- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
modflow
veterán
válasz memorix #178812 üzenetére
Igen, azt az üzletet néztem.
A +8 GB RAM-ot én is akartam, de vajon gyárilag 1 db 8 GB-os modul van benne és a 2. foglalat üres/szabad?Továbbá nem tudom milyen a hátulja. A mostani Lenovo Y580-os van külön kis takaró, amit kicsavarozva hozzáférek RAM-hoz, SSD-hez, HDD-hez.
Ebben is külön van?
Ill. ha még külön is van, az nem minősül buherálásnak ugye?
A gari miatt kérdezem.[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
Sziasztok!
Jelenleg egy Lenovo Y580-am van, ami 11 éves. Behalt az alaplapi ssd, érthetetlen módon a csatlakozó sérült meg úgy, hogy soha hozzá nem volt nyúlva. Oké, tettem bele sata SSD-t, király volt.
Erre most dolgoznék egyet villant a kép és full feketeség van.
Egy ezer éves monitoron kiviszi a jelet, tehát a gép megy, csak a kijelző halt meg úgy, hogy kb. 3 éve volt cserélve.
Ezzel befejeztem, új gépet szeretnék.
Egy hasonló gépet szeretnék, mint ez volt 11 éve, azaz hogy olyan erős legyen, hogy ez is simán kibírjon 10 évet. A VGA nem fontos hogy nagyon jó legyen, mert elsősorban dolgoznék rajta.1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most azonnal.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Kb. 350k
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok elsősorban, max. egyszerűbb játék, pl. Planet of Lana
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
pl. Planet of Lana, nem kell hard core igény
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Min. 15,6". Min. fullHD, de ha 4K alatt lehet irodai programokkal is dolgozni, akkor jöhet az is. Fényes, panelt amit ajánlotok.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
90%-ban otthon használom. Utazás közben nem.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Gyárilag nem kell, én teszek rá Win11-et.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
min. 512 SSD, 16 Gb RAM
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI kimenet, de gondolom ma ez már alap
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gép, boltból.Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz Tikakukac #162804 üzenetére
Jó, de mégis. :)
Akkor már ismét visszatértem a Lenovo IdeaPad Gaming 3-hoz. Az árban nem olyan sokkal több, de legalább erős hardver van benne.
Ha meg valóban úgy van, ahogy mondjátok, hogy csak addig megy a gép, ameddig gari van rá, akkor veszek rá +3 év garit, akkor 2+3=5 év és az már korrekt.
Persze előtte nyilván szólok a gépnek, hogy figyelj van rád +3 év gari, így csak 5 évesen romolhatsz el! :D -
modflow
veterán
válasz Pyttawrx #162796 üzenetére
Igazad van. Akkor lemondok a gaming részről, legyen erős és gyors irodai alkalmazásokhoz, netezéshez és legyen megvilágítható billentyűzete. És mindenképpen új legyen.
Acershop-ban ha ár szerint rendezem, az első, amiben nem a nevetséges 4 Gb RAM van, hanem 8 Gb, az ez:
Acer Aspire 3 - A315-56-38UGDe már ez is 180k.
[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz Farkassacred #162784 üzenetére
Inkább utóbbi, a nyers erő miatt kellene, ill. ha YT-on elindítok egy 4K videót, akkor ne szaggasson.
-
modflow
veterán
Sziasztok!
Egy Lenovo Y580-as gépem van, kijelzőt kellett benne cserélni, de utána már nem volt jó a fényerő, 2 héten át küzdöttem, elegem lett belőle.
Tudnátok ajánlani egy hasonló gépet?
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Jövő héten.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150-160 ezer forint
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai munka, office, netezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem játszanék rajta.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6", FullHD, fényes, IPS talán ez volt Y580 is.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Ritkán lesz hordozva, út közben sose használnám.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 10 Pro lesz rajta, szoftver nélkül kell a gép.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
256 Gd SSD, 1Tb HDD, legyen benne optikai meghajtó, de ha nagyon nincs, nem baj.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Legyen HDMI kimenet.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új, számlás gépet szeretnék.Köszönöm!
-
modflow
veterán
Van egy Lenovo Y580-asom, új.
Az energiaellátást hogy kell belőni, hogy jó legyen?2 óra alatt lemeríti nekem. Azt se értem, hogy a WIN8 is csinál egy energiagazdálkodást, az energiatakarékosan van, meg a Lenovo saját menedzser progija is.
Most ezek együtt hogy működnek? Mi lehet a baja?
-
modflow
veterán
Y580-at hogy lehet rákötni erősítőre?
Nincs rajta optikai kimenet?
-
modflow
veterán
Tudna valaki segíteni ebben:
Van egy HP Compaq Presario CQ56 -om. És ahogy bekapcsolom máris ezerrel zúg a ventillátora és sosem hagyja abba. Nagyon zavar.
Már felraktam a legfrissebb biost, de semmi sem változik. hiába kapcsoltam BIOS-ban bármit is.
-
modflow
veterán
Szeretnék venni egy laptopot.
Elsősorban munkához kellene, de persze szeretném, hogy letudjon játszani nagy felbontású filmeket, sőt az is fontos, hogy 3D-s HD filmet is letudjon játszani külső eszközön (TV-n), 3D-s laptop nem tusom van e ilyen árban. Az sem baj, ha fut rajta egy-két játék, de nem ez az elsődleges. Gyors legyen és igényes. Fontos, hogy nagyon halk legyen, a zúgás nagyon zavar engem. Láttam már olyan laptopot, ami úgy zúg, mint egy hajszártó és olyat is, amit nem is hallani, hogy van benne venti.
Szóval igazából multimédiás részre kellene, hogy kihegyezett legyen.
A keretösszeg: kb. 200 ezer.Egy ilyenre gondoltam:
Acer Aspire V3-571G-53218G1TMakkErről mi a véleményetek?
Illetve ti mit ajánlanátok nekem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest