Aktív témák
-
őstag
Bocs, de nem hirdetésnek szántam, csak reakció volt arra, hogy elég sok jó erős gamer noti kifutott. Tehát még van alternatíva.
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
őstag
Esetleg ha keres valaki egy Full HD-s Gamer Notebook-ot
Érdeklődni: Priviben
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Borote
addikt
Mert rendszerint van nála jobb gép az adott felhasználási területre, illetve egy év garanciával jó árban lenne, viszont garanciabővítéssel már drága. Néha azért meg szoktam említeni
(#36791) bigmasterg: 280 ezer forintba kerül, sőt, jobb napokon 275-ért is el lehetett vinni
(#36794) Mat86: ha fontosabb a minőség és a garancia, akkor Latitude E5520 vagy E5420
Dedikált kártyával a ProBook és a Samsung van[ Szerkesztve ]
-
Mat86
tag
válasz Borote #36782 üzenetére
Elso sorban mukara lenne. Korabban gondolkodtam kisebb (13"-14") gepben, de ott kisebb a valasztek es nagyobb az ar. Ami fontos, hogy matt kijelzo, min 2 ev garancia, jo anyaghasznalat es max 190 korul (de 150 korul lenne az igazi, akar kompromisszumokkal is). Elony lenne meg a geforce 520 koruli grafika. Kiindulasi alap kb a samsung np300 B950 + geforce 520 + 1 ev garancia hosszabitas. Ha megeri akkor ettol akarok feljebb menni. Koszonom elore is a tippeket
-
doser0717
aktív tag
válasz bigmasterg #36791 üzenetére
Az a baj, hogy páran már végigkérdezték az összes webshopot, ahol árulnák, de már sehol nem elérhető......
FK8, Valoriani Baby 75
-
-
Davs
tag
válasz Borote #36734 üzenetére
Inkabb kiveszem az akksit, jatek kozben azert melegedett..igaz a ventilatorbol kijovo levegotol azert joval huvosebb volt, de akkor is..amugyis az elozo gepem 6ev alatt addig hasznaltam akksirol parszor, amikor a szobambol atfutottam az ebedlobe nyomtatni..
Amugy 14"-ban es 15,6"-ban abszolut senki se szokta ajanlani a Lenovo TP Edge E420/E520-at..miert?
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
Tartósság, anyagminőség, meghibásodás szempontokból HP pavilion dv6, vagy Lenovo ideapad széria a jobb? Fontos, mert lassan döntenem kell.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Real Ghoost #36783 üzenetére
L750-ből egészen sok különböző darab van... van, amelyiknek még a billentyűzete is fényes. Az A6-os változat ha jól emlékszem rendben volt ilyen téren
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz tibz03 #36764 üzenetére
Teljesen igazad van a Satellite 750 anyagminőségét illetően, ezt már én is írtam pár oldallal fentebb. Annyira gyenge a billentyűzete, egy kicsit hozzáérsz már horpad össze az egész. Akit ez nem zavar annak tényleg jó választás a gép, mert a hardware része rendben van.
-
Borote
addikt
Anyaghasználat, minőség jobb egy picivel, illetve +1 év garancia, az sem utolsó. Mire szeretnéd használni? Ha esetleg nem szeretnél játszani, akkor nézd meg EZT is
Fuji A531-nél szerintem jobb a ProBook, csak ugye drágább is jóval. A ProBook akkor érte meg, amikor 142k volt az i3-as változat, most, hogy ennyivel drágább, én inkább Latitude-öt vennék, jobb összeszerelés, hosszabb, jobb garancia, háttérvilágításos billentyűzet és a pöcökegér miatt.(#36774) doser0717: mondjuk tényleg vicces, pedig azért akinek ebben az árban kellett gép, én mindenkinek ajánlottam a G53-ast
(#36778) Ibituba: felbontáson elbukik, fHD-t sajnos nem kapsz kb 280k alatt
(#36780) macko18: ahogy néztem, nagyjából a GT440 szintjén lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Gigabyga
aktív tag
Sziasztok!
Lenovoban lévő 2gb-os Gt555M melyik asztali VGA-val van egy súlyban? -
B-L-A-C-K
titán
válasz doser0717 #36774 üzenetére
Igen csak itt pár ember most tervez gépet venni (pl. én), és mivel én nem fél év vagy 1 évre tervezek hanem 3 vagy több így nekem érdemes megvárnom (szerintem) azt a pár hónapot, már csak azért is mert a Y570-es ára esni fog, és olcsóbban tudnám megvenni ha nem jönne be valami oknál kifolyólag a Y580.
-
Ibituba
aktív tag
17es kijelző, full hd felbontás, hdmi, usb3, jó üzemidő akksiról. kb ilyen feltételeknek max 200ig van valami?
-
őstag
válasz doser0717 #36776 üzenetére
Hát igen a kockázat alapvetően az hogy vagy nem lesz olyan a teljesítménye az y580-nak mint várható, vagy ha igen nem bírja a hűtése...
Pedig a g74 alapvetően a súlya miatt bukott el nálam. De valóban a kinézete sem tetszett, és nem volt opció belső 3 g modemre. Teljesítménye elég volt (jobb mint a hp 8740w-nek és azt is megvettem volna ha lett volna itthon firepro változat).
[ Szerkesztve ]
-
doser0717
aktív tag
válasz Tom1939 #36775 üzenetére
Te se a súlya miatt nem vettél szerintem g74-et....
És azért a g53-nak egyben van a hűtése. Most ha egy y570-es méretbe belepakolod a g53 teljesítményét, akkor ott ugye a fűtés lehet a gyenge pont.
Bár ki tudja, lehet a 660-asra már fűtőszálakat kell majd szerelni nem hűtést, akkorát találtak fel az alkotók....FK8, Valoriani Baby 75
-
doser0717
aktív tag
válasz Tom1939 #36771 üzenetére
Amúgy ez milyen érdekes..... Mindenki messiásként várja ezt az y580-at. Nincs is ezzel semmi baj. Reménykedik is mindenki, hogy 300eFt alatt lesz az ár. És abban is, hogy a 660-as legyen olyan jó, mint az 560-as. És ha így lesz, majd mindenki a seggét fogja a földhöz verni örömében.....
Volt itt egy olyan gép bő fél évvel ez előtt, ami ezeknek a kritériumoknak mindnek megfelelt, mégsem keltett ekkora felfordulás.....
Kiérti ezt?FK8, Valoriani Baby 75
-
Mat86
tag
Sziasztok!
SAMSUNG Series 3 NP300E5A-S01HU Ezüst
vagy
Megéri a különbséget? Van annyival jobb az anyaghasználat, minőség? Vagy esetleg ilyesmi árban egyéb alternatíva? Fujitsu A531?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz B-L-A-C-K #36759 üzenetére
Azért az y580 tényleg ütős lesz ha a 660-as videókari legalább azt tudja mint az 560-as. Főleg ha 300 ezer alatt lesz full hd-val és msata ssd hellyel. Erre én is kiváncsi vagyok. Ha jó lesz akkor elkezdek rugdosni egy két emeberkét akivel gyakran játszom hogy ideje lecserélni az ósdi és emiatt nagyobb térképen akadozó gépeket...
-
tibz03
őstag
Kissé kötekedés-szagot érzek...
Lehet, hogy meglep, de a "látni" kifejezés nem zárja ki a fizikai kontaktust, még ha külön nem is írtam, hogy "megfogdostam" a notit, talán sejthető abból, hogy említettem, hogy nekem is volt hasonló anyagminőségű Toshibám - nyilván a hasonlóságot nem csak a külsőre alapozom. Továbbá te magad is idézted, hogy használtam az "anyagminőség" szót, amit ugyebár nem igazán ránézésre szokás megállapítani. Valamint lehet, hogy ez is meglep, de a MM-ban kiállított notikat meg lehet fogni - ugyan miért ne éltem volna ezzel a lehetőséggel (még ha külön nem is írtam le szó szerint)?!
Tehát röviden: igen, megfogtam a notit, nyomkodtam a gombokat. Egyedüli pozitívuma a billentyűzet volt, azt kényelmesnek ítéltem, de a touchpad is elég gáz volt, az az alatti gombok is, az anyagminőségről meg már több ízben is vázoltam a véleményemet, és továbbra is tartom, hogy határozottan minőségibb benyomást keltett egy olcsóbb Acer is, mint ez a Toshiba (ami a külsőt illeti, azaz a ház anyagminőségét), bármennyire is szíven üt téged ez a kijelentés.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz bigmasterg #36762 üzenetére
Én is most tervezek venni, és én sem tudom várjak e, egyes források szerint április környéke, de van ahol augusztust írnak....
-
umek7
őstag
válasz tibz03 #36766 üzenetére
"Nem tudom, miért ajánlgatjátok rendre ezt a Toshibát, volt szerencsém látni élőben, az anyaghasználata botrányos."
"A 100k-s Acer-ek meg Asus-ok sokkal minőségibb hatást keltettek, viccen kívül."
Lehet tényleg csak én nem tudok szöveget értelmezni, de ebből nekem nem egyértelmű hogy most volt fizikai kontakt, vagy csak szemügyre vetted.
"Legalábbis nekem nem jön be az ilyen merev, csillogó, láthatóan gagyi műanyag ház. Sokkal bizalomgerjesztőbbek voltak az olcsóbb Acer és Asus notik, ami a külsőt illeti."
"csak azt mondom, hogy láttam élőben a notit egy MM-ban (sok Acer-rel meg Asus-szal karöltve), és anyagminőség szempontjából bőven az utolsók között kullogott."
Folyamatosan a külsőre, láttam-ra hivatkozol, írd oda azt is legközelebb valamelyik mondatodba hogy megnyomogattad, recsegett mint az állat, vagy valami konkrétat, mert így több mint félreérthető.
-
tibz03
őstag
Én olyat nem állítottam, hogy bárki hazudott volna, csak azt mondom, hogy láttam élőben a notit egy MM-ban (sok Acer-rel meg Asus-szal karöltve), és anyagminőség szempontjából bőven az utolsók között kullogott. Meg is lepett, ugyanis én is olvastam előtte a laptopkalauzos tesztet.
Legalábbis nekem nem jön be az ilyen merev, csillogó, láthatóan gagyi műanyag ház. Sokkal bizalomgerjesztőbbek voltak az olcsóbb Acer és Asus notik, ami a külsőt illeti.
Persze azért annyira nem gáz a helyzet, nekem is volt pár éve egy, minőségben kb. ugyanilyen Toshibám (Satellite A300), és nem volt vele különösebb gond (azt leszámítva, hogy 2 hónap után az egyik hangszóró megadta magát ). Szóval ettől még lehet jó maga a noti, de akinek számít, hogy igényes legyen az anyaghasználat, annak én nem ajánlanám semmiképpen.[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz bigmasterg #36760 üzenetére
Tisztában vagyok vele, de szerintem fel is tüntettem: "Ha esetleg még valaki nem látta volna"...
-
B-L-A-C-K
titán
Ha esetleg még valaki nem látta volna, itt egy pár "állítólagos" kép a Lenovo Y580/Z580-asról.
Úgy látom Y580-asba billentyűzet világítás is lesz...
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz ZotyoMogor83 #36747 üzenetére
Szia!
Felbontás nem lényeges?
-
zigeh
csendes tag
válasz B-L-A-C-K #36724 üzenetére
Köszönöm a segítségeteket!!
Már leadtam a rendelésem erre: lenovo z575 remélem öröm lesz vele a munka..(biztonsági őr vagyok) most már lesz mivel elütni az időt
-
Borote
addikt
válasz donatel #36749 üzenetére
Ha olvastad volna, amit Neked írtam, akkor mondtam, hogy egy Power Manager programban lehet beállítani Egyetlen hülyesége, hogy ha kihúzod a tápkábelt, akkor legközelebb 100%-ra szeretné magát tölteni - ezt még az előtt érdemes visszaállítani, mielőtt visszadugod a kábelt
(#36750) birno: hajrá Az Apple-ért én sem vagyok oda, mondhatni undorodom a vállalattól, meg a sokszázezer fanatikustól, de jó gépeket csinálnak - jó nagy profittal
-
Borote
addikt
Azok Edge-ek, nem ThinkPad-ek, majd megmondják a szakik is
Nem rossz gépek, de nem T szériásokMost majdnem mondtam, hogy vegyél Macbook airt, még éppen beleférne, és a kijelzője is szép, aztán rájöttem, hogy csak 1 év garancia van rá, és kegyetlen drága bővíteni
Irány a ThinkPad topic, SSD-t ráérsz venni később is Esetleg még Ultrabook után nézelődhetsz, csak azok ugye drágák... Az Acer S3-mal már találkoztam, na annak mondjuk elég gyatra volt a billentyűzete.
Amúgy 260k-ig nyugodtan nézelődhetsz, mert egy 120Gb-os SSD már kijön 40k-ból.
(#36747) ZotyoMogor83: Fujitsu A530/A531, Samsung NP300V5, ThinkPad Edge E520 - utóbbi szigorúan garancia bővítéssel.
Ennyiért sajnos nem lehet jó Dell-t kapni, az E5520 175k-nál kezdődik. Toshibából jóval drágábbak a matt kijelzős gépek[ Szerkesztve ]
-
ZotyoMogor83
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan 150, 160 ezer forintom lenne laptopra. Inkább tervezőprogramot: photoshop, lakástervezők mennének rajta/ talán egy kis játék is. Windowsal és Linuxal is használnám. Jó lenne ha matt képernyővel találnék, mert ablaknak háttal használnám. Inkább lenovo, dell, vagy toshiba környékén kellene szétnéznem? Mit ajánlatok?
Köszönöm a segítséget előre is. -
addikt
válasz runner 125 #36741 üzenetére
Igen, Latitude 14"-os, azert nem is irtam, 13,3"-nal nagyobbat nem akarok semmikepp.
Vostro-ban is van elvileg hattervilagitassal rendelkezo.Borote: Na akkor a ThinkPad-re meg rakerdezek, bar ha azt vennek dragabban akkor ugrana az SSD-d, nehez dolog ez.
Ami ThinkPad-eket nezegettem 200k kornyeken azokkal az volt a gond meg, hogy csak 1 ev gari van rajuk s a mai vilagban altalaban nem birjak a cuccok sokkal tovabb mint a gari idotartama, meg a dell helyszini garancia az eleg jo dolog valoban. -
CIRCA
csendes tag
válasz donatel #36703 üzenetére
Az y570-nek van egy úgynevezett "Optimális akku-egészség" funkciója ami annyit takar, hogy
nem kell kivenni a gépből az akksit és maradhat a töltőn, mert csak 50%-ig tölti fel. Így nincs túltöltve és nem romlik el olyan hamar.
Ahogy mondták előttem, kb 30%-on van legelső alkalommal. -
tibz03
őstag
válasz B-L-A-C-K #36724 üzenetére
Nem, a 6670 az nem más, mint a 6650 + az APU-ban lévő VGA CF-ben. Valamiért adtak neki egy külön nevet.
Egyébként a CF csak DX11-ben hoz némi javulást, és akkor se mindig, az alatt sokszor még vissza is fogja a 6650 teljesítményét! Kissé mókusvakítás ez a notis CF, bár tény, hogy akadnak esetek, amikor van némi haszna. -
villamos
őstag
Megmondva az őszintét, jelenleg is van egy kissé öregecske notebookom. Tulajdonképpen egészen jó, netezésre bőven megteszi a masina, erre használom is rendszeresen (jelenleg is erről írok). Azt szeretem leginkább benne, hogy halk. Az egyetlen probléma, ami miatt egy újat kívánok beszerezni, hogy ez a gép egyszerűen kezd szétesni. A kijelző zsanérjánál törik a ház, és így a kinyitás, illetve a lecsukás is igen nehéz. Ezt eddig úgy oldottam meg, hogy leszereltem a kijelzőt, és a gépen lévő vga csatira rátettem egy meglévő 17" -os monitort.
Az lehetne egy megoldás, ha esetleg találnék valahol egy hasonló, működésképtelen gépet, aminek egyben van a háza, lehetőleg olcsón, és abba bele lehetne költöztetni a belsejét.Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Borote
addikt
A Vostro-k jó gépek, nézd meg személyesen is a V131-et illetve a 3350-t ProBook sem rossz, de ugye nincs háttérvilágítás, meg helyszíni garancia.
Az egyik legjobb választás azért továbbra is a ThinkPad, minőségben előrébb van, mint egy Vostro, vagy ProBook. Kérdezz rá a ThinkPad-es topicban, hogy mit ajánlanak Majd ők elmondják, hogy miért ThinkPad Akár egy T420s, ha valakivel tudsz hozatni
Esetleg 2560p EliteBook, ha valahol nem 400k-ért vesztegetik, mint pl ITT, de ez azért gyanús, utána kell járni - sanszos hogy külföldi. Persze attól még jó vétel, ha megvan rá a 3 év garancia[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Jókat néztél ki. Dell-ból esetleg a Latitude-öket nézd még meg, bár az úgy rémlik 14"-os.
A Thinkpad-ek kifejezetten az üzleti kategóroát képviselik. Minőségi, tartós anyaghasználat jellemzi őket, ami az árukon is megmutatkozik.
Viszont háttérvilágításos bill. a Latitude-ben van.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
addikt
Sziasztok,
Egy kis segitseget kernek, elkezdtem visszaolvasgatni, de csak kb. tanacstalanabb vagyok mint eddig.
Laptopot vennek 2-300k kornyeken, programozashoz hasznalnam utkozben, suliban.
Amire eddig jutottam, hogy procibol eleg lenne egy i3-as szint, kell 4GB memo, 12,1", 12,5" vagy 13,3"-as matt kepernyo johet szoba, hosszu akku ido, tehat nem art ha van 8-9 cellas akku s minimum 50WHr folotti, videokartya mindegy, nem akarok jatszani, meg HD filmeket nezni rajta, inkabb strapabiro legyen.
Amiket eddig neztem, meg ti is ajanlottatok: [link], [link] vagy meg valami Thinkpad, de megmondom oszinten, hogy nem vagyok otthon ezekben a temakban, mindenkitol csak azt hallom, hogy a Thinkpad az hu de jo, de fogalmam nincs, hogy miert, esetleg ha errol felvilagositanatok azt megkoszonnem.Merevlemez az kerdeses, mert ha 200k koruliert vennek, akkor lehet beleferne meg egy SSD is, de minimum 120Gb-os kellene vagy nagyobb, csak nem olcsoak, amik meg olcsobbak nem tudom mennyire megbizhatoak, de pl. a Vostro 5400-as vincsije nem hangzik tul csabitoan.
Plusz ficsor amit szivesen fogadnek az a hattervilagitas billentyuzethez, de ha nincs az se baj.Ezek alapjan ti mit mondanatok, hogyan jonnek ki a legjobban?
Meg hol lenne erdemes bevasarolni?[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz bigmasterg #36737 üzenetére
Huhúúúú, Laptopszesztergomot el is felejtettem o.O
Így mindjárt más a helyzet, ThinkPad-et venném, nem kétséges Azért egy ProBooknál nem kicsit jobb.
Dell-ből EZT mondtam volna, de hát a ThinkPad az ThinkPad (mondjuk a Dell-nek jobb a garanciája )Azt mondtad, hogy nem szeretnél játszani, így a helyedben jó minőségű munkagépet vennék, nem consumert Az SSD-s bővítés mindenképp hasznos.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz bigmasterg #36737 üzenetére
Ekkora összegnél már én is elvárnám az USB3.0-át. Így, vagy vársz az Y580-ra, vagy veszel egy teljesen korrekt N55-öt, esetleg ProBook-ot.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
bigmasterg
addikt
válasz Borote #36736 üzenetére
Max 300at, persze nem baj, ha olcsóbb.
Először az Y570 lett szimpatikus (ph!TV), de a kijelző miatt mindig lebeszéltem magam. Úgy voltam vele, hogy kivárom az y580-at, abból ugye lesz nagyobb felbontású is, meg szimpatikus a billentyűzet világítás is (meg fém burkolat, usb3-ak). Csak ez még nem nagyon akar megjelenni.
Néztem használtan nagyobb elitebook-okat, thinkpad-et is, de ott meg kicsit tartok attól, hogy használt..
Még ez is felmerült bennem, vagy egy újabb probook.
Aztán találtam egész jó áron i5ös n55-öt. Ennél legalább 1600x900 a felbontás, mellé még plusz 4gb rammal egész jó lehetne. (Esetleg egy 256os ssd-vel)
Dell-ek eddig valahogy kimaradtak.
-
Borote
addikt
válasz bigmasterg #36735 üzenetére
Mennyit szánnál rá? Én a helyedben Latitude-t vagy Vostro-t vennék
[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
Sziasztok !
Most egy probook 4510s-em van. (c2d @2.2ghz, 3gb ram, 500gb 7200 hdd, ati 4330 és 1600x900-as matt kijelző gariba raktak bele az eredeti helyett 1600x900-asat. Gondolom ez volt raktáron, vagy elnézték. )
Több mint két éves a gép és jönnek elő bajai, illetve lightroom-ra, photoshop-ra gyengus is.E helyett néznék valamit.
Ez is kapott rendesen, egyszer beázott(->szervíz, de csak a kijelzőnek lett baja), párszor leesett, de elég jól bírta a strapát. Úgyhogy valamilyen hasonlóan jól összerakott gépet szeretnék a helyére.
Nem nagyon szeretnék semmiben sem gyengébb laptopot. Nézegettem a gépeket, de normál méretben nincs túl sok 1600x900, matt kijelzős.Mire kell:
-netezés csilliárd tabbal, jó pár háttérben futó progival, megnyitott doksikkal és ha közben tv-re kiterjesztve akarok 1080p-t nézni, ne kelljen semmit sem bezárnom, vagy megállítanom. (Ezt hellyel közzel tudja a mostani, de néha 720as film mellett is be kell zárni pár dolgot, hogy teljesen folyamatos legyen a lejátszás.)
- képszerkesztés, kis grafikai munka. Erre alapvetően ott van egy asztali gép, de sokszor kényelmesebb valamit gyorsan laptoppal megoldani. Na erre már nem igazán elég a mostani. (pl. lightroom, közepes mennyiségű, 12mpixeles képpel, nagyon meg tudja akasztani)
-játékra meg nagyon ritkán, csak a 'muszáj', arra szintén ott van az asztali / konzol.Néztem már pár gépet, de elég össze-vissza. Kíváncsi lennék, hogy ti mit ajánlnátok.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
Nyugodtan beleteheted az akksit. Ha lekapcsolod a gépet, akkor sem fogja elkezdeni a töltést. Ha közben lehúzod a töltőről, majd visszadugod, akkor sem fogja tölteni.
Csak ha kiveszed az akksit és visszarakod, csak akkor fogja kikapcsolt állapotban tölteni, egyébiránt nemSzóval lényeg a lényeg, próbáld ki, érdemes használni
-
-
Borote
addikt
válasz Kornel #36720 üzenetére
Azt mondták az Asus topicban, hogy gyakori a micro stuttering az A6+6650-es kombinációban, mert az A6-os integrált kevés a 6650 mellé. Nem lenne mégis jobb az A8-as változat az erősebb IGP miatt? Esetleg ha a lapka is egy jobban sikerült példány, akkor alacsonyabb fesz mellett is visz nagyobb órajelet.
-
Borote
addikt
Miután Advancedre állítottad a Power Manager-t - Battery - Battery Maintenance
Ezen belül a Charge Thresholds-ban lehet állítani. Mondjuk ja, az akksit azért tedd bele vissza előtte Ez amúgy nagyon hasznos dolog, mert arra, hogy lakáson belül szállítsd a gépet, az a 20%-nyi töltés nagyon sokáig elég, illetve ha jön egy áramkimaradás, akkor is hasznos.Ha nincs ilyen menüpontod, az azt jelenti, hogy az Edge-hez még a szoftveres támogatást is megherélték
(#36727) B-L-A-C-K: asztaliban biztos, hogy van, de HD 6670M-et még nem nagyon láttam, csak néhány boltnál a specifikációk között... Ha van róla GPU-Z-s képed, annak örülnék.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Én olyat is hallottam már hogy nem használta az aksit és ment be a fagyóba.
(mondjuk azt nem tudom hasznos e vagy inkább ártalmas tárolási mód.)(#36725) Borote: Először én is erre gondoltam, de jobban rákeresgéltem és létezik, elvileg ugyan az az egész csak kicsit húztak rajta és elnevezték 6670-nek, de nem sok helyen van róla infó.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
Ugyan Edge, de az is ThinkPad, nincs hozzá Power Manager? Ott %-ra pontosan be tudod állítani, hogy mettől meddig töltse. Ha nem használod folyamatosan maximális terhelés mellett a gépet (ami melegíthetné az akksit - nem tudom, hogy annak a gépnek épp milyen a szigetelése), akkor nyugodtan benne hagyhatod, pl olyan beállításokkal, hogy 60%-ig töltse az akksit, ha 40% alatt van.
Így nem fog felesleges töltési ciklust kezdeni. Persze sok akkumulátor saját magától is gyengül idővel, ez lehet észrevehetőbb, meg nagyon lassú is(#36724) B-L-A-C-K: nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy az a 6670 az egy elírás, tekintve, hogy nem találtam sehol 6670M mobil kártyát. Vagy 6650M lesz, vagy 6770M, ennek azért nem ártana utána járni. iPonnál azért szokott lenni hiba dögivel
[ Szerkesztve ]
-
Davs
tag
Apropo errol a modszerrol mi a velemeny? A Lenovo e420-amhoz egy Li-on aksi volt. Amikor 230-rol megy a gep, akkor kiveszem az akksit. Altalaban igy megy, szoval az akksi 40%-on van tarolva a szekrenyemben (viszonylag huvos), hetente 1-szer feltoltom, lemeritem aztan vissza 40%-ra es a szekrenybe...Igy megmarad az "ereje" 1-2 ev mulva is? (elozo HP notimban mindig benne volt, igaz 6eves, most kb 15-20 percig birja)
-
Borote
addikt
Töltés sebességét sosem néztem, de ha nem terheled a gépet (pl játék), akkor értelem szerűen gyorsabban tud tölteni - nekem sosem volt azzal gondom, hogy lassan töltött volna.
A power manager programjával beállítható, hogy csak 50%ig töltse, es csak akkor, ha 45% alá merül, asztali használathoz ez pont ideális, nem fogja csepptöltéssel megölni az akkist -
Kornel
veterán
Szavazatokat várnék, ki szerint melyik miért jobb az alábbi 2 noti közül. Teljesítmény nem érdekel most, minőség, meghibásodás, support, anyagminőség, melegedés, zaj, stb...
[ Szerkesztve ]
-
zigeh
csendes tag
válasz B-L-A-C-K #36718 üzenetére
Akkor azt mondjátok ez jobb választás : LENOVO IdeaPad Z575Am
itt a másik is:
Lenovo IdeaPad Z575AmVGA-juk különbözik.Mennyire nagy a különbség a kettő között (VGA-ák között) teljesítményben ?
[ Szerkesztve ]
-
zigeh
csendes tag
válasz B-L-A-C-K #36715 üzenetére
Szia.
Árban ez a maximum amit rá tudok szánni.Játékra használnám leginkább.igazából annyi a fontos számomra , hogy a mai játékokat gond nélkül tudjam futtatni rajta , és nem full full grafikán hanem élvezhetően, bár szerintem ez a z575 high beállításokon el viszi a legtöbb mai játékot.Javítsatok ki ha tévedek.
-
zigeh
csendes tag
Ti mennyire ajánljátok?Nekem az eddig ajánlottak közül ez a legszimpatikusabb.
-
B-L-A-C-K
titán
Szia.
Az a HP is jó választás, de mindenképpen min 2 év garival, plusz még ha játékra kell akkor ezek is nagyon ajánlatos gépek:Lenovo Y570 (teszt)/Asus N55SF (teszt)
Mind2 gép 200 körül van, minőség, és teljesítmény szempontjából is nagyon ajánlott vétel ebben az árkategóriában mind2ő.
Proci szempontjából meg ha játékra kell mind1 hogy i3/i5/i7-est veszel, mert játékok alatt ugyan úgy teljesítenek, de erről is itt egy kis infó: [link], [link]
-
runner 125
nagyúr
Pár óra alatt ezek már feltöltődnek.
Külön van csomagolva minden notebook akksija. 30% körüli töltés van rajtuk.
Első körben érdemes teljesen feltölteni, majd lemeríteni.Ha, meg folyamatosan asztalnál használod, illik lehúzni róla, így tudod növelni az élettartamát.
-
donatel
tag
A lenovo y570-nek az akkumulátora kb. mennyi idő alatt töltődik fel és hogy küldik a dobozában teljesen lemerülve vagy feltöltve?
Ha hálózatról üzemel a notebook akkor is tölti az aksit, csinál úgynevezett csepptöltést?
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz BananaBanana #36697 üzenetére
Akkor rendben van.
zigeh
Esetleg még egy ilyen HP G6.
Bár fentebb volt már rosszabb tapasztalat az anyaghasználatát illetően. Más tényleg nem jut eszembe. Max. valami pár hónapos/fél éves, garanciális gép.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Autós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Robogó, kismotor
- Fotók, videók mobillal
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15IMH05H 15 notebook - i5 10300H 16GB RAM 256GB 480GB SSD GTX 1660 W11