- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
honyike
aktív tag
Sziasztok!
Van olyan program, ami a bescannelt szövegből felismeri a karaktereket, és valamilyen szöveges állományként el tudja menteni a szöveget? Egy HP 3070A scannerem van, és Win7 a gépen...
Köszi: Gábor
-
válasz
Elrood #20988 üzenetére
Pont azt nem próbáltad, ami kell.
EaseUS® Disk Copy
Nem kell telepíteni, ha elindítod, akkor egyből létrehozhatsz indító lemezt/Pendrive-ot vagy az ISO a HDD-re, majd erről az eszközről boot-olva már mehet a Partíció vagy teljes lemez másolás. -
Visormail
addikt
válasz
Visormail #20994 üzenetére
PING (Partimage Is Not Ghost) -- Backup and Restore Disk Partitions ezt is lehet usbről futtatni, de úgy látom szintén partíciót tud menteni, teljes hdd klónozás nincs benne
Can I boot on a USB flash drive ?
Yes. Thanks to Blas for the research & testing.
Mount your USB drive on Windows (say it's F: ), preferably FAT32-formated.
Copy the following PING files to it => kernel, initrd.gz, isolinux.cfg .
On F:, rename isolinux.cfg to syslinux.cfg .
Download SYSLINUX
Extract the file syslinux.exe from the file you've downloaded to your F: drive (it should be found here in the archive: x:\syslinux-3.51\win32\syslinux.exe)
Open a DOS prompt, and type: f:\syslinux.exe f: -
Visormail
addikt
Az Easy BCD programmal lehet berakni a boot menübe iso lemezképfájlokat is. Van itt olyan aki szokott próbálkozni vele hogy melyik programok működnek vele? Esetleg találkoztatok már olyan Víruskereső lemezzel ami nem akadt ki iso-ból indítva?
Amiket én kipróbáltam és működtek vele:
- Windows XP Live CD
- Windows Vista Live CD
- Windows 7 Recovery CD
- Ultimate Boot CD
- Hiren's Boot CD
- ERD Commander Boot CD
- Wondershare LiveBoot 2012
- Easeus Todo Backup Emergency Disk
- Easeus Partition Master Linux Bootable DiskAmik nem működtek:
- Avira Rescue Disk
- Kaspersky Rescue Disk
- Paragon Rescue Kit Free 11
- Paragon Backup & Recovery 11 Compact Boot CD -
Visormail
addikt
válasz
Elrood #20992 üzenetére
Paragon Backup & Recovery 2012 Free Create bootable USB Flash drive, CD or DVD to recover your PC on demand
Giveaway of the Day - Paragon Backup and Recovery 11 Compact
Nincs mit, valamivel csak sikerül.
-
Dav80
csendes tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm keres olyan windows-os monitoring programot, ami a következőket tudja:
- leütésszámláló,
- scroll számláló
- egér-folyóméter számláló,
- egér kattintásszámláló,
- HDD tárolás/törlés Mbyte és db mérő,
- CD/DVD játékidő,
- portok Mbyte és darabszám forgalommérő,
- hálózati download, upload,
- bekapcsolt-idő mérő,
- megnyitások/zárások db száma.Fontos még, hogy legyen napi logolási funkciója.
Előre is köszönöm!
-
Visormail
addikt
-
Visormail
addikt
válasz
Visormail #20987 üzenetére
PC Disk Clone X PC Recovery CD/DVD USB maker - PC Win Boot included FOR FREE!
Hiren's BootCD From USB Flash Drive
Szerintem az Ultimate és a Hiren BootCD-kben nem fogsz csalódni, mindkettő tartalmaz több klónozó progit is.
-
-
Visormail
addikt
válasz
Elrood #20986 üzenetére
Clonezilla Live on USB flash drive
[link] Run Ultimate Boot CD from your USB memory stick. A script on the CD prepares your USB memory stick so that it can be used on newer machines that supports booting from USB devices. You can access the same tools as you would from the CD version.
-
Elrood
őstag
Egy olyan progit keresek, ami
1. usb-ről bootol (végszükség esetén jó cd-ről is)
2. a program le tudja menteni a teljes vinyó tartalmát valami image file-ba usb-re (mert ott lesz elég hely, de tömörítés szükséges)
3. ezt a lementett valamilyen image file-t rá tudja másolni a cél hdd-re (és persze úgy, hogy bootolni tudjon, stb, tehát ráklónozni).Tehát gyakorlatilag egy hdd klónozó progi kell, ami usb-ről bootol és tömörítve másol usb-re.
(A vinyókat nem tudom kivenni a gépekből, a gépeken nem windows van, ezért kell az usb boot) -
sfdrakex
nagyúr
válasz
artiny #20983 üzenetére
Formázd NTFS-re a pendrive-ot, de azt nem minden gép fogja látni, szerintem jobb megoldás, ketté vágni a fájl, akár avidemuxal, akkor le is fogod tudni játszani a 2 részt, vagy valamilyen tömörítő programmal több darabba vágod, vagy total commanderrel is lehet darabolni.
-
Atapi
senior tag
válasz
artiny #20983 üzenetére
gondolom fat fájlrendszer van az usb meghajtón, ntfs tud 4GB-nél nagyobb fájlokat kezelni. át tudod konvertálni a fájlrendszert pl parancssorban: convert meghajtóbetűjel: /fs:ntfs
azt azért vedd figyelembe, hogy ntfs-t nem minden eszköz képes kezelni, ezért pl ha egy tv-re akarod dugni, akkor lehet, hogy nem fogja kezelni. -
artiny
őstag
Letezik valmi app amivel megoldhatnam:
USB re nem tudom rámásolni a 6,5 gigas filmet, File is too large for the destination file system?
http://s.helpdeskgeek.com/wp-content/pictures/2009/09/fileistoolargefordestinationsystem_thumb.png -
zone
őstag
-
ledgeri
nagyúr
Tud valaki programot, amivel meg lehetne csinálni egy dinamikusan mozgó, és utólag is módosítható folyamatábrát?
Kéne tantárgyi előfeltétel kezeléshez... -
Mpeg-ből kellene mpeg-be konvertálni. Sok program létezik, de a legtöbb progi eszméletlen lassú. Lehet(?) gyorsan is csinálni a transzkódolást, hiszen a DVDShrink is percek alatt végez eg DVD9-»DVD5 konverzióval. Vajon hogyan csinálja?
-
canniball
nagyúr
válasz
ᵽᵴᶙᶗᵺᴑ #20971 üzenetére
Tankjú!
Ahogy sfdrakex kolléga is mondta: lehet, de szabályai vannak.Krystal_s!
Köszi a választ, ezt nem is tudtam. Egyik szemem sír a másik nevet... -
Krystal_s
addikt
válasz
canniball #20967 üzenetére
szia, már kb 3 éve egy Samsung LE26R81B-t használok monitornak. asztali pc van összekötve vele VGA (D-Sub) kábellel. azon a vga karin még nincs hdmi kimenet...
teljesen úgy működik a TV, mint egy LCD monitor. gépindításkor bekapcsolja a tv-t is...és ki is kapcsolja. viszont én ezt a tv-t csak monitornak használom.a notebook-ot HDMI-n keresztül kötöm össze vele és úgy sajnos már nem tudja a tv-t ki-be kapcsolni, mert amikor a gépet leállítom, akkor a tv-n nekem is azt írja ki, hogy nincs jel.
amikor egyszerre kötöm a tv-re mindkét gépet, akkor a távirányítóval váltogatom a PC és a HDMI képet. -
McKane
senior tag
*.mkv fájlt szeretnék lejátszani a Windows 7 beépített Media Playerével.
milyen codec kell a lejátszáshoz? nem akarok ezer lejátszót telepíteni.
-
ᵽᵴᶙᶗᵺᴑ
tag
Sziasztok!
Ubuntu 11.10-re szeretnék VMWare-hez hasonló PC emulátort, amivel kiválóan futtathatok windows 7-en mai, kemény játékokat. vagy a VMWare egyes verziói képesek rá, hogy játsszak rajtuk?
-
danih
veterán
Win2K3 alá keresek olyan programot, amellyel saját billentyűparancsokat definiálhatok, vagy meglévő billentyűparancsokat rendelhetek hozzá más kombinációhoz.
Pl: F12-höz hozzárendelni az "Alt+T" kombinációt, ALT+TAB-hoz az "Alt+4"-et, ilyesmi... -
canniball
nagyúr
válasz
ArchElf #20965 üzenetére
No mindjárt rákérdezek a TV topikban.
Krystal_s!
Látod amit írsz az eszembe sem jutott, pedig teljesen logikus lenne..."sima (őskori ) vga kábellel meg úgy tud működni, mint egy monitor."
Tehát ezeket kipróbáltad a (milyen?) TV-n dsub kábellel és működtek, csak HDMI-n nem? -
Krystal_s
addikt
válasz
canniball #20958 üzenetére
nem tudom, hogy lehetséges-e, mert az sem működik, mint a sima vga kábelnél, hogy amikor elindítom a gépet, akkor bekapcsolja a tv-t és amikor leállítom, akkor kikapcsolja (készenlétbe ). sőt használat közben sem tudja, pl h 15 perc tétlen után és így elég gáz, hogy külön ki-be kell kapcsolni a tv-t. sima (őskori ) vga kábellel meg úgy tud működni, mint egy monitor.
-
canniball
nagyúr
válasz
ArchElf #20963 üzenetére
Nincs semmi más rákötve és sajna nincs is semmi amivel tudnám tesztelni, legfeljebb másik gép de az fából vaskarika...
A TV (Samsung LE46C530) amúgy érzékeli hogy "mi a pálya", mert ha nincs bekapcsolva a gép hiába nyomogatom a HDMI gombot kiírja hogy nincs ott semmi ezért nem hajlandó átkapcsolni, ez mond valamit? -
canniball
nagyúr
válasz
ArchElf #20961 üzenetére
Csak hogy biztos legyek nem értettük félre egymást...
Nekem nincs ilyen problémám mint amit az oldalon írnak, megy a TV adás-PC kapcsolgatás oda-vissza probléma nélkül. Én azt szeretném elérni hogy amikor bekapcsolom/készenlétből felkeltem a PC-t akkor a TV magától váltson át a PC-HDMI bemenetre; erre is jó a nevezett progi? -
canniball
nagyúr
Létezik-e olyan program ami HDMI-n keresztül tud a TV-nek kapcsolj ide kisapám! jelet küldeni? A cél természetesen az lenne hogy ha bekapcsolom a gépet akkor a TV váltson arra a HDMI bemenetre.
-
Eternitys
aktív tag
Köszi, de úgy tűnik találtam egy megfelelőbb progit a célra amivel egérhangot is tudok hozzáadni, van notification ikon/némítás és más egyébet is tud.
A neve: Jingle Keyboard
http://jinglekeys.com/jinglekeys/A .bat file-os megoldásod a másik problémára viszont hasznos lesz, kipróbálom és hálásan köszönöm a segítségedet!
-
Eternitys
aktív tag
Naszóval, az van ha más elérési utat adok meg a hangfájlhoz mint a C:/windows/Media akkor errort ír az elérési útra amikor elindítom. Szóval nem enged más helyet megadni, több helyet is próbáltam... Más ötlet?
-
zone
őstag
válasz
Eternitys #20947 üzenetére
Egyszerűen csinálj az asztalra egy parancsikont és az exe után írd be a hang elérési útját:
C:\ClicKey.exe sound="D:\klikk.wav"A leállításhoz kell egy másik parancsikon, ennél az exe után egy "exit" kell:
C:\ClicKey.exe exitEgyébként ezek le vannak írva a linkelt oldalon.
A programindítás mellé zeneindítás - most hirtelen csak egy egyszerű megoldás jutott eszembe, csinálsz egy sima txt fájlt, és beírod pl:
start d:\"zene.mp3"
start notepad.exe
exitA kiterjesztését átírot bat-ra, és az indításakor lejátssza a zenét (nálam a winamp) és megnyitja a notepad-et és bezárja a cmd ablakot. Az idézőjel nem fontos, csak ha szóköz van a zene nevében.
-
Visormail
addikt
válasz
Eternitys #20947 üzenetére
Csak egy ötlet, az egyszerű kikapcsoláshoz esetleg használhatnád a taskkill /F /IM valami.exe parancsot, csinálsz az asztalra/tálcára egy új parancsikont és ezt írod bele (a parancsikon tulajdonságai közt billenytűkombinációt is megadhatsz). A valami.exe helyére ugye azt írod be amit a feladatkezelőben látsz a folyamatok fülön amikor fut a program.
-
Eternitys
aktív tag
Egy gyors teszt után két apró kis gondom van a Clickkey progival
:
- Mivel a C:/Windows/Media mappából indítja hangfájlokat, ezért egy windows reinstallnál újra be kéne másolni oda a hangfáljt. Jó lenne, ha én adhatnám meg hogy honnan indítsa(modjuk másik meghajtóról).
-Nem igazán tudom egyszerűen kikapcsolni ha nem akarom használni(pl játékoknál). Jó lenne jobboldalon lenn egy notification ikon, amivel egyszerűen ki lehet kapcsolni, de nincs neki.A fentieket figyelembe véve, valami hasonló szoftver esetleg?
-
artiny
őstag
Létezik olyan progi ami megmutassa hogy hol vagy mi van rejtett mappaként,fájloként ?
windows 7 használok
-
JSaN
addikt
Sziasztok, Vista 64bitet hasznalok.
Van egy regebbi genius wizardpen 5x4 rajztablam es talaltam hozza vista drivert de csak 32bites, igy nem tudom feltelepiteni. Erre van valami megoldas hogy fel menjen vagy valami otlet? -
-
Eternitys
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék egy hangfájlt hozzárendelni a billentyűzethez amit lejátszik ha bármelyik gombot leütöm. Van erre valami megoldás Vistában, vagy valami szoftver erre a célra?
-
qamu74
őstag
csá! melyik program az,amellyel dvdről tudok rippelni mp3,úgy hogy számokat el lehessen különíteni. Mivel egy koncert dvdről lenne szó!
Előre is köszönöm a segítséget.
thx -
TomPoe
tag
Azóta még jobb a helyzet. Találtam egy Canyon CN-WCAM313-as webkamerát, felmentem a Canyon oldalára, találtam is hozzá 64 bites windows 7 telepítőt, erre ezt írja ki ez a telepítő:
Ha ilyenkor csatlakoztatom a kamerát, akkor ugye rá kell nyomnom az "Igen"-re, de ennek hatására csak annyi történik, hogy gondolkozik pár másodpercet, majd megint megjelenik ez az ablak. Ilyenkor mi van? A Windows eszközkezelőjében "USB20 Camera" néven jelenik meg az eszköz, de jelzi, hogy nem megfelelően lett feltelepítve. -
válasz
TomPoe #20926 üzenetére
This works for Windows 7 as well!
To summarize the steps:
1. Download the latest driver from Logitech website for Logitech QuickCam Messenger [V-UBC40] for the desire OS & bit:
http://www.logitech.com/index.cfm/435/3780&hu…
2. Run the setup installer file (ie:lws110.exe); you don’t have to install VID; just unpack the drivers.
3. During the installation, it will ask you to plug in the Logitech QuickCam Messenger to a USB port.
4. Once it is detected, it will say that it’s not compatible; just click to continue installation anyway.
5. Unplug and re-insert the USB connector and Windows will automatically detect it.
6. Select choose where to look for drivers and click on the folder where the drivers were unpack before.
7. Logitech QuickCam video driver should install normally but the audio driver will say that “the device can not be started” even though the driver is installed as “Logitech Audio (Messenger).”
8. To fix this audio problem, you have to replace the current Windows 7/Vista “usbaudio.sys” with an older Windows XP version (version 6.06 or earlier).
9. You will need to find a copy of usbaudio.sys from someone with Win XP which is located in x:WindowsSystem32drivers.
9. Now you have to take ownership and grant full access permission of x:WindowsSystem32driversUSBAUDIO.SYS file in your computer.
10. Here is how to do it:
http://www.tipandtrick.net/2008/how-to-take-owner…
11. Once permission is granted, rename the file to “usbaudio.win7.sys” (keep for future use).
12. Copy the Win XP version of usbaudio.sys to the same folder x:WindowsSystem32drivers.
13. Restart the computer and now both video and audio should work properly. -
válasz
TomPoe #20926 üzenetére
Amit most javasolok, ezt csak saját felelősségre, de ha jól emléxem, ezeket a logitech cuccokat az XP-s driverükkel is lehetett használni Vista alatt, ebből feltételezem, hogy talán W7 alatt is lehet. Annyi a "trükk", hogy az installert XP SP2 kompatibilis módban kell futtatni.
(Meg persze a webcam ne legyen csatlakoztatva a géphez, csak ha az installer kérni fogja, vagy ha nem, akkor csak ha a telepítés befejeződött, azt követően) -
zone
őstag
válasz
TomPoe #20924 üzenetére
Mondjuk a hivatalos driverével?
-
Panthera
őstag
válasz
sfdrakex #20922 üzenetére
Most sikerült megtudnom, Mac OS X-en Isync szoftverrel csinálták, Nokia E52-ről.
Fire/SOUL/CD: Köszi, de sajnos a linkelt progi nem jött be.
Mod: Itt most nálam 6.84-es PC Suite van, annál semmi ilyet nem találtam. Megnéztem, a biztonsági mentések itt *.nbu kiterjesztésűek (bár ezek nem symbianos telefonokról készültek; ha jól tudom az E52 az az).
-
válasz
Panthera #20920 üzenetére
A pl intézőben nyomj a db fájlon egy jobb egeret/tulajdonságok és a részletes fülön nézd meg, milyen formátumot ír ki. A DB kiterjesztés több adatbázis típusra is jellemző, pl DBase vagy Paradox, de persze lehet a Nokia valami speckó formátuma is (sajnos gyakorlatban nem ismerem ebből a szempontból a Nokia-t)
A Nokia pontos típisának birtokában lehet, hogy lehet találni a neten célirányos szoftvert, pl [link]
-
Panthera
őstag
Hali!
Milyen programmal lehet *.db kiterjesztésű fájlt megnyitni és exportálni?
A fájlt valamilyen Nokia szoftverrel hozták létre, a telefont szinkronizálták, de minden törölt a telefonról és ezt hozta létre. A fájl fejlécében van egy "SQLite Format 3" bejegyzés, ez alapján kezdtem keresgélni, de a struktúránál tovább nem jutottam sajnos.
Van ötletetek? Előre is köszönet!
-
TomPoe
tag
Ha nem választok semmit, akkor automatikusan a PC-t választja, ebben az esetben mindkettő médiához hozzáférek, tehát a beépítetthez is és az SD kártyához is, ha a Recorderen belül választom ki valamelyik médiát, akkor csak ahhoz férek hozzá, csak azt mutatja a meghajtók között.
-
TomPoe
tag
-
-
TomPoe
tag
Két hete írtam ide egy kérdést, amire azóta is 0 reakció érkezett, így szerintem itt az ideje, hogy újra feltegyem a kérdést:
Hogyan lehet HD camcordert webkameraként használni szoftver segítségével?
Van egy Panasonic HDC-TM60 típusú kamerám, amit szeretnék webkameraként használni. Adott egy kamera, ami USB-vel kapcsolódik a számítógéphez, vagyis valószínűleg csak programozás kérdése, hogy webkameraként tud funkcionálni vagy sem. És mivel egy HD kameráról beszélünk, sokkal jobb képminőséget is produkálna, mint egy átlagos webkamera.
Egy megoldást már találtam erre a dologra, de ahhoz külön hardverre van szükség, aminek a neve EasyCap. Nem egy brutális beruházás, de szerintem kizárólag szoftver segítségével is meg lehetne oldani. -
zoltanz
nagyúr
Youtube -on nézek egy filmet, létezik valami program amivel feliratot ki tudok rakni közben (beidőzítést/vágást megoldom)?
-
kommunism
aktív tag
Tud valaki linuxra olyasmi médialejátszót mint a bsplayer? Értem ezalatt, hogy amikor elinditok egy filmet akkor egyből elkezd feliratokért keresni.
-
scope2007
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #20906 üzenetére
köszi.. ezt nem ismertem még..
-
-
scope2007
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #20904 üzenetére
ja akkor félreértettem.. én erre gondoltam:
Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Automatikus lejátszás -
-
scope2007
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #20902 üzenetére
azt alapból letiltom mindig, minden friss telepítés alkalmával.
M. Security Essentialst használom, láttam van benne, de hátha van direkt külön erre program, ami még free is -
válasz
scope2007 #20899 üzenetére
A legtöbb víruskergetőben ez beépített szolgáltatás, hogy az USB-s eszközöket ill. autorun-t kezelje. Vannak külön is ilyen progik, pl: Panda USB Vaccine, de a legegyszerűbb megoldás az, ha az OS-ben letiltod az autorun-t (group policy-vel)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen autót vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Asustor NAS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest