- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
válasz
Gedeon31 #182272 üzenetére
Igen, de némelyik webáruház ezt kiegészíti. ASZF: "A díjmentes 30 napos [CENSORED] visszaküldési szolgáltatás nem befolyásolja a távkereskedelem 14 napon belüli törvényes elállási jogát, de kiegészíti azt a [CENSORED] ügyfelek érdekében. Amennyiben 14 napon túl jelzed elállási szándékod, úgy a szállítási költség visszatérítésére már nincs lehetőség."
-
teptep
senior tag
válasz
Gedeon31 #182117 üzenetére
Én már megszoktam a 14" laptopot a hálóban és a 15.6 kijelzőt a nappaliban az asztalon. És kifejezetten zavar, ha ágyban kell magamhoz venni a nagyobbat, vagy asztalon használni a kisebbet. (Párommal közös mindkettő [OneDrive szinkronizálva] és azt használom, amelyik éppen szabad.)
-
cs.zs.
veterán
válasz
Gedeon31 #182117 üzenetére
Ha asztalra van téve, minél nagyobb annál jobb.
Nem a megszokással van a baj. Nekünk van ilyen is, olyan is. Ez is jó, az is jó.
Inkább a fizikai korlátok miatt kell lefelé menni,
pl ha nem fér el a buszon/repülőn/vonaton a nagyobb, meg könnyebbet kell hozni-vinni, stb.
Ha neked nincs ilyen "hordozásos problémád", akkor a nagyobb jobb. -
Dapro
senior tag
válasz
Gedeon31 #76117 üzenetére
Ez melyik ? Nekem x550jk-van, nincs ilyen gondja, vagy nem tudom, hogyan lehet előidézni
. Teljes mértékben jónak tűnik az összeszerelése és a hűtése is (ahhoz képest, hogy nem 400k-s gép). Lehetséges, hogy valamit javítottak rajta azokhoz képest amiben nincs gtx850m?
Szintetikus tesztben throttlingol a cpu (aida) de játék alatt sosem. (ma még bf4-el is tesztelem, turbo clockot levettem)Amúgy 170k-ért volt edigitalban nemrég gtx850m-el akcióba, most 200k. Szerintem az egész vállalható
-
spyduck
nagyúr
válasz
Gedeon31 #76005 üzenetére
Minden 5. pixelhibás, minden 7-8-9. eleve hibás (HDD, alaplaphiba, repedt burkolat stb..) és ha az ügyfél kicsúszik a 3 napos cseréből akkor 1-1,5 hónap múlva lesz megjavítva. Vicc az egész
Vettem apukámnak egy B590-et, mert jó árban tudtam megszerezni. Már a Telemaxnál van és várom a csereigazolást. Nagyon jó cimborámnak is hoztam egyet, azt fel se tudtam telepíteni, szinteén csereigazolásra várok. Most már lassan minden barátom és rokonom üzleti HP-t vagy Fujitsu-t használ. Azokkal persze nincs gond, utóbbival az ég adta világon semmi, azt se tudom, hogy működik a szerviz pedig elnyomunk pár készüléket egy évben
szerk: Nemsokára befejezem az EliteBook 840 tesztet. Gyerekek, erre szívesen lecserélném a MacBook-om
-
Tikakukac
titán
válasz
Gedeon31 #75834 üzenetére
Te sem panaszkodhatsz
Az a baj, hogy szezon-fazon. Ha emagról rendelsz tuti szopni fogsz, ha itthon akkor pedig lehet.
Ha nem érzed a diffit, akkor tényleg feladom. Rendeljen mindenki szlovák-ukrán-román gépet, és azt amit gondol. Be is terjeszteném, hogy zárjon be minden bolt, meg húzza le a rolót az összes disztri, árulják itthon a vackaikat drágán, mikor kintről csudagaranciával, ingyér szállítással meg lehet kapni ugyanazt. Sok hülye, nem tudja még mi a jó
-
btudos
nagyúr
válasz
Gedeon31 #75833 üzenetére
Ne túlozzunk már a 90 %-kal. Ár/érték arányt figyelembe véve még mindig jók, ha a szerviztől eltekintünk, amitől sajnos nem lehet eltekinteni, meg is lett az eredménye, nézz körül mostanában mi a helyzet itt. A Telemax idén jött a képbe, gyakorlatilag mire rendberakták a lengyel szervizt, megint belerúgtak a Lenovo tulajokba egyet, de ezt 1 évvel ezelőtt Te se tudtad volna megmondani.
Most tudjuk, hogy szar a szerviz, ahogy bizonytalan az eMAG szerviz is, ezért nem is ajánlunk onnan gépet. Van bőven megbízható bolt, ahol magyar jogszabályok szerint, biztosan magyar disztribútortól származó gépet vehet bárki.
-
Tikakukac
titán
válasz
Gedeon31 #75827 üzenetére
Nem. Én azt mondom, hogy a kitudja itthon mennyire élő és milyen módon befogadott román gari ugyanúgy felfoghatatlan dolog. De ha mindenképpen magunkat szopatjuk hajrá. Tépem a számat feleslegesen órahosszat minden nap, ha valaki ennyire biztos magában vegye. Csak könyörögve esedezve kérem, hogy ne bizonygassa, hogy igenis ez ugyanúgy és ugyanaz. Mert nem.
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Gedeon31 #75184 üzenetére
Nekem volt vele gondom. Win 8 alatt crashelt a HP-s Catalyst. Aztán 8.1 alatt szűzen újratettem mindent szépen sorban és azóta nem volt gond. Csak HP-s 2013-as Catalyst kell hozzá.
Néha viszont csinál olyat, hogy nem kapcsol ki a gép. Csak fekete/kikapcsolt képernyő és megy tovább, ctrl-alt-delre nem reagál... fene tudja, hogy Win 8.1 probléma / 3rd party software, vagy driveres gond. Szerencsére nem gyakori. -
Chaser
legenda
válasz
Gedeon31 #70074 üzenetére
Sok a gagyi - és persze azt kell venni 500ft-tal olcsóbban - és vannak gépek amiknek a gyártója nem tud normális BIOS-t írni. A másik az hogy sokan nem is olyat vesznek a gépükbe ami kell, mert az "eladó" azt sem tudja mit árul. Egyébként pedig nincs gond velük, ha normális gyártótól vannak. De néhány nap múlva sztem sokakban sok kétely eloszlik
-
válasz
Gedeon31 #69990 üzenetére
Biztosan állíthatom, hogy vadi új gépről van szó igen !
/109k -ér ajándék egy ilyen na..../
HP Probook 455 G1 Notebook
Technikai paraméterek:
Processzor: AMD A10 5750M (4 x 2,50GHz / 3,50GHz Turbo, 4MB Cache)
Kijelző: 15.6" HD (1366x768) LED matt
Memória: 4GB DDR3 1600MHz
Merevlemez: 500 GB SATA3 7200rpm
Grafikus kártya: AMD Radeon HD 8750M 2GB
Optikai meghajtó: DVD/RW SuperMulti Double layer
Egyéb jellemzők
WiFi: 802.11b/g/n
USB csatlakozók: 2 x USB 2.0 + 2 x USB 3.0
Kártyaolvasó
HDMI ™
VGA (D-sub)
Webkamera 720p
BlueTooth: v4.0
LAN: Gigabit
Ujjlenyomat olvasó
SRS Premium Sound
Cseppálló billentyűzet
Akumulátor (cella): 6
Operációs rendszer: Microsoft Windows 8.1 64bit
Billentyűzet: magyar(#69991) Khelben: köszönöm, majd megszokom a Win 8.1 64bit -et (magyar verzió amúgy, de ha ENG lenne se okozna gondot...)
L
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Gedeon31 #68312 üzenetére
Van amikor nekem is meg kell hajolnom, ha csak fehér és lehet és csak 140k van rá mondjuk, akkor kész ez van, vigyétek aztán lesz amilyen lesz. Csak ha már valaki racionális és ezt indokként hozza fel, akkor ugyan ne üsse már a szín a minőségibbet, mert falnak megyek.
Gery355: Nekünk és 7 éve megy beállt ventivel a boros Fu-Si, akkor most lengedezzek? Ugyan.
Amit te keresel arra adatlaposan elég a T440s, ez a helyes mondat. Az meg a privát véleményem ezen kívül, hogy 300k felett vastagon illene összetákolni valami TP brand alatt, amit nem tud egy akár 200k alatti gép is minőségileg más márkában.
Főleg nem értem, hogy jelenleg látatlanban néztél egy gépet én meg látottban mondom, hogy majd megváltozik. Menj el, kajtasd fel ezeket, nézd össze. Ha utána is kell a gémer vonal, akkor köss kompromisszumot és vegyél valami mást. De ennek így zero értelme. Én is akarok valami olyat, ami 4-5 gépből kikeverhető lenne, de ha nem létezik egyben a piacon, még utólagos barkáccsal sem akkor nem tudok mit tenni. -
spyduck
nagyúr
válasz
Gedeon31 #66459 üzenetére
Consumer
(1) lowend - HP 250
(2) beginner - Pavilion 15
(3) Premium - Envy
Business
(1) beginer - Probook 4
(2) small - Probook 6
(3) enterprise - Elitebook
(4) workstation - ZbookLehet kihagytam vmit... (szerk: 2-1-ben eszközök stb...)
Egyébként HP, Dell és Lenovo azonos szinten vannak. Egyik kutya másik eb, kinek mi a szimpatikusabb.
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Gedeon31 #63864 üzenetére
Na ennek azért fussunk neki még egyszer, mert ez így azért messze nem igaz. Ez nem tej meg joghurt szerencsére, céges gépekből beszerzés után standard, hogy állnak a gépek és nem pusztulnak jobban mint a többiek azonos korban, gondolom nem vízben tárolták őket, akkor meg mindegy. Simán vehető.Scoobyka: A 850M-es Asus az a baj, hogy már inkább 230kiló. Jó lenne, de akkor keretet kell kitolni.
További gond, hogy az N550-nek is úgy tűnik elég fosos a wifije.
-
426os
őstag
válasz
Gedeon31 #63645 üzenetére
Mondjuk hozzá kell tennem, van egy bug a z510-zel kapcsolatban, mégpedig az, hogy akksis üzemmódban képes megragadni a processzor (mindegy melyik van benne) ~800Mhz-en és csak akkor hajlandó visszatornászni magát normális órajelre, ha újraindítod a gépet vagy bedugod a tápot. Itt értekeznek róla. Már folyamatban van a Bios frissítés, van aki már kicsikarta e-mailben a Lenovo-tól, de hivatalosan még nincs javítva a dolog.
/Semmilyen mértékben nem függ a Windows vagy az Energy Manager beállításoktól, a Bios-ban van a hiba/ -
Pocok256
veterán
válasz
Gedeon31 #63643 üzenetére
8 hónapig használtam én z500 at az kopra ugyanaz mint a z510 és imádtam sokkal jobban mint a mostani 7537 em. Én 4 gb rammal vettem és utólag bővítettem +4 gigával boltban.
Nekem ami z500 ban nagyon tetszett az a billentyűzete és a bill világítása. Na meg a matt kijelző amivel kaptam
Iszonyat jó gép nagyon massziv és elég jól össze van rakva
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Gedeon31 #47374 üzenetére
Az autó esetén nem vered az asztalt a szalonban, hogy miért kell üzemanyagot tankolni bele? Drága a Windows, de mindig is az volt! Tudod mennyiért vettem én anno legális Windows 98 SE kiadást? Jobb ha le sem írom, aki akarja kutakodjon neten régi árlisták után.
Egyébként megjelenés körül fillérekért hozzá lehetett jutni. A Samsung például ingyen adta az upgrade licencet SSD mellé. De több ismerősöm is 10k alatt jutott hozzá. Most elmúltak már a bevezetési akciók, már csak teljes áron tudod.
Ha ennyire fontos, hogy Windows is legyen, akkor vegyél úgy gépet aminek az árában már benne van a rendszer vagy kalkulálj úgy, hogy arra is elkülönítesz egy kis pénzt.
Minden más esetben ha ingyen rendszert akarsz, akkor ott a Linux.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Gedeon31 #47384 üzenetére
Mindegy nem vitatkozok erről mert most meg már te utalsz arra, hogy nem volt akkor támogatás... De akkor most minek legyen Win7 támogatás ha van a jelenlegi OS-nek támogatása? Amúgy meg ahogy most a 8-as driverek kompatibilisek a 8.1-el, úgy anno a Win7 driverek is 99%-ban mentek Vista alatt és fordítva is..
De mindegy nem vitatkozok ezen többet ez amúgy is a Milyen notebookot vegyek topik és nem a miért drága az MS szoftver topik. Akinek nem tetszik, hogy a laptop gyártó nem támogatja a Win7et vagy bármit szidja a laptop gyártót, rajta múlik, hogy mihez ír szoftvert meg mihez nem.
@(#47386) Miért amikor kijött a Vista/Win7 sítlus nem volt ellenszenv senkinél? Dehogynem akkor lázadtak csak még az emberek ellene, Amúgy meg semmi baj nincs a 8-al, a kezdő képernyőn kívül az ég világon minden ugyanaz mint a 7 esetében. Mondj valami olyan ami miatt a 8 nem olyan jó legalább mint a 7?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Gedeon31 #47380 üzenetére
És hogy jön ide a vista? Win7 támogatást akarsz egy új gépnek, ami támogatja a jelen futó 2 legújabb oprendszer a Win8-at és 8.1-et. Kész így van rendjén. Még mindig azt írom amit nem olvasol el, hogy egy laptop gyártó sem támogat párhuzamosan sok rendszert sokáig! Főleg ahogy kolléga is írta fentebb az új hardverek új szolgáltatásait sem támogatja minden régi rendszer. Ha támogatnák a 7-et de mondjuk nem képes a szolgáltatás kezelésére akkor megint a laptop gyártó lenne a hibás, hogy minek írta, hogy Win7 ha még sem mennek a dolgok...
(#47379) brumi1024 azért írtam, hogy MAC gép OS X mivel általában valaki azért vesz drágán MAC gépet, hogy OS X fusson rajta!
-
szabonagyur
félisten
válasz
Gedeon31 #47377 üzenetére
Ahhoz hogy mit támogat egy laptop gyártó mi köze az MS-nek? Jó persze neki érdeke, hogy az új rendszert vigyék, DE!!! a laptop gyártó sem fog alkalmazni még plusz 5 programozót, hogy minden aktívan használt oprendszerhez friss szoftvereket készítsen. A Win7-es gépek sem nagyon támogatták az akkor közkedvelt XP-t sem.
-
Tikakukac
titán
válasz
Gedeon31 #47365 üzenetére
Köcsög laptop gyártók, meg köcsög Intel, régen 12 cellás utazóakksi kellett a 6 cellás mellé, hogy alapjáraton menjen egy üzleti gép 1 napot (mákkal), most meg egy sima vékony gép elmegy ugyanennyit. Az MS meg mondjuk legalább nagyjából csinál hozzá rendes kernelt és hasonlók. Én most kifejezetten rühellem az összeset, mert a munkámmal miattuk nem a haladok, de azért nem feltétlen ásnám be őket. Csak a piac torz csöppet.
Bazekker fogd már fel, hogy egy core2 meg egy Haswell és az ezekhez kapcsolódó rszegységek annyira mások, hogy egyszerűen ez impossibru. Nem tudom mennyire foglalkozol fejlesztéssel/programozással de konkrétan az van, hogy már egy rohadt betű változás egy programozható egységben is azt jelenti, hogy eshetek neki pár ezer sornak. És akkor ez egy semmi, egy laptopban ebből szakajtónyi van. A hugyosra peccselt rendszer az szívás lesz. Mindig is az volt. A NASA az elvan 40 éves dolgokkal, de ott nem is akarnak SLI konfigokat meg hasonlókat laptopba rakni. Ez a difi amit sokan kifelejtenek.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Gedeon31 #47374 üzenetére
Ha nem akarsz Win8.1-t vegyél MAC gépet vagy ott a linusz. Nem támogathat egy laptop gyártó sem minden rendszer évekig.
Valamint ha nem közel mindenki csak lopná az MS szoftvereket akkor talán nem pár felhasználón akarná behúzni az elvárt bevételét az MS sem. MS-nek egy célja van elérni egy bevételt, ha azt 1 millió felhasználó fizeti ki akkor annyi... És igen itt jön majd ha csak 10e ft lenne akkor mindenki megvenné. Ez is tévedés mivel akkor sem venné meg senki mert a torrent ingyen van még mindig.@ (#47373) Stauffenberg: igazad van csak egy upgrade a Win8 tulajoknak illetve ugyanazon az áron meg lehet venni.
-
Stauffenberg
nagyúr
-
szabonagyur
félisten
-
szabonagyur
félisten
válasz
Gedeon31 #47369 üzenetére
Igen de az MS írta is, hogy mostantól nincsenek Szerviz Pakkok, hanem minden évben ki jön egy önállóan is telepíthető új Windows! És amúgy igenis ugyanaz, mivel akkor ennyi erővel a SP nélküli Windows XP meg a SP-2es sem ugyanaz, hiszen az SP2 rengetek újdonságot hozott, sok minden gyökeresen megváltozott.
-
coolpet
senior tag
válasz
Gedeon31 #47359 üzenetére
Aki meg eleteben nem latott gepet, annak edesmindegy hogy linux vagy windows, nincs kulonbseg szamara, aki meg megszokta egyiket(vagy masikat) annak meg a masik eletidegen.
Persze egy normalisan osszerakott linux disztribuciorol beszelunk, nem egy hazilag osszepakolt garazsprojectrol.Atlag usernek edes mindegy. Viszont nem mennek a dolgok egymas kozott(linuxon a wines, win-en a linuxos), de 99%-nak van alternativaja, csak megszokas kerdese.
Ennyi. Egyik sem jobb a masiknak, kinek a sor, kinek a bor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Honda topik
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- VR topik
- Építő/felújító topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged