Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
válasz
PaLa1985 #36276 üzenetére
Szia ! A 2 készülék egész más képet ad, ezért jó lenne egy magaddal vitt mintafilmmel megnézni őket. A Qled VA, a Sony IPS paneles és androidos. Mindkettő 100 Hz és edge ledes . Előző levelemben olvashatsz a panelekről. Ha a Sony mellett döntesz, akkor siess, mert ezek az akciók 23 - 29 - ig tartanak az MM - ben és a többi üzletben is.
Ahogy Te nézed ( szemből és sötétben ) a VA panel a jobb, de ez is mint minden más ízlés dolga. Itt láthatod az adataikat. Üdv. -
aakosch
tag
Sziasztok!
150 ezerig keresek 4K felbontású tv-t, 40 coll körüli méretben.
Tudtok ajánlani konkrét típust?
-
blu79
addikt
Sziasztok, nappaliba szeretnénk tv-t cserélni ... mostani Samsung 82cm Full HD és nem smart .... . Max ami elfér az 108-9 cm .
Ezt a kettőt szemeltem ki :
Philips 43PUS6704/12 Smart LED televízió, 108 cm, 4K Ultra HD, Ambilight [link] ,
LG 43UM7600PLB Smart LED TV, 108 cm, 4K Ultra HD, HDR, webOS ThinQ AI [link]
Van valakinek tapasztalata ezekről? A Philips az Ambilight miatt tetszene inkább ... az LG nek lehet jobb a képe?...
Esetleg van más alternatíva ebbe a kategoriába (árba) ?
Vagy a 2 közül melyiket érdemesebb megvenni ? Ha az LG képe sokkal jobb akkor azt venném .. ha kb egyforma akkor a Philipset az Ambilight miatt ... -
PaLa1985
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, 250 ezer Ft körül keresgélek.
Amikben gondolkozok:
Samsung 55Q60R QLED
Sony KD55XG8505BAEPMa voltam MM-ban, kép alapján első blikkre Sony a nyerő, de azon 4k tartalom ment, másikon csak MM-os reklám. Szóval nem volt mérvadó.
Sonynál tényleg fenn áll az, hogy külső vinyókat nem nagyon szereti és nem lehet filmezni róla?
Főként szemből néznénk és amennyire lehet elsötétellve a szoba.
Kettő közül melyiket ajánlanátok?
Meghallgatok más alternatívát is ha tudtok jobbat ajánlani.Köszönöm a választ! Szép estét mindenkinek!
-
AL
addikt
válasz
piero86 #36253 üzenetére
Szia ! Ennek a méretnek az árai sokszor azonosak a 49 - esével, ha elfér érdemes körülnézni.
Az is lényeges, hogy milyen panelest választasz. Ha szemből nézed, akkor a VA panel jobb
( jobb filmekhez és ha sötétben nézed ), mert jobb a kontrasztja és jobb a feketéje, mint az IPS nek. Ha oldalról is nézed, akkor IPS kell, mert oldalról a VA színei torzulnak.
Itt olvashatsz róla.
Ezen az oldalon meg tudod nézni, hogy melyiknek milyen a panelje és az adatait.
Ezek közül tudsz választani.
Üdv. -
stilo18
addikt
Edigitalnal 500k Ft a Panasonic 65FZ800-as oled tv.
Best buy most ennyiért ilyen méretben.
[link] -
Akellla
tag
Első pillanattól tetszett nekem ez Tv ,köszi hogy leírtad ezeket a az első tapasztalataid,bár nekem fontosak lennének azok a dolgok is amiket Te nem használsz.Egyszer pár hónapja valahol 275.000 ért hirdették,most gondolkodás nélkül lecsapnék rá,bár a mostani ára sem elrugaszkodott.Kicsit rágom még a dolgot....mindenesetre használd egészséggel sokáig gratula hozzá. Üdv.
-
Castell
aktív tag
Szia!
Navon TV erősen felejtő. Török. HBO GO nem megy, ha van képernyőtükrözés akkor talán telefonról.
"Ideálisabb lenne egy smart TV mintsem egy TV BOX-os megoldás."
Én a boxos megoldást erősen javaslom neked, ugyanis 10 ezer Ft-ért vehetsz egy boxot, amire egy Corelec rendszer rárakható és ez reggelire megeszi ezeket a TV-be épített smart rendszereket.
LG, Samsung Smart TV-ken van HBO GO, ez az alap minőségi kategória,
de ha mindenképpen olcsó smart TV-t szeretnél, akkor érdemesebb olyan TV-t választani, aminek a smart rendszere nem zárt, vagyis az androidos alsóházas TV-k:
- Dyras (Made in China), csak az Euronicsban kapható, sajátmárka...
- Orion (Made in Turkey)Előbbivel nincs sok tapasztalat, utóbbiról pedig nem sok jót lehet elmondani...
-
AL
addikt
válasz
Victoryus94 #36269 üzenetére
Szia ! Glamour napokon Neten és papírformában is szoktak a műszaki áruházak külön kuponokat osztogatni, persze hogy mire mennyi kedvezmény lesz azt még nem tudni.
Üdv. -
AL
addikt
válasz
Clark_1 #36261 üzenetére
Szia ! A szerver megzavarodott. Háromszor próbáltam menteni az előző levelet, de ilyen zavaros lett. Néhány szót átírt. Ilyen még nem volt.
Ezeket az egyedileg fel lehet használni , csak egy jobb felső sarokba kell beírni a típusszámot.
[link]
Ez igen zagyva lett. Az eredeti mondat az volt, hogy azon az oldalon meglehet nézni a készülékek adatait, csak egy jobb felső sarokba kell beírni a típusszámot.
A felsorolt készülékek az IPS és a VA vegyületén keresztül, teljes egészében felvehetők.Ez is kevert lett. Az eredeti az volt, hogy az Általad jelöltek között vegyesen volt VA és IPS panel, amelyeknek teljesen más a képe ( kontraszt, fekete, stb ) Üdv.
-
AL
addikt
válasz
Clark_1 #36261 üzenetére
Szia! A felsorolt készülékek az IPS és a VA vegyületén keresztül, teljes egészében felvehetők. Itt és korábbi leveleimben olvashatsz a panelekről.
Szintén vegyesen vannak 50 (60) Hz és 100 (120) Hz - es készülékek. Az utóbbiaknak jobb a mozgásmegjelenítése. Ezeket az egyedileg fel lehet használni , csak egy jobb felső sarokba kell beírni a típusszámot.
Végleges döntés előtt egy legjobb, ha egy nagyáruházban megnézed, esetleg egy mintafilmmel próbálgatnád. Lényeges, hogy olyan távolságból és nézési szögből próbálgassad, mint otthon fogjátok nézni. Mindegyiknek más a képe, hangja, stb., Fontos, hogy lássad a különbségeket. Az is fontos, hogy mennyire vagy igényes, mert az árakban 100. ezres eltérések vannak. VA panelesek közül az XF9005, XG9505 és a Q70 legjobb.
Életkora egyiknek sincs garantálva, ajánlatos + 3 év garanciát venni.
Október elején lesznek egy Glamour napok, akkor jó akciók szoktak lenni. Üdv. -
válasz
Akellla #36247 üzenetére
Tegnap beüzemeltem itthon a készüléket és megnéztem pár filmet, sorozatot, egyelőre teljesen elégedett vagyok vele.
A készülék háza nem túl erős építésű, nem túl masszív, de ez csak akkor érződik, ha mozgatod, vagy épp helyezgeted a tévét, amikor a talpain áll, akkor teljesen stabil. A lábai nem a legszebbek, de ez ízlés kérdése. A kábelrendezők jól használhatók.
A beállítás gyorsan lezajlott, jól használható a menüje. Egy szolgáltatói set-top box és egy media player ment rá HDMI-vel, illetve kapott WLAN-t és optikai kábellel megy ki a hang az erősítőhöz, valamint egy bluetooth-os billentyűzet és egér kapcsolódik hozzá.
Amiket nem használok: tv funkciók, smart funkciók, internetes funkciók, hang funkciók, így ezekről nincs igazán mit írnom.
A képe nagyon kellemes, a tesztekben olvasott beállításokat lőttem be, és persze a nyomorult smooth motiont elsők között irtottam ki. Nagyon jól konvertálja fel az alacsonyabb felbontású anyagokat is, megnéztem rajta néhány rész régi SG1-et, a nézői pozícióból teljesen élvezhető volt a film. A 4k-s tartalmak természetesen jobban néznek ki rajta, tegnap az új Pókembert néztük meg, teljesen rendben volt. A betekintési szöge jobb, mint amire számítottam a tesztek alapján, nálunk 0-20 fokos szögben lehet tévézni a helyiség elrendezése és a bútorok beállításai miatt, de ebben a tartományban szemre nem igazán észrevehető a fakulás. A tükröződés valamivel rosszabb, mint amire számítottam, de ez valószínűleg a korábbi készülékkel való összehasonlítás miatt érződik így. A kép, a színek nagyon rendben vannak, és nagyon szépek, mélyek a feketéi, ami hiányzott az előző tévéből.
Az nagyon kényelmes, hogy minden eszközt (szolgáltatói set-top box, media player, erősítő) fel lehet tanítani a távirányítójára, így el lehet pakolni a sok különböző eszközhöz használt egységet.
-
AL
addikt
válasz
tomszli11 #36263 üzenetére
Szia ! Ha beütöd a típusszámokat és a teszt, vagy vélemények szót a google keresőbe ilyen leírásokat és véleményeket olvashatsz : [link]
Az árukereső és az áruházak oldalain is vannak vásárlói vélemények.
Ezt ( Hitachi ) még érdemes megnézni, hasonlóan az Orionhoz már nem az eredeti gyártó, hanem valahol Törökországban gyártják, de az 5 év garancia ( nem mindenhol adnak ennyit, figyelni kell ) kis biztonságot ad.
Szerintem ismeretlen helyen ne vásárolj ( még ha olcsóbb sem ), mert baj lehet a garanciával és a javíttatással ( csak 1 év a garancia, külföldre viszi javítani, stb ).
Az lenne a legjobb, ha egy nagyáruházban megnéznéd őket, esetleg egy mintafilmmel próbálgatnád. Lényeges, hogy olyan távolságból és nézési szögből próbálgassad, ahogy otthon fogod nézni . Mindegyiknek más a képe, hangja, stb., ezért fontos, hogy lássad.
Ezen az oldalon meg tudod nézni az adataikat. Jó vásárlást ! Üdv. -
tomszli11
tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok viszont akkora a választék, hogy egy kis segítség jól jönne.
Nyugodtan írjátok meg a véleményetek, melyikről beszéltek és melyikre rá.
Azért küldöm ezeket mert már szűkítettem az igényeim alapján a következő típusokra.FULL HD:
~81cm:
[Philips 32PFS5603]
[Samsung UE32N5002]
~102cm:
[Thomson 40FD5406]
~109cm:
[LG 43LK5100PLA]
[Philips 43PFS5503]
[LG 43LK5000PLA]4K (alacsony kategóriás):
~109cm:
[Orion 43OR18UHD]Ami leginkább foglalkoztat az a 4K-s Orion tv, ugyanis ár értékben az nagyon jó ajánlat és régebben a Orion elég jó Tv-ket gyártott csak hogy ez megmaradt 2018-19-re is az a kérdés...
Köszi előre is!
-
DaDa
senior tag
Sziasztok! Erkélyre vennék egy 32 "-os "másod" tv-t. Ritkán lenne használva és nem szeretnék sokat költeni, minél kevesebb kábellel megoldva. Ideálisabb lenne egy smart TV mintsem egy TV BOX-os megoldás. Mivel szükséges jack kimenet is így az alábbira esne a választásom: Navon N32TX470FHDOSW. Egész jókat olvasni róla és az ára is nagyon korrekt, de sehol nem találtam arra vonatkozó megerősítést, hogy a HBO GO megy-e rajta. Ez lenne a legfontosabb. Meg tudja valaki erősíteni vagy cáfolni? Esetleg ebben az árkategóriában olyan rendszer, amin megy? THX
-
Clark_1
csendes tag
Sziasztok!
TV-t szeretnék venni egyelőre általános, nappali használatra. Van 3 kicsi gyerekünk és jelenleg mesecsatorna megy a nap nagy részében, este esetleg mi is kapunk egy kis lehetősgét valami kommersz TV műsör megnézésre.
A TV-t hosszú távra (5-8 év) vennénk és bízom benne ez alatt egy kicsit változni fog a felhasználás. (több idő és energia marad egy-egy esti filmre, talán konzol a gyerekeknek stb.)Méretben 55", árban pedig a 300e forint alatti TV lenne a cél.
Most várok arra, hogy a MM-ban hátha lesz újra Samsung 30%-os akció és akkor QE55Q70R vennék, de a most futó Sony akció is tetszik csak az 55XG9505 így is 360e forint. (és ez már egy OLED kifutós ár pl 55C8 volt)
Voltam már boltan előben is megnézni a TV-ket és az ott futó reklámokkal még a a Sony 55XG8096 is elfogadható tűnt. Estleg 55XG8505B?
Az elmúlt időszakban persze már rengeteg TV megfordult a fejemben mint potenciális jelölt és elvesztem a sok infó között (55PUS8503, 55PUS8804, 50/58GX810, 55SK8500, 55SM9010, 55XF9005...)Ti mit ajánlotok erre a felhasználásra? Tényleg jobb lehet nekünk LCD az OLED helyett?
Megéri a Sony XG9505 a felárat a Q70-hez képest? (kb 100e forint, persze HA lesz újabb Samsung akció...)Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest