- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ákinard
aktív tag
válasz Khelben #143074 üzenetére
Köszi a választ. Akkor én sem erőltetem a dedikált VGA-t, bár sejtettem, hogy nem kell. Nekem is azért van, mert elenyésző (5-10e) volt a különbség akkor.
Úgy látom ebben a kategóriában az Inspiron 3567 és a Vostro 3568 kapható, képeken én semmi különbséget nem vélek felfedezni közöttük. Mi lehet vajon?
Ami feltűnt (de lehet hibás adat is) az Insp. 10/100 LAN, a Vostro 100/1000, ami nem volna rossz, mert gigabites már a hálózat, a Digi is 200+-al hasít, nem volna rossz, ha használná.
A "Intel Core i3-6006U 2,0" proci erre a célra tenné a dolgát, vagy érdemes egy magasabb? (Nekem i3-2350 van, és bőven megfelel.)
Bónuszkérdés:
https://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=3568_244423https://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=3568_244423_8GB_S
A két gép között elképzelhető, hogy mindössze 4 Gb RAM a különbség, amit ráadásul a Mysoft tesz bele? Mindez 30000 pénzért?
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz TheNewDawn #143092 üzenetére
Azért ezt így nem jelenteném ki, egy 120k-s Lenovo nagyon messze van minőségben egy HP 250-től.
-
Greezlee
csendes tag
Sziasztok,
Laptop vásárlás előtt állok, az alábbi feltételeknek kellene megfelelnie. Asztali PC-t is helyettesítene egy ideig biztosan. Jelenleg egy ASUS ROG GL552J-t használok, de sajnos nem igazán felel meg az elvárásaimnak, ezért szeretnék egy kicsivel jobb kategóriájú laptopot venni. Ha tudtok nekem ajánlani opciókat, nagyon megköszönném. ASUS ROG gépeket preferálom inkább, de ez nincs kőbe vésve
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most nyáron, lehetőleg minél előbb
(2) A gépre szánt összeg forintban? 350 ezer forint a teteje, ennél többet már nem szívesen adok érte.
(3) Felhasználás? Főleg játékra, valamint filmnézésre és böngészésre. Néha modellezésre és vágásra.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Főleg pubgre és r6 siegere, fullHD felbontásban.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Fő szempont inkább az, hogy matt legyen, és fullHD, minnél jobb betekintési szöggel
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Kollégista vagyok, hetente járok haza, de utazás közben valószínűleg nem használnám.
(7) Operációs rendszer? Mindenképpen Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Optikai meghajtó nem szempont, RAM legalább 8 GB, M2-es SSD foglalattal
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? A kollégiumban külső monitorról használnám (ASUS VG248QE-ról), 144 hz-en, ezért a hdmi sajnos nem opció, mindenképpen display port vagy dvi csatlakozó, vagy bármi jó, ami támogatja ez a frissítési frekvenciát.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Használt gép is jöhet.Köszönöm a segítséget!
-
marcyman
aktív tag
Sziasztok,
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-2 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
100 ezer Ft -110 ezer Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Irodai progi, fotószerkesztés (alap szinten PS, Lightroom), filmezés böngészés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6 fog beleférni az árba gondolom, de ez alatt is
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Igen, lenne akár naponta is tanuláshoz.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Oprendszer nélkül
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
HDD megfelelne, majd cserélném SSD-re házilag. Ram 4 GB DDR3 legalább, optikai nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Használt isKöszi!
-
törölt tag
válasz TheNewDawn #143092 üzenetére
Azon kívül semmi, de az elég nagy probléma
-
törölt tag
válasz Smithy87 #143090 üzenetére
Nem probléma szerintem, nem azért írtam, olyan sűrűn nem kerül elő a dolog hogy zavaró legyen itt
Én is ráharaptam pár hete erre a 1040-re amúgy, mondom ennyiért ha jobb mint a 150 de gyengébb mint a 1050 akkor szuper kompromisszum lenne. Aztán lebeszéltek a srácok még a Lenovóról is, nem hogy erről a 1040 maszlagról
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Az Acer Aspire 5 A517-51G 1600x900 felbontású kijelzője vajon mennyire szép, nem vibrál?
Ugye jól tudom, hogy csak egy memória slot található benne?
Az Acer Aspire 5 A517-51G-31L8 NX.GVPEU.002 típusnál olvastam erről a panelről, az Acer Aspire 5 A517-51G-50LG NX.GSXEU.001 esetében már IPS kijelzőről szólnak a leírások, viszont az utóbbi noti már jóval drágább.
-
Smithy87
senior tag
Hello!
Iylet látott már valaki közületel közelről? LENOVO - IDEAPAD 320 - 81BG00Q9HV
Pontosan ezt a tipust elvileg i5-8250U némi ram valami háttértár és GeForce GT 1040 2GB van benne. Az utolsó tétel érdekelne vagyis a videókártya ez most elírás vagy létezik egy olyan verzió ami az nvidia honlapján sem. -
x64
aktív tag
válasz TheNewDawn #143084 üzenetére
A tanácsot nem ő kéri, hanem én...
Próbálok megkötött kézzel.a legtöbbet kihozni ebből...[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
Eléggé. Gyakorlatilag az SSD méretén kívül mindenbe bele lehet kötni, még a boltválasztásba is...
A Lenovonál tényleg az van, hogy ugyanazt kínálják, mint mások 30-40ezerrel drágábban, a különbséget pedig megspórolják a burkolaton/garancián. Mindkettő siralmas, összevetve a kategóriatársaival. -
Khelben
nagyúr
HP 250, Dell Vostro 3-as sorozat. A fehérrel úgy állnak, mint a hollók. Én inkább elengedném ezt a szín igényt.
(#143072) Ákinard : nincs már ebben a kategóriában win7 támogatás, csak win10. Dedikált vga felesleges, sőt kerülendő, ha nem játszik. Plusz fogyasztó, hőtermelő és hibalehetőség, miközben játékon kívül mindenre elég az integrált. HP 250 vagy Dell Vostro sorozatból lehet választani ennyiért, fullhd kijelzővel és ssd-vel.
[ Szerkesztve ]
-
x64
aktív tag
Sziasztok!
Én is tanácsot szeretnék kérni. Feleségem szeretne laptopot vásárolni.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - napokban
(2) A gépre szánt összeg forintban? - kb. 130-140 ezer
(3) Felhasználás? - irodai programok, filmnézés, böngészés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - nem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - 15.6", lehetőleg full HD, matt, és gondolom ebben az árkategóriában IPS nem játszik, úgyhogy TN
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - nem
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - Dos/Linux/semmi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - lehetőleg SSD 128GB, min. 4GB RAM, optikai meghajtó mindegy
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) - fehér színűnek kell lennie, ez a FŐ kritérium
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? - csak újLenovokat nézegette eddig. Samsung gépe már volt, nem vált be, úgyhogy azok ki lettek zárva. Acerről rosszat hallott, úgyhogy az szintén felejtős...
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Ákinard
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Édesanyámnak kellene egy laptop, amit főképp netezésre, alkalmanként távmunkára (könyvelő-bér szoftver, távoli asztal semmi komoly) használna. Olyan gép kellene, ami 5-6 év múlva is megállja a helyét, ehhez viszonyítási alap:
Én 6 éve vettem egy Dell N5110-et: intel i3-2350M, Mem: 4gb, HDD: 750 Gb. Radeon 6470HD. Ez engem most, 6 év után is kiszolgál, most kezd lassúcska lenni. (egy SSD-t tervezek bele)Neki hasonló gépet keresek 160-170e körül, csak nem tudom ennek a procinak, videókártyának mik a mai megfelelői, nem követtem a piacot. (Elképzelhető, hogy erre az igényre elég lenne az "integrált" videókártya?)
Mindenképp Dellt szeretnénk.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 0-2 hónapon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 160-170e
(3) Felhasználás? irodai programok, távmunka, távoli asztal, netezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nincs ilyen igény
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6" a mostanija matt azt hiszem, de lényegtelen
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Évente 1x, asztali gép lenne
(7) Operációs rendszer? Nem kell, de nem lenne rossz ha Win 7 menne rajta. Új gépnél opció még ez??
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? HDD: 750-1000 Gb, SSD nem, Ram: 4 v 8 Gb. ODD nem szükséges
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)Nincs ilyen.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Újat szeretnénk.Köszi előre is.
-
magellan2600
tag
válasz Tikakukac #143069 üzenetére
Én is valami ilyen gépre gondoltam, T61 T400, vagy a Dell régebbi gépei, 520, 620, 630. Már csak azért is, mert autószerelőnek lenne, és ugye a műhely nem a legtisztább hely, szóval egy kis por, meg hasonló dolog ne ártson meg egyből neki, na ezért gondoltam ilyesmi gépre, mert ezek bírják a strapát, és használtan elég jó árban vannak.
-
Tikakukac
titán
válasz magellan2600 #143068 üzenetére
T60-on OPCOM élő adattal max 15% procit evett. Semmit nem esznek ezek.
Hogy a komolyabb progik mit tudnak, azt nem tudom, nekem ennél profibb eszközöm otthonra nincs, de ezek jellemzően nem zabás dolgok.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
magellan2600
tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy autódiagnosztikához kb. milyen hardverigényű laptop kell? Elég egy átlagos teljesítményű laptop ezeknek a programoknak? Mondjuk egy Lenovo T400, vagy hasonló kiépítésű gép szerintetek elég lenne ehhez?
[ Szerkesztve ]
-
JDMKid
tag
60 ezer forint körül milyen használt üzleti laptop ajánlott?
Otthoni felhasználásra kellene, netezés legfőképpen, akkus üzemidő nem fontos annyira.Buy the Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself.
-
maxima
tag
Sziasztok!
A HP Probook 450 G5 laptoppal kapcsolatban kérdezném,
a kijelzője IPS paneles-e avagy?Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
CheGhost
aktív tag
Sziasztok!
Az egyik kollégám megkért, hogy nézzek laptopot az egyik fiának. Az összefoglalóban található kérdéslistával viszont nem hajlandó foglalkozni.
Amit kihúztam belőle, az az, hogy
- nem legyen kis méretű,
- játék esetleg mehet rajta, de "normál" felhasználás lenne elsődlegesen,
- max. 200k Ft a ráfordítható, tudja, hogy 100e alatt nincs használható.Ezek és korábbi ismereteim alapján:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Mostanában. (lehetséges, hogy ballagásra)(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150-200k Ft(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
tanuláshoz (nem informatikus) és kikapcsolódáshoz, valószínűleg játék is, persze ezen a szinten megkötésekkel(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
passz(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15+ coll(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
valamennyi hordozás lehet, de nem utazás közben használattal(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
nem feltétel, azért is, mert az anyagi keret szűkös(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
nincs a fenti két pontra megkötés(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak új gépKöszönöm előre is a segítségeteket!
*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
yaneez
csendes tag
Sziasztok!
Páromnak keresnék lapost, teljesen hétköznapi használatra.1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Minél hamarabb.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Kb 100-130e(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Csak böngészés, facebook, skype, youtube.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem lesz játékra használva.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15.6 legalább, a többi mindegy.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem lesz hordozva.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
semmi(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Mindegy, 4GB RAM. Nem létszükséglet.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Újban gondolkodunk. -
Khelben
nagyúr
válasz Preferia234 #143058 üzenetére
A Portege ritka gép, emiatt az alkatrész ellátás nem biztos, hogy tökéletes hozzá. HP Elitebook 840-et is ki lehet hozni ennyiből vagy kicsit többért akár fullhd ips kijelzővel is.
-
Preferia234
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-2 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? max 120 000
(3) Felhasználás? irodai programok, munkára. Microsoft office programok párhuzamos használata, emailírás, word, ppt, pdf párhuzamos használata
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem használnám
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Mivel fontos a hordozhatóság, 14 colosnál nagyobbat nem szeretnék
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Sokat lesz hordozva, de út közben ritkábban használnám
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nem fontos
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD jó lenne és min 4 Gb is. Optikai meghajtó nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) HDMI jó lenne, de nem létfeltétel
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Használt isEgyéb: jó lenne, ha minél könnyebb lenne a sok hordozás miatt. A jelenlegi laptopom 2,6 kg.
Amit kinéztem, az egy használt Toshiba Portégé Z30, láttam valahol i5 procival, 256 gb SSD-vel és 8 Gb RAM-al, Intel HD Graphics 4400, kb 120 ezerért.
Szerintetek az jó lenne? Ha nem, milyen alternatívát tudnátok javasolni? Azt is megköszönném, ha elmondanátok, esetleg miért nem jó ez a Toshiba. Nem értek a laptopokhoz, de szeretnék tanulni
-
Khelben
nagyúr
válasz ktgeri #143054 üzenetére
GTX 1060-as Dell 7577 kijön ennyiből, I5-tel még olcsóbban is. I7 nem sokat ad hozzá fps-ben. A medium beállítások megcélozhatók az új játékoknál. Highnál már van olyan, ami becsúszik 60 fps alá.
(#143051) Bandriis: HP 250, Dell Vostro 3-as sorozat.
[ Szerkesztve ]
-
ktgeri
tag
(1) 2018 nyár
(2) 300-500 eFt.-
(3) renderelés, tervezés tanulás szintjén és játék.
(4) az aktuális új játékok, full HD felbontásban, High settings mellett.
(5) 15 inchtől felfelé, Full HD, fényes matt & TN, IPS számomra mind1.
(6) Sokat lesz hordozva,de erős vagyok. Út közbe nem használnám.
(7) WIN 10
(8) 1TB HDD 256 GB SSD (nem ragaszkodom az utóbbihoz, 16GB Ram, optikai meghajtó nem
(9) HDMI
(10) Új vagy használt, de számlával,garanciával.Előre köszönöm a segítséget, kellemes napot mindenkinek .
-
törölt tag
válasz TheNewDawn #143052 üzenetére
Videokártyára szűrök és a legolcsóbb nem Lenovo gépre rákérdezek
-
törölt tag
Mi a véleményetek, egy Asus N580VD hűtése elbírja a 1050-et egy i5-ös HQ procival? Elég fután van megoldva a hűtés, eléggé takarva van a légkivezetés.
-
-
Dhampir
félisten
Érdekes, a Haswell procis M2800 még mindig tartja a bolti árát; erős 629.999 Ft.
-
Chaser
legenda
válasz Prowler #143035 üzenetére
E7440 sztem tetszene, sok garral vedd v szerezz be hozza lapot, az szeret hullani
Az uj eb-k ultrak, azert olyanok amilyenek, sajat elodjeik is sokkal jobbak masszivitasban - is -, de kevesbe vekonyak es konnyuek_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Bandriis
csendes tag
Sziasztok! Egyik ismerősömnek keresek laptopot:
1-2 hónapon belul
(2) A gépre szánt összeg forintban?
100-150k
(3) Felhasználás?
Munka (Office meg valami Wizard program), netezés
(4) Játék nem lesz rajta
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Jó lenne ha kisméretű lenne. 13’ körül, IPS ilyen árban gondolom még nincs
(6) Mennyit lesz hordozva a gép?
Hordozva lesz
(7) Operációs r.
Nem lényeg
(8) Tárhely mérete és típusa
Szóltam neki h mindenképpen SSD legyen benne
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
——
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Szerintem csak újElőre is köszönöm a segítséget!
-
-
Prowler
senior tag
Üdv mindenkinek!
Sajnos nem tudtam a topikot követni az elmúlt hónapokban, ezért kérném a segítségeteket.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Az elkövetkező hónapban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) kb. 100 ezer Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Böngészés, chat, nagyon ritkán filmezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem használnám játékra.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 12.5-14" között, matt, legalább 900p, IPS kijelző előny
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Keveset, nem használnám útközben
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win 7-10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 6 GB RAM, tárhely 128-256 GB
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Háttérvilágításos billentyűzet
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csakis használt üzleti érdekel.Jelenleg egy Elitebook 840 G2-tőt használok, de nem szeretem. A billentyűzet kicsit gagyi, a gép se valami masszív és az 5200U se valami lenyűgöző. A FullHD IPS panel a legnagyobb előnye. Előtte egy Dell E6430-at nyúztam, valahogy hiányzik az a masszivitás amit a Latitude adott.
Tudnátok egy hasonlóan masszív gépet ajánlani Dell esetleg Lenovo oldalról, vagy már nem nagyon gyártanak ilyeneket manapság? Nem muszáj hogy hardverileg erősebb legyen. Vagy én vagyok a hülye és örülnöm kéne annak amim van?Veremivadék Undorkutya
-
Tikakukac
titán
Ennél a típúsnál a gyártó oldalán 20000 ki be nyitásos teszt van kiírva.
És mi a valóság? Kiírni és ki tudom, hogy csaj vagyok, pedig nem.
Ha meg 3-4 hónap után kiszakad a kijelzőnél a csavar akkor ott van rá a 2 éves ingyenes háztól-házig garancia.
Vagy esetleg azt mondja neked a Fix, hogy bocsika, helytelen használat volt
Ami szintén nem sok más gyártónak van.
Alig tudok ilyenből csak vagy 5-öt. A maradék meg nem 1 helyen szervizel. Ez a háztól-házig amúgy valami csoda dolog lehet. Ha 2018-ban is leesik az áll azon, hogy létezik futárszolgálat, ami neked is kimegy 1190Ft-ért és elvisz bármit bárhova, akkor nincs mese, meg kell venni ezt a gépet, mert ez így egyben alkalmi vétel
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Chaser
legenda
válasz pingu22 #143029 üzenetére
nem jobb, a nagyobb annyit jelent h nagyobb, ezt pl hordozni nem nagyon fogja, ölben használni is kellemetlen, ez kifejezetten asztalra való méret, dtr gép - asztalit helyettesítő -
x-es asusokról fentebb volt szó_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
pingu22
tag
Sziasztok!
Párom édesanyja keres lapost, innen olvasva ajánlottam neki (HP 250 G6, Dell 3567). Most megtalálta ezt, és mivel nagyobb, gondolta jobb. Ajánlható ez, vagy próbáljam meg visszatéríteni a "jó útra"?
-
Chaser
legenda
háztól házig gar annyit jelent, szépen leadod, aztán majd valamikor visszakerül, hangsúly a valamikor szón és milyen állapotban ( : ha beviszed boltba ott ráírathatod az átvételi jegyzőkönyvre h karc mentes, futárnál nem
egyébként van ez acernél is, nem a vevők dolgát könnyíti meg, hanem a gyártóét
gyártói oldalakon sok minden van írva, ha a felük igaz lenne nem lenne szükség erre a topikra..._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Khelben
nagyúr
Más gyártók ennyi pénzért még integrált vga-s gépet árulnak csak.
Ezen kellene elgondolkodni, mert benne van a válasz a kérdésedre. Ha a BMW a 300 lóerős autót 30 millióért árulja, a kínai DzsunkánKészült gyár 300 lóerős luxusautója meg 3 millió forint, akkor nyilván a kínait fogja megvenni mindenki. Vagy nem?
A gyártók nem jótékonysági szervezetek. Ha van egy gép, ami sokkal olcsóbb, mint ugyanolyan hardverrel szerelt társai, akkor ott valami meg lett spórolva. Vagy az anyaghasználaton, vagy a terméktámogatáson vagy más helyen. De biztos lehetsz benne, hogy nem ingyen adják az erősebb hardvert, hiszen a cpu, a vga meg a ram ugyanannyiba kerül minden gyártónak.
És ne hidd, hogy a garancia megvéd. A garancia megvéd a gyári hibáktól. De nem véd meg az ótvar anyaghasználattól, a felforrósodó felületektől, a zörgős billentyűzettől. Egyszerűen rossz lesz használni a gépet és ez nem garanciális hiba.Ha már S15-öt veszel, akkor nyugodtan vehetsz X-et is, ugyanaz a két gép csak a külsejük más. És akkor kevesebb pénzt dobsz ki az ablakon.
[ Szerkesztve ]
-
doe2
tag
Ennél a típúsnál a gyártó oldalán 20000 ki be nyitásos teszt van kiírva.
Ha meg 3-4 hónap után kiszakad a kijelzőnél a csavar akkor ott van rá a 2 éves ingyenes háztól-házig garancia.
Ami szintén nem sok más gyártónak van. -
Tikakukac
titán
De miért gondoljátok ezt?
A mantra unalmas ezért nem írjuk le mindig a jobb felső csavar a balos zsanérban a fedlapnál kiszakad és a másiknál meg a blablablabla.
Kérdéseidet ne nekem célozd én is azon a félen játszom ahol te is. Egy biztos: teljesen mindegy mennyire vigyázol valamire ami rendeltetésszerű használatban is eleve rossz vagy még grátisz el is romlik. Sztorikért olvass vissza, tegnap írtam talán barátom eggyel előző csodájáról a vesszőfutást.
(Fémet nézd meg 2 oldalról, a fém bevonatot is szokás fémezni. Az meg sokat nem ér, ha ugyanúgy szakadnak ki a perselyek 3-4 hónap után egy sima kinyitásra is.)
-
doe2
tag
válasz Tikakukac #143021 üzenetére
Annyit látok, hogy az x kerülendő.
De miért gondoljátok ezt?
Asus s15
Max a burkolattal meg a kijelzővel lehet baj ezek szerint.
Felőlem lehet műanyag, nem dobálni akarom.Más gyártók ennyi pénzért még integrált vga-s gépet árulnak csak. A full hd meg jobb esetben, amit nem is értek.
Néztem 250 ért hp-t. Legújabb processzor,fele annyi ram, integrált gyenge vga, és odaírva h hd kijelző. A telefonom 4k-s...
Az asus s15-őt nézrem még ezzel a specifikációval. Az fém. +40k-val több, de sima hd kijelző. Egyáltalán minek gyártják még azt az elavult felbontást? -
doe2
tag
Sziasztok!
asus x542un dm054Erről mi a véleményetek?
Nem találtam ilyen áron ennél jobb, újabb specifikációt.Köszi
-
Tikakukac
titán
válasz SirRasor #143015 üzenetére
Halmozottan hátrányos helyzetű gép. Egyfelől ugye ott az egész miskulancia, amibe bele lett rakva az egész. Friss élményem van, nagyon baráti áron egy jobb zsanértörés 50k lett. A gépből sok nem maradt meg, mert atomjaira törik az egész.
SSD márka lényegtelen, bármi megoldás, ami nem forgós háttértár.
Proci meg. Ez egy jó móka. Kinek mi a preferencia. Ha egy 12 éves gép HDD-vel, akkor ez rakéta lesz. Ha 2018 élményt akar, akkor lesz baj. Főleg akkor állnak ezek bele a földbe, amikor bátor az ember és húzza facsé mellé a youtube-ot zenéhez és megszalad az ujja egy hírportálra. Ott vége van. Víruskergetővel főleg.
-
SirRasor
addikt
Helló!
Összefoglaló alapján 100k-ért csak fost kaphatok.
Találtam ilyet:
https://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=X541NA-GQ155 - csak netezésre, filmnézésre. 120 GB SSD, 4 GB RAM, Quad-Core N4200.Élőben meg akarta venni bátyám, de ráijesztettek a boltban, hogy a csak böngészésnél egy youtubes és facebookos oldal már megakasztja és minimum i3-asat vegyen drágábban, SSD nélkül.
A konkrét procit nem ismerem, de a specifikációk alapján nettó hülyeségnek tartom, amit mondtak. igazából szakmabeli vagyok, de ilyen gyenge laptoppal nem foglalkoztam még, szóval pont nem tudom mennyire gáz ez a 4 magos, illetve az SSD se *márkás*, de csak gyorsabb lehet egy mezei HDD-nél
Megerősítést kérek
Make Love not war!
-
PubliCat
tag
válasz PubliCat #141872 üzenetére
Üdv,
Lezajlott a céges laptop cserém. Szóltam, hogy komolyabb lapos kell, mert nem feltétlen fogja bírni a cucc az irodainál magasabb, tervezőinél alacsonyabb igénybevételemet.
Kaptam egy 5480 ast,
i5 6300U - 50°c és pörög a venti 4600at
8gb ddr4 ram (2133mhz)
256 ssd
arról nem is beszélve hogy 1366*768 a felbontásDokkolóval használam, most összecsukva fekszik a dokkoló mellett, de baromira pörög a ventije. És most egy, azaz egy google chrome fül van nyitva. Háttérben pörög a 100+ céges alkalmazás, skype for business, és ennyi.
Nem hiszem hogy hosszú életű lesz a masina ahogy megint el kell kezdenem cadezni
"Bátorkodjunk a következőket megfelelően használni: , . ; ? ! - "
-
Tikakukac
titán
válasz Dhampir #143010 üzenetére
3 dolog kell: eDP csati, megfelelő panel és a gépben fizikailag hely. LVDS-nek látom, szóval az itt bukott.
csaba1203: Pont azt keresed ami ott nem nagyon van. Előtte jó, utána jó a 40-es gépek TP-ból és Dellből is nagyon erősen khm. nem szerethetőre sikeredtek.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
HP-ból a 745 jutott eszembe. De ebből G1-et egyet sem látok eladót, a G2 meg drága. Ez úgy valamilyen szinten már gépsas. De az AMD-vel eléggé kipucoltad a lehetőségeket, újban AMD-s ilyesmi módosabb gépet szökőévben adott el a szakma. Nem volt egyszerűen ok rá.
-
félisten
válasz Tikakukac #143005 üzenetére
Ertem. Es abban az esetben is igy van, ha a panelbol engedek, mert mondjuk egy asztali monitoron hasznalom otthon?
Es megelegszem egy Kabini / Stoney Ridge szintu procival?Az AMD IGP mindenkeppen fontos a linux tamogatas miatt, mert van par apro jatek (A C-70-en is szalad, ezert nem irtam bele a jatekot), ami fagy intelen.
Ezeket figyelembe veve mi az a minimal ar, amit ra kellene koltenem, hogy ne hulladekbol legyen a gep?
Kossz!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Tikakukac
titán
Az első gond, hogy amiket írtál és ami a keretbe fér az 2 másik világ. Amiket megkapsz ennyiért használtan az valóban a kb. belinkelt gép. Ez a noti mikor új volt is a létező legaljának a legaljának a legalja volt. Ezt értsd arra, hogy zúzott telefon tokokból van kb. a kasztni, a kijelző ad képet, de minek, a proci olyan, hogy egy érettségin megfekszik és minden más is az abszolút létezés határán mozog.
Amiket te akarsz, az pedig minimum egy prémium kategóriás és már elég olcsó gép alakját festi meg. Amiben mondjuk AMD nem annyira lesz (ez lesz az első szűrő), ellenben árban a kívánságok, főleg a panel dobni fognak a kereten. Rendesen.C70 Brazos gépről mondjuk űrsikló lesz minden. Húgomnak netbookja volt ilyen az is Acer. Szó szerint néha könnyeztem. Mikor eladtam szipogva hívtam a tesót, hogy végre akkor vehetek laptopot? Azóta van E5440-e. Kiváló. Lekopogom, 1 lapcserével megúsztam.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Tikakukac #143003 üzenetére
Melyik resze a gond?
pl. Ez kb. jo lenne, de ha van mondjuk egy 2-3 eves tipus hasznaltan, az bele is ferne az arba.
Es ha mar regebbi tipus, akkor hatha tud olyanokat, amiket leirtam (pl. hattervilagitas).Jelenleg egy Acer Aspire V5 121 geppel csinalok mindent (AMD 2x1.0 GHz Bobcat proci , 2GB Ram), amit az uj geppel tervezek, csak ez mar kezd lassucska lenni ha egyszerre tobb progi fut, illetve a kijelzo felbontasa es szinei sem tul jok.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Kerekedett a szemem és húháztam.
Nem tudom. Keress valami olyat, ami szerinted jó és akkor ahhoz mondok társakat. Ez így nekem table flip jellegű
pzoleex: Hosszú út lesz ez, mert a Vostro, nos, az mikor is volt rendes külön éra? 5-6 éve? Most már inkább valami más.
csaba1203: De most ezen miért kell meglepődni? A 2 és 5 év között lévő összes üzleti gépet 14"-ban megvettem. Nem tesztkészülék. Megvettem. Használtam őket 1-2-3-4-5-6 hónapig. Maradt a 840 G2, amibe a panelt eleve nem kértem, hanem én raktam bele utólag mást. És ez is gariban ül negyedjére ha jól számolok. Pedig van babusgatva, simogatva, asztalon van és tálcán 85%-ban. Ez az üzleti krémje ami akkoriból jött. Tehát amikor azt mondom, hogy valami csutak azokból amiket szeretnél, nem azért mondom, mert mondjuk pont az volt nálam tesztgépként és nem tetszett. Hanem mert kiadás után évekkel sem lett megoldva az, amit szoftverrel lehetett, a tartós teszten pedig bukott. Ez van. Ezek nem lesznek benne a 10+-os flottámban otthon. Ezek emlékek maradnak addigra.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
- Akar holnap, de raer meg honapokig is akar.(2) A gépre szánt összeg forintban?
- Szivesen: 50K - legfeljebb: 80K(3) Felhasználás?
- Bongeszes, irodai munka(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- IPS elony, de nem feltetel. A TN-bol a jobb fejta azert nem artana.
- felbontas: fullHD, vagy felette
- meret: 11-15col kozott - 15,6, ha vekony a kava, es/vagy mas szempontbol ilyenbol jobbat talalok(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- Ritkan, igen.(7) Operációs rendszer?
- Linuxot fogok ra tenni.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- ODD-re nincs szuksegem
- SSD-t szeretnek, de ha a gep haza engedi, akkor en is be tudom szerelni (van is feleslegesen egy)
- RAM: legalabb 4GB, de ha cserelheto, akkor mindegy.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
- AMD APU-val kell rendelkeznie dVGA nelkul.
- Magyar billentyuzet, ami birja a strapat
- Elony, ha van hattervilagitas, de nem feltetel.
- A gep legyen a lehetosegekhez kepest vekony(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
- Hasznalt, de sokaig szeretnek masznalni, igy a megbizhatosag fontos.Kossz!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hallador #143000 üzenetére
Köszi az összefoglalót! Ez most mindenképp megy vissza, mert tartok tőle hogy ez a bios probléma később valami komolyabb hibaként is manifesztálódik majd, aztán várhatom hogy a szerviz megjavítsa...
Dell Vostro 5370-et nézegettem inkább, kérdés hogy az vajon mennyire tud csendben maradni alapterhelés mellet (sima netezés). Illetve összecsukott állapotban az rendesen ki tudja fújni a levegőt? (nekem sokszor van külső monitorra kötve a laptop meg összecsukva).
Ha esetleg erről valakinek van tapasztalata, ne tartsa magábanA gond az, hogy munkára (programozás) is használom, meg minden másra is, ellenben nálunk itthon a lakásban elég nagy a csend, igy zavar hogyha alapfunkciók közben is pörgeti a ventit. Csak hát ez pont az a rész amit nehéz teszteket olvasva kiszürni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Laptopok alkatrésznek
- ASUS Chromebook C523
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest