- Projektor topic
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Dell notebook topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós kamerák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
AndrewBlase
senior tag
válasz Pyttawrx #158585 üzenetére
Leginkább levedlett/elavult irodai gépek. Pontos hardver-öszetételt nem tudok, de mindig is csak a kínlódás volt velük (pedig szakboltban (állítólagos)szakember rakta össze őket), illetve egy Lenovo Thinkpad, amin még Attila hun vezér állította össze a haditerveit.
Most kivételesen nem az olcsóság a lényeg, "pénz nem számít" alapon egy nyűgmentes, később is használható garanciális gépet akar. Mindene (telefon/tv/internet) a telekomnál van, ezért akarja ezt is onnan.Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz Pyttawrx #158583 üzenetére
Mindenképpen újat akar, azt mondja, használt gépe van elég (hozzáteszem, egyik se egy nagy eresztés).
A hp pavilion x360-tól egy kicsit félek, hogy tizenéves gyerekek kezében mennyire lenne tartós ez a kifordítom-befordítom kijelző.
Az apple-gépet én alapból kizártam, (túl azon, hogy szvsz erősen túlárazott cucc,) nem mindenkinek jön be az a zárt rendszer (bár lehet, hogy tanulásra meg ez lenne a legjobb).Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
Üdv!
Tesóm laptop vásárlásra adta a fejét az új helyzet miatt (digitális távoktatás).
A Telekom kínálatából szemezget. Jelenleg az alábbi gépek a befutók nála:
-Asus FX505 tuf gaming gtx1660ti
-HP pavilion gaming 9hf69ea
-Lenovo Legion Y540
-Asus vivobox s15 s532flVéleményem szerint ezek egy kicsit overkill gépek erre a célra.
Reggel még az alábbi gépekkel szemezett:
-Acer aspire a317-51g-508v
-Lenovo ideapad s340
-Asus vivobox s15 s532fl
-HP pavilion x360 2019Ezek közül én az Acer-t ajánlottam neki.
De kíváncsi lennék a ti véleményetekre is, szerintetek melyik lenne a legmegfelelőbb a fentiek közül?Tehát a kérdőív:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- Minél előbb, akár már holnap
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- 250-400e Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
- Digitális távoktatás általános iskolásoknak, youtube, kréta, redmenta használata, valamint email kezelés, esetlegesen videochat
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- Nem játékra kell
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- 15", vagy felette, FHD, inkább matt
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- Minimálisan, az is inkább házon belül
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- Win10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- Rendszernek minimum 240 GB SSD+ egy nagyobb (500 GB/1 TB) HDD, vagy egy nagyobb SSD, RAM >=8 GB
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
- HDMI, USB 3, USB C port nem árt, de nem követelmény
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- Csak újKöszönöm!
Miért mindig én???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest