- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Modding és elektronikai kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- OLED TV topic
- CPU léghűtés kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scarabeus
aktív tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
-1-2 hónap múlva(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
-Maximum 100k(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
-Egyetemen jegyzetelés, Office, PDF olvasás, Chrome(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-Nem használnám játékra(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
-14.0 vagy 15.6 col, Full HD, IPS(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
-Egyetemre néha vinném, utazás közben is használva lenne alkalomadtán vonaton.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
-Nem fontos(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Nem lényeg, saját SSD és RAM is megy bele(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Magyar billentyűzet, HDMI(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
HasználtA jelenlegi Dell Latitude E5430-as laptopomról szeretnék upgradelni egy olyan üzletire, amiben FHD IPS panel van. Rengeteget tanulok laptopról, és bántóan rosszak a betekintési szögek és színek az otthoni LG IPS monitorom után. Tudom, hogy 100 ezer forintért olyan kijelzőt nem fogok kapni, de ettől már csak van jobb.
Utána olvastam kicsit a topicban, Dell E7470 lenne az, ami hozná az IPS FHD-t 100 ezer körül. Természetesen minél olcsóbban kijönnék annál jobb lenne. Viszont ahogy olvastam, szeret elszállni az alaplap ennél a típusnál. Ez még most is igaz?
Illetve nagy ugrás lenne az E5430-hoz képest a kijelző? Egyéb más alternatíva Dell-en kívül? Ennek a mostani E5430-nak számomra nagyon jó a billentyűzete, a sebessége is rendben van egy i5 3320m-mel egyedül a kijelzője gyengécske..
-
Tikakukac
titán
válasz
luckyboi82 #143895 üzenetére
És miért nem veszel nem leharcolt "valamit"?
Fogadásokat nem tudom mennyire lehet kötni fórumon, de felteszem a saját laptopomat, hogy mutatok neked olyan 5 éves gépet, amiről soha az életben nem mondod meg, hogy nem a dobozból vettem ki.
Ne gondolkodjunk már mindig végletesen, nem számítógépek vagyunk 0 meg 1 értékekből.
-
Tikakukac
titán
válasz
#42308056 #143890 üzenetére
Egyfelől 1 gép nem jelent semmit, másfelől azóta kicsit más szelek fújnak ám
Szalagkábel gondod, na az lesz a legkevesebb. Listázzam az elmúlt évek high end üzleti notijaim hány és milyen alkatrészt ettek meg? Kicsit nagyobb a pool is, meg kicsit fentebb is vannak. Aki most 7 évre bármit úgy vesz, hogy na ez majd kibírja, az piszkosul naiv
luckyboi82: Ne akarj rosszat a muternak. Enyém 11 éves gépet használ SSD-vel, le nem cserélné, pedig hordom neki a notikat mázsaszám.
Újban ennyiért lef0sott kilométerkő lesz, nem laptop. Egy jóféle T520 vagy 8570p tökéletes lesz. Sokkal jobban fog örülni egy nem széthullós SSD-s notinak akár még közepes panellel is, mint egy legalja széthullós legpudvább TN paneles gyösznek, amin még gépelni is rossz. -
luckyboi82
tag
Halihó!
pár napon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max. 100e Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Netezés, facebook.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
matt, felbontás kisebb is lehet mint FHD
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Ágyban lesz használva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Semmi/Linux.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD, RAM 8GB, optikai nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
-
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
ÚjAnyukámnak hétvégén lesz szülinapja, Debrecenben tudom átvenni.
Köszönöm!
-
törölt tag
De nehezen szánom el magam
Amikor megjavul a mostani notim kijelzője mindig kicsit kevésbé érzem sürgősnek a váltást
-
papa019
senior tag
Sziasztok!
Szülőknek szeretnék vásárolni egy belépő szintű laptopot:
1-2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max. 200e Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Netezés, office, teljesen alap dolgok. Játék biztosan nem lesz.
Ha belefér, jó lenne matt IPS, FullHD.
Néha biztosan lesz hordozva, de nagyon ritkán.
Semmi/Linux.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD - min. 128 Gb, RAM 8GB, ODD nem szükséges
-
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
ÚjElőre is köszi a segítséget.
-
Xeon7
aktív tag
Sziasztok,
Notebook vásárlás előtt állok, ehhez kérnem a segítségeteket.
Előre is köszönöm.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 héten belül(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
350k-380k(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Játék, internetezés, film nézés.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
MMORPG, FPS.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15'6, IPS.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
1-2 hetente lenne csak hordozva.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Max. Win 10, de nem minden áron.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
128 vagy 256 SSD és 1TB HDD (a HDD ha bővítéssel megoldható az is jó), min. 8GB Ram, optika nem kell.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
----(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gép. -
Tikakukac
titán
válasz
Flatline #143878 üzenetére
Valamit valamiért, de jól látod. A tapintásjavító bevonat az bír gyilkolódni, ha vannak ékszerek a csuklón, akkor gyilkos módon.
Lenovo ezt elhagyta, cserébe az anyagon is változtatott. Gagyinak jóval gagyibb, de ott max a rendes műanyag tud kopni. Fog is, de elkerülhetetlen. '18 van, tartósság szót nem ismerik a srácok a gyárban
-
Flatline
csendes tag
Sziasztok!
Használt üzleti gépet nézek 250-300k-ig. Élőben már fogtam egy Dell 7480-ast, ami szimpatikus is lenne, de nem tetszik ez a gumis borítás a palmresten. Mennyire tartós ez?
Illetve ha más irányba nézelődök pl.: Lenovo t460, t460s, t470, azoknak milyen a palmrest rész? Ott is valami "prémium" gumi felület van, vagy sima műanyag?
Köszi! -
Headless
őstag
Sziasztok!
nem töltöm ki a teljes összefoglalót, de röviden:
költségkeret kb 200 ropi
fhd panel 15,6
billentyűzet numerikus+ normális enter (nem ilyen feles szar mint az aspire-őn, hp 250 g6-on van) -> nem is értem iért eröltetik ezeket...
felhasználás javarészt böngészés, viszont néha CAD-ezés.. WS nem szükséges max megnyitni fájlokat néha forgatni, munkára van rendes gép.
SSD kell, 256 GB vagy könnyen garivesztés nélkül cserélhető legyen
ram 8 GB, vagy ahogy az SSD legyen könnyen cserélhető/bővíthető...
op rendszer ne legyen...vagy linux
Igazából azt nem értem dell 3567-ek nézegetve, beleraknak az i5 8250-nek mellé egy radeon 520 gpu-t, de minek, kb ugyanazt tudja mint az integrált... teljes mértékben felesleges... meg 2018-ban minek az ODD? Oké nem rossz, mert akkor hdd-t lehet rakni a helyére, de akkor hagyják üresen, vagy rakjanak alapból hdd bővítőhelyet és akkor caddy nélkül beszerelhető... Szóval számomra ez indokolatlan.
Igazából az aspire 3-5 megfelelne, mert szerelhető is, meg minden, de az a fránya enter... lehet azzal meg kell barátkoznom...
hajlok a ryzen 2500u-s verziókra is, kevesebb tdp-vel kapok egy mx130 teljesítményt, olcsóbban az aspire-ből ki is néztem egyet 4GB rammal még bővítéssel is megvan 190k-ból...[link]
usa notebook ne tudom milyen bolt, megbízható-e... laptopszalonnál ezt a felszerelést nem láttam...
-
Chaser
legenda
válasz
CrazyBraun #143870 üzenetére
ha megoldható kicsit told ki a keretet, dell 7577 pár helyen 26x e ft-ért van 1050-nel
szerk: de, rosszak a tn panelek
ips-ektől sem kell csodát várni ilyen árkategóriában, de jobbak
-
Dhampir
félisten
válasz
CrazyBraun #143870 üzenetére
ACER Swift 3 esetében arra készülj fel, hogy LAN-csati nincs benne, már ha ez számítana.
-
CrazyBraun
csendes tag
válasz
Chaser #143868 üzenetére
1. 1 hónapon belül
2. 200.000-235.000
3. office, játékok, szerkesztőprogramok (hobbi szinten)
4.fullHD, minél részletesebb, overwatch, lol, esetleg egy-egy nem multiplayer játék végigjátszása, nvidia mx150-el felszerelt gépek lennének jók szerintem
5. 15,6", fullHD, IPS lenne a legjobb, de ha jól tudom manapság a TN panelek sem olyan rosszak
6. minimálisan lesz hordozva és nem valószínű, hogy lesz közben használva(bár sosem lehet tudni), de fontos azért a mobilitás, ezért is laptop és nem asztali
7. mindegy az oprendszer
8. optikai meghajtó nem szükséges, szerintem minimum 8GB RAM, jobb lenne SSD-vel és a filmeket tárolnám külső merevlemezen, de rugalmas vagyok e tekintetben
9. a HDMI fontos
10. csak újÉn ezeket néztem: ASUS VivoBook 15 X542UN-DM145 ; ACER Swift 3 SF315-51G-34YD ; ACER Aspire A515-51G-82SU
-
Chaser
legenda
válasz
CrazyBraun #143867 üzenetére
"Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Az "Ez a gép jó?" jellegű kérdésekre nem tudunk válaszolni! *" -
CrazyBraun
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a laptopról?
ASUS VivoBook 15 X542UN-DM145 -
ElRamos
tag
Sziasztok!
Az alábbi gép mennyit ér úgy nagyjából?
Packard Bell Easynote LS
i7 2630QM
Radeon HD 6650M 2GB
4GB DDR3
500GB HDD
17.3" 1600x900
DVD-íróKöszöntem!
Üdv: ElRamos
-
Chaser
legenda
válasz
#42308056 #143858 üzenetére
azt nem ingyen adják, olvasd el, évenkénti kötelező fizetős szerviz, h a 3. évtől vagy elsőtől nem tudom, le van írva keresd meg
bármelyik dellre lehet gyári garancia bővítést venni, akár üzleti gart is, humansoft v getronics pl partner ebben
- azt se adják ingyen, ellenben gyári és bármikor meg lehet venni, sok esetben gyári gar lejárta után is, árakat jellemzően az adott konfigra mondanak azonosító alapján -
sztemnetököljennyitmertnemleszmitvenni' ( : -
törölt tag
válasz
Tikakukac #143857 üzenetére
Lehet inkább Laptopszalon lesz, ott jár mellé 2 év extra garancia. Az már nyilván nem Delles de jobb mint a semmi.
Közben azt nézem hogy ezen még Thunderbolt 3-as port is van elvileg, szóval ha a következő években valamiért beesnének a külső VGA ház árak még arra is jó lesz.
Gondolkodtam amúgy a GPU témán is, mivel van PS4-em, bőven elég lesz szerintem a 1050 is TI nélkül.
Fogadjunk hogy mindenhol el fog fogyni mire rendelném
-
törölt tag
Szabad utolsó darabot rendelni az MM-től? Ugye nem kiállítási darabot fognak adni?
-
CanibelZ
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni laptopvásárláshoz bartánőmnek.(1) Nincs konkrét időpont, amikor találunk egy megfelelőt.
(2) 60k-80k között gondoltuk, legfeljebb 100k, ha megéri annyival többért.
(3) Irodai alkalmazások, böngészés, filmezés, játék nem lesz rajta.
(4) -
(5) Nekem 15,6"-os van, az neki nagy. Ha jól láttam 14,1"-es létezik, az már jó lehet. A kijelző típusa nem tudom, sokat fog tanulni róla, szóval amit kényelmes hosszabb ideig is nézni.
(6) Attól függ mennyire kell majd hordoznia az egyetemre, de jó lenne, ha könnyebben hordozható lenne.
(7) Windows, talán később linux is.
(8) Nem kell nagy tárhely, szóval a legjobb egy 120GB+ SSD lenne a legjobb. RAM szerintem 4GB elég lenne, vagy biztosabb lenne inkább a 8GB?
(9) -
(10) Használt is jó, de akkor számla+gari. A használt üzleti gépeket nézegettük már, azt mondta jó lenne egy olyan neki.Előre is köszönöm!
-
Tikakukac
titán
válasz
#42308056 #143849 üzenetére
Nem értem akkor még mi a kérdés
Külső box akkor lenne jó nekem is, ha látnám a trendet. Prociban most jók vagyunk, megjöttek a kis 4 magosok, ez zsír. Portokban, na, ott van gond leginkább. Meg fogyikeretben, mert azért ez is elég vicces a legtöbb gépben. Ha ez megvan én még akár váltanék is. Bár a vizet megépítettem, így az kicsit fájna.
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #143848 üzenetére
Hát igen, kb. annyiba kerül a külső doboz mintha összedobna az ember egy belépőbb gépet a VGA alá
Nézem amúgy ezt a Dell notit, elég jókat olvasni róla. A 1050 teljesítménye is jobb egy jól hűtött gépben. MM-ben mondjuk már csak egy darab van, pedig onnan kéne venni mert van ajándékutalványom.
-
Tikakukac
titán
válasz
#42308056 #143847 üzenetére
Mert előszeretettel szürkés gépekről volt szó, ami meg ezen felül jött is a szokásos nagy hardver és semmi mást tudta.
Ott van most a Dell jó olcsón vedd amíg van.Külső vidkaris box állati dolog. Nekem pár haverom beleugrabugrizott. Itt elég keményen programozókról és fejlesztőkről van szó, nem állatkerti gondozók. Egyiknek sem sikerült stabil mindig működő megoldást kihozni. Nem az volt a gond, hogy minden másodikra elhalt a box, hanem totál random 1 nap mondjuk egyszer. De az fájt. Biztos van jó kombó ebből is, én már vagy 5 éve ilyet akartam, de egyszerűen nem tudok olyanról akinél ez teljesen maximálisan jól megy. Lehet van, de én nem tudok. Plusz drága. Nagyon.
-
törölt tag
válasz
TheNewDawn #143846 üzenetére
Láttam FX503-at is, azt miért szidtátok? Már nem emlékszem
Nitro 5-ből is van 290-ért 1050TI-os, bár annak a hűtése olyasmi mint az Aspire 7-ben és Dave Lee sem ajánlja
Külső videokártya házakról mik a vélemények? Mit gondoltok, csökkenhet az áruk vagy jöhetnek olcsóbb de korrekt megoldások a következő években? Akkor elég lenne valami MX150-es vagy MX130-as cucc Thunderbolt 3-mal.
-
TheNewDawn
addikt
-
törölt tag
Na srácok, asszem végleg megadta magát a szalagkábelem/kijelzőm
Lehet sürgősebb lesz az a noti vásárlás mint szerettem volna.
Tudtok most valami korrekt ajánlatot komolyabb GPU-val? 1050/Ti fölé az árak miatt nem mennék, létezik ilyesmi 250-280 közt?
-
aakosch
tag
Sziasztok,
az Asus topicban érdeklődtem, de elég inaktívnak tűnnek, ezért szeretném itt is feltenni a következő kérdést.
Köszi ha valaki ránéz
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Ha nem számít a pénz, akkor milyen "gamer" notit ajánlanátok játékra? Legion RoG vagy MSI? -
törölt tag
válasz
Tikakukac #143816 üzenetére
Értem, köszönöm.
Erre milyen típust ajánlasz ami nem ULV hanem rendes M procis noti?
Néztem a T440p-t de némelyik DGPU-s ami eltántorít, Latikba meg Elitebookokba elvagyok veszve ilyen téren ezért kérdeztem típusra is. Mert ha olyan akkor egy MQ-IGP-s kombós gép lenne a kiválasztott, a többi ha olyan RAM+SSD-re menne.
A típusokkal vagyok leginkább galibába.
-
Chaser
legenda
válasz
pvt.peter #143828 üzenetére
vagy hozzá rakja azt a 20e-t, vagy magát szívatja, alatta tablet cpu-s gépek vannak, sok esetben fix mmc háttértárral és legokádékabb hd kijelzőkkel, semmi értelme
ez nem igény kérdése, kvázi használhatatlan bontószökevényekről van szó hw-esen, minőséget hagyjuk, az lehet változó
kb olyan, mintha most vennél androidos telefont 0,5gb rammal és 2 magos gyenge cpu-valTikakukac többi se jobb szóval mindegy, bc is ki kell fogni kategória már - de ezt te is tudod/tapasztalod -
-
Tikakukac
titán
válasz
Bluesummers #143832 üzenetére
Nem rosszabb, mint az elitebookom, szóval fele annyi pénzért, grátisz sokkal jobb hardverrel szinte még azt is ki merem jelenteni, hogy kiváló.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
pvt.peter #143828 üzenetére
Fel kell totyogni akkor apróra és új gépet elfelejteni. Én mindig meg tudom érteni, hogy valakinek nincsenek igényei ezzel-azzal kapcsolatban. De azt is értse meg akkor más, hogy ez nettó pénzégetés, mert a végén neki sokkal többe lesz az a gép.
Egy jó 8570p-t vegyenek, tökéletes lesz. -
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #143825 üzenetére
Még ehhez:
Lehet, hogy nagy előrelépés nem történik, de lesz 17" kijelzővel is olyan Dell Inspiron notebook (Dell Inspiron G3 3779), amibe végre kicsit jobb dVGA került (GTX 1050).
-
TayRol
nagyúr
Üdv!
Ez a gép ennyit ér, vagy gynúsan olcsó?
-
Dhampir
félisten
válasz
Genesistibi #143821 üzenetére
Ki tudja, jó lenne, de még a beragadt 7559 is kábé 241 000-től indul.
Viszont nem szabad búsulni, ha mégsem lesz látványos áresés, ez esetben maradnak nekünk a pár éves büdzsé használt üzletik Intel HD Graphics-szel, vagy jobb konfigban valami izmosabb Quadro-val 200 000 Ft környékén.
-
Tikakukac
titán
válasz
Genesistibi #143819 üzenetére
Nem készül ott senki semmire. Sőt, mivel a forint elkezdett beesni a francba én kifejezetten kerek szemekkel nézem ezt is. Lesz még itt sírás megint, mint a múltkor akik nem vettem 1-1 akcióból gépet, hogy na mikor lesz olcsón megint.
-
Chaser
legenda
válasz
óvatosan, nem szokták ezeket elaprózni, szépen csendben kifutnak általában, semeddig ne gondolkodj ha kell ez a gép, ha kuponnal tényleg megkapod 25x ft-ért hajrá....ha meg nem kell akkor lényegtelen, de ennyi erővel mindig várhatsz valamire
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Szerintem 230-240 alá nem esnek újonnan,de amúgy igen, egyetértek
az 1150-60 asokkal felszerelt generáció úgyis csak jövőre jön notiban szerintem.
-
Genesistibi
tag
válasz
TheNewDawn #143820 üzenetére
Na és akkor lesz érdemes megvenni a megmaradt 7577-eseket 220 körül, asszem addig nem is sietek sehova!
)
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Genesistibi #143819 üzenetére
(ami mellesleg egy orbitális atbaszas lesz, ugyanilyen 1050 meg 1050 ti s gépek mellé a legújabb 8.genes procik
... Fogsz kapni olyan +2 FPS t 100.000 Ft al drágábban.
-
Dhampir
félisten
válasz
Genesistibi #143817 üzenetére
Itt még olcsóbb; 264 670 Ft.
-
Genesistibi
tag
Esetleg aki most venne DELL 7577-t:267eFt!!!
-
dugo_
veterán
válasz
tixem #143814 üzenetére
Ez egy modulos apu, nincs valós négy magja. 2x2 összedrótozva, de a modulokon belül a magok egy halom számolóegységen, cache-en osztoznak.
Egyszálas teljesítménye valahol az Intel 2013-as szintje körül van.
Lenovonak pedig nincs garija itthon.
A fullHD pedig legyen csak szempont, mert 768p semmire sem elég.
-
tixem
addikt
válasz
Khelben #143813 üzenetére
Fullhd annyira nem szempont, igazából a lényeg, hogy ne legyen tetű lassú.
Ami az amd-t érinti, miért kerülendő moindjuk egy quad-core apu? Nem kötekedésből, érdekel a dolog, mert pc oldalon már jó ideje amd-m van és semmi bajom vele. Noti fronton még mindig ennyire nem sikerült elérni az i3-at sem nekik, vagy mi? -
Khelben
nagyúr
válasz
menyhartlevi #143812 üzenetére
Nem hiszem, hogy az egyetemen olyan 3D-s dolgokba fogtok belemenni, amihez 7577 szintű vga kellene. Én inkább egy jól felszerelt HP Probook 430-ra vagy 440-re startolnék rá.
(#143810) tixem : ennyiért ssd-s gép elég hümmögős. Inkább a fullhd kijelzőre kellene gyúrni, mert azt utólag nem lehet beletenni. HP 250 vagy Dell 3568 a két ajánlott darab. Lenovo olcsó gépei és az AMD mindenféle megoldása a kerülendő kategória.
-
menyhartlevi
aktív tag
Sziasztok!
Nyáron, lehetőleg ha valami jó árban van
Hát olyan 250 körül, max 300.
Egyetemre kell, mindenképp lesz programozás, de hobbiszinten fotószerkesztés, meg igazából 3d grafikus programokat is bírnia kéne.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Néha, CS:GO, meg alapabb játékok, semmi extra.
15", 1080p, matt, IPS
1-2 hetente vonaton, meg egyetemre is biztos hordoznám.
semmi
SSD-nek örülnék.
Új.Olvasgattam a topikot, és gondolom nekem is a Dell 7577 lehetne a legjobb, csak ott az SSD még pluszban kéne az alapmodellhez. Hátha tudtok valami mást is ajánlani.
Igazából nem sürgős ez még, valami jobb akcióban reménykedek.
-
Chaser
legenda
válasz
hegi91 #143807 üzenetére
hp 250 v acer a515-öket nézegesd, utóbbiból lesz ips is ennyiért - egyik sem programozásra való, ennyiért nincs más -
14-esból probook 430-akpvt.peter amelyik tetszik, nincs használható/ajánlható annyiért, 120e körül hp 250 _i3-mal_ a minimum szint, alatta pénzkidobás, kicsivel olcsóbban hd kijelzővel is van - no azért sincs értelme pénzt kiadni -
-
tixem
addikt
Max egy hónapon belül(2) A gépre szánt összeg forintban?
Kb 120 ezer körül, nagyon max 150(3) Felhasználás?
Word, Excel, irodai adminisztráció stb, casual játék, youtube miegymás(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Peggle, Bejeweld szintűek, semmi komoly(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6" vagy 17,3" - lehetőleg matt, ips vagy tn nem érdekel.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Napi szinten otthonról melóba és vissza. Utazás közben NEM. Szóval a súlya nem érdekel, úgyis táskában viszem, tőlem lehet 10 kiló is.(7) Operációs rendszer?
Windows 10 lehetőleg, de ha gyárilag nem W10 az sem baj, úgyis rárakom(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó?
Na itt a lényeg. Lehet gyárilag ssd-s (128gb), szerintem elférek rajta, dokumentumokon kívül sok más úgysem lesz rajta, tisztán irodai melós gép lesz.
Ugyanakkor lehet csak HDD-s is (500 vagy 1000 tökmindegy) de ebben az esetben kizárólag olyan jöhet szóba, amibe lehet utólag ssd-t tenni
Ebből kifolyólag nem tudom az ODD szempont e, ha annak a helyére behegeszthető a hdd és annak a helyére az ssd akkor lehet benne, de amúgy nekem abszolút haszontalan ha van mondjuk 2 darab 2.5-ös bővítőhely a cuccban.
4 giga ram szerintem doszt elég ilyen célokra, úgy láttam ddr4-es gépek már vannak ennyiért, prociból valami AMD A sorozat elsősorban, másodsorban i3. Pentium, atom, celeron kizárva, nem kell.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
hát passz, legyen rajta minél több port talán? Nem tudom, hdmi, de ahogy láttam már a belépő szinten is van usb, hdmi meg kártyaolvasó. De hogy mondjak is konkrétat, egy type-c ha lenne rajta az nem lenne hátrányJa igen, háztól-házig gari előny.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
ÚJ, mert részletre venném, lehetőleg olyan helyen ahol van kamatmentes.Elképzelés, nem tudom ebbe lehet e például ssd-t tenni. Drágábban ez mondjuk? AMD Apu-i szimpatikusabbak
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Laptopot keresek ismerősömnek 100eFt alatt.
Az igények nem túl nagyok: "annyira kell hogy skypoljak rajta meg filmeket nézzek kb"
Garancia jó lenne rá, illetve nem kell rá semmilyen előtelepített OS és/vagy szoftver.Köszi a tippeket.
-
törölt tag
Üdv, újra feltűntem igen a válaszadás után is de kis kiegészítést szeretnék kérni.
Nos adott volt a WS gép, de a jobb kérdés egy videóvágó mit kér többet? CPU/GPU-t?
Gondolkodtam már sima MQ-s i7 és IGP-s konfigon is, ha nem kéne a DGPU akkor ne legyen kárnak.
Kezdő/haladóként Vegassal kezdtem de későbbiekben AE lenne a célzott terület ha kellene. Na és itt vagyok bajba, mivel tudom van konkrét rendszerigénye mindkét proginak, de nem tudom mi kell konkrétan mivel dalszöveg videók zöme lenne de animációkkal. Itt jön a bibi.
Asztali azért nem jöhet, mivel a mobilitás nagyobb előny lenne. Tehát azért esik ki.
Ha valaki segítségemre van milyen típus lenne erre a bestbuy arra gyűjtenék.
Válaszokat ha tudtok is, nagyon szépen köszönöm, szép napot.
Szerk.: ui. az ár nem változna 200k a max ennyiért próbálnám a best buy. Tudom a kompromisszumokat is.
-
hegi91
csendes tag
Sziasztok,
Laptop vásárlás előtt szeretnék egy kis segítséget kérni,
(1) A vásárlást szeptemberig szeretném megejteni,
(2) Gépre szánt összeg: nettó 150.000 Ft
(3) Felhasználás: programozás,hobbi:netezés, film nézés, esetleg játék
(4) Játéknál nem szempont hogy milyen minőségben fut, ha fut fut ha nem az se baj
(5) Kijelző méret: 15-16 col-ra gondoltam, full HD elég
(6) Nem sokat lesz hordozva, de jó lenne ha könnyű lenne, utazás közbe ritkán lesz használva
(7)Op rendszer: Windows, ha nincs rajt az se gond
(8)HDD 500-1000 Gb-ig, vagy ha van kedvezőbb SSD
(9) Egyéb kívánság nincs
(10) Inkább újra pályáznék, de ha van jó használt számlával az is okésElőre is köszi a segítséget!
-
Tikakukac
titán
válasz
aDM|RaL^ #143789 üzenetére
Ha az Intel kevés, akkor gázos a helyzet, ilyen Vostro-t szenvedtem ki magamból, de nagyon tolom a levegőt, hogy hát-hát-hát, azért nem az igazi.
E5490 viszont már van épp 300k alatt pár fagyival, talán azt mondanám. LoL a tesztek szerint elfutkos rajta, bár lehet nem natívon vagy natívon, de akkor kicsit grafika le.
fradimil3: Beiskolázásig ha van idő, aludj rá, talán 1-2 népszerűbb gépet is megtolnak a disztrik árban.
-
Tikakukac
titán
válasz
petty88 #143775 üzenetére
Hu, grat hozzá, 7 év attól a géptől szép teljesítmény.
Acer A515 az wifiben rendben van, A sima kis i3-as HP 15-öt kéne tudni így séróból milyen, mert az i5-ös az elég rendesen szórja az áldást, viszont az majdnem 200k. Ezekből tudok tapasztalatot mondani.
A két első i3-as kiszerelésben mondjuk egy FHD panellel 140k körül futnak, HP 130k inkább, ODD meg belecsűrhető, de csak a HP esetében. Kb. így ki is lőttünk mindent. i3-as FHD-s HP 15 ODD caddy-vel a te géped.
prolad: 430 G5 HP. Van SSD-s vagy HDD-s, i5-ös proci is befér ennyibe. Olyasmit rugdosnék a piacon minél olcsóbban, de szerintem a 128 giga i5-ös 195k-ért annyira nem vészes.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Dell Vostro 5590
- ASUS ROG Zephyrus M16 RTX 3070
- Új Lenovo Thinkpad T16 G2 (Gen2) AMD Ryzen 7 PRO 7840U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest