-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
herrká
senior tag
-
r6man123
senior tag
válasz
herrká #77120 üzenetére
Bár ahogy nézem, csak áruházi átvétel lehetséges, élő Euronics segítséget meg képtelenség elérni telefonon.. Úgyhogy akkor ez nem játszik. Esetleg valahogy ki lehet listáztatni a bolti készleteket (mert ugye a neten ezek keresőből nem érhetők el, csak Google direkt linkkel). Győri vagyok
-
herrká
senior tag
-
r6man123
senior tag
válasz
herrká #77120 üzenetére
Itt ennyit látok, de okosabb nem vagyok
-
r6man123
senior tag
hunaqua: Köszi! Azt lehet tudni, hogy miben másabb mint a 735?
A nappaliban most egy 65-ös C1, eddig azon PS5-öztem, illetve néztünk TV-t.. aztán megszületett a kisfiam és max az etetőszékbe tudjuk kötözni, hogy ne bámolja a TV-t ha éppen van 20 perc szabadidőm egyet játszani.
Ennek a TV-nek a helyére menne egy 75"-os TV (bőven elfér és nézési távolság is oké), a C1 pedig bejönne az játszós szobámba.Tudom, hogy a C1 után ennyi pénzért csak kompromisszumos választás lesz, de amilyen keveset nézünk TV-t (heti egy TLOU)....
-
r6man123
senior tag
A TCL 75C635 -ről mi a véleményetek? A TCL 75P735 80 ezer forinttal kevesebb, de ezt a lépcsőfokot még meg tudom lépni. Esetleg várjak a csodára, hogy 400ezer körülire becsússzon a Mi TV Q1 75 ?
Vagy hagyjam a francba és inkább vegyek egy tényleg jó (vagy jobb) 65-ös TV-t?Lassan döntenem kellene, mert munka >> gyerek >> TV keresés teszi ki a napi rutinomat és kezdek becsavarodni
-
zolee86
tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek tv-t találni.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
160-190 ezer
Filmnézés külső hdd, böngészés, Youtube
Kb. 2,2-2,4 m, 50" kb. 120 cm hely van
Világos szoba, többnyire este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Enyhen oldalról
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Valami jobb lejatszóra lenne szükségem nagyfelbontású mkv lejátszásához
2 db usb, hdd+egérnek, ha a hang nagyon gyenge, akkor egy 5.1 3.5 jackel
Nem fontos
Jelenleg egy 10 eves samsung van, os legyen gyors
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nincs
Csak újKöszönöm
-
rainman72
Topikgazda
válasz
herrká #77108 üzenetére
Az jó megállapítás hogy nem minden direct led tv qled csak kicsi százalék.
Hogy pontosan mi a qled technológia az [itt] olvasható.Direct led meg egy háttérvilágítás tipus ahogy az edge led is,ezek az alapok hogy egy lcd tv működjön.
De van olyan gyártó aki nem használhatja a qled nevet ezért másképp is hívja de kb ugyanaz,Hisense-ULED vagy Sony Triluminos tv-k.
A minden qled direct led nem helyes mert lehet edge led is pl Samsung vagy a direct led újabb változata a mini led ahol már több ezer akár 10ezer led is szolgáltatja a háttérvilágítást.Plus ezeket megbolonditják azzal hogy zónákba helyezik.Ezek a FALD tv-k ami a full array local dimming rövídítés,magyarul teljes tömbös helyi sötétítés.A zónák egyedileg vezérelhetőek így jobb fekete érhető el.A zóna számok növelésével ami kezdődött 20 környékén ma már eléri a több százas számot illetve néhány esetben akár a 2 ezret is.Hátrány a blooming magyarul virágzás amit szerintem még egy gyártó se tudott 100 százalékig kiküszöbölni.Itt jön képben az oled de az meg már megint egy másik story.
-
Vismajor01
addikt
Skacok,
Kezd idegesitove válni a laggolas.
Alabbi videóban is látható,
Kihagy a hang, felirat meg egyáltalán nincs, pedig be van kapcsolva.
Tv ujrainditas megoldja. Másik Tv wifivel csatlakozik a hálózathoz, és ott nincs ilyen jellegű probléma (Pár éves Samsung UE65TU7022)
-
-
herrká
senior tag
válasz
Vhiktor #77107 üzenetére
Akkor ez elírás? Vagy a qled az direkt háttérvilágítású? Már belekavarodok...
Mert ahogy próbálok tájékozódni, a Direkt LED is egy fajta rendszer. Ezt a fent említett leírást egy TCL talán 735(?) leírásában találtam.
Akkor nem minden direkt led - qled? De minden qled - direkt led? Vagy?
Köszi -
herrká
senior tag
Sziasztok! Van még kérdés... :-)
Konkrétan TCL tv leírásában láttam: típusa qled, háttérvilágítás direkt led. Ez nem két külön dolog? -
exMachina
csendes tag
válasz
exMachina #77023 üzenetére
Üdv ismételten,
Ha jól sejtem, korábbi bejegyzésemben nem sok konkrétumot fogalmaztam meg, ezért nem kaptam választ
Az eddigiek alapján amit itt olvastam egy 65" TCL C835, illetve Vhiktor videója alapján nem lehet rossz választás, de ennyit nem feltétlenül költenék elsőre - de nem is zárkózok el.
Sorban hiába következik a C735, a üzlet ahonnan vásárolni fogok, nem tartja kínálatban,
a következő C635, ami árazás alapján közép-alsó kategória lehet.
C835 [link]
C635 [link]LG-nél a Nanocell illetve Qned tipusú TV-t néztem, ezeket relatíve könnyen betudtam
határolni - az árak miatt leginkább.
NANO766 [link]
NANO816 [link]
QNED-es TV áránál 65" méretben ott vagyok, ahol a TCL 835, a kérdés tud-e többet bármely téren.
QNED816 [link]
QNED866 [link]Hisense: itt nem jutottam el teljesen a részletekig, csak árak szerint választottam, itt több
kategóriát is lefed a felhozatal.
65E7HQTUK [link]
65A7HQTUK [link]
65U7HQTUK [link]
65U8HQTUK [link]Sony és Philips kínálata számomra ismeretlen, de onnan is szívesen fogadok ajánlatokat,
de ha csak abban tudna valaki segíteni, hogy melyik nem ajánlott a felsoroltak közül, már
azért is hálás lennék, mivel a következő héten már vásárolnánk.Köszönöm.
-
Csicsóka
őstag
Sziasztok!
Az Euronicsben most Hisense 55U7HQ 204eFt. Arra lennék kíváncsi, van e ennyiért hasonló, vagy jobb képességű más TV? Nem lenne fontos a 120 Hz képfrissítés, de jó lenne a viszonylag jó HDR. -
Beast007
aktív tag
válasz
rainman72 #77092 üzenetére
Értem. Ez azért nem hangzik túl jól. Esetleg ezek helyett akkor tudnál ajánlani valamilyen típust? Igazából édesanyámnak kellene tv-t nézni, semmi extra igény nincs a felsorolt tartalmak mennének rajta. Annyi kikötés van , hogy 50-55 colos kellene neki , illetve olyan 200 ezer körül szeretném megoldani. Köszönöm a választ!
-
rainman72
Topikgazda
válasz
bukottangyal #77090 üzenetére
Nincs értelme a kisebb átlónak mert szinte ugyan annyi az ára a képminőség meg semmivel se lesz jobb.
Így érdemes a jóval nagyobb 65" tv-t venni. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Beast007 #77080 üzenetére
Az az Lg nagyon alap a Samu kicsivel fölötte van a belépőszintnek.
Mind2 VA így a képminőség hasonló lesz.
Hasonló a kontraszt és a fekete szín megjelenítés is az egyenlettesége kérdéses.
A Lg-hez ezen a szinten nem jár magic remote,a webOS döcöghet kicsit.
Samu vékony készülékház,kicsi táv.kevés gombbal,Tizen op.rendszer jó rajta.
Inkább a Samsung szerintem.
Az Lg direct led a Samu edge,egyik se garancia manapság panelottó otthon derül ki mit vettél -
John D'oh
aktív tag
Van itt valaki aki A83J tulaj ?
Saját belső appokon mint Netflix ami 60 Hz-es és mondjuk 24p filmet néznénk, az akadozás ellen mennyire hatékony ez a Cinemotion ? Illetve ha ez bekapcsoljuk akkor szappan opera hatást kelt ?köszi !
-
bukottangyal
tag
Megtennétek, hogy segítetek Nekem választani.
Telekom-tól.
Nappaliba lesz (Mozi főleg ,Plex,DLNA,XBOX,Meccsnézés)
[LG 55UQ81003LB UHD HDR webOS Smart TV]
[Samsung UE55AU7102KXXH Crystal UHD Smart TV]
[Samsung UE65AU7022KXXH UHD LED TV]Esetleg ha van jobb ötlet ......
Előre is köszönöm!
-
John D'oh
aktív tag
köszi a kimerítő választ, megfontolom
60ezerrel olcsóbb is a Sony illetve támogatja a DTS-t is eARC-on keresztül, ami elég jó mert így erősítőt sem kell fejlesztenem
TV-t sose kalibráltatok, bár érdemes lenne tudom, szóval a gyári kalibrálással nézem majd, ott meg elvileg a Sony a jobb a tesztek szerint.
-
gyépés
aktív tag
válasz
John D'oh #77085 üzenetére
Egyet értek Vhiktorral. Bár én inkább csak a neten nézegettem, de a C2 egyértelműen jobb az A83J-nél, de még a B2 is, és az olcsóbb is. A jelenlegi oled piacon a C2 kb. a vitathatatlan best buy jelenleg ár/érték arányban. Ha sokallod, a B2 is jó, de egyszerűen ez a kettő olyan jó árért olyan jó minőséget ad, hogy akárhogy néztem annó, ha nincs végtelen pénzed, vagy valami durva akció, ebből a kettőből érdemes oled tv-t választani.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
John D'oh #77085 üzenetére
Gondolom azt tudod hogy egy ilyen videónak semmi értelme nincs és semmi köze nincs a valósághoz. Azt mutatjak jobbnak akitől pénzt kapnak
Természetesen egyik tv sincs kalibralva amit szerencsére oda is írt a videó készítője innentől kezdve viszont abszolút 0 értéke sincs ennek a videónak. Ráadásul még azt is odairja hogy teljesen más színhőmérsékleten volt mindkettő, eszem megáll.
Szóval nagyon félrevezető ez egész, egyértelmű a penzszerzes a célja vele, de legalább korrekt mert odairja hogy mi van, csak ezzel az a baj, hogy a nézők 99%-a azt sem tudja miről van szóÉn rengeteg tvt kalibrálok, látom és mérem is, hogy mire képesek, a mérések pedig nem hazudnak.
Természetesen mindketten jó tv, de pl a c1 is jobb volt mint az a80j, a c2rol meg ne is beszéljünk.
De biztos hogy egyikben sem fogsz csalódni.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
Vhiktor #77083 üzenetére
Közben néztem egy side by side összehasonlítást és megmondom őszintén engem elvitt elég erősen a Sony irányába.
-
John D'oh
aktív tag
Sziasztok!
Épp eladtam a 6 éves LG OLED55C7 tv-met.
C2 vagy A83J a két lehetséges jelölt az utódnak. Az A83J amúgy ugyanaz mint amit külföldi oldalaknak A80J néven említenek ?
95%-ban 4 HDR/DV anyagot nézek, a mardadék fullhd SDR. Nulla játék.
Mit gondoltok ? -
Beast007
aktív tag
Sziasztok!
A következő 2 modell közül melyik az ajánlott vétel?
LG 50UQ70003LB
Samsung UE50BU8002KXXH
Vodafone tv adás menne rajta a legtöbbet, valamit mellette streaming (netflix, HBO Max, Disney+)
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
rumkola
nagyúr
válasz
7Heads Drago #77074 üzenetére
a tcl google tv, konkrétan az egész play áruház az "APP részlege"
-
Járókeret
senior tag
válasz
na mondjuk ez eléggé elgondolkodtató, valóban. ha e miatt mégsem a TLC lenne megvéve, akkor milyen versenytárs van ebben a szegmensben?
-
hunaqua
addikt
válasz
Amennyiben telepíthető rá Kodi,akkor gyakorlatilag "minden".
-
-
Geza74
tag
válasz
herrká #77069 üzenetére
Nem lesz pixeles.
Felskálázás történik abban az esetben, ha a forrás felbontása kisebb, mint a kijelződ natív felbontása. Ezt egy ügyes algoritmus csinálja. Ha itt lennél mellettem, meg tudnám mutatni, hogy a Photoshop hogyan csinálja ezt egy egyszerű kép esetén. Tévénél ugyanez történik. Ha a 480x640 pixeles fotót egyszerűen "felnagyítana" a kijelző 1080x1920-ra, akkor pixeles lenne a végeredmény. Viszont ha felskálázási algoritmus húzza fel a nagy felbontásra, akkor nem pixeles lesz, egyszerűen csak kissé homályos, mivel a kép információtartalma (össz pixelszám) nyilvánvalóan jóval kisebb a forrás kép esetén. Ezt az említett algoritmus csak "kipótolja", összemossa, magyarán megpróbálja kicsit feljavítani. Ennek az alkalmazott algoritmus technológiának a minősége határozza meg azt, hogy milyen minőségű lesz a te szemednek a felskálázás. De ezzel nem szokott már gond lenni manapság.
Tehát pixelesnek semmiképp nem fogod látni. -
herrká
senior tag
Előbbit már nem tudom szerkeszteni.
Ismét felmerült bennem egy kérdés! Ha már tv, legyen nagy!Így a 65 helyett már a 75"-osat nézegetjük. De mivel a forrás csak full hd lesz, kivéve esetleg netről a youtube. Szóval a full hd 75"-on kb 3 méterről nem lesz pixeles? Van tapasztalata ezzel itt valakinek? Köszönöm
-
herrká
senior tag
válasz
Geza74 #77066 üzenetére
Nem vitázni akarok, de szerintem ez a netes finombeallitas is szem és "egyszerű" felhasználó függő.
Annak idején is alaposan "felkészültem" a milyen tv-t vegyekbol. Így vettük meg az lf652-es LG -t. Ő kerülne most másik helységbe. A helyére keresem most a tv-t. Visszatérve. Tetszett a képe. De a fórumon, youtube-on osztogatták az optimális beállításokat. Így hát én is beállítottam. A család 2 perc múlva "sírva könyörgött", velem együtt, hogy azonnal vissza a gyári Eco beállítás! A hozzáértők szerint szuper beállítás, nekünk fakó, színtelen, halvány halk esti fény volt csak. Most is ezért érdeklődtem, hogy nanocell, qled? Sima ledet már én sem akarnék.
A magunk nevében nyilatkozva, mi azt szeretjük, ha "rikitanak" a színek és világít a tv rendesen! -
Geza74
tag
válasz
Tompika777 #77056 üzenetére
Kiindulásnak ez az egyszerű tv teszt jó lesz, nézz rá:
https://youtu.be/sm14wqo25iUKezdésként tedd a kép módot Film-be (vagy Movie, Filmmaker, ilyesmi neveken fut), ez adja a legtermészetesebb színeket, és beállítást. Ennél a kép módnál ki van kapcsolva minden képjavító beállítás, algoritmus, trükk (élesítés, homályosítás, homályosítás miatti élesítés, dinamikus kontraszt, automatikus fényerő stb), amik nagy része parasztvakítás.
Aztán szokd a tévét.
Második körben nézz szét a neten, hogy a te tévédhez milyen konkrét (finom) beállításokat javasolnak (web, YouTube).Nagyjából ennyi.
Használd egészséggel a tévét, reméljük beválik.
Majd számolj be róla. -
Geza74
tag
válasz
Járókeret #77063 üzenetére
Habár a displayspecifications.com-on nincs infó a Q80B kontraszt és fényerő adatairól, de leszűrve az itt megjelent véleményeket az elmúlt pár hónapból, a TCL 65C835 SOKKAL jobban megéri 430-ért, mint a Samsung 65Q80BAT 385-ért. A C835 egy miniLED technológiás tévé, 1000 nites fényerővel, végtelen kontraszttal (többszörös Év tévéje díjas stb.), a Q80B QLED technológia, biztosan szerényebb paraméterekkel, mindamellett hogy az is egy aránylag jónak mondott tévé. De nem egy kategória.
Nézz rá Viktor C835 tesztjére. https://youtu.be/p3lsnk3ZASw
És most az eMAG-nál is 430e, egy hónapod van tesztelni, ha nem jön be, ingyen visszaküldeted.
-
Akos01
tag
Sziasztok!
Telekomnál lévő ajánlatból kérnék szépen segítséget Tőletek. Készülék kedvezménnyel még a legdrágább is kb 100.000 Ft.
Egy LG 43UK6750pld-t váltana, amit szeretnék odaadni a szüleimnek, hogy tudjanak ők is rendesen filmezni, nekik egy kb 12 éves Samsung valami van, aminek nincs még semmilyen smart funkciója. Nem lényeges. De már a végét járja. Az én LG-m hálistennek elég ritkán használt tökéletes állapotú, így nekik szeretném adni.
Én 43-50"-ig. Igazából az 50"-est szeretném, pont elfér még.1. Tévére szánt összeg, forintban?
most nem releváns, T kínálatból kérnék ajánlást
Link a kínálathoz
Netflix, Hbo Go, Disney+ és a 2 éves kislányom ebédhez néz egy kis JimJam-et.
3 m kb.
Világos, nappali
Szemből, de sokszor jönnek vendégek, akik oldalról látják.
HBO, Netflix, Diseny+
HDMI, Optikai, DVB-T
Falra lesz szerelve
Természetes, szép színek, éles lag mentes kép.
Nincs ilyen
Újat szeretnék.Megmondom őszintén én az LG, Philips, HiSense között keresgéltem. Volt Samsungom is, van is több ismerősnél és engem zavarnak a túlszaturál színek.
LG 50UQ70003LB UHD HDR webOS Smart TV
LG 50UQ75003LF UHD HDR webOS Smart TV
LG 50NANO813QA UHD HDR webOS Smart NanoCell TV
LG 50NANO763QA UHD HDR webOS Smart NanoCell TV
LG 50UP75003LF 4K UHD Smart TV
LG 50UQ81003LB UHD HDR webOS Smart TVPhilips 50PUS8007/12 UHD HDR Android Smart LED TV
Hisense 50A6BG 4K Smart LED TV
43"-ban esetleg ez? TCL 43C725 4K QLED TV
Nagyon szépen köszönöm a segítségetek
-
Geza74
tag
válasz
Vhiktor #77054 üzenetére
Most a zöld ufónál a 65 colos TCL C835 430.000 ft, ha belefér a keretbe annyiért ajándék.
Sőt, mondok jobbat, most épp van az eMAG-nál is, ugyanennyiért. És akkor inkább onnan. 30 napig ingyenesen elállhatsz, és jön érte a futár, ha úgy döntesz, nem neked kell visszaküldeni. Pontosabban 14 napon túl a szállítási költséget bukod csak (azt nem térítik vissza), de mivel valószínű ingyen küldik, ezért ez se érdekes. A lóvét két héten belül visszautalják. Nem kérdeznek semmit.
-
-
Tompika777
senior tag
Nos,mint írtam is,tanácsokat megfogadva úton van a TCL58P635,vagy ma vagy hétfőn hozzák.A kérdésem lehet túl laikusnak tűnik-de utoljára 20 éve vettem új tévét
-,szóval miután megkaptam,mi a teendőm vele?Mármint azon kívül,hogy kicsomagolom és megnézem nem e sérült szállítás közben,aztán bekapcsolom. Arra gondolok,hogy milyen "hibát" hogyan lehet észrevenni-kiszűrni,van e valami tesztkép vagy teszt amit le kell futtatni,stb.Olyasmire gondolok,ami alapján kiszűrhető,hogy maradhat,vagy ha az eredmény olyan,akkor küldjem inkább vissza.
Elnézést,de nem vagyok profi TV vásárlásban -
dejvid8
őstag
Sziasztok.
Manapság a Toshiba mögött is az ócska kínai gyártó van, mint a noname féléknél? Tehát a rosszabbik fajta?
Eléggé megakadt a szemem ezen a TV-n: Toshiba 50QA5D63DG
Elvileg elég új kiadás, tavaly év végén jött ki, QLED, elég kedvező áron... Van erről valakinek tapasztalata? Ennyiért soha nem láttam QLED TV-t.
Vagy olcsó hús...?#76810 rainman72
Köszi a válaszokat, elengedtem a forghatható talpat és a középtalpat is. Forgatható TV állvány lesz a megoldás, szóval a talp mindegy mostantól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest