- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- HP notebook topic
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheNewDawn
addikt
válasz Dr.Alibi #145354 üzenetére
1060 as biztosan 300 felett lesz, 1050 ti vel meg már most is van Nekem is Lenovom van és elégedett vagyok vele, de bármilyen Lenovot veszel sajnos számolnod kell hhogy bármilyen jó is lesz esetleg az Y530 vagy a 730, de hogy Mo on a TMX csinalja a garanciát, ami nagyon nagy lutri, sokszot hónapokat ülnek rajta ha pechje van valakinek, meg nem rendesen javítják, stb, szóval ezért nem lesz egyenlőre a Lenovo ajánlott
-
TheNewDawn
addikt
válasz kellog123 #145343 üzenetére
Az amd teljesítménye biztosan nem elég, a sima asztali rx 560 ből vegyél le kb 30%ot. Az 1050ti fényévekkel erősebb.Ja, még nem ártott volna kiírni milyen játékok a cél, mert már az is csak kompromisszumokkal alkalmas fhd ra. Amúgy a helyedben inkább vmi Dell 7577et nezegetnek, mert a nitrok hűtése elég siralmas.
-
TheNewDawn
addikt
válasz Dr.Alibi #145325 üzenetére
A Lenovo kérdéses gepeirol én is jókat olvastam eddig,csak kérdés mennyit kell várni rá amíg kapható lesz ill mennyiért. Meg persze a Lenovo garanciája Mo. on... Szerintem ha elégedett vagy a dellel, akkor a Dell 7577 jó lehet, olyan 310- 320 környékén már elérhető.
-
TheNewDawn
addikt
válasz MeszarosB. #145254 üzenetére
Ha mákod van akkor tart még a Media Marktban a 7577 re az akció, csapj le rá villámgyorsan.
1060 + i5 7300 at keresd, 305 ért elérhető. Ha már nincs, akkor megszívtad. Más ugyanis nem nagyon van, és akkor 325-330 körül találod meg csak.
Ott lenne még a Lenovo Y720, ami ugyanolyan jó, ráadásul ugyanennyiért még i7 is van benne, csak a Lenovo garanciával kapcsolatos ügyintézése Magyarországon meglehetősen kaki. -
-
TheNewDawn
addikt
válasz santhab00 #145142 üzenetére
Hát az pont nem valóban Én a helyedben a Lattitudeot választanám, és asztalin játszanék zömmel.
De a te döntésed Főleg hogy a Starcradt 2 höz abszolút nem kell videokártya, lazán elfut az integrálton is remek grafikával.
Sőt, azon ritka kivétel a játék amúgy, ami 90% ban prociigényes. Szóval egy bármilyen i7 et tegyél alá ennyi a lényeg neki , és menni fog szuperül -
TheNewDawn
addikt
válasz santhab00 #145140 üzenetére
De ilyen 7-8 éves gameknek nincs nagy kártyaigénye, szóval emiatt felesleges Amúgy nem, a Latitude amit írt valaki előttem szerintem tökéletes. Nem tudom amúgy milyen egyetem, mondjuk annyira nem aggódnék a helyedben, 99% uk büfé szak persze van 1-2 kemény, de mérnökin, orvosin meg jogon (esetleg infoból akad még 1-2 ) kívül a többi az nem túl megeröltető
Szóval neked kell döntened, hogy mi a prioritás, a strapabíróság vagy hogy gamer legyen -
TheNewDawn
addikt
válasz DonTuros #145099 üzenetére
Lassan 1 éve van egy ilyenem. Kb mindenben közepes, vagy gyenge közepes, kivéve a garanciát, ami katasztrófa. Ezzel együtt ilyen kevés pénzért számomra egy jó választás volt, tekintve hogy arra tökéletes amire használom, és soha semmilyen probléma nem volt vele, a hűtése pedig az i5+ 1050 ti kombót meg éppenhogy, de képes kezelni. A jelenlegi áron ( 230) szerintem nem rossz választás, ha valakinek csak ennyije van, de aki össze tud szedni ennél kicsivel többet (300k) az kerülje.
-
TheNewDawn
addikt
válasz maximilian4 #145098 üzenetére
Valóban nagyon jó ajánlatnak tűnik, bár szamomra jelenleg tényleg az Y720 tűnik a legjobb ar- érték arányú vételnek 315 ért
-
TheNewDawn
addikt
válasz Dhampir #145087 üzenetére
Ráadásul i7 el.. elég komoly Én is néztem. Gondolkoztam most hirtelen nagyon , hogy lehet, érdemes lenne lecserélnem az Y520 amat, hiszem vélhetően el tudnám passzolni 200-210 körül, és alig 100 ráfizetéssel szereznék egy sokkal jobb hardverrel és anyaghasználattal rendelkező gépet.... Csak aztán mindig arra gondolok, hogy mégiscsak Lenovo, és egyszer szerencsém volt, de nem biztos hogy most ezzel is az lenne
-
TheNewDawn
addikt
válasz gratzner #145070 üzenetére
Ne viccelj a CS t, az egy 10 éves kenyérpirítón is remekül fut Abszolút nem kell über hiper szuper proc alá. Az 1050 ti nek meg már jelenleg vannak problémái a FHD vel , nem is beszélve a jelenleg és mondjuk jövőre kijövő gamekről, amikor totálisan alkalmatlan lesz erre. mig az 1060 al simán el lehet még pár évig karistolni
A Dellnek sajnos valóban nem a legjobb a kijelzője, de ennyiért ez van Először az alapok kell rendben legyenek ( garancia, hűtés, anyaghasználat ) ha ez megvan, és van rá + pénz akkor lehet feljebblépni Az Asus GL nek pont nagyon szép amúgy a kijelzője valóban, csak.... Amúgy van ami még nagyon jó és pont Asus, csak nem GL hanem régebbi széria, 980m kártyával és 6700 as procival, 350 alatt, ( és gyönyörű ráadásul 17.3 as kijelző ) csak azzal az a baj hogy kifutott modell , szóval kb vadászni kell 1-1 darabra, ami felbukkan pár hetente valamelyik boltban, és akkor azonnal viszik is
-
TheNewDawn
addikt
válasz gratzner #145068 üzenetére
Ha webshoptól rendelted, akkor 14 napig mindenféle indoklás nélkül visszaküldheted a terméket, ha boltból, akkor csak 3 napod van rá. Javaslom, hogy mindenképpen élj vele ha még teheted, akkor is, ha tökéletes eddig a gép, mert kb ennél szarabbul nem is választhattál volna. Asus GL eleve kuka kategória, mind anyaghasználatot, mind hűtést tekintve, ehhez kombóban még kiválasztottad a létező lehető legszarabb kombót ami csak lehetséges, az i7 meg 1050 TI t.....
Az Y720 al amúgy nem vágom mi bajod, az lenne a másik jó gép ebben a kategóriában, csak a garanciája miatt nem merném jó szívvel ajánlani.Én ezt tudnám javasolni, persze nem kizárt, hogy olcsóbban is elérhető picivel máshol
[link][ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz Corvin0716 #145037 üzenetére
Persze hogy meg , az a 10 éves fos lazán elfut egy kenyérpirítón is
-
TheNewDawn
addikt
válasz Corvin0716 #145028 üzenetére
Semmilyenre, pontosabban az integrált is UNTIG elég nekik.
[ Szerkesztve ]
-
-
TheNewDawn
addikt
válasz SoundBox #144972 üzenetére
Hűtésben teljesen jó, csak az i7+1050 ti az kb a legborzalmasabb választás játékra. Dell 7577 ből ( És Lenovo Y720 ból is amúgy ) kapsz i5+ 1060 at ugyanolyan áron , és teljesitménybe meg brutálisan odaveri az előbbit, olyan jó 30-40% al Sőt, AQUA ba például van most i7 +1060 ( ráadásul nem max Q mint a Dellbe hanem rendes ) 350 alatt, ami még erősebb jóval, szerintem ez most a legjobb ajánlat
Egyetlen érv szól ellene, hogy ez is Lenovo, aminek a garanciája Mo on kérdéses lehet, de az Y720 akkal szerintem nem nagyon szokott probléma lenni.
-
TheNewDawn
addikt
válasz SoundBox #144961 üzenetére
17 es kijelzővel nem fogsz kapni ertelmeset ennyiért. Az ilyen Asus gl t pl amit linkeltel felejtsd el de sürgősen,kuka hűtés.ha úgysem cipeled, akkor asztalit olyan 500* jobban megérné btw. Vagy válassz 15.6 osat 17 es helyett, és azt cipelni is lehet a 17essel ellentétben. 2jo alternatíva is van 350 alatt: Dell 7577 vagy y720 Lenovo
-
TheNewDawn
addikt
válasz secular #144935 üzenetére
Rengeteg kamu video van youtubeon, szóval váljék egészségére mindenkinek, ha bekajálja őket. De ezen a gépen hótziher, hogy nem fogsz PUBG z ni, csak szólók. Persze lehet hogy elinditja, és 720p ben ha minden lowon lesz, akkor fogsz kapni olyan 10 es fps t, ami csak 5X szarabb a diavetitésnél.
-
TheNewDawn
addikt
válasz nemeth.akos #144596 üzenetére
Radiumnak nagyon rossz hire van. A kérdéses laptopot annyira nem ismerem, de az biztos, hogy játékra abszolute nem alkalmas, márpedig ha jól emlékszem arra is lenne használva sok más mellett. Szerintem neked is a Dell 7577 lesz a legjobb megoldás., most már laptoposzalonba is van 1060+ i5 el 330 ért
-
TheNewDawn
addikt
válasz Gaben92 #144562 üzenetére
Na ja, jó öreg G752 VY modell... Már 2 éves lehet kb , de még mindig milyen jó kis gép Főleg a mostani árazással, ugye 350 alapba, de mivel ilyen utolsó példányok vannak már csak mindenhol, ezért többször lehet látni 300 ért is, úgy meg abszolút no brainer és szinte kihagyhatatlan
-
TheNewDawn
addikt
válasz nemeth.akos #144558 üzenetére
Ha abszolút nem lesz hordozva, akkor asztali szerintem értelmesebb alternativa, ugyanabból az összegből olyan 3X jobb gépet kapsz, + nincs gond hűtéssel, bármikor azt cserélsz benne amit szeretnél, stb.
Értékállóság a laptopnál álom, 1 éven belül elveszti az értéke majd felét, meg kb a garanciális időszak végéig számolj vele, ameddig biztosan időtálló, tovább nem érdemes. -
-
TheNewDawn
addikt
válasz PubliCat #144489 üzenetére
Szerintem azért nem egy csepp vagyok a tengerben, rengeteg embernek van Y520 biztosan, akik ugyanúgy elégedettek vele. Meg biztos vannak jópáran akik nem Ugyanúgy a Dellel, meg összes többi márka különböző termékeivel. A különbség az, hogy míg én kb imádkozhatok a Lenovommal, hogy maradjon is igy még 1,5 évig ahogy az első 9 hónapban amig megválok tőle ( kb fél -1 évvel azelőtt mielőtt lejár a 3 év garancia ) mig egy Dell esetében ha meghibásodik akkor ott a garancia és semmi baj nincsen vele
Persze telemax is csinált már tuti sok normális javitást, ( sőt gondolom azért az van többségben ) csak egyrészt full lutri mert rengeteg a hibás javítás meg a trehány munka is, másrészt meg 3X annyi időt szöszölnek vele mint más szervizben. Meg akkor még volt értelme kockáztatni az ár miatt , most már nincs. Meg tényleg, még Dell esetében se jó szerintem az i7+1050 ti, de ott még azt mondom elmegy, aki munkára is használja néha, annak jól jöhet, de az Y520 nál már nem vagyok benne biztos, hogy kibírná a hűtés az i7 et rendesen .
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz repvez #144454 üzenetére
A 2m es masszív szarkupac és a híg fos közül melyik a jobb választás ? Ezt neked kell eldöntened. A létező legroszabb boltból, az egyik gép ahogy leírták előttem ( ASUS) borzalmasan rossz és valszeg szétesik, de ha nem akkor felforr, a másik ( Lenovo) garanciálisan problémás és cserébe legalább pofátlan módon ( min egy 30 assal) túlárazott, és a lehető legszerencsétlenebb a cpu-gpu kombója ( i7+ 1050 ti ). Szóval ezt még megérhetné, ha minimum egy 40-50 el olcsóbb lenne, másik boltból.
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz #42308056 #144226 üzenetére
8300H + 1050 es Dell 270 be fog kerülni ??? Szerintem várjuk ki a végét, amig tényleg a boltokba kerül, főleg hogy forint siman elszállhat még jobban, és a kereskedelmi háború is eldurvulhat az USA val szemben Amúgy akkor sem dőlnék kardomba, alig 10% különbség van csak a 8300 javára a 7300 al szemben
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz Dhampir #144199 üzenetére
Semmi gond nincs vele abszolút , annyi, hogy előbb kapcsol be az extrém hűtés, ami bizony tud visítani, de fejhallgatóval abszolút elviselhető De persze csak akkor, ha valami gépet keményen terhelő AAA gamet tolok vele, egyébként még halk is
Az egyettlen baj vele, hogy sikerült nemrég a HDD mellett az SSD t is full teleraknom És raklap game van rajta amiket szeretnék kipróbálni de nem volt időm még, ráadásul itt van mindjárt a steam summer sale is... APropó, ha minden igaz akkor gtx 960 rx 380 / gtx 1050 lesz a min követelmény csak a Shadow of the tomb raiderhez, szóval örülünk Vincent
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz Dhampir #144193 üzenetére
Hát pedig de amikor én vettem a notit, akkoriban az 1050 es Dell ( Tn panellel ráadásul)290 volt. Innentől kezdve nem kellett sokat gondolkodni,hogy ha 50 el olcsóbban kap az ember 1050 ti s lenovot, az minden kockázattal együtt megerheti.most ugye 260 ért kapsz már dellt 1050 el, és 360helyett 330 ért 1060 as max q-t.ez bizony jó 30 ezres csökkenés
-
TheNewDawn
addikt
válasz otto14 #144180 üzenetére
Most az egy dolog, hogy én mit vennék, ( amugy Lenovo Y520 at vettem 1050 ti vel 249 ért )és megint más, hogy mit mernék másnak ajánlani. Meg a a vásárlásom óta rengeteget változtak a körülmények ( Lenovo nem lett olcsóbb sőt, Dell olcsóbb lett jóval és a borzalmas TN panelt kicserélték IPS re ) szóval szerintem még mindig jobb, ha maradsz a 7577 nél, csak akkor legfeljebb nem 1060 al, hanem 1050 ti vel , esetleg 1050 el, nem tudom Romaniaban ezek mibe kerülnek
-
TheNewDawn
addikt
válasz #78600448 #144128 üzenetére
Nem is a te hsz odra reagáltam,ha nem tűnt volna fel egyébként. Ezzel együtt az állításodat miszerint lejtmenetben vannak,egy deka tény nem támasztja alá, ugyanilyen csodás "érvekkel" az összes márkáról lehetne állítani ugyanezt. Ha valami elég nagy arcra vall,az pont ez ha már itt tartunk És de " a Lenovo a leglecsuszotabb márka" az bizony több mint nyers. Micsoda "véletlen" hogy számodra ez teljesen megfelelőnek bizonyult, míg az én Acer nitro és aspire 7 ről alkotott jóval enyhébb negatív véleményem ( amit nem az Acerrol csak erről a 2 típustól írtam) kicsapta a biztosítékot.
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz Faith #144037 üzenetére
Szerintem egyértelmű melyiket kell venned, Dell 7577 1060 as max Q val. Ugyan olyan 15-20% al gyengébb a sima 1060 nál, de az 1050 TI t igy is olyan 35-40% al veri
Ráadásul 350 -360 általában, most épp 330, ennyiért szerintem kb kihagyhatatlan
A 6700 HQ minimalisan erősebb a 7300 HQ nál, de kevesebb mint 10% al, munkában van némi különbség, játékban nem sok, meg hát igazabol mindegy is, ha a videkártyád kb 2X erősebb lesz[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz luckyboi82 #144000 üzenetére
Ezt kar volt elmondanod,ugyanis ritkán van nagyon teljes egyetértés valamiben a topikban,de most szerintem borítékolható. Mármint hogy az Asus x széria az a totális kuka kategória minden szempontból, tartósságot illetően meg pláne
-
TheNewDawn
addikt
-
TheNewDawn
addikt
válasz Genesistibi #143821 üzenetére
Szerintem 230-240 alá nem esnek újonnan,de amúgy igen, egyetértek az 1150-60 asokkal felszerelt generáció úgyis csak jövőre jön notiban szerintem.
-
TheNewDawn
addikt
válasz Genesistibi #143819 üzenetére
(ami mellesleg egy orbitális atbaszas lesz, ugyanilyen 1050 meg 1050 ti s gépek mellé a legújabb 8.genes procik ... Fogsz kapni olyan +2 FPS t 100.000 Ft al drágábban.
-
TheNewDawn
addikt
válasz Viiktor1989 #143774 üzenetére
Jó hát na, én azt hittem mai játékokat akarsz fhd bá futtatni,nem 10- 15 éveseket, arra elég bőven az integrált is.akkor mindenképp HP 440/450 probook szerintem,mondjuk bevallom őszintén nem tudom, hogy 150 alatt mennek-e ezek aprón, üzleti notikat nem vágom,azt hittem gamer noti kellene
-
TheNewDawn
addikt
válasz Viiktor1989 #143771 üzenetére
Van egy rossz hirem, ez a keret konkrétan semmire se elég, ilyen igényekkel mondjuk duplázni kéne a keretet, és 300.000 alatt nem is érdemes elkezdened nézelődni.
-
TheNewDawn
addikt
válasz Dhampir #143682 üzenetére
Nem feltétlen azért adják el őket szerintem Én is 9 hónapja használom, és semmi baja nincs, meg remélem nem is lesz soha, de ettől függetlenül jövőre ha kijönnek az új NVDIA kártyákkal a notik, akkor el szeretném adni, és beszerezni helyette egy 1160 al felszereltet.
-
TheNewDawn
addikt
válasz remusz13 #143620 üzenetére
Legalább 20%ot jelent +ban az 1050ti az 1050el szemben, full hd ban konkrétan a legújabb címek is 1050ti n meg éppen hogy elmennek játszható FPS el,1050en már nem.en tavaly ezért döntöttem a Lenovo mellett. De mivel neked csak azokra kell amit irtal, ráadásul dellt máshol 20al olcsóbban is kapsz, inkább azt javasolnám 270 ért garancia meg egyéb dolgok miatt. ( Bár semmi bajom a Lenovommal)
-
TheNewDawn
addikt
válasz CrazyBraun #143543 üzenetére
A helyes válasz: egyik sem, hanem a Dell 7577. Az alapmodell 260-270 körül van mostanság.
-
TheNewDawn
addikt
válasz villamos #143500 üzenetére
Dehogy ennyi. Asztalibol kb 2*erősebb gépet tudsz kihozni ennyiből,ill fele ennyiből kb ugyanilyet. Ennyibol ott gtx 1070et teszek bele.Az ipari hulladék meg azért baromság, 9 hónapja használom a legkisebb probléma nélkül az y520at.de az tény,hogy notinal 300 ezer körüli összeg esetén több kompromisszumot kell kötni.
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz villamos #143493 üzenetére
Nehéz kérdés,nekem Lenovom van és szeretem,de a garanciája Mo on bűn rossz. A 2 közül ezzel együtt is inkább azt,mert Tn panellel ellátott kijelző az kb emberiség elleni bűntett főleg gamer notik esetén viszont ha nem a 2 közül kérdezed,akkor sztem érdemes picit hozzátenni meg és mondjuk egy dellt / Asus rogot venni 980m es kártyával.
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz Obyboy #143359 üzenetére
Olyan hú de hatalmas újdonságokat nem érdemes azért várni tőle,nem is értem őszintén mitől várják ennyien ennyire,lévén csont ugyanolyan GPU van bennük,mint a mostaniakban. (1050 1050ti és 1060) ha valaki nem most akár venni,hanem később,én inkább megvarnam az év végét, amikor majd az új szériás kártyák jönnek notikba is.(1150- 1180)
-
TheNewDawn
addikt
válasz Tomikapc #143330 üzenetére
Ugyanez volt nekem is pár napja a dilemmám, tegnap tettem bele a jó kis m2 és SSD t.csak akkor van gáz,ha matrica van felette,vagy megsertesz valamit véletlenül. Szóval ha nem vagy biztos magadban,akkor vidd el valahová,ahol tutifix értenek hozzá,5 perces munka, szóval 2000 nél nem kérnek többet érte szerintem. Ajánlott a HP250 g6 belépő szinten amúgy
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
-
TheNewDawn
addikt
válasz YoSzabee #143325 üzenetére
A 20 at bőven, pont azt fejtegettem az imént szerintem
Mármint hogy 70 et anno nem ért meg, mikor 250 vs 320 ezer volt az 1050 TI vel szerelt Dell 7567 és az Y520 as Lenovo ára, ráadásul a Dell még TN modellel készült, de szerintem 20 at lazán megér, hogy ne kelljen izgulnod 3 éven keresztül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest