-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
redbull86
aktív tag
Valaki tud segíteni akkor ?? feljebb irtam.
-
tylerddd
veterán
Hello! Ismerősnek keresünk Telekomos ADSL nethez 10-12k körül vályog házba, kb. 80m2-re lehető legjobb megoldást routert illetően. Eddig sem volt komoly cuccosuk, valami 6-7k-s TP-Link, szóval nem kell túspilázni a témát, csak elég öregecske már és max. ennyit hajlandóak kiadni érte. Márkában nincs megkötés, az ár a lényeg. Köszi!
-
Whysperer
addikt
válasz
Cirbolya_sen #75192 üzenetére
javulásra? 5-s settings meleltt 40 fps helyett 10-es settignsen 60 fps azért elég nad differencia nem? és a Steames [link] megoldással nagyon észrevehető volt a javulás és a laptopom sem izzot,hanem szinte filmnézés kategóriában ment
-
Whysperer
addikt
Sziasztok.
Olyan hálózati dologban tud valaki segíteni nekem ,hogy teamviewer vagy LogMeIn vagy melyik az a program amivel tudok úgy remotebe irányítani egy DESKTOp gépet egy laptoppal mondjuk ,de úgy ,hog y ne interneten keresztül Remotolja aminél kisebb delay végett ,hanem a belső hálózaton? Vagy esetleg van olyan Router ami softwaresen tud ilyet 2 gép között egy épületben?
Ezt azért krédezem ,mert a Steamen lett egy olyan opció ,hog y desktopomon van a játék és a mivel az egy GTX 1080 és stb.vel rendelkező gép így a játékok nagyon jól futnak rajta. a laptopom meg egy i3 + gt940-es gép. Viszont ezzel a steam opcióval tök jól futnak a játékok rajta úgy,hogy a laptop nem melegszik fel stb. Viszont a World of Warcraftban ilyen opció nincsen és szeretném kipróbálni ,hogy milyen lehetne úgy laptoppal irányítani a WOW-t
-
redbull86
aktív tag
Sziasztok
rooter vásárlás előtt álok,.
Digi 1000 es nethez lenne,..
a lényege, hogy gép nélkül külső hdd ről tudjon önálóan torrentezni,.
és a házban lévő berendezéseket kiszolgálja, és a rákötött hdd tartalma elérhető legyen a hálózaton,.ASUS RT-AC66U B1 ezt néztem ki,. meg felel ezeknek a feltételeknek ?
-
avena71
tag
Üdv!
Ez a router ajánlott Digi mobilnethez?
A 3. verzió:Wireless CPE 4G Wifi Router Portable Gateway FDD TDD LTE WCDMA GSM Global Unlock External Antennas SIM Card Slot WAN/LAN PortVagy inkább egy Huawei itthonról használtan? LAN kellene mindenképp
Ez majdnem ugyanaz:4G LTE CPE Wifi Router FDD TDD Broadband Unlock Mobile Hotspot Wireless Dongle Mifi Gateway with Cat6 300Mbps LAN Port
Köszi
-
woodworm
veterán
válasz
virkir #75183 üzenetére
A lényegesen rosszabb kondíciókkal vitatkoznék, árban tényleg nem jó, ezt pont nemrég veséztük, de helyette ott az ac66u b1, az ac65p akciómentes árában.
Korábban már ki lett ez beszélve, hogy kb. az emberek 1%-át érinti a kihegyezett torrentes téma, miközben minden második ember wifi roamingot szeretne. Az pedig hiányzik az ac57u-ból és az ac65p-ből. -
Kakaduku
senior tag
válasz
Gubek-Einste #75169 üzenetére
95 m2-es kertes ház, 30-as fallal. Sok eszköz kábellel lenne megoldva, pont a sebesség miatt, azok az eszközök, amik wifire fognak csatlakozni, azok nem annyira fontosak és elvannak kisebb sebességgel is pl. klíma.
Nincs egyéb igényem a készülékkel szemben, jól konfigurálható, felhasználóbarát legyen. Az árral kapcsolatban nincsenek kikötéseim, de nyilván jó minőséget szeretnék és ne legyen 100 ezres nagyságrendű.Amiket ajánlottál azokat néztem. Akkor azok vállalhatóak?
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
TP-LINK WR740N-ről lenne szó, hogyha wifi-n keresztül torrentezek akkor azt csinálja a router hogy eldobja a jelet és kell neki 10 perc míg újra visszajön a jel.Tudom, gyenge ez a router ahhoz hogy torrentezzek vele.
De itt tényleg egyidejűleg 1 slot-ról van szó és mindössze 30Mbit-es internettel.
Egy 2GB-os fájl is kitudja akasztani.Megfogtam a tápegységét, tűz forró ilyenkor amikor eldobja a jelet.
Talán érdemes lenne cserélni tápot, vagy tök felesleges?Nem tudom hány éves lehet a router de már annyira régi hogy maga a fehér szín teljesen el van sárgulva rajta.
Ekkora sebességhez egy TP-Link TL-WR841N nagy előrelépés lenne?
-
mrmft
senior tag
válasz
vargalex #75179 üzenetére
Ha ezekben a kanikulakban tartja ezt es evek ota mennek igy, akkor ez erdekes? Biztos lehetne hidegebb is, ez ilyen, igy is teszi a dolgat. Merlin atlal irt ertekek ezek, nem homeroztem. Most 65 fokot ir, 6-tol dolgozom az ota megy. Ha megfogom a keszulekhazat meg langyosnak sem neveznem, itt mellettem a kutya feje melegebb, sokkal pedig arnyekban alszik. Az iroda most 27 fokos.
-
mrmft
senior tag
válasz
TeeJay #75177 üzenetére
Neked kulon ajanlo kategoria kellene: gigabitet torrenten maximalisan kihasznalni kivanokank.
Az alatalad kazannak titulalt AC66U B1 rokona, AC68U E1 van nalunk a csaladban tobb is es egyik sem melegszik (WiFi nelkul 65-68 fok processzor homerseket, WiFivel 75 korul ilyen melegben is), FTTH nettel. Akkor ilyenkor mi van, ez en keszulekem sz@r? Mondjuk itt nem torrentezik senki 24 oraban, altalanos felhasznalas van: 1-2 TV-n stream (Netflix, HBO GO) levelezes, bongeszes, frissitesek es munka dokumentumok toltese, e mellett 2-5 mobil eszkoz szinkronizal.
Nagyon elment ez a topic a torrent kepesseg szerinti ajanlas vonalba. Elhiszem, hogy valakinek ez a fontos, de akkor emeld ki, hogy torrent miatt ajanlod, egyeb funkciok szerint lehet hianyos, vagy siralmas teljesitmenyu szemben egy masik eszkozzel amit pl. toroltetnel az ajanlobol. Abban igazad van, hogy ami mar ujkent nem kaphato azt lehetne jelolni, de ha anno nepszeru volt, es elofordulhat hasznaltkent is attol meg nem torolnem, hogy akinek ez az arsav az elerheto annak is legyen hasznos informacio.
No offense, peace. -
TeeJay
félisten
válasz
woodworm #75176 üzenetére
ha megnézed az ajánlót a gigás nethez ajánlott routerek feléről kiderült hogy közel maxon tudja csak
egyre több helyen van gigás net FTTH-n (DIGI és Telekom) és jön a panasz hogy egy kis torrent mellett lassú a böngészés meg forró a router
ezért lenne jó így átalakítani az ajánlott listát
amúgy is a topikgazda is azt a 4-5 routert ajánlja mindenre szóval nincs értelme 15-öt ajánlani
AC57U, 65P, 85P, Xiaomi 3G ahova ezek nem felelnek meg ott spéci igény van oda lehet akkor másból választani, ez a 4 a kérdezők 98%-ának tökéletes választás -
TeeJay
félisten
válasz
woodworm #75174 üzenetére
azért írtam ha nem is törlik de átmehet az 500megabites listába
és gigabithez csak az maradjon ami gond nélkül át viszi
mivel nem kapható így már csak max a hardveraprósoknak jó a lista
amúgy is ha jól látom beépített antennája volt csak és az mindig hátrány a 2-3-4 külső antennáshoz képest -
woodworm
veterán
válasz
TeeJay #75173 üzenetére
Ez az egyetlen különbség!
Ha hwnat mellett 0 terheléssel fut a 2/4 magos soc, akkor az egymagos sem fog terhelődni emiatt. Sokan a használt kínálattal is összevetik a listát, csak azért, mert újonnan nem kapni, még kár törölni. Az n56u ugyanolyan slágertermék volt, mint jelenleg az ac57u vagy ac65p, maga a hardver öregedhet, de az alap nem romlik. -
TeeJay
félisten
válasz
woodworm #75172 üzenetére
mert csak 1magos Mediatek van benne az 57U-ban meg a 2magos/4szálas
és árban igencsak drágább a 56U B1 mint az erősebb 57U
arról nem beszélve hogy arukereso nem is listázza ergo nem kapható sehol szinteamúgy is felesleges 15routert ajánlani
inkább fele annyi legyen de azok kaphatóak legyenek jó áron 100 kiskerben és legyen velük tapasztalat -
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste #75167 üzenetére
tényleg nem akarjátok az ajánlót frissíteni?
pár router ami a gigabit sebességig van ajánlva átmehetne 500megabit listába
ezek itt :ASUS RT-N56U
ASUS RT-N56U B1
ASUS RT-N65U
ASUS RT-N66U
ASUS RT-AC55U
ASUS RT-AC56U
ASUS RT-AC58U (rezeg a léc nincs HWNAT)
ASUS RT-AC66U
ASUS RT-AC66U B1 (rezeg a léc nincs HWNAT)
ASUS RT-AC68U (66U B1 azonos nincs HWNAT)
ASUS RT-AC87U (rezeg a léc nincs HWNAT)
TP-LINK Archer C8 (Broadcom proci nincs HWNAT)
TP-LINK Archer C9 (Broadcom proci nincs HWNAT)ezek így mehetnének a levesbe mert gigás netnél a nagyrésze 80-90% terheltséggel elvérzik mivel nincs HWNAT vagy ha nem is törlitek minimum átkerülhetne az 500megabites kategóriába!!!
helyette bemehetne gigabites sebességig
az
ASUS AC57U(AC1200GU), AC65P, AC85P, AC88U(nincs HWNAT de a dualcore 1,4GHz proci elbírja), AC86U(HWNAT képes), Xiaomi 3Gna ki csinálja meg?
-
Syl
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #75168 üzenetére
Köszönöm
-
válasz
Kakaduku #75154 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Sajnos a SIM kártyás eszközök elég drágák.
Ajánlható eszközök: TP-Link Archer MR200/MR400, Asus 4G-AC53U/4G-AC55U/4G-AC68U, D-Link DWR-953, Huawei B525/E5180 (Cube)
-
-
válasz
intensa_man #75152 üzenetére
Asus AC65P a mostani best buy típus.
-
válasz
tothjozsi96 #75150 üzenetére
Illetve érdemes valami moddolt FW-t tenni az router-re?
Új eszköz beszerzése előtt érdemes lenne tenni egy próbát.Célszerű cserélni az eszközt olyanra ami már tud 5Ghz-et is?
Mindenképpen, egyáltalán nem érdemes már csak 2.4 GHz képes eszközt venni. -
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #75164 üzenetére
sebaj a router már megvan hozzá aztán csak idő kérdése hogy jön végre az az optikai szál a lakásba
-
vargalex
félisten
válasz
TeeJay #75161 üzenetére
Azért a "hamarosan mindenhol FTTH net lesz pppoe mellett" elég erős kijelentés... Pl. nálunk biztos nem lesz. A Digi nem is tervezi (beszéltem velük és biztosra mondták, hogy 5 éven belül nem lesz), pedig a szomszédban van (csak ők teljesen más oszlopról kapják az áramot is, mint mi). Telekom optikáról pedig szó sincs a környéken, csak réz van. Így marad az UPC. Pedig Budapest, Zugló...
-
TeeJay
félisten
Kettőt jelöltél meg amitől van azóta jobb ráadásul jobb áron, nem kötelező hallgatni ránk csak utána nem kell sírni hogy viheted vissza a boltba mert nem elég erős.
Jelen állás szerint hamarosan mindenhol FTTH net lesz pppoe mellett és oda az AC57U vagy AC65P vagy AC85P vagy Xiaomi 3G routert érdemes venni -
Gregorg
tag
válasz
woodworm #75158 üzenetére
Máshogy fogalmazok. A kérdés arra irányulna, hogy ilyen custom romok nyújtanak több, jobb funkcionalitást, vagy kiforrott megoldások mint pl a Mikrotik (ami még megfizethető).
Azt látom, hogy a támogatott eszközök listája nagyon összevissza van, nem is könny customra olyan eszközt választanom, ami egyrészt megfelel sávszélben nekem, másrészt támogatott és költségkeretbe belefér.Tehát az lenne a lényeg, hogy custom vs nagyobb gyártó OS.
-
woodworm
veterán
válasz
Gregorg #75157 üzenetére
DDWRT-ből kinőtt Tomato?
Szerintem nézz utána a rendszereknek, mert ha valamelyik szimpatikus, az nagyjából behatárolja a rendelkezésre álló eszközök körét. Pl. a C7-re ddwrt és openwrt érhető el. Az új C5v4-re lehet semmi, esetleg ddwrt.
Lehet már megmosolyogtató, de a mostanában ajánlott asus ac57u-ra elérhető openwrt és padavan, nem túl drágán beszerezhető. Ha vársz egy kicsit és vargalex végez az ac65p-vel, akkor arra lesz openwrt. Sokkal erősebb, mint a C7, sok ram, nagy tárhely, ideális alap openwrt kísérletekhez.
A mikrotiket csak azért hagyom ki, mert nincs annyi tapasztalatom vele, hogy érdemben tanácsot adjak hozzá. -
Gregorg
tag
Sziasztok,
routert fogok venni, de ha már veszek, akkor jól kitanulnám a teljes kirű biztonsági beállítások kezelését.
Kérdés, hogy induljak el egy Mikrotik RouterOS-es vonalon, ami mégse TP-link kantegória már, vagy DDWRT-ből kinőtt Tomato, vagy Merlinnel, esetleg openWrt-vel több funkcióhoz, beállításhoz juthatnék? Melyik irányba lenne érdemes elidulnom?
És ha custom os-ezek, akkor archer c7-re vagy c5-re gondoltam.
-
Kakaduku
senior tag
Sziasztok!
Router választás előtt állok 4G mobilinternethez kellene. Fontos szempont lenne, hogy a készülék fogadja a sim kártyát és ne USB stick-es legyen.
Mi a véleményetek, ajánlásotok?
Köszönöm! -
Syl
nagyúr
Asus RT-AC57U router Digire kötve milyen DDNS-t használjak? A saját, .asuscomm.com megbízható? Vagy inkább más javasolt?
-
intensa_man
tag
Sziasztok!
Milyen most az ajánlott router kb br35k magasságában? Egy netgear R6400 ment tönkre, ezt kell cserélnem.
Köszönöm! -
Sanyi.mTs
addikt
Tudom, hogy sok munka, de várható, hogy az összefoglalóban szereplő ajánlások frissítésre kerülnek? Az ajánlók szerint utoljára 2014-ban volt frissítve a lista
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
TP-LINK WR1043ND v2.1-et használunk itthon, igazából minimális problémákat leszámítva nincs gond a router-el.
3 iPhone csatlakozik rá, hogyha bekapcsolom a telefonon a Wifi-t sokszor jó ideig tart míg rátud csatlakozni.
A másik dolog pedig az hogy ha YT-ot nézek telefonról sokszor csinál olyant hogy megakad a videó és hiába pörgetek bele, nem tud mit kezdeni vele. Olyan mintha elmenne az internet, pedig nem szakad meg az internetkapcsolat mert ha megnyitom a Safarit ott behozza a weblapokat, csak a YouTube alatt szokott így viselkedni.Kérdésem az lenne hogy érdemes lenne esetleg cserélnem valami komolyabb eszközre?
Nekem szimpatikus a TP-LINK de az a problémám vele hogy nem igazán jön ki hozzá semmilyen FW javítás, 2015.09.-i az utolsó update hozzá, az nem tegnap volt.
Igazából magát a wifi jelet csak ez a 3 telefon használja, minden más kábelről megy, olyan tekintetben meg tök mindegy a dolog.
Célszerű cserélni az eszközt olyanra ami már tud 5Ghz-et is?
Illetve érdemes valami moddolt FW-t tenni az router-re?
Köszönöm.
-
poolbig
aktív tag
Hali!
Egy AC-66U B1-et használtam eddig USB-s LTE modemmel. Sajnos az USB port sebessége bekorlátozta az internet sebességet, egyszerűen nem volt hajlandó 20Mbit/s-nál gyorsabban menni a letöltés. Vettem egy Archer MR400-at, ebbe már közvetlenül belemegy a SIM. Ezzel csodásan megy 80-90 Mbit/s-mal a net. Csakhogy dobálja a klienseket nemcsak wifin, de még LAN porton is. El vagyok keseredve. Ötlet valakinek? Másik megérős SIM kártyás router ami megbízhatóbb, vagy egyéb ötlet? -
-
Payaba
tag
Sziasztok!
Routert keresek az alábbiakhoz:
3 db LAN PC (ezen időnként torrent)
2-3 db wifi notebook
2-3 db telefon
3-4 db wifi ip kamera működéséhez. (A kamerákat majd most vennék.)
A net: pr-telekom 240 mbit
Ehhez elég egy Asus AC65P? vagy mi lenne az ideális 30 eFt-ig? -
adika4444
addikt
válasz
farkas-j #75141 üzenetére
Nekem van egy 66U B1. Régebben fő router volt, most már az egy MikroTik, forrófej meg csak egy switch AP.
Így is fűt mint a kazán, még ilyen AP módban is fel tud menni a CPU terhelése 10--15%-ra, amin azért nem kicsit röhögök. Az íróasztalt simán átnyomja a hőjével, alulról érzem a lapon, hol a router. Van az alján vlmi matrica, a hőtől már az is elmászott rajta.
Majd egy évig használtam, annyi elég is volt ebből a csodából, nem ajánlom senkinek. Van nála rosszabb is, de ha van jobb, és olcsóbb is akkor egyértelműen azt érdemes venni...
-
farkas-j
őstag
Én is majdnem beleugrottam az AC66U B1 villanyrezsó vásárlásába. Óriási szerencsémre TeeJay pont az idő tájt tette közzé router tesztjeit, amiért rendkívül hálás vagyok! Némi utánaolvasás után én is inkább az AC65P mellett tettem le a voksomat, és még szerencsém is volt mert pont akkor lehetett olcsóbban hozzájutni. Jó döntés volt! Hiába van pillanatnyilag "jobb támogatottsága" az AC66U B1-nak ha minden megizzasztja és nincs benne HW NAT. Ma már egy háztartásban általában nagyon sok eszköz kapcsolódik a hálózatra így kell(ene) az "erő". Az lehet, hogy az AC66U B1 processzorát magas hőmérsékletű üzemre tervezték, de a készülékben lévő elektrolit kondenzátoroknál kérdéses, hogy ezt hogyan fogják hosszútávon tolerálni. A szakmámnál fogva (híradástechnikus) napi szinten javítok elektronikákat. Tapasztalataim szerint a hibák 90%-át az elektrolitkondenzátorok kapacitás csökkenésére és ESR érték romlására, vagy ezek következményeire lehet visszavezetni. Az elkóknak két nagy ellenségük van, a magas hőmérséklet és a magas frekvencia. Kíváncsi leszek, mikor kezdenek el jelentkezni az első bizonytalanságok a routerek működésében. Olvasva az AC66U B1 topikját nem tartom normálisnak, hogy a tulajok egy része mindenféle (esetenként nem olcsó) ventilátoros hűtéseket fabrikálnak hozzá, hogy javítsák a hűtését. Szoftveres oldalról meg Vargalex fórumtárs véleménye erősen irányadó :-)
-
vargalex
félisten
A kollégák azért ajánlották mást, mert átlagos felhasználásra jobban megéri.
Az nem indok, hogy olyat ajánlottak, amit a kérdező nem vetett fel. Ha pl. két egyáltalán nem ajánlottat írna, te sem azok közül választanál neki.
A mesh funkciót szerintem otthon nem sokan használják. De gondolom neked is több routered üzemel együtt, ha neked ez fontos. -
mrmft
senior tag
válasz
vargalex #75137 üzenetére
Abban nyujt tobben, hogy mindenfele Linuxos mokolas nelkul egy sima tallozassal frissitheto ra Merlin, valamint az AC66U B1 mar eleve elo van keszitve olyan funkciokra amit mashol utolag scriptekkel telepitheto (pl. p2p kliens, stb..) igy atlagos usernek sokkal egyszerubb vele az elet. Te azert jelentosen jobban ertesz ezekhez mint az atlag. Elhiszem, hogy az 57 / 65 van akinek jo router, de ket masik routert irt amibol valasztana... En pl. az AC68U-mat biztosan nem cserelnem egyikre sem mert szuksegem van hardveres WiFi gombra, valamint a Mesh-re. Ezt pedig tudtommal csak a AC66U B1 tudja a fentiek kozul (Mesh).
-
vargalex
félisten
Az RT-AC57U már OpenWrt által támogatott, az azonos SoC miatt az RT-AC65P is várhatóan az lesz. Így sem szolgáltatásban, sem hibajavítás sebességben nem nyújt többet (sőt) a Merlin firmware...
Valamint gyaníthatóan Padavan firmware is lesz mindkettőre, illetve ismerve a DD-WRT fejlesztő OpenWrt forrásból történő másolásait, valószínűleg DD-WRT is lesz. -
mrmft
senior tag
válasz
TeeJay #75135 üzenetére
Nem hiszem, hogy az emberek altalanos felhasznalas alatt azt ertik amit te itt felsoroltal. Szolgaltatasokban, supportban, jovobeli bovithetoseg (Mesh) szempotjabol nagysagrendekkel jobb az AC66U B1 mint barmi mas ami toled elhangzott. Foleg, hogy az volt a kerdes az altala emlitett ket router kozul melyiket valssza. Merlint nem csak a nehany plusz szolgaltatasa miatt erdemes feltenni, hanem a relative gyors hibajavitasok miatt is.
-
TeeJay
félisten
kivéve ha gigás pppoe neted van és szeretnéd használni is úgy 2-3-4 eszközön egyidőben le és feltöltéssel is
(valaki youtube, másik torrentezik, harmadik játszik, negyedik viberen videóhívást csinál)mert akkor szeretni fogja azt hogy maxon jár a procija
a Merlin meg oké sok mindent lehet benne állítani de azt az emberek 5%-a ha kihasználja
szóval AC57U vagy AC65P vagy Xiaomi 3G (itt viszont okosítani kell mert gyárilag kínai FW) -
TeeJay
félisten
egyiket sem
az első wifiben nagyon bitang mert wave2 MU-MIMO-s már
viszont a 4magos procija nem HWNAT képes így gigás netnél 80% körül fog tekerni mind a 4 magmásodik meg még régebbi Broadcom procis
AC wifije 50-60megabitekkel lassabb ugyanabban a környezetben
ráadásul fűt mint egy kazán, az alaplap mindkét oldala masszív bordával van és úgy is 70fokos
ja és még HWNAT sincs benne, gigás netnél 90% feletti procival tudja csak megoldaniami ajánlott ezek helyett
ASUS AC57U
vagy most bestbuy AC65P
ezek HWNAT-os routerek utóbbi szintén wave2 MU-MIMO wifi vezérlővel
ugyanazt tudja mint az AC58U csak kvázi üresjáratban kitekeri a gigás pppoe netet is valódi HWNAT tudásával -
hl225
tag
Sziasztok!
Mivel egy árban van, általános felhasználásra melyiket éri meg jobban megvenni illetve melyiknek erősebb a wifije:
Asus AC58U vagy Asus AC66U B1 -
Tod_5
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #75127 üzenetére
Köszönöm
-
-
Tod_5
csendes tag
Sziasztok!
Egy wifi routerre lenne szükségem, a következő feltételekkel:
- nem kell gigabit
- AP-ként üzemelne, tehát ezt a funkciót tudja
- USB nem kell, P2P sem lesz használva
- padlásra menne, bírja a hideget-meleget
- _a hatótáv, stabilitás viszont nagyon fontos_ (a környéken nincsenek más zavaró routerek se 2,4 se 5 ghz-en)Maximum 15k huf, új érdekelne.
-
gatto_
senior tag
Nos, nem jutottam előrébb az új AC65P routeremmel. Minden lehetőséget kizárandó, összekötöttem egy HP mini pc-vel, több kábelt kipróbálva, mobil vinyót, ssd-t, pendrive-ot rákötve és nem megy az írás 7MB/s fölé.
Visszakötöttem az N18U-t, és simán ír 15-16MB/s wifin, és 25MB/s kábelen. Lehet, hogy kifogtam egy hibás darabot, vagy ez ennyit tud. A download master hiánya miatt amúgy sem a szívem csücske, úgyhogy megy vissza. -
válasz
Gubek-Einste #75115 üzenetére
Szia
Tudnál egy linket adni a routerről?A szabvány kábeles routert akarom kicserélni mivel ha kérek netet meg telefonszámot akkor majd duplája annak mintha lenne egy korlátlan adatforgalmas kártyám.... 5g sem létszükséglet... Átirányitás azért nem jó mert kell használnom a telefon részt is... hivni /sms-t küldeni. Gondoltam még arra ,hogy a telefont usb- csatlakoztatom a routerre ,de nem tudom létezik e olyan ami képes lenne a telefon megosztott netjét leosztani....
-
TeeJay
félisten
válasz
enginev3.0 #75109 üzenetére
nálam egyből felugrik 1000-es DIGI-n
bár neked meg Telekom net van és ONT-n lóg a router szóval picit másabb a felállás nálad -
TeeJay
félisten
válasz
zsolt0638 #75117 üzenetére
látom még mindig azon lovagolsz hogy ki mertem tesztelni egy gigás pppoe net alá való routert megfizethető árkategóriában...
képzeld az AC65P tényleg egy beton stabil és gyors router
azt is leírtam hogy annyira új hogy 1 gyári FW jött még csak az ASUS oldalára
ennek ellenére semmi gondom vele
igaz én routert sosem használok töltögetésre mivel arra a PC való
azzal is vitáznék hogy gyenge a wifije mert TP-Link WR1043ND és ASUS AC66U B1-hez képest sokkal jobb
lehet a kolléga nem jól állította be vagy olyan helyen tartja ami marhára nem ideális
szerintem 4 routert teszteltem ki a 60nm panelban azonos feltételekkel és a két legjobb AC eredményt az AC58U és az AC65P hozta
nem meglepő módon mindkettő wave2 MU-MIMO-s vezérlővel rendelkezik -
gatto_
senior tag
válasz
woodworm #75113 üzenetére
100/100Mbps-os netem van, a speedtest azt nagyjából jól is mutatja kábelen és wifin is.
Viszont kipróbáltam a gyári kábellel gigabites kapcsolaton, USB3-as pendrive-al, egy SSD-vel, és egy mobil vinyóval, és mindegyikkel ezt a 7 MB/s-os másolási sebességet produkálja, amit wifin is átvisz.
Kipróbáltam a beállításoknál lévő USB2 és USB3 módokat is.
Van egy Huawei Mate 10 Pro telefonom, azon is kipróbáltam, dettó ennyivel másol.
Ez így elég karcsú. Az N18 kábelen 25-30 MB/s-ot tud. -
válasz
ricsi99 #75100 üzenetére
Esélytelen, hogy megfelelő eszközt találsz.
5g-s sim kártyát tennék bele.
Alig van még ilyet támogató eszköz, mobilnetes router-ből egyről sem tudok.Rá lehessen dugni egy sima /vagy valami speciális telefont/ vagy egyebet... hivás átirányítást szeretném elkerülni .....hogy a telefonszám éljen
A Huawei Cube-on van telefon port de ilyesmi egyáltalán nem szokványos igény, ilyen eszközbe adat SIM-et szokás rakni. -
woodworm
veterán
válasz
gatto_ #75112 üzenetére
Ellenpróbaként egy speedtest mérésnél megvan a 120 Mbit wifin? Ha nem tudsz ennél gyorsabb sebességet produkálni wifin, akkor azt kellene rendezni először. Itt találhatsz segítséget. Jó lenne tisztázni a kábeles kapcsolaton keresztüli sebességeket is, ott is hasonló?
-
gatto_
senior tag
Ma jött az Asus ac65p routerem. Kicsit csalódott vagyok. Eddig egy N18U volt beüzemelve.
Azért vettem az újat, mert a routerre dugott ssd-t használok média szerverként, amiről a nézem a tévén a filmeket, és lassúnak éreztem a laptop - N18U irányba történő másolás sebességét. Az N18-ra 15MB/s-al tudtam másolni, a 65P-re ez most 6-7 MB/s-ra csökkent. 2.4 és 5 GHz-en egyaránt.
Továbbá jól látom, hogy a nincs benne Download Master? Az N18-at használtam torrentezésre is, de ebben nem találom. Továbbá nyomtató megosztás támogatás sincs benne.
Lehet megy vissza az emagnak hétfőn. -
TeeJay
félisten
válasz
enginev3.0 #75106 üzenetére
1-2 funkcióval tud többet semmi egyéb.
HWNAT ki be kapcsolható
Wps gomb beállítható led kikapcsolásra
WiFi professzionális résznél több opció
Azt hiszem kb ennyi -
enginev3.0
félisten
ASUS RT-AC65P mennyire tér el az Ac57u-tól szoftveresen?
-
atirag
őstag
Egy ideje gondolkozom,hogy a tplink c9-et lecserélem. Milyet érdemes venni helyette? Ami lényeg az erős wif. Egy digi modem után lenne kötve amiből jönne egy switch és egy nas ami kiszolgál egy media lejátszót és egy tv-t. Plusz egy pc-t amin a lányom játszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Napelem
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Sorozatok
- További aktív témák...
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest