Aktív témák
-
Adam333
tag
válasz B-L-A-C-K #44199 üzenetére
Igen, de én arra gondoltam, hogyha azonos árba van, akkor megéri a jobbat venni (Még ha jelenleg nem is használnám ki). Lehet hogy jövőre egyetemen videóvágás miatt kelleni fog.
Egyébként ez a melegedés tényleg nem akkora probléma? Ezt akkor konkrétan az Asus K szériákra értettétek. Mondjuk egy Lenovoban gond nélkül menne az i7, és nem rövidítené az élettartamot, igaz?Ezeket csak azért kérdezem, mert szeretnék képbe lenni, hogy ha ismerős engem kérdez, akkor tudjak tanácsot adni neki.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Adam333 #44196 üzenetére
Azért mert megveszik, tudod hány ember van olyan mint te hogy meglátja az i7-est és ú ez nagyon király ez kell nekem és megveszi utána járás nélkül? Elárulom neked rengeteg.
Amúgy nem azt mondom szarabb, mert tény hogy jobb és gyorsabb programoknál, de egy átlag felhasználó soha a büdös életben nem használja ki, és felesleges pénzkidobás. Azt viszont hogy tönkre teszi a vga-t azt nem én mondhattam, és hülyeségnek is tartom, az tény hogy melegebb, de azért ilyenektől szerintem nem kell tartani... A lényeg a lényeg amire neked kell felesleges. Ha idejön XY Jakab hogy videó vágás szerkesztés, tömörítés, stb.. stb kell neki gép neki ajánlanám, de neked minek?
-
Adam333
tag
válasz B-L-A-C-K #44195 üzenetére
Értelek mesterúr, csak azért belinkeltem. Egyébként azt áruld el, hogy minek raknak bele méregdrága i7-es procikat olyan gépekbe, aminek a VGA-jat egy i3-as is simán "kihajtja"?
Ráadásul állításotok szerint ezzel még tönkre is teszi, a melegedés miatt.Bill. kiosztás miatt nem aggódok, sose volt még notim, tehát egy teljesen új leosztást kell megszoknom mindenképp. Haverom macbookja volt nálam, hát ott erősen bosszantott a billentyűzet.
[ Szerkesztve ]
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Adam333 #44190 üzenetére
Az csak a "K" széria vonatkozik, az "N" széria az nem rossz. N55SF jó választás lehet, viszont érdemes megnézni élőben a billentyűzetét, a felosztása nem a legjobb érdekes helyen van néhány gomb, de szokás kérdése...Ettől függetlenül tudásban megegyezik a Y570-el...
HP Pavilion dv6-6b08eh szintén jó választás lehet, A8-as proci nem lebecsülendő, sőt nagyon jól tuningolható, és hidd el neked bőven elég lenne. A gép maga fém házas, 1 terrás vinyó 8 Gb ram, GT555M-el tudásban hasonló vga 190 ezerét nem rossz választás. (Rokonomnak ilyet rendeltem hétfőn a laptopszalonból)
Azt hogy melyiket válaszd ezek körül azt neked kell eldöntened, szerintem egyikkel sem fogsz mellé nyúlni...
[ Szerkesztve ]
-
Adam333
tag
Jajj skacok, meggyőztetek. Letettem az i7-emről. Remélem nem bánom meg
Szóval egész délutáni olvasgatás, elemzés után arra jutottam, hogy tényleg felesleges az i7.
A következők közül kéne döntenem:
1. A sokatok által ajánlott HP Pavilion dv6-6b08eh 190 k-ért. Ettől félek a legjobban, sajnos akárhogy nézem, az a proci nagyon gyengének tűnik.(Még nem sikerült teljesen kiírtanom magamból a teljesítményvágyat.
2. A fórum legnagyobb népszerűségnek örvendő notija: Lenovo IdeaPad Y570A
Itt már jobb a CPU, de nem annyival, hogy kiadjak +20k-t szerintem.3.http://www.tv-planet.eu/spd/825848/Asus_Notebook_N55SFSX384
Ezt is írta valaki, de akkor itt mégegyszer megerősítést kérnék. Szóval prociban (i5 2430) erősebb a fentebbieknél és a VGA azonos. Valamint ez is csak 190k. Ellen szól, hogy Asus és ahogy látom itt a fórumon sokan melegedésre panaszkodtok. Vagy ez csak a k szériás asusokra volt igaz?Melyiket válasszam, a fenti szempontok figyelembe vételéve?
Akkor a 17 colos noti ötletét el is dobhatom akár ebben az árkategóriában?Előre is köszönöm a segítségeteket.
[ Szerkesztve ]
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz runner 125 #44186 üzenetére
Én ezt tanácsoltam neki priviben...:
"Én egy pár hónapos Y570-est keresgélnék 160-170 körül, ha új kell akkor HP, ha meg nem érdekel a pénz és új kell akkor Y570...
A lényeg a lényeg akár mit veszel nem fogsz mellé nyúlni..."
Csak azért írom be ide is, hátha valakinek segít a döntésben...
-
Grent
csendes tag
válasz kevepapa #44140 üzenetére
Ugyen ebben a dilemmában vagyok amiben te is. Fórumozgattam rengeteget utána hogy melyiket érné meg, ha a tárcád engedi akkor a Lenovot vedd, ha meg nem akkor Tökéletes a HP-is, teljesítménybe ugyanazon a szinten vannak, annyival nem ér többet a Lenovo hogy azt vedd meg.
-
-
-
Acsifun
aktív tag
Sziasztok , videokártya alapján szeretnék laptopot választani és néztem a DV6 ot valamint különbözö márkákat is, az lenne a kérdésem, hogy melyik vga erősebb vagy éri meg jobban? AMD Radeon™ HD 6755G2 Dual Graphics 1GB DDR5....vagy....egy NVIDIA® GeForce® GT 610M 2GB DDR3..esetleg... AMD Radeon™ HD 7470M 1GB DDR3 ?
A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen.
-
Borote
addikt
válasz Bdanyy #44170 üzenetére
Ennyiért csak a játékra alapszinten alkalmas gépeket fogja megkapni, például:
Samsung NP300 GT520MX-el
Toshiba L750D HD6520G vagy HD6540G2-velAmi játékra kifejezetten alkalmas, az ott kezdődik, hogy Lenovo Z575, 160k-ért az Edigital-ban, jelentősen nagyobb teljesítménnyel: HD6520G+HD6650M=HD6720G2
(#44173) greg83: nincs hozzá Power Manager alkalmazás, ahol beállíthatod, hogy 45 és 50% között tartsa az akkumulátor töltöttségét, mint az Y570-ben? Úgy nyugodtan benne hagyhatod, ha nem kerül bele extra töltési ciklus, nem fog olyan gyorsan romlani az állapota
-
runner 125
nagyúr
-
ZweiTiger
tag
válasz Roachy #44171 üzenetére
Samsung SERIES 3?
Jónak néz ki.. nekem tetszik a kinézete is , nem is rossz a ház se. Tudod prohardveren ez a reklámcsík lóg mindenhol.. ez a sok színes samsung laptop ... Azok közül válogass... jó tudnék jobbat is , de HA nőnek kell akkor ez megfelel.
Ilyesmi ?
http://ipon.hu/?product_id=187250[ Szerkesztve ]
5GB SSD Webtárhely / CloudLinux / Directadmin / 10000/év bruttó http://spaceweb.hu/ - MINDEN KORLÁTLAN! -
-
greg83
csendes tag
Sziasztok!
Sok tanakodás után egy Lenovo z575Am boldog tulajdonosa lettem . Még csak 1 napja haználom, de 1-2 kérdés felmerült bennem.. (Bár kicsit off topic)
Ha alapvetően hálózatról használom a laptopot, bent szabad/kell tartani az akkut? Vagy kárt tehet benne?
Érdemes lehet vmiféle helyreállító lemezt csinálni, vagy ha beüt a krach, újra tudom a windowst is telepíteni a külön partícióról? -
Roachy
senior tag
Üdv!
Erre esetleg valami válasz?
Nem konkrét típust szeretnék, hanem első körben mi az amit mindenképpen érdemes elkerülni ebben az árkategóriában. Írtátok több helyen az Asus K szériát. De a többiről nem nagyon találtam lényegi információt. Én amúgy Dell, Lenovo, Toshiba, Samsung vonalon gondolkodok. Jól teszem e? Vagy ezek között is akad e gyengébb széria, ami nem ajánlott?
Illetve más márka ami viszont érdemes?
Tényleg csak az érdekelne hogy mit ne. Aztán ezek után ha már vannak konkrét kinézett típusok, ami között nem tudnék dönteni jövök vissza. -
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Haveromnak kéne noti 125k-ért, lehetőleg minél erősebb, szeretne játszani. Szerintem használtan is kompromisszumos megoldást lehet csak találni ennyiért, de szerintetek milyen gépet lenne érdemes ajánlani? Ha van valami nagyon best buy akkor lehet kicsit drágább is belefér, de 40-50-et nem hiszem hogy rádobna.
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
darvak
senior tag
Hello!
Fehéret én speciel nem hinném, h tudnék mondani, de mire használná?
Értsd: építész-, villamos-, gépészmérnök??Szerintem egyiknek sem kell dedikált gpu, de azért nem árt tudni a pontos felhasználási területet, vagy a specifikus szoftvereket, amiket használni kíván.
csőváz
-
Borote
addikt
válasz Roachy #44155 üzenetére
Fujitsu A531, gyakorlatilat bármelyik Lenovo a B-G-V-Z vonalon 370-470-570, illetve még nézhetsz ThinkPad Edge-et (garancia bővítéssel!), illetve Samsung NP300V5-t is.
(#44154) miklos0308: ne tarts az i3-astól, bőven elég az minden általános felhasználásra, ha gyorsítani szeretnél a gépen, akkor vegyél SSD-t Y570 speciel mSATA-t is vehetsz, így nem kell lemondanod se a HDD-ről, se az ODD-ről.
Y570 nagyon jó gép, vagy ott van még a HP DV6-os is.
Acer meg pont ennyire nem jó választás, főleg nem i7-tel.(#44157) kornelka: az új ProBook tényleg nem sikeredett valami szépre, úgyhogy én most már inkább ThinkPad-ben (akár Edge is), Latitude-ben bízom, hátha. Bár utóbbira nem látok nagy esélyt
(#44159) Tizedes1: naaaa, nyugalom... azért a fejét nem kell leharapni. Az első HSZ meg már egy kicsit elavult is Ki lehetne bővíteni...
[ Szerkesztve ]
-
GaborGh
őstag
válasz kyleekylee86 #44163 üzenetére
A Vostro a Dell belépő üzleti modellje, a Latitude 5 pedig már egy magasabb kategóriát képviselő kis és középvállalati laptop, férfiasabb, markánsabb, fém fedlappal, magnézium merevítéssel, dokkoló porttal, ExpressCard csatlakozóval, sokkal kényelmesebb és masszívabb backlit bill-el és opcionális HSDPA modemmel, 4 év NBD garral, ár-érték arányban az egyik legjobb üzleti gép újonnan...
6-os Latitude pedig már a felső Nagyvállalati kategóriába, a legmegbízhatóbb laptopok közé tartozik, full al. és mg. az egész gép kívül belül és ez már megfelel a legszigorúbb a katonai követelményeknek is (por, rezgés, esés, ütés, hőmérséklet, magas páratartalom és tengerszint feletti magasság), szóval alaposan tesztelve a legszélsőségesebb körülmények között, itt már legfontosabb szempont a megbízhatóság és az adatok védelme, titkosítása...
[ Szerkesztve ]
-
kyleekylee86
csendes tag
Alapvetően miben különböznek a Dell Vostro-k a Latitude-októl? Utóbbi sokkal-sokkal megbízhatóbb, tartósabb?
és bocsi a hülye kérdésért...[ Szerkesztve ]
-
Tizedes1
aktív tag
válasz AxBattler #44052 üzenetére
Maximálisan egyetértek. Szinte minden nagyobb topicnak van egy kezdő oldala és azt minden újoncnak ajánljuk, hogy olvassa el.
A saját érdeke, mert ha 83. ember is ugyanazt kérdezi, akkor márMondom ezt úgy, hogy nem töltökbe laptop ajánlói posztot itt, a fórumon.
De már a Defy fórumban is megtanítottuk az újoncokat anno, hogy : olvass, értelmezz, majd jöhetsz kérdezni. -
phobeus
aktív tag
válasz miklos0308 #44154 üzenetére
Y570 a legjobb választás, acert nem ajánlanám főleg i7es procival. Emellett még hp dv6-os is jó 190 környékén. De ha megengedheted akkor inkább y570
LG Nexus™ 4
-
Tizedes1
aktív tag
válasz miklos0308 #44154 üzenetére
Tanulásra kell, de már most lusta vagy VISSZAOLVASNI!
Mert akkor megtudnád a kérdésedre a választ és nem esnél a halgattál volna,
bölcs maradtál volna gödörbe sem.Acer? i7?
y580 és z575 volt a legtöbbet ajánlott laptop.
Ne légy már rest, olvass vissza mindenki örömére.
Utána sokkal szívesebben látunk -
mickemoto
őstag
Sziasztok!
Milyen alternatívákat tudtok ajánlani ilyen feltételek mellett: használt,14-16" képátló, core2,min.3-4GB ram,max.80e huf, diszkrét vagy bármilyen vga ami a mai játékokat is elviszi alacsony grafikán natívban.
-
Kornel
veterán
Várom már az a10-es trinity-t, mondjuk egy probook-ba belerakva dGPU nélkül simán vevő lennék rá
Aki meg az előző hozzászólásokban az Asus K szériáját dicsérte, az vegyen szemüveget magának, vagy nézzen meg egy minőségi laptopot
-
fogtunder
nagyúr
válasz Speedy86 #44151 üzenetére
de hova kell több proci teljesítmény? az egységsugarú felhasználónál ez nagyjából abban csapódik le, hogy egy iso-t 10-20 másodperccel hamarabb tömörít ki mondjuk, egyébként meg bőven elég már egy izmosabb core2duo is, ha nem kell grafkártyát kihajtania.
a fogyasztás akkor már kritikusabb szempont szerintem.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Roachy
senior tag
Üdv mindenkinek!
150ezerig keresek notebookot. Egy hölgynek lesz, ezért jó lenne ha színes lenne és nem fekete. A lényegesebb feltételek, lehetőleg 4 giga ram, főleg sok ablakos böngészésre, és filmezésre. Jó lenne ha 2 év múlva is versenyképes maradna. Illetve ebben az árkategóriában nemtudom létezik e billentyűzet háttér világítással?
Milyen laptopot ajánlanátok? Vagy mi az amit inkább messze kerüljek el. Köszönöm a megtisztelő válaszotokat. -
miklos0308
tag
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek melyik lenne jobb választás? Egyetemre kellene így legfőképp tanulásra filmezésre multimédiára de elég sokat játszom is így nem lenne utolsó szempont h ha a legújabb játékokat - nem is full grafikán- de egy elfogadható közepes minőségben futtatná Szóval a 2 kinézett darab: Acer AS5755G (i7es procival) avagy Lenovo Ideapad Y570 (i3as procival) Ezutóbbiban ugyebár jobb a vidi kártya ami játékokhoz elengedhetetlen de kicsit tartok a lassabb procitól... Mi a véleményetek? Esetleg mit ajánlanátok 190- 200 ezer környékén?
-
Speedy86
aktív tag
válasz kyleekylee86 #44152 üzenetére
Persze
-
kyleekylee86
csendes tag
Egy gyors kérdés: lenovo y570-ben i3 esetén is van egy integrált Intel HD3000 és egy GT555m is?
-
Speedy86
aktív tag
válasz ktommy91 #44149 üzenetére
Reális és tényleg le a kalappal az AMD előtt (vagy hívjam Ati-nak? ) de inkább processzor teljesítményben kapnák össze magukat, mert vga-val sose volt gondjuk. Bár nem titkolt elképzelésük, hogy a gamereket szolgálják ki inkább azoknak meg elég végülis a proci teljesítménye.
-
Borote
addikt
válasz ktommy91 #44149 üzenetére
Amúgy egyszerű a felállás szerintem...
alap felhasználás, játék nélkül, multimédia: bármelyik, bár én inkább IB-t mondanék (fogyasztás miatt)
átlagos felhasználás, alkalmi játék: Trinity
átlagos játék: Trinity DG-vel
komolyabb játék: IB és Kepler, esetleg GCN, kíváncsi vagyok, hogy az AMD mit alkotott
a processzor orientált munka az megint más, oda egyértelműen IB (bár ez elég szűk réteg)Nekem speciel egy üzleti gép tetszene a legjobban egy A10-es processzorral De van egy olyan sanda gyanúm, hogy hiánytermék lesz, mint a Llano...
Az mondjuk egyáltalán nem meglepő, hogy a Trinity grafikusan sokkal erősebb, mint az IBRemélem azért az intelnél még lesz egykét i7 35W-os TDP-vel, ha már valaki mindenáron négymagos processzort szeretne, annak már lesz értelme (i7 3612QM )
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Adam333 #44128 üzenetére
Hogy mikor fognak elavulni a jelenlegi Sandy Bridge processzorok? Háát ez épp tegnapelőtt történt az Ivy Bridge megjelenésével. Hogy meddig lesz elég (főleg programozásra, aminek azért nincs olyan eget rengető gépigénye)? Én jelenleg egy ÖT éves processzort használok (T7200, 2GHz, 4MB cache), és már ez is bőven elég 2GB memóriával a Win7 futtatására. Amitől gyorsabb lesz a gép, az egy SSD.
Egy i3-as processzor sok-sok évre bőven elég lesz.(#44130) Szabiee: csoda hogy nem működik valami? Acerről végülis csak az az általános (boltos) vélemény (akárcsak Asusról), hogy gyakran használ selejtes alkatrészeket... Ráadásul 400 ezer forintért már tisztességes gépet is lehetett volna kapni.
(#44132) Szabiee: 6770? Azért nem muszáj tévhitekbe ringatni az embereket... Ha rendesen működik, akkor tényleg erősebb lesz, de egyelőre mindenki azt mondja, hogy jobban élvezhető a játék DG nélkül, csak néhány helyen működik zökkenőmentesen.
(#44137) peete88: mSATA csatlakozóhoz nem tudsz normál SSD-t tenni, egyszerűen nem fér oda. mSATA-nak a mérete a lényeg, azaz hogy pici, kis helyen elfér.
-
phobeus
aktív tag
válasz ZweiTiger #44141 üzenetére
Már nem azért de a dv6-os amiben a8-as proci van nem mondanám azt, hogy melegedik. Ha tuningolod persze, hogy melegedik, és lehet is tuningolni elég jól, persze normál ész-értékeken belül. De játék közben átlagosan maximum 65 °C ra ment fel mind a proci mind a vidkari hőfoka. Természetesen tuningolás nélkül és nem 10 perc játék után, hanem mondjunk 1-2 óra massziv folyamatos játék utan.
Jó az igaz, hogy van hangja a ventinek, de nem egetrengetően hangos
Én is Y570 és DV6 között vaciláltam és egyáltalán nem bántam meg, hogy ezt választottam, nagyon jó kis gép. Persze ezzel nem azt mondom hogy az Y570es rossz választás lenne, de nekem is inkább ez mert olcsóbb volt és szinte ugyanazt a szintet tudja hozni.
LG Nexus™ 4
-
rizso
addikt
válasz ZweiTiger #44141 üzenetére
Ez aztán segít a döntésben, kb. "nesze semmi fogd meg jól - zwei style-ban"
kevepapa: volt dv6-om (igaz i3+6770m kombós), meg Y570-em is. Mindkettő jó gép, de ha egy árban lennének, akkor én az Y570-et venném. Viszont így, hogy ~20k van a kettő között, ráadásul a dv6 kétszer akkora háttértárral és rammal van szerelve, így az jobban megérné, és azzal sem csinálnál rossz vételt.
Nemrég még Toshiba P750 is volt 190-200k körül i5-ös procival és GT540m-mel (talán iponon láttam).Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
GaborGh
őstag
Ivy Bridge finoman alázva lett grafikai téren
[ Szerkesztve ]
-
ZweiTiger
tag
válasz kevepapa #44140 üzenetére
Fórumtársak szerint a DV6-os modell nagyon melegedik terhelés közben.
Nos.. én láttam élőben a DV6-ot.. és nagyon tetszett .. szerintem nagyon minőségi bár igaz mellette volt egy HP Probook.. és ha ahhoz hasonlítottam volna.. sírva mentem volna ki a boltból.Dehát.. üzleti vagy consumer... én már az üzletnél ,minőségnél maradtam mintsemhogy teljesítmény... elvégre játszani asztali gépen kell...
Apának Lenovo g560-asa van és... szerintem nagyon jó. Minőséginek mondható.. itt-ott recsek , vagy benyomható. De amúgy.. jó az nagyon .
Viszont a GT555m kártya elég jónak ígérkezik.. Nézd meg élőben melyik tetszik jobban , mert hidd el... más képen mint élőben...huh hát.. melyiket vedd meg?
Igazán jókérdés... én a lenovot venném meg.. de mivel annyira taszít ez a buzis lila szín így.. ez valami förtelem.
DV 6 meg melegedik és hangja is van....Hát.. tökömtudja melyiket vedd . Várd meg a Y580-at. Talán az majd mindent visz. Kérdés , hogy árban is e
Ja am helyedbe 4530s probookot vennék.. és hagynám ezt 2 silányt hátra. Persze ezek is jók de... ha élőben látnád a probookot.. eszed faszod megállna Ennek a 3 laptopnak az ára megegyezik tulajdonképpen... 180-ért megkapod mind a 3-at.. nahjó kivéve a levonót nem mert az 207 től indul kb.
Ja bocs a fogalmazásért.... zwei style.
[ Szerkesztve ]
5GB SSD Webtárhely / CloudLinux / Directadmin / 10000/év bruttó http://spaceweb.hu/ - MINDEN KORLÁTLAN! -
-
kevepapa
aktív tag
Tulajdonképpen Adam33 hoz is kapcsolódva, én egy végső Face to Face-ig jutottam
méghozzá a HP pavilion DV6:
http://www.laptopkalauz.hu/tesztek/hp_pavilion_dv6_teszt_1041.htm?page=3
és a Lenovo Y570
http://www.laptopkalauz.hu/tesztek/lenovo_ideapad_y570_teszt_994.htm?page=6
Között. Ti hogy döntenétek?
Az én szívem (és pénztárcám) a HP felé húz, mert 20 rudival olcsóbb, a HDD pontosan dupla akkora és a memória mennyisége is 2x-es.
Cserébe a 4 magos AMD proci és a vga kártya kicsivel (tényleg nem sokkal) gyengébb.
A mesterek véleménye?
-
őstag
Sziasztok!
Egy kedves műszakin tanuló hölgy ismerősöm keresne 150K környékén, 12-14"-os notit. Természetesen az is számítana, hogy hogyan néz ki, fehér modellek előnyben. Mit tudnátok ajánlani?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
peete88
tag
Utána néztem az mSATA-nak.
Arra lennék kíváncsi hogy gépek rendelkeznek mSATA-val meg simával is?
Konkrétan arra lennék kíváncsi hogy mSATA-felületre normál ssd-nem lehet beszerelni?Köszönöm előre is?
-
Speedy86
aktív tag
válasz Adam333 #44134 üzenetére
i7-nek nem nagyon. Ha nagyon nem vagy megbarátkozva az i3-al akkor vegyél egy i5-öst ami még elfogadható átmenet. Kb egy turbós i3
Én is kb ezeken mentem végig amin te és a lenovo y570-re vagy a BLACK által ajánlott asus-ra jutottam. (asus-ról is le akartak sokan beszélni melegedési problémák miatt)
Hidd el nincs annél rosszabb mikor ott van egy erős gép alattad és a melegedés miatt negyed teljesítményre esik vissza. -
B-L-A-C-K
titán
válasz Adam333 #44134 üzenetére
Hát 17-eseknél ezt szoktuk ajánlani általában: [link]. Ilyen árban ennél nincs jelenleg jobb....
De én inkább maradnék a 15"-oknál, teljesítményben jobb a vga, vagy nézd meg még az Asus N55SF-et (ugyan olyan vga van mint a y570-be) i5-ös procival is van már 200 ezer alatt, ez is jó vétel csak a billentyűzet kiosztása nem a legjobb de szokás kérdése...
[ Szerkesztve ]
-
Adam333
tag
válasz B-L-A-C-K #44131 üzenetére
Na köszönöm, ez teljesen jó válasz volt Már csak 2 kérdésem maradt:
-Nekem ez könnyen elképzelhető hogy akár 2 év komolyabb informatikai munkára fog kelleni. Akkor se lesz előnye az i7-nek, vagy akkor már úgyis vehetek újat?
-A másik: Erős teljesítményű, játékra és programozásra is alkalmas 17 colosból mi a bestbuy?(A 200-at itt sem szeretném átlépni).Ezeknek kb meddig bírja az akksijuk?
-
Szabiee
tag
Ja, ezt alátámasztom. Az i3 klasszisokkal jobb az én A4-3000m-emnél, és mégis mediumban tudok játszani HD6650-nel + A4-3000m-el a legújabb játékokkal. De szerintem akkor inkább A6-ossal szerelt gépet vegyél, ott crossfire módban tudod futtatni a dedikált VGA kártyádat az integrálttal. teljesítményileg 6770-est kapsz, ami már elég jó
Samsung A53 | Asus TUF Gaming A17
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Adam333 #44128 üzenetére
Az Asus "K" szériával pedig millió panasz, (K73 lehet nincs meg annyi...) anyaghasználata se a legjobb, én azt mondom van tőle jobb megbízható vétel is. De te tudod te pénzed azt veszel amit akarsz nem akarlak lebeszélni semmiről...
Dell Inspiron széria se a legajánlottabb, hullámzik a billje, gyenge anyaghasználat, melegedési problémák stb....
Szerintem ha játékra is kell akkor vegyél egy Y570-et (teszt) mint már említettük, i3-as átlagos felhasználásra bőven elég, az meg hogy i3-as vagy i7-es proci van benne teljesen mind1 mert játékok szempontjából ugyan azt a teljesítményt hozzák...(link), (link). Az viszont tény hogy egy i7-essel több pontot fogsz kapni pl 3dmarkban, de azzal ugye nem játszol, játékok szempontjából meg mindent látsz a tesztekben...
Sokan amúgy akik nem értenek hozzá ebből indulnak ki hogy ú i7-es van benne ezt kell venni ez biztos király, de sajnos nem így van, az tény hogy jó, de ha nem használod ki minek? Illetve csak jobban melegszik, amire meg neked kéne tényleg teljesen felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
Szabiee
tag
válasz GaborGh #44125 üzenetére
Acer Aspire 8943g --> ezt vette haverom.
-
M3oH
addikt
válasz Adam333 #44121 üzenetére
i7 jo meret eros 4magos. De nem art hozza egy jo hutes sem. Az alatald irt notikban az nagyon nincs. A gep meleg lesz es hangos. Azt, hogy most veszel egy i7+GT540Mt 2 ev mulva nem sokra mesz, mert jatekra mar most sem tul acelos, nem hogy 2ev mulva. Arrol nem is beszelve, hogy 2-3ev mulva egy alsokategorias proci erosebb lesz, mint az i7. Ha most nincs szukseges i7re akkor nagyabol 2ev mulva sem lesz. Jatekra a legjobban a y570, az i3 nem olyan gyenge proci es a VGA eleg jo benne.
-
Adam333
tag
válasz B-L-A-C-K #44122 üzenetére
Ne haragudj, de én annyit találtam, mostmár megnéztem külföldi fórumokon is, hogy senki sem panaszkodott az Asusokra. A régebbi szériákkal tényleg voltak gondjaik, de a K73-mal nem
Ellenben teljesítményben az i3-as cpu és az i7-es között majdnem 2,5 szeres különbség van. Eszerint: http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.htmlJa, hogy nem használom ki az i7-et? Ok, lehet hogy most nem, de az a noti még 3 év múlva is használható lesz valamira, ha másnem flipperezni, de az i3-as verzió az szerinted mennyi idő múlva lesz elavult?
Szóval, akkor miért is rossz?
(Ne vedd sértésnek,de kérlek linkelj egy oldalt, ahol valaki azt írja, hogy tönkrement az Asus k73-am.)[ Szerkesztve ]
-
GaborGh
őstag
válasz Szabiee #44115 üzenetére
Gratulálok 400e-ért Acer-t venni, az még az Anusz-nál is sz@rabb, 1 év gar + brnoi szerviz, remélem consumer volt, ha már ennyit költött rá...
Ne hasonlítsuk már össze a 200 ezres kategóriával az anyaghasználatot, mert annyival nem rosszabb, sőt... meglepően jó.
Pedig a fórumozó a 200e kategóriában linkelte a K szériás Asus-t, ahol az általunk linkelt modellek minden téren padlóra küldik...
Nyilván nekem is egy fémházas laptop az álmom, de a jelenlegi magyar bérezés mellett nem engedhetem meg magamnak egyelőre.
Pedig az alsóbb szegmensben is vannak jó minőségű fémházas gépek és műanyagok egyaránt...
-
Adam333
tag
válasz B-L-A-C-K #44122 üzenetére
Ez meg is történt. Átnéztem az összes K73-at tartalmaző hsz-t, az Asus notik fórumán. Senki nem írta, hogy melegszik, vagy gariztatni kellett volna. Igaz, hogy mivel viszonylag újak ezek a notik, talán még nem derültek ki a problémái.(De ilyen erővel sose vehetne az ember semmit)
-
lakatostomi
tag
Ivy és trinity plattformos gépek mikorra várhatóak?
Főleg ivy celeron, pentium és i3 ami érdekelne. Ezek csak ősszel?
Egész jó árban is vanank mostanában jól felszerelt notik, de érdemesebb megvárni az új procikat nem?
Nekem ami tetszik az a lenovo thinkpad edge. -
Adam333
tag
Nem konkrétan az I7 kell, de az a legerősebb, ami elérhető áron van, így legalább nem kell kidobnom 2 év múlva a notit. De am mi a baj ezekkel a laptopokkal?
Tehát nézzük sorba:
1. Asus k72sv TY277D
2.Acer Aspire
3. A Dell Inspiron(ezt nem én írtam)Tényleg érdekel, hogy miért rossz választások. Sokan írták, hogy semmi gondjuk nem volt a K szériákkal. Szerintem se kéne ennyire leegyszerűsíteni a dolgot. Főleg, hogy előbb írta valaki, hogy csak a K53-akkal volt baj.
ÜdvBlack:
Nem kérdőjelezek én meg senkit, csak a tények érdekelnek, és próbálok ésszerű döntést hozni. Olyat még nem írt senki, hogy tönkrement neki Asus K73.[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Adam333 #44118 üzenetére
Akkor hallgass az Ipon-ra, nem értem miért is kell megkérdőjelezni is olyat aki jobban ért hozzá mint te. i7-est miért akarsz? Teljesen felesleges nem használod ki, egy átlagos felhasználónak bőven elég egy i3-as is, ha meg játszani akarsz mint M3oH kolléga is említette vegyél Y570-est.
-
Adam333
tag
válasz GaborGh #44114 üzenetére
Szóval, hogyha megveszem ezt: http://ipon.hu/webshop/product/acer_aspire_5755g_2674g75mnk_lx.rpx0c.005/186057
+1 év garival, akkor ugyanott vagyok árban, mint az Asus notival. De cserébe nincs 17 colos kijelzőm. Ennek viszont 2670-es procija van, ami igen erősnek tűnik.
Nem zavaró a 15,6 colos kijelző játék, programozás, filmnézés közben?
-
Szabiee
tag
válasz GaborGh #44113 üzenetére
Előtte HP NX6120-asom volt, meg voltam vele elégedve. Több évet szolgált, mielőtt összetört a kijelzője (a párom leejtette).
Utána szeptemberben vettem az említett Asust. Akkor még ár/értékben ez volt a legjobb (több hétig néztem a konfigokat). 129900Ft-ért vettem akkor. Most ugyanezt venném, csak A6-os procival. Amúgy időközben beraktam a 4 giga mellé + 4 gigát, mert sajnáltam üresen hagyni az egyik memória slotot.
Tapasztalataim: gyors, hibátlan működés. Egyáltalán nem fagy. 8 hónap alatt még nem volt kék halál, fagyás, és egyéb problémám. K10Statt-al kiválóan húzható a proci 3 gigaherz-ig. A működése halk.Igen, aláírom, hogy az egész full műanyag, de szerintem egyáltalán nem gáz... talán a kávája lehetett volna mattabb a fényes fekete helyett. Egyébként az illesztések jók, nem ropog, nem recseg. Ne hasonlítsuk már össze a 200 ezres kategóriával az anyaghasználatot, mert annyival nem rosszabb, sőt... meglepően jó. Nyilván nekem is egy fémházas laptop az álmom, de a jelenlegi magyar bérezés mellett nem engedhetem meg magamnak egyelőre.
Még valami... lehet, hogy volt egy - kettő hibás szériás Asus, de szerintem ez más gyártónál is előfordul. Amúgy a HP-val is teljesen meg vagyok elégedve, és szerintem egy A6-ossal szerelt G6-os típus teljesen OK.
Haverom 400ezres Acer-ének szériahibás a wi-fi vevője, meg-meg szakad internetezés közben. Szerzett hozzá egy USB-s wi-fi vevőt, azzal fogja a netet. És ez 400 ezres kategória I7-es procival és HD 5850-nel...Samsung A53 | Asus TUF Gaming A17
-
GaborGh
őstag
válasz Szabiee #44105 üzenetére
Szia!
Az általad említett topikból többen is jelen vannak itt akiknek ez a típus volt és hasonló véleményen vannak mint mi pl. Pocok és Kornélka, akik azóta Lenovo Z575-re és HP DV6-ra váltottak a minőség és a teljesítmény miatt és nem hiszem, hogy visszasírnák a K szériát...
Azt írtad kb. fél éve használod a gépet, ez valljuk be nem egy hosszú idő és A4-es proci van benne, ami ugyancsak a jelenlegi hardverek legalja és már egyáltalán nem ajánlott, ilyen hardverrel persze, hogy csendes lesz és nem fog melegedni, de egy i7-es egészen más tészta...
Anyaghasználattal kapcsolatban pedig meg szeretném kérdezni milyen notikat használtál eddig, mihez viszonyítasz amikor azt állítod, hogy jó minőségű műanyag?
-
runner 125
nagyúr
-
legenda
válasz Adam333 #44110 üzenetére
annál én nem találkoztam ilyen széria szintű hibával!
runner 125; valóban sokaknál törik, de erre csak azt tudom mondani, hogy a használat módjától is nagyban függ, nálunk valahogy még a 41 hónapos asus f5n zsanérja is hibátlan, illetve az adott szempontból legproblémásabb szériás - asus - notik zsanérja sem akar eltörni/meghibásodni...
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz Szabiee #44105 üzenetére
k52 széria; ~ a fele gyárilag hibás, legnagyobb arányban a k52je!
a fagyásos hiba ként ismert probléma, amikor a rendszer használat közben gondol egyet, és 30 - 60 vagy akár még attól is több másodpercre - tehát akár percekre is - lefagy, teker a rendszer, de semmire sem reagál!
a szoftveres hibát kizárták, egyértelműen hardveres probléma - a chipset hibájának adták el -, ami sok esetben az alaplap cseréjével sem oldódik meg, olyan is volt, akinél a második csere sem vezetett eredményre!
ráadásul a fenti arány úgy viszonylik, hogy sokan nem is szervizeltetik emiatt a hibás/problémás notijukat, inkább használják úgy!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Szabiee
tag
válasz Adam333 #44106 üzenetére
Nekem tavaly szeptember óta van meg az említett ASUS-om, azóta semmi gondom nem volt vele, pedig használom rendesen. Ha most vennék, akkor egy A6-os procival felszerelt K szériás ASUS-t vennék, a játékok miatt. Igaz ebben is mediumon tökéletesen futnak a legújabb játékok is, és nem is melegszik annyira - jó és halk a hűtése.
Nyilván van akinek rossz tapasztalata is volt vele, de ez szerintem nem típusfüggő, hanem éppen szerencse kérdése is, hogy jó szériát fogott ki vagy rosszat.Samsung A53 | Asus TUF Gaming A17
-
Adam333
tag
Őszintén, eléggé elbizonytalanodtam. Főleg az utolsó írása miatt. Akik azt írják, hogy rossz a K szériás Asus, azok ezt tapasztalatból, vagy statisztikák alapján teszik? Igazából a 2 év gari szerintem elég arra, hogy kiderüljön, hogy problémás-e. Illetve külföldi fórumokon nagyon megvannak elégedve a TY277D-vel. Azért gondolkoztam ebben, mert messze jobb ár/érték arányban, mint a hasonló árszabásúak, de ugyanakkor kiváncsi is vagyok arra, hogy volt e már valakinek konkrét problémája egy ilyen Asussal.
Más: Hogyha mégis emellett döntök, akkor szerintetek teljesítményben hozza azt, ami kell egy 17 colos monitorhoz? Aksi kb hány órát bírhat?
[ Szerkesztve ]
-
Szabiee
tag
válasz GaborGh #44104 üzenetére
Cáfolnám a dolgot, hogy a K szériás Asus-ok szarok. Az egyik legjobb ár/érték aránnyal rendelkező gépek, amelyek hardverileg is nagyon rendben vannak. Az anyaghasználattal sincs semmi baj, teljesen jó műanyag borítással rendelkeznek + letisztult forma. A zaj szempontjából még játékok alatt is teljesen halk a hűtése. Teljes mértékben ajánlom annak, aki olcsó és jó laptopot akar venni...
Íme a topic az említett laptopról
-
GaborGh
őstag
válasz Adam333 #44099 üzenetére
Asus K széria a leggyengébb belépő kategóriás consumer gép, silány anyaghasználattal és hasonlóan gyenge supporttal, rengeteg panasszal...
A CPU-ja valóban erős, de csak a felső kategóriában ajánlott, mivel a 45 W-os proci erősen melegszik és hiába a nagy teljesítmény, ha a note hűtése nem tud megbirkózni a keletkezett nagy mennyiségű hővel, folyamatosan throttlingolni fog, ill. a forrasztások szép lassan elengednek és VGA v. alaplaphiba lesz a vége, jó esetben garidőn belül, rossz esetben kívül, javítani saját pénzen horribilis nem éri meg szóval kuka, tehát ha hosszútávra tervezel ne ezt a modellt válaszd, hanem a felsoroltakat
Ha mindenképp kell a teljesítmény és az i7, akkor inkább a G szériát válaszd, melynek kiváló a hűtése és nagyon jól összerakott minőségi note...
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz runner 125 #44098 üzenetére
Faxa értelmes lett ahogy látom.
*Utána kell nézni, mert már kevesebb helyen kapni.
Adam333
Asus K széria piszok szar, lehetőleg kerüld el. Ráadásul muszáj az i7? Baromira fog ez fűteni.
200k környékén a már fentebb is említett 15,6"-os i3-GT555 párossal szerelt Lenovo Y570, vagy, ha nagyobb méret kell, ennyiért van már Lenovo G770 és HP ProBook 4730.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Borote
addikt
válasz csaba17 #44097 üzenetére
Ha nyáron vagy szeptemberben veszel gépet, akkor nyugodtan várhatsz még a nézelődéssel, illetve azt mondanám, hogy ahogy jönnek ki az új generációs processzorokkal (Ivy Bridge és Trinity) szerelt gépek, úgy kezd el folyamatosan nézni a leírásokat, utánaolvasni.
Ugyanis nyáron már simán az új generációs gépeket lesz érdemes venni, hát még szeptemberben!
Az a Pavilion amúgy sem a legjobb választás...(#44099) Adam333: i7-es processzorra nem hiszem, hogy bárkinek is olyan hatalmas szüksége lenne, ráadásul az extra hő sem tesz jobbat a gépnek, a K szériás Asusok pedig amúgy sem túl jók....
(#44101) GangBAng: jogtiszta win7 sosem árt, ha máskor nem, akkor a gép eladásakor fog többet érni. 160k-ért nincsen játékra alkalmasabb gép se win7-tel, se anélkül, olyan meg főleg nem, ami erősebb lenne. Cserébe ennek a többi géphez képest még a minősége is jobb.
Fogyasztásra pedig teljesen rendben van a Llano, ráadásul ha akksiról használod, úgy csökkentheted az órajelet és a feszültséget, ahogy nem szégyelled, ha hosszabb akksiidőt szeretnél.
Ha mindenáron intelest szeretnél, akkor Lenovo Z470 i3+GT540 konfigurációban elérhető 160k környékén, de ez 14"-os.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Aktív témák
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- 3D nyomtatás
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- nVidia tulajok OFF topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15IMH05H 15 notebook - i5 10300H 16GB RAM 256GB 480GB SSD GTX 1660 W11