-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
daropeter
csendes tag
válasz
Marci112233 #63199 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
daropeter
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy tp link tl-wr841n v10-es routerem amit jelenleg 30/1 Mbit sebességű nettel használok. Nemsokára csomagot váltok így a net sebesség 80/5 Mbit lesz. Az a kérdésem hogy a jelenlegi routerem elegendő lesz az új netcsomaghoz?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
-
válasz
ati84f1 #63184 üzenetére
A D-Link gyári firmware-jére sok a panasz.
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043N
Dual band wifivel: Asus AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C7
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G -
-
Strezi
őstag
válasz
ati84f1 #63184 üzenetére
Szia, nekem ilyen van egy tplink WDR3600-at cseréltem rá.
Szerintem jelerősségben nem jobb, de érezhetően gyorsabb mind sebességben mind kapcsolódásban.
Akkor éri meg igazán, ha vannak AC-s eszközeid és kell a gyors streamelés, pl. tévéknek akár több 4K film is megy egyszerre vele. -
Bzzz
senior tag
válasz
MaCS_70 #63188 üzenetére
Szia nem, nem azt mondta, hogy a falat fogja fúrni, hanem a kábelcsatornában elvezeti az optikát a padlásról, végül pedig az aljzatot fúrja ki és azon keresztül húzza ki az optikát(és így vezeti be a routerbe). Erre mondtam én neki, hogy ez meg milyen gány megoldás lenne, ha már veszek RJ45-ös aljzatokat ezekbe belekötettem az UTP kábelt ő meg majd fúr melléjük egy plus lukat, hogy azon kimenjen az optika.
-
iminet
tag
Nekem jó pár éve hozta a digi az optikát. Ketten jöttek és annyit kérdeztek hol legyen a végpont.
Mivel volt tartalék csövekben szépen, beálltak a tetőn keresztül (ott csak a letették a kábelt, nem járható a padlás) aztán végigfűzték a védőcsövön a roterig. Bemérték köszöntek és távoztak, Azóta is müxik. Minden net cuccom ide van kábvelezve akkor még CAT5e-vel, de ma gigabit megy rajta hibátlanul. Ha gond van egy helyen van minden eszköz, könnyen lehet hibát keresni... :-(
Szóval ha van lehetőséged akkor most találj jó helyet neki, és legyen védőcső mindehova, enni nem kér.
Ja és a kötődobozokat a festők ne tüntessék el mert akkor utolag nehéz lesz kábelt fűzni ha. -
harry
veterán
Ok latom leveheto - csak felek ezek eleg gyenge jelerosseggel rendelkeznek. Mondjuk kulso antenna lesz rakotve, s a telefonok fel meteren belul helyezkednek el, igy nem kene gondot jelentsen talan... De a radios kabelek / splitterek miatt kell szamolni nemi jelveszteseggel. Van ilyen parameteruk ezeknek, jelerosseg, ami alapjan tudnek keresni?
Emiatt olyat nem is igazan neznek, aminek van belso antennaja is. -
harry
veterán
No a lista alapjan esetleg:
ASUS RT-N12D1 (levehetok az antennak?) link
ASUS RT-N18U, bar ez kicsit overkill [link]
Es mast nem nagyon lattam, az emlitett TP-linkeket jellemzoen nem arusitjak mar (pl. a 1043ND tuti nincs, erre kertunk mar arajanlatot, s egy honapja magamnak sem tudtam venni), vagy nincs is ra talalat. -
Azért érdekes helyzet lehet, amikor a szolgáltató a beleegyezésem nélkül elkezdi fúrni a falamat...
Ha rendesen elő van készítve a helyzet (tehát van a kábel számára alkalmas csatorna, azonnali behúzási lehetőséggel, tehát behúzószállal), akkor nem hiszem, hogy ne lehetne rávenni a szakikat arra, hogy ezt használják. Akár némi jattot is megérhet, hogy ne gányolás legyen az ügyletből, de alapból nem tagadhatják meg a szabályosan előkészített infrastruktúra használatát.
A tetőtérben vezetni, összevezetni a kábeleket pedig több szempontból is jó elgondolás, csak éppen a routernek nincs ott jó helye.
Ez egyébként a kombi eszközök nagy átka: teljesen máshol lenne jó helyen egy vezetékes egység (router/switch), mint egy rádiós -- bár a tetőtérben, egy forró nyári napon minden elektronikus eszköz a túlélésért küzd, több-kevesebb sikerrel.MaCS
-
Bzzz
senior tag
válasz
Soma01 #63173 üzenetére
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat!
Igazából én is arra gondoltam, hogy cat6-os kábeleket behúzatok és egyből be is köttetem egy ilyen csatlakozóaljzatba![link] Csak erre a villanyszerelő mondta, hogy amikor köt a szolgáltató, és húzza be az optikát az úgyis gyorsabb, ezért majd kifúr mellette egy lukat és azon keresztül fogja az optkát kivezetni és a routerre rákötni az optikát direktbe mert az a leggyorsabb. Ezért a router inkább mehetne a tertőre és a routerből utp-n tovább a csövekbe(Ezért is mondta hogy a tetőre kellene elhelyezni a routert) és onnan tovább ágaztatni az egészet. remélem érthető voltam, nekem ezt mondta. -
harry
veterán
Sziasztok!
Nekem igazabol egy acces pointra lenne szuksegem, mindossze annyi kriteriummal, hogy stabil legyen, es le lehessen venni az antennajat/it. Tobb telefont fog kiszolgalni, de eleg elvetve, nem szamolok sok egyideju forgalommal, ami raadasul aranylag alacsony lenne (beszedhang atvitel).
Ettol fuggetlenul nem baj, ha egy routert hasznalunk erre a celra, szoval ezek az ajanlatok is erdekelnenek, bar kicsit feleslegesnek erzem.Erdemes erre 10-15k Ft-nal tobbet kolteni? Nezegettem az itt megjelolt kategoriakat, de igazabol ezek a csoportositasok nagyjabol irrelevansak, ahogy irtam.
Meg annyi szempont talan, hogy legyen legalabb 2 antennaja.
-
ati84f1
újonc
Sziasztok! Elért hozzánk is a Telekom optikája. 1000es net lesz és szeretném a routeremet hozzá igazítani.
Amit kinéztem az egy D-Link DIR-879 Exo AC1900 kétsávos gigabites Cloud wifi router. Ami most 20ezer Ft az edigitalnal.
A véleményeteket szeretném kérni, hogy megfelelő lenne e. Családi ház, két szint+udvar. Jelenleg egy TP-Link WR1043ND V1-et használok. Kiváló a hatótávja, mindenhol használható megfelelően, még az udvaron is.. Az új kb pont ennek a helyére kerülne, szóval inkább az érdekelne hogy amit én kinéztem hatótávban hasonlít e a TP-Linkhez, mert ha igen akkor ezen az akciós áron jó választásnak tűnik. Ha gyenge, akkor szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen gigabites router van, ami hatótávban megfelel, vagy nagyobb mint a WR1043ND V1. Köszönöm a válaszokat. Sajnos sehol nem találok arról infót hogy melyiknek mekkora a hatótávja. Vagy csak én vagyok hozzá nem értő. -
Soma01
veterán
válasz
jézusom #63182 üzenetére
Ahogy én tudom:
- egy 100 Mbps-os switch összteljesítménye, ezt "kapcsolási kapacitásnak" nevezik, nem 100 Mbps. Csak az egyes portok áteresztő képessége ennyi.
- 4K-s anyagok (is) tömörítve vannak. Egy filmnél 70 Mbps körül van ez az érték (hanggal együtt). Tehát egy 100-as switch ide is elég.De jobb egy gigás switch, pláne ha egy porton kell át/tovább nyomni több porton bejövő adatforgalmat. Ezért kérdeztem, hogy milyen a rögzítő? Milyen a csatlakozása? Mert annak is kellene, hogy gigás portjai legyenek.
-
Soma01
veterán
Szerintem kellene az összefoglalóba egy új cikk (link), valami ilyesmi címmel:
"Digi/Telekom 1000 Mbps-os netem lett. Milyen routert vegyek amivel ki tudom használni ezt a sebességet kábelen ill. WiFi-n?" -
Soma01
veterán
válasz
jézusom #63177 üzenetére
Akkor a következő kérdés az lesz, hogy a tápfeladók tudnak-e gigabites csatlakozást kezelni illetve, hogy kell-e egyáltalán nekik? Kameránként valószínűleg elég a 100 Mbps is. Ugye?
Innentől kezdve a switch-el kapcsolatban nincsenek "nagy" elvárások. Egy gigabites switch le tudja ezt kezelni. Még akkor is ha 8 MB/s az adatforgalom, de te 8 Mb/s-ot írtál. Akkor most melyik? Ahol én olvastam ott azt írták, hogy 25 Mb/s elég a 4K stream-hez. De az egyik kalkulátor 100 Mbps-ot is írt ha 25 fps-el ad a kamera. De ezt is bírja egy gigás switch. (hogy a rögzítő bírja-e majd, az más kérdés)
Az is kérdés még, hogy hol van/lesz elhelyezve? Padlás, pince, esetleg kültéren? Vagy lakáson belül van?
16 portos kell akkor és gigabites. Igazság szerint szerintem egy 100 Mbps-os is elbírná, de az már necces. Ha lakáson belül van, akkor elég egy "bármilyen" nem no-name switch. Ha extrém körülmények között kell működnie, akkor jöhetnek a profibb, kültérre tervezett cuccok (pl. Mikrotik). -
Multibit
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #63082 üzenetére
Holott azt hiszem, ugyanaz a cpu van a Edge router lite ban is
Igen, csak 500 MHz helyett 300 MHz-en jár. -
thomasvold
őstag
válasz
bluemirage #63175 üzenetére
Mindkét routert nézegettem, Xiaomi - t kihagyom, mert a 3G csak kínai menüvel van, szórakozgatni nincs kedvem vele. Lehet, hogy akkor a C5 - ös lesz a héten. Van jófajta wifi - s AC-s adapterem, bízom a csodákban :-) Jelentkezem majd képekkel, hogy mennyi lesz wifi-n az 500 mbit-ből.
-
jézusom
addikt
válasz
Soma01 #63169 üzenetére
Van egy működő rendszerem, poe injektorral, tehát nem kell poe router. Jelenleg a router alatt 2db switch van de régi 10/100-asok, szeretnék egy normális gigabitest. Plusz a 4k streamek is csak aswitchet kikerülve a routeren mennek jelenleg.
A kamerákat azért írtam, mert minden kamera min 4 de ha bírja akkor 8 Mb/s sávszél igéyű, és jelenleg van 5db, de lesz 8. Ez alsó hangon 50Mb/s sávszél igény, és nem tudom milyen HW képes erre.
-
-
válasz
thomasvold #63174 üzenetére
500 mbit Wifi-n otthoni körülmények között, tipikus otthoni kliensekkel... na persze...
és 20 eFt alatti eszközzel.
Ajánlott 5Ghz-es router 20 eFt-ig kettő lenne:
tp-link archer C5 1200
vagy kínai rendelésel: xiaomi 3G. Ez utóbbiból vehetsz akár kettőt is. A kvázi nem létező gari miatt egyébként ez nem is olyan rossz ötlet. Vannak egyébként kuponos akciók is.A sebesség terén az AC-s eszközzel sem lesz meg az 500 mbit. Egy nagyon-nagyon jó kliennsel (tehát nem egy mobil telefonnal, hanem pl. 2 router között, esetleg több antennás jófajta Wifi adapterrel) közelítheni fogja.
Egyébként én úgy 300-350 mbit-es sebességre tippelek, ha szerencséd lesz. -
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Digi 500-ashoz szeretnék gigabites routert, sajnos nem vettem figyelembe, hogy a routerem csak 100-as, szóval a szolgáltatás már megy, mihamarabb be kellene szereznem egyet és olyat, amelyiknek a wifi-je is tudja a min. 500 mbit-et 5 ghz-en.
Mostanság melyek az ajánlott típusok? Jó lenne, ha 15 ezer ft-ból kijönne, max. 20 ezer ft, ha nagyon muszáj.
Erről vélemény esetleg? Tenda AC9 AC1200
Köszönöm szépen!
-
Soma01
veterán
A villanyszerelő szereljen villanyt....! (általában előszeretettel beleszólnak a biztonságtechnika kábelezésbe is)
MaCS_70 jól leírta! Be kell csöveztetni, amennyire csak lehet. A csőbe elmegy "bármilyen" kábel később, de egyelőre bőven elég lesz egy Cat5e vagy Cat6 (esetleg FTP). Én ha most csináltatnám a lakás csövezést, nagyjából közepére terveznék valami központi, elosztó doboz féleséget ahonnan minden szobába megy cső, plusz a padlásra is és valahová kintre is (pl. kert felé, stb.). A dobozba meg mehet majd egy switch. Sőt! Ha nagyon WiFi "rajongók" vagytok, akkor a plafonra is lehet csöveztetni és minden (vagy ha nem is minden) szobába lehetne feltenni AP-t a plafonra.
El kell ezeken gondolkodni. A padlást meg ki kell hagyni, eszköztelepítés szempontjából, de kábelek mehetnek ott. -
Amint azt többen írták, a kábelezési lehetőségekkel nem szabad spórolni. Menjen cső mindenhová, legyen meg a lehetőség mindenféle lehetetlennek tűnő kapcsolat kiépítésére! Nézd meg, itt is hányan panaszkodnak arra, hogy vezetékezésre nincs lehetőség -- Neked meg éppen van!
Routert a tetőtérbe én nagyon nem tennék! A fő ellenség a meleg, ráadásul a rádiójelek terjedési sajátosságai miatt könnyen kialakulhat az antennák tengelyében egy vakfolt.
MaCS
-
-
Soma01
veterán
Elég kis szögben sugároz és ráadásul csak 5GHz-en. Szerintem nem jó.
Ahogy látom, 2,4 GHz-es a rendszered. Az 5 GHz még annyira se terjed jól, és az akadályok is jobban csillapítják. Plusz a kliens eszközeid sem biztos, hogy ismerik ezt a frekvenciát. Vagy igen? Én a helyedben a két szint között kábelt használnék és onnan megint mehet a WiFi (AP, "router"). De szintenként kell 1-1 WiFi AP. Még a powerline is szóba jöhet, ha nem kell nagy sebesség. De nem lesz olcsó a megvalósítás az már biztos. Talán ha lenne egy olyan pont a földszinten, ahol a 841 jelét jó minőségben lehet fogni, oda lehetne tenni egy WiFi klienst. Aztán onnan lehet folytatni egy másik AP-val ("router"). Így meg lehet spórolni a kábelezést vagy a powerline-t.
-
Soma01
veterán
válasz
Gubek-Einste #63153 üzenetére
Mondta, hogy POE-s kell neki? Elég zavaros amúgy számomra az hsz, de POE tuti nincs benne.
Szerintem nem minden esetben jó a POE. Az árát is tekintve meg pláne nem!
+ amiket ő "nézett" azért lehet olcsóbb, mert nem POE-sak.bluemirage!
Nem annyi az! POE-s az az ajánlott switch, azért annyira drága.
jézusom!
Mint írtam fentebb, jó volna, ha világosabban írnád le, mit szeretnél. Milyen a rögzítő videó/LAN csatlakozása és hány db van belőle? Működő rendszer, vagy most építed még csak ki?
Amúgy én találtam már erre egy jó eszközt, ami nem is drága. Az a "pláne" benne, hogy priorizáltak a portok. -
Strezi
őstag
Feltesz a villanyszerelő egy gége vagy symalen csövet most, ami a tetőtérből vezet be ahova te szeretnéd a routert. Eléggé általános már, nekem hét éve már több üres csövet is behúztunk a kaputól.
Ha nagyon akartam volna, akkor az akkor behúzott koaxxal az üvegszálat is be lehetett volna hozni végig föld alatt. Így most a tetőben jön be az optika és gégecsőbe megy le a kapcsolószekrénybe.
Ezt simán megcsinálják a digis szerelők, azaz behúzzák az optikát a meglévő csőbe, végére(beltérbe, kapcsolószekrénybe) meg megy a csatlakozó és jöhet rá a modemjük meg a routered mellé. Meg is köszönték az előkészítést.
Az meg hogy a konnektornál is legyen rj45, szinte alap és ettől független, ne hagyd magad lebeszéni róla! Ki kell jelölni a lakásba ahova vezetékes netet szeretnél és igenis tegye be a kábelt meg a szerelvényeket onnantól a tervezett switch(ill router)-ig a kábeleket.
-
Fleed
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #63164 üzenetére
Esetleg egy ilyen kültéri egység? Bár ezt nem tudom pontosan hogy működik, de van rajta egy utp foglalat, szóval gondolom ugyan úgy mint egy router.
-
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok,a segitsegeteket kérnem. Hamarosan költözök családi házba. Mondtam a villanyszerelőnek hogy olyan konnektort is szereljen a falra az áram es a koax melle ami rj45-ös csatlakozós is.Azt mondta nem javasolja,mert most már optikai kabelt húz a "t" es a digi,igy úgyis kifúrja mellete a lukat es
ugy fogja behúzni es a routerbe csatlakoztatni. Ez nem túl elegáns szerintem, így azt javasolta szereljük fel a routert a tetőre, viszont a tető nincs szigetelve csak a födem,tehat a tető es a cserepeken kivül nincs más. Ami azt jelenti télen 0 fok körül nyáron 60 fok lesz a padlason.Valaki javasolna olyan routert ami ezt a hőm. ingadozast elbírná? A jelenlegi 4 ft-os tp linkem gondolom nem élne túl a nyarat... -
-
Fleed
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #63162 üzenetére
Tudtok ajánlani repeatert is akkor? Lehet ha az erre van kitalálva, akkor jobb megoldás lenne. Emagtól fogok rendeln.
-
-
Fleed
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #63160 üzenetére
Köszönöm. És jobb jelerősség várható 2 tp link c7-tel, mint eggyel+jelerősítővel , jól gondolom?
-
-
Fleed
aktív tag
Köszönöm az ajánlásokat, a TP link archer c7-et fogom akkor az ajánlásotokra venni. Az lenne a kérdés, hogy 2 ilyet össze tudok kötni, hogy az egyik megtoldja a másik jelét? (Eddig tp link 841 és 940 volt összekötve wds bridge-el). Vagy inkább egy extendert vegyek mellé az archer c7 mellé?
-
-
válasz
Ezekiel Ston #63149 üzenetére
Pontosan mit is hallottál?
-
jenco73
csendes tag
Sziasztok!
Két router között vacilálok. Sinology Rt 1900 ac és Asus Rt ac68u. Esetleg még az Asus Rt ac87u is beleférne a keretbe. Melyiket ajánlott a 3 router közül? Semmi extra igényem nincs az 5 ghz-es wifin kívül mivel lakótelepi környezetbe kéne és látok kb. 15 wifi hálózatot a környezetemben. Wifi-n egy Iphone 7-es, Lenovo tablet és filmnézésre servio-n keresztül egy sony tv lenne haszlálva. Lan hálózaton gigabit-es pc. Digi 1000-es internetem van. Köszönöm. -
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Strezi #63140 üzenetére
Mindegy mi, csak jó legyen.
Igazából úgy vagyok vele hogy van rá egy kb. 50-es keret, ebből kéne kihozni a legjobbat. Szóval vagy egy jó all-in-one, vagy egy moduláris megoldás - igazából ennek megvan az az előnye hogy az AC-t el tudom helyezni jobban, míg a Router maradhat rejtve.
-
-
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
Gubek-Einste #63121 üzenetére
Rendben van,keresem a tp linkeket inkább...Asusról nem sok jót hallottam az utóbbi időben így azt nem erőltetem.
-
zso73
veterán
válasz
Gubek-Einste #63133 üzenetére
C7 király !! Most vettem
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Addig húztam a Xiaomi router vásárlását Gearbestről, hogy most már nem érvényes a karácsony magasságában ide bemásolt kuponkód...
Van most rá valahol valami kedvező ár? -
rekop
senior tag
válasz
Agyzuzo #63138 üzenetére
Igen, jó az elképzelés. Én használtam egy ideig ER-X+UAP kombót, maximálisan elégedett voltam vele, de váltottam 1000-es netre, és akkor már kevés volt az X hozzá.
Viszont jött hozzá azóta frissítés, és elvileg tudja már a gigabit pppoe-t is. Ezt megerősítették már az itteni topikjából is.
Annyi módosítás, hogy ne a régi N-es UAP-ot vedd, hanem UAP AC Lite-ot, ami kb 25k jelenleg ez jobban megéri, lesz AC-d is. Ebből az LR verzió annyival több hogy 3x3 mimo 2.4GHz-en, szerintem nem éri meg a felárat. Jó lesz bármilyen routerhez az AP, mert adnak hozzá poe tápot is. -
jézusom
addikt
válasz
Gubek-Einste #63130 üzenetére
Háth ez érdekes. Most egy 60k-s switchet linkeltél alapnak
Én idáig 20-30 ezerért néztem.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Multibit #63126 üzenetére
Akkor egy újabb ötlet:
DIGI ethernet kábel bele ebbe: UBIQUITI EdgeRouter ER-X.
Itt egyik portba menne a gépem, a másikba egy Cisco gigabites switch (az van itthon jelenleg is üzemben) + rá a kütyük.
Az uccsó PoE-s portba pedig menne ez és fel a plafonra: UBIQUITI UniFi Access Point.
Ha jól értem így megúszok egy power brick-et, mivel az AC kapja a tápot a Router-től.
(Vagy ha az gyenge akkor ez: UBIQUITI UniFi Access Point AC LR)Ez így életképes vagy van jobb megoldás?
Ami lényeges - gépemen kijöjjön a gigabit, illetve NAS-ra ha másolok ne haljon meg a hálózat (jelenleg az van hogy ha másolok 60-70 mega/sec-el megy át a cucc a NAS-ra, de kb. lehal az egész hálózatom, illetve ha a media lejátszóval játszok le valamit folyamatosan akadozik a lejátszás meg eldobálja a netet).
-
csanady97
tag
válasz
Gubek-Einste #62616 üzenetére
ASUS RT-N12D1 és ASUS RT-N12 PLUS mi a különbség? Repeaternek lenne használva.
-
iminet
tag
válasz
Multibit #63135 üzenetére
Ja a mostani 300-hoz képest jelentős többlet
, amúgy meg legyünk telhetetlenek, ha már van gigabit
.
RB450G helyett keresek másikat és tudtam egy ilyet tesztelni 800-ra mondták hogy azt tudni fogja. Nekem nem jött össze. :-(. A következő Mikrotik a RB1100AHx4 árban kicsit más igaz több portot kínál.
Megnézek egy Unifi SG-t aztán majd meglátom. -
gyurus75
újonc
válasz
Gubek-Einste #63133 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!
-
válasz
gyurus75 #63132 üzenetére
Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043N
Dual band wifivel: Asus AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C7
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G
30k felett van az Asus AC66U B1, TP-Link Archer C8/C9 -
gyurus75
újonc
válasz
Gubek-Einste #63119 üzenetére
- A falak blokkból készültek, router a földszinten van elhelyezve a nappaliban
- Földszinten: router-től maximum 12 méterre mindenhol megfelelő jelerősség mellett kellene használni (asztali gép 3 méterre, egy fallal arrébb van a router-től), főleg mobiltelefonokat (3 db) + 1 laptopot, maximum kettő falon keresztül. Az IPTV kábelen jön, a többi eszköz mind WI-FI-vel kapcsolódik a hálózatra.
- Emeleten: fiam xbox-a venné a WI-FI jelet, egy falon keresztül.
- Szeretnénk, ha az udvaron is lehetne jó minőségben venni a jelet, (kb 10-18 méterre a router-től, egy falon keresztül) de ez nem számottevő feltétel!
- Árban nem gondolkoztam, hajlandó vagyok 20-40 ezret is kifizetni, ha az minőséggel és megbízhatósággal párosul. -
válasz
Energie X #63127 üzenetére
Ennyire leszűkítve a korábban ajánlott archer C5 és C7-re még egy +1-es ajánlás.
De a C5-nél van néha egy kis keveredés. Fontos, hogy tényleg C5 legyen és ne C5x vagy AC1200 vagy valami hasonló, mert csak a sima a C5 ami gigabites és megfelelően stabil.Az only 2,4Ghz-es ajánlást hagyjad, mert hiába olcsóbb, zavar esetén nem lesz meg a FHD stream, ha más 2,4Ghz-es eszközök bezavarják. Ilyet tapasztaltam magam is, amíg az adott kliens nem volt csak az 5Ghz-es SSID-re ráerőszakolva... Szerencsére ez esetben a kliens is tudta az 5Ghz-et.... egyéb.
-
-
woodworm
veterán
válasz
Energie X #63127 üzenetére
Vagy megvan a következő árbajnok erőmű, vagy valami nagy gebasz van azzal a routerrel. Mivel az asrock új játékos és a specifikációt elnézve a két soc-s felépítést választotta rögtön belépőnek, én nem próbálkoznék vele, másnak is beletört ebbe a bicskája.
Az igényeid és a megadott keret nagyon nehezen fog találkozni, talán csak az archer c5 vagy c7 fog beleférni, ha lemondasz az 5GHz-ről, akkor asus rt-n18u, tp-link 1043. Egy kis pótlással az asus rt-ac66u b1. -
válasz
Gubek-Einste #63120 üzenetére
22k. Amúgy átlagos felhasználás lenne a cél. Videónézegetés, esetleg fullhd stream nézése tv-n, néha letöltés, egy kis játék illetve VPN-s csatlakozás munkahelyre.
Az ár is fontos, én 40k-t nem adnék ki routerért. Tudom sokan nem szeretik ezt a kifejezést de lehetőleg minél olcsóbb. Kb 15k lenne az ideális, de ha nagyon drágán vannak akkor ~30k és később váltok diginet 500-ra.
A routeren annyit szoktam még állítgatni, hogy ne a default 192.168-as tartományban legyek illetve meg szoktam szabni, hogy a dhcp max mennyi eszköznek oszthat ip címet. Ja igen jó ha van a routerben tűzfal. OpenWrt meg DDwrt nálam nem játszik garancia miatt, meg amúgy sem akarok ilyenekkel foglalkozni. Nekem tökéletes a gyári fw, és kifejezetten jó ha frissíti is azt a gyártó. Kb ennyi.
ASUS eszközökkel (alaplap és VGA ) az elmúlt 15 évből elég sok rossz tapasztalatom van, ezért nálam a gyártó nem részesül túl pozitív fogadtatásban, de ha a routereik jók nem zárkózom el előlük, de végiggondolom párszor... -
jézusom
addikt
Sziasztok!
Nem routert, de switchet szeretnék, csak nem akartam új topikot...
Archer c2 alá kellene, valamilyen 16, esetleg 8 portos gigabites switch. Kamerákat kellene ( 5-8db 4-8Mb/s sávszél) UHD video streamet NAS-ról lekezelnie.
Van valami HW spec proci órajel RAM méret amit szoktatok nézni? Mi alapján lehet összehasonlítani? Használtat érdemes venni? Ebayen elég sok van.
Köszi!
-
Strezi
őstag
-
-
válasz
Ezekiel Ston #63107 üzenetére
Ajánlott típusok 30k-s határral: Asus AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C7
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G
30k felett van az Asus AC66U B1, TP-Link Archer C8/C9 -
-
-
-
-
válasz
PlatiaAmos #63103 üzenetére
Szerintem nem ér meg annyit de szakadás mindenképpen lesz.
-
-
sbazsi
veterán
válasz
Gubek-Einste #63043 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #63082 üzenetére
Abból a szempontból talán mégsem mindegy, hogy ahogy írtam nem tudom, hogy androidon az applikációk által forgalmazott adatforgalom titkosított-e vagy sem, mert ha nem akkor a Linksys WRT54GL router kiesett, mert ott a legfrissebb firmware 2016-os, de az ASUS RT-N12 D1 routerben aminek a legfrissebb firmware-je 2017. novemberi már javítva van a WPA2 (KRACK) sebezhetőség, ezért lenne fontos tudni, hogy az androidos applikációk adatforgalma titkosított-e vagy nem, akinek erről van információja azt szívesen elolvasnám.
-
Visszaviheted, de szerintem csak javításra fogják átvenni. Más kérdés, hogy javítani meg nem fogják, minden bizonnyal cserés lesz, vagy levásárolhatod az árát, de ki kell várni a garanciális átfutási időt.
A topikjában keringett egy béta fiirmware, amivel sokak elégedetten használják, és a korábbi akár napi szintű reboot-okat követően már több-száz napos uptime-ok is voltak.
-
zeee
senior tag
Érdeklődni szeretnék hogy 1 hónap után van e lehetőségem vissza vinni a routert a boltba és az asztalra dobni.
Egy Asus RT-AC1200G+-ról van szó. Az utóbbi firmware frissíétesek gázosak voltak, behalt a 2.4 hálózat, amire szükségem van egyéb eszközök miatt. Most sikerült halálra resetelni de ami kiverte a biztosítékot, hogy az 1000-es netem több mint lefelezte, 370-380-akat mérek. Nekem ez már sok! Milyen indokkal érvelhetek a boltban? A firmware frissítések utáni szopással, vagy azzal hogy csökkent a router teljesítménye? -
Ezekiel Ston
senior tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy jó választás lehet e egy TP-link Archer c7 a következőkre:
72nm lefedése társasházban...
Okostévére küldeni a jelet wifin, később valószínű kábelen, ha mellé teszek majd egy Synology nas 218play-t...
Igazából a wifi lefedettség a lakásban fontos lenne számomra. Falak téglából és gipszkartonból állnak. (tudtommal)
Mostani DLink DIR 840 routerem elég karcsún produkál de annyira, hogy a nappaliba van behejezve, és a dolgozószobámban ami 2,5 falon megy át max 5 méterre már majdnem hogy elveszti a jelet.
Szóval ezt szeretném főleg megoldani és a jövőbeni multimédiás tartalmak és lefedettség problémáját.
Nem feltétlen a TP link jöhet szóba, bármire kíváncsi vagyok ami jó lehet. Keret kb 40 ezer... -
Sziasztok!
Router csere miatt szeretnék segítséget/információt kérni tőletek.
Szóval elgondolkoztam router cserén mivel láttam Asrock G10-est emberi áron. Jelenleg egy tp-link 841n-t használunk itthon Diginet100-al de hamarosan lejár a hűség és feljebb mennék Diginet 500-ra. Az eszközök amiket kiszolgálna: 2 laptop -1db n-es 1 db ac-s - 2 mobil ez is ugyanilyen felállásban illetve 1 PS4. Amikor átjön a család az ő telefonjaik is felmásznak a (+4 db).
Mire lenne érdemes lecserélni a jelenlegi routert? Amit be szoktam állítani az SSID rejtése és a MAC cím szűrés (csak a saját eszközök csatlakozhatnak)
Úgy láttam a G10-essel nincs tapasztalata senkinek és vagy én vagyok vaksi, vagy nincs benne a user manualban a mac cím szűrés...
(A lakás 2 szobás panel) -
gyurus75
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket kérem, mert tanácstalan vagyok, nem mellesleg járatlan a témában.
Telekom-os, 50 Mbit/s-os internetünk van, de a szolgáltató ZTE router-e nagyon lassan adja az internetet és a ház különböző részeiben (emeletes családi ház, 120 nm) már nagyon gyenge a jelerősség. Eszközök, melyeket folyamatosan használunk: 3 okostelefon, 1 db laptop, 1 db asztali gép, 1 db XBOX.Segítsetek, milyen készülék lenne ideális? Nagyon sok tesztet átnéztem, de nem tudok dönteni. Olcsóbb is jó, vagy inkább drága?
Ezeket néztem: TP-LINK Archer C60 AC1350, TP-Link Archer C7 AC1750. Vagy esetleg valami más?
A válaszokat előre is köszönöm! -
pezo00
tag
válasz
Gubek-Einste #63097 üzenetére
Köszi a segítséget!
Ha nem ragaszkodunk a 4g-hez akkor is ilyen drágák? 3g is elég nekik facebookhoz meg emailezéshez szerintem.
-
PlatiaAmos
tag
válasz
Gubek-Einste #63089 üzenetére
Köszi hát az asus csúcsmodelljét egy helyen találtam meg 100 000-ért.
Ér közel 70e ft differenciát ha bedugom a mobile sticket ebbe és ezzel az Asus AC66U B1 állítom be a dual want?
Ezt nem tudom eldönteni.. ha azt mondod így is úgyis szakadni fog ahogy átváltok a másik netre menet közbe, akkor nem biztos h megér ekkora horror összeget a sim kártyás megoldás.
-
Szia!
Rossz topikban vagy, próbáld meg itt.
-
zeee
senior tag
Sziasztok! Adott egy Asus RT-AC 1200G+ Router. Kb egy hónapja vettem, eddig nem is volt vele gond. Volt firmware frissítés, s most már ott tartunk hogy a párom iphone-4-ese abszolút nem is látja a routert. (Van még 2 db iphone meg egy ipad ami csatlakozik, azokkal nincs gond) Van valami ötletetek, mi lehet a gond. Én a firmware frissítésre gondolok, de nem sokat értek az egészhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Akciókamerák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Ezek lehetnek a Realme 14 Pro és 14 Pro+ európai árai
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OLED monitor topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Pixel topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest