- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Mini PC
- iPad topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
válasz
PasziM #54198 üzenetére
Nekem PUS7354 van.
Képminőségben és tudásban sincs igazán nagy különbség a 2 tv között,főleg olyan ami 60+ ezret érjen.Mert a 8505 drágább szokott lenni a 7354 meg régóta ennyi.
Az 8505-ből hibás,bevilágítós példányokat megvásárló tulaj van itt fórumon,már csak ezért is a régebbi modelt venném.Kisebb az esély a bevillágításra.
Netflixhez ajánlom,tv hd adásokhoz szintén. [link] -
t-joco
tag
válasz
#18663680 #54193 üzenetére
Nálam volt már Lg 50 NANO793 NE. szép képe van,jó a hangzása,menüje is. negatívumként a nagyon "gyenge" betekintési szöget tudnám mondani, ahhoz képest,hogy S-MVA panel, kicsit oldalról nézve már eléggé fakulnak a színek. Elvileg pedig ez a paneltípus jobb betekintési szögben,mint a VA ...
DSE "jelenség" miatt küldtem vissza. De lehet hogy csak kifogtam 1 rosszul sikerült példányt..
Sony, android tvhez még nem volt szerencsém,ezért tartok kicsit tőle. Sokan "szidják" az androidot.. -
törölt tag
válasz
t-joco #54192 üzenetére
Ez nagyon érdekesen hangzik, ha VA paneles + Nano cellás, akkor biztos az LG-t venném, mert nagyon tetszik külsőre, és ezt mindenképpen érdemes lenne tesztelni, megnézni.
LCD szegmensben LG-t csak az IPS panel miatt nem vettem eddig. A C9-es OLED-el nagyon elégedett voltam minden értelemben. -
t-joco
tag
válasz
rainman72 #54190 üzenetére
Mind2 VA paneles, ez biztos. Lg viszont Direct Led,nem Edge. ebben téved a Displayspecification. Kontrasztban,és fényerőben mekkora különbség lehet a 2 között? Miért nem tüntetik fel ezeket minden modellnél?
Sony-ról alig található valami értékelés, pedig már 2019-es modell.. -
törölt tag
válasz
t-joco #54187 üzenetére
Az LG valószínűleg IPS paneles, és nem VA, tehát a kontrasztja olyan 1400:1 körüli.
Sony VA paneles, tehát a kontraszt sokkal nagyobb, legalább 4000:1 körüli értékre tippelnék.
Fényerőben is jobb a Sony szerintem vagy hasonló fényerejű mindkettő.Ezek csak tippek, mivel nincsenek róla infók.
-
-
törölt tag
válasz
rainman72 #54182 üzenetére
"A1 tévék, de azt igen, hogy 48, 55, 65 és 77 hüvelykes változatban lesznek majd elérhetőek"
Nagyon örülnék egy 60" változatnak is. Nem tudom, hogy élőben már látott -e valaki 60" méretű tévét? Én igen, és eléggé tekintélyt parancsoló, kár hogy már nem igen gyártanak ilyen méretű tévéket.
Legtöbb esetben az 55" túl kicsi, a 65" pedig túl nagy egy átlagos 20 m2-es nappaliba, már mint ha nem a nézési távolságot vesszük figyelembe, hanem lakberendezési szempontokat. -
t-joco
tag
Tv fényerejét,kontrasztját hol,melyik oldalon lehet megnézni? Sok modellnek se Displayspecification, se Rtings oldalon nem találok róla infót..
-
rainman72
Topikgazda
Lg Oled A1 [link]
-
törölt tag
Lg 863na valos 120Hz?
Regen volt egy pro oldalam, de most nem talalom.. -
Wellin9
tag
válasz
#67467520 #54171 üzenetére
100-120 között nincs igazán idén HDMI 2.1-es tévé, aranyáron van 121 cm ( 48" ) LG CX Oled [link] . Jövőre, már több lehetőséged lesz , bár ez a 43-49-50"-os lineup már eléggé kifutóban van sajna, így igazán prémium termék talán már csak Oledből lesz az elkövetkező években.
-
-
rainman72
Topikgazda
-
DeFranco
nagyúr
sziasztok,
elég speciális kérdésem lenne, remélem tudtok segíteni, infókat adni.
Édesanyámnál úgy néz ki tönkrement a 30+ éves kis képcsöves tévé a hálószobában, ide keresek valamilyen csere megoldást.
a rendelkezésre álló hely igen kicsi, és nincs is szükség nagyobb méretre, éppen ezért 22-23" környékén nézelődnék, ha volna egyáltalán valamilyen értelmes választás ebben a szegmensben.
nincs szükség kiemelkedő képminőségre, természetesen ha a kép egyik fele kék a másik fele zöld az nem felel meg
a fullHD felbontáshoz viszont ragaszkodok, hiába nem racionális ebben a méretben.
mivel a monitora is elég régi, és bármikor elköszönhet az is, ezért elgondolkodtam hogy egy "monitor-TV"-t vennék, ami később szükség esetén átvehetné a monitor helyét, akár a TV funkció megtartása mellett, vagy egy másik TV-t beállítva (reméljük erre még évekig nem lesz szükség).
nem értem viszont a monitor-tv mint fogalom létjogosultságát, tulajdonképpen minden TV egyben monitor is tud lenni ha rendelkezik a megfelelő bemenettel, ahhoz viszont nem értek, hogy a TV monitorként történő használata jár-e valamilyen hátránnyal, mint ahogy ahhoz sem, hogy a "monitor-TV" mint olyan jár-e valamilyen különösebb kompromisszummal egy random monitorhoz vagy TV-hez képest.
úgy látom, hogy egyébként dedikált TV fronton ebben a méretben gyakorlatilag nulla a választék, névtelen török márkák vannak, hyundai-sencor még a teteje, monitor-tv-ből van egy LG ami szóba jöhet.
ami biztosan nem fog megtörténni:
nem megyünk feljebb méretben
nem megyünk lejjebb felbontásbantekintsük ezeket vallási okoknak
tudtok nekem segíteni abban, hogy a fenti kérdésekre választ kapjak, illetve tudtok-e iránymutatást adni arra, hogy milyen típusokat érdemes nézni akár dedikált tv akár monitor-tv vonalon indulok el (már ha utóbbi nem képzavar mára már)
-
törölt tag
Udv
Milyen 4K@120Hz HDMI 2.1 (meret 100-120cm) keszuleket tudtok ajanlani?
Az ar lenyegtelen..
PS5 konzolhoz -
Benji21th
tag
Sziasztok,
Szeretném lecserélni a közel 10éves full hd-s 40" Samsung tv-m. Eredetileg megakartam várni amíg beadja a kulcsot, de szívós nagyon. A maximum méret amit el tudok helyezni 55". 10 év hosszú idő, mindenképp nagy ugrás lesz, de szeretném a lehető legtöbbet kapni a pénzemért. Maximum 300ezret szánok rá. Napfényes nappaliban lesz, minden menni fog rajta pc-n kívül (konzol, sorozat, film, sport). A fentebb említett Samsung QE55Q82T a jelenlegi kiszemeltem 290ezer Forintért. Van most ennél jobb ajánlat ebben a méretben és tudással? Esetleg érdemes lenne most még várni a vásárlással, tekintettel a frissen bejelentett újdonságok miatt?
Köszönöm -
szami777
addikt
Sziasztok,
Játszok a gondolattal, hogy új tv-t vegyek, maximum 300 ezerért, minimum 65 col, de jobb lenne 70.
Jelenleg ez van samsung ue58mu6122.
Nagyon nagyon szeretem, de lehetne nagyobb is
Ez is VA paneles, mindenképp VA panelest szeretnék, az IPS nem jön be.
Amiket kinéztem: Samsung QE65Q60TA, esetleg Philips 70PUS8505, bár erről nem olvastam jókat, esetleg a Samsung UE70TU7102.
Samsung a preferált márka, de ha van más bestbuy, akkor nem állok ellen.
Beépített BT viszont kell nagyon a fejhallgató miatt.A TV-t pc-re kötve használnám a nappaliban, betekintési szög nem baj, mert pont kanapé van előtte, nem tudjuk nagyon oldalról nézni.
Főleg 1080p & 4k film, illetve 1440p-n játék menne, elvétve foci. A játék pc-ről, a film meg a tv saját lejátszójáról, vagy pc-ről menne.
Csak új Tv jönne szóba, vennék extra garanciát is.
Van 300 ezer alatt ajánlott 70 colos TV esetleg? Hosszú távra tervezek, akkor meg már legyen nagy is.Illetve jól látom, hogy az újabb TV-k nem támogatják a DTS-t?
Ez azt jelenti, hogy mondjuk egy mkv film, amin DTS a hangsáv, azt egyáltalán nem is tud kezelni a TV lejátszója, és néma lesz a film?Köszi a tippeket előre is, illetve bármilyen ajánlást is.
-
Maszki
tag
Sziasztok!
Egy Samsung QE55Q80T tv vásárlása előtt állok, viszont sajnos alig látok új darabokat, csak 1-2 bolt kínálatában elérhető, viszont más méretűből van bőven.
Mit gondoltok van rá esély, hogy az elkövetkező pár héten érkezzen meg belőle az országba?
Előre is köszönöm! -
dewil666
őstag
Sziasztok!
Megérkezett a PHILIPS 58PUS7505 tv. Szep nagy.
Valahol meg lehet keresni hogy van e benne már üzemidő?
Gyanúsnak találom hogy ez már volt ki bontva. -
Areturus
tag
Sziasztok!
Elolvastam a topikösszefoglalót és nem is vagyok teljesen süket a témában, de sajnos nem világosodtam még meg így segítségeteket kérném. Gaming/filmes TV vásárlását tervezem egy 20m2 nagyságú helyiségbe. Árban rugalmas vagyok, olyan 1000-1500 EUR környékén gondolkodom. A nézési távolságom kb 2-2,5m lenne, így 55/65 zollt terveznék. PC-re kötném, s onnan használnám külső hifis rendszerrel karöltve. Freesync/G-sync fontos szempont a folyékony játékok miatt (jelenleg csak 1080TI-t használok, ám tervben van egy RTX 3090 beszerzése). TV állványon lenne használva a készülék. A szemem jó, élesen látok szemüveg nélkül. A szoba bevilágítása nem szempont, ha akarom sötétet csinálok, ha akarom világos lesz a szoba. Több tesztet, s ajánlot is végigbogarásztam amik alapján két versenyzőre szűkült a köröm. Azonban amennyiben rosszul látom a dolgokat, illetve tudtok más/jobb/alternatíva modelleket ajánlani köszönettel és hálával fogadnám!
LG OLED55CX9LA (1399 EUR)
SAMSUNG GQ55Q80T / SAMSUNG GQ65Q80T (1129 / 1539 EUR)OLED vagy QLED? Esetleg másik modell? Előzőből az árak alapján csak 55" játszik, az utóbbiból viszont akár 65" is beleférne. Segítséget, tanácsot örömmel veszek, s előre is köszönöm szépen!
-
gulyasa
őstag
válasz
t-joco #54155 üzenetére
Nagyon eltérő vélemények vannak, attól függően, ki, mire használná.
Apró nüanszok is dönthetnek.Pl. ami webos-es (LG), nagyobb a valószínűsége, hogy eleve van hozzá gyári magic remote távirányító, vagy utólag is vehetsz hozzá. Androidosokhoz (nem LG) viszont tuti nem lesz utólag sem gyári "légegeres" távirányító. Viszont más kínai egyéb - többnyire androidos eszközökhöz szánt - légegereket nem tudom az ilyen tévékkel lehet-e használni...?
Másik szempont webos vs. android fronton az applikációk kérdése.
Webos-es tévékre csak az LG saját alkalmazásait tudod feltelepíteni, az androidosokhoz - bizonyos határok között - ott az egész Play alkalmazásbolt. -
t-joco
tag
webos,vagy android rendszer jobb,gyorsabb,stabilabb? ki mit gondol,mire szavaz?
-
Wellin9
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valamilyen stabil fali konzolt / fali tartót , 55" LG Cx lenne, 300 x 200 Vesa kell hozzá , illetve talán ~23 kg a tv. Ez már-már nehezebb, mint a tv vásárlás, van itt aztán minden, mindenféle áron, mégse szeretné az ember, hogy leessen vagy az istenért se lehessen vízszintesbe hozni. -
AL
addikt
Sziasztok. Olyan butaságon vitáztok, aminek ehhez a topickhoz semmi köze.
Én nem is értem mi a vita tárgya, értelme, de ne is ragozzuk.
Ilyen értelmetlen dolgokkal ne idegesítsétek magatokat és egymást !
Inkább a sok jó tévéről írjatok. Minél többen írtok válaszokat, a kérdezőknek annál több információja lesz. És az egy kicsit érdekesebb téma is. További szép és nyugodt estét ! Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest