Aktív témák
-
aclandiae
senior tag
válasz Sundesz #27670 üzenetére
K53SV: szörnyű rajta gépelni, a bekapcsoló gomb fehér fénye este bevilágítja a szobát, ugyanígy a töltő kis kék lámpája. A TAB és a numpad Enter-e nagyot kattan ha lenyomod. A töltő vezetéke a hűtő nyílása előtt megy el, ahonnan ömlik a meleg, ha terheled.
Szerintem az Y570-esnél az Asus N55SF jobb megoldásnak tűnik. ITT van 214k-ért, igaz nincs hozzá W7 és nincs benne Bluetooth. (a gyártó weboldalán is szerepel, hogy opcionális)
-
aclandiae
senior tag
válasz Bagira01 #25796 üzenetére
A laptopban lévő RAM-ra nem adnak külön garanciát, így nehéz lesz eladni.
Kicserél(tet)ni szervizben kell, és rávezetni a garanciajegyre a módosítást (upgrade az eredetihez képest). Ha mázlid van 1 db 4GB-os lesz benne, ahhoz veszel még egyet.(talán lesz aki jobban tudja, egészítse ki legyen szíves)
-
aclandiae
senior tag
válasz Borote #24917 üzenetére
Igen, viszont a GTX560M nem a 200k alatti árkategóriájú laptopokhoz jár.
Ha a felbontás önmagában nem is, de a hozzájuk kapcsolódó egyéb beállítások (szűrők, élsimítás stb.) a megnövekedett felbontással együtt biztos erőforrás-igényesebben valósíthatók meg. (de majd az okosabbak kiigazítanak)
[ Szerkesztve ]
-
aclandiae
senior tag
-
aclandiae
senior tag
válasz #24334592 #24704 üzenetére
Én rá pályázom, remélem újból lesz akciós szállítással együtt 12-ért.
-
aclandiae
senior tag
válasz Borote #24679 üzenetére
Borote: úgy látom érdemes betenni a képeket.
-
aclandiae
senior tag
válasz Borote #24569 üzenetére
4 magosért már jobban a zsebébe kell nyúlnia, az nem a ~200k alatti kategória.
#24493: én nem vagyok ebben olyan biztos, hogy mindig fixen ugyanaz van benne. Remélem valaki csatol majd a fórumba GPU-Z képet.
#24495: igen, közben nekem is leesett. 2GB GDDR5-el szerelt GT555M igencsak szép lenne!
#24508: igen én is így gondolkodtam, aztán kiderült hogy nem. A világgarancia 1 évig van csak, ha nem Mo-n is forgalmazott típusról van szó, hiába veszed 2-3 év kiterjesztéssel.
(infóvonal, telefon)#24518: nehezen hihető. Miért tenne ilyet?
-
aclandiae
senior tag
válasz Borote #24489 üzenetére
Aha, de tudja a Turbo-t, az i3 meg nem.
Borote #24493: igen sajnos az lutri, hogy ha webshopból rendeled, melyik típust kapod. Az a legjobb ha meg tudod nézni boltban, mielőtt elhozod.
Amúgy a jövő héten remélem eljutok az Aldi-ba, megnézem ezt a Medion-t. Kíváncsi vagyok rá.Borote #24495: milyen új Y570-esek? Lemaradtam.
Borote #24508: belezavarodnak a típusokba (vagy sz@rnak a pontosra), pl. ha valaki más országból rendel Lenovo-t akkor is itthon csak 1 év garanciát adnak rá, hiába veszel pl. az USA-ból 3 év garanciával. Csak arra a típusra jár itthon a 2 év, amit Mo-n is forgalmaznak (EU sem számít semmit) és Mo- vetted. (az infóvonalról tudom)
Borote #24518: ahány helyen kérdezem annyi féle válasz jött, vagy 2x2GB vagy 1x4GB RAM-al adják.
zenwalk #24522: erre így is, úgyis rá....l, nincs értelme ilyen laptopot több évre venni. Akár már 2010 Q1-ben is jöhet ennél jobb típus, és ahogy telnek a hónapok még újabbak. Hosszú távú laptop a HP üzleti kategóriás típusai, akár új, akár renew program. Ha megbírod fizetni.
mrThomi #24514: a RAM bővítés engem is foglalkoztat, mivel mint eddig megtudtam legalább 3 féle gyártótól származó típusok vannak benne. Reméljük lehet majd pont abból találni 1-1 modult.
mrThomi #24546: igen, külföld. A Lenovo is tud ilyet, de nem szállítanak Mo-ra közvetlenül neked. Ha mégis idejutna, biztosan elvámolják, ami szépen megemeli az árát.
Mindenkinek: azt hol lehet megnézni hogy az Y570 milyen RAM-típusokkal kompatibilis?
[ Szerkesztve ]
-
aclandiae
senior tag
válasz Tom1939 #24487 üzenetére
Annyival egészíteném ki, hogy fontos eldöntened (zenwalk) mire fogod leginkább használni a laptopot. Mint azt már többször linkeltem, az i3-i5-i7 vonalon játékok esetében nincs 1-2 FPS-nél nagyobb különbség (lap alja, grafikonok).
Olyan programoknál van értelme az i5-nek, ami ki tudja használni a 2-nél több magot. Ha ezeket futtatod inkább munka vagy egyéb célok miatt, akkor lehet hogy érdemes lenne elgondolkodni az i5-ösön.
-
aclandiae
senior tag
válasz romulan #24373 üzenetére
romulan: annyira jó a formája.
-
aclandiae
senior tag
Kb. 85k-ig mi alapján lehet ajánlani? Elég kevésnek tűnik az összeg.
Ennyiért jobb vételnek számítana egy használt lapos? -
aclandiae
senior tag
Oldalakon keresztül volt szó a Lenovo IdeaPad Y570 i3 GT555-ról, mint 200k alatti Best Buy.
Ennek ellenére senki nem vette még meg?
Ha mégis, írja már le legyen kedves a tapasztalatokat róla! -
aclandiae
senior tag
válasz rellix_90 #24273 üzenetére
Mivel az USD most éppen 213,31 így az MSI-d ~ 235k-ba kerülne+szállítás.
Szerintem nem ér meg +55k-t egy i5 az i3-al szemben. Ha itt megnézed az i3-i7 között is 1-2 FPS van a játékoknál (grafikonok). Ebből az a következtetés hogy a laptopoknál a VGA teljesítménye számít, nem a CPU-é. -
aclandiae
senior tag
válasz romulan #24272 üzenetére
A Radeon HD 6490M gyengébb teljesítményt nyújt mint a GT555M!
Itt tekerd le a lap aljára, ott vannak FPS értékek, ha a számonkra kattintasz láthatod milyen CPU volt a VGA mellett.
Esetleg itt van egy táblázat, fent a listából kiválasztod a játékokat (többnél +Ctrl bill.), bepipálod mely VGA-kra vagy kíváncsi és nézheted is az összehasonlítást. -
aclandiae
senior tag
válasz h1n1_900 #24071 üzenetére
Szerintem nem, de kérdezd meg e-mailben!
A gyártó szerint ez a lapos lenne a 185k-s.
Innen pedig elérhetők ez egyes változatok i3-i7-ig. Csupán amiatt érdekes, mert nincs köztük 2GB-os gyárilag.
HPAA: köszönöm a linket, így már jóval barátságosabb az ára.
zenwalk #24076: nagyon jó kérdés, lásd pár sorral feljebb.
gabsz227: egyetértek veled, ha itt megnézed a grafikonokat az i3-i7 között 1-2 fps a különbség a játékokban. Igaz itt a GeForce GT 540M-el nézték.
Mindenkinek: íme kis kivonat a főbb VGA-król (a lényeg)
Innen elérhető az egész.[ Szerkesztve ]
-
aclandiae
senior tag
Kaptam egy linket egy remek ötletről! Esztétikus és egyszerű megoldás.
Sajnos a honlapról nem derül ki mennyiért szállítanak Mo-ra. E-mailben kell megkérdezni.
Ha érdekel valakit jó lenne együtt rendelni, így megoszlana a szállítás. (én biztos nem szervezem meg )Járhat garanciavesztéssel, ha feláldozom a DVD-t az SSD kedvéért?
-
aclandiae
senior tag
válasz h1n1_900 #23946 üzenetére
Én is örülnék az i5-ösnek! Ha abban a magasságban nézzük a Lenovokat, már belekerülünk a ~250k-s kategóriába.
Borote: nekem nem. Viszont most már van, miért nem nézzük meg? Sajnos az i5-i7-el már 50k-t lépünk feljebb. Annyiért már asztaliban érdemes gondolkodni.
kivlov: szerintem már nem egy kategória! A LENOVO IdeaPad Y570A 59-313994 ~ 245k, a LENOVO IdeaPad Y570A 59-303895 pedig ~267k.
Ha már ennyit szánsz rá, tényleg az Asus-t vedd meg! Itt meg tudod nézni a benne lévő VGA eredményeit. Ráadásul nincs hozzá W7 sem!
Én biztos nem vennék Acer-t ebben a kategóriában.[ Szerkesztve ]
-
aclandiae
senior tag
válasz h1n1_900 #23936 üzenetére
Csalós ez a GT555M, mert ha itt megnézed a játékoknál lévő fps-eket, majd' mindegyik alatt Intel Core i7 2630QM 2GHz csücsült.
Az a nyamvadt Intel Core i3 2310M ugye turbo sincs ki tudja hozni belőle ezeket az értékeket?
-
aclandiae
senior tag
válasz dobrovics22 #23941 üzenetére
Megéri a +10k-t a 4GB RAM?
(tényleg mit ír ki program a RAM pontos típusára?) -
aclandiae
senior tag
Továbbra is várom a javaslatokat a 170-195k kategóriában op.rendszer nélküli játékos laposra.
-
aclandiae
senior tag
válasz atesss #23869 üzenetére
A 160k laptop PH! tesztben van hogy ~24k a W7.
Az SSD-t meg kell kérdezni tőlük e-mailben.NTonee: engem az nem zavar, hogy lehet hozzá kapni, hanem az hogy kötelező vennem. 1 laposból van sokféle verzió, miért fáj a gyártónak, hogy összeállítson op.rednszer nélkülit is? Akinek kell az megveszi azzal együtt.
-
aclandiae
senior tag
A javasolt Acer-ben a notebookcheck szerint lényegesen gyengébb a VGA, mint a Lenovoban.
Engem az a fránya W7 zavar. Milyen alapon kötelez engem egy gyártó hogy vegyek W7-et a termékéhez? Ha (most a linkelt üzletet nézem) 195-ről 171-re csökkenne az Y570, rögtön best buy lenne. Esetleg a különbségből futná az i5-re, vagy nagyobb HDD-re stb.
Amúgy megbízható bolt ez amit linkeltél? Mit kell róluk tudni (a honlapjukon lévő sablont leszámítva)? Van itt a fórumon akinek van tapasztalata velük?
Továbbra is várom a javaslatokat a 170(inkább)-190k kategóriában op.rendszer nélküli játékos laposra.
-
aclandiae
senior tag
A, előbbre nem vagyok vele, mert 163+22=185k, akkor már az a 10k nem oszt, nem szoroz.
B, egyik erősebb CPU, gyengébb VGA, a másik fordítva.i3-2310 2.1GHz+GT555M 1GB DDR5 vagy i5-2430 2.4 GHz+GT540M 2GB
Most akkor melyik jobb?
Ha túl vagyunk a CPU+VGA teljesítményen, akkor a Lenovo IdeaPad Z570 többet adna +5k-ért (+250GB HDD; i3 vs i5)Miért nem lehet kapni OS nélkül
HPAA: szerintem lehetséges, ha akcióba kerül valahol
-
aclandiae
senior tag
Adott 170k, ebből ebből lehet választani játékos lapost 15' körül, amivel kompromisszumot kell néhány frissebb játéknál kötni. Van a 199.199 Ft-ig határ, amiben már lehet venni i5-öst+remek VGA-t 15'-17'-ig.
Hol van a határ, amitől már inkább asztalit érdemes vásárolni?A, 150-170 --- B, 170-200 közötti összegekből mi a legjobb választás?
Min 3 év garancia, halk hűtés a 2 legfontosabb.
Nem kell op.rendszer hozzá. -
aclandiae
senior tag
Hello,
jelenleg egy Asus M51KR-AP054-em van, gondolkodom a lecserélésen, ha nem kell sokat ráfizetnem. 1: Mennyit érhet ez a laptop most (garancia már nincs rá)?
Utódja az Asus K53TA-SX115V lenne.
Igazából nekem olyan boltot linkeljetek (ha tudtok), ahol W7 nélkül is lehet venni.2: Az 1' kérdés figyelembevételével megérné nekem a csere?
3: Lenne rá jobb alternatíva mint a K53TA?
Aktív témák
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Politika
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15IMH05H 15 notebook - i5 10300H 16GB RAM 256GB 480GB SSD GTX 1660 W11