-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PyroS
senior tag
Sziasztok. Van valakinek tapasztalata a TCL tv-kel? Az Emagon most 5 év gari al jó áron lenne a 65 colos változat.
TCL 65dp602 -
$atirka
őstag
válasz
Steelheart2 #35495 üzenetére
Szia!
VA paneles a Philips, mindenképp jobb mint az LG, szerintem.
Mind2 Direct Led-es.https://www.displayspecifications.com/en/comparison/7a8ec71c5
-
Steelheart2
őstag
Sziasztok.Van egy Lg 49UH668V tipusu smart Tvm és most lehetöségem lenne lecseréllni egy Philips 50 PUS 6704/12 tipusra.Az lenne a kérdésem,hogy az átmérön kivül van e valami elörelépés a Philips javára?Köszönóm szépen!
-
gedikart
aktív tag
Üdv. Milyen TV-t ajánlanátok 43-50" között (Digi FTTH)? Nézési távolság 3,5 méter. Kiindulási pontnak annyit tudok, hogy anyámék 32"-os Samsungja (UE32M5522) közel 2,5 méterről is teljesen élvezhető / nincs távol (IPTV). Amikor nekik kerestem tv-t, akkor inkább korábbi modellt választottam, mert tárgyévi Samsungokból kispórolták a DTS codecet.... Ez a trend azóta is tart? Nem akarok külön média boxot venni. Digi smart cam kapcsán kell valamire figyelni tv keresésnél, vagy ez mára már szabvány, és csak a régi tévéknél számít?
-
SzaLev
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget, tanácsot kérnék.
Ha jól látom talán az 50-es tv-ket éri meg leginkább most venni, mert nem sokkal drágább mint az eggyel kisebb a nagyobbaknál viszont elkezd dinamikusan nőni az ár.
Hétközben napi 1-2 órát működik a tv, jellemzően mesecsatorna a gyerekeknek, inkább háttér mint a figyelem központja.
Hétvégén is főleg TV-adás, esetenként külső vinyóról filmek mézése történik, de nem "házimozi" keretében.
A váltás célja, hogy wi-fi-t tudjon és a telefont/táblagépet "tükrözni" lehessen.200eFt-nél nem akarnék rá többet költeni, kivéve ha valóban indokolt.
A jelenlegi tv-k talpa olyan hogy cca 10fokba el lehet forgatni. mostani kínálatban nem láttam ilyet, így ha van olyan típus ami tudja ezt az előny lenne.
Előre is köszönöm -
weres78
senior tag
válasz
Partizan182 #35424 üzenetére
Nagyon jó ajánlat volt. Gyönyörű képe van, köszönöm szépen! Ja, és elfért az 55.
-
Castell
aktív tag
Ha tartósság ill a gyors működés a szempont, akkor LG.
viszont a Philips sokkal jobb szolgáltatásokat nyújt, pl. Pixel Plus HD és jack csati, de a Philipsnek egy kicsit lassabb a működése és a menüje is bonyolultabb.
Egyébként mindkét típust Lengyelországban csinálják.
Összegezve az LG-re dől a mérleg, ha nem fontos neked pl. a jack csati.
-
psg5
veterán
ezt a kettot neztem ki.ennyiert ekkora jobb valasztasvan?
-
LG 32LM6300PLA
Erről a tv-ről van esetleg tapasztalata valakinek? 32 coll elég lenne, ebben a kategóriában ez egy drága és felszerelt típusnak tűnik elég jó adatokkal. Ennyiért lenne 43 collos uhd az igaz, azonban nincs szükség erre a felbontásra és tapasztalatom szerint a sima tv adások és a kisebb felbontású filmek rosszabbul néznek ki uhd panelen, mint egy full hd-n. Mit gondoltok ezekről?
-
Castell
aktív tag
Persze, Lg és Samu jók, de a belépő kategória náluk nagyon fapad. Pl. képfrissítési index gyatra.. És szinte alig van csatlakozó rajtuk. Philipsekre háztól házig gari van, 2 év, jó felszereltség már az alsó kategóriában is.
Strongot Kínában csináltatják, de ha van időd, akkor az Euronics-ban pl. megnézheted élőben is:https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/strong/srt-40fz4013n-p447960780/
A másik, hogy látom neked számít a gari. A Hitachi TV-kre most 5 év gar van, szintén jó áron elérhetőek. Bár ez, ha jól tudom török gyártmány.
Alapesetben 2 év gar van a tv-kre. Tán megbízhatóságban LG-re szavaznék, de sok minden számít, ma már plusz garit is lehet venni pár ezer Ft-ért...
Ha nem tudsz dönteni, javaslom, hogy nézz be a Media-ba és az Euronics-ba.
-
$atirka
őstag
Köszönöm a válaszod, értem is ezt a részét, de engem inkább az alapkérdésem foglalkoztat, hogy:
IPS Direct LED, vagy VA EDGE LED? Tehát a háttér világítás!
Ezek ketten konkrétan elérhető árúak, pl VA Direct LED-el már kiesik a keretből (Telekom listán lévőkből)
Valószínű nem létezik erre tökéletes válasz, cdsk próbálkozom...
Sony meggyőző lenne, főleg amit írtál róla, csak az Android részétől tartok picit.Tévét / Filmet inkább szemből nézünk, de persze előfordul, hogy háttérnek megy valami és oldalról néznénk, ha VA panelos lenne, szerintem nem zavarna a minőség romlás, mivel az csak egy mellék tevékenység... Tehát alapvetően jó lenne a VA-s is...
-
AL
addikt
válasz
$atirka #35471 üzenetére
Szia ! A háttérvilágítás az IPS - nél és a VA - nál is lehet él és direct led is : [link]
Mindegyiknél lehetnek bevilágítási hibák, inkább az a fontos, hogy milyen szögből nézed, mit nézel inkább és nézed e sötétben .
Ha szemből nézed és szereted a nagyobb kontrasztot, akkor a VA paneles ajánlott, ( sötétben is ez a jobb ) ezeknek jobb a feketéje, mint az IPS nek, de rosszabb a betekintési szöge. Ha oldalról is nézed, akkor IPS a jobb ( ez a középvonaltól való eltolástól is függ, milyen szögből nézed )
A VA panelnek többszöröse a kontrasztja, mint az IPS nek. Mindkét paneltípusnak van előnye és hátránya.
VA panelnél, ha oldalról nézed a torzulás mértéke ( torzulnak a színek ) attól is függ, hogy mennyi a nézési táv .
Nagy különbség van a panelek között, még azonos háttérvilágítás esetén is.
Itt olvashatsz róla : [link]
Az 55XG8196 - os Sony az 50 Hz - es kategória felső szintjén van . 50 Hz, IPS panel, Triluminos , nem valós 10 bit és androidos .
Az Általad jelölt tévék mind idei kiadásúak, még kevés tapasztalat, vélemény van. Talán a saját topickjukban
( Samsung, LG, ) többet tudnak róluk.
Üdv. -
Castell
aktív tag
Alsó kategóriában kerülendő: Gaba, Dyras, Orion, Navon, Hyundai és társai.
Philips jó választás lehet a belépő kategóriában.
Amit még említenék, hogy a Strong szépen fejlődik, pl. 40"-os modell kapható cca. 65 ezerért. Múltkor szereltem össze egy példányt és konkrétan anyagminőségben nagyon jónak tűnt. Mérfőldeket ver a török Orion és társaira. A kép is jó volt. A fém láb pedig feltette a pontot az i-re. Egyébként a Strong made in china, de kidolgozásban nem a "Gaba" féle...
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Tudom nem innen kellene kezdeni, de melyik a legvallalhatobb kepminosegu 81-100cm tv amivel nem kell egy ev mulva szervizbe menni 65k maximumig?
-
$atirka
őstag
válasz
Hallosz #35473 üzenetére
Eddig még nem volt lehetőségem MM-ba menni, itt meg nálunk az egyik Telekomban, ahonnan lenne a tévé, ott csak egy van kirakva. De szerintem a második üzletükben sincs több. Szóval ez most nem járható út és inkább maradnék a száraz adatoknál és a Ti tapasztalatotokra hagyatkoznék...
-
Hallosz
senior tag
válasz
$atirka #35472 üzenetére
Megfogadtam All tanácsát. Pendrivera másoltam egy filmjelenetet 4 féle minőségben, és ezzel mentem az áruházakba. Rendesk voltak, megnéztem a felvett filmeket, nagyon hasznos volt, hogy nem a demó anyag alapján döntöttem, és nem otthon szembesültem a valódi képélménnyel.
Magam is csak javasolni tudom mindenkinek. -
$atirka
őstag
válasz
$atirka #35471 üzenetére
Egy új versenyző színre lépett, tetszik amit látok, szimpatikus a Sony márka, meg hát cinkelitek rendesen az LG IPS+t!
A Sony IPS az jobb? Főleg Direct LED-el...https://www.displayspecifications.com/en/comparison/cae9c6cb6
-
$atirka
őstag
Sziasztok, újra egy kérdés!
Melyiknek van több értelme?
VA panel Edge LED vagy IPS panel Direct Led?
Lehet rosszul közelítem meg a dolgot, de Edge ledet nem szeretnék, viszont a VA jó lenne...
Konkrétan erről lenne szó, 4 tévé:
Telekomos lehetőségekből kell választanom és 200 fölé nem akarok menni.
De ha végképp Döntésképtelen leszek, akkor maraf egy LG Direct Led-es...Kösz szépen a segítséget!
...és Hallosz-nak is a tegnapiért
-
matyifej
tag
Sziasztok. Tv vásárlás előtt állok. A pénztárca plafonja kb 400.000 Ft. Ebből valami normális Qled vagy AMOLED kijon? Méret az kb 55" vagy 65" lenne ami érdekel. PS-ezesre (következő generációval együtt) és filmezesre lenne használva. Lehet túl sok az elvarasom ennyi pénzért, de hátha tudtok nekem ajánlani valamit. Előre is köszönöm
-
z123456z
őstag
Szia. Köszönöm, de már teljesen világos minden. Apám nem tudta rendesen elmondani, hogy mit mondtak neki telefonon, de közben megküldték emailben is. Tehát ugyan ezt a típust kapja, bontatlan újat a tvraktár nevű boltból. Mondjuk nem ott lett eredetileg vásárolva, ezért nem értem, hogy oldják meg, de nem is érdekel. Annyira zavaros az egész, de lesz egy új tévéjük. Csak közben vettek egy másikat. Mondtam, ezt ki se bontsák, adják el.
-
togaba
tag
Sziasztok!
Létezik olyan mindenki által hozzáférhető tesztanyag, ami megmutatja a tévék közti különbségeket?
kösz.
-
AL
addikt
válasz
tangalele #35461 üzenetére
Szia ! Szerintem kevés tapasztalat van ( itt ) ezekkel. Az lenne a legjobb, ha a saját szemedre hagyatkoznál és végignéznéd őket egy nagyobb áruházban. Itt és az áruházak oldalain is olvashatsz véleményeket :
LG :
[link]
Hitachi :
Ezt sem ismerem, csak az 5 év garancia mit gondolom, hogy érdemes megnézni : [link]
Nem minden üzletben adnak rá 5 évet, érdemes figyelni. [link]
[link]
Orion :
[link]
A felbontásokra ( HD, FHD, 4K ) még érdemes figyelni, az is befolyásolja a képminőséget és az árat. Üdv. -
mutyi
senior tag
Mit javasoltok 40-43 colos méretben?
Hálószobában lesz nézve és picit felfelé kell majd nézni,mert fekve nézve a tv magasabban lesz elhelyezve.
Samsung lenne preferálva,mert most is egy 55MU7002 van, szóval hasonló kategóriájú kellene. -
AL
addikt
válasz
z123456z #35458 üzenetére
Szia ! Minden készüléknek van egy típusszáma, ez alapján szokták adni a cserekészüléket. A cserekészülék nem lehet minőségileg alatta. Pl. : 55X8505 volt egy 2016 - os 100 Hz es modell, akkor ezt egy azonos sorozatú (8505 ) , de újabb modellre cserélik ( tavalyi XF, vagy a mostani XG sorozat ).
Nálad is így kell, hogy csinálják, ha 100 Hz es volt a tévéd, akkor nem adhatnak 50 Hz est.
3D már sajnos nincs.
Így is kaptam már cserébe, de volt hogy az elromlott készülék árában csereutalványt kaptam és azt az adott üzletben ( ahol a korábbi tévét vettem ) levásároltam. Mindig megkérdezték, hogy úgy megfelelő e.
Még azt is megkérdezték, hogy jó e a csere modell kijelzője ( VA, IPS ) .
Javított, használt készüléket nem adhatnak. A Te tévédnek nem tudom, hogy melyik tavalyi, vagy idei modell felel meg az adatai alapján. Üdv. -
prime77
aktív tag
válasz
Partizan182 #35453 üzenetére
Köszönöm megtisztelő válaszodat!
Nem is gondoltam volna, hogy ekkora a különbség amit mondasz. -
z123456z
őstag
Pontosan mit jelent hogy hasonló vagy nagyobb tudású készülék? Az árat veszik figyelembe vagy magát a tudás t? Ez 3D-s készülék, elvileg ugye ezekben jobb a panel, legalább natív 120hz-et kell tudniuk ha jól tudom. Lehet ragaszkodni hozzá csere esetén, hogy egy 100 hz-est készüléket adjanak?
-
AL
addikt
válasz
z123456z #35454 üzenetére
Szia ! Szerintem nem kell félni. Nekem már többször volt hasonló garanciális cserém. Az ugyanolyan készülék, azt jelenti, hogy hasonló, vagy nagyobb tudású készüléket kell adniuk ( méret, típus, tudás ). Mindig az azévi készülékek közül lehetett választani. Ha betelefonálsz biztosan részletesen elmondják. Nálam mindig megkérdezték, hogy elfogadom e a felajánlott készüléket, vagy más szeretnék (kisebb, nagyobb). Üdv.
-
Közben sikerült leszűkíteni a kört két típusra:
Mindkettő full hd, wifi stb, 2 év garancia. Lg vagy Samsung szerintetek? 4k tvt gondolom nem érdemes venni ekkora méretben.
Köszönöm szépen!
-
z123456z
őstag
válasz
z123456z #35412 üzenetére
Kicsit off.
Szóval faternak visszaszólt a szervíz, hogy gazdaságtalan a javítás, kapnak helyette egy ugyanilyen, originál dobozos darabot. Elképzelhető, hogy elő tudnak kukázni egy bontatlan új készüléket egy több, mint 4 éves modellből, vagy csak rá akarnak sózni valamit egy 74 éves emberre? Ez egy unionos fényhangos biztosítós garancia.
Köszi. -
törölt tag
Szevasztok!
Nagynenemnek szeretnek TV-t vasarolni a regi kepcsöves helyere.
Kb 100K környeken mi a best buy?
En a LG 43UK6470 4K UHD Smart LED Tv-t szemeltem ki.
Szerintetek?
Kösz elöre is! -
prime77
aktív tag
Szervusztok!
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy szerintetek melyik a jobb televízió?
LG OLED 65C8PLA vagy LG75SK8100PLA
És még egy kérdés!
Az LG75SK8100PLA ugyanaz mint az LG75SK8100?
Mert az Emagnál 885 ezer forint, az Euronics-ban pedig 600 ezer!https://euronics.hu/termekek/lg-75sk8100-4k-ultra-hd-smart-tv/p/222444
https://www.emag.hu/lg-super-uhd-smart-televizio-190-cm-4k-ultra-hd-75sk8100pla/pd/DRTRVFBBM/?X-Search-Id=cb14591a8b58b08d6714&X-Product-Id=40908420&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view
Köszönöm szépen a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest