- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
karis
tag
Sziasztok!
-1-2 év kihagyás után szeretnék újra egy játékos gépet. A gépet a videokártya köré építeném, mivel ennek az ára elég meghatározó manapság. Egy AMD processzoros gépet építenék a kedvezőbb áruk miatt. Lehetőség szerint mATX házba szeretném rakni, amibe max 335mm hosszúságú kártya fér, de nem röghöz kötött.
-Én főleg World of Warcraft, Diablo 3-(4) játékokkal szoktam játszani 2560x1440 75Hz felbontásban.
Párom viszont előszeretettel játszik a TV-n(LG OLED 55-BX3LB) a Witcher 3, Forza Horizon kaliberú játékokkal.-A TV valószínüleg Full-HD felbontásban lenne, de lehetőség szerint kihasznánánk a 120HZ körül lehetőséget is.
-Csak új kártya jöhet szóba.-Régen egy RX5700XT kártyám volt ami jóval olcsóbb volt mint manapság, de most 300k körül gondolkodtam.
Előre is köszönöm!
-
SzabolcsL
csendes tag
válasz PuMbA #167095 üzenetére
Valóban nem számít a magas fps és az ultra részletes grafika, de egy stabil 60 fps és mondjuk a pár éves és jelenlegi játékoknál a "high" grafika igen, amennyiben még ezen felül is van magasabb részletesség. Ami nem számít, az a "very high" és az "ultra". Példának okáért ilyen volt most az AC Valhalla, ahol már kompromisszumot kellett kötnöm a stabil 60 fps érdekében (közepes grafika).
Ezen a szinten szépen és stabilan elboldogult vele a 1660, de most már egyre inkább érzem, hogy közepes részletesség mellett sem lesz meg a stabil 60 fps a közeljövőbeli játékoknál, ezért gondolkodom a váltáson. Viszont egyáltalán nem sürgős, várhatok én vele karácsonyig és jövő év elejéig is, csak arra voltam kíváncsi, hogy mi az a szint, amire érdemes váltani a következő 2-3 év tekintetében, és összehasonlítások alapján ez valóban a 3060Ti lesz.
Magamtól simán belefutottam volna egy sima 2060-ba vagy 3060-ba, és ár/érték arányban nem jártam volna jól a közeljövőt illetően. Szóval köszönöm!
-
PuMbA
titán
válasz Pkc83 #167092 üzenetére
Jaja, csak azt nem értem, hogy mivel azt írta, hogy nem számít neki a magas fps és nem számít a magas grafika, akkor az 1660 még jó ideig teljesíti az igényeit, mert jelenleg is tudja 40-100fps-sel játéktől függően közép-magas beállításokon futtatni a játékokat. Oké, hogy van pénz keret meg minden, de a leírása alapján nem igazán érzékeltem nyomós okot a vásárlásra. Na majd úgy is ő dönt, nekem nincs beleszólásom, csak leírtam a véleményem
kolopele: Arra gondoltam, hogy ha úgy állítod be a grafikát, mondjuk csak közepesre, akkor biztosan képes 60 fps-re. Ő írta, hogy nem számít a magas grafika.
[ Szerkesztve ]
-
Pkc83
őstag
válasz PuMbA #167091 üzenetére
Ez is jogos viszont a kérdező ugye jelenleg pont egy 1660-al rendelkezik és azt szeretné lecserélni egy erősebb kártyára ami legalább 2-3 évig biztosan bírja a tempót FHD felbontáson. Erre egy 3060 Ti tökéletesen megfelel és a megadott keretbe is belefér. Arra pedig semmi garancia nincsen,hogy az új szériával itt minden még olcsóbb lesz.
Jelenleg elég elfogadható árak vannak és a jelenlegi széria is jól sikerült mindkét gyártónál tehát én semmi értelmét nem látom a kivárásnak. Főleg azért nem mert ebben az esetben nem Ultra grafika a cél és a felbontás is "csak" FHD. -
PuMbA
titán
válasz Pkc83 #167081 üzenetére
"addig egy játéknak teljesen mindegy ,hogy csak heti 1-2 órát vagy épp napi 16 órát fut. . A teljesítményt ugyanúgy megkéri különben szaggatni fog a kevés fps miatt vagy játszhatsz Low grafon."
Ebben igazad van, de miért is kéne ezért a kolopele által ajánlott 3060Ti-t venni, mikor egy 1660 is teljesíti ezt a követelményt, tehát közepes grafikán jelenleg mindent játékot szaggatás nélkül, tökéletesen visz? Így már pont ugyanaz a helyzet, amilyen példákat hoztam.
[ Szerkesztve ]
-
Deer76
aktív tag
Hát azok picit drágák és csak HDMI van rajtuk, sajnos.
Csupingo: gondolom az se lesz olcsó
[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
SzabolcsL
csendes tag
válasz 5leteseN #167084 üzenetére
Nem vésem kőbe, hogy új legyen, persze használtan csak olyat vennék, amihez számla és garancia is tartozik, megbízható üzletből. A félelmem ezzel kapcsolatban csupán annyi, hogy nem tudhatom mire és milyen minőségben használták a kártyát. Nem értek ehhez a bányászathoz, de ha kifogok egy ilyet és problémám lenne, vajon tudnám-e érvényesíteni a garanciát.
-
-
5leteseN
senior tag
válasz Pkc83 #167081 üzenetére
Semmi gond, ez volt a válaszom lényege, hogy kis türelemmel lesz/jó eséllyel lehet, olyan használt 3070/3070Ti akár, aminek használtként több a garanciája, mint más új kártyának, sokkal jobb áron, mint a tervezett költségvetés szempontjából megfizethetetlen új 3070-es, pl...
...vagy ha az ÚJ kitétel "Kőbe vésett", akkor kb. fele/kétharmada teljesítmény a használthoz képest, kb. azonos áron.
Én csak erre a tényre és lehetőségre akartam "rá vellantani ". -
GEIL
addikt
válasz PuMbA #167080 üzenetére
Ahogy mondod.....kell a minőség.....vagy akkor a kapuzárási pánikos korombeli 50 felé zúgó trottyok miért vesznek sportatót/cabriót ?
Azért hogy évente egy laza 1000 km-t tekerjenek bele arra felesleges volna ?
Győzd meg őket hogy arra a 20 éves skoda fabia 3 hengeres 1,2 htp rettenet is elegendő...[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
GEIL
addikt
válasz Deer76 #167067 üzenetére
nVidia Quadro T400 / T600 ?
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Pkc83
őstag
válasz PuMbA #167080 üzenetére
Sorry ,hogy beleszólok de ezek a hasonlatok ide pont nem valók. Mert amíg egy meccset nyilván meg lehet nézni egy kisebb tévén is ,és korcsolyázni is lehet bármilyen korcsolyával addig egy játéknak teljesen mindegy ,hogy csak heti 1-2 órát vagy épp napi 16 órát fut. A teljesítményt ugyanúgy megkéri különben szaggatni fog a kevés fps miatt vagy játszhatsz Low grafon. Ilyen szempontból maximum az adott kártya hűtése ami nem olyan fontos mert nem kell fél napig egyfolytában max terhelésen járnia. Szóval én pont ezt a kritériumot nem értem meg,hogy csak "heti 1-2 órára kell."
Az ajánlás szempontjából ez teljesen irreleváns információ.
szerk.: 5leteseN: Kritérium volt ,hogy Új kell neki szóval a 3070 és Ti meg főleg nem fér bele a keretbe.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz kolopele #167077 üzenetére
"Sok dolog van, amit az ember heti pár alkalommal csinál, akkor a minőség ott se számítson?"
Azért mert valaki kimegy korcsolyázni a városligeti műjégpályra, vegyen olyan korcsolyát, amit az NHL-ben használnak? Azért, mert valaki heti pár sportműsort megnéz a TV-ben, vegyen 85"-os OLED TV-t? Mindent, amit csinál az ember, azért fizessen vagyonokat? Olyan nincs, hogy minden fontos az ember életében. Ami pedig kevésbé fontos, azon a sok beletett pénz nem fog élményt javítani. Emlékszem az egyik legnagyobb meccsnézés élményem egy koliban volt 15"-os laptop képernyőn. Most egy 43"-os 4K TV-n jobb? Nem, mert nem a technika számít, hanem a társaság és a hangulat.
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz SzabolcsL #167078 üzenetére
Szerintem kis türelemmel egészen jó vásárlást tudsz összehozni egy használt, de még 1-2 évig garanciával, és számlával is megkapható 3070-es megvételével, kis szerencsével akár egy Ti-t is találsz.
Türelem, + kp, + egészséges óvatossággal levezetve és utána
[ Szerkesztve ]
-
SzabolcsL
csendes tag
válasz kolopele #167077 üzenetére
Bizonyos kor felett a minőség szerepe az élet más területeire tevődik át, és számomra elég, ha akadás mentesen tudok néha játszani szép grafika mellett, nem fogom számolgatni a játékokban a fűszálakon lévő bogarak számát, ahogyan azt sok korombeli 30-as teszi, szerencsére nem ragadtam ebbe bele.
-
kolopele
nagyúr
válasz SzabolcsL #167058 üzenetére
"Nem vagyok nagy "gamer", heti pár alkalommal játszom 1-2 órát kikapcsolódásként, így nem számít a túl magas FPS, sem a Very High grafika"
Én ezt a hozzáállást sosem fogom megérteni. Sok dolog van, amit az ember heti pár alkalommal csinál, akkor a minőség ott se számítson? Egyébként vegyél egy 3060 Ti - t. -
Deer76
aktív tag
válasz KAMELOT #167074 üzenetére
Köszi, akkor nézek egy használtat.
(LP nem kell, egy SIlentio 352 házban van. A jelenlegi kártya is passzív)
Illetve a MSI GeForce GT 1030 AERO ITX 2G OC vajon leállítja a ventilátort ha nincs megterhelve? Ezekből elég sok van aprón.[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
őstag
Jelenleg (értsd: ma) mennyire jó ár/érték arányú kártya a Gigabyte RX 6750 XT GAMING OC 12G kártya? (árukereső link)
(Szerk.: újonnan!)A Gigabyte kártyákon az ellentételesen forgó ventilátorok tetszenek. (Persze lehet, hogy ez parasztvakítás. )
Kb. két éve megelégedéssel használok "alap üzemre" egy Gigybyte GTX 1660 SUPER OC 6G -t. (Akkor azt újonnan 80 kHUF-ért vettem.)
[ Szerkesztve ]
-
Deer76
aktív tag
válasz KAMELOT #167070 üzenetére
Talán egyszer. Szerinted a 210-est érdemes-e 730-ra vagy 1030-ra (esetleg valami hasonló AMD-re) lecserélni?
-
Deer76
aktív tag
válasz PuMbA #167068 üzenetére
Hát, de vannak IGP nélküli procik is. (Én esetemben mondjuk az alaplapon nincs HDMI kimenet, ezért bukta, mivel amúgy egy i3-4160 processzor van benne.) A DVI a monitorra van kötve.)
Ja nem tudom az új IGP-k ismerik-e az új szabványokat, de egy teljes gépcserét nem ér.[ Szerkesztve ]
-
Deer76
aktív tag
Azért bosszantó, hogy nincs olyan alap VGA kártya, ami főleg HTPC gépekbe videók lejátszásához mindenféle új szabványt ismerne olcsón, minimális 3D teljesítménnyel.
A mostani Nvidia 210 helyett jó lenne oda egy erősebb kivitel. Sajnos nincs. Újonnan a 1030 ára egy vicc, de amúgy sem ismeri pl az AV1-et.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
PuMbA
titán
válasz Pkc83 #167062 üzenetére
Ezeknek minimális esélye van jelenleg. Bányászatnak vége, mindenki eladta a kártyákat. Meggondolni nem fogják magukat pár hónap alatt, hogy akkor bocs vissza minden. NVIDIA és az AMD akciózza a kártyáit és mellé játékokat, kiskutyát, mentőautót stb. ad az új generáció előtt, mert pácban vannak, sok a beragadt készlet.
[ Szerkesztve ]
-
Pkc83
őstag
válasz PuMbA #167060 üzenetére
"Jönnek az új kártyák, amik majd lejjebb lökik az árakat illetve akár egy új generációs kártyát is tudsz majd venni a mostani állóvíz helyett."
Amennyiben nem jön egy újabb bányászláz vagy valami hasonló ökörség ami ismét chip hiányhoz vezet majd és az egekbe veri az árakat. Persze ki tudja mi lesz..
-
5leteseN
senior tag
válasz Pkc83 #167059 üzenetére
Ez sem rossz, de én 50% plusz teljesítmény miatt nem cserélném, mikor 10-15%-ot lehet tuningolni a jelenleginél is.
A tervezett árad körül van 3070-es, ami ugyan használt, DE: GaranciávaL!!!
Ez t Ilus pedig dupla teljesítmény ad neked a jelenlegihez képest, nem csak 51%-ot, mint a 3060-as....és szerintem megéri várni, jönnek az új modellek, esnek a régi-modell árak kb novemberig, év elején pedig sok eladó karácsonyi-lecserélt VGA lesz a hardveraprón, köztük sok garanciával.
Kis türelemmel sokkal jobb vásárt is lehet kötni, kevés kockázatot vállalva.
Én ezt csinálnám, kevesebb összegért jóval nagyobb teljesítmény, kevés kockázattal, kb.: fél egy évvel kevesebb garancia.Na bumm...
Nekem ez lenne így a legjobb, maradna kis HUF tartaléknak, ez manapság nem árt!De ahogy gondolod...
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz SzabolcsL #167058 üzenetére
"heti pár alkalommal játszom 1-2 órát kikapcsolódásként, így nem számít a túl magas FPS, sem a Very High grafika"
Akkor én most semmit se vennék, mert nincs értelme. Jönnek az új kártyák, amik majd lejjebb lökik az árakat illetve akár egy új generációs kártyát is tudsz majd venni a mostani begyepesedett VGA kínálat helyett.
[ Szerkesztve ]
-
-
SzabolcsL
csendes tag
Sziasztok!
Egy Gainward Ghost GTX 1660 6GB DDR5 típusú videókártyát szeretnék egy újabbra váltani, így a kérdésem az lenne, hogy ár/érték arányban mi a Ti javaslatotok.
Nem vagyok nagy "gamer", heti pár alkalommal játszom 1-2 órát kikapcsolódásként, így nem számít a túl magas FPS, sem a Very High grafika, viszont egy megbízható, jó hűtéssel rendelkező, a következő 2-3 évben helytálló kártyát keresek, és nem tudom, hogy mely márkákat/típusokat érdemes elkerülni. A mostani kártyám 240 mm hosszú, egy 8 pin-es csatlakozóval, ennél csak egy nagyon picivel hosszabb kártya férne be.
Köszönöm szépen előre is!
1. Pontos konfiguráció:
MSI B450 Gaming Plus, AMD Ryzen 5 2600, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Predator XMP 3000MHz, FSP 550W 80+ Bronz, Zalman Z3 Plus.2. Milyen felbontás mellett szeretném használni:
Full HD (60Hz), de monitorcsere esetén magasabb képfrissítés mellett is.3. Milyen célra szeretném használni:
Alkalmankénti játékra közelmúltbeli, valamint újabb címekkel, medium/high beállítások mellett.4. Mennyi pénzt szánok rá:
180-230 eFt.5. Új vagy használt:
Új. -
Vigneau
félisten
válasz vgyula70 #167050 üzenetére
Besorolták simán az RX 6700 XT-k közé az ÁK-n az RX 6700-at. Csak úgy lehet kiszúrni, ha jobban ránézel a VRAM-ra és ott 10GB-t látsz. Ezen kívül jelenleg csak a Sapphire és a Powercolor gyárt RX 6700-at. Utóbbit itthon még nem is láttam a kínálatban.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
vgyula70
csendes tag
válasz Lorden #167049 üzenetére
A több vram a 6700xt mellett szól. Teljesítményben talán együtt vannak a 3060Ti-al, pár % eltéréssel(talán az AMD javára többnyire)
Ezért gondolkodtam el az egészen"De pl a sima 6700 most alzán 184e, az jó ár."
Ez nem vitás, de ezt nem is láttam, köszi! Pl az árukerersőn nics is 6700-as, ha jól látom[ Szerkesztve ]
-
vgyula70
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni VGA vásárláshoz.
A gépösszerakó topikban kapott segítséget felhasználva az alábbi konfig kerül összeállításra
Proci: Intel Core i5 12400F processzor (BX8071512400F)+ID-Cooling SE-224-XT processzor hűtő
Táp: FSP Hydro M PRO 600W tápegység (PPA6006300)
Lap: ASUS LGA1700 TUF GAMING B660M-E D4
Ház: ZALMAN - S2 TG számítógépház
SSD: Samsung - 980 PCIe 3.0 NVMe M.2 SSD 250GB - MZ-V8V250BW
Ram: G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVKB
Egyelőre egy 1660Ti lenne használva.Később VGA csere a keret kb 220-230K
Eredetileg egy ASUS GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 V2 OC LHR VGA vétel volt tervezve.
Csak FPS cimek, legújabbak is, multi nem, játék elsősorba és általános otthoni célra lesz használva.
Monitor az FHD 75Hz free syn és később lehet esetleg fejlesztés 144Hz-re, az elkövetkező néhány évben nem valószínű hogy fel akarunk lépni 1440p-re, de nem zárok ki semmit
Ugye az rtx 3060-3060Ti vonalon gondolkoztam, de YT teszteket nézve nem biztos hogy nem az amd a jobb választás, ha csak a nyers erőt nézzük.A VGA-nál nekem abszolút a teljesítmény a fontos a RT és egyéb ficsör nem mérvadó, a lényeg hogy FHD-ban kihozhassam a maximumot, nem vagyok sem NVIDIA sem AMD fan
Szóval mi lehet az a VGA amit ez a konfig(táp) elbír és a keretbe is belefér?
Láttam 210-220K körül 3060Ti-t de 6700XT-t is. -
Lorden
senior tag
-
gilfoyle
őstag
Sziasztok! Jelenleg 1060 3GB van. A proci i5 8600K, nincs húzva, a monitor 2560x1080.
Milyen kártyára lenne érdemes továbblépni, ami a procihoz is jó?
Jelenleg csak WoT amivel játszom, azt futtatja a jelenlegi kártya is ultrában 70-80 fps körül, csak néha esik le 40 körülre. Még a Diablo 3 amit ki szeretnék próbálni. Meg ki tudja, esetleg vmi FPS...
Tervezem, h lesz majd nagyobb felbontású pl. 3440 x 1440 UW-QHD monitorom, de az a jövő zenéje.
Egyáltalán érdemes cserélni a fentieket tekintve? -
tatabike
őstag
sziasztok,
rákkattantam az FS22-re (FarmingSimulator22), és hát elég gépigényes, gyengén optimalizált, állítólag, ezt mondják, akik játszottak régebbi verzióival is. Van egy ilyen gépem. Ezzel elvileg magas beállításokon el kéne fusson, de alacsony/médiumon is csak nyögve-nyelve. Gondolom lehetne még tolni a VGA-n, egy erősebbet betenni, csak nem tudom milyet, nem ismerem a mai kártyákat. Köszi. AMD-ben gondolkodom inkább.
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
kolopele
nagyúr
válasz MZsoltee #167026 üzenetére
Az alap órajel csak egy dolog, az all core turbó számít igazából, elvégre alapon nem fog annyi feszt kérni mint terhelés mellett. Mondjuk én is sokáig használtam az alulfeszt, de rájöttem, sokkal jobb és kényelmesebb megoldás a biosban rányomni offset módban mondjuk a -4 - re, és máris automatikusan beállítja magát minden téren, az all core 400mhz - et csökken, vele együtt a fesz és a hőtermelés is.
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
Sziasztok!
Elérkezettnek látom az időt, hogy leváltsam szeretett GTX1660-as kártyámat.
A gépházban egy Chieftec 700W-os táp van.
Szeretnék egy RTX3060Ti-t. Elsősorban Sony Vegas-ban való rendelés és némi játék miatt. De főleg a munka miatt kellene, na meg nem szeretném, ha teljesen elmenne az idő a gép felett.
Melyik változat számít most ajánlottnak? Köszönöm a segítséget előre is! -
kolopele
nagyúr
Pontosan. 2-400 mhz plusz maximum szintetikus tesztekben látható, játékoknál nincs mondhatni semekkora fps változás. Ezért is nincs lényegében értelme a modernebb procikat agyon húzni, sőt célszerű inkább a hőtermelés végett lejjebb is venni amennyiben játék a cél.
Én alulfeszelés helyett inkább csökkentettem a mhz - en, így automatikusan kisebb lett a fesz, a hőtermelés, ám a teljesítményen ez mit sem látszik. -
válasz 5leteseN #167020 üzenetére
Tesla m40 most drága kb ~80eft ebayen (hála a gyenge forintnak) ha kifogod abból meg lehet venni 1070-est igaz hogy a tesla átlagosan jobb állapotú és minőségibb mint egy asztali játékos kártya de többet fogyaszt és kell mellé más videókártya is (bár nálad az integrált is jó hozzá ha tud fullhd-t)
Én még 63eft+áfáért vettem de akkor amikor a 1070-esek voltak 120eft felett.
Újabbakkal nem volt dolgom csak régiekkel. (K széira, C, M széria)
Szóval teslát csak akkor ha ki is használod az extráit.Ribi
Igazad van valóban kevés lesz neki a proci, talán a BF széria, esetleg Cyberpunk vagy hasonló ami szereti a sok magot annál nem lenne nagy gond de minden másnál visszafogja.
Habár kettő 2643v2 vagy 2667v2 azért jól tud menni. Nekem előbbi volt ES verzióban 6 mag 12 szál 25mb L2 és 3,8ghz all core turbo persze kétszer mert két procim volt ilyen. Szóval 12 mag 3,8ghz jó jó persze csak ivy bridge de nem ment rosszul emlékeim szerint.
Később volt dual 2643v3-asom is azzal is elvoltam de a dual proci ma már macera játékra, eleve feltölteni az összes ramcsatornát 2x annyi ram kell az tény hogy filléresek a ramok hozzá.[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz MasterDeeJay #167019 üzenetére
Játékok: FullHD/60Hz a magamnak beállított " limitem", 42 cool alatt csak nagyítóval látszik a különbség, csak marketinges paraszt-vakítás a valójában már nem is látható felbontás és frissítés erőltetése.
...szerintem. KihagynámA Tesla-n azért gondolkodom, mert meghagyják a lehetőséget vmi 3D irányba, és ennek van W10/Linux támogatása is.
Ebbe az irányba (Tesla/Quadro ?) mi most a megfizethető és még pár évig támogatott darab vajon? -
válasz 5leteseN #167018 üzenetére
Milyen játékokra használnád?
Jelenleg igen kevés az amelyik skálázódik több videókártyára. Itt most nem az SLI-re gondolok hanem a dx12 multigpu-ra ami rugalmasabb mint az SLI és CF.
Nekem is szerver/workstation gépem van egy régebbi használt Tesla M40-el (GTX Titan X/M) ami moddolva lett játékokra kb GTX1070 szint felett van valamivel és eljátszogatok vele fullhd-ben meg ugye alapból van hozzá driver támogatás mai napig (még).
Nekem volt nem egy bányászkártyám, ha normálisan használták (értsd nem széthúzva, alulhűtve) akkor akár jobb állapotban lehet mint egy játékra használt napi kártya.
Ha érdekelnek a számítások kártyával azaz nem játékra lenne csak akkor használt Tesla szériát is nézheted mert elég sok alkalmas játékra is de persze tudni kell beállítani.[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz MZsoltee #167017 üzenetére
Ez lett volna a végleges hsz, de tulszaladtam a 15 percen:
Mert 100 USD-be került a szerver 64GB RAM-mal, kettő E5-2640-nel, 2TB HDD-vel.
Becslések szerint kb. az utolsó asztali gépemmé lesz átépítve, munkaállomás teljesítménnyel, 42-es FullHD plazmával, addig amíg megjönnek az egyre többet tudó telefon méretű kütyük, mint utód.
Utána meg tartalék majd pár évig...
Negyed/félmilliós VGA-t nem szokás egy ilyen értékű, gazdaságosan beszerzett hobbi-gépbe beleölni.
...Nekem! Ami, megmarad $/HUF/..., családi programmá válik.A 3060 most még drágának tűnik.Az SLI-vel két részletben oldottam volna meg, de ez a hajó ezek szerint sajnos elment.
Az AMD nem játszik, mert a Linux driverei nem túl jók, és kettős oprendszer alatt fog dolgozni a gép.
Ezek pedig a következtetéseim, közelítőleg:
Sajnos akkor az SLI felejtve, CPU fronton nézek 2-4 magossal kevesebbet, ami 2_400+ MHz-el többet tud.A 1070-nel lehet, hogy kicsit várok még, hogy a lassan beérkező bányász-kártyák is a most pörgő nVidia akció hátha leveri meg az árakat.
Tovább gondolva: év elején lehet komoly áresés a fennt említett dolgok miatt?
...egy ex-bányászkártya megvétele fordult meg a fejemben.
...minden kockázata mellett....és a javaslatokért!
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz 5leteseN #167013 üzenetére
Nincs értelme az SLI-nek, egy újabb vga-t vegyél, ha kevés a 1070.
Amikjátszhatnak a 1070 SLi helyett helyette egy 3060/3060TI/3070/3070TI.
Mindeki azért mondja ezt, mert már nincs támogatva az SLI technológia (se újabb driverben se játékokban). A 2 kártya míg támogtva volt, akkor sem jelentett szinte soha 2x-es sebességet. Jó esetben 1,4-1,6. Így régebben is csak az aktuális csúcs vga-kból érte meg többkártyás rendszert csinálni. De mára már ez is megszűnt a fentiek miatt.
A másik kérdés a proci. Mivel a játékok nem olyan programok, amik sok szálat használnak. (Ennek az oka az hogy meg lehet, de nem csinálják, vagy nem is lehet lényegtelen). Így híába van 2*6 mag és 2*12 szál igazából nem segít. Ma elegendő a legtöbb játékhoz 6 mag 12 szál, de az gyors legyen. Nem helyettesíthető újabb magok bevonásával!
A procid egy 10 éves konstrukció. 1080p-ben jellemzően proci limitál, ilyen régi, egy szálon relatíve lassú proci esetében főleg így lesz. 1070-es nagyon nem cserélném le, mert nem leszel vele nagyon előrébb a procid miatt.
Nagyon-nagyon max 3050/3060-ra, vagy ha a piros oldal is játszik, akkor 6600/6600XT-re.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
CJ4567
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #167014 üzenetére
De az erősebb videokártyák szebb hűtést kapnak, amit jobb érzés nézegetni.
No Sana No Life
-
5leteseN
senior tag
Sziasztok!
Egy szerverbe(most 2x E5-2640 CPU, véglegesen 2x E5-2680 v2 tervezve) szeretnék használt VGA-t, ami most sem gyenge, de megfizethető, és az SLI-vel majd kb. jövőre ráduplàzhatnék, az akkori -remélhetőleg még megfizethetőbb árú- klónjával.
Van erre szerintetek jelölt-VGA? + az SLI jövője/jelene?
Nekem az nVidia 1070 és nem sokkal felette tűnik esélyesnek.
Mit dob erre a kérdésre a közös tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Viktoár #167006 üzenetére
A Freesync miatt amúgy is megéri a monitor, mert a képtörésnek búcsút mondhatsz Na meg ha épp olyan multiplayer játékkal játszol, ami kis gépigényű, ott a 144fps adott. Én is a Freesync miatt vettem 144Hz-et elsődlegesen, de játszok néha olyan játékkal, ahol a 144 fps röhögve megvan egy olcsó gépen is.
[ Szerkesztve ]
-
Viktoár
addikt
Köszönöm, akkor marad a 60-80 fps, mert ennél többet már nem szeretnék játékokba ölni.
Üdv:Viktor
-
Viktoár
addikt
Vettem egy Asus VG249Q monitort, ez ugye még FHD és 144Hz. Egy RX6600 megfelelő lenne hozzá? (Far cry 6, dying light 2, ilyesmi játékok lennének)
Üdv:Viktor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest