- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- E-book olvasók
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz Bogyó bá' #166086 üzenetére
Hmmm...ez az élesség különbség nekem nem szúrt szemet LCD-re váltáskor. Mondjuk ha nem a Windows alkalmazásokat használtam, akkor 800x600-on játszottam 1024x768-as CRT monitoron, szóval nekem pont fordítva, szíven ütés volt, amikor LCD-n ugyanez a 800x600 homály lett, mert csak a natív felbontás lett használható De amúgy igen, minden másban jobb az LCD.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Bogyó bá' #166088 üzenetére
Hát én a Dell SE2416H-s monitoromon olyan oltári nagy (sőt, gyak. semmi) különbséget nem látok a D-SUB és a HDMI között, egy UHD 630-ból jövő képnél. (Igaz játékokra még nem próbáltam).
----Amúgy a 60-75Hz feletti monitorok is irreálisan és feleslegesen drágák. Mert az már a "gémör" kategória, így tele van mindenféle felesleges, drágító funkcióval is. Pl. hétköznapi felhasználásra, a G, meg a Free Sync is tök felesleges és ha már 75Hz felett van, szinte tuti belerakják. Csak azt mondom, hogy jó lenne, ha pl. a min. 100Hz is már hétköznapi consumer kategória lenne ugyan ilyen áron.
-
KAMELOT
titán
válasz Bogyó bá' #165841 üzenetére
+100€ kapok jobbat akkor biztos azt veszem és igen többet ér, ha jobban tudja tartani azt az fps-t.
TechN7ne: Az én tápom tuti 100% és ha eladnám csak azért mert kéne nagyobb (1600i már jó fajta tápocska). 7 éves nem zörög, nem ciripel, nem nyivákol.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Allihoppa
aktív tag
válasz Bogyó bá' #165796 üzenetére
az árbevétel semmit sem ér adózott eredmény nélkül. nagyon szuper, hogy mennyi alkalmazott van, de mennyi bért fizettek? a bérekre való ráfordítás + eredmény az ami sokat számít..
nem néztem meg a számokat a konkrét boltoknál, nem is érdekel, full általánosan írom.
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz Bogyó bá' #165610 üzenetére
Minden szóval egyetértek!
Ilyen, számomra komoly beruházásnál, mint a VGA, nekem tényleg nagyon fontos a MAGYAR 3 év garancia, és az, hogy én bontom ki elsőnek a kártyát. Ráadásul a lányomnak is vettem 3060-ast, ugyanúgy mint magamnak, majdnem 400 ezer forint volt a kettő, és alig tudtam kigazdálkodni ezt a pénzt is, de sikerült, hála Istennek!
Viszont így nyugodt vagyok, zsír új kártyák, és rendes gari is van rájuk 3 évig, és ha még azt nézem, hogy az én MSI Gaming X-em is, meg a lányom Asus Dual OC-ja is emelkedett a vásárlás óta...mármint a bolti áruk.
Jó, persze, itt a PH-n is olykor vannak nagyon vad ajánlatok, ki lehet fogni akár 140-ért is 3060-ast, de ez ritka, és a garija meg bizonytalan...akár az előélete.
-
Allihoppa
aktív tag
válasz Bogyó bá' #165146 üzenetére
Igen, a 400 HUF/USD az nagyon nem segít. Annyi tartalék már nincs a gyártói árakban, hogy ezt a forint gyengülést elbírja.
Marad még egy ideig óráig olcsó forinton vett készlet, de amikor ezek kiforognak akkor várhatóan elég komoly emelés lesz. Sajnos már kezdem elveszteni a reményt, hogy bármi pozitív történik forint vonalon és ezzel más beszerzők is így vannak.
-
GEIL
addikt
válasz Bogyó bá' #165146 üzenetére
Akkor vettem én is a Gainward RTX3060-at...429 euroért (kb 160 ezer ft volt akkoriban)....
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
GEIL
addikt
válasz Bogyó bá' #164021 üzenetére
Ez a 187 ezer Ft körüli már kb "jó ár"....de a hét elején a Gainward RTX3060-at még ennél is
25 ezerrel olcsóbban vettem Szlovákiában.....piszkosul nem bántam meg...nagyon elégedett vagyok vele... kb akkora lépésnek érzem mint amikor lecseréltem
a 3dfx Voodoo3 2000-et egy GeForce 2 mx400-ra[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
szimszonos
őstag
válasz Bogyó bá' #163944 üzenetére
1080p full hd egy 24 colos monitorral.Sajnos a 3060 most még nem fér bele a keretbe (+70ezer).A fiam azt mondja jobb lenne egy 144hz monitor ezeknél a kompetitív játékoknál.Én nem vagyok otthon ezekben mert xboxon játszom de a gyerek pc-ét akar mert a haverok csgo,valoranttal tolják,az meg nincs xboxon meg a fortnite sem az igazi azon 60fps-sel.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Bogyó bá' #163734 üzenetére
Pontosan. Le is csaptak rá percek alatt. Ez egy jó teszt is a boltok részéről is, hogy tapogatózzanak az ár belövésével Csak Alzánál 5db RTX3050-et adtak egy a mai napon eddig, szóval simán látják, hogy árat nem kell csökkenteni, így is veszik elég jól.
[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
válasz Bogyó bá' #163644 üzenetére
[link] az eleje
1660ti utódot 250-ig bezárólag.Palfitom jelenleg némi időhiány + jobban bízok user tapasztalatokban.
6600 és xt pcx, árukereső, ( ) alza, valós vásárlás utáni írások és talán két tesztben is megemlítették a bugos szoftvert. Dátum passz, simán lehet hogy javították azóta.Természetesen minden is érdekel ~170w tdp környékén.
-
palfitom
félisten
válasz Bogyó bá' #163641 üzenetére
Ez természetesen így van, de a kérdező nem közölte, hogy mire kell neki...
Szerk: itt írta: játék, tehát nem jobb a 3060 neki!
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
-
Faterkam
addikt
-
Deer76
aktív tag
válasz Bogyó bá' #163505 üzenetére
Nekem ennek a 24"-es változata van meg, tavaly vettem 65k-ért. Pixelhiba mentes. Az FULLHD, de cserébe nem kell olyan erős vas alá.
[link][ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
UserX
addikt
válasz Bogyó bá' #162864 üzenetére
Aaazta! Ez belépő szinten k@ra best buy', köszi, hogy betetted!!! RGB . Metál aljzat, gyárilag emelt órajel. Ha 'fizukor' is lesz még ilyen biztosan lecsapok rá. A Gainward-ot meg eladom mégtöbb bukóval (bár semmi baj vele)! A KFA2 csak itthon nem annyira ismert/elismert brand...
-
PuMbA
titán
válasz Bogyó bá' #162820 üzenetére
A válasz egyszerű: a 4GB VRAM miatt állandóan cserélgetni kell az adatokat, ehhez pedig kell a minél nagyobb PCI-E sávszélesség. A mai játékoknak ez az abszolút minimum, sőt a Ghostwire Tokyo-nak 6GB, szóval hamarosan a 4GB-os kártyákkal nem lehet játszani sem a legújabb gémekkel. Nagy hiba ma 4GB-os kártyát venni, mert a 1060 6GB-tal legalább lehet majd játszani.
[ Szerkesztve ]
-
-
Paxker315
addikt
válasz Bogyó bá' #162436 üzenetére
Csak a Strix 6600xt egy kiváló hűtésű "csúcs-példány". : ) Szvl "kimaxolja a lehetőségeit" a 6600xt-nek.
amúgy játék alatt kb 170 wattot kér a STRIX 6600XT, de tud 200-as "spike"-okat. Alulfeszelést megér a sztori, úgy szerintem 150w körül tartható.
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz Bogyó bá' #162291 üzenetére
igen, néztem ezt...de ez Gigabyte....hangos ventikkel...stb...de a Manli, Palit meg a Zotac kártyák se kellenek.....
Nálam 30-as szériából Asus (Dual, Tuf, Rog strix) , MSI és EVGA jöhet csak szóba.[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz Bogyó bá' #162278 üzenetére
Oda még bőven sok is. Ha a munka miatt nem kell feltétlen 3060 lehet érdemes lenne használtan valami régebbit venni. Mert most nem fogod kihasználni, később meg ha egy új játék előkerül oda már kevés lesz.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Celithrandi
addikt
válasz Bogyó bá' #162268 üzenetére
3060 már most is elég gyengécske pl 1440p-n, kicsi az esélye, hogy nagyobb felbontás mellett 4-5 évig ki tudna szolgálni.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
-
4264adam
veterán
válasz Bogyó bá' #162239 üzenetére
Inkbb RX6600 XT-t vennék ugyanannál a boltnál:[ASUS RX6600XT - ROG-STRIX-RX6600XT] 220k
Ez RTX 3060Ti szint erőben, sokkal jobb mint sima 3060
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Bogyó bá' #162239 üzenetére
Hatalmas tévedések vannak a fejedben, pl. 3 venti = jó hűtés / nagy nevek = jó hűtés és minőség. Ezek egyáltalán nem így működnek.
Volt pont ilyen 3060 Vision-öm, egyáltalán nem rossz kártya. Ha nem jön elő rajta a Gigákra nemrégiben jellemzővé vált venti-zörgés (nálam sem volt), akkor jól döntöttél!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Bogyó bá' #162222 üzenetére
Döntöttem: ez a 3 ventis 3060 lett a befutó, 215.700,- rossz magyar forintért, ingyen szállítással. Remélem, hogy nem bánom meg....
Szempontok: még éppen emészthető ár, 3 venti (vélhetően csendes és jó hűtés), illetve ez talán az egyetlen, amin 2 db HDMI csatlakozó van, arra pedig szükségem van.
4-5 évre tervezek a kártyával, ezért lett végül RTX3060.[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
-
MODERÁTOR
válasz Bogyó bá' #162218 üzenetére
A giga kártyákat sorolnám inkább a palit és gainward szintjére a híresen szar és hangos hűtéseik miatt.
Az asus mindig is magasra árazta a kártyáit (főleg a strixet). Evga kicsit talán barátibb ilyen szempontból.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
-
Slavia
aktív tag
válasz Bogyó bá' #104034 üzenetére
Tápcsati nélküli 1050Ti (4GB,OC,windforce 75W,) esetében ha állnak a ventik 15-20 perc játék után bármekkora értékre hajlandó felmenni a hőmérséklet.(tapasztalat) Kell a hűtés függetlenül a fogyasztástól,és a ventilátorok kialakítástól. Aki nem hiszi kapcsolja ki a ventiket aztán nyomjon rá egy 30-40 perces furmárkot.Aztán meglátjuk mi lesz az eredmény.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Bogyó bá' #103853 üzenetére
Csak az ár miatt írtam, hogy abba akár még beleférhetne. Itt az ár a döntő tényező, nem igazán van olyan garanciával rendelkező kártya, ami száguld fhd-ben. Ilyenkor akár a felbontást is vissza kell venni némelyik játékban, némi plusz fps-ért.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Banderos
tag
válasz Bogyó bá' #103848 üzenetére
Én ezeket találtam
Gigabyte 750TI 2GB még egy év garival
MSI gtx 750 TI 2 év gari
ASUS GeForce GTX 750 Ti OC 2GB
Sapphire Dual-X R9 270 2GB
GIGABYTE GTX 750ti OC 2GB
R9 270X VAPOR-X
MSI GeForce GTX 950 GAMING 2G garivalhttp://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_4/keres.php?stext=banderos&submit=
-
ProgenXL
őstag
válasz Bogyó bá' #103287 üzenetére
Pont ezt az általad linkelt kártyát rendeltem meg pár perce iponon Várni akartam vele karácsonyig de úgy látom gyorsan fogy ez a kártya amíg ennyibe kerül szoval nem kockáztattam. Meg feljebb említve lett hogy nem biztos hogy 1 hónap múlva is 70.000 alatt lesz.
[ Szerkesztve ]
Gunner for life
-
lakac11
csendes tag
válasz Bogyó bá' #103279 üzenetére
Két merevlemezem van, és az egyiken, kifejezetten a régi ( - de nagy kedvenc) játékok miatt XP fut. Ha megoldható akkor nem válnék meg ettől a rendszertől, csak az a kérdés, hogy van-e mód ezt a modern videokártyát -akár lebutítva is- használni XP alatt, és ha igen akkor hogyan, milyen driverrel...?
-
Zοltta
senior tag
válasz Bogyó bá' #103208 üzenetére
Mondjuk most egy ASUS Radeon R7 240 1GB GDDR3 -at hajt jelenleg, 24"fhd monitorral.
Csak gondoltam ,hogy van e más kártyára is tartaléka , azért kösziSzerk:. Lapom ez Asrock G31M-S R2.0
[ Szerkesztve ]
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
gtamate2
veterán
válasz Bogyó bá' #102858 üzenetére
Persze, elég rá, de pár ezressel többért olyan hűtő kapható, amivel jobban hűti a VRM-et, meg alacsonyabb fordulaton tudja hűvösen tartani a kártyát.
Ez inkább hosszabb távon térül meg, ha 2-3 év múlva úgyis csere még gari előtt, akkor valóban mindegy. Nekem ennyit megér a jobb hűtés, de nyilván különbözünk.
A 75W -ot tényleg nem nagy kunszt lehűteni*Sn0w
-
Raymond
félisten
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Bogyó bá' #102830 üzenetére
Aprón..nemrég volt fent egy csomó 3440 is 5 körül, az volt a best-buy.
A 2120at nem jó ötlet arra cserélni, lévén 1155 a foglalata, nem 1156.smc
Oké, de mi köze a 3570nek a 661hez..? Pár generációval feljebb van,
arról nem beszélve, hogy rendes 4 magos, nem 2 mag+HT i3+Turbo..[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Bogyó bá' #102811 üzenetére
Bocs, lekéstem a szerkesztést: én is ezt a váltást léptem meg, miután megdöglött az 7870 2GB OC-m pár hete: full HD-ban minden érezhetően simábban fut, ráadásul szinte teljesen hangtalan a kártya teljes terhelésnél is. (Ez a 7870-re nem igazán volt jellemző... )
Hardveraprón bontatlan gyári csomagolásban, 3 év garival még sokkal olcsóbban találsz: [link]
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
De4d
őstag
válasz Bogyó bá' #102244 üzenetére
Nagyon le vagyok maradva, a hardver piacon, de ez a 1060 elég jó kártya, mégis 1 ventis, akkora mint egy nagyobb okos telefon. Nem rég még akkorák voltak a kártyák, hogy alig férnek be egy házba 27-30 cm.
Ennyire fejlődtek ezek?
(3 és fél, 4 év esett ki mikor még a 290x volt kb a csúcs)Minden jó, ha a vége jó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kuponkunyeráló
- Asszociációs játék. :)
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- ASUS GeForce RTX 2060 Dual OC EVO 6GB GDDR6 Új thermal padokkal
- Eladó Powercolor RX 580 8GB dobozában - csere is érdekel nagyobbra 1660 és felette
- MSI Radeon RX 480 8GB GDDR5 256bit (RX 480 GAMING 8GB) Videokártya Eladó
- Powercolor r9 390 8 Gb kártya eladó dobozban
- ASUS Radeon HD 5450 Silent LP 1GB GDDR3 64bit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest