Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
válasz
diegho #57948 üzenetére
Szia. Fontos a kijelző ( VA, IPS ), ha még nem ismered, akkor fenti összefoglalóban és itt olvashatsz róluk : [link] . Fontos a jó választás, mert rossz választásnál nem lesz megfelelő a kép.
VA: ( Samsung tévék , LG 50 - es mérete, stb. )
Szemből ez a jobb
+ nagyobb kontraszt
+ jobb fekete szín
+ ha sötétben nézitek, akkor is megfelelő a fekete
- rosszabb betekintési szög, mint az IPS - nek - oldalról nézve torzul(hat)nak a színek
IPS: ( LG 55 - ös mérete, stb. )
+ nagyobb betekintési szög, mint a VA - nak
+ magas színhűség
+ világos helyiségben jó kép ( de sötétben már gyenge a fekete szín, sokszor szürkének látszik )
- gyengébb fekete szín
Néhány gyártónál méretenként változnak a kijelzők ( VA, IPS ).
pl. : LG 43, 49, 55 : IPS. LG 50 : VA.
Ettől függetlenül mindenkinek más tetszik és nagy különbség van különböző márkák között, ezért érdemes személyesen megnézni, válogatni.
Ha Ti oldalról és szemből is nézitek akkor az IPS a biztos, de sokat számít, hogy mennyire oldalról nézitek. Legalább 55 - ös méret kell.
Az a legjobb, ha az otthoni nézési távot és szögeket utánozva megnézel néhány készüléket üzletben.
Az MM üzletek kínálata nincs fent a neten, ezért ott más árakat és más típusokat is találhatsz.
Ha IPS panelest szeretnél, akkor 55 - ös méretben az LG megfelelő lesz.
LG 55UN80003LA, LG 55UN74003LB.
A Samukban és az 2020 - as LG - ben nincs DTS decoder
Háttérvilágításnál a direct ledeknek egyenletesebb a képe ( kevesebb a bevilágítási hiba )
Ha beütöd a google keresőbe a típusszámokat és a test szót némelyikről találsz véleményeket és sokszor kisfilmeket is.
A középső betűjelzés mutatja az évjáratot :
Panasonicnál a LED : GX betűjel 2019 - es modell, az HX 2020 - as, JX 2021
Sonynál a LED tévék : XG betűjel 2019 - es modell, az XH 2020 - as, XJ 2021
Samsungnál a TU betűjelzésűek 2020 - as modellek, AU 2021
LG : UN, NANO - 2020 - as,
A legtöbb tévét itt megtalálod : [link] , [link]
Mindegyikhez ajánlott + 3 év garanciát venni .
Ha kiválasztasz néhányat, akkor itt, vagy a márka topickjában könnyebb tanácsot adni róla.
Itt láthatod az adataikat : [link] . A jobb felső sarokba beírva a típusszámot megtalálod a lényeges adatokat.
Ismeretlen üzletekkel vigyázni kell, nehogy valami javított legyen 1 év garanciával.
Üdv. -
rainman72
Topikgazda
Off.
Hiba keresés.
Sat beltérivel megy folyamatosan az erősítő,viszont a Himedia-val màr oda jutottam hogy 5-10perc után kikapcsol.
Mitől lehet ez?Cseréltem kábelt és bemenetet is ugyanaz. -
diegho
nagyúr
Sziasztok,
Barátnőm keres új Tv-t egy 42-es Panasonic LCD kiváltására.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
150k max
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
HD Tv adás és filmnézés max HD felbontásban
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
3m kb
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Nappaliban, főként világosban
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Is-is
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
YouTube-on kívül nem lényeges más
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Semmi extra
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Nincs preferált
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nincsenek
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Új -
tibbike01
őstag
Engem sem zavart, de az asszony egyből rávágta hogy mi ez a retro TV, falra téve ha picit is oldalrol nézed látszik a nagy hátulja, ami tényleg nem túl modern, a krómcsík körben meg csak hab a tortán. Mindez nem lenne baj, ha nem 300k-ba kerülne.
Én 240ezerért vettem újracsomagoltan emagról, de ment vissza azonnal mert hibás volt. És nem szomorkodtunk mert tényleg nem volt szép. Sajnálom. -
asdf_
veterán
válasz
t-joco #57941 üzenetére
Hááááát, lehet, hogy elsiklom valami fölött, de ez egy standard belépő TV.
50/60100/120 Hz (a displayspec már megint baromságot ír), 10bit VA, de edge led, és ezen mondjuk még van DTS, aztán ennyi. Egy ilyet most, újan, garisan lehet 150e huf körül, 3 évesen nem látom miért érne ennyit. -
szab13
aktív tag
Sziasztok!
Terven van egy LG 55UN74003LB tv vásárlása.
Olvastam, hogy nincs DTS dekóder benne.Kérdésem, ha USB-ről lejátszok mkv filmet, aminek DTS a hangsávja, az a házimozi érősítőn meg tud szólalni? ( HDMI-ARC-on keresztül összekötve, vagy optikán.)
köszönöm
-
Grande
újonc
válasz
tibbike01 #57932 üzenetére
Köszönöm!
OLED-el nem kacérkodtam, bevallom, látom van Euronicsnál is (csak ott vehetek sajnos).
Egyelőre a Sony a befutó, de az OLED témát nem jártam körbe. A kettő közül (Sony vs OLED) nyilván sokak az OLED-re szavaznak, megérné a minimális plusz felárat?
-
tibbike01
őstag
-
Recon666
Közösségépítő
-
Grande
újonc
Sziasztok!
TV csere-vásárlás előtt állok, cserekupon miatt csak Euronics-nál válogathatok. 2016-os, 49-es Sony-t váltok.
1. 300 ezer körüli összeg
2. Film, tévénézés (sport, doku, egyéb tartalom) játék nem. Egyedül (ritkán pár ember)
3-5. kb. 3 méterről filmnél szemből, néha oldalról (kb. 20 fok eltérés szemből), 55"-ban gondolkodom
4. Nappal és este is, de sötétíthető a nappali.
6. Netflix, HBO GO.
7-11. Új tévé. Sony-m volt, LG tapasztalat van még, egyéb márka nem nagyon. BT, jack, optikai jó lenne, de jelenleg sem használtam a csatlakozókat (nincs erősítő, soundbar stb.) de a jövőben lehetséges.Kinézett modellek
Sony KD-55XH9096 (HBO Go nincs)
LG 55NANO913
Samsung QE55Q80T (ha nem bamutatódarab).Első kinézettem a Sony KD-55XH95 volt (dizájn is tetszik), bár jóval drágább, mint amit megadtam, plusz HBO GO nincs , de talán túlélném vagy PC-ről tenném ki a képet. OLED-el abszolút nem kacérkodom, illetve más márkáknak sem jártam utána.
Köszönöm!
-
rainman72
Topikgazda
válasz
pelgrim_v1 #57927 üzenetére
Nem kellene,de de más lehetőséged nincs.
Nekem még nem jött meg,szóval még nem volt lehetőségem kipróbálni.
De az emberek nagy többsége is hasonló tvk-en játszik jelenleg sztem. -
pelgrim_v1
tag
válasz
rainman72 #57926 üzenetére
Szerintem a UE55TU7022. Jó árban van jónak tűnik a köki pont itt van mellettem és azt írja az euronics hogy ott pont van illetve ha kész a projekt Pesten otthon úgyis konyhai / tartalék tv lesz.
Akkor ha jól értem ezzel a tv-vel nem lesz gond a 4k 60fps megjelenítése a ps5 nek. Illetve ez a game funkció, még éri bekapcsolni vagy csak ilyen marketing bullshit? Mármint az a típus vagyok akinek mindegy hogy 1ms vagy 5ms inkább a kepminoseg fontos
Köszi a segítséget -
rainman72
Topikgazda
válasz
pelgrim_v1 #57925 üzenetére
Igen ebben az árban nincs 2.1hdmi és VRR ami kéne a ps5höz,de ettől független játszható tvk,Samsungoknak jó az input lagja.
Ha elég a 2hdmi+1usb kombó akkor a
TU7022-7102 [link] [link] ha több kell eggyel akkor a TU8002-8072.Méret a pénz magtól függ.Ezek a tvk minden méretben VA.
Ha esetleg vmi nagyon világos helyen lenne a tv akkor meg az ips paneles.
Lg UN73003-74003,ebből mondjuk a az
50" VA az 55" meg IPS. [link]
Képminőség mindegyik tvnél hasonló és elfogadható lesz,szóval nem lesz rossz.
Tv hd adàsok 720p filmektől felfele. -
rainman72
Topikgazda
válasz
pelgrim_v1 #57923 üzenetére
Jó minőségi hdmi?
Ez alapján nem szoktunk szűrni!
Mekkora méret?Mert a 150e max egy 55" alap Samsungra elég vagy egy ugyan ilyen méretű ips 55s Lg-re. -
pelgrim_v1
tag
Szép napot. Egy ideglenes tv t szeretnék még Pesten lakom ps5 ház. Ami számít az a méret és a kép minőség. Minél nagyobb és szebb képe legyen a keret lehetőségeihez mérten. Csak ps5 és netflix ami menni fog rajta, más nem. Így a hdr, jó minőségű hdmi csatlakozó ami fontos rajta.
Keret 150e
Előre is köszönöm
-
válasz
rainman72 #57920 üzenetére
Hát, a nagyobbik 65"-os könnyen lehet, hogy benéz 4 kiló közelébe az elején... engem mondjuk nem érint, PUS8506-ot néztem ki magamnak, persze a megjelenést követő évre kalkulálva.
A Philips-nél ezzel a "The One" koncepcióval jól eltalálták az arany középutat, a PUS7304-el is meg vagyok elégedve.
Persze azért nézem az aprót és az akciókat... -
rainman72
Topikgazda
válasz
AxBattler #57919 üzenetére
Philips PUS9206 modellek Ennek az árára is kiváncsi leszek
Nyitóárát olyan 400e-re taksálom de lehet lesz az több is -
válasz
IreN!CuS #57916 üzenetére
Ami idén várható VA paneles játékos monitor, azok...
TCL C728, C825 sorozatok
Philips PUS9206 modellek65"-os méretben 300k HUF körül várnám mindegyiket, és nem lesz olcsó egyhamar, azok
-
IreN!CuS
őstag
válasz
alaves #57870 üzenetére
Gondoltam már rá én is, de 49"-röl nem szeretnék 55"-re váltani az már túl kicsi
AxBattler & rainman72 Azzal az LG-vel már szemeztem a mostani is LG és teljesen megvagyok vele elégedve. Esetleg van olyan "rejtett" márka - mint pl. a Hisense - akiknél érdemes várni az idei modellekre hátha lefedeik a 65", 100-120hz, HDMI 2.1 triót?
-
Popeeey
kezdő
válasz
GreenGoblin #57897 üzenetére
Megéri, hivatalos BT támogatás, natív 100hz.
-
Xiaomi-ról nem sok jót írtak a hozzászólók a tesztje alatt... és a cikkben sem.
LG UN7100 helyett inkább 43UN7400, ami alig drágább pár ezressel, de már adnak hozzá Magic Remote-ot.
#57908 rainman72
Aki kimondottan HC next gen játékhoz venne TV-t, annak valóban nem kerül a lista elejére... de nem is ez szerepelt az írásomban. -
Sziasztok! Adott ez a tv Samsung UE55TU7022KXXH egy ismerős vette,és szeretne egy Bluetoth projektort venni hozzá. De sem én, sem ő nem találja, van bluetoth ebben a tv-ben? Menűben sem látja,én úgye csak távolról próbálnék segíteni de neten sem találok infót hogy lenne benne. Köszönöm a segítséget
-
kerxy
őstag
Sziasztok!
Apukám szeretné lecserélni kis méretű tv-jét. Nincsenek nagyon nagy elvárásai:
*max 43"
*max 120.000 forint
*lehetőleg 4k
*smart funkciókAz alábbi típusok elég hasonlóak hardveresen, ezek közül van esetleg ajánlott darab vagy ezeken felül olyan modell, ami jobban megéri ebben a kategóriában?
1.Xiaomi Mi TV 4S 43
2. LG 43UN71003LB
3. Samsung UE43TU7022Köszi előre is!
-
rainman72
Topikgazda
Még egy utolsó oled [link] 420ért
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Csápájev #57898 üzenetére
Crystal uhd egy hangzatos elnevezése a procinak.Ezen az árszinten nincs nagy jelentősége.
Az AU modelek az ideiek,a TU a tavalyiak.
Kb egy szint a 7102 és 8002,tavaly csak szinte a csatik számában volt eltérés.
TU8002 tud Bluetooth a TU7102 nem biztos.
Döntsd el hogy mennyit szánsz rà,ha többet akkor veheted az idei seriat.
Ahogy nézem az árakat 43s méretben egyik sincs olcsobban se a régi az új meg főleg.A tavalyi modelnek 120e körül lenne a reális ára.
Ezt találtam [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest