- Mini-ITX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kompakt vízhűtés
- Valami baja van a tápomnak
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
Borote
addikt
Közel fél éven keresztül használtam... Lehet, hogy csak az én példányomnak voltak hangosak a gombjai, de az biztos, hogy kattogott mint a fene
Miért adod el a Toshibát? Meguntad?(#38399) andr3w88: mindkét memóriát elviszi, de olyan hatalmas különbség nincs közöttük. Llano prociknál többet számít, mert az IGP nem használhatja az L3 cache-t. (Főleg azért, mert ez utóbbi nincs bennük )
[ Szerkesztve ]
-
andr3w88
csendes tag
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat. Még annyi kérdésem lenne, hogy láttam hogy az i3 1333 FSB-s, de a belinkelt laptopoknál a memóriák 1066-osak. Nem igazán értek hozzá, de mennyivel jobb, ha egy 1333as memóriával van párosítva a proci? Vagy a kettőnek semmi köze egymáshoz?
-
rizso
addikt
válasz Borote #38396 üzenetére
Y570-nél a touchpad gombjaira gondolsz? Szerintem azok még egész halkak voltak. Ugyan már nincs meg, de páromnak egy Z570-et vettünk, ami külsőre 90%-ban Y570, és halkabb a touchpad gombja, mint a P750-es Toshibámé.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Borote
addikt
válasz B-L-A-C-K #38394 üzenetére
Én sem használtam hetekig L750-t, tehát ezt azért nem mondhatom
Engem inkább a fényes csuklótámasz zavart, de ezt leszámítva nem rossz. Ugyan nem voltak halkak a gombjai, de még mindig halkabbak mint az Y570-é (még jó, hogy ez utóbbit simán lehetett a gombok nélkül is használni )(#38395) forzaroma: hurrá (azért nehéz szülés volt )
[ Szerkesztve ]
-
forzaroma
tag
Sziasztok!
Végülis megvettem a kiválasztott laptopot,és csak a legjobbakat tudom mondani-a LenovoZ575-ről!
Nagyon jó anyaghasználat, a billentyűzete is kellemes, örülök h hallgattam a tanácsotokra és ezt a gépet választottama Toshiba L750 helett! Picit drágább volt ugyan(159900),de nekem jó vételnek tűnik egy nap után![ Szerkesztve ]
Realme GT2
-
Borote
addikt
válasz tibz03 #38389 üzenetére
Milyen jó, hogy szánt szándékkal valótlanságot írsz
Nem olyan szörnyű az a gép, ebben a kategóriában teljesen vállalható, de pontosan melyik L750-t nézted? Mert az egyes modellek még külsőben is eltérnek némileg, van pl olyan is, aminek fényes a billentyűzete.
C660-ra én sem mondom azt, hogy húdejó, de a G6-osnál talán még mindig masszívabb egy picivel -
adam89
csendes tag
Sziasztok,
a szomszéd házaspár szeretné meglepni (a már felnőtt) lányát egy laptoppal. Különösebb kritérium nincsen, netezni fognak vele wifin, kis word-excel, zenehallgatás. Ők egy HP A5Q02EA-t néztek ki 129k-ért (http://www8.hp.com/hu/hu/products/laptops/product-detail.html?oid=5192785). Bár ahogy nézem, ehhez nincsen Windows, ami probléma, hiszen nem értenek hozzá. Max. 130k-ig tudtok ajánlani egy megbízható gépet? (lehetőleg windows-zal).
Köszi
adam89 -
GaborGh
őstag
válasz tibz03 #38389 üzenetére
Értem, köszönöm.
Toshibaból melyik típust ajánlanád, gondolom akkor a ,,C" sem nyerő?
Supportja milyen szerinted?Mit tudnál ajánlani helyette az alsó szegmensben aminek jobb az anyaghasználata és a touchpadja és esetleg játszani is lehet vele és szerinted ajánlott kategória?
[ Szerkesztve ]
-
tibz03
őstag
válasz GaborGh #38388 üzenetére
Szia!
Persze. Azért kissé erősen fogalmaztam, mert némi indulattal írtam azt a hsz.-t.
Hogy belsőleg mennyire minőségi a noti, azt nem tudom, de a ház anyaghasználata szerintem nagyon igénytelen: rideg, merev, csillogó műanyag. A touchpad gombjai se valami bizalomgerjesztők, hagosak kattognak, nehéz benyomni őket.
Valamint volt egy külsőre hasonló Toshibám nekem is (Satellite A300), kb. ugyanilyen anyagú borítással, és 2 hónapos korában már enyhe kopás látszott rajta egy helyen - és az egyik hangszórója is haldoklott, ami persze nem köthető szorosan ide, de azért megemlítem.Ha nem zavar téged ez az anyaghasználat, akkor vedd úgy, hogy nem mondtam semmit. Merthogy nem mindenkit zavar, ez tény. Én viszont úgy gondolom, hogy 2011-ben már gáz ilyen anyagból készíteni egy noti borítását.
Persze nem mindenki ért velem egyet, mások szerint nem ilyen vészes a helyzet. Ha ilyen noti vásárlásán gondolkozol, én azt javaslom, hogy menj el egy MM-be, és nézd meg (én is ott láttam), hasonlítsd össze a többivel.
-
tibz03
őstag
válasz 78zolika #38385 üzenetére
Egy hajszállal jobb, de inkább forma-forma a két proci, viszont az az i5-520M még az első generációból való, nagyobb órajelen hozza kb. ugyanazt a teljesítményt, amit az i3-2330M, ebből kifolyólag feltételezem, hogy - bár a max. TDP-jük megegyezik (35 W), az i5 többet is fogyaszt. Tehát kb. ugyanaz a teljesítmény, de magasabb fogyasztással. Én a 2. generációs i3-mat választanám.
-
78zolika
senior tag
válasz andr3w88 #38379 üzenetére
Szia - Sziasztok Jó reggelt !
Nekem most márciusban lesz 1 éve hogy Fujitsu Ah 530 nyúzok , hibátlanul működik használva van bőven ( internet , munka , játék , szerkesztések ) Minden nap megy . Annyi történt hogy bővítettem + 2 GB Ramm . Egy hátránya van a hangszóró minősége ( fülessel , külső hangrendszerrel jól szól ) , én úgy tudom hogy sajnos 531 modellekben is ugyanaz a hangrendszer van . Más hibája nincs . igaz 531 más ( belső részben , külső ) de mint Fujitsu bevált ( pár ismerősömnél is ) .Most hogy nézelődöm ezek sem lehetnek rosszak [link] vagy [link] igaz 2 év garancia Fujitsu 3 év
-
tibz03
őstag
válasz andr3w88 #38379 üzenetére
Lenovo IdeaPad G570, és még pénzed is marad. Bár konkrétan ezzel a típussal nincs tapasztalatom (nekem egy V570-em van, ami hasonló ehhez), az anyagminősége nagyon jó (alumínium belső), a billentyűzete szintén kiemelkedően jó. Továbbá 6 GB RAM, 2 év garancia, mindez i3-mas procival... szerintem nyerő kombináció.
Igaz, fényes kijelzője van, de ezt neked kell eldöntened, hogy melyiket preferálod. Érdemes elmenni egy MM-ba, és megnézni a saját szemeddel a különbséget 1-1 kiállított notin (szerk: most látom, debreceni vagy, én az ottani MM-ben néztem a notikat pár hete). Sokan nem szeretik a fényeset, és tény, hogy megvan az a hátránya, hogy tükröződik, ami pl. szabadtéri használatnál, vagy ablaknak háttal zavaró lehet, viszont cserébe élénkebb színei, kontrasztosabb képe van. (A 150k alatti kategóriában csak elvétve találsz matt kijelzős notit, pl. az imént linkelt A531 az, de kb. 80-90%-uk fényes kijelzős.)[ Szerkesztve ]
-
andr3w88
csendes tag
Jól gondolom, hogy a Toshiba 4 magos? Ha igen, milyen különbség van a kettő között? Mármint a 4 magos Amd és a 2 magos Core-i között így teljesítményben?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz andr3w88 #38368 üzenetére
Pedig ha nem játékra kell adott árkategóriában én is egy Fujitsut ajánlanék, persze van/voltak ebben a típusban is sz@rabb és jobb gépek.
Erről beszélek: Fujitsu Lifebook A531. 3év gari van rá, ajánlott darab,
még 2gb memóriát löksz bele és(link javítva ebbe már 4gb van) elleszel vele egy darabig.Vagy ha ez nem jön be neked akkor: Toshiba Satellite L750D-16K
runner 125: köszi javítottam.
[ Szerkesztve ]
-
andr3w88
csendes tag
válasz runner 125 #38369 üzenetére
Lehet igazad van, ugyanis az FujiSiemens volt.
Akkor jöhet az is.[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz andr3w88 #38368 üzenetére
Ne keverd össze a régi - mára már megboldogult - FujitsuSiemens-t a mai Fuji-val. Nem egy kategória, ezt bizonyítja a Fuji ténylegesen jó minősége, és a hozzá adott 3 éves alap garancia.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
andr3w88
csendes tag
válasz Borote #38367 üzenetére
Nem hallottam még róla túl sok jót. 1 már egyszer meghalt a kezeim között és szerintem nem csináltam rajta semmi extrát, ráadásul 1 év gari volt rajta és épp kicsit idősebb volt mint 1 év. :S
Felhasználás: Kódolás, fejlesztés Visual Studioban filmnézés netezés...
Az általad írt kijelző típusok között viszont nem is tudom, hogy mi a különbség.
Igazából szerintem mindegy is.[ Szerkesztve ]
-
andr3w88
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új laptopot legalább 4 giga rammal és lehetőleg core-i procival maximum 150e-ig. Nem játékra lenne. A core-i procihoz annyira nem ragaszkodom. Nem igazán vagyok otthon hardver témában úgyhogy szeretnék kérni egy kis segítséget, hogy milyen notebookot tudtok ajánlani ennyiért. Fujitsut nem szeretnék .
-
birozoli7800
senior tag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, Asus "K" széria elfelejtve!
-
runner 125
nagyúr
válasz birozoli7800 #38361 üzenetére
K széria tényleg felejtős. Az említett Lenovo és Fujitsu is jó vétel, de. pl a Toshiba-kat is megnézheted, náluk is olcsó a garibővítés.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
B-L-A-C-K
titán
Szia. Asus "K" széria pont nem egy ajánlott darab...
Mennyi a maximális összeg amit rászánnál?
-
umek7
őstag
Inkább ezt. Ha tudsz még hozzá pótolni én egy LifeBook-ot vennék a helyedben (ha 2GB-os verziót találsz akkor 4-re bővítve) és akár + 1 év garanciával 140k környékén.
-
birozoli7800
senior tag
Üdv mindenkinek!
Elgondolkoztam egy notebook vásárláson. A belépő szintet szeretném megcélozni, és ebben segítségeteket kérem. Kinéztem egy közeli kiskerben egy ASUS K53BY-SX157D típusú gépet. Ezt 115 000 HUF-ért tudnám megvásárolni. Mennyire jó ez a típus ár/érték arányban? Mivel 2 gb memória van benne ebbe szeretnék vásárolni még 2-t. Ez megoldható lenne?
Amire használva lenne a gép:
C++-ban való programozás
Filmnézés, böngészés -
B-L-A-C-K
titán
válasz runner 125 #38359 üzenetére
Lehet, majd meg látjuk... Viszont a nyitó ár biztos kevesebb lesz mint majd utána pár héttel/hónappal, a Y570-nél is így volt...
Amúgy valami bővebb információt igazán felrakhatnának már róla valahová. Minden nap nézem de semmi...
[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
válasz B-L-A-C-K #38356 üzenetére
GTX660, fém burkolat, JBL hangszórók, világító billentyűzet, stbstb...biztos, hogy nem 200k lesz
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
B-L-A-C-K
titán
Pár hónap múlva jön a Lenovo Y580-as, GTX660M vga-val, én már azt várom nagyon. Alig van róla valami infó, de biztos ütős lesz, viszont szerintem nem is ilyen árkategóriában fogják árulni...
doktor úr: Asus N55SF (teszt: link, árak: link)
[ Szerkesztve ]
-
doktor úr
aktív tag
Erre mit ajánlotok: 15"-os notebook kellene, i5-tel vagy i7-tel, nVidia VGA-val (Optimus-szal), lehetőleg USB 3-mal. Min. 4 GB RAM, 2 év gar. Keret: 200.000 Ft.
-
rizso
addikt
B-L-A-C-K, umek7, Borote: köszönöm! Ezek szerint annyira nem is vagyok lemaradva, szinte semmit nem változott a kínálat. Egyébként igen, játékra is kellene - bár az utóbbi időkben 10 percet nem játszottam...
-
Borote
addikt
válasz runner 125 #38350 üzenetére
Persze, de ez benne van a 120k-s limitben oké, 2k-val kilóg
Akkor még ott van EZ is. Nagyon szeretnék két ilyen gépet egymás mellett kipróbálni pár órára De még ha lehetőségem lenne is, időm már nem biztos
-
runner 125
nagyúr
válasz Borote #38349 üzenetére
Teljesen jó ötlet, csak én próbáltam a 100k-hoz közelítve tippet adni. Ha, megtoldja egy 10-essel, azt kell venni.
..csak, így meg már ott tartunk, h ha azt is megtoldja kicsivel, megkapja a sokat emlegetett Toshiba L750D-16K-t .
-
Borote
addikt
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Van olyan gép, ami jobb az Y570-Dv6-N55 hármasnál ár/érték arányban? Pár hónappal most le vagyok maradva, nem nagyon követte a fejleményeket...
-
runner 125
nagyúr
válasz Laszmen #38341 üzenetére
Kompromisszumot kell kötni, ez tény.
De mellé van normális szervizháttér, minőségibb összeszerelés, és 2 év garancia.Lehet venni Trabantot BMW motorral, de lehet okosabb megoldás venni egy Opel-t.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz tibz03 #38334 üzenetére
Kurvár@ érdekes hogy már megint nem arra válaszolsz amiről szó van. Pedig ez lenne a lényeg hogy amit te állítasz azt megmagyarázd, erre te rólam beszélsz folyamatosan.... Érdekes te állítottál itt egy hiteltelen dolgokat amire kérdeztem már 5x mire alapozod, és folyamatosan kikerülöd a kérdést. Mint ahogy most is.... Vicces egy ember vagy....
"Mondjuk jó érzésű ember szerintem nem ajánlana senkinek egy L750-et"
Itt látszik semmi közöd ehhez a topikhoz! Gondolom láttad egyszer a gépet, nem tetszett és már sz@r az egész. Érdekes nem csak én ajánlom de még nem is csak 1-2 ember hanem több. Ha logikusan gondolkodsz ez miért van Mert mindenkit átakarunk vágni mert sz@r
"160k-s példámba, amit kijavítottál 180-ra, a példa lényegén mit sem változtatva. "
Ismét ostobaságokat beszélsz, és nem látod át a helyzetet. Nem tudom te milyen aggyal gondolkozol, de xy ember ha hosszú távon tervez játékra, és 180 ezres árkategóriát határoz meg, miért ne lehet felhozni 20 ezer forinttal drágább jobb notit? Ami persze sokkal jobb befektetés hosszú távon ha játékra kell az illetőnek...Természetesen ezt te azért látod hülyeségnek mert fogalmad sincs az egészről ezek szerint, mint ahogy L750-et sem ajánlanád senkinek....
De tényleg hagyjuk egymást, erre az "azóta se válaszoltál arra a kérdésemre amit már vagy 5x kérdeztem honnan veszed" inkább hagyjuk, már nem is érdekel. Mivel meggyőződésem hogy fogalmad sincs róla. De ahogy látom nem csak erről hanem az egész témában csak azt hiszed nagyon okos vagy...
[ Szerkesztve ]
-
Laszmen
aktív tag
válasz runner 125 #38339 üzenetére
Most őszintén, amit linkeltél gépet, abban fing cpu van, amit én linkeltem az sem egy quadcore,de azért fényévekkel jobb..
-
Borote
addikt
válasz kittamama #38335 üzenetére
Teljesen korrekt gép, jó szervizzel, jó supporttal: Lenovo B570
Ha használt gépet szeretnél, ITT nagyon jó a kínálat
(#38337) Pocok256: persze, de arra nem egy másik véglettel kell válaszolni Rendszeresen szoktam reagálni az ilyen kijelentésekre, hogy az egyik így meg úgy erősebb a másiknál, illetve csakakék-csakazöld felfogásokra is, mert ez nem vezet sok eredményre
(#38338) Laszmen: ne haragudj, de ennél az Acernél csak jobb vétel van
Viszont a használt gép az egy jó ötlet - hozzá is fűztem ennek örömére -
Laszmen
aktív tag
válasz kittamama #38335 üzenetére
Gondolom filmezésre,netezésre,esetleg alkalmanként irodai dolgokra(Office..stb) használatára kell, erre nem is kell nagy izom gép..
ACER Aspire 5733Z
Én a helyedben néznék itt hardveren használtat, 60-70k-ért már lehet venni nagyon jó kis vasat,vannak itt használtak garanciával is, ki lehet fogni jó vételeket..[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz doser0717 #38311 üzenetére
Az az A6 azért elmarad egy i3-tól sajnos......
Nézd át akkor ezeket a teszteket, és hasonlítsd össze a notebookcheck.net-en fellelhető eredményekkel, és utána ítélkezz. Igaz, az A6-omat 2,1 GHz-en hajtottam, de mindehhez nem volt szükség plusz feszre, csak egy kattintásba kerül, mivel szorzózár mentes az APU.
[ Szerkesztve ]
-
kittamama
csendes tag
Sziasztok!
Gyorsan szeretnék új laptopot, mert a régi tönkrement. Egyetemista vagyok, szóval nem keresek csúcs gépet, de a nagy méret előny lenne és a jó akkumulátor. Olcsó megoldás érdekelne, kb. 100-120 körül. Milyen gépet ajánlotok?
Köszönöm a válaszokat[ Szerkesztve ]
-
tibz03
őstag
válasz B-L-A-C-K #38289 üzenetére
Az utolsó válaszomat írom neked: többször is elmondtam, hogy marhára hidegen hagysz, és fárasztasz, ilyen embernek a kisujjamat sem szívesen mozdítom. Pár hete olvasom ezt a topicot, vele együtt a te hozzászólásaidat is, és nem jó kép alakult ki bennem rólad, kb. 1 hete polip összegezte, hogy mi megy itt, nyilván emlékszel, és igaza van. A hsz.-eid alapján semmivel se vagy te okosabb egy átlagfelhasználónál, csak a netes tesztekből és néhány személyes tapasztalatból összeollózott "véleményeidet" puffogtatod. Persze, jobb híján jó ez, de mondjuk jó érzésű ember szerintem nem ajánlana senkinek egy L750-et, ha már látta élőben - de ez csak egy kiragadott példa, most nem ezen akarok lovagolni, úgyhogy kéretik nem belekötni, mint előbb a 160k-s példámba, amit kijavítottál 180-ra, a példa lényegén mit sem változtatva.
Én próbáltam normálisan reagálni neked, még az előző hsz.-omban is, láthatod, ha nem személyeskedsz, akkor én se teszem, de csak nem bírod visszafogni magad, lerí a stílusodból, hogy egy max. 20 éves, komolytalan gyerek vagy. Ha meg nem így van, és idősebb vagy, az meg még nagyobb gáz rád nézve.További szép estét, remélem, ezek után kerülöd a hozzám fűződő megjegyzéseidet, vagy ha mégis nagyon szúrja valami a szemedet, akkor nekem intézed a hsz.-t, nem másnak, mert az egy enyhén szarházi stílus.
-
Borote
addikt
válasz toth_janika #38331 üzenetére
Az sem rossz gép, nézd meg őket élőben, melyik tetszik jobban
Nem gyenge az az A6-os, amit írtál felhasználás, arra bőven elég. Jelenleg úgy sem a processzor a szűk keresztmetszet egy számítógép 'gyorsaságában', hanem a HDD sebessége ronthatja a felhasználói élményt. Idővel érdemes lesz majd SSD-re cserélni a háttértárat -
toth_janika
őstag
válasz Real Ghoost #38330 üzenetére
Hm... igazság szerint mostanában nagyon leálltam a HW dolgokkal, így, ha azt mondjátok, hogy jó, akkor felveszem az alternatívák közé!
Eddig még ezzel szemeztemFlickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz toth_janika #38329 üzenetére
Nem, az egy nagyon jó kis gép, meg tud az gyorsabban is, ha a futtatott alkalmazás megköveteli. Szegény AMD amúgy itt a marketinggel eléggé mellényúlt, egy csomó embernek unszimpatikus ez a processzor emiatt elsőre...
-
toth_janika
őstag
-
Borote
addikt
válasz Pocok256 #38324 üzenetére
Tesztben... azért ezt tedd hozzá. Ne felejtsd el, hogy órajelre vonatkoztatva az SB-nek lazán másfélszer akkora a teljesítménye, és ha azt nézed, hogy egy i5 két magra tartósan tud 2,7GHz-t adni (leggyengébb esetben), akkor könnyen látható, hogy ez is csak olyan tesztben jön elő, amikor egyrészt a program nem tud HT-t használni, másrészt kifejezetten 4 magon fut jól.
Ne vedd kötözködésnek, de erősen sarkalatos a kijelentésed (kissé elfogultság is érződik belőle ).
Az viszont tény, hogy az i3-at sok téren le tudja hagyni, mindennapos használatra bátran lehet is ajánlani, ráadásul nekem speciel nagyon tetszik benne, hogy szabadon lehet variálni az órajelet és főleg a feszültséget, amivel azért nem kevés delejt lehet megspórolni.Mondjuk éppen azért is fölösleges azon vitatkozni (és saját önigazolást keresni), hogy melyik processzor az erősebb, mert jelenleg mindkét processzor bőőőőőven elég szinte bármilyen notebookos felhasználásra - az 'ipari' mértékű szerkesztést leszámítva. Speciel az az egyetlen eset, amikor indokoltnak tartom az i7-t is, ha valakinek munkára kell.
Amire majd én kíváncsi leszek, az a Trinity érdekel, hogy mennyit hoznak majd ki a Piledriverből.
(#38327) toth_janika: ennyiért üzleti gépet még nem nagyon vesztegetnek, viszont ha játszani is szeretnétek, EZ egy nagyon jó vétel a kategóriájában
[ Szerkesztve ]
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene nekem!
Most szeretnénk új notebook-ot venni, de annyira sok van, hogy nem tudunk dönteni! Kérlek, segítsetek!
Tehát az elvárások:
Max 160-170e Ft
Ha lehet az esztétika sem árt
Főleg netezésre, filmnézésre, DVB-T vevővel TV-zésre, flash játékokra használnánk.
Ami még fontos, hogy legyen rajta előre telepített WIN. (Ez azért fontos, mert fontos nekem a legalitás! )
Köszönöm előre is!Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
Pocok256
veterán
Ezt azért nagyon hangosan ne jelentsd ki mert hangos kiröhögés lesz a vége, olyan szinten nem hagyja le az i3 az A6-ot, hogy az A6 még az i5 is képes néhány tesztben lekörözni.
hoffman_: Neked meg annyit, hogy ezeknek a tunningja nem olyan mint egy asztali tunning ez kb 2 kattintás és szakértelem sem kell kifejezetten hozzá
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Real Ghoost #38322 üzenetére
Programmal is lehet, egyszerű a használata is, én ezzel szoktam ha már fent van a win és utólag kell particionálni: EASEUS Partition Master Home Edition v9.10
[ Szerkesztve ]
-
Real Ghoost
aktív tag
Feltenném ide a kérdésemet, amit az azonnali notebookos kérdések órájában is feltettem, de nem sikerült teljesen megoldani a problémát:
"Sziasztok!
A mai napon megérkezett az új laptopom, egy Lenovo Z570es.
Előtelepített win64 home premiummal érkezett, és úgy néz ki, hogy van egy C partíció rajta ami 654 gb méretű, ebből 626 szabad, úgy látom ezen van maga a windows. Továbbá van egy Lenovo nevű D partíció, ez 29 gigás és 26 szabad belőle, gondolom ezen van a recovery partíció, + driverek és hasonlók.
Sosem használtam még ilyen rendszert, mm hogy így lett volna telepítve, mindig win7 teleptővel csináltam, úgy hogy előtte formázgattam meg partícináltam.
A kérdés az lenne, hogy hogy tudom most ezt a 650 gigás kötetet tovább partícionálni? Ha elindítom az one key recoveryt azon keresztül fel fog ajánlani nekem ilyen lehetőséget?
Előre is köszi."
(a windows beépített particionálója csak kb 330 gigára tudná ezt a 650est zsugorítani, annyit pedig feleslegesnek tartok c meghajtónak)Egyébként, hogy on is legyek, még magáról a laptopról sokat nem tudok elmondani, anyaghasználatra, külsőre nagyon tetszik, kényelmes a billentyűzet, szép a kijelző, minden funkció működik pikk pakk. A laptopesztergomtól rendeltem, már a rendelést követő másnap kihozták volna, de ma voltam itthon, így mára rendeltem. Kaptam hozzá ajándék laptop táskát is, nem is valami gagyit. Lekopogom, eddig minden rendben van a géppel.
-
hoffman_
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #38319 üzenetére
Tuning nope, én már asztalit se húzok, pedig nem nő vagyok A külső kérdéses, még várom a választ - de szerintem sokkal szebb, mint a HP, a lányka meg bölcs, és ráhagyja a hozzáérő(bbe)kre a választást, nem azt nézi, hogy rózsaszín, vagy babakék Ha végül ez lesz, akkor majd még dobok egy köszit
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #38317 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy 140-160 között zömmel ugyanazok a gépek vannak, más a műanyag, egy + fícsör itt, egy ott, ezért kell keresnem egyedül napokat. Ez nekem is nagyon jó vételnek tűnik. Jó, hogy nem egy i3 a proci, de ahogy nézem quad core, és ha kell megy neki a 2,3ghz, a két gpu-s megoldás is rendben van, nem hiszem hogy találok most hirtelen jobbat. A linkelt HP-nél meg mindenképp jobb. Az nehezebb is, OS sincs, vga is vicc ehhez képest. Szóvak köszi
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz hoffman_ #38316 üzenetére
Még annyit hogy azt is betudod akár állítani melyik programnál hogy használja a teljesítményt: [link]. Szerintem amúgy neki bőven elég lenne egy ilyen, és minőségben is nagyon ajánlott darab. 160 ezerért meg most elég jó árban van ráadásul. De ez csak az én véleményem azért kérdezgess meg másokat is...
(#38315) B-L-A-C-K: Látom elírtam: "tudnak
ügyetegyütt működni"[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #38313 üzenetére
Köszi a választ neked is! Nem zabálja meg nagyon az akksit a két vga, esetleg okosan csak akkor kapcsol be a második, ha kell? Mert elég kis %-ban szokott kelleni a kraft, ezt tudjuk, nem megy nagyon a mobilitás rovására?
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Éreztem, órajelre sem erőlteti meg magát. Nem tudom, hogy mennyire számíthat ez pl. egy 3D-s tervező programnál, azok elég specifikusak(és nem is tudom milyen lenne). Azért egy full HD flash vagy mkv nem hiszem, hogy kifektetné, meg a sokablakos böngészés. Nem erőgép kell azért.
-
hoffman_
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #38309 üzenetére
Köszi a gyors választ. Notebook cpu és gpu sosem volt erősségem, ezt a procit hová helyezzem el egy közepes i3 és i5 ellenében? A vga jónak tűnik(mit takar az, hogy dual?? csak nem 2 gpus...), ha jól emlékszem fél éve egy 6630-al szerelt gépet ajánlottam valakinek, ami abban az árban messze a legjobb videókártya volt, jól rémlik?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz hoffman_ #38308 üzenetére
Szia!
Én ezt ajánlanám: Lenovo IdeaPad Z575Am. Most elég jó árban van.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Normális esetben nem kezdenék be már egy ilyen posttal, de most sajnos nincs időm magamnak utánanézni, holnapra szükség van egy válaszra.
Kellene egy masina 150-160 ezres kategóriában(semmiképp sem több), hölgy felhasználónak(bár ez jelen esetben nem köt meg semmit). Fontos, hogy lesz használva vele 3D-s tervező program, ezért kell egy használható dedikált vga. Eddig ezt ajánlották neki, én is megnéztem, nem rossz gép, de azért nem is olyan jó.
Tehát akkor:
- dedikált vga, 3D tervezéshez is(nem extrém szinten)
- 4giga RAM
- jó lenne olyan 500 giga körüli HDD
- egy erősebb i3 minimum
- hdmi, webcam
- OS nem árt ha van, de úgy tudom nem feltétlen szükségesAzt hiszem ennyi. Fontos még, hogy nem euró, nem dollár, nem ebay, valami közismert és megbízható magyar shopból kéne a link.
Erre van valami instant best-buy ötlet tehát? Előre is nagyon köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
doser0717
aktív tag
válasz tolvad #38290 üzenetére
Helyileg hol vagy? Mert piaconként nagyon változó a kínálat!
Ez elég best buy gyanús ennyi pénzért ha esetleg Németország vagy Ausztria:
Lenovo y570 8Gb ram-al + 64Gb SSD 720eur-ért!
Olcsóbb kiadásban: y570 600eur.
Ezen a mai játékok is elmennek élvezhetően.FK8, Valoriani Baby 75
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15IMH05H 15 notebook - i5 10300H 16GB RAM 256GB 480GB SSD GTX 1660 W11