Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Quadgame94 #85734 üzenetére
Pedig de. Az egyik kábellal jó, a másikkal meg nem. Noti - Tv
-
Quadgame94
őstag
válasz
Intruder A 6 #85743 üzenetére
Ilyen kicsi méretben inkább okos monitort vennék.
-
torga
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Most egy árban van a LG Oled tv
G sorozatának 2022-es modellje és a
C sorozatának 2023-as modellje.
Ti melyiket vennétek meg? -
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Kamionba keresek TV-t, max 32 coll ami még elférne de ha kisebb az nem gond, 17colos laptop után csak nagyobb lehet.
1. Tévére szánt összeg, forintban? 120K
Csak Film, külső merevlemezről.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 32col a max, az fér el.
1,5-2m
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? sötét, csak este nézem.5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Egyedül. szemből.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Semmi extra nem kell.7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? minimum 1db USB
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? elvileg falra menne, mind1. tartó konzolon lesz rögzítve.
mind1 igazából.10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Bár látom ebben a méretben sok készülék Csak HD ready, jó lenne azért Ful HD készülék.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Új
Csak új. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Quadgame94 #85737 üzenetére
Azért barlang se kell hozzá
Nekem is kapott oldalról napfényt délelőtt az Oled806,de attól nem lett nézhetetlen.Volt redőny is de nem kellett lehúznom hozzá. -
Oraculus
tag
válasz
Quadgame94 #85737 üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Oraculus #85735 üzenetére
Világos helyre nem való az OLED. A max fényereje sokkal kisebb. A C805 pl: 1500 nit fényerőt is tud, amíg az az OLED (kb. LG B3 szint lehet) alig tudna 600 nitet 10% ablakban. Szóval ha csak nem sötétítesz be kicsit, akkor csalódni fogsz. OLED az nyilván szebb, nekem is az van, de mi este 6 után filmezünk és a helység nappal is eléggé félhomályos.
-
balint130
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
7db Tv-t kellene vásárolnom megbízásra egy lottózóba, amin főleg reklámok meg sportesemények mennének.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
Bruttó 130e Ft
Reklámok, Sport
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
42 colos
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Csak mesterséges fény van az épületben
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Többen, oldalról is
A kikötés, hogy ne androidos Tv legyen (Ezt mondta a Szerencsejáték közvetítője)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Nincs
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Falra lesz mind szerelve
Aki megkért a vásárlásra, preferálja az LG-t (de más is szóbajöhet)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Fontos, hogy egy mobilra telepített aplikáció útján vagy valamilyen beállításon keresztül a kapcsoló ne zavarjon be a egyik másik tv-nél (szóval ha egyet akarok kikapcsolni, akkor ne az összes kapcsolódjon ki) Nem tudom erre van e valami megoldás. 7 különböző márka nem opció : )
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)
Csak új. -
Oraculus
tag
Sziasztok!
Kevesebb mint egy hétig volt egy TCL 75C805 készülékem, amit sajnos vissza kellett küldenem.
Összességében a TCL 75C805 egy BestBuy készülék, de a hátsó burkolata gyártási hibás volt és a 4-ik napon előjött egy pixelhiba. Ezek miatt úgy döntöttem elállok a vásárlástól.
Eddig úgy gondoltam, hogy egy másik TCL 75C805 készüléket rendelek, de a mostani eMAG elektro-hétvége akció keretében kedvező áron (kb. 30ezerrel lenne drágább mint a TCL) elérhető lenne a Philips 65OLED718 készülék. A Philips mérete (65") ami kisebb mint a TCL (75") készüléke, de mégis OLED.
Egy világos szobában csak filmnézés, tévénézés és streaming szolgáltatásokra (Netflix stb.) lenne használva.
Fentiek fényében melyiket érdemes választani, a nagyobb TCL 75" miniLED, vagy a kisebb Philips 65" OLED?
Köszönöm.
-
Quadgame94
őstag
válasz
7Heads Drago #85733 üzenetére
Mit kell összekötni mivel? Nem hinném hogy a hdmi kábel a gond.
-
7Heads Drago
veterán
Normális HDMI kábelt tudtok javasolni?
A Delock amit rendeltem nekem nem tetszik. A hangot úgy viszi át, mintha a kazettás magnó húzná a szalagot. -
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Jamboo529 #85729 üzenetére
Min.erre cseréld [55X85L]
Nem lesz gond az op.rendszerrel se és a DoVi-el se.
Ha Sony-t akarsz persze,a mostani
Google tv sokkalta jobb lesz mint a régebbi android volt.
Az 5év gari se kerül sokba. [link]
[Itt egy teszt róla]
Altenatíva jóval olcsóbban TCL 55C805. -
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
Nem feltétlenül vennék TV-t, inkább csak elméleti jellegű kérdésem lenne.
A jelenlegi SONY KD55-XF9005 készüléket érdemes lecserélni? Méretben nem kell nagyobb, mert nem fér be a szekrénybe.
A 4K-val, HDR-el meg vagyok elégedve, de a dolby vision ezen valahogy nem az igazi nekem. Az androidhoz OS-hez már hozzászoktam; nem a legjobb, de lehet vele élni az alkalmankénti újraindítással. A modell betegsége (dolby visionnél villódzik a kép olykor, amit egy restart ideig óráig helyre hoz) viszont már sokkal zavaróbb.Na jó, csak kitöltöm:
1. mondjuk 300-500 között?
2. Filmezés, sorozatok
3. 3m max, és 55" lehet max a szekrény miatt.
4. Vegyes, inkább világos
5. Is-is, többen is nézzük
6. netflix, dolby vision, 4k, HDR, hangrendszer, média lejátszó van rákötve
7. HDMI, LAN, USB
8. Mindegy
9. Most Sony van, korábban Samsung (de még nem okos tv volt) Egyik sem volt ász, de élhető volt mindkettő.
10. Semmi
11. új, garis -
sali24
csendes tag
Sziasztok.
Sony 43x89j-ről megéri váltani Tcl 55c805-re?
Xbox series S és főleg sport csatornák (digi) mennének, esetleg néha stream.Üdv.
-
firephoenix
kezdő
Rendben, köszönöm mindenkinek, szerintem még a hétvégén megrendelem a TCL-t.
-
Peter.70
addikt
válasz
Quadgame94 #85722 üzenetére
QNED 863-at nézegettem
-
Quadgame94
őstag
válasz
firephoenix #85720 üzenetére
Gondolom a Samsung jutalék nagyobb. Q70C sokkal rosszabb.
-
Peter.70
addikt
válasz
firephoenix #85720 üzenetére
Tegnap engem egy Samsung QC80-ra akartak rábeszélni a LG QNED mini led-el szemben. Mondjuk samsungos fickó volt
-
firephoenix
kezdő
Sziasztok újra! Az előbb néztem meg egy C805-öst egy üzletben, nagyon tetszik. A hangját is meglestem, egyértelműen kell hozzá soundbar. De a boltos srác, aki odajött segíteni, mindenáron egy ugyanolyan árban lévő Samsung QE55Q70CATXXH tévére akart rábeszélni. Szebb a képe, stb. stb. Mit gondoltok?
-
rainman72
Topikgazda
válasz
pictigjis #85717 üzenetére
Semmi gond a Tkom Hd adásokkal C805-ön,kinek meg mi az éles az picit relatív.
Oled mellett minden led tv-n lesz kicsi eltérés,fátyolosság,de nem hinném hogy egymás mellett lesz a 2 tv és úgy nézed.Semmivel se rosszabb a Tcl felskálázása egy Samsung Mini leddel össze vetve.C2 meg G2 meg nem összehasonlítási alap szerintem.Már csak az áruk miatt se illetve más technológia.
Aki ezt írta egy kicsit el van billenve
Jelenleg a TCL-től alacsonyabb kategóriában is jók a tv adások mind1 milyen márka. -
pictigjis
őstag
a tcl-ek kapcsán ez a vélemény mennyire igaz? c845-nél olvastam
Tv csatornákra ez sem jó mert nem úgy skálázza fel a képet mint egy sony vagy egy samsung tv vagy az új LG tévék c2 és g2 től kezdve ! Vagyis nem olyan éles a kép
ez számunkra is releváns lenne, mert azért legtöbbször a telekom iptv-t nézzük bármilyen tévén
-
B.Gábor 76
kezdő
TCL 50C645 50" 4K QLED Google TV.ilyen tv szeretnék venni.valakinek van e ilyen és a véleménye is érdekelne.köszönöm szépen.
-
Quadgame94
őstag
-
Peter.70
addikt
válasz
Quadgame94 #85710 üzenetére
Ezt esetleg az idei EB / olimpia párosra alapozod?
-
So5ika
tag
Sziasztok!
Szerintetek az idei CES (The Most Powerful Tech Event in the World) után várható némi árcsökkenés a tavalyi, illetve tavalyelőtti modellek esetében?
Mit gondoltok?
-
Badni
csendes tag
Sziasztok!
Követem egy ideje a fórumot, vissza is olvastam, úgy látom a TCL C805 a bestbuy kategória.
Az lenne a kérdésem, hogy 3-3,5 méter távolságról 55" vagy inkább 65" a javasolt?
Tudom, láttam, vannak erre táblázatok, stb. de én mégis a személyes véleményekre lennék kíváncsi: minél nagyobb a tv, annál jobb?
Ha például nem 4K, hanem csak FHD tartalmat nézek, nem lesz zavaró a képminőség 65"-on 3-3,5 méter távolságról?
Illetve van valakinek tapasztalata online meccsnézéssel? Gondolok itt pl. M4 sportra, böngészőből megnyitva. Élvezhető a minőség? -
pictigjis
őstag
a magyar oldalt meg nem frissitettek ugyan, de nehany mas orszaget mar igen, tenyleg ugy tunik, marcius 31-ig meghosszabbitottak az 5 ev garancias tcl akciot. ezt irja amugy az alza is, es a telekomnal sem vettek le az 5 ev garis kiskepeket
ha valakinek ez fontos lenne (szerintem az)
-
Quadgame94
őstag
Innen egyértelműen a C735 emelkedik ki a többi egy kutya. Viszont az 2022 modell és lehet kiállított darab volt, azért van leárazva így. Bár az is lehet, hogy csak készletkisöprés. A lényeg, hogy ebben az sokkal jobb TV a többinél. Ahhoz, hogy jobb TV-t kapj az árat kell növelni nem a méretet csökkenteni.
-
Gabby
csendes tag
Sziasztok,
Tv vásárláson gondolkodom. Próbáltam visszanézni, de ebbe az árkatégóriába és ebben a méretben nem találtam a közelmúltban postot.
1. Tévére szánt összeg, forintban? 150.000-180.000
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) Filmezés, tv, streaming
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 3m-3,5m, 55" (ha jobb minőségű jön ki ebből az árból akkor elegendő lehet az 50" is)
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Vegyes, nappal és este is fogjuk nézni
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) HBO, Disney+, vlc(vagy valami minidlna eszköz),
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) optika, HDMI
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? falon lesz kb mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Eddig LGm volt, megvagyok elégedve vele. Samsung semmiképp. TLC-t szívesen kipróbálnák
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Jó lenne de nem feltétel légegeres távirányító. Ambilight-ot is szívesen venném, de nem teltétel
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? ÚjAmiket nézegettem:
LG 55UR74003LB: https://euronics.hu/televizio-led-tv-oled-tv-qled-tv/lg-55ur74003lb-55-4k-uhd-smart-tv-p290163TCL 55P635: https://euronics.hu/televizio-led-tv-oled-tv-qled-tv/tcl-55p635-55-4k-uhd-tv-p286927
TCL 55P735: https://euronics.hu/televizio-led-tv-oled-tv-qled-tv/tcl-55p735-55-4k-smart-tv-p274433
TCL 55C735: https://euronics.hu/televizio-led-tv-oled-tv-qled-tv/tcl-55c735-55-qled-tv-p270972
Philips 55PUS7556: https://euronics.hu/televizio-led-tv-oled-tv-qled-tv/philips-55pus755612-55-4k-uhd-smart-tv-p260906
Nem fontos, hogy euronicses legyen a tv, csak itt volt a legkönyebb a linkeket összeszednem. A fenti listában van-e kiugróan jobb tv vagy rosszabb mint a többi? Más ajánlaást is szívesen fogadok. A felső árat nem szívesen lépnén túl.
jelenlegi egy LG 42" 8-9 éves tv van otthon. MR van hozzá szeretem nagyon. Vagy inkább csökkentsek a col méreten és akkor jobb tv-t kapok ezért az árért?
Köszi a válaszokat előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest