-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz
CSB29 #140996 üzenetére
Fehéret láttam (de lehet, hogy pirossal is kapható).
1060 és 1060 Max-Q között is van különbség.
NVIDIA GeForce GTX 1060 (Max-Q) vs GTX 1060 (Laptop) – performance, gaming and temperatures
-
Chaser
legenda
válasz
CSB29 #140998 üzenetére
Az ugye megvan, h ezert nekunk senki nem fizet? Hadd ne en menjek mar el a boltba megnezni a szint, minden egyeb szukseges info pedig tobbszor ki lett targyalva
Sztem eleg regota feltalaltak a telefont meg az emailt is, de ha gondolod meg is veszem helyettwd, 5e ft+trefa orankent, es nem fogok sietni (((( : -
Chaser
legenda
válasz
CSB29 #140996 üzenetére
Telefont ismered? Ne felj tole nem harap ( : talan meg fogjak tudni mondani mit arulnak, szint biztos
Tobb vga-val szerelik, 1050-nel es 60-nal is, elso esetben ti v nem, szinten telefonSzerk:
Khelben nem volt szenvedes, ott volt a 24"-os pro grafikus monitor, de ahhoz fel kellett volna kelni ( :
Igy beertem a 12" affs ips-sel nagy duzzogvaes ott a felbontas is csak 1280*800 volt
-
juliska111
újonc
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni használt notebook vásárlásához
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Akár most is ha sikerül döntenem.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
60000-80000
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Böngészés, zenehallgatás, filmnézés és egy kis torrent
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Csak a facebookról elérhető játékokkal szoktam játszani, ritkán, de ez nem fontos.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Én 14-esre gondoltam, de nincs kőbe vésve, fényes vagy matt: nem tudom, TN vagy IPS: nem értek hozzá. Nem vagyok igényes a jelenlegi monitorom sem nagy szám, de engem nem zavar.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem lesz hordozva csak a lakáson belül
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows jó lenne ha lenne rajta, de nem fontos.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Tárhely mérete nem fontos, típusa: HDD és ha lehet bővíthetö legyen SDD-vel. RAM: 4 GB esetleg legyen bővíthető
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Legyen TV-hez csatlakoztatható valamilyen formában
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt. Ha tudnátok megbízható boltot is ajánlani az jó lenne.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv Júliska111 -
Ringman
félisten
sziasztok!
dell latitude e7440, 7450, 7470 esetén minden esetben ips az fhd panel típusa?
lassan le kellene váltanom az e6430-amat, de kizárt hogy újból tn paneles laptopot vegyek.másik esélyes a hp 840, de ott ahogy nézem nem minden esetben ips az fhd panel.
egyéb bajaim is vannak vele:
- nincs középső gomb a trackpoint alatt
- az a kurzorblokk...
- új dokkolót kellene vennem, a dellhez legalább jó a régi -
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm megkért, hogy segítsek neki notebookot venni. 100, max 120 a keret, 15"os gépet szeretne, szinte csak böngészésre/film nézésre használná, mobilitás nem fontos, nincsenek nagy igényei. Rá tudtam beszélni, hogy használt gépet vegyen, de nem vagyok képben, hogy mostanában ennyi pénzért mit érdemes venni, tudnátok segíteni?
Előre is köszi!
-
Chaser
legenda
válasz
bandi0000 #140988 üzenetére
szűkül a kör, 15,6 neked nem jó, 13,3-14,1 ami kell
Khelben ez így nem igaz, sokan dolgoznak 15,6-on v akár kisebben, webshopom érdemi részét 12"-on csináltam ( :
TJ22
ha olcsón akarod megúszni és nem kell top kijelző, 2570 lesz a te géped, esetleg e6230
ssd+hdd is mehet dvd helyére, 100 alatt bőven megvagy 250-es új bolti ssd-vel is, 8-16gb rammal azt apróról levadászva
h zavaró-e hd ekkora méretben, meg kell nézned valahol, efölött gyakorlatilag fhd felbontás van, ebben a méretben később kezdett szállingózni, az drágább -
TJ22
tag
Sziasztok most még csak érdeklődni jöttem:
1. az egyetem előtt
2. 100k+-20k
3. egyetemi dolgok: jegyzetelés,net,sorozat/film
4. nincs
5. 12,5"-13.3" 12" nem tudom mennyire zavaró a HD felbontás
6. hurcibálós gép lenne
7. nincs szükség op.-re
8. nem tudom hogy 12"-kban van lehetőség SSD+HDD opcióra?
9. DP vagy HDMI csati
10. természetesen használt
+1 HP vagy DELL a preferált márka
Tippek?
Köszi -
Khelben
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
voltam már médiába, hirtelen nem tűntek kicsiknek,leg is egymás mellett már igen
amim volt az tök jó volt, csak hiányzott a fém, mert műanyag elég gagyi , aksi is csak 2-3 órát bïrt , meg ez a 2,5 kilót cipelni borzalmas volt
szal tébyleg nem tudok semmit, nézelődök hátha lesz valami bestbuy, mindenesetre köszönöm
-
marcyman
aktív tag
Sziasztok!
Egy Microsoft Surface Laptopon (I5-ös procival és 4GB rammal) mire lehet számítani a legújabb Photoshop futtatásánál? Alap fotószerkesztéshez jó, megbíztható gép lehet? (240 ezer körüli áron.)
-
Tikakukac
titán
válasz
bandi0000 #140981 üzenetére
Hát akkor mondjuk az kezd érdekes lenni. Gyártói gari lejárta után vállal a nagyker, aztán ugye az is letelik, utána veszel még rá boltit.
Mindezt olyan gépre ami eleve szereti enni az alaplapokat és garin kívül ott is repkednek a 35k-k. Én ha bolt lennék ebbe már bele sem kötnék.
15" lehet járható út, de nagyjából ugyanezeket kapod csak 1"-al nagyobban. Cserébe a szűkös piac extrém szűk lesz, mert 14" a dömping gép üzletiben.
-
Chaser
legenda
a ma többször említett 7577, néha csak nagyot keveset kellene visszaolvasni...
most mm-ben 335e ft, maradék pénzből nyugodtan lehet venni garkiterjesztést, akár üzletire bővítve, vagy el lehet költeni másra
plusz gart ne az mm-nél vegyen ha akarszerk: 1060-as 335e ft
szerk2: Tikakukac laptopsystemnél vehet 18 hónapot is, ezt a gépet 12 hónappal adják, + fél évet még tud rá venni
én nem bonyolítanám túl, aprón bőven 100e alatt is vannak, ha nem is kereskedőtől meg nagy garral -
garrotter
tag
Sziasztok!
Aktuálissá vált egy új laptop beszerzése, ebben kérnék segítséget. A lenti felhasználással az elmúlt évben egy Lenovo L560-at használtam (de csak kölcsönben volt nálam), előtte pedig egy Saony Vaio SVE1512E1EW-t
Jó lenne még februárban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200 000.-
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
php, javascript, ezek néha virtuális gépben, filmnézés és a szokásos "csak" netezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
esetleg GTA IV, V. Assasin Creed 3 (de egy éve nincs játék a gépemen)
ips, matt, full hd
inkább asztalon, gyakran külső monitorral
nem létszükséglet
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
min. 8GB RAM
ha sikerül vga (benti monitorok még ilyenek), dedikált videókártyának örülnék (bár lehet, hogy az újabb integráltaknál már nem jobbak ebben az ársávban)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
lehet használt, de a számla, garancia fontosAmiket találtam:
Dell Vostro 3568
Elvileg minden kritériumot teljesít (kijelzőben nem vagyok biztos, hogy ips)HP 15
Újabb proci, ssd, viszont nincs dedikált videókártyaAcer Aspire 5
Magamtól nem biztos, hogy választottam volna, de sokat volt ajánlva itt az elmúlt időben. Memóriát bővíteni kell és a garancia csak 2 év.Ti melyiket ajánlanátok? Vagy esetleg ilyen felhasználásra valami mást?
-
sqpp
őstag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség, én Y520-at néztem, de szerinte kicsi a kijelzője.
Akár azonnal!(2) A gépre szánt összeg forintban?
400k(3) Felhasználás?
Játék(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
FHD, GTX1060 körüli teljesítményre gondoltam, játékokból kb bármi, amennyit bírna, de szerintem az 1060-al bőven leírtam mindent.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Felbontást írtam, FHD, IPS, ha lehet. Nem kell 120Hz, stb. Only 60Hz(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Sokszor és nem valószínű, de a tulaj szerint nem gáz, ha nehéz(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem lényeges, ha lehet azért a Windows nem hátrány.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?,
SSD mindenképp, ha van esetleg mellé HDD az nagyon jó lenne. 8 GB de ink 16! Optikai nem kell .(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI, a többi nem pálya.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Aki venné az újonnan venné mindenképpen és ha lehet részletre. Ennyi.Ha kell valami még, nyugodtan írjatok, bocsi ha nem nagyon tudok mit írni, de kb enny infót tudtam kiszedni abból, amit mondott
-
Chaser
legenda
válasz
bandi0000 #140972 üzenetére
nem egy rossz gép, ha jól rémlik ram nem bővíthető, de lehet rosszul rémlik
kis szépség, csodákat nem kell tőle várni, azzala vga-val terhelve meg főleg, e7440 azért minőségibb, ez az asus egy tipikus ultra, médiás gép, arra tervezték h felhívja magára a figyelmet és könnyű legyen, ha belenyúlsz olyanba ami pár évig kiszolgál jól jártál, ha gar után nem sokkal megdöglik rosszul jártál... -
bandi0000
nagyúr
válasz
Tikakukac #140970 üzenetére
köszi nektek, nem annyira sürgős a dolog, de azért jó lenne
asus zenbook?
magát a márkát szeretem, de gondolom ezekkel is lesz baj
-
Chaser
legenda
válasz
Sammie30 #140969 üzenetére
az it első alaptételét megosztom veled:
ami működik, azt nem b@szogatjuk...
de ahogy tika mondta ránézel, ha annyira frissíteni akarsz és van újabb nem egy bonyolult művelet
ha megállna közben véletlen se kapcsold ki, mert akkor hazavágtad a biost, előfordul h belassul egy frissítés, akár mintha lefagyna a gép -
Tikakukac
titán
válasz
bandi0000 #140967 üzenetére
Annyiért az sok. Ennyiért 2 éve adtam el ilyen gépeket még bőven gyári gariból 1 év felett.
IPS csak FHD-van lesz meg 2K-ban. A leendő gépeket felsoroltam már, más nincs, vagy régebbi lesz vagy sokkal drágább újabb
Lehet a piac most szemét, nem tudom, most autós bizniszt csinálok, laptopok parkolópályáznak. Hétvégén lesz megint nagy kutaskodás.
Sammie30: A kicsodák? Ha gariban van lapcsere akkor azon jellemzően elég friss bios van, ha nem, akkor 3 kattintás után frissíted. Ha muszáj. Kényszeresen nem frissítünk, ezt azért el szoktam mondani ügyfeleknek.
-
Chaser
legenda
válasz
bandi0000 #140967 üzenetére
ez így ebben a formában drága, fhd ips bőven volt itt már 100e-ért is kereskedőtől, 4gb ram/120gb ssd kombó nem egy drágító tényező..két év garral azt mondom oké
egyébként 7440-ek lapja szeret dögleni, szóval mindenképp olcsóbban nézegesdszerk: laptopsystemnél pl 133e, 8gb rammal, 12 hó garral
nem írja h ips, kérdezz rá, úgy rémlik minden 7440 fhd ips -
bandi0000
nagyúr
válasz
Tikakukac #140965 üzenetére
jó, akkor ha kicsit lentebb adok? pl 14"-ra kell a fullhd? bár gondolom az ips zömében fullhd is
vagy van még más típus ami hasonló árban van, csak nincs ph-n vagy bármi más? esetleg ha kicsit fentebb mennék?
Vagy még találtam egy 7440-et bár a proci nem tudom mennyire elég?!?
-
Chaser
legenda
válasz
stratova #140958 üzenetére
rákerestem a radeonra, tán' első találat notebookcheck, ami nem sznetírás, de egyértelműen látszik sima 1050-et is feltételezve, h kb egy osztály a különbség a két kártya közt...az 1050 javára
hátha már így könnyebben tud dönteni, a mindenben jobbat olcsóbban, vagy a mindenben rosszabbat drágábban? nehéz kérdés mondjuk ( : -
Tikakukac
titán
válasz
bandi0000 #140960 üzenetére
Hát neked minden kéne, de nyilván így nincs semmi. Utóbbi HP azért sok, mert AMD-s.
Ebből G3-at néznék és abba panelt, vagy félút és G2. Ahhoz van minden, mert lapot kivéve ugyanaz, mint a G1, nem annyira régi és az IPS sem akkora macera bele. Nem véletlen vettem ilyet magamnak. Lerágott közhely amit ismételgetek, de nem véletlen tartok ilyet használósba. Nyomós oka van.
-
Tikakukac
titán
válasz
Marky21 #140961 üzenetére
Minden jó mindenre, ilyen részletes tesztnél szerintem már azért csak eldől, hogy látsz-e olyasmit ami neked nem jó
Sammie30: Hát, ööö, nos, igen. Ez egy érdekes téma, az aprón fent lévő szevizes kollégák sokat tudnak erről beszélni.
Tehát akkor a hivatalos válasz: nem, nem kell, miért kéne. Üres lap jön le, abba kell visszaírni az eredetit, máskülönben kicsit érdekes lesz, hogy gépen van egy SN, számládon dettó, a lapban meg nem. Olyankor vicces gariztatni is. -
Sammie30
csendes tag
Laptopban alaplap cserénél nem kellene az s/n számnak változnia?
-
Marky21
aktív tag
Sziasztok!
Ez a Dell XPS 13 ,képszerkesztéshez (Photoshop, Lightroom) jó? -
bandi0000
nagyúr
válasz
Tikakukac #140947 üzenetére
köszi
szóval hirtelen átfutottam és nagyjából ezek amik tetszenének:ENVY 13" miatt kicsiti tartok hogy pici lesz
Swift 3 ez tetszik, de nem tudom elég lenne e nekem az I3
Elitebook 840 G3 ez szinte tökéletes, de nem IPS
Pavilion X360 ez tán tökéletes is
Csak garanciáról nem tudok egyenlőre semmit
840 G1 ez tetszik, csak tény hogy a 4 es széria miatt tartok tőle, persze valszeg tök fölöslegesen, de az aksiról se tudok semmit, lehet egyáltalán ebbe még gyári aksit kapni ha úgy adódna? + annyira nem olcsó, mert legalább 4 giga memória kellene még bele, és garanciát is vennék még rá
szóval lényegében a 14" IPS felé hajlanék, hosszú aksiidő lenne jó, bár ha a 3 óránál többet ki bírna már nyerő ügy
illetve a garancia ami nekem nagyon fontos, minél több annál jobb
-
válasz
Tikakukac #140947 üzenetére
"Ezeket a garikat meg át kéne nézni, mert amcsi gépeknél nem ám úgy megy az, hogy bedobom és csókolom."
Hát igen. Egy csomó laptop van fent úgy hogy magyar kiosztású külföldi , vagy EU, vagy Angol billentyűzet.
Már ebből is levonható hogy nem Magyarországi a gép, és van amelyiket csak plusz pénzért akarják honosítani.
De számomra az is kétséges hogy ez a honosítás valóban megtörténik-e. -
Chaser
legenda
válasz
DuplaGO #140954 üzenetére
ha az 5567 jó volt 290-ért, akkor a 7577 sztem még jobb 280-ért
cpu biztos erősebb, minőség jobb, kijelző ips, vga-nak utána tudsz nézni h viszonyol a radeonhoz
mm-ből megrendeled, pár nap és ott van, vagy átugrasz valahova ahol van mm, a 10k különözetbe másik géphez képest pár km utazás belefér
ennyiért ez van, nem egy munkagép, de a másik inspiron még jobban nem
sztem elmagyaráztam mi a különbség a kettő közt, jelen esetben az olcsóbb jobb, kb mindenben, vga-t meg lesd meg erősebb-e a radeon -
DuplaGO
újonc
válasz
TheNewDawn #140955 üzenetére
Persze. De valaki elmagyarázná nagyjából, mi a különbség a kettő között?
Mármint mint a hülyéknek, nagyjából értem a dolgokat de nem vagyok nagyon benne a témában.
-
DuplaGO
újonc
válasz
Chaser #140953 üzenetére
Igazából most egy S.O.S megoldás kellene, amit minél hamarabb megtudnék helyileg vásárolni (Békéscsabán)
Videó vágás, Sony Vegas/Premier Pro/ After Effects és egyéb innyencségekre használnám, plusz a későbbiekben 3D rajz/tervezésre. Nem Gaming, persze néha-néha egy kis kockulás belefér, de nem kifejezettem az lenne a fő prioritás.Nagyjából ez lenne a max keret, 290.000-300.000 Ft, tehát afelett sajnos passzolom.
-
Chaser
legenda
válasz
DuplaGO #140951 üzenetére
mire is kell pontosan?
ha jól rémlik ez nem ips, illetve csak egy részük volt az, szóval nem feltétlen ips, vga-t nem ismerem, cpu 2 magos
ennél olcsóbban megkapod most ips-sel a 7577-et pl mm-ben, 4 magos i5 - jobb mint a másik "i7", vga-nak nézz utána 1050 v ti -
maga a gép hűtése is sokkal értelmesebb már ránézésreszerk:335-ért pedig 1060-as verziót adnak
-
Chaser
legenda
válasz
bandi0000 #140946 üzenetére
"ph-t nézegetem napok óta, 200 alatt ezek a HP-k vannak egész sok garival, csak mind LED háttér világításos, mivel főleg programozok, annyira nem fontos hogy ips legyen, de ha egy mód lenne rá akkor az lenne a jó
minden kijelző led háttér világításos, kivéve az oled, aminél nincs külön háttér pilács
tn/ips tech. elnevezés és gyártásbeli különbség, utóbbinak jobb minőségű a képe, de megvilágítás mindkettőhöz kell, normál lcd panel mind a kettő -
Tikakukac
titán
válasz
bandi0000 #140946 üzenetére
4-es széria proci nem tudom miben probléma. Ha tudsz konkrétat jöhet. Ez szerintem csak marketing sejtés lesz, hogy ami kisebb az rosszabb. Hát nem feltétlen.
Akku meg: ha jó, akkor jó lesz sok év után is. Ha rossz, akkor úgyis szívod az újat is, hacsak nem beépített van rá fél év gari és utána az is csere. Van 8 éves akksim 74%-al 500 ciklus felett, elvan, köszöni. Az új gépeknél mire ezt eléred már a másodikat veszed.840 is jó lehet, T450-T460 dettó, esetleg E7470. IPS-t tuti raknék vagy úgy venném. Ezeket a garikat meg át kéne nézni, mert amcsi gépeknél nem ám úgy megy az, hogy bedobom és csókolom.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
bandi0000 #139971 üzenetére
sziasztok
Most vitték el végre a laptopom, és most lenne a konkrét vásárlás, kaptam ajánlást már laptopszalonból, használtat vegyek, de ami a problémám lenne velük, hogy nem tetszik hogy 4-es szériás proci van bennük, illetve azért tartok a gyári aksijuktól is, hogy 1 éven belül cserélni kéne, mert nem mai darabok
Az előzményre hivatkoztam, szóval kérnék kis segítséget, szinte minden változatlan, de a kijelző méreténél vacinálok, vagy 14"-os vagy 15,6 ot akarok, de valszeg rá beszélem magam a 14-re, csak nem akarom hogy kicsi legyen
ph-t nézegetem napok óta, 200 alatt ezek a HP-k vannak egész sok garival, csak mind LED háttér világításos, mivel főleg programozok, annyira nem fontos hogy ips legyen, de ha egy mód lenne rá akkor az lenne a jó
Eddig ugye egy GL552VW-t használtam programozásra, szóval ha lehet mondani, a billentyűzetre igénytelen vagyok, mind1 milyenen gépelek szerintem
Az ilyen HP ENVY, Acer swift és társai mennyire számítatának jónak ha véletlen kifognék egyet jó áron?
És programozáshoz/általános felhasználásra milyen procival nézegessem őket? I3 tól félek valamiért, hogy gyengécske lesz, persze gondolom nem lenne az
pl ezt is néztem, csak ugye nem ips miatt tartok tőle
Illetve azt hiszem volt itt valaki aki szintén programozik, annak nem zavaró, hogy nem teljes értékű billentyűzetek vannak ezekbe a kis gépekbe?
Köszönöm a segítséget, remélhetőleg utoljára jövök ide zavarni a szakembereket
-
Chaser
legenda
válasz
TheNewDawn #140944 üzenetére
mert 1060-as standard áron - máshol 350e -, azért, az h az mm standard ár mennyi két érdekel? engem biztos nem, meg azt se aki gépet akar venni
nyitok egy boltot holnap, 330-ért adom, aztán másnap 320-ért, jajdeolcsólesz' (((( : -
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #140939 üzenetére
gondolom elírás, ti lemaradt, 4gb-tal desktop fronton nincs ti, akkor itt sem valószínű, és 1060 után se biggyesztették oda h ti
szerk: akkor is elírás kell legyen, sima 1050-ért drága, és 1060 mellett sincs ti szócska
de!..akit érdekel az ajánlat elbattyog és megnézivagy telefonál, vagy ír mailt
-
GU-81M
tag
Sziasztok!
A családba keresek egy netezős, dolgozós (csak Office) gépet. A lényeg, hogy gyors legyen és megbízható, nem játékra lesz használva.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Egy hónapon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 200k-280k
(3) Felhasználás? Irodai programok, ritkán fotószerkesztés, internet, filmek.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem lesz játékra használva.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Minimum 15.6, lehetőleg IPS.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem lesz hordozva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win10 jól jönne, de ha nincs, az sem probléma.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? HDD és SSD is kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? HDMI.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak új. -
Wa2x_
veterán
Aki most Dell 7577-ben gondolkodik 1050Ti-vel, az nézzen fel az MM oldalára, akciós 280k.
-
törölt tag
De GTA SA Multi közben csak nem fűtene, még szerintem R6S high grafikán sem, GTA V közben már lehet ezen készíteném a reggelit. Szerintem ilyen játékok mellett nincs túl sok baj a hőmérséklettel, új játékok esetében már lehet (sőt, elmondásotok alapján biztos). Nem tudom. :/
1070 Desktop level, 6700HQ, 512 GB M.2 PCIe, 8 GB RAM nem ér meg 385 ezer jó magyar Forintot ebben a szériában? Egész nap review-eket olvasok, teszteket nézek, de nem olyan könnyű eligazodni -
törölt tag
Rákérdezek ha úgy van, lehet hogy nem tüntette fel a garanciát. Ha garival adják a ROG-ot, jó vétel IS lehetne, nem?
Asus gariról valami negatívum? -
ChrissTa
tag
válasz
Khelben #140917 üzenetére
Hát 15+ év alatt nagyra hízott a kódbázis. Na meg a fordítás alapból a szerverekre volt belőve.
Ha a saját gépemen visszavettem az engedélyezett párhuzamos szálakat, akkor már nem volt gond.Mikor azt a cuccot elkezdték írni valakik, akkor én még abban sem voltam biztos, hogy fejlesztő leszek.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
ChrissTa #140915 üzenetére
A Lenovo Y720 amúgy i7 essel és rendes, nem maxququrikus 1060 assal is van 400 alatt, csak ugye a Telemax.... Szóval akkor megint kilyukadtunk a 7577 mellett, mint legbiztonságosabb és értelmesebb opció
Illetve még annyi, hogyha nem gond a pénz, akkor nyilván válaszd a minél jobbat, de ha csak arra kell, amit írtál, arra bőven elég lehet az 1050 TI is az 1060 helyett, és akkor 300 alatt is megúszod.Tapasztalat, mert fél éve vettem gépet, és pont kb a 3 kedvenc játékom a Witcher 3, a Deus Ex és és AC Origions, szóval játék gyanánt 90% ba ez a három ment rajta ( meg némi GTA 5 ) Mindhárom full HD ba highon, és olyan 40-50 fps el. Egyedül az AC Originsnél fordult elő 1-2 alkalommal FPS drop, de ilyenek ahogy olvasom még egy ennél nagyságrendekkel jobb konfig esetén is vannak a csodás Denovo miatt.
-
maajsz
senior tag
válasz
ChrissTa #140915 üzenetére
Azt vegyük figyelembe hogy nem attól "jobb" a hűtése hogy max-q, hanem elsősorban amiatt hogy visszafogott a teljesítménye így kevesebb hőt termel. A hűtés lényegi része még mindig a laptop kialakításától függ, lehet pl. egy sima 1060-as noti jobb megoldású és hűvösebb marad mint egy max-q-s de véknyabb darab.
-
ChrissTa
tag
válasz
Chaser #140912 üzenetére
Köszi a választ.
Az i7 ezért lett belőve, mert a mostani laptopban is az van, meg a Blender és a Visual Studio szereti a sok magot és szálat. Asztali i5-öt is láttam már megfeküdni egy nagyobb solution fordításánál a cégnél.
Viszont azt nem gondoltam, hogy árban ekkora a különbség. Asztali esetén nem volt ekkora eltérés. Megnézem tesztekben mekkora a 7700HQ előny a 7300HQ-val szemben.Tudom, hogy a 1060 max-q teljesítményben visszalépés a simához képest (cserébe kevesebbet fogyaszt és jobb a hűtése). Ezért van képben az Acer Pradator, mert abban még a sima 1060 van. Ami talán VR esetén jobb lehet.
Ezért is érdekelne, hogy van-e valami olyan probléma az acerrel, ami miatt nem ajánlott. Vagy a dellnek van-e bármi nagy előnye, ami miatt megéri azt választani.
Benézek MM-ba és megtapizom őket, ha ki vannak rakva ezek a gépek.
Dellből a korábbi TN paneleset verziót láttam élőben, és az katasztrofálisan nézett ki. -
Dhampir
félisten
válasz
#32191744 #140909 üzenetére
Kétoldalt a szélénél óvatosan megfogtam és nem éreztem túl gyengének. Nyilván normális felhasználás esetén nem is hajlítgatja, mozdítja ki ily módon az ember és nem tanácsos egyébként sem. Tesztvideókon meg lehet nézni ahogyan megcibálják és abból is lehet következtetni a szilárdságára.
Avagy a fedlap felülről történő benyomhatóságára gondolsz inkább?
Sajnos ez utóbbit nem próbáltam ki. Például összevetésképpen a lentebbi kategóriában található, egy-két évvel ezelőtti HP Pavilion 15 szériák fedelénél jóval szilárdabb, mert azok nagyon gyengének tűnő, behorpadós, puha kivitelezésűek voltak. -
Frawly
veterán
válasz
PubliCat #140780 üzenetére
Igaz nem engem kérdeztél, de az a véleményem, hogy az egész kép kamu. Már ott gyanús lett, hogy AMD-V utasítást írt i3-nál, olyanról azért tudnánk. Így utánanézve a Penya 4415U is tudja az AES-NI-t, hardveres virtualizációt, hyper threadinget, quick syncet, emiatt ezeket hamis az i3 6006U előnyeinél felsorolni. A penyának van egy olyan előnye viszont, hogy a GPU újabb benne, még ha teljesítményben nem sokkal gyorsabb. Az viszont igaz, hogy kb. egy kategória a két proci, GPU fronton is, kb. azonos teljesítményszint.
-
Chaser
legenda
válasz
ChrissTa #140911 üzenetére
én kötnék némi kompromisszumot, az i5/1060 verzió nagyon jó ár, azt még kisebb buktával el is tudod adni, ha esetleg asztali fronton normalizálódnak a vga árak, de ha az nem történik meg, akkor is elég korrekt konfig, sztem nem ér 100k felárat egy i7 - ami jelen esetben ht-val több, és a max-q sem -
omen felejtsd el, lenovot meg a szerviz miatt
mindenféleképp el kell menni megnézni, kipróbálni, az is megesik több fajta kijelzővel szerelik a gépeket, nem ritka, specekben az nincs megadva, változtathatják a beszállítót, és mindenképp neten rendeld meg bármelyik mellett döntesz, ha személyesen veszed át akkor is, 14 napig meggondolhatod magad -
ChrissTa
tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok, és szeretném kikérni a véleményeteket.
Akár azonnal, amint megvan a megfelelő jelölt.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
400-500k HUF
(3) Felhasználás?
Netezés, filmnézés, játék. 3D modellezés (Sketchup, Blender), Programozás (Visual Studio, IntelliJ, Unity, UE4, AR/VR fejlesztés: Gear VR, ARCore, Vuforia, Hololens emulator / mixed reality simulator).
High (medium): AC: Origins, Withcer 3, Deux Ex: Mankind Divided és újabb játékok is. Esetleg egy kis belépő szintű VR (Rift beszerzése van tervben).
15.6 FullHD, matt IPS. A mostani dell-em kijelzője is IPS. Nem szeretnék visszafelé lépni.
Ha utazok viszem magammal, de út közben nagyon ritkán lenne használva. Arra ott a tablet
(7) Operációs rendszer?
Win 10, de ha nincs rajta alapból nem gond.
256 GB SSD + 1TB HDD. Optikai meghajtó nem lényeg.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
i7-es 4 magos proci, 16 GB RAM, nVidia 1060. HDMI 2.0. USB 3.1
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Új gépet szeretnékAz eredeti terv egy VR képes PC volt, de sajnos a VGA árak durván elszálltak, és még a horror árak ellenére is hiánycikk a 1080. Így a terv annyiban módosult, hogy előrébb hoztam az amúgy is esedékes laptop vásárlást, és kicsit erősebb konfigban gondolkodok, mint korábban. 1050 szint volt a korábbi cél. (És várom az újabb bányászláz elmúlását.)
A fórumot olvasgatva a Lenovo és az Asus GL széria kiesett.Jelenleg ez a kettő tűnik esélyesnek:
- Dell 7577 (7700HQ, 16GB, 1060 Max-Q): A hűtéséről jókat olvastam, de a kijelző fényereje siralmas eredményeket produkált a teszteken, és a billentyűzetét sem dicsérték túlzottan.
- Acer Predator Helios 300: Ehhez rögtön jönne +8GB RAM. A billentyűzetről jókat olvastam, a kijelzőről megoszlanak a vélemények, de a fényerőt mindenütt jobbnak írták, mint a dell-nél. A hűtésről is többségében pozitívak a vélemények, de talán a dell-től kicsit elmarad.Ami mindkét gépben zavar az a béna fejhallgató/mikrofon kombós csatlakozó. Mindkét modellnél írtak emiatt szívásokat, hogy a mikrofon nem megy rendesen. Ilyen árkategóriában ezen spórolni...
Melyik érné meg jobban?
Megéri a dell a felárat? (Mondjuk, ha a win árát levonom belőle, és az acerhez hozzáadom a plusz RAM árát, akkor nincs is sok különbség köztük). Mindkettőre 3 év gari van.
Olvastam, hogy az már az acer-nek is van itthon szervize. Van róla tapasztalat?
Várhatóak mostanában a 7700HQ szintjét hozó 8. gen intel vagy amd ryzen alapú gépek?Korábban még ezzel a géppel szemeztem, és még hajlandó is lettem volna kitolni kicsit a keretet, de hűtéséről és az akku idejéről elég rosszakat olvastam, ahhoz képest, hogy 1060 max-q-val van szerelve:
- HP Omen-15Előre is köszi a válaszokat.
-
Chaser
legenda
válasz
#32191744 #140905 üzenetére
1060/i5 kombó simán jobb, i7 pfffffffffff, azt mondod egy magos kraft kell, i7 ht-vel több, 7300hq alapórajele 2,5ghz, 1 magra 3,5ghz, 7700hq 2,8/3,8, ha mindkettő tudja stabilan nem nagy érvágás, 10% különbség 1 magon, ha nem elég az i5 i7 sem lesz az, fhd ips kijelzővel az 1060-as dell nagyon jó ajánlat
-
törölt tag
válasz
TheNewDawn #140907 üzenetére
Értem.
Sajnos nagyon más lehetőség nincs, szóval marad az i5, pedig i7 szerintem az említett játék miatt ha kicsivel is, de jobban teljesített volna, más felhasználási területen annyira nem érződhet meg szerintem.
(#140908) Mirr Murr
És a kijelzőről mit gondolsz? Azt mondják könnyen hajlik a Dellnél.. vagy azt nem tapiztad meg?
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Sokszor szóba kerül itt a Dell Inspiron 7577 és a Lenovo Legion Y520 is.
Ma megtapogattam mindkét gépet és érzetre is egyértelműen jobb anyagminőségű a 7577. A billentyűzete szilárd, nyomásra sem hajlik be úgy, mint az Y520.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
#32191744 #140905 üzenetére
Amilyen felhasználásra írtad, arra BŐVEN elég pedig az i5 is, sőt, még sok is, az i7 teljesen felesleges. Szóval maradnék a Dellnél, egy HDD vétele meg nehog ymár problémát jelentsen, 12-13 körül van az 1tb, 17-18 körül meg a 2 tb ára.
Illetve meg lehet próbálkozni a Lenovoval is, azért viszonylag kics az esélye, hogy megszívod vele, de persze nem lehetetlen, szóval neked kell döntened. -
Sziasztok!
Lassacskán új laptopot vennék, de egy kicsit el vagyok veszve a sokféle jelöléstől (főképp a 8. gen intel procik zavartak meg, nem tudom hogy a valós életben milyen a teljesítményük, mennyire veszik vissza az órajeleket teljes terhelésen stb ) és a kínálattól. Pontosan még nem sikerült döntenem mi felé orientálódnék, egyenlőre inkább tapasztalatotokat és tanácsaitokat szeretném kérni.
A vásárlás kb 3 hónap múlva lenne esedékes. Ami számomra fontos lenne:
- 15,6 Full HD matt kijelző (valami normálisabb fajta elfogadható betekintési szögekkel, színekkel)
- Erősebb gépház - Ezektől a papírvékony házaktól amik hajlanak nyeklenek rosszul vagyok. Jó lenne ha lenne rajta szerelőablak (HDD+RAM)
- Normális billentyűzet: ne 1 mm-es legyen, illetve a gépelés közben besüppedő billentyűzettől okádok. Ha világítós annak még jobban örülnék
- Ne legyen gamer kinézete: nekem nem jön be pl egy lenovo legion y sorozat, illetve a kiemelt wasd billentyűk
- Normális zsanérok amik kibírnak pár évet
- Alapjáraton otthon asztalon vagy ágyban fogom használni, időnként viszont munkahelyre is be kell majd cipelnem
- AC-s WiFi + Bluetooth 4+
- Akkumlátor: Minél tovább bírja annál jobb
- Hang: Ne csipogjon, ha meg kell nézni egy videós anyagot akkor ne egy torz valamit halljunk- Felhasználás módja: net, film, office (word+excel) ha esetleg az árba belefér egy elfogadható vga az jó de nem szükséglet pl.: mx150
- Márka: Eddig Lenovo-m volt szerettem de az újabbak nem jönnek be. Az ASUS termékeivel valahogy nem vagyunk jó barátságban de ha adott kategórián belül jók akkor nincs ellenvetésem. Amúgy mindegy, kevésbé népszerű márka is jöhet mint pl fujitsu stb stb
- Ár: Elsődlegesen nem szeretnék 200K fölé menni, de ha nagyon nagyon meg kell emelni a keretet akkor 250 de az már abszolút plafon (sorry de szerintem nem ér meg ennyit egy laptop)
- Állapot: Új
- Szervíz/Garancia: Jobb szeretem magam bevinni a szervízbe és elmondani mi a szitu. Nem tudom most melyik márkának jó a szervíze azt tudom, hogy lenovo TMX-es amiről viszont elég vegyesek a vélemények- Portok: VGA, teljes méretű HDMI, USB3 ezek mindenképp
- RAM: 4GB forrasztott elég, lesz mellépakolva +8GB DDR4 2400Mhz
- Storage: Van itthon egy 500 GB-os SATA SSD-m az menne bele, optikai nem kell
- Proci: na ez jó kérdés nem tudom... minimum 2 magos HT-s akár 4 magos hq-s is rendben Ha a Ryzen jó annak sem vagyok elleneAzt hiszem jó sokmindent írtam, sejtem, hogy több területen is kompromisszumot kell kötnöm.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok.
Újra itt, és kicsit változtattam a felhasználási módo(ko)n.
Ha kinézném a legjobb gépet, attól számítva kb. 1 hónap.
350.000 Jó magyar Forint
Programozás (kevés, még csak tanulás szinten!!) - ehhez jó lesz a gamer laptop billentyűzete is, nincsenek nagy igényeim ezzel szemben, maximum hardver.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
!!!Kevés játék!!! SeeMTA (GTA SA Multiplayer szerver, ide a processzor nagyon kell, ugyanis 1 magra írták a játékot anno, ebből adódóan olyan proci szükséges, ami egy magon nagyon tud hasítani) || Ezen kívül kevés Rainbow Six: Siege, GTA V, és nagyjából ennyi
IPS, 1920x1080
Hétvégén hordoznám, utazás közben semmi módon nem használnám
Windows 10 (nem muszáj, majd valahonnan szereznem kell egyet ha ezen múlik)
Ha megoldható, kellene HDD, és SSD is. (Ha ismét ezen múlik, akkor a későbbiekben tennék bele SSD-t.) 8 GB RAM elég. Fontos, hogy bővíthető legyen a későbbiekben
Jó megjelenést kínáljon, és ne legyen kályha (ez tőlem is függ, sőt..)
Új is jöhet, kevésbé használt is. ÁFA-s számla jó lenne cég miatt, nem tudom, hogy használt gépeknél ez hogyan működik.Eddig a Dell 7577-t ajánlottátok, ami meg is tetszett, de valahogy mégsem. Van 256 GB SSD, I5-7300HQ, GTX 1060, 8 GB RAM-mal felszerelt, ami a legjobb lenne árban, de mint írtam, szükségeltetik az egy magos teljesítmény (I5 vs I7) valamint ebbe nincs HDD sem, és 256 GB-os SSD-re nem tudom hogyan fogok ráférni, ezen kívül van EZ Linuxosan, 1050 TI
8 GB RAM, 1 TB HDD, 128 GB SSD.
Sajnálom az Y720-t, hogy Telemax-os garanciája van
Esetleg más laptop szóba jöhet?Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Energiaital topic
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Projektor topic
- Path of Exile (ARPG)
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Lenovo Thinkpad X1 Carbon G8 Üzleti Profi Könnyű Ultrabook 14" -75% i7-10610U 16/512 FHD Touch
- Dell Latitude 9420 Fémházas "Kis Gamer" Tartós Laptop 14" -80% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD+
- 2DB Lenovo Thinkpad T470 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" i5-7300U 8/256 FHD IPS FELÚJÍTÁSRA
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest