- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPad topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rainman72
Topikgazda
válasz
tudos4 #64446 üzenetére
A 43" már irtam.
Kb ezek lennék 55"-ba is,illetve akár lehetne pár tv 65"-ba is ami bele férne a 250e-be.
Android nem lesz se a Samsungon se az Lg-n.
Azt pl a Philipseken találsz.
Jelenleg ez a tvjük jó ár/értékben. [link]
Ha nem szimpi a Philips akkor droid se nagyon lesz.De lenne még itt egy TCL 55C725 vagy 728 model ami szintén android. -
rainman72
Topikgazda
válasz
tudos4 #64444 üzenetére
Miért akarsz 250-ért 43"-os tvt venni.
Ha szimplán tv adások nézésre akarod akkor egy 130-150ezres tv is meg teszi.
A másik hogy nem is igazán van ilyen méret meg ár.
Vagy akkor vegyél már egy nagyobb méretet,3méter fölött legalább 55" dukál.
Itt van néhány 43" tv,180e a teteje,ettől többet már nem adnék ezért a méretért [link] -
tudos4
tag
Sziasztok, érdeklődnék hogyha most vennénk tv-t az alábbi szempontok alapján mi lenne az ajánlás:
250 000 Ft maximum
90% tévénézés(60% Sport 40% egyébb(természetfilmek, politikai műsorok, x faktor és hasonlók, vegyes)
3-3,5 m, 108 cm/43 inch-nél ne legyen kissebb és jobb ha ehhez hasonló mérete lenne, de ha megérné nagyobban meg lehet győzni.
Nappal kicsit besötétítve függönyökkel, illetve este sötétben.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
2-en kb 20 és 30 fokos szögből. A képernyő alja van szemmagasságban illetve 20-30 fokkal lejjebb attól függően hogy ülve vagy fekve nézzük a kanapéról.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Ezek nem fontosak de nem baj ha elérhetőek
Legalább 2 hdmi
Mindegy
Ha lehet android, az alkalmazások mennyisége illetve a sideload lehetősége miatt. De szintén nem fontos
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Mivel nem olvastam jót róla ezért NE edge led-es legyen, és jobb ha nem ég be mert hosszútávon szeretnénk használni a tv-t, legalább 5 évig ne legyen probléma vele.
Új és jobb hogyha valamennyi garanciát is kapunk rá -
adam1991
tag
Sziasztok picit elbizonytalanodtam. Az alábbi paraméterekkel keresek tv-t
300 ezer körül
filmezés (netflix, hbo go), xbox series X de nem játszok olyannal ami nagyon indokolna 120hz-es tv-t
4.3 méter, a méret kérdőjeles 4 kinézett modell 48 - 65 col közöttiek
többnyire este
többen nézzük szemből
netflix, hbo go
hdmi
mindegy
mindegy
semmi
csak új4 típust néztem ki 2 oled és 2 qled de a 4 méter feletti nézési távolság miatt nem tudom mi lenne az ideális méret
LG 48 oled C1
LG 55 oled A1
55ös Q80as Qled
65ös Q60as QledElőre is köszönöm
-
mrThomi
addikt
válasz
pecccccccca #64438 üzenetére
Nekem teljesen mas a filozofiam. Van hogy honapokra, de inkabb max 1 evre veszek tv-t es en fel evvel a gari lejarta elött eladnam, föleg ha oled. Utanna semmit nem ernek az oledek pont a beeges kockazata miatt.
Latom nem tudja eldonteni mit akar es huz mindket teknologia fele. Nekem mindkettö van ezert mondtam neki. -
Kronk
őstag
Sziasztok, tudnátok nekem tv ajánlani?
500-600e
90% nasrol filmnézés, és sorozat, a többi gyereknek mese esetleg sport
> 3 méterről, 65"
Filmek főleg este
Szemből
Netflix, HBO Go, HBO Max, Plex, Youtube
-
Mindegy, falra szerelem.
Mindegy
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.
Dolby vision, hdr
csak új -
pecccccccca
őstag
válasz
mrThomi #64429 üzenetére
Az utolsó bekezdésed felett nem tudok napirendre térni.
Vegyen oledet aztán gari lejárta előtt adja el? Mert? Élvezze ki aztán vegyen másikat? Mi a fasz?
Neked valami OLED fóbiád lehet vagy nem tudom.
Én pl Qled Samut nem vennék semmi pénzért! Főleg OLED után. OLED után nincs más út csak az OLED.
Teljesen értelmetlen amit írtál. -
Yodamest
veterán
válasz
JegesEmber20 #64433 üzenetére
Szerintem nem hiába nem veszi senki a philipset, én sem nem vennék azt semmiben. Azért "akciós" mert annyit is ér, sőt én inkább vennék drágábban más márkát, egészen biztos, hogy jobban járnál. Ez az ambilight is nemtudom, persze van egy wow hatás mert egy új élmény, de később rájössz, hogy drágán meg is fizetted az árát. Akkor már inkább egy önmagában jó TV-t vennék és vennék mellé ledszalagot, amit távirányítóval vezérelhetek, ezek a "mindent is tud" termékek nem szoktak jók lenni. (nyilván van az az ár ahol már igen, de ez nem az)
-
Saccco
nagyúr
válasz
redingitell #64434 üzenetére
TCL topikban vannak már C825-ök, illetve lesz hamarosan YT teszt is.
-
redingitell
senior tag
Sziasztok!
Mini led tv-vel van tapasztalata valakinek? (TCL55C825, Samsung QE55QN90AATXXH NEO) Megéri a felárat egy qled-hez képest? Vagy akkor inkább már oled?
Teljesen elvesztem a témában...... -
JegesEmber20
aktív tag
Sziasztok!
Oled TV-ket nézek black friday óta, viszont a fórumon ajánlott 55-ös LG C1 nem szeretne visszakúszni 370k-ra (ami pont a budgetem) a 48-as meg túl kicsi lenne 3,5 méterről, így szerintem lemondok róla.
Szembejött velem a Philips + soundbar promóció (holnap éjfélig tart) ami eléggé felkeltette az érdeklődésemet (leginkább a DTS support, az ambilight és az ingyenes soundbar miatt).
Ambilight teljesen levett a lábamról YouTube videók alapján!
A TV-n nem lesz játék, sötétebb szobában 90%-ban Netflix/YouTube illetve HDD-ről 4K-s filmekre lenne használva, maradék 10%-ban kb heti 5 óra TV adás (még így is sokat mondtam), illetve ha van valami jó focimeccs.
Gondolom ez annyira jó deal, hogy felesleges lenne várni a klasszikus januári/februári akciózásokra, nem? Mert szerintem öngól lenne, ha pl 340k-ra csökkenne január közepén soundbar promó nélkül...
Viszont majdnem mindenki C1-et vett a fórumon (és az OLED TV topicban) az utóbbi hetekben, még úgy is, hogy ez a Philips akció már tart egy ideje..
Ennyivel jobb a C1? -
G3pm3st3r
újonc
Sziasztok!
Én is TV-vásárlás előtt vagyok...
max 250e
TV-zés (Telekom a szolgáltató), filmnézés
> 3 méterről, 55-66 collosra
Vegyes
Többen, +/- 30 fokos szögön belül a középvonaltól
Netflix
-
Mindegy, falra szerelem.
Nem félek a Hisense és TCL márkáktól...
QLED-esre gondoltam - az OLED ilyen árban elérhetetlen - de meggyőzhető vagyok a nem QLED-es tévékről is.
Csak új.Nézegettem sokfélét, TCL 55C728-as, és 725-ös, HIS 55U8QF, HIS 65A7GQ, Samsung UE65AU7102, de igazából dönteni nem tudok.
Köszi előre is
-
mrThomi
addikt
válasz
Beni2331 #64427 üzenetére
Vedd a 65Q80A-t. Médiába 399.990 azt hiszem, az nem vészes ár tudásához képest. Fekete szerintem tökéletes, színek, kontraszt jó, nappal bőven elegendő fényerő, itthon VA panel. [kép] [kép]
Igaz kicsit vastagabb mint a társai, de gondolom ez az extra világitás miatt lehet.Ha nem hosszutávra tervezel akkor egy 55C1-et jó áron, élvezd ki az oledet, aztán gari lejárta elött add el vagy vegyél a Q80A mellé egy 48C1-et is ha annyira oledre áll a cerka
-
mrThomi
addikt
Nekem egy olyan gyors kerdesem lenne hogy a hisense 65A7GQ akkor nalunk az euba ips panelos ? Neztem yutub teszteket, ott egy anglia teszter tesztelte es azt irta kommentbe va panel
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Beni2331 #64422 üzenetére
Sötét és szürkületi használatnál én OLED -re mennék. Fent említett QN90A is ADS Európában. Ennek ellenére baromi jó képe van, de akkor sem OLED. Egyik sem.
A Samunak a fényereje elég ütős, aminek nem sok jelentősége van, ha főleg sötétebb körülmények között használod.
Én C1 -et és QN90A -t használok Series X konzolokhoz, TV adásokhoz és Netflix, Amazon Prime Video tartalomra.
-
zacshy
újonc
Általános célra lenne. TV adások nézése, filmek, netflix.
-
zacshy
újonc
Sziasztok!
Két típus közül melyik lenne a jobb választás?SAMSUNG QE43Q60AAUXXH
LG 43UP81003LR
A segítséget előre is köszönöm!
Üdv. -
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
75" méretben van valamilyen elfogadható tv kb 300 ezres kategóriában? Csak tv nézésre!
üdv
-
DragoX
tag
Sziasztok,
Nagymamámnak kellene TV, hogy tudja nézni a digitális műsorszórást.
max 200e
Csak TV-zés.
~100cm átmérő
Vegyes
Egyedül szokta nézni, szemből nagyjából
Digi Digitális TV adás kezelése
-
Középen. 70cm szélesség még éppen belefér, de inkább legyen 60 vagy alatta
Ne legyen nagyon belépőszint orientált márka (hisense és hasonlók)
Semmi
Csak új.
Köszönöm előre is! -
Montiron
újonc
válasz
Montiron #64392 üzenetére
Sziasztok!
A Samsung QE50Q60AAU felé hajlok, szerintetek nem lövök mellé?
A Sony Bravia KD-50X81J ára már kicsit a lélektani határ fölött van, ha karácsonyra szeretném (személyes átvétel fér már csak bele).
A TCL-től pedig - mivel számomra viszonylag ismeretlen még a márka - egy kicsit félek.A specifikációkat nézve talán csak a direct led ami a TCL mellett szól a Samsung ellen.
Ez (direct vs. edge led) szerintetek "jelentős különbség?Esetleg van más opciótok, ami jobban megfelelne a korábban leírt igényeknek?
-
Beni2331
csendes tag
Sziasztok! Hosszas nézelődés után sikerült 5 db modellre leszűkíteni a megvásárolható tévé készülékeim listaját. Szerintetek a lista alapján melyik televízió érné meg a legjobban? Esetleg még van olyan, amely hasonló tulajdonságokkal és árral rendelkezik? Köszönöm a segítséget!
Samsung QE65Q80AAT
LG OLED55C11LB
Samsung QE55QN85AAT
LG OLED55C12LA
Samsung QE55QN90AAT
A legfőbb szempont az, hogy 120 Hz-et azt tudja. A következő tulajdonság az a 4k megléte ezt tudnia kéne az összesnek. Szeretek filmeket nézni, úgyhogy ez is egy fő szempont. Fontos, hogy a színek a helyükön legyenek, stb. A játékokkal is ez a helyzet, de ott a válaszidő lenne a fontos, hogy minél alacsonyabb legyen. A nagy méretet azt szeretem (ki nem?) (a tévéknél), úgyhogy fontos tulajdonság ez számomra. Az operációs rendszer az legyen gördülékeny és jól használható! Illetve tudjon alacsonyabb minőségű képet feljavítani. A TV-t leginkább szürkületben vagy sötétben használnám. A TV-t körülbelül 2,7 méterről szemből nézem. Mindenféleképpen legyen a TV-n Netflix, HBO GO meg YouTube és böngésző.
Köszönöm szépen a segítséget! -
robaGB10
tag
Tegnap már kértem tanácsot, és kaptam is ajánlást.
Ma annyiban változott, hogy kicsit emeltünk az áron, szóval 100e-ig fhd smart tv-t keresünk általános használatra, nincsenek nagy elvárások, menjen rajta Youtube, Netflix, minél több garancia, vmint a szervizhálózat is számít.Az alábbiak közül melyiket válasszam?
Philips 32PFS6805/12
Samsung UE32T5302C
LG 32LM6370PLA
Hisense40A5600F
TCL40S615 -
espi38
őstag
"A televízió a 2020-2021-es év legjobb ár/érték arányával büszkélkedhet
A TCL 65C815 a közelmúltban elnyerte a tekintélyes audiovizuális iparág szakmai szövetségének - az EISA - 2020-2021-es év legjobb ár/érték arányáért járó díját (Best Buy TV 2020-2021).
.A termék számos tudományterület szakértőjének szimpátiáját elnyerte:
Kép - Quantum Dot, HDR (Dolby Vision és HDR10+)
Hangzás - Dolby Atmos beépített Onkyo soundbar mélynyomóval
AndroidTV funkcionalitás
Megjelenés - kávamenetes design, fémes kivitelezés"
Mennyire hihető ez az értékelés? -
válasz
Bl@tty #64400 üzenetére
OLED szvsz este üt nagyot, sötét szobában, esetleg Ambilight-al.
Ha ez a felhasználási mód, és biztos vagy benne, hogy Neked kell az OLED minőség, akkor hajrá, szvsz egyébként egy f@xa VA panellel jobban jársz, főleg ár/érték arányban.9206-osról még nem láttam tesztet, de elvileg ez a Philips prémium VA panelje... C728-hoz képest nem tudom, mit mutat, de utóbbi TCL is bőven elég lenne nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! MacBook AIR 13" Early 2015 - i7 I 8GB I 500GB SSD I OS X Monterey I Cam I Gari!
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest