Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
válasz spyduck #37698 üzenetére
Amúgy nekem nincs veled semmi bajom, őszintén válaszoltál most is nem mellébeszélve kibújva a dolgok alól, és szerintem ez sokat számít. Tesztjeidet pedig szívesen olvasom, és mint látod elég sok embernek is linkelgetem, mert hasznosak. Viszont ezzel az okoskodással meg az a baj ha kidéről kellemetlen tud lenni, főleg azokkal szemben akik felállítottak rólad egy képet.
Én amúgy lesz@rom, de ettől függetlenül tényleg gáznak tartom, viszont gondolom nem csak te/(ti) csinálod így, hanem többen is akkor...
[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #37696 üzenetére
Az összeset törölték! Amúgy meg ebből is látszik, h független vagyok. Aminek az ellentével már páran meg is gyanúsítottak. Konkértan a NotebookST a notebookstore volt a pupák pedig az usa. Kipróbáltam valamit, nem jött össze, ennyi. Nem csaptam be senkit a Prohardveren kívül, valótlant nem állítottam soha, egyszerűen ügyeskedtem kicsit, hogyan tudnék ingyen reklámot csinálni.
"Mi meg itt jópofizva segítőkészen válaszolunk a "hirdetők" kérdéseire"
Szted nincs itt az összes bolt? Nagyon naív vagy[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz spyduck #37695 üzenetére
Azért ezt elég gáz dolognak tartom hogy "különböző boltnak csinált hirdető"-őként regeltek be ide. Pl ez a Pupák76-is egy hirdető akkor aki itt feltesz kérdéseket, te meg válaszolsz rá dicsérve az oldalt, és így reklámozva akkor az USAnotebook.hu-t...
Plusz akkor még hány ilyen lehet amiről nem is tudunk... Mi meg itt jópofizva segítőkészen válaszolunk a "hirdetők" kérdéseire, szerintem ez szánalmas...
[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
Konkrétan 1000 éves klónjaim, volt amit boltnak csináltam.
Első három kb még 5 évvel ezelőtti dolog, gyerekes dolog volt, valakivel összevesztem és csináltam magamnak védőpartnereket. Az utolsó kettő pedig két különböző boltnak csinált hirdető. Csak ugye a saját IP címemen volt regisztrálva. Nemrég derült ki, valószínűleg ki is fognak tiltani ú, h 7 év véget is ér hétfőn várhatóan.De ők is tudják és én is tudom, h többségeteknek is van több alteregója Sajnos én egy bizonyos ügy miatt előtérbe kerültem....
[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #37679 üzenetére
Most a banki utalásra van annyi meg annyi verzió, kár róla veszekedni. Ahol én dolgoztam ott ha az ügyfél pénteken utalt akkor csak hétfőn érkezett meg. Konkrétan OTP volt. Ha OTP-s az ügyfél és bemegy a bankba és rárakja a pénzt akkor azonnal ott van a számlán, ha utal egyik számláról másikra akkor több idő, más bankok esetén akár 2 munkanap.
-
MODERÁTOR
20 éve a Prohardveren
-
vinikorn
aktív tag
A Dell Inspiron N5110 laptopokról mi az általános vélemény? Mennyire megbízható és halk a járása? Köszi!
-
B-L-A-C-K
titán
Hát hogy beismerted...
Na neten most rákerestem és K&H-nál is úgy van hogy bankon belül egyből megérkezik, szóval ha bemész a bankba, de ha esetleg nincs ott számlád akkor felutaltatod a pénzt, és perceken belül rajta van...Szóval ilyen alapon pénteken is egyből megérkezik.
Na de ismét elég az off-ból, mert már megint lényegtelen dologról van szó...
[ Szerkesztve ]
-
-
Vedro
tag
válasz runner 125 #37681 üzenetére
"Ez tapasztalat (voltam közalkalmazott), plusz volt egy ismerősöm aki ott dolgozott jóban volt bankosokkal, és onnan tudta."
Nem azt mondtam, hogy bankban dolgoztam, nem vagy tisztában azzal mit jelent, hogy közalkalmazott.
Amúgy meg nem fogok veled vitázni, amikor nekem utalnak OTP-ről (én is az vagyok) nem érkezik meg hétvégén, pedig ugyanaz a bank.
[ Szerkesztve ]
HTC Touch Diamond -> HTC Legend -> Google Nexus -> Samsung Galaxy S -> Acer CloudMobile S500 -> Motorola Moto G-> Google Nexus 4->Wileyfox Swift
-
runner 125
nagyúr
Ha, állítólagosan dolgoztál ilyen helyen, akkor pontosabban is fogalmazhatnál.
Nézd meg a fentebbi számlarendszer nyitási időket. CIB-nél és MKB-nál hétvégén is folyósítanak. Értelemszerűen két különböző bank esetén, minden esetben másnap íródik jóvá az utalt összeg. (Ez ugyanúgy vonatkozik a hétköznapi utalásokra is).
De, a fentebbi két banknál pénteki - más bankról való utalásokat -, szombaton ugyanúgy jóváírnak.
Pénzbefizetés esetén (z banknál z számlámra) szintúgy egyszerre megjelenik az összeg, s azonos bankon belüli online utalás esetén is."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
B-L-A-C-K
titán
Úgy látom már megint készen vagy
Látod azt valahol hogy neked írtam volna ezt? Nem értem miből gondolod hogy neked címeztem volna a hozzászólásomat.
spyduck kollégának írtam, mert láttam ő írta ezt: [link]
De amúgy amit most írtál viszont megcáfolandó, mert pénteken pl ha OTP-ből OTP-ba utalsz, vagy bemész a bankba de nincs számlád és csak simán feladod a pénzt egy OTP-s számlára az is megérkezik egyből (más bankoknál ezt nem tudom így van e, hogy bankon belül megérkezik egyből). Sőt mielőtt ezen is veszekednél nem tudom a laptopszalon milyen banknál van, ezt csak példaként hoztam fel a hozzászólásodra...
[ Szerkesztve ]
-
-
B-L-A-C-K
titán
(#37647) spyduck:
Még annyit hogy ha nem kell rá win ezt a lehetőséget miért nem tüntetik fel a boltok? Most ezt nem olyan gépekre értem ahol van freeDOS-os verzio, hanem pl Y570-nél, mert már kérdezték itt lehet e úgy kapni, de mivel Magyarországon még nem láttam freeDOS-os verziót így azt mondtam én nem tudok róla. De akkor ezek szerint lehet, és legális is, viszont alig tudja valaki mert nincs feltüntetve sehol...
Ja és pénteken ERSTE/OTP-nél 100% van utalás...
-
GaborGh
őstag
válasz spyduck #37647 üzenetére
(#37647) spyduck - (#37650) spyduck
Szerintem pályát tévesztettél, ilyen beszélőkével inkább politikusnak kellett volna menned, de ha már így alakult fizetésemelést ne felejts el kérni Poliptól, mert szépen kirángattad a sz@rból a LSZ-t, engem meggyőztél...Grat
[ Szerkesztve ]
-
Vedro
tag
válasz ktommy91 #37673 üzenetére
Jó most erre mit írjak, nem láttam mit írt be, de most függetlenül attól hogy laptopszalon, vagy nem, ott sem gépek dolgoznak, ergo hibázhatnak, de nézd meg tanultak belőle, már nem jött ilyen visszajelzés.
[ Szerkesztve ]
HTC Touch Diamond -> HTC Legend -> Google Nexus -> Samsung Galaxy S -> Acer CloudMobile S500 -> Motorola Moto G-> Google Nexus 4->Wileyfox Swift
-
Vedro
tag
válasz ktommy91 #37670 üzenetére
Lejárt a szerk idő.
Lehet nem írta be megjegyzésbe amiket kellett, és akkor nem tudják minek jött a pénz csak várják hátha jelentkezik az akitől jött.
Mondjuk ha én ejtenék ilyen hibát (hogy ezeket az adatokat nem írom be a megjegyzésbe), azért nem nekem állna feljebb, és akkor valamilyen szinten jogos, hogy számon kérik, miért nem utal.
[ Szerkesztve ]
-
Vedro
tag
válasz ktommy91 #37667 üzenetére
Minden reggel 7-9-ig van utalás (automatikus a rendszer), és azokat is előző nap adták fel. Aki pénteken adja fel annak legkorábban hétfőre megy el a pénze. Ez tapasztalat (voltam közalkalmazott), plusz volt egy ismerősöm aki ott dolgozott jóban volt bankosokkal, és onnan tudta. Viszont lehet utalni közvetlen kártyára, az mindig azonnal megjön (még hétvégén is) mert akkor egy ilyen keretet csinál a kártyán (ahonnan kapod), és azt tudod te a sajátodról költeni/levenni, mintha egy alkártya lenne (ez tapasztalat).
A nyitvatartástól független az utalási rendszer az nem a bankfiók intézi, hanem egy automatizált számítógéprendszer. A fióknyitvatartás Neked érdekes, a nem tudsz neten keresztül utalni, hogy be tudj menni ezeket intézni.
[ Szerkesztve ]
-
ktommy91
addikt
válasz spyduck #37668 üzenetére
Már kaptam iskolaszövetkezettől pénzt pénteken illetve csütörtök este is utaltam törlesztést(péntek a határidő) és nem rinyált a bank hogy nem küldtem el szóval elvileg megérkezett.
A bankok számlarendszereinek a nyitvatartási ideje itt található:
Budapest Bank számlarendszer nyitva tartás: munkanap 8:00-18:00
CIB Bank számlarendszer nyitva tartás: 0-24
Erste Bank számlarendszer nyitva tartás: munkanap 7:00-18:00
KH Bank számlarendszer nyitva tartás: munkanap 7:00-17:30
Magyar Posta számlarendszer nyitva tartás: munkanap 7:00-18:00
MKB Bank számlarendszer nyitva tartás: hétfőtől-vasárnapig 8:00-17:45
OTP Bank számlarendszer nyitva tartás: munkanap 6:00-19:00
Raiffeisen Bank számlarendszer nyitva tartás: munkanap 7:00-17:00
Unicredit Bank számlarendszer nyitva tartás: munkanap 8:00-18:00"Az átutalás már pénteken megtörtént, az ő hibájuk volt." Ezt úgy értettem hogy csütörtökön a megrendelés pillanatában elutalta a pénzt és az péntekre ott is volt a laptopszalon számláján.
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
runner 125
nagyúr
válasz spyduck #37662 üzenetére
Ez általánosságban nem igaz.
Pláne a péntek. Pénteken ugyanúgy jóváírnak _minden_ banknál. De, pl nekem évek óta MKB-nál van a folyószámlám, s pénteki - más bankok- utalásait rendszerint jóvá írják szombaton."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
ktommy91
addikt
válasz ktommy91 #37653 üzenetére
...folytatás, kicsúsztam a szerk időből...
Viszont úgy vettem észre hogy erről a fórumról túl sok embernek van laptopszalonos érdekeltsége...és míg a másik boltok hibáit örömmel hirdetik itt és a laptopszalont istenítik addig ott is előfordulnak bakik.[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
ktommy91
addikt
válasz spyduck #37649 üzenetére
A pixelhiba szabvánnyal tisztában vagyok, viszont anno a radium azért lett (többek között) savazva mert kibontották a gépet és akkor az már jogilag nem új.
Az átutalás már pénteken megtörtént, az ő hibájuk volt.
Elhiszem hogy el vannak havazva, de ehhez a vevőnek semmi köze. A vevőt csak az érdekli hogy amikor 5 napja átutalta a pénzt akkor ne hívják fel számonkérő hangnemben hogy mikor utalja már.
Ennek ellenére ha legközelebb megkérdezni egy ismerős hogy mit vegyen 200k-ért akkor is a laptopszalonhoz fogom küldeni y570-ért.[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
Kornel
veterán
válasz spyduck #37650 üzenetére
Nem a vásárlástól akartam elállni (pont a 30 nap miatt), hanem a 72 órás cseregaranciával élni, vagy ha nem tud ugyanilyen terméket biztosítani az eladó, akkor ugye marad a pénzvisszafizetés. Azért a kettőt nem kellene összekeverni. Nem is azzal van bajom, hogy nyilvánvalóan akadnak hibás darabok mindenhol, hanem ahogy kezelik egyes helyeken ezt. Komolyan, ha valamelyik multiban lehetett volna kapni most z575-öt, vagy y570-et, akár 20 ezerrel drágábban is megvettem volna, mert ott 72 órán belül egyből cserélnek, vagy fizetnek, nem kell cirkuszolni, hogy egyáltalán elismerjék, hogy hibás termékről van szó.
Az eset részemről lezárva, tanulság, hogy ha mégis rá leszek kényszerülve, hogy interneten rendeljek meg valamit, minimum egy arukereso értékelések szerinti megbízható bolttól rendelek, és előtte részletesen leegyeztetem a garanciális feltételeket, főleg egy esetleges hibás darab cseréjének módját.
-
spyduck
nagyúr
válasz Kornel #37586 üzenetére
Tiéd volt az egyetlen hibás darab a szállítmányban. Sajnos az ilyen is előfordul. De a laptopszalontól visszakaptad a pénzed 5 napon belül, nem? A jogszabály 30 napot ír elő: [link]
gyári lenovo matricával volt leragasztva, a laptopszalonos meg utólag lett leragasztva, mondjuk ez csak akkor tűnt fel, amikor megláttam a gyári lenovo matricát a dobozon.
Minden esetben felbontják a dobozt mivel bele kell rakni a számlát, kivenni a garlevelet és lepecsételni. A másik boltnál a más beszállító miatt valószínűleg külön adták és a gép mellé ragasztották. Mindenhol másként működik. Ahol én dolgoztam régen én még ki is bontottam a dobozból, megnéztem, h nincs-e rajta külsérelmi nyom (mondjuk a renew az más tészta). -
spyduck
nagyúr
válasz ktommy91 #37577 üzenetére
pixelhiba:
Erre ISO szabvány van és 2db pixelhiba nem számít hibának. Azt, hogy az eladó nem tájékoztatta a vevőt a jogszabályban meghatározott elállás feltételeiről nem elvárható. Sok eladó nem is tudja, ez a vevőnek kell tudni!A cseregép csomagolása meg volt bontva és nem volt rajta valami matrica ami az előzőn rajta volt.
Pixelhibás problémáknál evett dolog, legalább is én mindig úgy csináltam, hogy az leső probléma után a cseregépet bekapcsoltam és megnéztem a pixelhibát, ugyanis gyártótól függetlenül elég gyakori eset. Ez a TFT technológia miatt van, ha gondolod küldök róla anyagot, keress meg privátban.Már a megrendeléssel sem ment minden simán mert egyik héten csütörtökön megrendelte és átutalta a pénzt és a következő hét szerdán felhívták hogy miért nem küldi már a lóvét. Mondta az ügyintézőnek hogy már rég átutalta... erre ők hogy biztosan nem mert nem látszik a rendszerben de azért utánanéz.
Ha két különböző bank között megy az utalás akkor több nap is eltelhet amíg a pénz megérkezik, nem biztos, h "hülyék voltak". Amúgy meg menj be egy Busapesti bármilyen szakboltba és nézd meg, h mennyien vannak bent. Ebédelni alig van ideje az alkalmazottnak. Egy számlázó gép van... Na mind1, nem aakrok tovább magyarázkodni, nehéz dolog és ha belelátnál, h mikre kell odafigyelni és mekkora leterheltség van megértenéd, h nem megy minden azonnal.
Nem egy vásárlót vesztettem el én is anno, mert nem tdott várni 1 napot. Neki azonnal kell -
spyduck
nagyúr
válasz kkrisi #37576 üzenetére
A vádak amik elhangzottak a vak vezet világtalant tipikus esete.
Egyik haverom is tőlük vett gépet, és valami gond volt vele, már nem tudom pontosan hogy mi, elvitte szervízbe, és rá akarták verni, hogy ez magától nem megy tönkre, ehhez tennie kellett valamit...Folytatást nem tudom, nem egy közeli haver.
Mert a másik cégnél vásárolt laptop nem romolhat el? Amúgy meg te konkrétan egy szervizes problémát emeltél ki. Akkor mi baj van a Laptopszalonnal? Ők eladták, 3 - 8 - 14 nap után már a szervizé a felelősség.Szerviz:
A Szerviz a gyártótól kapott munkabérből él, neki érdeke megjavítani a terméket ezt jó ha tudod!!!!!! Nem szoktak indokolatlanul elküldeni senkit. A szigorítások miatt a szerviznek le kell fotózni a hibát és a számlát és azt kell visszaküldeni a gyártó felé. Ha sérült vagy esetleg külső behatás érte, legyen az folyadék vagy bármi és a szerviz elvégzi garanciális kereteken belül a javítást akkor az visszaélésnek számít. Simán megállja az okirat hamisítás és a csalás vétségi fokozatát. Te bevállalnád? Amúgy meg a hibás alkatrészt vissza is kell küldeni a gyártónak, ott szakemberek megvizsgálják és ha ők alaptalannak ítélik meg a cserét kifizettetik a szervizzel. Amúgy meg részinformációkat közöltél, továbbá az esemény további folytatásáról sem tudsz semmit.Az utolsó problémáddal meg nem igazán tudom, h mi a baj. Segíteni próbáltam!
-
spyduck
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #37568 üzenetére
Win 7 licensz
Minden notebook alján ott van egy Winodws Licensz, ezzel lesz legális a rajta lévő Windows 7. Van sima és van gyártó általi Win 7 (pl.: HP OEM, Lenovo OEM stb...).
Meg ugye van freedos ami nem tartalmaz licensz-t.(1) A viszonteladó, nagyker stb... ezt leszedheti, nem tílja semmilyen jogszabály.
(2) A viszonteladó, nagyker átrakhatja másik gépre is, a Lenovo-sat csak Lenovo-ra, a HP-sat pedig csak HP-ra. A Simát pedig mindenre fel lehet rakni.Nem gyáróti licensz
Ebből is ment a probléma, h Lenovo gépen nem Lenovo-s Win7 van. És? Miért probléma ez? Legális! Ez egy utólagos telepítés, de örülj neki, mert átrakhatod másik gépreLeszedték a licenszt és megsérült a gép alja
Egy ilyen esetről tudok. Valószínűleg véletlenül történhetett. Viszont a Laptopszalon felajánlotta a pénzvisszafizetést vagy a cserét, ennél többet senki nem tud tenni. Valamelyik alkalmazott hibázhatott, sajnos mindenkivel előfordul az ilyen! Mondjuk nem igazán értem, h tudták összekarcolni, sztem az inkább a ragasztó maradvány lehetett, nem láttam csak hallottam az esetről még tegnap a probléma kirobbanásakor.Külön kérésre leszedett Win7 licensz
Mivel az ügyfél mondta, hogy nincs szüksége Windows 7-re inkább legyen olcsóbb ez a megoldás lett választva. Egyedi dolog, nem szoktak ilyet csinálni de hozzáteszem teljesen jogszerű, semmi nem tiltja. Azt, h utána miért reklamált nem igazán értem, amúgy én segítettem neki ebben!
Hozzáteszem a gépjármű kereskedő sem adja el az új autót kerekek nélkül de azért biztos előfordult már.Laptopszalon
Az eddigi legkorrektebb cég akit eddig megismertem és az egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító cég is egyben, csodálkoztam, h eddig egy panasz sem volt. Ez mindenhol előfordul. Azt is jó ha tudjátok, hogy az elégedett vásárló sohasem jelez vissza bár a 16.000 lájk az oldalon elég meggyőző.Prohardveres vevők
Nos ez egy érdekes téma, ugyanis az itt tevékenykedő és később vásárló emberek mondhatni a kereskedők rémálma. Miért is? Én aztán tudom..... Mondhatni szakbarbárok, mindenhez értenek és amit egy átlag felhasználó nem vesz észre azt ők igen (pixelhiba, karc, HDD problémák stb...) Hát ilyenkor persze, h megy a problémázás, meg a fogyasztóvédelemmel való fenyegetés ugyanis a kellő felvilágosítást egymásnak 100%-os formában megadjátok amivel nincs baj
Amikor még egy másik cégnél voltam (nem nevezném meg de sokan tudják) a főnök mindig viccelődött velem, hogy már megint a Prohardveres haveroddal van gond
Magyar ember, ráadásul még Prohardveres isHa bárkinek bármi kérdése van írhat akár privátban is!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Archanon #37644 üzenetére
Azért nem 150 ezres, van ugyanebben a fajtában ami 2 vga-s az viszont drágább kicsit: [link]
Amúgy nem olyan gáz szerintem a fényes kijelző, de természetesen kinek ez kinek az, nem akarom rábeszélni ha nem szereti... Amúgy mint írtam az a HP is elég internetezésre meg filmnézésre, de ha kicsit komolyabbat akar azt 100 ezerért nem kapja meg.
Matt kijelzősből ami meg már megint ajánlottabb darab az meg meint drágább, de azért belinkelem neked: Fujitsu Lifebook A531. Ezt is sokan dícsérik és 3 év garancia van rá. Viszont itt 2GB memóriával adják, de plusz 2 GB pár ezer forintos tétel már bele.
[ Szerkesztve ]
-
Archanon
őstag
válasz B-L-A-C-K #37643 üzenetére
Közben belenéztem a róla készült tesztbe, és a kijelzőn bizony látszik, hogy csúnyán tükröződik... Ez hátrány. De nem az én döntésem, azért elküldtem neki, mint javaslat. Azért mégiscsak egy 150k-s noti, ennyiért meg kincs volna, ha matt lenne a kijelző.
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
Archanon
őstag
válasz B-L-A-C-K #37641 üzenetére
A glare kijelző miféle? Fényes... de nem tükröződik? Nem szívesen nézné vissza magát tükörből, mint a régi crt monitorokon, rendkívül zavaró tud lenni sötétebb képernyőnél.
(#37643) : Elsősorban a tükröződésmentesség lenne a szempont, azért kérdem. Ha nem teljesen matt, hanem "fénylik" (őszintén megmondom, nem tudom a különbséget), de nem tükröződik vissza, akkor jó lenne. Az már más kérdés, hogy hajlandó-e +25ezret kifizetni a minőségért cserébe.
[ Szerkesztve ]
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
Archanon
őstag
válasz B-L-A-C-K #37638 üzenetére
Értem. A processzor miféle? Mármint ez az AMD E450... az alacsony órajel ellenére nem fogja lassúnak érezni Win 7 mellett? Igaz, kétmagos... csak rossz emlékek húznak vissza a régi 2 GHz-s egymagos gépemhez is, ezért kicsit tartok tőle.
-
Archanon
őstag
Erről mi a véleményetek? Megéri ebben az árkategóriában? Nagynénémnek lenne (még mindig nem vett, pedig már asszem jártam itt), elvileg otthoni használatra, Windows 7-tel, többnyire netezésre volna, esetleg filmlejátszásra mondjuk próba gyanánt, de arra ott a házimozi. Tudtommal semmi nagyon erőforrás igényes munkaszoftvert nem használ, de nekem az a proci kicsit kevésnek tűnik, a többi viszont tetszetős. És neki szempont a gyorsaság és a kényelem is. További szempontok amúgy a 4 giga ram, min. 320 gb winyo, matt kijelző, jó anyaghasználat, hűtés és ár.
Nagyon 100ezer ft körül nézelődik, nagyon nem akar rá többet kiadni [pedig korábban még az Apple-ről is le kellett beszélni, mert azok fölöslegesen drágák].
-
ktommy91
addikt
Viszlát!
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz runner 125 #37623 üzenetére
Szerintem 2 nap múlva visszatér egy ilyen kérdéssel:
"Melyik gyártónak van a legjobb ár/érték arányú laptopjai?"
-
-
Vedro
tag
válasz sutyesz96 #37618 üzenetére
Én egy típust tudok Lenovo IdeaPad Y570A (ez van nekem is) szerintem jó az ár/érték arányaBLACK: ezt mondtad neki Te is úgyhogy ez felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
Vedro
tag
válasz B-L-A-C-K #37616 üzenetére
Visszaolvastam, ott a srácnak tervezésre, meg valami gyengébb 3d dologhoz is kellett, ott tényleg jobb vétel volt/lesz a Toshiba, ebben az esetben nem.
-
B-L-A-C-K
titán
Én értem mit akarsz magyarázni, de lehet nem tudja van ebben az árkategóriában ilyen gép is, és lehet az jobban megtetszik neki, de mindig is írom hogy az A531-es is ajánlott jó vétel..
De nemrég volt erre egy példa is hogy az adott emberkének jobban megtetszett ez: [link].
De nem rábeszélni akarok senkit, mivel ha megnézed a hozzászólásaimat A531-et is szoktam ajánlani, de aki nem tud róla hogy van esetleg több ajánlott alternatíva is, szerintem nem hátrány ha felhozok mást is, még ha nem is kérdezte akkor sem...
Innentől kezdve tényleg lezártam, felőlem lehet tiéd most már az utolsó szó...
[ Szerkesztve ]
-
Vedro
tag
válasz B-L-A-C-K #37614 üzenetére
Akkor is enyém az utolsó szó . Nem vitázom, csak megpróbáltam elmagyarázni, miért kérdezte azt amit, egyébként a két lapos nem egy kategória, nem éri meg pár ezret spórolni rajta, amennyivel jobb (ebben az esetben) a Fujitsu.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Jó de feleslegesen vitatkozol most ezen velem, én felajánlottam neki egy másik alternatívát, hátha tetszik neki az is, ennyi, nem kell ezen lovagolni órákig, ha nem tetszik neki úgyse fogja azt választani. De hogy itt millió hozzászólásokon keresztül harcolsz velem tényleg felesleges és értelmetlen...
forzaroma: Itt most tényleg nem lényeges a vga...
[ Szerkesztve ]
-
Vedro
tag
válasz B-L-A-C-K #37611 üzenetére
"A A531 netán kevesebben fogyaszt a más proci miatt?
Megéri a plusz 6k-t?"Az A530-hoz képest, éri-e meg, ez egy logikus kérdés, ha a két proci között nem lenne teljesítménybeli difi akkor nem érné meg, és spec én sem vennék +6ezerért újabb procisat, ha nem lenne köztük semmi különbség.
Ergo nem az neki a lényeg, hogy minél olcsóbb legyen, hanem FELESLEGESEN ne kelljen költenie, de ebben az esetben megér +6ezret az újabb proci.forzaroma: ha csak netezésre, meg jútúb nézegetésre használja, akkor nem teljesen mindegy a VGA teljesítménye (ezen a szinten)?
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Ha nem lenne lényeg a pénz akkor nem is kérdezte volna hogy "Megéri a plusz 6k-t?" a másik...De ezen szerintem kár is vitatkozni, én mondtam neki egy más alternatívát ami olcsóbb volt (de már megbeszéltük felvitték az árát szóval már lényegtelen), és szerintem amúgy nem lőttem mellé, mert az is egyél jól összerakott gép, szóval szerintem ezen most nem kéne lovagolni reggelig...
-
Vedro
tag
válasz B-L-A-C-K #37609 üzenetére
"Én egy szóval sem mondtam hogy rossz"
Nem is állítottam, de ha eleve a Fujitsu-t nézi, akkor van annyi pénze, viszont akkor nem éri meg még 12ezret sem spórolni rajta, mert minőségben van annyival jobb a Fujitsu, plusz a gari miatt is.
-
Vedro
tag
válasz B-L-A-C-K #37606 üzenetére
Mondjuk szerintem a Fujitsu nem egy rossz vétel, ilyen fél business laptop 3 év garival (és még a matricát sem kell lekaparni hozzá )
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz torma1981 #37602 üzenetére
Szerintem Anyukádnak egy ilyen is (Toshiba Satellite L750) tökéletes lenne, és árban olcsóbb, viszont ez is ajánlott noti!
-
kkrisi
senior tag
válasz B-L-A-C-K #37600 üzenetére
Jó most az nem változtat a lényegen.
De ez a kedvencem ha tényleg így hangzott el: Elnézést kértek, hogy csak így tudták lekaparni róla és biztosítottak afelől, hogy ha nem tetszik így összecsikargatva, akkor természetesen visszafizetik a pénzt.
Válasz: De persze Józsikám tökéletes lesz! Úgy sem veszi észre senki, ha valaki mégis, akkor azt mondom neki, hogy ettől egyedi!
Szerintem ezt a mondatot még ők sem gondolták komolyan
-
torma1981
veterán
Sziasztok. Anyumnak vennék egy laptopot. Sima otthoni használatra.
Fujitsu Lifebook A530 (VFY:A5300MRSD5HU)
vagy
Fujitsu Lifebook A531 (VFY:A5310MF025HU)néztem ki. 5-6k csak a különbség csak. A A531 netán kevesebben fogyaszt a más proci miatt?
Megéri a plusz 6k-t?
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15IMH05H 15 notebook - i5 10300H 16GB RAM 256GB 480GB SSD GTX 1660 W11