- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzalaiG
addikt
Hali!
17"-os játékra is jó laptopot keresek.
Dio3, Mass Effect 3, Hitman Absolution menjen rajta.
Bár leginkább film, sorozatok nézésére és netes kapcsolttartásra: skype használnám.
Max 250eFt-ig.
Létezik ilyen? -
sch_a
addikt
válasz
modflow #21445 üzenetére
Nemrég érdeklődtem a 3D-s filmlejátszásról egy másik topikban, azt a választ kaptam, hogy kell neki az 1.4-es hdmi kimenet. De hogy melyik notebookokban van ilyen, arról semmi információt nem találtam. Ha játékra nem nagyon lenne használva, filmezéshez bőven elég az integrált vga is. Ha fontos a halk működés, én az Acert elfelejteném, nem túl jó a hűtése az Acereknek, tehát elég kicsi az esély rá, hogy halkan üzemeljen. Én ilyen árban a Dell Inspironokat nézegetném. Én azt mondom, nézz egy dedikált vga nélküli gépet (mondjuk egy Probookot) és vegyél mellé egy médialejátszót, ami tudja a 3D-t.
(#21446) NickFleming
Ha megoldható, asztali gépet vegyél. Sokkalta erősebb gépet tudnál ennyiből összerakni, mint amilyen notebookot tudnál venni. Sajnos mélyen a pénztálcába kell nyúlni, ha laposon komolyan játszani szeretnél.
-
NickFleming
csendes tag
Hali!
Mos vásárolnám a legelső gépemet és a hordozhatóság miatt inkább a laptopnál döntöttem.Lehetőleg olyan típus vennék amit később biztonsággal tudok szervizelni (aksit venni bele stb..).A Toshibát és a Fijtsut lehetőleg kerülném.
(1) Max 220 ezer (bruttó).
(2) Kijelző mérete 15-17 colig
(3) A laptop súlya nem érdekes.
(4) Inkább játékra használnám (BF3; Mass Effect 3)
(5) Nem kell rá operációs rendszer.( bírja legalább a Windows 7-et )
(6) A HDD ne legyen kisebb 750GB-nál a RAM 4 GB fölött legyen.
(7) A felülete ne fényes legyen és jól lehessen vele gépelni . Legyen rajta USB 3 . -
modflow
veterán
Szeretnék venni egy laptopot.
Elsősorban munkához kellene, de persze szeretném, hogy letudjon játszani nagy felbontású filmeket, sőt az is fontos, hogy 3D-s HD filmet is letudjon játszani külső eszközön (TV-n), 3D-s laptop nem tusom van e ilyen árban. Az sem baj, ha fut rajta egy-két játék, de nem ez az elsődleges. Gyors legyen és igényes. Fontos, hogy nagyon halk legyen, a zúgás nagyon zavar engem. Láttam már olyan laptopot, ami úgy zúg, mint egy hajszártó és olyat is, amit nem is hallani, hogy van benne venti.
Szóval igazából multimédiás részre kellene, hogy kihegyezett legyen.
A keretösszeg: kb. 200 ezer.Egy ilyenre gondoltam:
Acer Aspire V3-571G-53218G1TMakkErről mi a véleményetek?
Illetve ti mit ajánlanátok nekem? -
sch_a
addikt
válasz
piRate_nEx #21441 üzenetére
Ha majd sikerült még pár játékot kipróbálnod vele, leírhatnád ide a tapasztalataidat
-
Gaskains
csendes tag
Sziasztok!
Melyik laptop most a bestbuy 180ezer körül?
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz
piRate_nEx #21440 üzenetére
Vissza szívtam! Energia takarékosban voltam.
Kiegyenlítettben olyan 45-50-55 fps, és a grafikát még magasabbra tudtam venni. Megfogtam az isten lábát?
-
piRate_nEx
aktív tag
No, a Jézus végre leszállította az anyagot.
G580
i3
8GB
635MÍgértem egy részletesebb játék tesztet, de ma este a Windows telepítés mellett csak egy favoritra jutott idő, méghozzá a GW2-re.
Medium beállításokon olyan 35-40 FPS. Azt valaki megmondhatná, hogy ez engem miért nem idegesít, mert az asztalin, FHD-nál már az 50-55 is zavar. Na de örülök neki, azért ezzel így már el lehet játszogatni, és nem okádom le a monitort hogy milyen csúnya a graf.
Az összeépítést tekintve király, ezért a pénzért korrektnek tűnik. Az mondjuk zavart, hogy asztalinál van 5 driver amit fel kell tenni, itt 12 minimum. Eltartott egy ideig, na de na.
Egy kérdésem viszont lenne. Van rá 15 napos pixel garim. Ha én leszedem itt a matricákat a csuklótámaszról, azzal eldobom akármelyik jogomat is?
-
btudos
nagyúr
válasz
bajnokpityu #21438 üzenetére
Igen. Sokkal inkább ajánlott cucc (ár/érték arányban a kategóriában verhetetlen), bár a megjelölt felhasználásra felesleges a dGPU (viszont ha mégis kell, akkor jól jön
).
-
bajnokpityu
félisten
ezt jobban ajánljatok?
-
Haalus
csendes tag
válasz
Tikakukac #21435 üzenetére
Én az általam keresett 200.000 forintos árkategóriában kapható Dellekre gondoltam. Az XPS szériát pl. ismerem egy barátom által, arra rosszat nem mondanék. Nem a Dell márkát szerettem volna leírni, de rendben, abban igazad van hogy pontosabban kellett volna fogalmaznom.
Köszönöm a tanácsot. Itt az oldalon nem, de más oldalakon már utánanéztem az általam keresett árkategóriájú notebookoknak, nem vagyok teljesen süket a témához, de annyira tapasztalt sem. Nem ebben a szférában dolgozom.
-
Tikakukac
titán
válasz
Haalus #21432 üzenetére
5110, 7110 és még az 5050 is elég ganaj volt. A bajom azzal van, hogy itt mi sohasem írtuk le kompletten a Dell márkát, tehát valamit rosszul olvastál. A következő baj, hogy általában a rosszul olvasott dolgok terjeszkednek el, így lesz 2-3 óra karate mindenkivel, hogy márpedig az jó gép.
De, mint azt írtuk/írjuk is már elég régóta, az újabbak elég jól mennek, nincs meg az a klasszikus hulladék érzés, már szemrevételezésnél sem. Kereső sokat segít, mindig a keresővel kell indítani. Ha fél óra múlva sincs meg akkor write.
Amúgy nagyon türelmes vagyok, el sem hinnéd mennyire bírom, mikor a kedves ügyfél 2 órán keresztül kérdez vissza, hogy ez most akkor biztosan jó?! Hát mondom, mindannyiszor megkérdezed, én felszámolok +1k-t hülyeség díj címén és örvendezni fogok
Meg most a karácsonyi vacakolás is kicsit feszültebbé tesz, nehezen bírom ezt a sok felhajtást -
bajnokpityu
félisten
válasz
runner 125 #21429 üzenetére
Az imént ajánlott HPn kivül nincs más ötlet? Sejtettem, páromnak nem szive csücske a design.
-
Tikakukac
titán
válasz
Haalus #21428 üzenetére
Na és melyik Dell laptopokra? Mert én meg azt hallottam, hogy 40 fok lesz hétfőn. Azt mondjuk nem tudom merre, de 40 fok lesz.
Ha így érthető a probléma tárgya, tehát ez így konkrétan, hogy valami komplett márka fos, hülyeség. Az elszakadó vezérléses x3 miatt sem sikítozik mindenki, hogy jajajj Istenem, ez egy fos BMW.
Kivételek persze vannak, de nem sok, ezt azért ide kell szúrni.worl555: Használtban egy T60 és minden jó lesz, hidd el. Anyám azt mondta, állati jó. Nagyfelbontás, 4:3 arány és gyors.
runner 125: Még T61-ből is volt 4:3, az azért nem volt olyan rég
-
worl555
csendes tag
válasz
runner 125 #21429 üzenetére
Acer TravelMate 2410-est használok
Nem mai darab, lassan csere szükséges, de a mostani wide kategória nem a szívem csücske.. -
worl555
csendes tag
Sziasztok.
Sajnos eddig csak 16:9, 16:10-zel találkoztam. Szövegszerkesztéshez, táblázatkezeléshez a keresett felbontás sokkal kényelmesebb.
Kérdésem az lenne, hogy kapható-e még 4:3 as képarányú laptop, vagy felejtős?
Köszönöm a válaszokat!
-
Haalus
csendes tag
Sziasztok!
Először is Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Szeretnék segítséget kérni, maximum 200 ezer forintért szeretnék vásárolni egy notebookot.
Ami nekem fontos lenne:
-Operációs rendszer
-Optikai meghajtó
-Lehetőleg legalább 1db 3.0-ás USB port
-Dedikált VGA, amivel régebbi játékokat el lehet futtatni, pl. MW2
-Magyar billentyűkiosztásTudnátok segíteni nekem ebben? Javaslatot tenni? Én is néztem már ki gépeket, de nem szeretném befolyásolni vele a javaslatot, szóval nem lustán áthárítani szeretném az egész választást, csak úgy gondolom van itt olyan emberből sok, akinek jobb rálátása van erre.
Előre is köszönöm a segítséget.
Haalus -
sch_a
addikt
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Tikakukac #21415 üzenetére
Acert 5 percre hagytuk egyedül, ennyi alatt rájött hogy ki lehet szedni, 10et kitört, 5ot végleg.
HP billije is jónak tűnik.
Volt talán sonynak tuti megoldása. Ott a bill nem kivehető, hanem egy lemez fedi. HP is ilyennek tűnik.
Megpróbálok utánajárni, audiofilek mit vélekednek amd/Intel usbrol.Intel bevalt, hp olcson meg amds ha jol latom. -
Borote
addikt
Olyan csodaacerem nekem is volt, az a billentyűzet valami borzalom volt...
(#21412) bajnokpityu: 4535s az ÍGY néz ki
-
sch_a
addikt
válasz
Borote #21413 üzenetére
Én értem mire gondol, az acer billentyűzetén a gombok laposak és vékonyak, tényleg könnyen "alá lehet karmolni"
Bár probook még nem volt a kezemben, de gyanítom eléggé hasonlít az elitebookhoz, annál lényegesen kevesebb az esélye, hogy a kisgyerek a billentyű alá kap, bár nem lehetetlen.
-
Tikakukac
titán
válasz
bajnokpityu #21412 üzenetére
Szigetes, teljesen benyomható billzet az, ami talán megoldás. Minden mást szétkapna. Sőt, én az az Asust gyerek fejjel 2 óra alatt szerintem romra verném.
Hint: erős pistával kell bekenni, akkor a gyerek leszokik róla, saját tapasztalat.
-
Tiboy86
tag
Sziasztok!
Meg van végre a DELL 7720asom, mindenkinek köszönöm szépen a segítséget, illetve hogy lebeszéltetek az ACER-ről.
Boldog karácsonyt! :-) -
Borote
addikt
válasz
bajnokpityu #21412 üzenetére
Mire gondolsz az Asus megoldása alatt?
Minden billentyűt fel lehet feszíteni, különben nem lehetne őket leszedni. Mi az alákarmolás kritériuma? -
Borote
addikt
válasz
Gedeon31 #21408 üzenetére
Ezt úgy igazán semmire sem lehet mondani, hogy mennyire gyakori a pixelhiba... előfordul.
Ha biztosan nem szeretnél pixelhibás gépet, akkor vegyél pixelhiba garanciát(#21410) bajnokpityu: ProBook 4535s?
Ha nem kell nagy teljesítmény, az A4-es processzor is elég, cserébe billentyűzete nagyon jó, és a touchpad sem apró.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
runner 125 #21407 üzenetére
Bill es tapipad a legeslegfontosabb.
Fontosabb, mint élettartam, kopasallosag.
Szamlasan bruttó 150ig kell legyen. B950 proci sem hátrány, a mostani i3at se használta ki.
Nézd, jobban élveztem roxit,mint cbrt. Cbrben bíztam, aeroxot iranyitottam. Mivel fostam trafitol, Cbr előnyét,h 150+ os országúti csapatasokat bírja, mar nem érdekelt.
Aerox meg mar nem kell, ritkan hasznalnam. -
Gedeon31
addikt
válasz
runner 125 #21407 üzenetére
Ezeknél a G580 laptopoknál mennyire gyakori a pixel hiba?
-
runner 125
nagyúr
válasz
bajnokpityu #21405 üzenetére
Benőtt fejed lágya, lassan úgy érzem, h már én is kiöregszem a két kerékből.
Céljaidra tényleg a legrosszabb választás egy X szériás Asus.
Ha, fontos a minőség, a helyedben néznék 150k körül pár hónapos Latitude-öt mondjuk apróról, vagy kicsit megtoldod és br. 187-ért már kapsz újat. Gyakorlatilag a legjobb minőséget képviselik ezek a gépek, 3 év NBD garral.
Ha, ez már drága, akkor; Inspiron 5521, G580, - ha mégis lesz egy kis játék, Fujitsu A532, de az új Vostro is jó áron van. S, végre kezdenek leszokni a gagyi "L" zsanérmegoldásról, strapabírónak hat ez is, bár gyakorlati tapasztalatom még nincs vele. -
suspect
aktív tag
-
bajnokpityu
félisten
válasz
runner 125 #21404 üzenetére
Haley.
Eladtam cbrt is roxit is. 12ev motorozas utan boldog lehetek, h megúsztam.
Volt k asusom, munkagepkent másfél évet kibirt, de ez csak itthoni gep lesz.
Mi alapjan? Olcso, nagy tapipad, es olyan billentyu, amit gyerek nehezen szed szet.(1) Maximális keretösszeg Ft-ban?
150k
(2) Kijelző mérete, felbontása, fényes, matt?
15.6 szabvány felbontás.
(3) Notebook súlya?
Mindegy
(4) Felhasználási kör (játék, munka stb…)?
Netezes Word.
(5) Mi a fontosabb számodra, a megbízhatóság vagy a teljesítmény?
Megbízhatóság(6) Operációs rendszerrel, ha igen milyennel vagy FreeDOS-al kéred?
Win7 vagy DOS.(7) Tárhely (HDD) és memória (RAM) mennyisége?
Mindegy, 4gb.(8) Egyéb kívánság (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Hdmi, esetleg esata,usb3. Jo akksi. Okos billentyű.
(9) Eddig kinézett notebookok, linkeld be a boltot (Ez azért fontos, mert ha jót választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresni)
X55
(10) Mikor lenne esedékes a vásárlás?Mostanság.
-
runner 125
nagyúr
válasz
bajnokpityu #21402 üzenetére
X55 elég rossz választás.
...mire eléri a 2. "töltési ciklusát", már rég elavult notebook lesz, úgyhogy ha ez igaz is, szerintem ne legyen érv.
Első hsz.-ban van pár kérdés, válaszold meg őket, és adunk jobb tippeket.Mocis topikokból el vagy tűnve.
-
btudos
nagyúr
válasz
bajnokpityu #21402 üzenetére
Ki mondta ezt? Mihez képest bír annyit? Egyébként meg Asus X- és K-széria nem épp a minőségi anyaghasználatukról híresek, nem ajánlott gépek.
Inkább válaszolj az első hsz.-ben megtalálható kérdésekre, akkor többet fogunk tudni segíteni
-
bajnokpityu
félisten
Hello. Kialakítás alapján az Asus x55 a befutonk. Állítólag ennek mar 3x toltesi ciklust bír az akksija.
Mi igaz ebbol, es mennyire ajanlott tipus? -
válasz
btudos #21384 üzenetére
A Wot FHD-ban high beállításon (ha jól tudom van még eggyel jobb is) 60 fps tud nálam. De néha lemegy 35-re is. Sajna szerintem nagyon vacakul van optimalizálva, ez az egyetlen játék ami elszáll néha nálam (8.2 óta, de lehet hogy a stat program tehet róla).
Szóval fullon kell hozzá gép, játéktesztnek tehát szeintem jó.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Le Mans Ultimate
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Netfone
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- MSI Thin 15 Gamer laptop makulátlan állapotban, 2,5 év garanciával, ingyen kiegészítőkkel.
- Garanciális! ASUS Zenbook Notebook! 13" OLED / i7-1065G7 / 8GB / 512GB SSD
- Lenovo ThinkPad X13 Gen4 Laptop! Intel i5-1345U / 16GB DDR5 / 13.3" WUXGA
- Lenovo ThinkPad X1 FOLD! Hybrid laptop! Hajlítható OLED kijelzős (2048x1536)! BeszámítOK!
- ASUS TUF Gaming F16 (2024)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest