- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz TheNewDawn #139399 üzenetére
Ne keverjük, mert nem garanciát veszel. Ami amúgy is szavatosság meg jótállás keverése. Biztosítást veszel minden ilyen helyen, ami teljesen egyedi szerződéstől függ.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
TheNewDawn
addikt
válasz programozoGe #139392 üzenetére
Nem tudok róla, talán az egyetlen hátrány, hogy 2 év garanciát kapsz csak, míg a laptopszalonnál pl 3 at.
Egyik kollégám is vett náluk gépet amin elszállt az alaplap anno, és minden rendben ment.
És én is ugyanígy vettem náluk a gépet, akkoriban 280 alatt sehol se lehetett 1050 TI al felszerelt gépet kapni, ott meg 249 ért kaptam.
Szerintem meggondolandó +1 év garanciát venni rá amúgy, olyan 10k körül van. -
Dhampir
félisten
Az durva, hogy például egy Sandy-s Intel Core i7-2720QM procit szinte megszorongat az energiatakarékos i5-8250U, legalábbis a Benchmark táblázat sorrendjében.
(#139394) firecrest
Miért kellett visszacserélni?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sőt még plusz garanciát is vásárolhatsz, amivel meghosszabbodik annak érvénytartama. A kollégám nem olyan régen cserélte vissza az Euronics-ban vásárolt laptopját és kapott érte egy zsír újat de nálam se szórakoztak a garanciával szó nélkül visszavették a hibás terméket. Szóval nekem kedvezőek a tapasztalataim róluk.
-
Khelben
nagyúr
Úgy tudom, hogy nem volt eddig gond az Euronicsben. Nézd meg, hogy kapsz-e hozzá magyar garancialevelet és vásárlás után ellenőrizd le a garanciát az Acernél.
(#139391) Sokimm : Displayport fog kelleni neked, ez általában van az üzleti kategóriás gépeket. A 4k kijelző már problémásabb és 17-es 4k kijelző pedig szinte lehetetlen. Úgyhogy itt valamilyen kompromisszum kell. HP Elitebook 850, HP Zbook, Dell Latitude 5580, ezeknek nézz utána.
[ Szerkesztve ]
-
programozoGe
csendes újonc
Üdv!
Új laptopot fogok venni, ami egy Acer Aspire 5 A515. Ez a modell az Euronicsbe 179.000 Ft, míg más helyeken jóval drágább. Érdeklődnék, hogy van-e valami hátránya, ha én az Euronicsbe veszem?
[ Szerkesztve ]
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
A kérdésekre válaszolva kérdezném, mi az, ami most a piacon az ideális választás?
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Ha van már kiszemelt áldozat.(2) A gépre szánt összeg forintban?
Céges beruházás, a minőség, megbízhatóság (garancia) sokkal fontosabb.(3) Felhasználás?
4K filmek lejátszása 1 outputra fókuszálva.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Nincs különös igény, mert a kimenet lenne 4K-s, de persze ideális lenne, ha a monitor is közelítené ezt a felbontást, hogy lássuk a valós munkaterületet. (De irreális árakon nem lényeges a 4K monitor). A méret meg lehet minél nagyobb (17"-19", ami csak lehetséges)(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Utazás közben nem használnánk, csak a végállomáson.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Gondolom a win10 környezet a legnagyobb választék a piacon, tehát maradhat az az irány.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD ről menne a rendszer, másodlagosként HDD lehetne, de nem létfontosságú. Memória mai igényeknek minimum 16GB, de amúgy is lehet könnyeb bővíteni, szóval ez "lényegtelen" a 4K kellemes megjelenítéséhez képest (integrált VGA esetén gondolom kritikus).(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
A fő szempont egy 4K-s kijelző probléma (döccenés mentes) megjelenítése filmekkel (nem 3D-s programokkal). Ehhez gondolom a display port dukál, de ha más output lenne rajta, nem gond, csak legyen "szabvány".(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Garancia miatt csak új jöhet szóba, fontos a hosszú élettartam (még leragadtam a Dell E6530 szériánál, ami minőségben megfelelő lenne, fémvázas alapok miatt)Van ennek a fém alapú Dell-nek folytatása amúgy (új proci, új vga, azonos kaszni (nem műanyag))?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Khelben
nagyúr
válasz Dronte #139389 üzenetére
Nem kell feltétlen azonos generáció, 2-3 generációs különbség is kellett hozzá, hogy ledolgozzák a hátrányt. Lásd I5-3xxxM (35W) ugyanazt tudja, mint az I5-6xxxU (15W).
2: nem vennék olyan gépet, amibe csak 1 meghajtó tehető. Sőt, 2018-ban már nem vennék gépet pcie ssd nélkül. Ssd nélkül pedig végképp nem.
[ Szerkesztve ]
-
Dronte
aktív tag
válasz Khelben #139387 üzenetére
Köszi! Bár a kevésbé melegedő CPU = alacsonyabb teljesítménnyel csak azonos generációnál értek egyet (hatékonyság azért szerintem nagyban javult pár generáció alatt).
Más: Ti hogy oldjátok meg a HDD SSD problémát? Konkrétan szeretnék SSD-t a laptopomba, de akkor nem marad slot a HDDnak. 256 GB meg nem feltétlenül elég hosszú távon. Vagy hozzáad annyit az SSD hogy érdemes feláldozni a tárhelyet, és pl. külső vinyóval helyettesíteni? Nagy dilemma ez. (A hybrid megoldásokról nem hallottam túl jókat.)
Most kicsit arra hajlok, hogy marad egy sima 1 terrás HDD, és az SSD-t egyelőre nem erőltetem.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz Khelben #139387 üzenetére
Azért az is igaz, hogy az ULV térnyrése még az intel 22 -> 14 nm FinFET váltása előtt megtörtént.
Pl éppen az első igazán ULV-re kihegyezett profi gépek Haswellesek, üresjáratban pedig Broadwell azért keveset evett (pl HP Elitebook G1 vs G2).
Dellnél pedig Haswell után halt ki a vaskosabb (még ODD-s) E6000 széria.
E7440-ben pedig még az i5-4200U alap órajele azért lényegesen szerényebb az E74450-es i5-5300U-nál. -
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok!
Egy kicsit egyedibb kérdésem lenne: használtan tervezek venni laptopot, és a hűtés / hőtermelés elég fontos szempont lenne. Kérdésem az, hogy az egyes Intel Core generációk között mekkora eltérés van hőtermelésben (végső soron: zajszintben)? Azt már észrevettem, hogy a Skylake jóval gazdaságosabban működik mint egy 4. generációs core.
Vagy ez mennyire az adott ház kialakításának / hűtésének függvénye? Korábbi tapasztalatom az, hogy mindkettő elég fontos tényező.
Köszönöm!
-
tzotyi
csendes tag
(#139376) és (#139377): Köszönöm szépen a tanácsokat!
-
Khelben
nagyúr
válasz bazsi0322 #139381 üzenetére
Jobb nincs, csak rosszabb. Dell Vostro ugyanennyiért, 1366x768-as felbontással. 150-be még beleférhet fullhd-val. De ez ugyanaz, mint a 130k-s HP.
[ Szerkesztve ]
-
-
Khelben
nagyúr
válasz tzotyi #139373 üzenetére
7560 volt nálam, az nagyon melegedős gép, majdnem 50 fokig megy fel a billentyűzet hőmérséklete terhelés alatt. Jó eséllyel a 7570 is ugyanezt tudja. Vivobookból is csak az előző generációssal volt tapasztalatom, de nem felejtettem még el a 93 fokos cpu hőmérsékletet... Ráadásul Asusból én most kiábrándultam kicsit, elég sok gép ment szervizbe a környezetemben, van olyan K501, ami háromszor, különböző hibákkal. Ha nem kell túl nagy színhűség, akkor a Dell 7577-re szavazok. Ha színhelyes kijelző kell, akkor meg ugyanez külső monitorral.
(#139375) Tenterife : ennyiért se kiemelkedő megbízhatóság, se Win7 támogatás nem lesz. Max akkor, ha nyitsz a használt gépek felé.
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
Én mindenképp a Dellt javasolnám, mégpedig a 7577 et, most 350 körül van pl a laptopszalonba 1060 as kártyával ( ez olyan 60% al erősebb az 1050 nél ) és 256 gb ssd vel. Továbbá a Lenovo Y720 is nagyon jó kis gép, csak picivel drágább ( de 400 alatt van ) és a Lenovo magyarországi garanciáztatása nem a legjobb.
-
Tenterife
újonc
Szervusztok! Egy egyszerű de megbízható vastartalék laptop vásárlásához szeretném a tanácsotokat kérni. Egy olyan gépet szeretnék, amit akkor veszek elő, ha halál biztosan akarom tudni, hogy tiszta a gép és, tutira működni fog.
Jövő héten.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max. 150e Ft. Igazából a felét se szereném rákölteni, de ha indokolt, akkor lehet.(3) Felhasználás
Csak internet és office egy jó vírusirtóval. ‘Tűzfal a téglafal mögött a vasszekrényben’ jeligére.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Semmilyen játék.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Nem szempont.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Ritkán, de időnként utaznék vele.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win 7 (Bocsánat, nem vagyok IT guru, és almát sem eszem.)(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Megbízható HDD, elégséges RAM.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
USB azért legyen rajta, és WiFi is kell.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csakis új. A napi használatra nekem a DELL gépek eléggé bejöttek, de nem vagyok márkabolond.Előre is köszönöm a segítséget!
-
maajsz
senior tag
"kép és videó szerkesztés munka jelleggel"
Ekkor érdemes figyelembe venni a kijelző sRGB lefedettségét, ami a Delleknél sajnos elég szegényes, ilyen munkára nem előnyös. Az Asusnál láthatod, hogy van TN, IPS FHD és UHD paneles is, ahol a TN-nek gyér, az Asus oldalon reklámozott UHD-nak kiváló az általad linkelt IPS-es FHD-nak pedig elég jó a színtere (de az eladótól bizonyosodj meg a panelről), illetve megfontolható a plusz külső monitor használat. -
tzotyi
csendes tag
Sziasztok! Az alábbi lenne az igényem:
(1) Pár héten belül
(2) max. 400.000 Ft
(3) Felhasználás? Irodai programok, térkép szerkesztés, kép és videó szerkesztés amatőr szinten, de munka jelleggel. Ezen kívül általános felhasználás, kevés játék.
(4) Ha játékra is használnád...? Flight Simulator X, X-Plane 9/10, új CoD szériák és hasonló öldöklés, erősebb hardvert igénylő játékok, de csak ritkán, hajlandó vagyok a kompromisszumokra VGA terén...
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6, 1920x1080 FHD, matt, lehetőleg IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem sokat, nem prioritás
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD(+HDD), 8 GB RAM, ODD nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) HDMI, bill. világítás,min. 3 USB port, jó hűtés,
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) csak újA fenitek tekintetében már kinéztem magamnak az Asus VivoBook Pro 15-t és a Dell Inspiron 7567, 7570 és 7577 modelleket. E négy modell közül próbálnék választani, ezek megjelenésre is szimpatikusak, de nem zárkózok el más gyártóktól/modellektől sem. Jelen kérdésem nem is a specifikációk közti különbségekre irányul, hanem az említett modellek tartósságára, anyaghasználatára, általános minőségére. Kérem, ha van valakinek tapasztalata, véleménye ezekkel a szériákkal, ossza meg velem.
Illetve tudja-e valaki, hogy a VivoBook Pro 15 N580VD DM519T (link) IPS panellel van-e szerelve. A leírásban nem szerepel, de az utánaolvasott dolgokból az a sejtésem, hogy igen. A bolti szakemberek az ünnep miatt még nem válaszoltak, ezért itt kérdezem...
Köszönöm szépen!
-
Khelben
nagyúr
válasz csana #139370 üzenetére
(#139371) tz970 : ha nem hordozod, ne vegyél notebookot. Mindenképpen kompromisszumot jelent egy asztali géphez képest. Ha ragaszkodsz a notebookhoz, akkor egy ilyen HP Probook 650 jó választás lehet.
[ Szerkesztve ]
-
tz970
csendes tag
Sziasztok!
Átolvastam az utóbbi kb egy hónapot, de nem segített, így ...
Február végéig szeretném megvenni(2) A gépre szánt összeg forintban?
150-200 e Ft(3) Felhasználás?
Irodai gépként használnám (böngészőben 10-20 fül, office programok, kevés film, semmi játék)(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Semmi játék(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15-16" matt FHD(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
99% irodában lenne, utazás közben nem használnám(7) Operációs rendszer?
Win7-et szeretnék, de ha nem megy az se nagy gond(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
4-8GB RAM és 128-256 GB SSD elég, HDD és optikai nem kell(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
1 db 22-24" körüli FHD monitor és billentyűzet + egér mindenképp lesz hozzá(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Fiatal használt is lehet, számlával és garanciávalMivel napi 10-14 órát menne, ezért is lenne jó valami kis fogyasztású.
[Ilyen] mini PC-re gondoltam először, 130 e Ft- ból kb meglenne, de az 1% egyéb használat miatt talán ez a [HP] még jobb erre a célra.Köszi előre is a segítséget.
-
csana
senior tag
Sziasztok!
Ismét segítség kellene:
(1) Minél előbb
(2) 230 ezer körül
(3) Internetezés, Office, Zene, Filmek
(4) Nem játékra lesz
(5) Full HD, lehetőleg matt és IPS
(6) Heti max 1-2 alkalommal lenne hordozva (+- lakáson belül néha)
(7) Win 10.
(8) Lehetőleg SSD, 8 giga ram, optikai meghajtó nem fontos.
(9) Lapos TV-re is kötve lesz többször, "gyors legyen", lehetőleg jó anyagminőség.
(10) Új. -
Tikakukac
titán
válasz buherka #139347 üzenetére
Persze biztos én is írtam ökörséget már itt a fórumon, nem vitatom, de próbálok valóságos tényekre alapozni, amit valóban magam tapasztaltam.
Nekem meg ebből lett elegem és vettem egy x-rite i1-et otthonra. Az általánosítás csúnya dolog, de ezzel teljesen egyetértek: ahhoz, hogy az IPS az átlagnak rosszabb legyen mint a TN, nagyon király TN-t kell nagyon fosi és főleg kalibrálatlan TN-re engedni. Akkor el is hiszem, hogy bántó lesz. Más esetben ez a dolog él. Király a 90% RGB-s TN, ha nem látsz belőle semmit csak a mérő 1 pontban, akkor sokra mész ezzel
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Khelben
nagyúr
válasz Roland861010 #139365 üzenetére
Van erre megfelelő topic, nem is egy: azonnali kérdések, gamer notebookok, és a Lenovoknak is van saját topicjuk, ott hamarabb kapsz választ.
(#139366) baboss : neked is a fentieket javaslom. A cpu cserélhető, de a belső vga rá van forrasztva az alaplapra, így az nem. Emiatt valószínűleg a külső sem, mert két eltérő vga nem fog sli-ben menni.
[ Szerkesztve ]
-
baboss
őstag
Sziasztok.
A fiamnak van egy [link] notija, afelől érdeklődnék, hogy a VGA-t és ha szükséges akkor a CPU-t kilehet cserélni erősebbre, ha igen akkor milyenre ?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
veterán
válasz Roland861010 #139362 üzenetére
Valaki erre?
-
bazsi0322
tag
Üdv!
- Január
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- 120 000 - 150 000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
- irodai, képszerkesztés, Sims
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- esetleg Sims, normál grafikával
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- 15,6', matt, a többi mindegy
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- dolgozni, de nem lényeges a súlya
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- FreeDOS
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- 4gb ram, 500gb-1 tb tárhely, kell optikai meghajtó
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
- hdmi, Bluetooth esetleg
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- csak újMegcsillan a fény az Emirates-en, átszáguld a labda a gólvonalon, együtt forog a labda és a lélek , Arsenal-os leszek, amíg élek!
-
Roland861010
veterán
Szép jó estét.
Van egy Legion Y520 notim SSD-t akarok hozzá venni .Elvileg M.2-es való bele de egy videót találtam a bővítéséről ott egy Samsung Evo 960-ast tettek bele.
960 és a 850 között van különbség mármint ahogy néztem a "csatoló " felület nem egyforma vagy az nem számít csak M.2-es legyen ?
A válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz buherka #139356 üzenetére
" IPS kijelzős notit szeretnék mert azt olvastam, hogy annak szépek a színei"
Abban a kategóriában, amiről az a kérdés szólt, ez így van. Nem szép TN panelekről beszélünk workstation gépekben, hanem a 150-200k-s kategóriáról. Ott nincs szép TN. Gagyi TN van meg IPS, ami szép a gagyi TN mellett. Persze ha kiragadsz a környezetből 1 mondatot és belemagyarázol olyat, amiről szó sem volt, akkor azzal nehéz vitába szállni.
(#139360) Handball94 : elvileg ez ugyanaz, mint a 250-esek, úgyhogy akár jó is lehet. Személyesen még nem láttam.
(#139359) Bazs1981 : dobj egy dobókockával kb.
(#139357) Tiboy86 : összefoglalót kellene kitölteni. Garancia elvileg nem fog menni, legalábbis a HP ügyfélszolgálat szerint magyar garanciajegy kell ahhoz, hogy bevegyék a gépet.
(#139355) molnarpeter : Dell 7577. SSD-vel nem biztos hogy belefér 300-ba, de azt lehet utólag is venni bele.
[ Szerkesztve ]
-
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Műszakilag, támogatás és tartósság szempontjából melyiket választanátok?
HP 2570p, Lenovo X230, Dell E6230?
Mind egyforma felszereltségű, és mind a három nagyon szép és mind a három nagyon tetszik!
Vannak e olyan tulajdonságok ami alapján az egyik jobb vétel lehet a másiknál?
Üdv.: Balu
-
Dhampir
félisten
válasz Bluesummers #139351 üzenetére
Szeretem olvasni a Te hozzászólásaidat is. Szerintem meg lehetne itt vitatni bármit az adott gépekkel kapcsolatban a könnyebb eligazodás reményében.
akik ha nem szednek szét havi szinten legalább 10 gépet, azok ne ajánljanak
Persze ez nagyobb szaktudást hordoz, de más szétszedni és más hosszabb ideig használni egy adott típust. A kettő összetalálkozása szerencsésebb eset. Egy-egy jobb típust miért ne ajánlhatna átlagfelhasználó is, nemcsak szervizesek és kereskedők találkoznak laptopokkal, még ha nem is oly sűrűn az átlagfelhasználó esetében.
Ja, és a ThinkPad T61-eset Mindenkinek ajánlom! Igazi gamer notebook, subnotebook, workstation, erőmű.
Éppen lehuppantam vendéggépen egy HP ProBook 6570b elé, itt nemrég leírtam az adott játék telepítésének körülményeit. Szolid igényekkel még régi üzleti géppel is lehet játszogatni annak ellenére, hogy "nem arra találták ki".
Boldog Karácsonyt neked is!
[ Szerkesztve ]
-
Tiboy86
tag
-
buherka
addikt
válasz Khelben #139354 üzenetére
Pont hogy laikusok is nagyon észre veszik a különbséget.
Az én páromnak is keményen feltűnt a színbeli eltérés egy jobb fajta 95%-os TN és egy gagyi 60%-os IPS között.De persze megint kiragadtad a lényeget...
Te meg jöttél a W530-cal, aminek köze nem volt a témához.Most az abban lévő TN kijelzőről írtam anno, most hogy milyen gépben volt az tök mindegy.
Nekem ezzel a mondattal volt bajom:
Ha ips a kijelző, akkor szép színek vannak. Ha TN, akkor meg nem szép.Ha most ezt egy hozzá nem értő valaki elolvassa a Te hsz-ed, majd bemegy a boltba és úgy kezdi az eladónak: IPS kijelzős notit szeretnék mert azt olvastam, hogy annak szépek a színei...s már jól át is van b@szva a feje.
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
molnarpeter
nagyúr
Mit ajánlanátok a következők szerint?
(1) egy-két hét
(2) 280-300 e
(3) játék, tanulás
(4) lol, pubg, rainbow 6 siege,csgo közepes grafikán meglegyen 60 Fps
(5) matt
(6) hetente, nem
(7) win 7 (lényegtelen)
(8) 256+ ssd, 8+, nem
(9) nincs
(10) új -
Khelben
nagyúr
válasz buherka #139347 üzenetére
A színhűségnek és a szép színeknek nem sok köze van egymáshoz egy olyan laikusnál, aki filmnézésre meg alkalmi játékra olcsó gépet keres. Ellenben ha leülteted két 200k-s gép elé, egyikben TN, másikban IPS, akkor azt fogja mondani, hogy az IPS-nek szép színei vannak. Te meg jöttél a W530-cal, aminek köze nem volt a témához.
(#139345) Málnavirág : ha így indulsz neki a vásárlásnak, akkor mindig lesz valami újdonság, amire várhatsz. Ha kell a gép, akkor meg kell venni. Ha nem kell, akkor meg nem, ilyen egyszerű. Indokot mindig lehet találni a várakozásra, csak akkor 50 év múlva se lesz géped.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Látom sok az offoló, okoskodó, pedig ritkán nézek már fel ide.
Pár éve még én is "osztottam" az észt, gondoltam segítek majd másoknak is ajánlgatni. Amikre azt gondoltam, hogy nekem jó magamnak szuper, az másnak is az lesz.
Nos, nem így van.
Khelben - Tikakukac --> Ők ajánlanak a gépet, a többiek max hozzászólhatnak, de akik ha nem szednek szét havi szinten legalább 10 gépet, azok ne ajánljanak!
Nekem hiába volt kb. 300 notebookom, teszteltem őket, messze el vagyok maradva az olyan tapasztalatokkal, hogy melyik gép kb. mikor döglik be. Az én köröben 3 embernek döglött be, mindegyiket tudtam gariztatni, de az régen volt, más szabályok is voltak.
Olyan listát tudnék felhozni, amitől itt mások köpni-nyelni nem tudnának, DE akkor sincs olyan tapasztalatom magyar boltok viszonylatában mint Khelben / Tikakukacnak. (azért magyar viszonylatban, mert külföldön lehetnek olcsóbb gépek, ha nem magyar billentyűzettel kapjuk / nincsen magyar támogatás / stb.).Ja, és a ThinkPad T61-eset Mindenkinek ajánlom! Igazi gamer notebook, subnotebook, workstation, erőmű. Mihez képest? .... ugye-ugye? Akinek nem inge, ne vegye magára, de 1-2 példából és 1-2 hozzászólásból csak anyázunk majd egymásnak, az meg senkinek se jó.
BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!
[ Szerkesztve ]
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
maajsz
senior tag
válasz TheNewDawn #139348 üzenetére
A 600k-hoz hozzá volt téve a 1070/1080 .. mint írtam kinek mi a gamer fogalom, de ez úgy tűnik még mindig nem esik le. Linkeltél 2db-ot, ami szerinted! jó! gamer noti. Nos szerintem nem , ezért nem is érdemes tovább feszíteni dolgot.
-
buherka
addikt
válasz #72487936 #139336 üzenetére
Azért mert valaki tag a PH-n 2002 óta az nálad az feltételezi hogy szakértő a témában.
Én azért erre nem alapoznék...Khelben kollégának volt egy ilyen hsz-a még idén nyáron.
nincs ilyen, hogy "aránylag szép színek". Ha ips a kijelző, akkor szép színek vannak. Ha TN, akkor meg nem szép.
Itt kezdődnek a bajok. Laikus bejön a topikba beleolvas és az IPS fasza...el van döntve. Pedig baromira nem fasza minden IPS és TN kijelzőből is vannak nagyon szépek. Brutális színhűségbeli eltérések vannak IPS és IPS, TN és TN kijelző között. Ezt is csak az tudja aki valóban tapasztalta már ezt a dolgot.
Persze biztos én is írtam ökörséget már itt a fórumon, nem vitatom, de próbálok valóságos tényekre alapozni, amit valóban magam tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
-
maajsz
senior tag
válasz buherka #139340 üzenetére
Még mindig az adatlap.. jelenleg nincs gamer gépem ha erre vagy mérhetetlenül kíváncsi egy Omennel vagyok el. De játszottam eleget 120Hz-en, hogy ne is vegyek soha gamer notit, készül a PC.. de nem a cuccokat kéne nézni, hanem azt miről beszél az ember.
@(#139341) TheNewDawn
szervíz kvázi nincs = öngól ? ez is öngól nem? Nem fordult meg a kezem alatt x millió értékű noti, de nem is ajánlottam egy konkrét típust sem. Te viszont linkelgeted a Dellt is (ill most már nem is, csak mondod) és ezzel ajánlgatod, mintha neked lett volna x darab belőle. Ez megint csak öngól a részedről. Mint írtam szerintem! kell egy valós 120 hz-es panel egy gamer notiba, illetve részemről! a 1060 is kompromisszumos ez nem jelenti azt, hogy neked nem lehet egy 1050ti-s noti ultragamer. (itt van a gamingről való fogalmi eltérés problémája)
Tényeket megint csak nem soroltál, nem értem egy linkelt laptop miért is lenne az? Kiíratsz pár spect és ennyi? Még egyszer, én nem ajánlottam típusokat, szimplán arról beszéltem részemről milyen és kb mennyi egy "gamer" noti. Ha annyira tényekről beszélsz akkor nem spect meg árat linkelgetnél, hanem többévnyi tapasztalatot, hogy ezek a gépek folyamatos gaming terhelés alatt mennyire maradnak stabilak, zajmentesek 1-2 év után is.De mivel úgy látom elbeszélünk egymás mellett és bőven nem az ajánlásról szól a dolog ezt a témát részemről lezárom.
-
Málnavirág
újonc
-
őstag
-
Khelben
nagyúr
válasz prolyal #139332 üzenetére
Jobb nem lesz ennyiért, de a helyedben olyan boltban venném, ahol biztosan tiszta gépet kapok, garanciális meg hasonló szempontokból.
(#139338) Málnavirág : 7. generációs cpu-val szerintem találsz belőle 250-ért.
(#139333) f.csaba21 : ennyiért ne vegyél új gépet, mert szívás lesz. 120-130k alatt kidobott pénz.
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz maajsz #139339 üzenetére
Hát az Y720 ra konkrétan kb egytől egyig pozitív vélemények vannak speciel még ebben a topikban is ( nyilván a MO i szervizhátteret leszámítva ), szóval ezt hívják own goalnak. Méghozzá 0-2, mert konkrétan van 360 ért olyan Dell, amibe rendes 1060 van, ssd vel, arról nem is beszélve, hogy konkrétan az SSD nem szükséges és elégséges feltétele a játékok futtatásának, mint ahogy 8GB ram untig elég pillanatnyilag még ( még ha már nem is sokáig ) bármire, szóval nem lesz nagyobb fps e senkinek attól még hogy mondjuk 64 gb ram van neki.
De persze lehet szőrözni hogy jaaaj a processzor, stb, akkor legyen mondjuk 400 vagy 420, az sem 500 vagy 600, ahogy állitottad.
Gondolom a te kezeden már több ezer laptop ment át a pár százezrestől a milliósokig, és már csak tudod, hogy márpedig jó laptopot nem lehet kapni 600.000 alatt és kész. Elég sok embert ismerek akikkel bizonyos témákban nem érdemes leállni vitatkozni, ugyanis a tények úgy peregnek le róluk, mint az esőcseppek az esőkabátról, ők márpedig eldöntötték hogy valami úgyvan és kész, mindenki más hülye aki nem így gondolja, legföbb érvük ennek alátámasztására hogy " ők úgy gondolák, tehát úgyvan és kész "
Ezzel a faék logikával nem tudok vitába szállni sajnos.[ Szerkesztve ]
-
buherka
addikt
válasz maajsz #139328 üzenetére
Hidd el tisztában vagyok vele hogy mi az a 120Hz-es képfrissítés. Nem volt még alkalmam kipróbálni eme technológiát, de nem is hoz lázba.
Egyenlőre nagyon jól el vagyok a Predatorom G-Sync-es paneljával.ha nem világos egyből mi a 120 vagy 144Hz nagy gémer lehetsz.
Azért mert van egy ilyen notim azt senki nem állította hogy nagy gémer vagyok....ez csak valószínűleg a Te fejedben létezik.
Valamint nem ártana úgy megfogalmazni egy hozzászólást hogy egy betévedő laikus is értse hogy miről is hadoválunk.Az adatlap meg arra van, hogy ki legyen töltve. Cuccok-....(semmi). Elég bizalomgerjesztő.
Hozzászólásban fosod a szót...de az adatlapra pár karaktert képtelen vagy bekalapálni...
-
maajsz
senior tag
válasz TheNewDawn #139334 üzenetére
Ha már "észveszejtő baromságokról" beszélsz, 'tanár' létedre elgondolkozhatnál miért is javasolnak bizonyos típusokat a topikban, de úgy látszik ez elmarad. Ideböfögöd megint az Y-os Leno-t, már többször le lett írva csodás szervizháttér (amit magad elismersz) és műanyag minőség. Belinkelsz két gépet ssd nélkül meg 8G rammal ahol a Dellben még csak nem is 1060 van.. mindkettő 60Hz-es paneles, ha tisztában vagy refresh rate - FPS - Gsync vagy V - sync közti összefüggésekkel leesik miért írtam, főképp ha multiról van szó. Nem beszélve, arról hogy a Max Q-s gpuk hol vannak teljesítményben a desktophoz képest. Nem bújom minden nap a laptop piacot, de tisztában vagyok a gaming fogalmával.
Másrészt ha értelmezési problémákat emlegetsz, ez egy ajánló topik ahol nem egy db-os vétel utáni személyes véleményeket várnak. Természetesen perspektívaként kiírhatod, de ne ajánlgasd meg főképp ne ugasd le azt aki ezzel foglalkozik ebben a topikban (most nem magam értem ide). Ha átment a kezed alatt 200 db Y520/720 amiket évek óta nyúznak játékra és kicsi a hiba rátájuk, akkor nyugodtan linkelgethet addig szerintem -
-
TheNewDawn
addikt
válasz #72487936 #139336 üzenetére
Nyilván nem is Khelbent , Tintakukacot és még pár embert értek ezalatt, ők vitán felül értenek hozzá, ezért is írtam hogy a többségük. Az, hogy ár-érték arányban végül melyik éri meg, csak akkor fog kiderülni, ha az ember használja őket jóideig, és a végén összegzi a pozitiv és negativ dolgokat,
-
törölt tag
válasz TheNewDawn #139335 üzenetére
Ezzel az a gond, hogy van jobb gép ár-érték arányban de ezt te és mások is leírták. Én úgy gondolom, ha valaki ebben a topikban vagy valamelyik társtopikban ajánl valamit, akkor azt felelősséggel kell tennie mert sokan (beleértve engem is) ez alapján hozzuk meg a döntésünket és vásárolunk.
Azért a topikgazdák és pár hozzáértő látott már egypár gépet. Pl.Khelben 2002-től tag a prohardveren és joggal feltételezhető, hogy azóta is foglalkozik gépekkel.[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz #72487936 #139331 üzenetére
Még szerencse, hogy én legalább alá tudom támasztani konkrét tényekkel, de a sok tucat emberke nagy része, aki csak köpködi és anyázza, még soha életében nem is látott ilyen gépet.
Szóval ha valami unalmas, akkor a tények nélküli vagdalkozás.
Az meg igen komoly értelmezési problémákat is felvet, hogy mikor leírom a személyes tapasztalataim, és tesztet is linkelek be róla, mindemellett elismerem, hogy milyen problémák merülhetnek fel vele sokaknál, és hogy tudom a szervizhátterét is és rendszeresen figyelmeztetni is szoktam erre mindenkit, és tökéletesen megértem, miért nem ajánlott a vásárlása,az ugyan hol istenítés.
Mig érdekes módon a gépet fröcsögve szidók közül senki se említi meg az érem másik oldalát, tekintve hogy az életben nemhogy a laptopvásárlás, hanem nagyjából semmi sem fekete vagy fehér.[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz maajsz #139328 üzenetére
Az hogy konkrétan rámutottam arra, hogy mekkora észveszejtő baromságot írtál, az legfeljebb fájó, de köze sincs a személyeskedéshez.
Igen, mindent beleértek, ennyiért már van Dell 7577 vagy Lenovo Y720 1060 assal, és mindkettő jó masina, hogy jól láthatóan nem ismered a laptoppiacot, az nem az én problémám. -
f.csaba21
csendes tag
Sziasztok!
Unokatesómnak néznék laptopot fogászati rendelőjébe az alul megadott infók alapján.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- Mostanában.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- 70-80 ezer környéke ha esetleg létezik ilyen árban elfogadható.(3) Felhasználás?
- Röntgenképeket nézni (MyRay), betegberendelőként funkcionálni (Dental Pocket), netezésre(egy-két lightos weboldal) és youtube. Másra nemigen lesz használva.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- Nem lesz játékra használva.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- Rátok bízom.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- Csak a rendelőben lesz használva, nem lesz hurcolászva.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- Nem kell rá oprendszer, windows 7 vagy 10 fog futni rajta.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- Elég a HDD, ramból 4-8, ODD kell.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
- Fontos neki, hogy fehér színű legyen a gép. HDMI is kell, össze lesz kötve egy Smart TV-vel.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- Csak új.
Eddig ezt találtam neki:
http://www.laptopszalon.hu/asus/asus-vivobook-max-x541na-gq204-x541na-gq204-laptop_28798-adatlap
Előre is köszönök szépen minden segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
prolyal
újonc
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most
(2) A gépre szánt összeg forintban? 160.000
(3) Felhasználás? böngészés, videók jó minőségben történő lejátszása, tv-re lenne rákötve, szóval filmek szintén jó minőségben való lejátszása.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem játékra kell.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6 Full HD nem árt, lehetőleg matt (legalábbis eddig ezt ajánlották inkább).
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Ritkán lesz hordozva, de akkor sem valószínű, hogy használva lesz közben.
(7) Operációs rendszer? Lehetőleg WIN10 64bit, de ha sima DOS az se baj.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Az SSD jó, de nekem a tárhely fontosabb, szóval min 500 GB HDD, RAM az jó kérdés, 8 GB jó lenne, nem tudom a 4GB mennyivel lenne lassabb.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) HDMI legyen, de az alap gondolom, ill. minnél gyorsabb USB (3.0?) külső HDD sokat lesz rajta.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Új gép legyen.
Illetve már van is egy kinézett gép:
http://www.xoomstore.hu/hp_250_g6_sp_2ub94es_notebook_i5-7200u_full_hd_matt_windows_10_213817
Erről mik a vélemények?
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz TheNewDawn #139325 üzenetére
Márciusban jöttél ebbe a topicba először érdeklődni, és írtad, hogy nincs sok időd! Ehhez képest megvettél egy nem ajánlott notit, és azóta osztod a tanácsokat a noti vásárlóknak, csak én nem értem ezt? Természetesen azt is látom, hogy korrektül le szoktad írni az esetleges szervízháttér gondokat!
Amúgy fogalmam nincs kinek van igaza, lehet azért sok a panasz bizonyos gépekre mert olcsók és rohadt sokat is vesznek belőle, környezetemben mindenki a nem ajánlott típusokat veszi szerintem kivétel nélkül(nem is néznek utána).
Most éppen egy X-es asust dobott vissza valakinek a szervíz, lejárt garival, hogy nem tudják megjavítani, vissza is fizették a bekért előleget.[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Khelben
nagyúr
válasz Málnavirág #139326 üzenetére
HP Probook 450, ennél olcsóbban nem nagyon van a 8. generáció normális gépben.
-
maajsz
senior tag
válasz TheNewDawn #139325 üzenetére
Ha már személyeskedés, nálad fogalmi problémák vannak a "nagyon jó" dologban. Gondolom ide az über pedáns, gyors szervizhátteret meg a 120Hz-et is beleérted.
@buherka, ha nem világos egyből mi a 120 vagy 144Hz nagy gémer lehetsz. Különben mit érdekel az adatlap egy hsz-nél? Vagy hogy milyen gépet nyúzok?
Pont ezért írtam, hogy fogalmi problémák vannak 'géming' terén. Egy mobil 1060 igen ritkán hoz 100 FPS-t új gémeknél high beállításokon (lásd PUBG, AC O st b), ha a szemed egyszer megszokja a 100-120 FPS-t utána igen darabosnak tűnik a 60 meg azalatt. Mindezt értem 2K-n, ne is gondolj feljebb menni esetleg egy külső wqhd monitorral.[ Szerkesztve ]
-
buherka
addikt
válasz maajsz #139322 üzenetére
Megkérdezhetem hogy milyen gépet nyúzol jelenleg, vagy használtál, ha már így képben vagy a VGA-k terén.
1050Ti hobbira...1060-as kompromisszumokkal....stb.600k-tól kellene nézelődni ha 1070/1080 van benne illetve 120 esetleg 144Hz-en
120Hz, 144Hz...ezek mire vonatkoznak egyáltalán?
Adatlapod nincs kitöltve.
Van egy sejtésem hogy nálad is Óriási személyes tapasztalat halmozódott fel a haverok és ismerősök általi szerelgetéseknél.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
Málnavirág
újonc
Sziasztok, laptop vásárláson gondolkodom.
Következő fél évben venném.
250 ezer forintot ill. 800€ t szánnék rá.
Tanulás céljából venném. Office, netezés, filmnézés. Esetleg régebbi játékok alacsony grafikán.( nagyon alap szintű dedikált GPU nak örülnék, alkalmi játékra.)
15 col FHD IPS.
Hordozva lesz, utazás közben viszont nem igazán használnám.
Op rendszer nélkül is ok, vagy Windows
Tárhely mindegy mekkora. Ha csak egy kisebb SSD (256) van benne az is elég, ha az SSD annyival jobb.
Új gép jöhet szóba. Cél lenne igazából, hogy bírja a gyűrődést 4-5 évig.
A 8. Generácios processzorokat néztem, lehet hogy fél éven belül nagyobb választék lesz?[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz maajsz #139322 üzenetére
" A gaming kompromisszumokkal a 1060tól indul (és akkor még nem írom ide 120Hz-es panelt), itt már félmilló alatt nem igen lehet ábrándozni "
Ennyi elég is volt a hsz ból, képzelem ezek után milyen lehet a többi, tekintve hogy olyan 350-370 magasságában már lehet nagyon jó 1060 assal felszerelteket kapni, és csak lejebb fog menni az áruk.
-
Tikakukac
titán
válasz XboxGamePass #139323 üzenetére
Használt cuccok kicsit másképp működnek, mint az új, azért egyeztess előre, mi az elképzelésed.
Meg lehet venni, de első körben egyeztessetek konfigot, mert E7240-ben vagy FHD touch volt, ami nem matt vagy TN HD, ami matt, de nem IPS és FHD. Csak, hogy minden tuti legyen.
-
senior tag
Sziasztok. Ezt meg szabad venni? Irodai dolgokra kéne csak.
Itt is vissza lehet vinni valameddig, ha mégse tetszik?
-
maajsz
senior tag
válasz buherka #139319 üzenetére
Ha már OFF hullám.. alapvető probléma, hogy kinek mi elfogadott "gaming" címszó alatt. Pl. egy 1050Ti éppen arra való, hogy hobbiból elindíts éppen új játékokat élhető beállításokkal. Ja hogy 6 hónapja neadj' egy éve nincs baja? Még jó, a többség több évre vesz notit, majd 3 év folyamatos terhelés után érdemes megnézni hogy szuperál.
A gaming kompromisszumokkal a 1060tól indul (és akkor még nem írom ide 120Hz-es panelt), itt már félmilló alatt nem igen lehet ábrándozni. Igen csak valid a megállapítás, hogy 600k-tól kellene nézelődni ha 1070/1080 van benne illetve 120 esetleg 144Hz-en. És ha ezek elviselhető méretben vannak pl GL503 akkor se a proci se a vga nem hozza közelről sem az asztali teljesítményt. Illetve, ahogy említettem 2-3 év mindennapos gaming után nem biztos működnek rendesen.
Attól, hogy valaki nem játszik hardcore de szakmailag laptopokkal foglalkozik érdemes figyelni esetleg meg is érteni mit akar mondani. Most én is mondhatom hogy valamelyest értek hozzá mert 10-15 éve folyamatosan szerelgetek PC-t/laptopot haveroknak/ismerősöknek, jópár megfordult a kezem alatt de mégsem ezzel foglalkozom mindennaposan ill. üzletszerűen, ezért is jöttem ide. Nem vagyok benne ma milyen típusokkal van a legkevesebb probléma, melyek jó konstrukciók (amiket pár évig nem kell szervizelni, ha már újan veszi az ember) /most a valószínűség eloszlási témakört elkerülném, hogy kifoghatsz qwa jó/sz@r darabot/. Illetve a 5 centi vastag gépeket is kihagynám a témakörből, csak hogy bizonyítgassuk hogy igenis van gamer laptop, mert senki nem talicskával akarja cipelni.
Szvsz ne ródd fel semmilyen szakinak aki félmisi alatt nem ajánl 'géming' notit, mert akörül kezdődnek a jó minőségű dedikált vga nélküli gépek. Én pl örülök, hogy találtam ajánlást 200 alatti gépekre ami még vehető széria. -
Narxis
nagyúr
Lenovo IdeaPad 520-ról vélemény? Nem játékra csak általános használatra.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
törölt tag
Mindenkinek kellemes és beszólásmentes ünnepeket kívánok!
-
buherka
addikt
válasz hallador #139297 üzenetére
Ok, ugyan én nem játszok, de azt a 20 éves notebook tapasztalatból tudom, hogy a notebook nem játékra való...
WTF??? Tehát Te nem játszol... akkor honnan a túróból van neked tapasztalatod abban, hogy noti nem játékra való???...Ez egy nagyon sz@r mondat volt tesó. Szerintem most sokan röhögnek rajtad. Ennek fuss neki még egyszer, mert ebben a mondatban saját magadat hazudtolod meg.
ha valaki játszani akar notebookkal, akkor az úgy 600 000 - 2000 0000 Ft között van
600K és 20Milla között van szórás az tuti...mondjuk 20 milliós notit nem láttam de az tuti bitang egy gépezet lehet.
Tehát végül még is lehet játszani notin csak kell hozzá minimum 600K???
Az én Predatorom sem volt 600K, de ha látnád hogy szaladgálnak rajta a legújabb címek...kerekedne a pupillád mint a bagzó macskának.
Hja bocsánat miket irkálok itt össze-vissza neked 20 éves tapasztalatod van hogy noti nem játékra való...
-
hallador
addikt
válasz tecsu #139314 üzenetére
Tehát az érved, hogy nekem csak kiragadott példáim vannak, neked meg mindent átfogó pontos véleményed.
Nem gondolod, hogy ez csak szimplán végletesség. Mint írtam és láthatóan, csak nem olvastad el, mert nem lenne igazad tudod mit, én nem akarom, hogy igazam legyen, mert nekem elegem van ezekből bizonygatásokból. Amit leírtam valós probléma, és hogy jönnek ide a lengyelek? Csak kérdezem, mert ugye azt azért tudod, hogy onnan 2 - 4 millió ember ment ki. Otthonról ,meg arányaiban ehhez képes, ennek a töredéke, akarom mondani a lakosság számának arányaihoz képest, tehát több is megy vissza, még mindig az lenne a kérdésem, hogy miért megint mással foglalkozol? Nincs elég baj otthon? Ne is válaszolj, mert nem annyira gondolom, hogy a smile komptatáson felül ez értelmesen tovább mehetne...
Szimplán annyit mondok, hogy : igazad van.
Zárjuk ezt rövidre, nem egyformán látjuk a világot. Ennyi. Van ilyen.
(#139315) TheNewDawn
Valóban így van, ilyet írtam, de a technológiai ismeretek is lehetnek fontosak. Nem is akartalak megbántani. Köszönöm, hogy válaszoltál.
(#139318) firecrest
Én Írországban jártam, Skóciában és azt tapasztaltam, hogy segítőkészek, persze épész körülmények között, de például meglepett, hogy nem akartak lehúzni, nem akartak átverni. Londonban viszont volt nekem is rossz tapasztalatom. Általánosítani nem is lehet ilyen esetben szerintem.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
tecsu
addikt
válasz #72487936 #139313 üzenetére
"Azért azt hadd tegyem hozzá, hogy a magyarság eléggé széthúzó. Ez saját tapasztalat is, illetve sok kint élő magyar is ezen a véleményen van. Sajnos. "
Egyrészt én is tapasztaltam, másrészt tényleg "mindenki" ezt mondja. Sajnos nem vagyunk olyanok, mint a pakisztániak, legalábbis ebből a szempontból, hanem individuálisak, de ezt magunkon is tapasztaltam.
Konkrétan, ha magyar szót hallok, már fordulok is el, mert rengeteg léhűtő, potyaleső és igazi bűnöző alak jött ki "szerencsét próbálni". Tisztelet a többieknek, természetesen.https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
TheNewDawn
addikt
válasz hallador #139312 üzenetére
Na jó, mégis válaszolok, mert szeretném rövidre zárni és nem illik a felvetésed anélkül hagyni.Lényeg, hogy ugye írtad, hogy nem játszol, és szerinted nem való játékra a laptop, szóval ha nem játszol, akkor szerintem nem tudsz releváns véleményt alkotni a témában, ennyi.
Most írhatnék érveket, hogy szerintem meg igen, és körbejárhatnánk oldalakon át a témát, hogy szerinted miért nem, szerintem miért igen, még az is lehet, hogy normális és kulturált vita lenne belőle, de egyrészt ez is offtopik, másrészt nem hiszem, hogy ennek hatására bármiben is változna bármelyikünk véleménye, szóval ezért szeretnék mindenkit ( beleértve magunkat is ) megkímélni egy hosszú okfejtéstől ezügyben. -
tecsu
addikt
válasz hallador #139306 üzenetére
Tehát az érved, hogy nekem csak kiragadott példáim vannak, neked meg mindent átfogó pontos véleményed.
A jelenlegi politikai folyamatok (pl. Brexit) miatt sok lengyel hazatér, nyakra-főre nyílnak az ezzel kapcsolatos fórumok, Facebook-közösségek stb., ahol elsődleges (gyakran nem megoldható) probléma, a gyermekek felzárkóztatása a lengyel oktatási rendszerbe, míg az ellenkező irányú településeknél csak a nem beszélt nyelv a probléma, amit két-három év alatt leküzd egy tinédzser.
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
törölt tag
válasz tecsu #139309 üzenetére
Én úgy mondanám, hogy a kultúrkör átalakulóban van. A másik pedig a pragmatikus gondolkodás gyengesége az oktatási rendszerünkben, ahogy te is írod.
Azért azt hadd tegyem hozzá, hogy a magyarság eléggé széthúzó. Ez saját tapasztalat is, illetve sok kint élő magyar is ezen a véleményen van. Sajnos.(#139312) hallador
Bárcsak azok a fránya arányok ne lennének.......[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz TheNewDawn #139310 üzenetére
Mit mondjak erre,a szigorúan szakmai, kérdésemre nem válaszoltál, azon felül pedig csak kb mellébeszélsz.(#139313) firecrest
Ha lehetne, akkor most egy hatalmas plusz egyet tennék hozzá a második részéhez, mert én is tapasztaltam. De nekem vannak nagyon jó tapasztalataim is szerencsére.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
TheNewDawn
addikt
válasz tecsu #139309 üzenetére
Közgazdászként és tanárként ezt a hozzászólásodat kb 50 darabra tudnám szedni, ráadásul tényekkel és grafikonokkal alátámasztva, viszont nem szeretném, ha oktatással, gazdasággal, történelemmel, gazdaságtörténettel és politikával lenne offolva a topik.
Félreértés ne essék, nem mondom hogy nem írtál benne jó dolgokat is, csak az alapproblémát rossz helyen fogod meg, a legfőbb okot is, ennélfogva a lehetséges kezelést is, illetve szerintem nem helyesek az ebből származő következtetések sem, bár ez a legutolsó ugye már részint szubjektív. -
tecsu
addikt
válasz #72487936 #139302 üzenetére
Sajnos igen. A magyar történelem enyhén szólva, nem a legszerencsésebb. Az a csoda, hogy még létezik valamilyen mértékű magyarság.
Az angol történelem pedig - ugye - a fél világ lerablásáról, erőforrások kizsigereléséről szól. Elég összehasonlítani az angol nemzeti múzeum tárgyait egy kelet-európai vagy német nemzeti múzeuméval. Az előző egy rablóbanda kincses barlangjára hasonlít, az utóbbi pedig vásárolt, arányosan cserélt értékek kollekciója.
Az Egyesült Királyság (ahogy Franciaország is), hatalmas járadékot kap a (volt) gyarmatokról még ma is, de összességében eladósodó folyamatban van. A kultúrára most nem térnék ki, mert sokan tévedésben vannak és nem vitatkoznék. Röviden: minden kultúrkör és társadalom hanyatlik, a brit szigeteken éppúgy, mint Kelet-Európában, viszont Nyugat előttünk jár ebben is, vagyis a hanyatlásban.
Egy társadalom, de pláne egy kultúra fejlettsége nem egyenesen arányos a materiális javak felhalmozásával vagy annak elherdálásával, de még azzal sem, hogy melyek uralkodnak másokon (hierarchia).
Ezen kívül azt lényeges hangsúlyozni - főleg egy IT-közösségben -, hogy a kultúra, illetve a társadalom fejlettsége ugyancsak nem egyenesen arányos a technikai fejlettséggel, sőt...!Magyarországon is rendkívül rossz az általános oktatás, és egyre rosszabb. Legutóbb a Magyar Bálint fémjelezte bolognai-rendszerre való átállás adta meg a kegyelemdöfést a XX. század elején bizony jól működő oktatás hagyományának, ami a 70-es években is komoly színvonalat képviselt. Az újabb generációknál pedig "trendi" a nyugati kultúra diákokat és tanárokat is tekintve. A kormány ez ellen próbál fellépni, szerintem rossz eszközökkel.
Sajnos a szemlélet ugyanaz az alsó-, közép- és felsőoktatásnál is, továbbá hiába lenne jó az utóbbi, ha az alapozással nagy gondok vannak, márpedig vannak.
Egyre inkább a szülőre hárul gyermeke oktatása különórákkal, otthoni instrukciókkal.
Aki erről nem győződik meg saját maga, az úgysem hiszi, de a PISA felmérés eredménye részben megállja a helyét, részben viszont nem az átlag magyar eredménye, ugyanis általános kép, hogy nem csak az Egyesült Királyságban, hanem majdhogy nem egész Nyugat-Európában egy kelet-európai diák fejlettsége 8-10 évesen nagyjából két évvel előbbre van szinte minden tantárgyból. Ez később mérséklődik, amellett (Nyugaton) inkább áttolódik az értékrend a lexikálisból effektív, pragmatikus tudássá.https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
hallador
addikt
válasz TheNewDawn #139307 üzenetére
Figyu, mesélj már nekem a notebookokról arcoskodás helyett, milyen technológiák vannak, milyen fajtái vannak, milyen típusai vannak?
Láthatóan, Te a saját notebookodon felül kb semmilyet nem láttál. Az meg nem sok a milyen notebookot vegyek dologhoz. Na látod erről beszéltem előbb...
mi több,úgy adja elő mintha minimum szakértőként értene hozzá és világéletében profiként azt csinálta volna.
Ja ja erről van szó, én ezt látom mikor
kommentelsz.[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz hallador #139297 üzenetére
" Ok, ugyan én nem játszok, de a notebook nem játékra való "
Erre csak ennyit tudok mondani.........
10 millió szövetségi kapitány országa ftw De komolyan, ha valami nagyon jellemző Magyaroszágra és a gondolkodásmódunra na az nem az amit leírtál, hanem az első mondat. Mármint hogy valakinek ugyan halvány lila dunsztja sincs az adott témáról, és még be is vallja, de véleménye azért mégis van, mi több,úgy adja elő mintha minimum szakértőként értene hozzá és világéletében profiként azt csinálta volna.Made my day tényleg, karácsonyra való tekintettel inkább nem minősitem a többi blődséget.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz tecsu #139300 üzenetére
Annyiban viszont tévedsz, hogy ez nem magyar sajátosság. (Valamiért te szereted degradálni/lefitymálni a magyarságot - nem előszőr teszed -, de ez nem az én gondom.)
Nem nagyon értetted a lényeget, itt alaphelyzetben sem bántottam senkit. De a tényekkel nagyon nem lehet szembe menni. Hiába csináltok szerecsenmosdatást ha így van. És hiába jössz a szokásos Én mocskolok valakiket... ha nem. Ennyi. Az pedig, hogy például vannak olyan emberek akiben az öntudat elnyomja az igazságot nem én tehetek. Ezekkel hiába jössz Te vagy más kolléga, mert ne is hasonlítsd össze a nyugati világot a Kelet-Európaival ez olyan, mintha Erdély-t hasonlítanák Hokkaido-hoz, meg Magyarországot Japán-hoz. Teljesen máshogy gondolkodnak. És ezzel nincs is semmi baj, azzal viszont annál inkább van baj, hogy nem szoktak hozzá 30 év alatt ahhoz, hogy vége annak, hogy nem tudunk dönteni, nem akarunk dönteni, minden kérdésre a választ mástól várjuk, mert lusták vagyunk vagyunk akár elolvasni 4 angol oldalt.
Az pedig, hogy vannak kivételek igen vannak. De az, hogy itt a topikban esetleg vannak az átlagosnál, feleslegesen nagy öntudattal megáldott emberkék, ami inkább álszentség megpróbálja bizonygatni, hogy találkozott Nyugat-Európában is ilyennel, persze sok helyen vannak ilyen emberek, csak nem mindegy milyen arányban. És ez az amit nem nagyon akartok megérteni. Te is kiindulsz 2 -3 -4 esetből itt nem erről van szó, hanem arról, hogy, ha elolvasod a fórumot, akkor az esetek szép nagy százalékában irreális követelmények vannak, irreális árakon, és nem 5 esetben, hanem minimum a felében.
Ezekről a magyarázatokról legtöbb esetben Wass Albert meg az idő megfogalmazása jut az eszembe... Ha elolvasod az önéletrajzát, akár a wikipedián is, akkor ennél képmutatóbb alkotás nem nagyon van, pedig hát mikor valaki kimondja a "egészségben betegségben gazdagságban szegénységben" szavakat, akkor az nem csak akkor szokott érvényes lenni, ameddig minden rendben van, hanem utána is... A Te magyarázatod kb ilyen volt.
A tények tőlem függetlenül is makacs dolgok...
(#139302) firecrest
Ez az egyik fele, a másik meg az, hogy valamiért nem azzal foglalkoznak, hogy mi van máshol, hanem a saját problémájukkal, lehet ezért tartanak ott ahol... Aztán vajon miért London a második legnagyobb város, nem véletlenül van, és nem a dagadó öntudattól, hanem azért mert tettek azért, hogy azt a munkát, amit kin végeznek a honfitársaink, és haza nem akarnak jönni, mert Magyarországra pontosan az ilyen "hazafias" "addig tolom a szöveget" ameddig az érdekeimet képviseli amúgy pedig, csak szimplán lusta vagyok, mert miért ne más csinálja meg helyettem...
--- természetesen nem neked szólt, és nem is rád akartam ezzel mutatni, nehogy magadra vedd, mert tényleg nem. ----[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz maximilian4 #139291 üzenetére
(I)Viszont azt tudom hogy a másik topikból kb. 3-4-en birtokoljuk ezt a típust, valaki nem 2 hónapja mint én, hanem már fél éve és a mai napig ír hogy mennyire meg van vele elégedve. Nem hullott szét, nem nagyon hallottam még hogy ezeket a gépeket tömegessével hordják javítani, nem fő meg a levében játék közben.(/I)
Akkor hát kívánok ezen 5 embernek akkora sikert vele, mint haveromnak, akinek a mai napig patent az 5110-ese. Mindig kellenek azok, akik behúzzák a lottón a nyertes számokat. Nektek bejött. Én tudom miért nehéz megérteni és miért szakmaiatlan ez a te szemedben(pedig néha úgy linkelnék, csak tilos), de sajnos a baromi nagy igazság, hogy itt azért jellemzően elég sokan kisker közelében élnek, tesztelnek vagy szervizesek. Akiknek pedig ha tetszik, ha nem tetszik, sokkal nagyobb merítésből van tapasztalatuk, ne adja Isten, napi 4-5 órát még pluszban 2-3 másik sokkal nagyobb bázisból olvasnak hsz.-eket, végső soron pedig akár kontaktolnak más márkaszervizesekkel is. Ha király a gép, meg kell venni. Ha jól megy, örülök neki. Nem fogok sarazni semmilyen oldalt és ember, hogy milyen szerződésekkel és miket engednek ki, amiket aztán kajol a nép, maradjunk annyiban, hogy amiket mérek, azok azon a rendszer körülmények között bármikor reprodukálhatóak, lehet jönni gépekkel, tessék parancsolni. Én is kisker polcról emelem le őket és kapom meg, sajtókészülék nyilván más, de hát az is max az első rakiból jön, nincs moddolgatva.
Ha lenne vele galiba azt is leírnám egyből, ahogy eddig is tettem a topikokban bármilyen eszközömről legyen szó (telefon, laptop, konzol...teljesen mindegy).
Ennek örülök, mások ezt sem értik meg hogyan lehet. Én azokat Stage I fanboyoknak szoktam hívni
PeaceA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest