- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen alaplapot vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Házimozi belépő szinten
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taybor
tag
Sziasztok!
Kicsit off, de hátha képben van valaki. Tv adás minőségben melyiken a jobb szerintetek? Digi kábel adás dvb c tunerral koaxon vagy a telekom uj Android iptv szolgáltatása ahol optikai nagysavszellesegu kábel van behuzva a házba, helyileg Budapestről van szó. -
Lordus
senior tag
tcl 55c725 er 50e fttal tobbet, mint a 715??
-
Tamas7
tag
Sziasztok! Régóta nézegettem az lg oledeket, de úgy gondoltam egyenlőre nem ér meg ennyi pluszt. A nanocell tvkről mi a véleményetek? Nézegettem teszteket, hogy a direct led vagy edge led jobb.
Direct ledeset kettőt találtam a 65 colos kategóriában én az elsőt venném:
1: https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-65nano753pa
2: https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-65nano793neAki jobban benne van tudna mondani véleményt? Esetleg ajánlani mást. Csak lg-ben gondolkodnék elsősorban.
Nyilván majd el akarok menni megnézni élőben is milyenek, csak célirányosan.
Köszönettel! -
falco5
tag
Sziasztok!
Ezt érdemes megvenni?
https://edigital.hu/led-televizio/hisense-65u8qf-uhd-vidaa-smart-quled-televizio-ujszeru-p887356?gclid=CjwKCAjwgISIBhBfEiwALE19SYaCgyr57L-_Ba0sJxWC0tg3iLSamxkWGwmMvJMd5i2PAQxcBNy3GBoCnRkQAvD_BwEÚjracsomagolt....
Hány napon belül küldhetem vissza és kérhetem vissza a pénzt?
A edigital korrekt? -
NoOne1976
őstag
Sziasztok! Segítset szeretnék kérni.
Családon belül szeretnének tvt venni, amihez kapcsolódóan kérték a véleményem. 50"-os tvt keresnek, 150-180ezres ársávban, max. 200 ezer. Egyetlen elvarás van, a képminőség, mert tényleg tévézésre fogják használni (Digikábel). Nincs hbogojuk, nem néznek youtube-ot stb, nem lesz rá konzol kötve.
Mit ajánlanátok ha a Media Marktban kellene választani? Illetve ha van máshol jobb ajánlat, akkor szóba jöhet az is.
-
törölt tag
Sziasztok!
Ha egy adott TV termék információi között az szerepel, hogy: Szélesség (talppal) 97.6 cm, akkor egy 98-100 cm hosszú szerényen épp élférne? -
törölt tag
Pár napja kértem tanácsot, végül a Hisense 50A7500F-re esett a választás, tegnap pedig már hozták is. Ahogy írtam, nem voltak különösebb igények, és nincs nagy tapasztalatom tévék terén, egy 80cm-es LG IPS-t váltott és azt kell hogy mondjam, elképesztő a különbség. Megerősíteném azt is, amit Kiskutyától olvastam a topicban, VA panel, de jó a kép oldalról is. A felskálázás lepett még meg, oké, hogy 720p-1080p-ről már klassz, de egy 480p-s felvétel, ami a 80cm-es FHD tévén már erősen megkérdőjelezhető minőségű volt, az itt a jóval nagyobb méretű tévén abszolút vállalható (nyilván nem kell semmi extrára számítani, de nem is nagyon lehet). Egyelőre tehát nagyon elégedettek vagyunk, 125k-ért ez simán jó vételnek tűnik, most már csak annyi kellene, hogy bírja a gyűrődést 5+ évig.
Köszönöm még egyszer a tanácsokat! -
robroy7919
tag
Sziasztok egy fura kérésem lenne a csoport felé. Vasárnap költöznöm kell , van egy oled 65b8 as televíziom , de a gondosan elpakolt dobozt szétszedte valami állat használhatatlan . Van esetleg valakinek egy napra kölcsön egy saját doboza? Vagy valami ötlet , hogy lehetne ezt a böszme tv-t úgy szállítani , hogy túl élje a szállítást
? Előre is köszönöm.
-
MrRL19
senior tag
Csaó Sziasztok !
Nézegettem táblázatot 200-250k körüli tv : Samsung QE55Q60TAU, Samsung QE65Q60TA
Esetleg valami jobb ajánlat jelenlegi felhozatalból van e ?!(márka szinte mindegy)
(full hd / 4k film fontos kép "minőség" ebben az árban , pici xbox one , youtube , jack kell , hbo go, netflix kell, méret 55" minimum )Köszönöm előre !
-
-
gorje
senior tag
válasz
rainman72 #59811 üzenetére
Köszi ez tetszik hirtelen. Ajánlott típus egyébként? (HBO go ezen nincs ugye? A smart része android alapú, pl kodi telepíthető rá?)
Barátomnak keresnék új készüléket mit javasolnátok?
Én az alábbi összegből VA, direct led, 100+Hz, (200e körül csak Hisense van, ami volt nemrég linkelve, ami tudja ilyen ár közelében?)
1. Tévére szánt összeg, forintban? 150 - 200e
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) film, tv nagyrészt.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 55 col de lehet nagyobb
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? sötét, este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) YT, képernyő kikapcsolása (teljesen kikapcsolja, háttérvilágítást is?) funkció, hang marad.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) optikai
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) android lenne a legjobb de ha fluid és tud is valamit a smart része az jó lenne. ha meg nem az se baj, tv box majd.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Bluetooth. Ambi jó lehet ha a tv mögött pl virágok vannak, vagy igazán sima felületre vetítve adja ki? Ha smart része telóról irányítható,
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? új, minnél több garival + biztosítás. -
tibbike01
őstag
Régi mondás de még mindig igaz, akinek van rá pénze Oledet vegyen, akinek nincs/nem tudja megtenni az vegyen LCD-t.
LCDket más LCDkkel hasonlítsunk, Oledeket pedig más oledekkel.
-
stilo18
addikt
Részemről ez egyértelműen oled.
Nagyrészt 3 tv előtt ülök, egy MU8002, egy C9-es oled és most a költözésünk miatt fateromék U8QF Hisense-e előtt.
A nagyobb fényerő látszik az lcd -nél, de egyszerűen akkor is látványosabb az oleden a HDR... nincs fátyol a képen, a színek mélysége, a tökéletes fekete miatti végtelen kontraszt...és amit már megfigyeltem, hogy élesebbnek látom az oled képét. (Van ennek tech magyarázata persze, de biztos van aki nem látja/nem érdekli stb. Egyszerűen nincs "taknyolás"a képen)
Sokat olvastál biztos az oled fakulásáról...na...nálunk nagyon sok óra PS4/PS5 ment bele az oledbe, Warzone pl 3X napnyi játékidő, 40-es oled fény mellett, és konkrétan semmi fakulás nem látszik.
Tv, Netflix, HBO...ezek mennek a ps mellett még.Az elején figyeltem rá, mára már semmi félsz nincs bennem.
Újra megvenném az oledet, akármelyik lcd-vel szemben. Egyszerűen más élmény.
Akármelyik cimborám jött át, mindenkinél volt egy ilyen "húbaszki de jó képe van " megjegyzés.De ez csak egy vélemény :) az lcd tv-k is frankók, szóval nem szeretném ha az jönne le, hogy csak az oled a fasza....
-
Lordus
senior tag
lg 55up78003LB velemeny?
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
Neki fognék újra.
Samsung 55Q80T vs. OLED55CX/C1 pro/kontra érvek érdekelnének saját tapasztalat/vélemény alapján. Lényegében melyiket/melyiket ne és miért/miért ne.
Korábbi hsz-ben a szempontjaim/felhasználási módok.
Köszi szépen előre is annak aki segít! -
Abel-0101
aktív tag
válasz
So5ika #59816 üzenetére
Nekem is volt ügyem az Euronics-al, ugyancsak Samsung termékkel kapcsolatosan.
Nagyon lassúak, majd 30Nappal később amikor már nekem kell felhívni őket, mondják, hogy nem tudják garanciálisan megcsináltatni.
Ezek maguk közt intézik... Samsung Szervízt felkell hívni, ha bár azok is elég tirpákok...(Ügyfélszolgálattal az élen..) -
So5ika
tag
Sziasztok!
Ahogy ígértem, itt vagyok az újabb fejleményekkel. Visszamentem az Eurinicsba, felvettük a minőségi kifogásról szóló jegyzőkönyvet, amelyből kaptam egy példányt. Ők továbbították azt központ felé. Pár nappal később felhívott a központ, hogy kaptam-e már választ a Samsung szerviztől vagy ügyfélszolgálattól? Mondom nem. Erre ők, akarom-e hogy személyes adataimat továbbítva jelen minőségi kifogással rákérdezzenek-e Samsungéknál, hogy mi helyzet? Mondom igen.
Aztán jött a válasz Euronicstól, hogy a kérése el lett utasítva GDPR miatt.
"2021. július 23-án felvettük Önnel a kapcsolatot, hogy szíves hozzájárulását kérjük személyes adatainak harmadik fél részére való továbbításához, az eset kivizsgálása érdekében. Visszajelzései alapján hozzájárult az adatszolgáltatáshoz.
Ügyfélszolgálatunk felvette a kapcsolatot a Samsung magyarországi képviseletével, panaszának teljeskörű kivizsgálásának érdekében. Ügyfélszolgálatunk szeretett volna a segítségére lenni a hiba bejelentésében, valamint az Ön igénye teljesítésében, viszont a jelenlegi adatvédelmi szabályozásokra hivatkozva a gyártó ügyfélszolgálata cégünknek, mint harmadik félnek nem ad semmilyen tájékoztatást."
Felhívtam Samsungot, hogy kérésemre Euronics megkereste őket, megkapták-e a minőségi kifogásról szóló jkv-t? Válasz, nem.
Itt tartunk jelenleg. Újra visszamegyek az Euronicsba, kikérem a véleményüket és írok egy összefoglaló e-mailt a Samsungnak, becsatolok minden ügyiratszámot, jegyzőkönyvet, képeket, dátumokat és felveszem a kapcsolatot a járási hivatallal, illetve békéltető testülettel.. -
falco5
tag
válasz
Kiskutya #59808 üzenetére
Köszi a választ!
https://edigital.hu/led-televizio/hisense-65u8qf-uhd-vidaa-smart-quled-televizio-ujszeru-p887356?gclid=CjwKCAjwgISIBhBfEiwALE19SYaCgyr57L-_Ba0sJxWC0tg3iLSamxkWGwmMvJMd5i2PAQxcBNy3GBoCnRkQAvD_BwE
Ezt érdemes szerintetek megnézni?
Felújított??? Ez mit takar? -
rainman72
Topikgazda
[Hisense 65A7500f] jó áron.
-
trek81
senior tag
sztem egy samsung 55"" 7102es tökéletes bmire
leteszteltem 120ba vettem...ár érté arányba kiváló
-
hotibi
aktív tag
válasz
Lazsabazsa #59552 üzenetére
Üdv, hogyan vetted észre azt a pixelhibát? Van valami amivel tesztelni lehet? Köszi!
-
buci30
addikt
Pár hónapja van egy Samsung qe65q80tatxxh qled uhd tv-m
Szinte mindennel elégedett vagyok csak :
Pár hete vettem észre hogy az xvid fájlokat nem kezeli külső merevlemezről.
Amikor megvettem a dts hangot tudtam nem viszi át a házimozira.De úgy tudtam ez a seria már tudja a xvid filmeket kezelni.
Vagy azóta jött egy frissítés és ennél is kilőték?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest