenetére
Igazság szerint még az rx580-am volt alulfeszelve utoljára mert annak kritikán aluli volt a hűtése(Asus Dual). Azóta általában Msi Gaming x trio vagy z trio kártyáim voltak/vannak így nem sok értelmét látom piszkálni mert alig hallani ha mennek a ventik ,játék közben meg nem szoktak ki be kapcsolgatni,a hőmérséklet se megy 65-70 fok fölé. Gariztatnom meg még nem kellett sose vga-t,szóval lehet lusta is vagyok de nem piszkálom ha nem muszáj.
Ettől persze igazad van vannak olyan típusok amiket szinte kötelező. -
addikt
válasz Vigneau #166445 üzenetére
Ez sincs feltétlenül kőbe vésve, mert most akarok hamarosan monitort cserélni, 27" 1440p@144Hz-ről akarok váltani 4K-ra, talán 32" méretben, és mindenképpen meg akarom tartani az adaptív frissítési gyakoriság funkciót mert nagyon elégedett vagyok a Gsync-kel, és úgy tudom, hogy e téren jobb az nVidia megoldása mint az AMD Fresync, de megcáfolhattok.
Szóval összetettebb a helyzet. Azt nem tudom, hogy ha kivenném a HDD racket, akkor hova tudnám tenni a két HDD-t és a két SSD-t, hogy ne szabadon legyenek a levegőben.
Lehet hagyom a fenébe az egészet és várok még egy kicsit, aztán jövőre lecserélem az egész konfigot, RTX 4000-es széria, olyan táp ami elbírja, új intel processzor, megfelelő méretű ház, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
-
KAMELOT
titán
válasz Citroware #166433 üzenetére
RTX 3080 vegyél, ahhoz elég lesz a tápod.
UV-zod akkor 300W környékén fog enni. Sőt ha jót fogsz ki akkor még ennél kevesebbet is eszik game alatt.
Kiveszed a HDD racket és elfér minden. A hdd-ket beteszed a felső polcokba.
A gépet meg ajánlatos kitakarítani![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
addikt
Van még egy nehéz ügy. Ez egy CoolerMaster Silencio 650-es házban van benne, amire én azt mondanám, hogy normál méret.
Ehhez képest a hivatalosan 279mm hosszú MSI GamingX GTX1070-em alig fér bele. Ha most vennék egy ASUS ROG Strix RTX3070-et, ami elvileg 318,5 mm, nekem úgy néz ki, hogy be sem férne. Nem látok ott még plusz 40mm-t. De ha ez így van, az hogy lehet, hogy egy felső-közép kártya nem fér be egy normál házba?
(tudom, túl poros )
-
Egon
nagyúr
válasz Citroware #166436 üzenetére
Nehéz ügy.
Az sem mindegy, hogy milyen játékokkal tolnád, és milyen fps-igényed van. Még alternatíva lehet egy 3060Ti, kb. 10-15%-kal lassabb mint egy 3070, és van belőle 12 GB-os verzió is."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
addikt
Szóval amelyik memóriában jó lenne a 4K-hoz, az már túl sokat fogyaszt. Ami még belefér, annak a 8GB-ja kevés a 4K-hoz.
3070 kéne 10GB-tal, miért nem volt senki, aki ezt megcsinálta?
Most mondanám, hogy hátha a következő szériában lesz ilyesmi kiszerelés, de azt pletykálják, hogy alapból nagy lesz a fogyasztásuk, szóval talán inkább meg sem várom.
-
Egon
nagyúr
A tápajánlóban a 3080-hoz már 850W-os tápot ajánlanak, és bár ez egy kicsit szerintem túlzás(nak tűnik), egy 650-es tápra azért nem aggatnék 3080-as kártyát (még akkor sem, ha nehéz 500W fölé vinni a terhelést egy a tiédhez hasonló konfigon).
A 3070 és a 3070Ti között nincs olyan nagyon szignifikáns különbség teljesítményben, bármelyiket megveheted, ízlés szerint, nem nagyon tudsz mellé lőni."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
PuMbA
titán
3070 alapból kiesik a 8GB miatt, főleg 4K-ra. Nem jövőálló kártya, ma az egyik legrosszabb vétel. Ma 8GB az alsó kategóriás kártyákra való. A legújabb Spider Man egy 1080Ti-n a 11GB-ból 9,5GB-ot megeszik 4K-ban úgy, hogy játszható teljesítményt mutat fel
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Melyik a legerősebb videokártya, amelyiket az EVGA G3 650W tápom és az Intel i5 8700k processzorom még éppen ki bír szolgálni visszafogás és problémák nélkül 4K felbontásban?
Mindenképpen nVidia kártyákról lehet csak szó a Gsync miatt. Nagyjából az RTX 3070, 3070Ti, 3080 környékére lőttem be, néhány bottleneck kalkulátor alapján.
Szerintetek melyik a tuti? És azon belül melyik gyártó kiszerelése? Fontos, hogy halk legyen, megbízható, és méretben is minél kisebb nagy dög legyen, mert már a GTX1070 is valahogy alig fér be nekem.
Fontosság szempontjából csak másodlagos plusz-mínusz néhány százalék teljesítmény, az előbbi szempontok passzoljanak, az a lényeg.(tudom már egyszer kérdeztem hasonlót, de akkor az 1440p-s monitoromhoz terveztem)
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Pkc83 #166419 üzenetére
Pedig a ventik manuális beállítása csak jót tesz egy kártyának, mert terheléskor jobb ha folyamatosan forog, és nem kapcsolgat ki-be, azon kívül az alulfesszel semmit nem ronthatsz el, mert a magas fesz az ami gyilkol, az alacsonyabb esetében ilyen nincs, maximum kifagy a gép ha túl kevés, olyankor adsz hozzá egy kicsit, és ez igaz CPU - ra, kártyára, mindenre. A gyári beállítás sajnos szinte mindig túl van biztosítva, többet ad mint kellene.
[ Szerkesztve ]
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz Pkc83 #166419 üzenetére
Ha x év gar van rá, és x éven belül el akarja adni, és nem tartja nyügnek a gariztatást, akkor valóban mindegy, egyébként pedig nagyon nem. Azaz ha x év gar van rá, és x+y évig akarja haszálni, akkor a probléma nem az első x évvel, hanem az utolsó y-al van, és ott nagyon nem mindegy, hogy milyen előélete volt a kártyánsak. Abba pedig inkább ne menjünk bele, hogy még kimondottan használ is a kártyának, hogy 0-24ben bányásznak vele.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz PuMbA #166427 üzenetére
Árvisszaállás semmiképpen sem lesz, mivel a többi tényező költsége viszont nőtt. Szállítás, alapanyagok stb. Ezeknek az ára cska azért csökken, hogy ki tudják szórni a bent ragadt készleteket, mert szeretnék kiadni az új vga-kat. Új szériánál meg mind a két gyártó akar kaszálni.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
PuMbA
titán
válasz KAMELOT #166426 üzenetére
Nem vagyok jós, tényleg nem tudom, de én úgy látom, hogy mivel az egész világban a kaja, üzemanyag, áram meg fűtés árának emelkedése elég nagy gondot okoz és spórolásra készteti az embereket, a VGA-k kereslete beszakad. Ahogy a cikkben írva van, már mindenféle kategóriája VGA-t jóval kevesebben vesznek. Így nem áremelésre teszem a voksot, hanem árcsökkenésre. Nekem mindegy, februárban vettem VGA-t, de jó lenne látni még nagyobb ár visszaállást.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
-
PuMbA
titán
Mekkora "ócskapiac" lesz hamarosan: GPU Price Crash Is Making It Hard For AIBs To Offload AMD Radeon Graphics Cards Too, RX 6700 XT Drops Below $400 US, RX 6600 Below $260 US
1-2 hónap és a kaja drágább lesz, mint egy VGA
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Runner_fxr #166422 üzenetére
-
Pkc83
őstag
válasz Runner_fxr #166422 üzenetére
3060 ti
-
fanti
addikt
válasz Rebbel #166409 üzenetére
A két kiszemelted közti teljesítmény különbség átlagosan 6-9% játékoktól függően, azaz a 6750XT túlárazott. Jó, szuper, de drága! A 6700XT-hez képest ha maximum 35-40 ezer lenne az árdifi...akkor, de akkor is csak talán.
Használt bányakártyáktól én óvnálak.
Lehet belőlük tényleg nagyon jó darabokat kifogni, olyan embertől aki ésszel használta, és gondolt arra is, hogy ha később értékesíti, akkor ne toljon ki a vevővel. Klímázott, UV-zott, és odafigyelt.
De ez a kevesebb...A másik a garancia.
Én pl. eddig nem is tudtam, hogy ha az AMD - től veszek pl. egy a példának okáért RX 6800XT - t, akkor a garancia az én nevemre szól és NEM RUHÁZHATÓ ÁT, azaz Te nem tudod nélkülem érvényesíteni alkalomadtán...
Én is meghökkentem, de attól még így van.Szóval...a használt bányászcumók...lutrik.
Ha nem vagy allergiás a kissé megemelkedett ventihangra és/vagy fülessel játszol, akkor ez a Te kártyád!
[ Szerkesztve ]
-
Pkc83
őstag
válasz szabolcs1975 #166418 üzenetére
Ha van érvényesíthető garancia akkor teljesen lényegtelen. Tönkremegy, javítják vagy cserélik. Ennyi.
Egy csak játékra használt vga ugyanúgy tönkre mehet mint amelyik bányászott. Sok esetben a bányászok még jobban figyelnek a megfelelő hőmérsékletre és a kártya karbantartására mint a gamerek. Ez még akkor is sokat számít ha a bányász kártya 0-24-ben megy.
Én például kizárólag játékra használom viszont plug&play. Semmi állítgatás,alulfeszelés... fél évente max egy alapos takarítás és ennyi. -
PuMbA
titán
válasz kolopele #166390 üzenetére
Én nagyon szeretem a felskálázó technikákat, ami az én esetemben a DLSS, mert NVIDIA-m van. Semmivel sem érzem mosottabbnak a képet a natívhoz képest. Mindig bekapcsolom, ha lehet, mert úgy növelik az fps-t, hogy közben kapok ajándék élsimítást. Ez azért fontos, mert élsimítás nélkül sok játék rosszul néz ki, hiszen a növényzet például olyan részletes (például csak pár pixel nagyságú levél), hogy AA nélkül instabil képet, azaz rece vándorlásokat és shimmering hegyeket kapok
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz KAMELOT #166413 üzenetére
A memória viszont kap terhelést rendesen, azt húzzák is amit csak bír, és az sem biztos, hogy mindegyik VGA szakszerűen, klimatizált helyiségben működött. Aztán ott van a ventik 2-2,5 éven át tartó folyamatos forgása minimum 60% - on. Nyilván egy komolyabb kártyának ez meg sem kottyan, hiszen elvileg egy venti akár 50 ezer üzemórát is kibírhat, de a gagyibbak?
[ Szerkesztve ]
-
Rebbel
csendes tag
Halihó,
végül kivártam a videokari vásárlással és nem bántam meg. Viszont. Megéri:
MSI Radeon RX 6750 XT a 285 000 Forintot vagy
maradjak egy MSI Radeon RX 6700 XT 2X-nél 225 000 forintért.A 285-300 lenne a legteteje [ár/érték arányokat figyelembevéve] amit költenék egy kártyára, de a 220-235-ös ár lenne a legkényelmesebb, sokkal szívesebben verek el csak ennyi pénzt úgyhogy hajlok az RX 6700 felé.
A későbbiekben esetleg egy 1440p +60Hz monitor lehet beújításra kerülne, de lehet maradok 1080p és +60Hz-nél jelenleg csak egy 1080p@60Hz (ASUS VZ239HE, 23 inch) van. 27 inchnél nagyobb monitor amúgy se férne el... Egy i5-12500 mellé jönne 16GB 3600Mhz RAM-hoz. Vagy a 220-235 ársávban van jobb induló a 6700XT-nél?
Ui: casual gamer vagyok nem igénylem, hogy mindig minden max-ultra beállításokon legyen, viszont egy pár évig szeretném elfuttatni a játékokat az 1050Ti pedig kezd kevés lenni ehhez.[ Szerkesztve ]
-
Bornie127
senior tag
Sziasztok!
MIlyen videókártya ajánlást mondanátok wqhd felbontásra egy Samsung C34J791WTR monitorhoz, procihoz most kértem ajánlást az alábbi két laphoz, msi z590, és egy gigabyte z590D-hez. Ezek megmaradtak cuccok, van egy 550w-os corsair rmx550 tápom, memóriából 3200Mhz.
Persze ha kell valami akkor cserélem.
Alkalmankénti játékra szeretném használni, mert vannak játékok amiket pc-n szoktam játszani. Csak új jöhet szóba, cégre lesz. -
KAMELOT
titán
válasz Runner_fxr #166400 üzenetére
Inkább komplett konfig csere, ha megoldható.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
hahakocka
senior tag
3050, sima 6600 talán de necces
-
Grave_444
nagyúr
Ha az adatlapodon lévő gépbe szeretnél bővíteni elég necces.
1080-ról nem igazán tudsz feljebb, esetleg újabbra tudsz váltani FHD 60Hz mellett.
A fent említett kártyák sajnos nem erősebbek a mostaninál.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Ferke77 #166399 üzenetére
FHD@120Hz kellene neki, de mind 1. Amiről én írtam, hogy ezen nem lehet kiigazodni. Láthatod, amit linkeltem ott mit írnak, 4K@60Hz-hez a 11. Gen CPU kell (ezzel az alaplappal). UHD IGP-k pedig már jóval korábbi generációk óta vannak, amik tudhatják is a 4K@60Hz-et, de ezzel a lappal úgy látszik mégsem. UHD IGP-k pedig a 8. Gen óta vannak már, de itt is jól látható, hogy hiába a 10. Gen-es i3 proci, HDMI-n max 4K@30Hz-et tud. Szóval én már elvesztem ebben, korán sem annyira egyértelmű, merre -meddig...
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
Mellé teheted, de hagyni fog benne, persze azért FHD 60HZ - hez jó lehet. A 6700K - hoz én max. egy 1660 supert, 2060 - at párosítanék, talán még egy 3050 - et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest