-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acsifun
aktív tag
Sziasztok egy fontos kerdesem lenne, laptop vasarlas elott allok, tudom sokan lehuzzaton a Lenovot de Y700amat most Y720 ra cserelnem. Az lenne a kerdesem hogy eMag-rol mar nagyon sok rosszat hallottam de ha “gyartoi garancia” van feltuntetve akkor tudom gond nelkul ervenyesiteni a garanciamat itthon Magyarorszagon? Nem rendelnek toluk semmikepp de ujracsomagoltan gyartoi garanciaval van par jo ajanlatuk.
Ha masik topic iranyitsatok at kerlek, nagyon koszonom!A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen.
-
Khelben
nagyúr
válasz TheNewDawn #139497 üzenetére
24 vs 37 fps. Egyrészt játszhatatlan, másrészt nem látom az 50%-nál jóval nagyobb különbséget.
-
TheNewDawn
addikt
válasz Khelben #139496 üzenetére
Szerintem átlagban van a kér kártya teljesitménye között 50%, nem 20 nyilván vannak olyan játékok, ahol kevesebb, de van ahol több, legalábbis olvastam teszteket és fps eredményeket és a benchmark és a game debate szerint is 50. Witcher 3 ban FHD ben és HIGH on pl pont jóval több a különbség, mint 50%.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz TheNewDawn #139494 üzenetére
Nem elírás, a 7577 IPS kijelzős. A 20%-ot átlagban értem. GTA5 high-on pl. megvan az 50%, ultrán meg már ugyanannyi fps-t tud a két kártya. Withcer3 mediumon 30%-kal tud többet az 1050. Far Cry Primal low-on szintén csak 30%. Xcom2-ben csak 20%. Tomb Raider 35%. Ez sehogy sem ad ki 50-es átlagot, max akkor, ha beleveszed a játszhatatlan fps-eket is, mert ott jelentős eltérések vannak. De szerintem teljesen mindegy, hogy egy játékot 10 vagy 15 fps-sel nem tudsz játszani.
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz hallador #139297 üzenetére
Alapvetően írsz igazságokat, de aztán eltúlzó következtetéseket vonsz le belőle. Nyugaton is épp úgy játszani is akarnak a laptopokon, meg amiket leírsz, nem magyar sajátosság, pl. itt az angoloknál is jelen van. Továbbá szerintem is meg kell különböztetni a laptopon játszáson belül a koca gamer szintet (néha pár órára natív felbontáson tol egy kis game-et 30-60 fps-sel), vagy egész nap véres szemmel tolja a játékokat esport jelleggel, meg klánokban FreeSynces 4K monitoron, és kell neki ultra/hight beállításokon a sokszáz fps, meg a 0-ás ping. A kettő között azért óriási különbségek vannak, és az előbbi azért bele kell férjen egy laptopnál, pláne, ha gamernek van hirdetve a gyártónál is. Utóbbira viszont a 2 millás gamer laptopot sem ajánlom, arra asztali gépet kell venni.
Írta itt valaki, hogy nyugaton 2-3 év gari van. A nagy lófütyköst. Itt Angliában a legtöbb mindenre max. egyetlen nyomorult évet adnak, nagyon ritka, ha a gyártónak van rá több garija, és a bolt továbbadja, de ez legtöbbször nem történik meg, szóval 1 év gari lesz rá, hacsak te vásárlóként a gyártónál azonnal be nem regeled, vagy nem veszel hozzá valami kiterjesztett bolti garanciát vagy biztosítást, de ilyeneket sok helyen eleve nem is kínálnak. A különbség itt annyi, hogy az angol nem várja el egy műszaki cikktől vagy laptoptól, hogy 100 év gari legyen rá, meg 200 évig menjen, hanem ha gariidőn túl tönkremegy, akkor vesz másikat, és kész. Így általában nem költenek kiterjesztett jótállásra meg biztosításra. Nem azt mondom, hogy az angol örül, ha épp gariidő lejárta után 1 nappal valami beszarik, és vennie kell másikat, mert azért drágább gépnél szívják a fogukat, de mégse csinálnak belőle akkora kérdést, mint egy magyar. Ez tisztán a jövedelemszinttel van összefüggésben.
Tényleg nem azért, hogy a magyarságot védjem, de mikor ekézzük őket, akkor nézni kell a teljes összképet. A magyar sajátosság inkább annyi, hogy jövedelemszint alacsonyabb, meg nem cserélnek le az emberek olyan hamar gépet, plusz emiatt bizalmatlanok a termékekkel szemben, és a minél hosszabb jótállásra mennek rá. Valahol teljesen érthető.
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz Khelben #139493 üzenetére
Az 1050 és a 960m között sokkal több a különbség 20% nál, majdnem 50% szóval de, szerintem nagyon előre lehet lépni vele, de ez persze megitélés kérdése, én is max csak 1050 ti re cserélném le ahol már 70% a különbség, de van akinek az 50 is sokat számit.
Gondolom a 7577 csak elírás a 7567 helyett .[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz zso73 #139486 üzenetére
(#139486) zso73 : van árazós topic.
(#139485) daara : 180-ért csak az Acer Aspire A515 ad IPS kijelzőt. Nyilván az a Probookhoz képest minőségben visszalépés lesz.
(#139489) arni1 : HP Probook 450 G5
(#139492) hramon94 : nem biztos, hogy 300-ért jobb gépet kapsz a 7559-nél. Egy Dell 7577-tel előre tudsz lépni grafikus teljesítményben 20%-ot kb. (960M -> 1050).
(#139487) G0mb1 : az X.es Asusok jelenleg a notebook gyártás legalja. Irodai munkára tökéletesen alkalmatlanok. HP 250-et vagy Dell Vostro 3568-at keress.
[ Szerkesztve ]
-
hramon94
tag
Sziasztok gépet szeretnénk vásárolni. Egy Dell 7559-et cserélnék le. A kívánság listát leírtam. Köszönöm előre is!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 2-3 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? 280-300k
(3) Felhasználás? játék, programozás, fotószerkesztés (minimálisan)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? AC,FIFA18,CODWWII Full HD felbontáson
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15.6", FullHD matt
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? lesz hordozva hetente 2x-3x
(7) Operációs rendszer? Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 1TB HDD, M.2 SSD foglalat legyen, Optikai meghajtó nem kell, 8GB RAM minimum.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? HDMI
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? csak új[ Szerkesztve ]
-
arni1
aktív tag
Sziasztok!
Laptop vásárlásról lenne szó:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
300 körül
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Iroda, film, zene, böngészés, de ezeket villámgyorsan.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6+, full hd+, matt
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
keveset lenne
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
semmi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
ssd+hdd lenne a legjobb, minimum 1 tb hdd-vel
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
-
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
új, dell/asus(ismerősöm ezekben a márkákban gondolkozik,de különösen jó ajánlat esetén más márka is szóba jöhet)Illetve kinézetre se legyen az a béna, ha meg kellene jelenni vele.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
doriri
csendes tag
MSI GP62MVR vagy ASUS ROG Strix GL502VM?
VR-ready notebookot keresek, amit grafikai munkákra, videoeditálásra, 3D modellezéshez használnék. A teljesítmény mellett fontos a kijelző felbontása és hogy jók legyenek a színek, illetve hogy a hűtése megfelelő legyen.
-
G0mb1
csendes újonc
Egy jó barátom ajánlotta az [Asus Vivobook 14] gépet. Mi a vélemény róla? Hordozható és gyors gépet keresek irodai melóra (könnyű, semmi videó vágás, képszerkesztés), illetve lehetőleg bírjon ki legalább 6-8 óra strapát az akkuja.
[ Szerkesztve ]
-
zso73
veterán
Dell inspiron 15 3542 Mennyit érhet ? Nem mindig kapcsol be. Ez vajon tipus hiba,vagy egyedi eset ?
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
-
-
Khelben
nagyúr
válasz Wa2x_ #139477 üzenetére
Volt nálam A515, 8250U-val és MX150-nel. A hűtés épp, hogy elég volt ehhez. Szerintem egy nem U-s 4 magos CPU és egy erősebb vga megfőzi. És 99% hogy a 17-esben is ugyanaz a hűtés van. De utána kell nézni, biztos van teszt a neten.
(#139480) albinolynx : ezt a hardvert elbírja a hűtés. A HP-nak jobb a billentyűzete és 3 év garancia van rá, de műanyag a borítása. A kijelzője meg a TN panelek között is az egyik leggyengébb, konkrétan hányinger.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Tikakukac #139472 üzenetére
Habár nem nekem szólt, de számomra ez értékes infó volt, köszönöm!
(#139474) Khelben
Anno megvettem egyet HD panellel, mert jóval olcsóbb volt a gép a megszokottnál. A lényegre megfelelt, amúgy sem erős multimédiára kellett. Viszont ezek az átlagos HP kijelzők, még a fullHD is (például a 450 G4-ben)...
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz TheNewDawn #139476 üzenetére
Ezért vonom ki magam leginkább a gémer dolgokból. A legerősebb hitű emberek és legdurvábban szórt eredmények itt vannak. Az, hogy az általam kreált metódusban mit ér el, az max magamnak jelent eredményt. Ha valakinek pont az a 2 játék megy jól, ami nálam rosszul, kenhetem. Minden mást szerencsére elég szépen tudok monitorozni, elég széles az irodista programcsomagom.
Wa2x_: Ácser topik. Nagyon csillogó szemű emberekkel óvatosan, minap ducktape-es notit dugtak az orrom elé, hogy ez a világ legjobb gépe, de lehet zsanérral mégis jobb lenne. Voltak nagy levegők kifelé és befelé is.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Wa2x_
veterán
Van olyan kolléga, akiről tudjátok, hogy konstans használja az Acer Aspire 7 A715 valamelyik változatát vagy egyáltalán Acer gépet?
Írtátok, hogy melegedik, kvázi nem túl jó a hűtése. Ezért olvasgattam teszteket meg fórumokat, de nem írta senki, hogy nagy baj lenne hosszabb játék esetén sem. Az ajánlott Dell 7567 minden esetben rávert 3-5°C fokot, de az igazából elenyésző.
i5 7300HQ + GTX 1050 konfiggal kacérkodom.
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
TheNewDawn
addikt
válasz Tikakukac #139472 üzenetére
Szerintem amúgy ha 2015 végétől 2017 végéig megjelent játékoknál fontos az 1050 és az 1050 ti között különbség. Egy BF vagy AC Origins esetében pl nagyon nem mindegy, hogy az ember mondjuk highon ( nyilván pár nem fontos beállitást lejjebb véve) pl 50 es vagy 35-40 es fps t tud előhozni, de mondjuk a régebbi játékoknál ( GTA , Witcher stb) meg szinte semmit se nyer az ember a TI vel.
Ami meg az újabbakat ( 2018 ban megjelenő) illeti, ott is szinte teljesen mindegy, mert a legtöbb AAA játékhoz már 1060 fog kelleni minimum szerintem.
Mondjuk 1-2 játéknál lehet talán még különbség, ami 1050 ti vel éppenhogy de elmegy mondjuk low mediumon, 1050 el meg sehogy, de ugye ez még a jövő zenéje hogy melyik játéknál és pontosan mi lesz.És amúgy igen, én vagyok az egyik azok közül aki azért vett Y520 at az ajánlott Dellel szemben, mert az 1050 ti ereje, ( ehhez képest zömmel 2015 ös progikkal játszom eddig ) a kijelző ( meg az olcsóság) fontosabb volt mint másik szempontok.
-
-
Tikakukac
titán
válasz arcsi84 #139462 üzenetére
Te tudod, ha a te játékaid összesített és súlyozott átlagában a Ti ennyivel erősebb akkor olyat kell nézni. Böcsületes mennyiségű excel kell hozzá az is igaz
Amúgy passz, ha most be merném dobni, hogy írt egyik barátom, hogy néha de csak néha lekapcsolásig fő az Y520, máskor meg semmi baja, akkor megint kezdődne a topik, így gémer gépből ha lehet kimaradok, vannak nagyban nyúzók, esetleg ők tudnak mondani valami bővebb okosságot
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz alratar #139469 üzenetére
Ha van egy csont megfelelő kódod ami ott is van, grátisz olcsóbb, no para. Azzal van a gond amikor nincsen meg pont ugyanaz a gép és kezdődik az aknavadászat, hogy mégis milyen is lesz az ami eltér. Mert notis boltban fejből vágják vagy max 1 telefon. A madarasnál arra befizetek.
-
alratar
addikt
Sziasztok,
Anyámnak elromlott a laptopja, így vennénk egy újat neki.Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Még ebben az évben.
A gépre szánt összeg forintban?
Nos, olyan 125-ig.
Felhasználás?
Főleg munkára kell.
Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
matt, min. 720p, a típus mindegy
Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Főleg asztalnál lenne használva.
Operációs rendszer?
mindegy
Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Nos, ez is mindegy, de ha HDD minimum fél terra legyen, ha SSD akkor bővíthető HDD-vel
(B)Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?(/B)
ÚjAz itt lévőket nézegettem.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
Khelben
nagyúr
válasz albinolynx #139460 üzenetére
150k a legolcsóbb ips-es gép, ami nem fog atomjaira esni fél év után.
-
Dhampir
félisten
válasz TheNewDawn #139464 üzenetére
Sebaj elfér, mindenesetre tudtom szerint egyenlőre olcsóbb egy FreeSynces külső moncsi hozzá, mint az Nvidia GSync-hez borsosabb áron kiszabott különadóját hordozó monitor.
-
Dhampir
félisten
válasz TheNewDawn #139461 üzenetére
Mindegyik melegszik, csak akkor nem, ha nincs bekapcsolva, de arra van a hűtés kitalálva.
-
arcsi84
aktív tag
-
albinolynx
őstag
Hello!
Ajanljatok gepeket legyetek szivesek!
Napjainkban.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max. 125e bruttó(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
internet, fb, irodai programok, film külső tv-re kötve(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
IPS, FHD, ha lehet matt(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
asztali, telepített használat(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
nem szükséges, windows 10 adott(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
min. 4GB RAM, de jó lenne 8GB
HDD min. 500GB
méret > 15"(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI, 3 usb port(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
új gép, számlával, ha lehet ajánlott boltból (pl. laptopszalon)
(Hasznalt uzleti szamlaval sajnos nem jatszik.)Magamtol ezeket talaltam, de egyikrol sem tudok semmit:
HP 250 G5 W4M91EA#AKC
HP 250 G6 1WY51EA#AKC
Lenovo IdeaPad V310-15ISK 80SY03QMHVIngyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
Dhampir
félisten
válasz TheNewDawn #139457 üzenetére
Ami neked is van, az Y520 az RX 560 VGA változatban 235.000 Ft körül kapható. Régebbi játékokhoz az is jó lehet, egyedül Linux alatt szívás, hogy egy ideje már kivették a Radeon grafikus konfiguráló felületét. :-(
Az Nvidiáé legalább megmaradt, bár nem annyira jó, de a semminél többet nyújt.[ Szerkesztve ]
-
FuRiONight
őstag
Hali!
Lehet tudni mi a különbség ez:
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/acer-aspire-5-a515-51g-5934-nx-gtceu-001-laptop_30749-adatlapÉs ez között:
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-5-a515-51g-56hd-szurke-matt-kijelzo-mar-2-ev-garanciaval-nxgtdeu001/8259/Mert a cikkszàm vége biztosan különböző!
Előre is köszönöm!
-
TheNewDawn
addikt
válasz Tikakukac #139456 üzenetére
Ezt csak hatalmas +1 ezni tudom, ott van pl az RX 470 esete az 1050 ti vel, papíron kb 20% a különbség az RX 470 javára, vagyis kb hasonló , mint ami az 1050 ti és a sima 1050 között van...
De ez egyes játékokon belül simán lehet akár 50% is, vagyis kb akkora mint az 1060 meg 1050 ti között, meg akár 25-30 fps is, mig van olyan is, ahol egyenesen beelőzi pár % al az 1050 ti az rx 470 et.... -
Tikakukac
titán
válasz TheNewDawn #139455 üzenetére
Ez így is igaz. Éppen ezért nem árt tisztázni magában mindenkinek mit is játszik ha már nagyon notin kell. Extra szívás, ha valaki olyan, mint én és évi 3 játék a plafon, aztán notin nem lesz cserebere AMD-re és vissza, mert éppen a stúdió arra tolta meg jobban a fejlesztést szponzi fejében Míg asztalin ez ügyesen megvan 0 forintból, más vehet komplett gépet.
-
Tikakukac
titán
Mondjuk ez csak guglis mutatvány lenne, de amúgy a Acer Aspire A515-51G-33Q0 kódú gép, ami bruttó 147k-ról indul jelenleg. De lehet van olcsóbb, nekem ekkora adatbázisból ezt sikerült leszűrni.
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Melyik a legolcsóbb FHD IPS kijelzős i3-as procis gép jelenleg?
-
PubliCat
tag
A max amugyis 1366*768, szóval annyira nem marad el tőle a 720p, meg mediumon, nem minimálon de majd nézegetem, mikor mennyit mutat, aztán jól az orrod alá dörgölöm a konklúziót a fórmunon
xDD
"Bátorkodjunk a következőket megfelelően használni: , . ; ? ! - "
-
Tikakukac
titán
válasz smallmer #139401 üzenetére
Hát finoman szólva nekem ez a dec.-jan. behavazott, szóval bocs a késésekért, de több kontinensen vannak rokonok és egyetem végsztori van, nem sok idő van a nagyon durván guglis írásokra.
Hát ez egy elég érdekes lista. Valami alapján szűkíts, mert ott van két lati is egymás után, amiből 1 instant kiesik amint konfigra nézel rá, 70-es kifut, 80-as új, ott markáns árdiffinek kell lennie. Nekem a dupla meghajtó miatt pölö a HP lenne és abból is a 840, mert nem kell nagy vas. Mostani is azért lett. De ha kell, akkor nyilván menj rá a nagy procikra. Ez ilyen, ezt a listát max 2-re le tudod húzni magadtól is
-
PubliCat
tag
válasz Kacsapecseny #139442 üzenetére
Amikor én kerestem gépet, hasonló cipőben jártam mint te.
Az én konfigom egy Dell 3542 (i74510U, 840M, 8gb ram), és a benchmarkok alapján nemsokkal marad el a 940mxtől. Igaz, használtam vettem, de üzletből. A játékok, amiket játszom ( AC szériá, CS-k, meg szépen lasssan majd jönnek az újabbak is, GTA 5 p), stabilak, a gépet nem melegítok különösebben.
Érdemes szétnézned a használt laposok között is, szerintem ott is lehet jót kifogni (Nekem pl bejött)"Bátorkodjunk a következőket megfelelően használni: , . ; ? ! - "
-
Khelben
nagyúr
válasz Kacsapecseny #139442 üzenetére
Műanyag vacak, 1366x768-as TN kijelzővel. Ellenségemnek se ajánlanám.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz Kacsapecseny #139440 üzenetére
185k alatt nem vennék játszós gépet. 150-ért sokkal gyengébbet kapsz csak.
[ Szerkesztve ]
-
arcsi84
aktív tag
válasz Khelben #139424 üzenetére
1-2 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)250-300k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)Film + net + játék (asztali gépem nincs és egyelőre nem is szeretnék)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?Legújabbtól a pár éves játékokig minden lenne. Felbontás 1080p medium/high részletesség. (de nem okoz gondot a 900p vagy 720p sem.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?IPS 15,6"
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?Utazás közben nem használom. Vegyesen van a gép otthon az asztalon, az ágyban, illetve utazáskor mindig viszem magammal.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)Van gyári Win 10-em, szóval operációs rendszerre nincs szükségem.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?1TB HDD elég lesz, van egy m2.sata 256 GB-os SSD-m az kerülne a gépbe.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)HDMI mindenképpen legyen.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)Mindegy, lehet használt is ha jó állapotú és garanciális.
Acer és Lenovo gépeket nézegettem. Szeretném ha a hűtés megfelelő lenne és nem égetne a burkolat.
De lehet az előbb említett gyártókkal rossz felé indulnék.Előre is köszönöm a segítséget.
-
FuRiONight
őstag
válasz FuRiONight #139430 üzenetére
430-bol ezt talàltam: HP ProBook 430 G5 2SY16EA#AKC - ez hdd helyett ssd-vel van
HP ProBook 450 G5 2RS20EA#AKC - ilyen kellene full hd kijelzővel (ha van) - minden más valtozatlan
-
FuRiONight
őstag
Hali!
Az összefoglaló elolvasàsa utàn a HP Probook lett a kivàlasztott, ebből is a 430 (13") és a 450 (15.6"). De ha van màs hasonló gép is ilyen specifikàciókkal és megosztanàtok, megköszönném.
Mindkettőből ugyanazt keresem:
-Processzor típus: Intel® Core™ i5 8250U
-Memória: 4GB
-HDD: 500GB
-Videokártya: UHD Graphics 620 (integràlt)
- Felbontás: 1920 x 1080 (Full HD LED / matt)
-Operációs rendszer: DOSElőre is köszönöm!
-
Vale_46
csendes tag
Sziasztok!
Normál felhasználásra, munka, illetve néha játék (Wot, AC...stb), vállalható kategória egy GTX 970-es kártyával szerelt noti, vagy inkább GTX1060 jobb lehet hosszabb távon?
-
Khelben
nagyúr
-
Coporno
aktív tag
Sziasztok! Az alábbi igényekre mely noti(ka)t ajánlanátok leginkább?
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Néhány héten belül.
2) A gépre szánt összeg forintban? Kb. 300.000 Ft-ig.
3) Felhasználás? Irodai programok, filmek és videók lejátszása, és az internet gyors legyen rajta.
4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem igazán, de ha elfut rajta egy-két retró dolog, annak örülök.
5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Minél kisebb és könnyebb laptop lenne a cél, ami belefér egy hátizsákba; talán a 13" lenne az arany középút. A jó betekintési szögek előnyt jelentenek, de nem elsődlegesek.
6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Napi szinten viszem magammal, utazás közben nem lesz használva.
7) Operációs rendszer? Windows-osat szeretnék.
8) Tárhely mérete és típusa, memória mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Legalább 8 GB RAM és nem kell optikai meghajtó.
9) Egyéb kívánság, speciális igények? Semmi.
10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Elsősorban új gépet szeretnék, de esetleg használt is szóba jöhet. -
arcsi84
aktív tag
Sziasztok,
Lenovo y520 vagy Acer aspire 7 vagy Acer vx15?
Melyik a legajanlottabb ezek közül?
Előre is köszönöm
-
Jakuu
őstag
-
Vitaqo
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy laptop problémám. Van egy Samsung Np300E5a típusú laptopom, és sehogy se tudok belépni a biosba. Amikor újraindul, és feljön a lehetőség, megnyomom az F2-t, kiírja, hogy Please Wait, majd betölt az oprendszer. Se Win10 se Win7 esetén nem tudok belépni. Próbáltam F10-el, Delete-vel FN+F2, Fn+F10 de semmi. Cmos akksit kivettem 1 órára, de ugyanaz. Már több tippem nincs. Tudna valaki segíteni? Phoenix Biosos a gép.
-
TheNewDawn
addikt
válasz Dronte #139410 üzenetére
Mit értesz casual gaming alatt ? Minden attól függ, milyen játékok futtatása a cél. Ennek ismeretében lehetne megmondani, hogy vedd meg ebből az Acerből az alapváltozatot 180 ért ( bővíteni később is tudod ) vagy komolyabb teljesitményre van szükséged, és akkor bőviteni kell a keretet olyan 270 re.
-
Sutee89
aktív tag
Nem tudom, szóba jöhet-e, de esetleg vess egy pillantást az A515-41G-F30X variánsra. Egy kicsit gyengébb a proci és a VGA (AMD FX9800P+RX540), de 8Gb Ram és 120-as SSD-vel is belefér 200 ezerbe (radium). Casual gamingre szerintem ok, főleg ha hajlandó vagy lejjebb venni a felbontást. Vagy valoban veszel külön egy SSD-t
-
Khelben
nagyúr
Ha játék is szóba kerül, akkor nem tudok ennél jobbat mondani. A következő lépcső már 280-300k körül van. Miért nem kéred ssd nélkül és teszel bele utólag otthon? Akkor valószínűleg olcsóbban jönnél ki.
(#139411) Kacsapecseny: 100-ért nem lesz WoT-ra alkalmas gép, maximum valami öreg konzumer, amire már nincs garancia és bármelyik nap meghalhat úgy, hogy nem éri majd meg javítani.
[ Szerkesztve ]
-
Kacsapecseny
csendes tag
Sziasztok
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2hónapon belül(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
100000(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Gyereknek lesz, kezdőprogramozás, WoT(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Wot, játszhatóan(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Min. Hd , ha lehet ips( a remény hal meg utoljára )(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Sokat lesz hordozva a gép(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows, de nem lényeges(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Ha lehet ssd, de ha nincs, majd utólag rakok bele
Ram 4-8gb(csodákat nem várok )(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Hdmi előnyben
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
HasználtElőre is köszi
Isten bizony, ateista vagyok!
-
Dronte
aktív tag
Addig konfigurálgattam a kinézett Acer Aspire A515-ömet, hogy a végösszeg 230k-ra jött ki.
(8gb rammal, 128as ssdvel + 1TB HDDvel, MX150 és i5 8250U-val)Ez egy kicsit magasabb lett, mint amit eredetileg gondoltam, így kicsit elbizonytalanodtam. A 250k alatti kategóriában van még valami ajánlott gép amire érdemes ránéznem? Cél casual gaming + filmezés utazás során. Mindenképp ma holnap kéne vennem valamit sajnos.
-
Aconcagua
csendes tag
Sziasztok!
Egy Dell 7567 vásárlása előtt állok. Érdemesebb 256 SSD-vel megvenni, vagy inkább az 1 TB-os SSHD-val?
Az ár mindkét esetben ugyanannyi. (Én úgy gondolnám, ha már azonos az ár, akkor inkább az SSD-set érdemes megvennem, mert utólag olcsóbban tudom bővíteni sima HDD-vel.)Előre is köszi a segítséget!
-
Tikakukac
titán
válasz #72487936 #139404 üzenetére
Nyugaton elég gyakran 1 évvel mennek ki a notik és extrával vehető meg a plusz, de rendes gyári kiterjesztés. Angoloknál az üzleti Dellek is repkednek 1 évvel. Az már az itthoni képviselet extrája, hogy ők ős idők óta úgy kérik le őket, hogy adják 3-al, esetleg 5-el.
-
stratova
veterán
8250U viselkedése NBC-nél Inspiron/Vostro 7370-nél jött elő (bár így is 7600U-7660U közé esik vissza CB R15-ben).
-
stratova
veterán
válasz Khelben #139398 üzenetére
Nyilván nem várható el tényleges 45 W-os 4/8-as teljesítmény egy 15(25) W-os 8250U-tól, konstans több szálas terhelés alatt, de az összteljesítmény így sem rossz i5-7300HQ környéki teljesítménnyel. Tény hogy periodikus.
i5-8250U i5-8250U i5-7200U i5-7300HQ i7-7500U
Cinebench R15 CPU 486 cb 527 cb ~326 cb ~512 cb ~338 cbEbben mondjuk most Ryzen 2500U, 2700U sem rossz, csak nekik is inkább 25 W a kényelmes.
Szvsz az ULV 4/8-cal addig nincs baj, amíg nem szorítja ki a kulcskategóriákból a klasszikus 4/4, 4/8 modelleket, hanem a korábbi 2/4-et bővíti felfelé.E5470/E5570, Probook 640/650 G2 (6440HQ)
E5480/E5580, ProBook 640/650 G3 (7440HQ)Egy XPS 15 / E5520 kaliberű gépbe szvsz egyszerűen sok egy 7700HQ. Ilyen szintre jöhetnének 35 W-os 4/4, 4/8-ak (Ryzen 3 2200G, Ryzen 5 2400G, Intel ?).
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Az ünnepeket végig keresgettem. Ezeket a gépeket néztem végül:
Acer TravelMate TMP648-G2
Dell Latitude 5480
Dell Latitude E5470
HP EliteBook 840 G4
ASUS ASUSPRO
HP ZBook 14 G2nagyjából hardverben ugyanolyan. Ezek közül ha sorrendet kellene állítani akkor mi lenne? Asuspro laptopok milyenek? nem volt róla még szó. Zbooknál nem kevés az 1600*900-as felbontás?
a digiprime illetve a radium nem ajánlott boltok ugye?
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- ACER Aspire E15 HDD nélkül
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Eredeti Dell Laptop Töltők 130-180 Watt !
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest