- Mini-ITX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kompakt vízhűtés
- Valami baja van a tápomnak
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
Z86
őstag
A keretet is figyelembe szerintem véve jó vonalon indultál el, én még körbenéznék a HP mellet az IBM/lenovo Thinkpadek és a Dell Latitude-ök esetleg a Fujitsu Lifebookok hasonló korú képviselői közt.
Teljesítmény szempontjából hasonlóakat kapni ennyiért, viszont a gépek állapota közt nagy különbségek lehetnek, illetve a fent említett esetleges garancia is fontos tényező lehet.
Esetleg itt körbe lehet nézni -
Z86
őstag
válasz Psychonaut #45576 üzenetére
Néztem a gépet, a specifikációban 750GB 5400 rpm Hard Drive szerepel. Szerintem érdemes lenne 7200 rpm-es HDD-vel szereltet keresni. (vagy eleve SSD) Nem is értem ilyen durva alkatrészek mellé miért tesznek lassú vinyót.
-
Z86
őstag
válasz Psychonaut #45564 üzenetére
"Garancia: megvagyok az egy evvel, ha megbizhato gepet veszek, szerintem nem lesz vele gond."
Ahogy spyduck is utalt rá, erre nem nagyon lehet alapozni, ennél sokkal komolyabb gépek is meghibásodnak. A gari lejártával egy alaplapcsere elérheti a gép akkori értékének a felét, talán még többet is. Meg aztán ha külföldre akarod vitetni javításra, az egy csomó kieső idő, több hét. Szerintem nem érdemes pont a garancián spórolni
-
Z86
őstag
válasz runner 125 #35494 üzenetére
Akik újak a témában, és most keresik életük első laptopját, azoknak fontos lehet felhívni a figyelmüket erre a kérdésre.
-
Z86
őstag
válasz Tizedes1 #35486 üzenetére
Én az enyémben az automatikus fényerőszabályzóra bízom az állítgatást, egész jól végzi a dolgát. Hasznos funkció.
(#35487) polip
"ebben az árkategóriában (200k) nem kapsz mást, csak TN panelt, az meg így is - úgy is szar!!"
Tulajdonképpen igen, talán a jövőben ezen a téren is fejlődés lesz tapasztalható. Én pl. inkább erre adnék jelentősebb több összegű pénzt, mint erősebb procira vagy VGA-ra.Amúgy a HP 8530w kijelzőjét direkt napfényben is egész jól lehet olvasni, bár akkor a fényerőt maximumra kell állítani (és a porszemeket is érdemes eltávolítani róla, az sokat segít).
(#35488) GaborGh :
Szerintem kiváló délutáni program[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
"- otthoni használatra a matt kijelző fos, sokkal rondább képe van, mint egy glaretype kijelzőnek"
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy kevésbé szép a képe*, cserébe viszont látom mi van rajta. A fényes kijelző az egyik legnagyobb létező szopatás, még a 16:9-es képarányt is messze túlszárnyalja.
Az egyetlen körülmény ahol a fényes kivitel előnyei túlsúlyba kerülnek, az a fényforrásoktól mentes elsötétített szoba. De ez meg hosszú távon D vitamin hiányt okoz...* bizonyos körülmények közt
[ Szerkesztve ]
-
-
Z86
őstag
válasz tomcsi83 #18912 üzenetére
A HP szervizhez érdemes hozzátenni, hogy elég sok van belőle, különböző cégek keretein belül. Volt már szívás Elitebook szervizelésével is, de nem ez a jellemző, és végül a gép mindig meg lett javítva.
A számtech boltos meg főleg azért fikázta a HP szervizeket, mert szeretné ha nála vennéd meg az Asus notit (ahogy ktommy91 már utalt rá) -
Z86
őstag
válasz Silentfrog #18199 üzenetére
Az Emachines nem igazán a minőségről szól, ráadásul csak 1 év garancia van rá, én lebeszélnélek róla.
Valamivel 100k felett találsz Fujitsu A530-at, 3 év garanciával. Sokkal jobb minőségű masina, megéri a plusz kiadást. -
Z86
őstag
Közvélemény-kutatás: notebookos cikkek
Kitöltöttétek már? -
Z86
őstag
válasz bajnokpityu #16615 üzenetére
Sajnos én sem találok az MSI árában mást.
-
Z86
őstag
válasz bajnokpityu #16613 üzenetére
Nem hallottam, hogy változott volna a helyzet.
Az asus gépeket máshol javítják (tudtommal van Magyarországi szervizük). Őket azért nem írtam, mert néha elég fura dolgokat csinálnak bizonyos szériahibák esetén (K52JE).Érthető persze, csak fura ez az írásmód.
Engem még analóg módszerrel tanítottak. Tollat használtunk meg ceruzát, és füzetbe írtunk. De az már régen volt. -
Z86
őstag
válasz bajnokpityu #16599 üzenetére
Az MSI főképp a pocsék szerviz miatt szokás a nem ajánlott gyártók közé sorolni. Sok történet kering a hosszú, akár több hónapos szervizelésekről. Állítólag az Albacomp egyszerűen nem kap elég alkatrészt...
Ha a dell meg a hp ennyire nem jön be, akkor ott van még a lenovo, meg az acer (3 éves kiterjesztéssel). Minden esetre szerintem az MSI-t inkább hagyd.Amúgy nem mindig sikerül rosszul írnod, néha teszel szünetet a vesszők után
-
Z86
őstag
válasz Orionk #16551 üzenetére
A céloknak mindkettő megfelel
Az intel proci jóval erősebb.[link], de többet fogyaszt.
A GPU-k esetében szintén az intel az erősebb de az amd talán több mindent támogat (UVD 3), ezt majd valaki kifejti
Nekem is elöl vannak a hangszórók, filmezésnél ebből nem érzek hátrányt, akkor lehet kicsit fura, ha pl. a gép fölé hajolva nézel valamit. De amúgy rendben van. Bár ezt érdemes élőben is kipróbálni. -
Z86
őstag
-
Z86
őstag
válasz Chaser #16464 üzenetére
Én azt hámoztam ki a cikkből, hogy csak az számít hol vetted a gépet. Magyarként Magyarországon, németként Németországban vett gép esetén nincs gond. Magyarként a fenti esetben csak a németeknél működne a garancia.
Lehet szervizelni külföldön is, bár az esetedben felhozott példában ha a német tulaj nálunk adja fel szervizelésre a gépét, akkor itt is kell átvennie (mivel tudtommal tőlünk a csehekhez küldik a gépeket).
Legalábbis ha jól értelmeztem... -
Z86
őstag
válasz benike123 #16086 üzenetére
Az LPR nem tudom mi lehet, kérdezd meg az eladótól.
Én nem venném meg, egyrészt nincs rá garancia, másrészt turkáltak is benne.(#16085) katras:
Noti beárazós topik.[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
válasz bajnokpityu #15996 üzenetére
Akkor szerintem csak elírás.
Én minden esetre a HP-ra szavaznék, nem csak a fém burkolat de a matt kijelző miatt is. -
Z86
őstag
válasz bajnokpityu #15994 üzenetére
Hol láttad 3 év garanciával?
szerk: össze lehet vetni az árát más boltokkal, ha nagyon közel vannak, akkor sanszos az elírás. A kiterjesztés 2 évvel elvileg 20k körül dob az áron.[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
válasz Anita0710 #15916 üzenetére
Olyat, hogy adott gyártótól semmit nem igazán leet kijelenteni. Mindegyiknél vannak jól és rosszul sikerült termékek, szériák. Viszont a szolgáltatásokat (support) tekintve elég nagy különbségek lehetnek. Ha jól értelmezem az USA-bei dolgokat kell alapul venni, ott pedig általában 1 éves garanciával kínálják a gépeket, amit viszont lehet bővíteni és mindenféle egyéb szolgáltatást is lehet rendelni melléjük.
Ha pl. megnézed a Dell vagy a HP honlapját, egy rakás garanciabővítési lehetőséget találsz, szerintem ezeket érdemes belekalkulálni az árba.
szerk: érdemes lenne elmenni valami nagy műszaki üzletbe és megtapogatni pár gépet, hogy kiderüljön melyikek felelnek meg inkább az elvárásaidnak.[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
válasz JoceeHunt #15912 üzenetére
Ez sem rossz, de azt tudni kell róla, hogy csupa fényes anyagból van, ami hamar piszkolódik.
Összevetve a fujitsuval a VGA és az oprendszer emellett szól, viszont a fujiban sokkal erősebb a CPU, matt a kijelző (bár erre érdemes rákérdezni), munkára alkalmasabb, és 3 év a garancia.
Egy rokon típusról itt találhatsz egy PH!TV-s bemutatót, ha esetleg érdekel.(#15903) badd:
Elég sok városban van Notebookstore üzlet, ami ha nem is direkt HP márkabolt, de általában viszonylag sok HP gép ki van pakolva náluk.[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
válasz Anita0710 #15907 üzenetére
Általában alulról szívják be a levegőt és oldalt vagy hátul fújják ki, ez minden gépnél így van. A tiéden valószínűleg már nagyon beporosodott a ventilátor és a hűtőborda, illetve könnyen lehet, hogy a hővezető paszta is beszáradt és ezért melegszik fel olyan hamar.
Én a HP (pavilion), Dell (inspiron, XPS), Toshiba (satellite), Lenovo (ideapad) gépek közt nézelődnék első körben (de ez így egy rettentő széles választék). Nem írtál árat, az még fontos lenne. -
Z86
őstag
válasz JoceeHunt #15910 üzenetére
Fujitsu A530 + 2GB RAM (a linkelt lap alján van néhány).
-
Z86
őstag
Végül is (talán) összes újabb nvidia GPU támogatja, így lehet, hogy mégis benne lesz a gépedben
szerk: Van róla egy Logout cikk.[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
válasz BigBlackDog #15590 üzenetére
Elég jónak tűnik.
A linux telepítője egy külön partíción is meglesz, onnan fog települni. Ezt lehet törölni, a garanciát nem érinti. -
Z86
őstag
válasz Pavlovsdog #15532 üzenetére
Iponnál mindenképp érdemes utánanézni, mert gyakran elírnak ezt-azt, amúgy viszont lehetséges.
-
Z86
őstag
válasz _adaml21_ #15395 üzenetére
A gép egy hp 8540p
szerk: nekem egy ilyen táskám van, nagyon masszív, jól védi a gépet. Van benne egy külön kivehető tok az adapternek, illetve rekesz az egérnek, kábelnek, telefonnak, külön a géptől. Van egy harmadik rekesz is füzeteknek iratoknak. Elég nagy táska, összesen 4 külön cipzáros résszel.[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
A keretből sok minden kijön, én a Lenovo Thinkpadokat, a Dell Latitude-öket és a HP Elitebookokat is bevenném a körbe.
A minél nagyobb felbontás mindenképp jobb, különösen, hogy videoszerkesztést is akarsz végezni. Szerintem a szokásos 1366x768 nagyon kevés. A különbség nemcsak látványos, de a használhatóságot is jelentősen növeli. -
Z86
őstag
Az SSD bővítés nem jár garanciavesztéssel, az egész gépre tekintve legalábbis nem valószínű. A benne lévő HDD-re már előfordulhat, illetve attól is függ a dolog, hogy menyire kell szétbarmoli a gépet. Ilyenkor azt szokták kikötni, hogy ha az új alkatrész miatt megy tönkre a gép,a akkor nem javítják.
-
Z86
őstag
válasz JimBeam007 #14507 üzenetére
Az első két pontnál valami renew Elitebookra vagy valami Thinkpadre, dell latitude-re gondoltam, de az i7-es proci igénye bekavart
Találni gépeket 250 alatt, pl. i7-2630QM procival, pl: [link], ehhez mivel acer kell még +2 év garanciakiterjesztés 20k körüli összegért. Vannak még dell n5110-esek is.
Viszont ezeknél nem teljesül maradéktalanul az első 2 pont. -
Z86
őstag
A kijelzővel kapcsolatos elvárásoknak Sony F széria felelne meg a legjobban, de azokkal kapcsolatban nem vagyok képben, és első ránézésre drágábbak mint a keret.
Dellből esetleg az E5520 belefér fullHD kijelzővel, de ez eléggé más irányvonal a sonyhoz képest és csak integrált a VGA.
A XPS-en meg nincs numerikus bill.
szerk: mondanám a HP 8540p-t, de az meg nem fullHD...JimBeam007: Azért valami irányárat mondjál
[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
válasz GrandeP #14394 üzenetére
Tudtommal úgy szokott lenni, hogy ha egy adott százalék alá esik a töltöttség (HP - 95%), akkor rátölt. Ha folyamatosan tölti, akkor is ha maxon van, ott valami hiba lehet.
A leírt példában szerintem az akku vagy az elektronika valamely része eleve hibás volt, ezért olyan vacak. -
Z86
őstag
válasz berbatov2 #14341 üzenetére
Szerintem az i3-as verzió is bőven elég, átlag használat közben nincs igazán különbség az i5 javára. A memória több, de azt egyébként is lehet bővíteni (érdemes is) 4-5k környékén kijön. A HDD meg igényfüggő, de az talán nem annyira nyomós érv.
(#14342) Yeap11
Igen, akkor magyar. (Vagy néhány esetben magyarított, bizonyos üzletek esetében)[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
válasz sadypisten #13877 üzenetére
Építészmérnökként szerintem bánni fogod, ha 1366x768 felbontású gépet veszel, de ebből a keretből újonnan valószínű csak az fog kijönni. Aprón körbenézve lehet találni a kereten használt de még garanciális HP 8530p-ket és Thinkpad T500-akat, esetleg nézd meg azokat is. Ezek matt kijelzősek 1680x1050 felbontással.
-
Z86
őstag
válasz nono0327 #13719 üzenetére
Jah bocsi, a Latitude-re gondoltam. A 4 év helyszíni garancia, a háttér világításos billentyűzet miatt elsősorban. Írtad a filmek konvertálását, ez nem tudom mennyire veszi igénybe a VGA-t, ha számít, akkor az plusz pont a HP-nak. Az acert főleg azért nem mondom, mert tudtommal fényes a kijelzője (ha nem az, akkor viszont elég korrekt ajánlat).
szerk: linkelésnél legközelebb vigyázz, mert most benn maradt a http:// és az elé tetted be a címeket, viszont így nem működnek (az N5110 meg a HP ilyen)
[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
Bizony dkface kolléga jól mondja, az asus k52je szériahibás, azt semmiképp ne vedd meg. A Fujitsura rákeresve a topicban több helyen is szerepel, hogy miért ajánlott. Így már elég egyértelmű lesz a választás
(#13698) [Scofield] :
Kérdezz rá az Asus topicba is, ott biztosan van K53 tulaj.[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
válasz _adaml21_ #13565 üzenetére
A quadro is ugyan az, mint az egyéb gépekben lévő VGA. Az emlegetett 8540p-ben lévő NVS 5100m pl a gt 330m-nek felel meg. A nagy különbség a szoftveres részben van. Az NVS a hagyományos üzleti gépekbe, az FX meg a mérnöki dolgokhoz szánt sorozat. Ez utóbbinál egyébként egészen brutális kártyák is vannak, pl az 5000m a maga 100W-os fogyasztásával.
szerk: most látom, hogy az újabb modellek elé nem teszik ki az FX jelölést[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
Netbookokkal kapcsolatban itt találhatsz hozzáértő embereket.
-
Z86
őstag
válasz Repsol600 #13388 üzenetére
Minőségben mindenképp, hiszen az Elitebookok a HP csúcsgépei.
Részletes adatokat nem írtál, de a 8530p-ben leggyakrabban P8600 és radeon 3650 van ha jól emlékszem. Az acerra rákeresve abban valamilyen Athlon II-es proci van, annál a P8600 teljesítményben jobb. A grafikus rész meg talán hd4570, de ez úgyis mindegy ha nem játékra kell.
Az acerrel a legfőbb gond, hogy alapesetben csak 1 év gari van rá, de mivel most a HP-ra is ennyi van, ezért egálban vannak. Egyébként javasolt a kiterjesztés +2 évvel. Megbízhatóság terén kb. ugyanaz mint a többi, csak mivel ez egy alsó kategóriás gép, talán a meghibásodás is hamarabb jön. -
Z86
őstag
Ha valaki éppen acer gép vásárlásán tanakodik, ezt az akciót érdemes figyelembe vennie. Ha linkelték már akkor sorry, nekem kimaradt
-
Z86
őstag
válasz picur220 #13077 üzenetére
Erre van két tippem: Fujitsu a530, hp 4530s
Mindkettőre 3 év garancia van, és az általad elmondottakra bőven megfelel, bár filmezésre és netezésre egy i3-nál gyengébb proci is elég.(#13079) pepejoe:
Elég jó áron adják, még hány év garancia van rá?[ Szerkesztve ]
-
-
Z86
őstag
válasz 78zolika #12884 üzenetére
Teljesítményben ugyan jobb, de ha csak az a szempont, akkor szerintem nem érdemes. A jelenlegi géped eladásakor túl sokat vesztenél az eredeti árhoz képest, így csak jelentős plusz ráfordítással tudnád megvenni az A530-at. Annyit meg nem ér meg az a plusz lóerő. Szerintem.
-
Z86
őstag
válasz G-lader #12845 üzenetére
Nem vagyok képben a PB garanciális dolgaival, de ha az acerből indulok ki, akkor az ő esetükben a gépet csak abban az országban lehet gariztatni, ahol vetted. Ha közel laksz a határhoz, akkor ebből elvileg nem lehet gond. Viszont itt bekerül a folyamatba a MM is, ami további bonyodalmak forrása lehet.
Ettől függetlenül remélhetőleg nem lesz semmi baja, és sokáig szolgál majd. Az ára mindenképpen nagyon meggyőző. -
Z86
őstag
válasz Apollo17hu #12839 üzenetére
Az emachies minőségi szempontból a legalsó kategória, csak 1 év garancia van rá, sok évvel ezelőtti CPU, jóval gyengébb GPU, fényes kijelző.
A Fujitsu minőségét tekintve kiemelkedő ebben az árkategóriában, 3 év garancia van rá, a CPU és a GPU erősebbek, újabbak, kedvezőbb fogyasztással. Az egész burkolat és a kijelző is matt. Jó véleményeket olvasni a típusról, összességében szerintem megéri az a plusz kiadást. -
Z86
őstag
válasz Apollo17hu #12834 üzenetére
Ebben az árkategóriában én ezt szoktam ajánlani.
(#12835) G-lader:
Ez 265 Ft-os árfolyammal számolva 147k. Az elég jó árnak tűnik[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15IMH05H 15 notebook - i5 10300H 16GB RAM 256GB 480GB SSD GTX 1660 W11