-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibibi
őstag
melyiket érdemes megvenni LG 43UH6207 UHD vagy LG 43LH630V FULL HD nagyjából egyárban vannak.
-
bypet
tag
Sziasztok!
TV-t keresek, 55" + méretben, durván 300 ezres árkategóriában. UHD érdekel fénykép nézegetés miatt + mert monitornak használnám néha.
Szempontok:
- legyen legalabb 3 HDMI, ebből valamelyik 4K kompatibilis @50fps
- legyen 2 USB (3 ?) (4K-t le tudjon játszani róla, USB3)
- LAN
- 4K Video Netflix? DLNA ?
- exFAT support from USB
régebbi DSUB-os laptopot is rá tudjak kötni
- NE legyen ívelt
- 3D nem baj ha vanEddig ezeket néztem ez edigitalnal:
Philips 55PUS6501 250 ezer
Sony KD55XD7005 280 ezer
LG 55UH6157 230 ezer
Samsung UE60KU6000WXXH 300 ezer (általában a samsung túlszaturált képe nem tetszik, gondolom ezt később vissza lehet húzni)Várnám a véleményéteket, tapasztalatokat, Üdv
-
törölt tag
válasz
RolEnD_ #9080 üzenetére
A 6450-et német régióba szánták, de amúgy ugyanaz. Az edigitálos 49KU6400 jobb árban van most.
mézespálinka Akik UHD-t vennének, azoknak szerintem Samsung UE49KU6400, és LG 50 UH635V-t mondanám, ezek nem sokkal drágábbak az abszolút belépőmodelleknél, de jobbak annál. Vagy az igazán ajánlott, de másik ár-kategóriás 49KS7000, és 49UH7707 és felette lévő számozásúakat.
t.roby90 A 49LH630 most 143k, legjobb ár.
Jacktor Bocs, de UHD-n nem rosszabb a FHD kép mint a sima FHD-kon. -
BBéci
legenda
válasz
mézespálinka #9093 üzenetére
Idézek a #9081 hozzászólásból: " az egyik legajánlhatóbb széria a Sonyból a 75xC - 8xxC típusok bármelyike."
-
BBéci
legenda
válasz
mézespálinka #9090 üzenetére
Annyiért belépőt kapni, aminek a képminősége egyáltalán nincs arányban a megnövekedett felbontással. Esetleg állóképekhez, tehát monitornak megfelel.
-
beneszilo
tag
válasz
t.roby90 #9087 üzenetére
Szia!
Azt mondják a hozzáértők, hogy a WD650 nem ajánlott, alsó kategóriás, ami látszik a mozgásnál is. A 630V-t dícsérik, jó a képminőség, és a mozgásmegjelenítés is, egyedül a lassú menü és smart funkciók lehetnek zavaróak. [link]
A lassú smart funkciókra megoldás lehet egy 12.000 ft körüli android box. [link]
-
törölt tag
válasz
Raz3raddict #9073 üzenetére
Ha nagyobbat nem tudsz venni, akkor az megfelelhet, de én megvárnám, hogy holnap leakciózzák, hétvégén szoktak ilyet tenni. UHD-t nem javasolnék, akkora távolságra semmi értelme.
t.roby90 Az LH630-at, annak szép képe van, bár lehet a menüje nem a leggyorsabb. WD650 belépőszint, sztem nem ajánlott.
Jacktor AJ5000helyett a minőségibb kivitelű J5100-et mondanám. A J5000 és a smart J5200-as egy olcsósított kivitel, gyengébb alkatrészekből, szerintem nem annyira tartós megoldás.den89 Az LF652V-t mondanám, passzív 3D-s 2 db szemüveggel. A többi közül a
KU6000-es belépő uhd nem javasolt. -
t.roby90
tag
Sziasztok!
Az alábbiak közül melyiket ajánljátok inkább:
Sony KDL48WD650 vagy LG 49LH630V?
-
Jacktor
aktív tag
-
Edgar2621
őstag
Sziasztok.
Mit ajánlanátok 60-70 ezer Ft környékén?A tv igazából nem kell, hogy sokat tudjon, elég lenne, ha jó minőségű kijelzővel rendelkezik és 80 cm alatti sem gond. Hálószobába kellene az ősöknek karácsonyi meglepetésként, nekik pedig nincsenek hatalmas igényeik, de gagyit nem szeretnék nekik venni. Kábeltv és filmek mennének róla külső adathordozóról, mást nem kell tudnia, úgysem használnák ki. Előre is köszönöm a segítséget.
-
agabe
addikt
válasz
Raz3raddict #9073 üzenetére
Sajnos Médiában jobbat nem tudok, de ha nem a részlet miatt kell, akkor Telekomnál 43KU6000 jobb választás 110ezerért.
Sem a J5100, sem az U6000-es nem éri el a magasabb árkategória mozgásmegjelnítését, meg általában az UHD-re még nincs szüksége (szerintem), de az U6000-es tesztek alapján jobb készülék.
Élőben kellene összehasonlítani.(#9071) Kekmen:
neked is jó lehet a 43KU6000 esetleg. Ami tényleg jobb az drágább.(#9079) den89:
Amiket kinéztél azok közül a Sony Bravia KDL-50W805C (hol lehet még kapni ?), de amúgy is az egyik legajánlhatóbb széria a sonyból a 75xC - 8xxC típusok bármelyike. -
RolEnD_
tag
Sziasztok,
mint oly' sokan, én is segítséget szeretnék kérni. PS4-hez és filmezéshez keresnék TV-t. Kinéztem a Samsung 49KU6400-et. Szimpatikus. A kérdésem az volna, hogy mi a különbség a 6400 és a 6450 között (Media Markt-ban csak az utóbbiból van), illetve egyáltalán jó választás a készülék? Ha nem, akkor ebben az árkategóriában mit ajánlanátok?
Köszönöm!
-
den89
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni TV vásárláshoz. Az alábbi kikötésekkel:
- Kb. 3 méterről nézzük, tehát 49-50"-ra gondoltam, de ez a max (egyszerűen ekkora fér be)
- FHD-UHD (kérdéses, bár szeretnék már UHD-t a jövőre is gondolva)
- 3D nem lényeg (de ha van benne, akkor passzív legyen)
- Lélektani és anyagi határ 220-230 eFt
- Márka: Samsung-LG-Sony
- Ne legyen "csillagtalpú", mert egyszerűen nem tetszik és nem falra lesz rögzítve.Az alábbiakat néztem ki így sokadik nekifutásra:
- LG 50LF652V
- LG 49LH630V
- LG 49UH664V
- Samsung UE50KU6000
- Sony Bravia KDL-50W805CKöszönöm szépen előre is a segítségeteket!
-
Jacktor
aktív tag
válasz
mézespálinka #9076 üzenetére
Nincs, ez után már az UHD verziók jönnek, azokon meg mint tudjuk csúnyább/rosszabb az FHD kép mint a sima FHD-kon, pl. a gyors mozgás (sport), stb. (van amelyiken már jó, csak a 300k+). A H6400 széria kiemelten ajánlott úgymond, csak sajnos már nem kapható, mert nem gyártja a Samu (gondolom rájöttek hogy amúgy a kutyának nem kellene a belépő uhd széria).
-
Jacktor
aktív tag
válasz
mézespálinka #9072 üzenetére
A képminőség és jó mozgáskövetés (valós 100Hz, valamint egész jó válaszidő ) miatt a 43"-os Sony 43w755c-t (170k) vagy az 50"-os verzióját ajánlom, ami most 230k az MM-ben.
De hardveraprón van most egy nagyon jó ajánlat és igen megbízható vevőtől: bontatlan Samsung EU48H6400, garival, mindennel (szemüveggel, stb.), még a szállítást is ő fizeti és így 150k. Ez a típus is nagyon ajánlott a képminősége és válaszideje miatt, a legnépszerűbb típus volt csak már nem lehet kapni sajnos.
-
Raz3raddict
tag
Sziasztok,
Tv-t szeretnék vásárolni a közeljövőbe.(10 napon belül)
Média Marktba fogom venni mindenképp!
Beszéltem kollégákkal, elmondtam mire venném és ezt ajánlották.Mi A véleményetek róla?
Amire fogom használni:
-Esténkénti filmnézés kb 5 m-ről, vagy napközbeni mozizás kb 3m-ről
-számítógépre lesz kötve, szóval nincs szükség smartra
-játékra néha fogom használni, max autóverseny talán fifa
100k körüli árba van ami esetleg jobb választás lehet?választ előre is köszönöm
-
mézespálinka
senior tag
válasz
mézespálinka #9058 üzenetére
Erre esetleg valaki?
-
Kekmen
senior tag
Sziasztok!
43" TV-t szeretnék venni. Csak filmnézésre lenne használva. Full HD felbontás, Smart és Wifi ami lényeges. Árban 120-130 ezer forintnál többet nem akarok rászánni. Ha ezeknek a kritériumoknak megfelel valamelyik modell, márkától függetlenül, azt írja már le valaki nálam jobban hozzáértő. Köszönöm.
-
SonOfOden
csendes tag
válasz
#94529552 #9063 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ. Korábban mi is a 32"-os TV-ket nézegettük, csak sajnos mindegyik túl nagy méretben. A készüléket egy szekrény fakkjába tudjuk tenni, aminek adott a szélessége... És sajnos az 69 cm, viszont a 32"-os tévék mindegyike amit néztünk 71-75 cm között mozognak szélességben.
Ezért vagyunk kénytelenek lejjebb adni a méretből, ami nagyon behatárolja a választékot. Emiatt kértem a segítséget, hogy ezek közül mi lehetne a legjobb választás, mert csak ezek a készülékek jöhetnek szóba?
Samsung UE28J4100
Samsung UE24H4003
LG 28LF450B
Philips 24PHH4000Vagy pedig olyan, ami ezen a szélességen belül van és esetleg jobb, mint a feljebb felsorolt TV-k.
Előre is köszönjük!
-
törölt tag
válasz
b_alazs #9065 üzenetére
Nagyon el van görbítve a kijelzője, ezzel a gyengébb betekintési szögeken még rontottak. Van a 49KU6400, ami nem ívelt, és kicsivel jobb tévének számít. Szerintem ezzel jobban járnál.
lukgab Az UH7707 jó vétel, a másik nagy ívben kerülendő a minőségi problémák miatt. A droid is gyengén muzsikál bennük. -
laskr99
addikt
Sziasztok!
lg 32LH6047 tévéről tudtok véleményt mondani? -
BBéci
legenda
Ahogy Te viszonyulsz az Androidhoz, úgy viszonyulok én az LG és Philips tévékhez.
Egyébként a Sony tévék Androidja már remekül, hibátlanul működik, kijavították a kezdeti hibákat.(#9065) b_alazs
Csak akkor ajánlott (korlátozottan), ha bőséggel van/lesz 4K/UHD játékod és filmed. -
b_alazs
tag
Sziasztok!
Ezzel a készüllékkel kapcsolban mi az általános vélekedés?
Samsung UE49KU6100
Felhasználás:
- jellemzően játék (xbox)
- heti 4 órányi filmezésÜdv,
Balázs -
lukgab
tag
Haveromnak ajánlottam az LG 7707 es szériát, de most Ő rákérdezett erre:
Philips 55PUS7101/12 4K Ultra Slim TV
Apple cuccokat használok melóba és otthon is - illetve Ő is - illetve én csak az ellenségeimnek kívánnám azt, hogy android alapú cuccokat használjanak
- komolyra fordítva a szót, van-e olyan jó most az android tv OS mint egy webOS 3, illetve mivel az LG gyárt TV ket - illetve TV paneleket - mindenki más csak próbálkozik alapon érdemes lehet-e PHILIPS et venni ha a TV és FILM nézés mellett még lenne egy kis PS4.
Köszi előre is a válaszokat
55ub850v ftw
-
kiszu
senior tag
Egy érdekes olvasmány FullHd vs UltraHd témáról.
-
SonOfOden
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg TV vásárlás előtt állunk. A hely szűke miatt csak a 28" képátlójú TV-k jöhetnek szóba. Az igényeink egyáltalán nem nagyok, számunkra teljesen megfelelő egy HD Ready-s készülék SMART funkció nélkül. A keret, amit a vásárlásra szeretnénk szánni kb. 65 ezer forint.
Ami fontos, hogy az árához képest viszonylag elfogadható képminősége legyen a TV-nek és le tudja játszani a pendriveon csatlakoztatott filmeket (mkv, avi stb.). Tehát teljesen átlagos használatra lenne a készülék. Az alábbi készülékeket nézegettük ebben a kategóriában:
Samsung UE28J4100
Samsung UE24H4003
LG 28LF450B
Philips 24PHH4000Tudnátok segíteni kérlek, hogy ezek közül melyik lehetne a legjobb választás, vagy esetleg még milyen TV-ket tudnátok ajánlani ezekkel a paraméterekkel?
Előre is köszönjük a segítségeket!
-
törölt tag
40-esre Pana 40DS630E, de játékhoz nem való, vagy Samsung UE40J6-ost, ezekre az első év gyári és a második bolti garanciás lesz. Ezek rendesen 100 Hz-es tévék.
akela91 Azt nem venném, inkább egy FHD-t, pl. Samsung 32K5500, és LG 32LH6047. Ezeket ki lehe próbálni a mediamarkt-ban, hogy melyik neki a jobb, és a hétvégén valszeg akciók is lesznek még.
Athos.187 Vagy ugyanaz vagy nem, én nem hinném el, mert ott a dizájn is más, a hálózati feszkó is, és a tv szabvány is, de amcsiba biztos jobban tudják, hogy itt kelet euban mit gyártanak. A KU6000-et nem venném, itt 1 vélemény, mert van annál jobb is, mint a 6400-as például. LG-ből az UH600V lenne a belépőszint, de én inkább egy 50UH635V-t néznék meg a 6027 helyett. Nem sokkal drágább, de tudásra jóval többet tud.
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Segítenétek választani?
Egy tágabb intervallumban: 160-220k környékéig keresnék tvt. Igazából azért tágabb az intervallum mert ár/érték arányban a legjobbat választanám. (Ha 160ért van egy jó ajánlat az teljesen jó, nem feltétlen költenék 220at, de ha annyit kell egy jó ár/értékért akkor az is jó)
Amire kell:filmek, sport néha konzol
Ami jó lenne ha lenne: ár/érték arányban minél nagyobb méret minél nagyobb felbontással(min 40"), wifi, smart, optikai kimenet.
Lg, samsung, panasonic előnyben.
Köszi! -
Tomenko
tag
Nem tudom eldönteni a következő versenyzőkből melyiket vegyem meg.Főleg sport,film, xbox1, megy majd rajta esetleg valaki mondana véleményt a versenyzőkről:
1.Samsung UE49KU6400
2.Sony KD-43XD8005B
3.SONY KDL50W805C
vagy ebben az árkategóriában valami jobb.Elsősorban a kép minősége érdekel a többi hanyagolható. -
-
Pettya53
csendes újonc
Sziasztok!
LG UH6207-el kapcsolatban esetleg van valakinek tapasztalata? Mit gondoltok, ilyen áron érdemesebb lehet (még) egy "sima" Full HD TV-t venni?
Előre is köszönöm a segítséget,
Üdv,
Peti -
Sonic*
aktív tag
Sziasztok!
SAMSUNG UE40J5100A 40"
vélemények? játékra ajánlott lenne (XBO)?
-
törölt tag
válasz
Petyamester #9049 üzenetére
Valami gond lehetett ott mégis, mert másoknál nincs ilyen jelenség. Nálam a tavalyi 850V-nél is tökéletes a kép focinál, de mindegy mostmár, ha másik van.
olahmate1991 LG 43LH541V, de nincs rajta optikai hangkimenet, ha ez számítana.
ngaba 32-re alap FHD-t mondanék, felesleges a smart bele. Vagy ezt innen. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Petyamester #9049 üzenetére
5 percen belül szerkeszd a hozzászólásodat!
Azt a függőleges csíkozódást banding-nek hívják. Így már utána tudsz olvasni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest