- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz Viiktor1989 #143771 üzenetére
Fizikailag képtelenség, 165k az ami megfelel a méret-FHD kitételnek és még ez nem is játékra alkalmas. 200k alatt ilyen esélytelen.
Fipike: Karcsús ez a keret is. Ha 125k belefér lesz 250 G6, mint úgy kb. egyezséges minimál ami így 2018-ra merhető megvételezni i3-al FHD-val is. Ehhez képest a full szikár gépek is 100k-ban futnak. Annyit meg bőven megér egy combosabb hardver meg felbontás.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz szetcsuszott #143758 üzenetére
Valahogy rugdaljatok bele 10k-t aztán annyiért már számláznak nekte bruttó 120k alatt picivel HP 250 G6 1WY51EA-t. Ez alatt annyira ne.
flierqqq: Új is meg SSD is, meg kisebb is, meg 120k max, az kevés. Ebből gatyamadzag van, 140k alatt egyszerűen még a szűrő is akad, pedig azt most 5k-val bruttó alá meglőttem, hátha.
Amit kinéztél én arra nem bólogatnék. Ha extrém herélt rendszer fog futni, okay. De ha bejön egy ilyen win frissítős, víruskergetős időszakod az totál padló. Ma volt egy ilyen esetem, és 4 órát ült a gép és csak frissült. Tényleg. Ha ezen épp dolga lett volna az ügyfélnek, kést állít a gépbe.[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz MaxiGix #143733 üzenetére
Szerintem a tüpptürüpp nem kér vidkarit, elég oda egy sima is.
Kinyit nyögős. Ha minden kéne plusz akár billvil akkor A515-ös Acer talááán, esetleg 7559 Dell, nagyon nagyon félve Y520, de inkább nem. Ha IPS nem kell akkor a megtalált HP amit néztél marad, plusz esetleg Inspiron 3576 vagy **78. Mindegyikben van valami hívogató, Acer csábítós, de a bill meg a bottom case nekem még mindig nem begyere, olyan ismerős és nem jó értelemben.
Ricsxx: 100k-ból még olyan nagy harapás nincs az almából magabiztosan, egy T430 jó lehet, egy E6440 is vagy iylen 840 G1-eket látok elég olcsón már. Azokhoz van cucc is, ha kell, dögivel.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Gery20 #143731 üzenetére
No, 11 ember maradt ki a listából, múltkor le lettünk szólva, hogy kihagyással dolgozunk, hát tessék, maraton indul:
Ha nem Win, akkor OSX, az meg Mac. Ennyiből egy fapad Air lesz csak, az meg kevés.
Sorban árban felfele:
LifeBook E548 270k
Probook 430 G5 290k
Latitude 5480 295kEzek azok az i5-ös konfigok amik 8G/256G konfigban vannak, mattok, IPS FHD panelesek
Innentől jön a meditálás mi a fontosabb. Gari, kinézet, konfig. Nagyon én nem húznám meg egyik mellett sem, Fuji és Probook újabb 1 körrel, Latihoz a gari fullosabb. Nézzétek meg melyik milyen tartalom van ami billenthet ide-oda.
thEndeR: Ekkora batárokat csak, hogy legyen kraft. Én azért 3 év alatt nem láttam még olyat, hogy egy konfig kifogyjon. Asztalimat is gari miatt váltogatom mindig, encode kivételével én semmi diffit nem érzek mondjuk az 5 évvel ezelőtti hasonló gépemhez képest nagyon Telekomtól kéne?
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz japunk #143794 üzenetére
Szintén egy HP ProBookon (6570b) futtattam egy kis Wind of Time Stalker játékot, ez egy önálló történetet feldolgozó mod, még telepíteni sem szükséges, a saját könyvtárából indítható el.
Az Intel i5-3230M processzorban lévő Intel HD Graphics 4000 segítségével és a HD kijelző natív felbontásán, 2x4 GB RAM mellett korábban az alapjátékokkal futtatása során egészen jó tapasztalataim voltak, de a mostani játék részletgazdagabb helyszínein már jócskán kezdett belaggolni a mod.
Bacsis véleménye játékos szemmel a HD 4000-ről (a fentitől eltérő procival).
Végeredményben lehetséges egyszerűbb és akár üzleti gépeken is játszani alacsonyabb felbontáson. IGPU esetében HD 4000-től indulhat a banzáj, ez természetesen játékfüggő is, lásd a Computer Games on Laptop Graphic Cards összehasonlítási lehetőségét.
Nyilván a minél újabb generációs és korszerűbb processzorokkal együtt már jobb eredményekre lehet számítani, az erősebb AMD APU-megoldásokról nem is szólván.
[ Szerkesztve ]
-
japunk
aktív tag
Koszonom a segitsegeteket! Utananezek akkor jobban ennek a Dellnek. Nekem szemely szerint egy Probookom van, neha egy kis Overwatchra tokeletes de csodat nem kell varni tole. Koszi meg egyszer!
The owls are not what they seem.
-
dugo_
veterán
válasz japunk #143791 üzenetére
https://www.mysoft.hu/search.aspx?text=7577
Keresd ki a kívánt konfigot. Az biztos, hogy utólag bővíteni nagyjából feleannyiba kerül, mint a gyári SSD.
-
-
fradimil3
tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? legkésőbb nyár végén
(2) A gépre szánt összeg forintban? kb. 150.000 Ft, ha van sokkal jobb 175k körül akkor az még belefér a keretbe
(3) Felhasználás? irodai programok, programozás (most kezdeném tanulni), tanulás, internet, filmezés
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6" körül
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? sokat lesz hordozva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) nem szükséges
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? újelőre is köszönöm a segítségeteket!
-
aDM|RaL^
őstag
Sziasztok,
Tanácsot kérnék:
1)Mostanában - 1 hét/2héten belül.
(2)300 környéke
(3)egyetemi dolgok, fotó átlagos videoszerkesztésre legyen OK, esetenként játék
(4) LoL, ilyesmi
(5)14-15,6 (a 14 fele húznék)
(6) sok hordozás
(7)windows
(8) SSD, min 256
(9) strapabírás (Thinkpad? Valami nem annyira konzumer cucc, ami nem törik el két perc alatt, sok hordozástól?)
(10) új, szla, garival.http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
-
petty88
csendes tag
Erre esetleg valaki?
[link] -
japunk
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, öcsémnek keresünk gépet, mit ajánlanátok? Konkrét gépeket várnék.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Ezen a héten, pár napon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
200-300e Ft.
(3) Felhasználás?
Iskolai cuccok, Office, basic fotószerkesztés, néha kevés játék.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
PUBG, Rainbow Six Siege, sajna többet nem tudok.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Full HD, IPS.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Kb minden utazásnál, találkozóknál cipelné.
(7) Operációs rendszer?
Win 10.
(8) Tárhely mérete és típusa mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
1TB HDD, 128GB SSD
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
HDMI, legalább 8 GB RAM, talán i7.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak új, hivatalos garival.Hozzátenném hogy a játék nem fontos kritérium, tehát ha tudtok 200-300 körül egy ütős ajánlatot ami nem a legjobb játékban az sem gond. Köszönöm szépen!
The owls are not what they seem.
-
aua
tag
Sziasztok!
munkatársnőmnek keresek laptopot, irodai felhasználásra (Office, böngésző, email, Skype):
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
egy hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
kb. 150e Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
irodai felhasználásra (Office, böngésző, email, Skype)
kb. 14", min. 1600x900 felbontás, ha lehet matt
viszonylag sokat lesz hordozva, jó lenne ha könnyű és vékony lenne
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
nem szükséges
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
min. 128GB SSD
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
ha lehet i3, vagy i5, min. 4 GB RAM, kamera, magyar és angol billentyűzet is OK, "ne melegedjen nagyon"
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
új és használt is érdekel
Segítségeteket előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
-
prolad
addikt
Sziasztok
Húgomnak szeretnék kicsi, könnyű hurcolászós gépet.
1. Néhány hét, max 1 hónapon belül
2. 160-180ezer, nagyon max 200e
3. Elsősorban tanuláshoz, suliba hurcolászni, filmezni, netezni (min i3, ha erősebb, jobb)
4. Játék nem fontos, integrált grafika elég
5. 13-14 hüvelyk, felbontás annyira nem lényeges, de ne a legtrágyább legyen, ha belefér ennyiért, IPS jobb lenne.
6. Sokat, ha nem is napi szinten. Utazás közben nem.
7.Oprendszer nem szempont
8. SSD, legyen könnyen bővíthető, akkor 128GB kezdetnek eleg, ha több, az csak jobb.
9 HDMI legyen, bővíthető memória nagy előny, normális wi-fi modul (vagy könnyen bővíthető), magyar billentyűzet, ne hulljon szét 1 év után.
10 Csak új, ezért vagyok gondban. -
TheNewDawn
addikt
válasz Viiktor1989 #143774 üzenetére
Jó hát na, én azt hittem mai játékokat akarsz fhd bá futtatni,nem 10- 15 éveseket, arra elég bőven az integrált is.akkor mindenképp HP 440/450 probook szerintem,mondjuk bevallom őszintén nem tudom, hogy 150 alatt mennek-e ezek aprón, üzleti notikat nem vágom,azt hittem gamer noti kellene
-
Dhampir
félisten
Ami 17", és jobb konfigolású; az Acer Aspire A517-51G, ez MX 150 vga-val 208 900 Ft-tól kapható.
Jóval szerényebb hardverrel itt látható a sor tetejétől kezdődően, HD+ felbontással indul 152 900 Ft-tól.
Windows ennyiért nincs hozzá, azt külön kell beszerezni.
Windows-szal a szintén 17" méretű Dell Inspiron 5770-ek vannak a fentiektől drágábban.
[ Szerkesztve ]
-
petty88
csendes tag
Sziasztok!
Itt az ideje, hogy lecseréljem a már 7 éves dell inspiron 5110 notebookomat, mert nagyon a végét járja. Ebben kérném a segítségeteket. Tudtok ajánlani valamit a lenti feltételekkel? Előre is köszi.
1-2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban?
~150 k
(3) Felhasználás?
Alapvetően filmnézés, irodai programok, illetve dlna szerverként üzemelne (csak tv-re továbbít, semmi komoly dolog). Gyakran kell itthonról távoli asztalról dolgoznom, amihez stabil és erős wifi kellene. A távoli asztalon való munka nem igényel más erőforrást a géptől tudtommal. (?)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem használnám játékra.
15,6 col, a matt kijelző a munka miatt jobb lenne. A legjobb, ami belefér ebbe az árba.
Utazás közben nem lenne használva, hordozva havonta 1-2 alkalommal.
Nincs rá szükség, ezt meg tudom oldani.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Optikai meghajtó nem kell. SSD igen, és jó lenne, ha lenne lehetőség a meglévő SSD-t beépíteni a gépbe plusz meghajtóként garanciavesztés nélkül az optikai meghajtó helyére. Van ilyenre mód?
A már említett stabil és erős wifi fontos lenne. A mostani gépen ez egy katasztrófa már.
Újat szeretnék. -
Viiktor1989
aktív tag
válasz TheNewDawn #143773 üzenetére
Fuuu, és,ha levesszük a full hd-t, és azt mondom hogy a játék legyen pl COD 2 illetve hasonlo kaliberű jatekok halozatban, és a lényeg,hogy a szerkesztő program,ami egy alap kapcdolàsi rajz megrajzolasahoz kellene,illetve egy youtube mellé, így milyen gépet lehetne abból a keretből kihozni?
-
TheNewDawn
addikt
Van egy rossz hirem, ez a keret konkrétan semmire se elég, ilyen igényekkel mondjuk duplázni kéne a keretet, és 300.000 alatt nem is érdemes elkezdened nézelődni.
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Barátomnak szeretnék segíteni laptom vásárlás kapcsán
1.Ezen a héten.
2.150.000 ft
3.Szerkesztés+youtube,néha egy kis játék
4.Ha lehet fullhd felbontás kb medium grafikán
5.17 col,1920*1028, matt vagy fényes sztem mindegy,ezt pedig rátok bíznám.
6.Hordozás szerintem lényegtelen,nagyon keveset.
7.Win 10
8.HDD legalább 1 TB, 4 vagy 8 gb ram, optikai meghajtó nem szükséges
9.HDMI fontos
10. Új gépet szeretneKöszönöm szépen !
[ Szerkesztve ]
-
Fipike
csendes tag
Helló!
Tesóm laptopja megadta magát, egy ACER EXTENSA 5620Z volt.
Szeretnénk venni neki egy újat, kb 100e ft-os keret volna rá.
Felhasználás: irodai munka (word, excel, r studio) + otthoni (filmezés, netezés).
Kijelző méret az 15-16" közti lenne jó, de ha kisebb sem baj, nem ragaszkodik a fullhd felbontáshoz és az ssd-hez sem. Nagy tárhely sem szükséges, az megoldható külső adattárolókon.
Operációs rendszernek Windows szeretne. Utazás közben nem használná, viszont elég sokat lenne hordozva.
Nincsenek speciális igényei és bármilyen márkájú lehet!
Első neki futásra ennyit tudtam írni, remélem tudtok segíteni!
Válaszaitokat előre is köszönöm!Üdv.: Jani
-
flierqqq
tag
válasz TheNewDawn #143768 üzenetére
Köszönöm a segítséget, már rendelem is a másodikként linkelt Asust.
Érdekes a világ megosztása - Van akinek Rolexe van, és van akinek ideje.
-
flierqqq
tag
Ez jobb választás lenne? Ennyit még rá tudok szánni.
-
flierqqq
tag
Sziasztok! Notebookot szeretnék vásárolni magamnak.
(1) Minél hamarabb, a mostani haldoklik.
(2) 110-120 ezer forintot szánnék rá, nagyon maximum 140-150 ezer, de jobb lenne 110-120 körül.
(3) Csak filmezésre, internetezésre, illetve tanulásra (word-excel-powerpoint) kell.
(4) Nem játszom.
(5)(6) Mindenképpen 13" maximum 14" méretben keresek gépet, illetve fontos, hogy maga a gép is könnyű legyen, mivel sokat viszem magammal. A felbontos, panel annyira nem fontos.
(7) Lényegtelen.
(8) SSD-nek jobban örülnék, nincs szükségem nagy tárhelyre, 4GB RAM szerintem elég, optikai meghajtóra sincs szükségem.
(9) HDMI-re,USB3-ra szükségem van.
(10) Csak új gép érdekel.
Nézelődtem és találtam egy gépet, erről tudnátok véleményt alkotni? Szerintem ez megfelelő lenne számomra, de más lehetőségek is érdekelnek.
-
Dhampir
félisten
Nagyjából 110 000 körül volt akcióban Dell Inspiron 3567, de az 21-e után véget ért, most 118 000-től indulnak.
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Ez a HP 15 még mindig jó vételnek számít, vagy esetleg mást ajánlanátok?
Keret: 200k
Felhasználás full basic, fotók nézegetése, net, hurcolva minimálisan.
A lényeg, hogy ezt azért bírja is ki jópár évig.KÖszi!
-
csakb
őstag
Ennyiért olyan gépet lehet venni újonnan, hogy még azzal is jobban járnak, ha elégetik a pénzt inkább, mert az legalább szórakoztató a maga dekadens módján.
Ennyiért lehet venni használható telefont, vagy tabletet, laptop viszont egy istenverése lenne. -
szetcsuszott
aktív tag
Sziasztok!
Egy rokonom kapott egy keretösszeget (100-110ezer), ebből vehet egy laptopot, ennyi a keret. Mivel céges felajánlás, ezért csak új jöhet szóba (kérdeztem, hogy vehet-e belőle számlás használtat, sajnos nem engedik.) Tudom, hogy ezért épkézláb, ajánlható lapos nem nagyon jön szóba újonnan, de esetleg mégis, valamit tudnátok javasolni, ami kevésbé szar? Nem lesz játékra használva, komoly munkára sem, legfeljebb word-excel-ppt vonal, meg böngészés, film, ilyesmik. Hurcolva sem lesz. Tulajdonképpen "költsük el, ha már van ennyi keret"- a történet, de próbálnám kihozni belőle a lehető legtöbbet.
Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
Gaben92
őstag
válasz Tikakukac #143756 üzenetére
Ha jól rémlik postával együtt 3k körül volt a 8570p-re a 3M-es tényleg minőségi cucc. Billvill nem hiszem, hogy ezüst alapon fekete betűkkel megoldható. .
Én mindenesetre rákérdeznék west-nél, hogy tud-e vállalni ilyet, és akkor lehet nézegetni az értelmes masinákat is.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Tikakukac
titán
válasz Gaben92 #143755 üzenetére
Mondjuk ja, ha nem kell billvill, akkor kell egy szett matricát csináltatni. Ez valóban lehet egy megoldás, nem tudom árban hogyan alakul, de tényleg ez alapján gépet venni lehetetlen nagyjából, főleg jót.
-
Ricsxx
tag
Sziasztok!
Régi notebookom kezdi megadni magát(random kikapcsol), ezért szeretném lecserélni.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?Mostanában.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
kb.100e
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok,filmezés,letöltés.
Nem használnám játékra.
14”-t szeretnék legalább 1600x900-al.
Főként otthon-munkahely között heti pár alkalommal.
Win7/10.
Lehetőség szerint 8Gb de ha 4 az sem baj,de legyen bővíthető. Férjen el benne két meghajtó,jelenlegi gépből jönne az SSD,HDD 320/500Gb legyen.
Nincsen.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használtat szeretnék.Két kiszemelt típusom van:Thinkpad T430 és Dell E6440.
Esetleg más típus vagy pro és kontra érvek? -
Tikakukac
titán
válasz Adrenaleen #143738 üzenetére
Nem fekete rajta a betű, ez a gond, ezért is írtam, hogy meg vagyok lőve.
Tényleg itt azt kell csinálni, hogy vagy végigsuhanni a teljes palettán boltban vagy neten és ott lenyálazni az egész gépparkot. Amit keresel az nekem fejből erős
-
törölt tag
Az Asus FX503 elbír vajon egy 7300HQ-t meg egy 3GB-os 1060-at?
-
MaxiGix
újonc
válasz Khelben #143748 üzenetére
-1-2 héten belül
~200-250.000 ft közötti összegben gondolkodok
-Filmezés, netezés, FL Studio
-Dota2, FIFA18 de nem prioritás
-15,6" FULL HD felbontással, lehetőleg IPS
-Nem sokat, napi szinten semmiképp
-Nem probléma ha nincs rajta
-Kellene egy legalább 128 Gb-os SSD HDD-vel, vagy egy 256 Gb-os SSD. Optikai meghajtó nem fontos.
-HDMI legyen
-Csak új gépben gondolkodokIlletve kiegészíteném még azzal, hogy 8GB RAM mindenképp kellene bele
[ Szerkesztve ]
-
-
L4mie
veterán
Sziasztok: Újra itt
Erre az igényre, ha leadom a kijelzőhöz kapcsolódó igényeimet a földig
Dell Latitude E7240 ez megfelelne? Olvastama tesztet, elég ronda a kijelző, de ha médiára nem használnám, akkor bele merjek vágni egybe? Megbízható modell volt anno?Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
smallmer
őstag
1-2 héten belül
350000Ft +- 10-20 ezer
Játék
Diablo 3, HeartStone, CS Go, de mondjuk ha ki szeretnék próbálni egy új játékot, akkor az is fusson el rajta, nem kell ultra grafikán de menjen.Az első 3 említett játékot fullHD-ban szeretném játszani, közel max beállításokon.
17,3 - FULL HD - A többi mindegy
Utazás közben nem használom, csak otthon fotelben, asztalon. Egy asztali gép helyett szeretném mert nem fér el a gép.
win10, de ha nincsen nem tragédia
ssd legyen, ram min 8 giga, de jobb ha 16, optika nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak új gép
köszönöm
-
Chaser
legenda
válasz smallmer #143742 üzenetére
"Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Az "Ez a gép jó?" jellegű kérdésekre nem tudunk válaszolni! *"szerk: Lalikiraly mindkettőben tablet cpu van, alapjaiban vérzik mindkettő, lenovoból is van jó, acerből is, adott típus az érdekes, ez mindkettő ipari hulladék hw-ben és minőségben is, csak ha ingyen adják
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
-
smallmer
őstag
-
Chaser
legenda
válasz Lalikiraly #143739 üzenetére
nem ipari hulladékokat véleményezős topik, egyiket se, ha valami céges h adják akkor dobj fel egy érmét, örömed egyikben sem lesz
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Sziasztok!
Adott a lehetőségem két gép közül választani.
Egyik Acer 14 coll Celeron N3350 a másik Lenovo 320 17 coll AMD E2-9000
A lenovo 15000 rel drágább, de ugye nagyobb is.
Vélemények, melyiket miért? Csak multimédiás szövegszerkesztős, netezős felgasználás...
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Adrenaleen
újonc
válasz Tikakukac #143734 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ. Milyen teli ezüstös lenne? Szerintem az teljesen jó, ha feketével van rajta a betűk ? Most egy dell inspiron 1525 van, ami 9 éves. Ez is ezüst alapon fekete betűkkel van. Nem is cserélném le, de szeretnék egy 17-es gépet és egy numerikus billentyűzetet, ami alapból van a numerikus billentyűzet. Te voltál az utolsó reményem, hogy hátha tudsz segíteni. :-)
-
Tikakukac
titán
válasz Ekekapa2000 #143720 üzenetére
Nagy híve nem vagyok a kategóriának, mert sok a lemondás és szopó szegény touch gépekkel, 15"-ban főleg. A baj, hogy ezek elég izmos hardverek és árban sajna a talán minőségibb-tartós cuccok kiesnek így. Azért irodába ekkora hardver, hát, ott van baj. Én kicsit enyhítenék a hardveren és kezdenék lesni elitebook-latitude tengelyt talán thinkpadot. Mindenből van már touch és legalább ott olyan a gari, hogy ha gáz is van 3-5 évig 1-2 napon belül megoldják.
-
Tikakukac
titán
válasz Adrenaleen #143715 üzenetére
A billentyűvel megfogtál, de nem kicsit. Hirtelen záporoztak fejben a fura színű dolgok, de nekem is csak olyanok jutottak eszembe amik vagy teliezüstösek vagy teljesen mások, mint ami neked kell.
Jobbat nem tudok akkor, használtat is túrni kell és ha van egy gép rá kell menni. Vagy nagy makkal lesz valamerre ezekből 1-1 darab elsüllyesztve nagykerben-kiskerben.
-
MaxiGix
újonc
Sziasztok! Notebook vásárlás előtt állok, és szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek, hogy könnyebb legyen a választás. Első sorban netezésre, filmezésre használnám, valamint elkezdtem ismerkedni az FL Studio használatával is, így egy erősebb processzor fog kelleni, a játékok tekintetében nincsenek nagy igényeim, a PC-m kiszolgál, de ha elfut rajta egy FIFA18 vagy Dota2 akkor már elégedett vagyok Az elmúlt pár napot információgyűjtéssel töltöttem, és kezd körvonalazódni, hogy mire lesz szükségem. Azt hiszem a keretbe belefér egy i5-8250U proci, szükségem lenne 8 gb RAM-ra, valamint egy SSD-re is. Eddig két notit találtam ami "tetszik". Az egyik egy HP Pavilion 15 ck001nh a másik pedig egy LENOVO 520 15" 81BF00CQHV. Külsőre inkább a HP felé húz a szívem, ha megéri azt a plusz 20.000 ft-ot az MX150-es videókártya, akkor szóbajöhet a ck002nh verzió is, bár nem tudom mennyire lenne észrevehető a különbség az Intel UHD-620-hoz képest. Remélem tudtok segíteni, vagy esetleg jobb tippet adni a fent említett két (három) notebook mellett. Előre is köszönöm!
-
thEndeR
aktív tag
Sziasztok! Laptopot szeretnek vasarolni, ket darabot neztem ki a Telekomnal (elofizeteshez szeretnem kihozni) az egyik az Asus Rog Strix GL503 Scar Edition a masik pedig a HP Omen. Az Asusban i7-8750H, GTX1050ti videokartya van a HP-ben i7700HQ, GTX1060 a tobbi dolog megegyezik. A ketto kozul melyik eri meg jobban? Jatekra is lenne hasznalva, de leginkabb munkara. Igazabol egyaltalan nincs szuksegem ilyen eros notebookra, csak ugy vagyok vele, ha megveszem akkor egy par evig tudjam hasznalni, ugyis ket evig fizetni kell. A legjobb egy Apple gep lenne, de csak Macbook Air van ami szamomra kicsi.
-
Gery20
tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni a következőre:
a következő 1 hónapban
max 300-330k
irodai programok, munka
játékra nem
13,3-14", min full HD, matt jobb lenne
minden nap hordozva lesz (munkába be, megbeszélések között)
főleg Windows, de nem tragédia ha más
csak SSD, min 256GB, min 8GB RAM, optikai meghajtó nem kell
nincs
csak új gép számlával és garanciávalInfónak még annyit, hogy a gép hölgynek lesz és egy Fujitsu LH532-őt fog váltani. A gép most tölti be a 6 évet.
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
''Dehát én a Nyomkereső vagyok, nem a Batman'':DDD
-
Tikakukac
titán
válasz Chaser #143722 üzenetére
Acer ezt csinálja vagy 3-4 éve minimum, HP legújabb belépők mind-mind ilyenek. 1 a méret és csak a szita más. Fél dolcsi meg van spórolva, legjobb
repvez: Nyugodtan használhatod mindig a más drivereket is. Csak ha mondjuk altatásból kapod a BSOD-ot, akkor kell elfogadnod, hogy muszáj vagy a gyárilag összehozott pakkokat használni.
-
Tikakukac
titán
Az a baj, hogy nem ennyi köztük a diffi, ergo vagy te veszel valami fura T430-at vagy nagyon drága a T420 Bill miatt én biztos nem adnék semmit. Nem tudom hány ezer leütésed van hetente, de át fogod értékelni
-
Chaser
legenda
válasz repvez #143721 üzenetére
amiről te beszélsz az usa lokalizációs gépek, us billzeten nincs helye í-nek, eu billzeteken van
nagyon meglepne ha itthon hivatalosan olyan gépet forgalmazának, max extrém esetben valami spéci gépet amit eredetileg nem forgalmaznak itt, de nem egy probook lesz az_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
válasz Khelben #143702 üzenetére
Hát érdekes akkor , igy laptopot választani, mert a HP-rol meg azt olvastam, hogy a billentyüzet kiosztásánál nincs hosszú Í csak bill komboval és az enter is csak kis méretű.
A toshiba megint a driver támogatáson hasal el ezek szerint a lenovo is.Nem értem, hogy akkor miért nincs nekik egy olyan megoldásuk, hogy a garancia időn tul vagy a tipus támogatási idején tul oldják fel ezt és mindenki saját felelöségére használhat más gyártó drivert is.
-
Ekekapa2000
újonc
Sziasztok!
Barátnőnek kellene segíteni laptopot választani, van egy két speciális igény (főleg a touchscreen), ami kicsit megnehezíti a keresést, ezért is fordulok hozzátok.
Következő hetekben.
3-500 ezer Ft.
Irodai felhasználás, munkára kellene. Néha vannak érdekesen optimalizált alkalmazások, szóval nem árt az extra számítási teljesítmény.
Nem kell játékra alkalmasnak lennie, integrált videokari is elég.
Főleg 15.6"-os méreteben gondolkodunk, 1920*1080 lenne az ideális felbontás, matt lenne a legjobb, de mivel touchscreent is szeretne, olyan meg tudtommal nincs, hogy egyszerre érintőképernyő és matt is, gondolom marad a fényes. IPS mindenképp.
Főleg házon belül lenne hordozva sokat, de cipelés, valamint utazás közbeni munka is a menüben lesz.
Nem muszáj, de ha van rajta Windows 10, azért se haragudna meg.
256-os SSD szerintem az alap lenne, ha nincs hagyományos HDD az nem kizáró ok, 8 giga RAM jó alsó határ lenne, bővítési lehetőség is fontos lehet a későbbiekben. Optikai meghajtó nem szükséges.
Érintőképernyő, teljes értékű magyar billentyűzet, (numerikus résszel), lehetőleg 15,6" méret
Lehetőleg új, ha van valami nagyon jó használt ajánlat, az is játszik, de csak garanciával és számlával.Ezek mellett fontos szempont a tartósság és a hosszú garancia (főleg a 3 év miatti garancia nézegettem Delleket eddig, de nincs márka preferencia), azért is ekkora rá a keret, hogy pár évig ne kelljen másik.
Eddig a következőket néztem:
Acer Spin 5 SP515-51N-83EF
DELL Inspiron 15 5579 33753
Ez tök jó lenne, csak a fránya numerikus billentyűzet hiányzik. Ha esetleg tudtok ehhez hasonlót, csak számokkal, akkor az lenne a befutó szerintem.
Dell Inspiron 17 7773 2-in-1
Dell Inspiron 7570 DI7570I78G2561MXWP
ASUS ZenBook Flip UX560UQ-FZ071T TouchLehet, hogy kicsit erősnek tűnnek ezek irodai használatra, de az elődjével voltak mind teljesítménybeli, mind megbízhatósági problémák, szóval az ,,inkább legyen drága, csak működjön jól" elv érvényesül.
Előre is köszönjük a segítséget.
-
Tikakukac
titán
Attól függ mi az igény meg mit keresel. Optimális esetben ennél jóval nagyobb szakadékot kéne kapnod, ott valami elment akkor. Plusz ha billzet, akkor hááát max átfaragható T430-ba a rendes billzet.
-
Tikakukac
titán
válasz kekesj #143713 üzenetére
Az első sem kicsit túlárazott, de a második az nem semmi. Most fogom felrakni majd az enyémet is apróra, IPS-el és 256-os SSD-vel is új akkuval köbö ennek a felét merem kirakni. Ebből eldönthető, hogy vagy én vagyok suta vagy a boltban valamit elnéztek.
-
Adrenaleen
újonc
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok és ebben kérem a segítséget.
Lehetőség szerint minél hamarabb, de ha kell tudok várni is. Van most gépem.
150000-350000
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/ti is. anulás szintjén)
Irodai programok, netezés, filmnézés. Semmi extra. Ennek ellenére legalább egy I5-ös procija, legalább 8 GB RAM-ja és jó videokártyája.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -
17 colos legyen lehetőség szerint IPS és fényes, de az IPS matt is jó, ha nincs fényesben. A lényeg, hogy gyönyörű kijelzője legyen. A felbontása fHD.
Nem nagyon lesz hordozva. Éves szinten kb 4* és nem cipelem.
Örülnék a win7-nek és hogy legyen hozzá megfelelő driver. Ha nem , akkor átszokom a win10-re. :-)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Legyen benne optikai meghajtó, legalább 500 GB HDD. Az SSD nem létkérdés, de ha van akkor is jó.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Ami a legfontosabb, hogy ezüst színű billentyűzete legyen fekete betűkkel. A billentyűzet fontos mert szemproblémák miatt a fekete billentyűn fehér betűt nem látom jól ha sokáig gépezek. Ezen kívül fontos, hogy magyar billentyűzete legyen. A következő gépeket néztem már: Asus N752. Sajnos nem kapható sehol sem. Dell 7737, sajnos ez sem kapható. A HP Envy17 jó lenne, de csak angol billentyűzettel érhető el.
Lehet használt is, de csak akkor, ha nagyon szép és jó állapotban. Természetesen az újnak jobban örülnék.Köszönettel: Adrenaleen
-
kekesj
tag
válasz Tikakukac #143710 üzenetére
nem mertem linkelni a webáruházat, T440 14"1600x900 pixel (HD+) kijelző + Intel Core i5 4300U (1.90 GHz sebesség) + 8192 MB DDR3 memória - (1066-1600 MHz) + 500 GB SATA merevlemez (tehát ssd nélkül)
122. 100 forint.
ugyanott HP840G2 14"1600x900 pixel (HD+) kijelző + Intel i5 5300U (2.30 GHz sebesség) + 8192 MB DDR3 memória - (1066-1600 MHz) + 130 GB SATA3 SSD - SSD meghajtó (2.5''), Optika nélkül
238 000 forint.[ Szerkesztve ]
-
Ubul86
őstag
Sziasztok, ismerősöm szeretne gépet vásárolni
Bármikor(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Perpill maximum 160K(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Általános, főleg internetezés, doksi szerkesztés(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem lenne használva játékra(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Mindegy, ami belefér 160K-ba a legjobb(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Főleg otthoni gép, de lenne néha hordozva(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windowst tudunk rá tenni, szóval mindegy(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD preferálva lenne. min 4 GB memória, optikai meghajtó nem szükséges(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs (max HDMI)(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
ÚjKét gép van kinézve, kb ugyanaz a teljesítmény, az egyik egy DELL 3567:
http://www.laptopszalon.hu/dell/dell-inspiron-3567-3567hi3ua1-laptop_26035-adatlap
ERre mondtam, hogy tegyen még bele az illető egy SSD-t, és minden probléma megoldva
A másik egy ASUS X540LA:
http://www.laptopszalon.hu/asus/asus-x540la-xx991-laptop_32137-adatlap
A fehér színe miatt (itt is mondtam neki hogy +SSD)
A kérdés, hogy színileg ha lehet preferálni, akkor a hölgy fehéret szeretne, viszont én inkább a DELL-t ajánlottam neki, minőségibbnek ismerem, még az alsó kategóriában is.
Ti mit tudnátok ajánlani maximum 160ért, főleg i3,4gb RAM, + SSD-vel?
-
Tikakukac
titán
T420 lesz a te géped. Azt csinos konfigban is megkapod árában. Billzete elég jó, nem fogod a halálba kívánni magad 20 perc után.
kacsento1: 2 lehetőség van: vagy új és akkor gatya behúz, mert abból szálkás lesz a gépsas vagy lőttök valami subnotit harmad annyiért a maradék meg marad tarcsiban.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz HavocS #143708 üzenetére
Jó kis laphullajtós, igazi tejfölöspoharas T440-et? Hát hooogyne. A hirdetés is tetszik, ha nem lennék hullafáradt kicsit cincálnám.
Maradjunk annyiban, hogy ne. Ahogy 320-as padot se. Ismerőseidnek pedig sok szerencsét kell kívánni
-
HavocS
senior tag
-
HavocS
senior tag
Ajánlom figyelmedbe. Kerek 100, igaz numpad nincs, viszont 14", 8 GB RAM, és SSD is van, igaz csak 128-as, de ha csak munkára használod bőségesen elég lesz.
-
kacsento1
senior tag
Sziasztok!
Belépő laptopot keresek szüleimnek. Felhasználás átlagos, azaz böngészés, online filmnézés, közösségi oldalak. 4 hetente egy külföldi utazást ki kellene bírnia, ezért ami fontos, a skype, messenger meg hasonló programok. Játék egyáltalán nem lesz. Én Thinkpad párti vagyok, de számukra ez felesleges. Viszont nem tudom a belépő Lenovok milyenek. Esetleg Dell amire gondoltam. Van valami tuti tipp 100-120e között? Köszönöm.
-
D4v3
őstag
Hello! Programozásba kezdek egy iskolában, ahol minden második héten vagyunk csak bent, a másik héten otthoni tanulás, feladatozás lesz majd. Erre kéne nekem egy laptop, ami megbírkózik egy linuxal illetve python, java, javascript, C#, C++, később ilyen-olyan OOP dolgok futtatásával. Itthon tudom majd használni a 40"-es monitort + PC-t, úgyhogy tényleg csak arra kell, hogy bevigyem, csoportársakkal heti ~20-25 órában együtt dolgozzunk, aztán itthon meg úgyis folytatom a PC-n. Nem előtte fogok ülni, ha nem muszáj.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A héten.
(2) A gépre szánt összeg forintban? Az igények nem túl nagyok, úgyhogy nyilván jó lenne 100 alatt megúszni a dolgot.
(7) Operációs rendszer? Csak Ubuntu linux lesz rajta.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD ennyiért nem nagyon lesz benne, úgyhogy nem is szempont nagyon. 8GB ram viszont úgy érzem kelleni fog.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Lehet használt is. -
Dhampir
félisten
válasz Khelben #143702 üzenetére
Csuda tudja, például Lenovo IdeaPad Y700-nál az AMD gyári legfrissebb driverekkel nem volt gond Windows alatt.
A szélesebb körű szoftvertámogatással rendelkező Lenovo ThinkPad-ek alatt az Nvidia driver frissítéssek sem okoztak problémát.
Inkább üzleti HP notebookoknál találkoztam szigorú, aláíráshoz kötött szoftvertámogatási problémával.
-
Khelben
nagyúr
válasz repvez #143699 üzenetére
Pont a Lenovo ragaszkodik legszigorúbban a saját drivereihez, még vga driverből sem tudsz feltenni mást, csak hekkeléssel. És ehhez jön, hogy az összes driverük elavult, mert frissíteni lusták. 350-ért kapsz Dell 7577-et, ami mindenben két nagyságrenddel jobb. Nem tudom, hol találtál ilyen felszereltségű Y520-at ennyiért, de feltételezem, hogy nem magyar boltban.
(#143697) WinuX: ha a játék a fontosabb, akkor Acer A515 + külön memória és ssd bele. Ha inkább az irodai felhasználásra alkalmas billentyűzet és a hordozást is kibíró ház, akkor HP Probook 450
[ Szerkesztve ]
-
(#143694) Tikakukac ;(#143700) hallador :
Köszönöm srácok!
[ Szerkesztve ]
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Laptopok alkatrésznek
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3949
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest