Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
delibab
senior tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék, hogy a 3 tv közül melyiket ajánlanátok:
LG 55NANO793 alza 164 k
Samsung QE55Q60T emag 190 k
Philips 58PUS8505 emag 180kAz eredeti elképzelésekhez ( 150k max) az LG van a legközelebb, de ha a másik kettő közül valamelyik jobb vétel akkor még beleférhet. Illetve ha van más amit ajánlanátok 55" vagy nagyobb méretben akkor azt is szívesen fogadom. Semmi különleges kívánság nincs, okos tv legyen és az HBO Go menjen lehetőleg jó minőségű kép!
Előre is köszönöm!
-
medica
senior tag
Hi! 4k 120hz, hdmi 2.1.-es tv-t kellene vennem, 50"-tól mik az ajánlottak?
-
defymoto
senior tag
Üdv!
Erről a Samsungról vannak vélemények? UE43TU7022KXXH
Ez, illetve az LG 43UN73903LE van versenyben.
Az LG mellett szól a fehér szín.Köszi!
-
HF77
őstag
Hisense 58A7100F
több oldalon(pl extreme digital) írja hogy HDR10+ tudja...viszont itt többen írtátok hogy nem, illetve hogy nem valószínű..akkor most hogy is van ez..?!
amúgy 58"-as méretben azonos a panel mint pl az 50"-ben?
nagyon erre a tévére hajlok...
köszi -
Költséghatékony és jó megoldásnak tűnik a Hisense 65U8QF [link]
A tesztek kizárólag a sötét szobában panaszkodnak róla, hogy akkor nem ad jó képet, mert látszanak a képernyő felosztások, agresszív a local dimming. Mondjuk ezzel mindig az a bajom, hogy a tesztelők maximalisták és lehet, hogy én nem is látnám. Mióta van oled, még érzékenyebbek erre. A megállapítások ellenére pl. az avforums ajánlott tévének írja nappaliba. Én is ezt nézegetem, de nekem moziszobába kell, igaz a tévé hátulján most is világítás van, mert úgy jobb a szememnek. Most egy 65-ös samsung van, 2019-es. Még gondolkozom.
A Hisense-ben nagyon jó a HDR és a Dolby Vision, ez mellette szól.
Ha ambilight-al használod a mostanit, akkor az úgyis hiányozni fog, tehát nem lesz sötét a szoba.
Az olvasott tesztek alapján a következő lépés egy samsung q90t lenne, ami a q80r-r váltja, mert egy kicsit trükköztek a számokkal. Kicsit többe kerül.
Én ennyit tudtam segíteni a kb. 200 elolvasott teszt után.Biztos van hozzáértőbb nálam, majd ő talán hozzátesz.
-
maross
nagyúr
par sony olcsobb lett itt , ennyi valtozast latok tegnap ota.. pl 65xh9505 430penz.
-
salytmasztor
aktív tag
Üdv!
Faterom szeretne kb 50" méretű TV-t 200k körül.
Samsung QE50Q60T megéri 170k-ért (most akcióban), vagy van hasonló (ár)kategóriában jobb vétel? -
Dreimus
senior tag
válasz
zolock #49663 üzenetére
Van pár játék aminek a motorja nem kezeli a tv-ket, mert a monitorok és a tvk felbontás kezelése teljesen más emiatt van az hogy pár játékban hiába rakod a menüben 1080p-re akkor is 4k-ba számol. Régen amikor próbáltam a World of Tanks is ilyen volt, mostanában nincs időm játszani így nem tudom javították e azóta.
gyuri00: Tegnap volt auchanben BF alatt 280e, már elfogyott, érdemes nézni több fele is, bár a Telekomnál még mindig 291e
-
da.
tag
sziasztok, hetek óta tvket nezegetek, nem jutok előrébb. és még sony képbe sem került. de árban egyre feljebb csúszok.. :/
- max 350k környeken
- 65-ös TV kellene.
- szemből nézzük
- nincs játék, csak filmek, sorozatok
- OS előítéletem nincs, ha nem tetszik teszek rá chromecastot
- milyen meghatározó szempont lehet még?tekintve a mai BF felhozatalt, mit érdemes venni?
köszönöm!
Attila -
gyuri00
aktív tag
válasz
Sarcophagus #49710 üzenetére
Most kicsit utána ovlastam az IPS paneles, meg már régebben is volt ennyi az ára, nem olyan nagy akció az , de köszönöm!
Még lehet várok milyen akciók lesznek, de eddig a Sony xh900 tűnok a legjobbnak
-
gyuri00
aktív tag
-
Gabbana
aktív tag
Extreme Digital Black Friday...7 perc múlva...
-
maross
nagyúr
A kovetkezo trio kozul van valami, ami veri a tobbit kizarolag pc jatek es pc munkara hasznalva? (75",120hz,hdmi2.1,vrr kell). Filmezes sokadlagos, ugyse latom a kulonbseget a lebutitott bitratas netflixe sorozatokon, beepitett szoftverek nem erdekelnek, betekintes is kvazi lenyegtelen, kozeprol nezem, egyedul.
LG 75NANO903 , Samsung QE75Q70TA , Sony KD-75XH9005. Dragabb tuti nem jatszik. -
törölt tag
Udv
Egy samsung nu7122 hdmi port verziojat keresem, de nem talalom... vajon 2.0?
-
KD6-3.7
őstag
válasz
Airness23 #49699 üzenetére
Hát az a Q65T egy jó TV! VA panel, 7000:1 kontraszt, 500nit max fényerejű. Azon biztos, hogy mély feketét és szép kontrasztos képet fogsz látni! Az IPS más, esküszik mindenki, hogy jobbak a színek és a betekintési szög 180° tutira. Tehát ha nem szemből nézed akkor is ugyan olyan szép marad a képe. VA elkezd kicsit fakulni, szürkül a kép. Ez is modell függő.
VA vs IPS fekete/kontrasztja. Biztos nem a legjobb példa, de szemléletes! -
ASnipper
lelkes újonc
Sziasztok,
Ezek közül melyiket lenne érdemesebb választani?
https://www.emag.hu/samsung-qe65q60t-qled-smart-led-televizio-163-cm-4k-ultra-hd-qe65q60tauxxh/pd/D6HQFBMBM/
https://www.emag.hu/samsung-ue65tu8502-smart-led-televizio-163-cm-4k-ultra-hd-crystal-uhd-ue65tu8502uxxh/pd/D5HQFBMBM/
https://www.emag.hu/lg-smart-led-televizio-165-cm-4k-ultra-hd-hdr-webos-65un81003lb/pd/DMWCJMMBM/
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_sony-bravia-kd-65x7055baep-4k-ultra-hd-hdr-smart-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-164-cm-1332739.htmlKöszönöm a szakik véleményét előre is.. pár hozzászólással korábban írtam, mire lenne kb használva a tévé.
-
Airness23
csendes tag
válasz
KD6-3.7 #49687 üzenetére
Köszi! Bementem ma a Euronics-ba is, ől az LG-re esküdnek egy Samsung QE65Q65TAUXXH -hoz képest. Ami feltűnt, hogy az LG NANO-nak rohadt vastag a műanyag kerete. na olyat nem szeretnék. Ez a Samsung milyen lehet? Azt még mindig nem tudom, hogy IPS vagy VA paneles készülék kell-e nekem, illetve egyáltalán látnék-e különbséget köztük normál tévézésnél, filmnézésnél vagy meccsnézés közben. Ehhez milyet érdemes választani? Nyilván a képminőség fontos, konzolom nincs, sima tartalomfogyasztásra kell egy átlagos szobában.
-
AL
addikt
Szia. Szerintem nem, mert ez már egy 4 éves készülék. Vagy javított, vagy valami raktárban porosodó. Nem hiszem, hogy hibátlan új lenne. Lényeges, hogy van e rá 2 év garancia, de ha elromlik lehet hogy alkatrész sem lesz hozzá. Az Oled topickban többet tudnak mondani róla.
Üdv. -
k-adi
nagyúr
hallo,
LG OLED55B6J ról van valakinek vélemény? 250k ért megéri?
-
neight
csendes tag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék én is egy új tv-t beszerezni és ehhez kérnék egy kis segítséget.
50-55-ös méretben keresek készüléket átlagos felhasználásra (tv-nézés, filmek külső merevlemezről, alkalmanként ps) 150k-ig. Netflix, HBO go és egyéb streaming szolgáltatók jelneleg nem befolyásoló tényező, talán majd a későbbiekben.
Szinte csak szemből lenne nézve kb 3m távolságból, közepesen világos szobában ezért gondolom a VA panel a nyerő. Próbáltam nyomon követni az ajánlásokat, de mostanság napról napra változnak az árak a különböző akciók miatt, üzletbe pedig még nem jutottam el hogy megnézzem a kiszemelteket (talán holnap lesz időm beugrani egy Euronicsbe).
Eddig ezekkel a típusokkal szemezgettem, ezek nagyjából hasonló áron vannak.
Ezek közül melyiket lenne érdemes választani, vagy hasonló paraméterekkel egyéb ami jó választás lehet?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv, J -
Kiskutya
veterán
-
echterion
nagyúr
Kukáztam az oled-es témát, nem igazán fog nekem megérni akkora felárat, plusz szeretnék 65-ös méretre váltani. A kinézett TV ő lenne: SONY BRAVIA KD-65X7055BAEP. Megéri az árát? Amit találtam: 10 bites kijelző, 60Hz. Ezzel mennyire lőnék mellé, ha némi filmnézés (minimum 1080p esetleg 4k, de sose SD), TV műsorok és xbox one x a felhozatal?
-
HF77
őstag
ha egy tévé szélessége 129 cm akkor az a 130 cm-es állványra felférhet?
129 cm az gondolom a komplett panel méret akarna lenni?! -
KD6-3.7
őstag
válasz
Airness23 #49685 üzenetére
Írtam már ide vagy lehet másik topciba, hogy ez a SDR vagy FHD tartalom feljavítas általában minden TV-n jól megy! Ezzel nem lőnek mellé a gyártók. Nem szokott vele gond lenni. Persze ebben is van különbség, de ez annyira elenyésző, hogy max mérni lehet, de látni nem. Ezt nyugodtan kilőheted, ez ne legyen szempont a TV választásban. Félre vezet téged az az eladó.
54XH8096BAEP egy Direct LED-es, egész jó fényerejű, IPS paneles TV. Az LG amit te néztél gyengébb az adatok szerint, de nyugodtan ki lehet egészíteni, javítani valakinek, ha tévedek! Összefoglalóra kukkancs rá, ha nem érted miről beszélek. -
Airness23
csendes tag
Sziasztok!
Bementem Westend MM-ba érdeklődni 65" 4K tévék felől. Kimondottan filmnézésre, alkalmanként nem HD tv-ézésre kell, ki lesz rá kötve egy MAC mini HDMI-n, arról megy a letöltött filmezés, vagy böngészőben indított streamelés. Azt mondta az eladó, a Sony 54XH8096BAEP típusra, hogy a nem HD/4k tartalom feljavítása egyedül a Sonynál ér valamit. Ugyanaz a panel technológiája, mint az LG nanocell, de azt a Sony másképp nevezi. Viszont az LG nem igazán javítja fel az alacsony felbontású tévéadást. Ez igaz lenne? Én kicsit kételkedtem, de nem vagyok szakértő. Samut nem szeretnék a menüje miatt. Eddig LG NANO-ban gondolkoztam, pl LG NANO803NA - de nem tudom hogy a fenti igényekere milyet lenne érdemes. Sportot nézek rajta, szóval ha egy focimeccs szellemképes lesz, annak nem örülök majd. Mi a javaslatotok? -
KD6-3.7
őstag
válasz
Vanek25 #49681 üzenetére
Igazából más nem. Ugye ha a TV fel van szerelve HDMI 2.1-el, akkor már tudja a VRR-t (Variable Refresh Rate) ami még jól jöhet az új konzolokhoz mivel lesz olyan játék ami változó FPS-el fog futni. Egy 4K@60Hz-es TV-n is ugyan úgy lehet majd játszani, de max 60FPS-el. A HDR sem annyira elhanyagolandó, magas fényerő - nit szám - amit érdemes figyelembe venni + széles színskála is jó, ha van mivel az összes új játék támogatja majd a HDR-t tudomásom szerint.
-
Lall
veterán
Most 55-ben ez a Panna sem rossz ajánlat.
Lassan egy hónapja vekengek milyen 55-öst vegyek. Holnap BF és döntök.
-
Veron
addikt
Na döntöttem mekkora méret es milyen típusok jöhetnek szóba.
VA paneles Philips PUS7805, Hisense U7B és Hisense U7QF között kérnék valamilyen relációt. Köszi!,
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Holnap elvileg megyek TV nézőben és szeretném megnézni az LG OLED65CX3LA és a SAMSUNG QE 65 Q90TATXX.
Tudtok olyan letölthető HD teszt anyagot, amivel a gyors mozgásokat tudnám megnézni a TV-ken? Mondjuk tenisz, vagy foci meccs, ahol látnám hogy jeleníti meg a labda mozgását.
Vagy egyéb ötlet, javaslat a tesztre?
Amúgy a két TV közül Ti melyiket javasolnátok? Játékra nem használnám, csak HD, 4K film, Netflix, sportműsorokra. Ami számomra fontos, az a kép minősége és a gyors mozgások megjelenítése.
Köszi
-
k-adi
nagyúr
sziasztok,
noob-kérdés:
a megvilágítások közt mi alapján választotok? egyik jobb mint a másik VAGY helyzetfüggő melyiket érdemes?● Megvilágítás Direct LED vs Edge LED
-
rainman72
Topikgazda
Nem tudom mennyire jó ár,de 300 alatt van,Samu 55Q80T [link]
-
Raijin
tag
Sziasztok, melyik TV-t javasoljátok 55" méretben max. 300k árban az új xbox-hoz?
-
Zsootii
csendes tag
Üdv!
A 2 TV közül melyik lenne a jobb választás?
Nincs szükség igazából se 4K TV-re illetve okos-ra se.
Vagy esetleg más tipus 80K környékén....?Philips 43PFS5505
LG 43LT340C -
Bling95
őstag
Jellemzően szemből van használva. Amikor oldalról nézzük akkor kb. háttérzaj a tv így a képminőség nem annyira releváns.
Igyekszem megnézni mindkét panel típust valamelyik üzletben. Ha úgy torzul oldalról a VA panel, mint egy régi laptop kijelzője az mondjuk már zavaró lehet.
-
zolock
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy Lg 50nano793ne tipusú tv-t.
Kíváncsiságból kipróbáltam hogy összekötöm a laptopommal és futattam a witcher 3-at, de azt vettem észre ha tv-n keresztül nézem akkor 30 FPS-t produkál a játék 1080p-be (a tv-n is benyomtam a gaming mode-ot), ha nem kötöm össze tv-vel a gépet akkor megy neki a 60 FPS.
A tv-nek szerintem nem kellene gondot okozni a 60 FPS megjelenítése tippre, szerintetek mi lehet a gond? A hdmi kábel? Nem nagyon találtam ilyesmire választ az interneten.
-
kzkz
őstag
Sziasztok!
Egyik barátom szeretne 55"-os 4K-s TV-t venni. Kb. 3 méterről nézné, nagyjából szemből, a Tv viszonylag árnyékban van a szoba se túl világos. Kb. 150-et szán rá.
Én emiatt a VA panelt ajánlanám, hogy nem legyen zavaró a szürkén világító fekete a szélesvásznú TV-knél. Van ennyiért 120hz-es esetleg? Mi lenne ajánlott 55"-ban ennyiért?
Én javasolnám neki az android tv-s tv-ket, de ha nem ilyen, akkor megoldja TV okosítóval (Amazon Fire TV stick 4k). Sony-nak vannak VA-s 55"-ös android-os TV-i?
Ha az android tv nem fér bele, az se baj, a lényeg a jó képminőség, fényerő, kontraszt, HDR.
Köszi,
KZ -
B.Marko
lelkes újonc
Sziasztok.
Segítséget kérnék, hogy vajon mi lehet a gond?
Múlthét hétfőn vettem a szobámba egy Samsung q60t-t 43colban, azóta egyelőre csak YouTuben néztem videót meg filmet, mivel szolgáltatóval még nem volt össze kötve így tv csatornát nem tudok fogni. Tegnap végre volt időm, hogy össze kössem a PSt a tv-vel kicsit játszottam, viszont miután kikapcsoltam a PSt és a tv-t is, elég erőteljes sistergo vagy hasonló hangot adott ki ott a tv ahol az áram kábel csatlakozik hozzá, meleg is volt a tv hátulja (bár nem tudom, hogy az még normális szintig volt-e), illetve picit olyan égett műanyag szerű szag volt, mint amikor valami elektronikai termék túl hevül. Amikor a konnektorbol kihuztam a hosszabbítótt akkor a fura hang szinte egyből elmúlt, aztán vissza dugtam a hosszabbítótt és újra olyan hangja volt ezért kihuztam (és lefeküdtem, mert már amúgy is késő volt) . Reggel bedugtam egy kis időre és néha picit hallható volt néha nem, ha a fejem a tv-hez közel raktam. Viszont a másik tv-n ami a nappaliban van azon is hallani hasonló hangot, akkor amikor áram alatt van, de éppen nem néz az ember semmit sem rajta vagyis ki van kapcsolva.
Gondolkodtam lehet a hosszabbító, de amikor csak filmeztem 2-3 órát utána nem volt olyan hang meg szag, vagy csak nem igazán tűnt fel. Most így PS-zes után tűnt fel. Lehetséges, hogy maga a tv aksija vagy esetleg széria hibás, vagy tényleg csak a hosszabbító(amikor a hosszabbítóba be dugtam a PS kábeljet, akkor volt ilyen villámlás szerű).
Remélem érthetően tudtam le írni 😅
Előre is köszönöm a segítséget(bocsánat a hosszú szövegert) 😅 -
bull84ghia
őstag
Sziasztok
Smart tv-t szeretnék vásárolni.
Elvárások: 109-120cm képátló, magyar menü, kodi futtatása
Egy 10 éves 109-es Samsung plazma tv utódja lesz.
Köszi a válaszokat. -
hulkobb
tag
Sziasztok! Erről a TV-ről mi a véleményetek?
LG 43NANO793 .
SAMSUNG UE43TU8072 a másik jelölt, látom azon van HDMI 2.1
Van hasonló árban és méretben jobb ajánlat? Az új Xbox mellé venném. Köszi -
Vanek25
tag
Amúgy érdemes most venni tv-t, vagy az új idei új konzolok miatt érdemesebb lenne jövőre? - mitomén lesz valami új fejlesztés tv területén, hogy minnél szebb legyen a konzolos élmény?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest