- TCL LCD és LED TV-k
- LG LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
Aktív témák
-
Maszti
tag
az volt az első dolgom, hogy felhivtam őket! De csak hétköznap elérhetőek! De ez a honlapon is rajta van! Tehát nem tudtam felhivni!
Egyébként ma megvettem a gépet, nagyon pöpec! Még a 3g/hspda cucc is benne van, csak a tulaj nem tudtam
Pazar
Igaz még szenvedek a driverekkel, mert a cd is elmaradt:S
Vistával probálkozok most, hátha az felismer mindent, mivel már vista capable a kicsike
Azért köszönöm mindenkinek a segitségét,hozzászolását
Köszi -
amol
addikt
válasz
Lacix29 #4295 üzenetére
Leírjuk még párszor hogy notebookoknál a ''tudás'' úgymond scheißegal?
Nincs olyan MSi ami felvenné a versenyt egy Latitude-dal, ezt a kettőt meg nem is lehet egy lapon említeni, fényes kijelzős konzumer gép.
Arra viszont nem árt odafigyelni a Dellnél, hogy ilyen felbontás és kijelzőméret mellett az optikusok már dörzsölgetik a tenyerüket.
+1gb Ram 10k alatt
Nv8400 valóban jobb, melegedésben és fogyasztásban. Játékra egyik sem az igazi, régebbiekhez bőven jó a quadro is, ami egy prof. kártya.
160gb hdd: ez továbbra sem asztali gép, még a 120-as is bőven elég. De ha nem lenne az, akkor bátran betehetsz még egyet az optikai meghajtó helyére.
[Szerkesztve] -
AshA
csendes tag
Sziasztok
lene 250-em noteszra, nem tudtok ennyi körül vékony, vagy elfordíhatókijelzőjű gépeket?
előre is kösz -
-
Csuporka
csendes tag
asztali pc helyet lenne, kb hetente 3-4-szer mozgatva, most találtam még egy esélyest:
[link]
nem agyonhúzva azért jó lenne ha bírna 3 órát akksiról; nem tudom mennyit bírnak ezekről az akksikról ezek a gépek, szerinted? -
d900t
senior tag
-
Zanik
addikt
Sajnos a Mo.-i viszonyok - már ami a garanciális szolgáltatásokat illeti - sokszor nagyon eltérnek a tőlünk nyugatabbra bevált normáktól. Úgyhogy én már nem lepődök meg semmin. (A kedvencem a gyártási és nem a vásárlási időtől számított garanciára való hivatkozás volt)
-
Zanik
addikt
na, garit kifelejtettem. aksi állapot? pl. everesttel. vagy megkérdezni a tulajt, mit bír még, bár ugye ő akár füllenthet is...
Tudom, Lifebook más, de a külföldi garancia NEM BIZTOS, hogy érvényesíthető itthon. Attól függ, hogy ahol vásárolva lett, ott milyen típusú garanciával árulták. Erre a FuSi még a honlapján is figyelmeztet: [link]
de legegyszerűbb megkérdezni erről a hivatalos hazai forgalmazót vagy szakszervízt.
[Szerkesztve] -
Maszti
tag
Hát nemtom! Félek kicsit ettől! Minden szoftver csak 2006-os a fusi honlapján! Meg Intel 945öes a chipset, mikor ténylegesen ott van az intel honlapján, hogy Core2Duo T7200as procinál intel 965 a lapkakészlet.
Akkor ez azt jelenti, hogy nem mai gyerek ez a lifebook
Nem értem! Még erről mondjon valaki valamit, hogy megnyugodjak...
[Szerkesztve] -
Maszti
tag
Köszi! Hát nem tom mi legyen, emberkéket is kérdeztem itt körülöttem és eddig mindenki a fusira adta a voksát
Tudom,te asus párti vagyAz is jo lenne, csak a procijától félek! nemtomnemtomnemtom
Igazán jöhetnének az igazi agytrösztök, vagy akiknek már nagyobb tapasztalatuk van, hogy segitsenek picit! Mert ezt ma másfél orán belül el kéne döntenem, mert a srác aki árulja a fusit holnap délben utazik el és irnom kell neki, hogy mi lesz holnap délelőtt!
[Szerkesztve] -
Maszti
tag
Senki sincs itt
-
Maszti
tag
Hát most nézem a frissitéseket hozzá a gyári oldalon! Nem nagyon vitték tulzásba 1-2évesek a szoftverek hozzá:S
Amúgy azt irja, hogy: Regional limitations possible--Magyarországra
''Területi korlátozások lehetségesek'' - mit takarhat ez?
[Szerkesztve] -
Maszti
tag
Megjött a serial és ezt dobta ki:
http://www.fujitsu-siemens.hu/support/warranty/product_warranty.html
Azt irja, hogy 3év és tényleg ez a gép
Plusz kiirattam, hogy hol fogadják el a garanciát és benne van magyarország is:
http://support.fujitsu-siemens.hu/HU/support/warranty/standard.html
[Szerkesztve] -
Maszti
tag
Most hivtam fel a faxit, nemsokára küldi a sorszámát!
Jo lenne valahogy utánanézni, mert akkor marad az amd-s konfig asus vagy dell???
Tök gáz, már széétrobban a fejem ettől a döntésképtelenségtől:S:S:S
A fusit nem venném bele a negativumok közé, mert ez lifebook, amire szintén 3év van és fél millio az ára kb! Szal ez tényleg nem az Amilo! Nem szabad összekeverni! De ez a csak töltő tényleg gáz picit:S
[Szerkesztve] -
amol
addikt
Az is kb. 300 nettó amúgy. Az én forrásom teljesen legális, ha a tiéd is az akkor megfontolandó. A garanciát a gyári szám alapján lehet leellenőrizni, azt nem tudom hogy neten is, vagy csak személyesen.
A Dell garanciája itthon alapból 3 év, de külföldön megvásárolható kevesebbel is, értelemszerűen olcsóbban. Sokan ezt elfelejtik amikor árakat hasonlítgatnak.
Ennyire kulább lenne az amd procija ezzel a t7200essel szemben???
Nem hinném, de tök mindegy. Notiban nem a teljesítmény az elsődleges, hanem a fogyasztás és a melegedés. Simán vennék centrinos gépet ha lehetne még kapni. -
KS99
csendes tag
Sziasztok,
Notebookot akarok vásárolni - a körülmények okozta nyomás miatt nagyon sűrgősen(legkésőbb keddig vennem kell egyet. Keresem a legjobb megoldást).
Kérném a véleményeteket, hogy mit érdemes venni az alsóbb kategóriából?
(max 140-145 ezret szánok rá.)
Munkára kéne, konkrétan: XP alatt office2003 (legfőképp outlook) használatra
internetezni (sokszor wifin, tehát a wifi képesség fontos)
Ezeknek a lehető legjobban meg kéne felelnie a notebooknak. Tehát fontos, hogy ezek minél gyorsabban fussanak
(ez nem nagy igény sz.tem; tapasztalatom: egy 6 éves PIII-as ibm thinkpad is nagyjából megfelel ezeknek.. De azt azér' csak nem vennék..)
Opcióként nem ártana, ha elfutna rajta a phoptoshop cs2 (esetlega cs3, na erre persze nem adok sok sanszot)
Fontos az is, hogy szembarát legyen (sokat fogom nézni), bár e feltételnek tudtommal mind megfelel mostanában
MIT ajánlotok?
Várom véleményeteket, amit előre is köszönök
Üdv
Sándor
U.I.
Az alábbi kettő közül melyiket ajánlanátok?
Illetve mi a véleményetek róla
Hewlett Packard 510 (RU963AA) elvileg 130 az aqua-nál..
Processzor:Intel PentiumM (Sonoma) (770) 2130 MHz, Merevlemez:60 GB 5400 rpm, MEmória: 512 MB DDR2 533MHz,Optikai meghajtóVD+-RW Dual Layer Kijelző:15.4'' WXGA (1280x800),Grafikus megjelenítő:Intel IGP 900 max. 128 MB,Akkumulátor:2000 mAh (Li-Ion) Pozícionáló eszköz:Touchpad,Audio:AC'97
BővítőhelyekCMCIA,Interfészek:2x USB 2.0, VGA
Kommunikáció:56Kbps modem,10/100Mbps,WLAN b/g
vagy
Dell Inspiron 1501-6
Jellemzők:AMD Sempron 3500+ 1.8GHz, 512 MB DDR-II RAM, 80 GB HDD, 15.4'' WXGA
BővítőhelyekCMCIA Interfészek:4 x USB, Kommunikáció: WiFi LAN Modem
Grafikus megjelenítő:ATI Radeon Xpress 1150 256 MB HyperMemory
[Szerkesztve] -
Maszti
tag
Rendben!
Utoljára szeretném a tanácsotokat kérni, mert már 3hete rágodom mit is, hogy is kéne! De elég nehéz dülőre jutnom!
Az utolsó 3lehetőség ami fenn maradt a szitán!
1. FuSi Lifebook E8210
Core2duo T7200 2.0ghz
1giga ram
15.4WSXGA
120gb hdd
Ati x1400
Bluetooth,ujjlenyomatolvasó,kártyaolvasó
dvd-rw
wifi
2,5kg
-Pár hónapos,ausztriából hozta a srác(állitolag 3év garival vette), csak töltővel! 220.000FT
2. Asus F3U AP008
TurionX2 TL-56 1.8ghz
1gb ram
15.4WXGA
160gb hdd
Ati x1250
Bluetooth,ujjlenyomatolvasó,kártyaolvasó,webkamera(állitólag dvi-kimenet)
dvd-rw
wifi
3.0kg
-Vadi újonnan,boltból 2év gari ugye! 210.000Ft Plusz ajándék táska és egér --ugyebár!
3.Dell Inspiron 1521
TurionX2 TL-56
1gb ram
15.4WXGA
120gb hdd
Ati x1270
Bluetooth,kártyaolvasó,webkamera,3g/hsdpa beépitve!
dvd-rw
wifi
2.8kg
-Vadi újonnan,boltból, 3év garival! 220.000Ft
Vagy esetleg HP pavilion dv2500 vagy 6500, esetleg 8430ra várjak még 1hetet! Asis 1év garival!
Ti mit választanátok! Figyelembe véve mindent!
Köszi a gyors válaszokat -
Maszti
tag
Rendben!
Utoljára szeretném a tanácsotokat kérni, mert már 3hete rágodom mit is, hogy is kéne! De elég nehéz dülőre jutnom!
Az utolsó 3lehetőség ami fenn maradt a szitán!
1. FuSi Lifebook E8210
Core2duo T7200
1giga ram
15.4WSXGA
120gb hdd
Ati x1400
Bluetooth,ujjlenyomatolvasó,kártyaolvasó
dvd-rw
wifi
-Pár hónapos,ausztriából hozta a srác(állitolag 3év garival vette), csak töltővel! 220.000FT
2. Asus F3U AP008 -
amol
addikt
Azért van még egy pár dolog amit érdemes megnézni egy használt gépen, ami sokkal fontosabb mint egy memtest. Például az hogy jogilag rendben van-e ill. hogy áll a garanciája. Az akksi állapotát pedig hogy szeretnéd ellenőrizni?
Amelyik d620-ason nincs garancia, az vagy külföldön lett véve, ahol nem alap a 3 év, vagy egyszerűen ''nem tiszta''.
mivel FuSikra általában nem nemzetközi garanica vonatkozik, ezért kétlem.
A lifebook igencsak premium kategória, nem az Amilot kell alapul venni. Semmivel sem gyengébb mint a többet emlegetett bc gépek, tudtommal a garanciája sem. -
breza
csendes tag
üdv!
frissen kapott gépemröl szeretnék magasabb mérvű informáciokat megtrudni!
ki mit tud rola, milyennek gondoljátok, elönyök-hatranyok, megéri-neméri, stb..
elsö notim, igy összehasonlitási alapom nincs, ezért kérném a segitséget
típus:
Packard Bell Easynote MX36
http://www.photohall.hu/aruhaz/71508 itt egy reklámlink, 1-2 dolgot megtudhatunk, de itt epersze csak azt mondják, ami csábit -
veresp
tag
Sziasztok!
Laptop vásárláson gondolkozok. Nem játékra hanem üzleti felhasználásra kellene.
Elég lenne egy integrált videókártyával szerelet laptop.
Tudja-e valaki, hogy létezik-e olyan integrált videókártya amivel a Windows Vista Aero felülete rendesen fut, vagy ez teljesen kizárt?
Üdv,
Peti -
-
ityam
őstag
220 rol mentek a notik.
Neked mennyi lett a 3dmark(01 vagy 03) pontszamod? illetve dualchanelben vannak e a ramjaid vagy sem(1 vagy 2 ram van a notiban)?
amugy en ugy tudom hogy ha asztali profilt allitasz be akkor nem veszi vissza az orajelet a dolgoknak aksirol.de aztan lehet rosszul tudom. -
Maszti
tag
Még egy kérdés! Erről tud valaki mondani valamit??
Dell Inspiron 1521 laptop. Gyártó: Dell Processzor: AMD Turion X2 TL-56 Órajel: 1,83 GHz Memória: 1024MB DDRII 667MHz Merevlemez: 120GB SATA Chipset: AMD M690T Optikai meghajtó: Dual DVD/RW Kijelző: 15,4\'' WXGA Grafikus vezérlő: ATI Mobility Radeon X1270 Portok: 4x USB modem LAN audio firewi re 8-in-1 kártyaolvasó Op. rendszer: Dos Súly: 2.8KG Akkumulátor: 6 cellás, 4400MAh Wlan, Bluetooth,Webcam, 3G/HSDPA
3év garival -
HUNTERR
csendes tag
Lehet hogy most hülyeséget kérdezek, ha van egy notebook, ami monjuk egy régebbi, sima core duo -t tartalmaz, ki lehet benne cserélni a procit a későbbiekben egy core 2 duo -ra??
-
kavicssli
addikt
Egy gyönyörű Dell D600 tulaja lettem!
Köszke mindenkinek a segitséget!
-
sanzik
senior tag
aksiról mentek a notik vagy hálozatról?
Én is teszteltem 3DMark-al valamelyik nap a pár hetes notim (c2d + x1600) de eddig csak asztali gépem volt igy kicsit tudatlan voltam...
Ha aksiról megy a gép akkor a proci csak félgőzzel megy és nekem majdnem fele annyi pontot csinált mint mikor bedugtam a töltőt.
mindig tanul valamit az ember... -
törölt tag
hát, még mindig nem világos úgy látszik
ahogy peterkeT írta, az intel 945-ös jelzés egy chipsetet jelöl, amiben benne van többek közt a GMA950-es videóvezérlő is. az intel 965-ös chipsetben meg már az x3100-as videóvezérlő van, és ez már a Santa Rosa-s platformot jelöli. -
Maszti
tag
Nekem már 2éve pavilionom van és mai napig nem volt vele gondom! Teszi a dolgát! Most akarom lecserélni én is a laptopom és szóba került nálam is a pavilion!
De én néztem a notebookstore-on pavilion dv6000eseket, de nincs feltüntetve a holnapjukon, hogy árulnának ilyet!
Kérlek adj valami oldalt,ahol én is megtudnám nézni a dv6000es szériáikat!!!
Köszi -
rhonin
senior tag
és a dv9000-esről mi a vélemény??? eléggé csábító2 okból is az egyik az 7600-os kártya van benne ami utánaolvasva majdnem duplateljesítményt tud a 7400-eshez képest és hogy csak egy 10-essel drágább mint a dv6000t. habár nem 2giga ram van hanem csak 1. de 2d 100-as winyóval. Másrészt azért ódzkodom tőle mert ugyebár 17colos és elég termetes ami számomra nem valami előnyös mert cipelem minden hétvégén haza a jószágot és nem mindegy a súly a másik amire kiváncsivok hogy mennyit bir az aksija a dv9000-esnek 2winyóval 7600-almeg 17-es monitorral?!?
gondolom felét mint a dv6000-es de cáfoljatok meg ha nem igy van. az árakat nézve naon kedvező de szerintem maradok a 6000-esnél.ha meg szerintetek jobb a 9000-es akkor győzzetek meg!!
-
rhonin
senior tag
szevasztok. Találtam egy számomra nagyon tetsző notebookot és a ti tanácsotokat kérném ki. Utánaolvasgattam a régebbi irásokban és sok helyen irták hogy a HP még nem hozta be ezt a laptopot az országbanahát én elmeentem Pécsett a notebookstore-ba és utánakérdeztem a a pavilion dv6000t-nek és azt mondták hogy 1év garit vállalnak rá. de ha valami gondom van akkor csak hozzam be mert tudják javítani és van is hozzá alkatrész. Árban szerintem jó mert t5500 core proci, 2gb ddr2ram, 120-as winyó, geforce7400go, bluetooth webcam meg minden egyéb van hozzá és mindez 200k. kipróbáltam az üzletben és nekem tetszett. A képe is tetszik szép kontraztos és éles. Halk a gép és az aksira kb 3,5órát mondtak átlagos használatra (nem játék
). Írjátok meg a véleményetek a gépről de ha lehet ne az nx-es szériához hasonlítsátok mert az egy kicsit más kategória
de azért gondolom egy amilonál minőségibb vagyis nekem ugy tűnt tapintásra.
Várom a tapasztalatokat és kösz előre is!!! -
Api(cs:s)
tag
Akkor lehet ez az Albacomp gép amit Alex91 ecsetelt a 4232 hozzászólásban? mondjuk azokról nem hallottam semmi rosszat, de jót sem
. Meg ennél az Msinél bejövős a fedél.
Habár pont ma találkoztam egy sráccal akinek MSI-je van, mutatta hogy a 11 hónapos gép háza ahol kihajlik az lcd a csavarok fölött eltörött az egyik oldalon a másikon meg megrepedt. Ami a szervízben állt 3 hónapig alkatrészre várva státuszban volt.
De végülis szinte minden márkáról találhatnánk talán negatívumokat -
Zanik
addikt
válasz
Api(cs:s) #4230 üzenetére
MSI-t nem nagyon preferálják itt a meghibásodási rátákban tapasztaltabb kollegák. Állítólag nem éppen rózsás az itthoni support, ami azért nem egy utolsó szempont notiknál.
Az AMD procik L2 cache méretét nem érdemes az Intelekéhez mérni, mivel teljesen más architektúráról van szó. -
ityam
őstag
válasz
#95590400 #4236 üzenetére
minek csokkentettem volna az orajelet? VGA vagy procinak? (gondolom procinak)
amugy nem core2 duo proci volt a tesztalany hanem sima core duo.
amugy en arra voltam kivancsi hogy ha en akarok venni notit jatekra akkor mennyire eri meg vajon megvenni a core duos procit. es ugy nem ki hogy nem. bar valoszinu dual chanellel azert megverte volna a celeronm et. bar ha belegondolunk hogy amikor megjelentek a tobbmagos asztali procik azoknal is soxor lassabb volt azonos orajelu ketmagos mint 1 magos testvere mert csak gondot okozott a winnek meg a csipkeszletnek utemezni a 2 procit. de aztan lehet rosszul emlexem.
[Szerkesztve] -
törölt tag
valszeg ezeket az eredményeket szinte bármilyen mai processzor kihajtja abból vga-ból, dc nélkül is. nagyon szűk keresztmetszet itt a videovezérlő-. érdemes lett volna megnézni, h meddig kapod ezeket a pontokat, milyen, ha folyamatosan csökkented az órajelet a c2d.
szerk: ez azért jól jelzi azt, amit sokan is mondanak, h ebben azért hordozható fronton, főleg konzumer oldalon, illetve átlagfelhasználás szintjén mekkora parasztvakítás ez a minél jobb cuccokat tegyünk proci szinte már bele ezekbe a gépekbe. 2 mag? mi a halál nemi szervének??? notin az emberek 90%-a nem használja ki, aki meg igen, az úgysem konzumert vesz, illetve nem a játék meg a web, offisz, alap multimédia a legfőbb szempontja.
[Szerkesztve] -
Maszti
tag
válasz
parandroid #4231 üzenetére
a videokártyája a 945-ös, szóval elképzelhető hogy a dellben procicsere volt???
VAgy még mindig nyomorékoskodok és én nem értek valamit?
[Szerkesztve] -
ityam
őstag
Ma voltam a notis kollegaknal kicsit teszteltem procit, es megdobbento eredmennyel zarult a dolog.
2 kulombozo notit teszteltem parhuzamosan. Mind2nek az alapja ugyanaz az volt x1600 as mobility radeonnal. az egyikben egy 1.8 GHz es Celeronm(440) 2 gb ram tarsasagaban(2X1gb dual chanelben 667mhz) a masikban meg egy core duo 1.8GHz es(T2400) 1GB 667 es rammal(1db nem dual chanelben).
Az eredmenyek:
celeronm 2gb ram tarsasagaban:
3dmark2k1:15623 pont
game 1(low/high):235/80(fps)
game2 :275/164
game3:215/100
nature:73
3dmark03:6430 pont
g1:166
g2:44
g3:38
g4:45
Aquamark3:41708 pont
GFX:5562
CPU:8332
Core duo 1gb tarsasagaban:
3dmark2k1:15243 pont
game 1(low/high):227/73(fps)
game2 :262/157
game3:216/105
nature:72
3dmark03:6430 pont
g1:163
g2:44
g3:37
g4:45
Aquamark3:41609 pont
GFX:5835
CPU:7247
sajnos csak kesobb tudtam meg hogy az egyik gepben 2 ram van mig a masikban csak egy igy a dual chanel miatt gyorsabb volt elvileg a celeronos konfig.Ami viszont erdekes hogy az elvileg erosebb proci nem tudta behozni a dual chanel hianya miatti hatranyat. Szal aszem ha jatekra veszek en gepet majd akkor nem fogok egy core duo procit bele venni. marad nekem a celeronm.tapintasra nem ereztem a core duos notit huvosebbnek szal terhelesnel nem hiszem hogy sokkal kevesbe melegszik.
le akartam azt is tesztelni hogy mennyivel lehet tovabb filmet nezni a core duos konfiggal de sajnos nem volt mar abszolut idom es ez a teszt lemaradt. gyanitom hogy ott azert jobb lesz tenyleg mar a core duo.
De sebessegben nem latok atuto erot benne.kicsit motoszkal bennem hogy a dual chanellel mennyit gyorsult volna a core duo de majd talan ha legkozelebb sok idom akkor ujra futtatok par tesztet.de az nem tom mikor lesz. amiatt egyebkent gondolom nem lehetett ennyivel lassabb hogy 1gb ram keves lenne barmelyik teszthez amelyiket lefuttattam es az esetleges swappolas miatt lett ennyivel lassabb. vagy nem jol gondolom? -
parandroid
félisten
Szerintem nézz utána alaposabban az Intel chipset-VGA elnevezéseinek.
Segítségül:
915GM chipset = 900GMA
945GM chipset = 950GMA
965GM chipset = X3100GMA
Amúgy én a helyedben az Intelnek hinnék, nem a kereskedőknek, akik alkalmanként össze-vissza írkálnak mindent a termékek mellé.
p -
Api(cs:s)
tag
[link]
mit szóltok ehhez a notebookhoz, elég jónak tűnik, mindenképpen kisnotebookot szeretnék, csak programozgatok közben, webfejlesztés, meg néha kis wow vagy gyenge játék.
Ami nem tetszik annyira hogy sempron poci van benne, azért is mert csak 256 l2 cache van, meg ha jól tom az amd procik jobban is melegszenek, ezálltal valszeg a hűtés is több energiát fogyaszt. Ha esetleg lenne tippje valakinek hasonló konfigurációra, csak mondjuk intel procival és 180 körüli árral, azt szívesen fogadnám
köszi
[Szerkesztve] -
FR33
aktív tag
Sziasztok ! Szeretném a segítségeteket kérni Notebook ügyben.
Egy fösulis leányzónak kellene a gép erre-arra , tehát nem játékra..Szakdoga , net , dvd - irás stb, .
A lényeg hogy nem játékra kell , de egy jó ár / értékü gép legyen és ''megbizható''.
Csak asus-ra van 2év gari ? Légyszives segítsetek. Fujitsu siemens kizárt . hp,asus,acer jöhet vagy esetleg amit ajánlotok .
Max keret 150 -
Maszti
tag
Most utánaérdeklődtem a dellnek! Csak intel 945ös videokártya van benne
Nem értem!
T7200es procival a legkisebb inteles kártya is a 950, de inkább 965 már!
Lehetséges, hogy régebbi d620as és csak procicsere történt, ezért nem lehet rá gari, mert már 2év körüli lehet a masina???
De a t7200 és a t7300as is már 4megás,ugye??? csak az első 677es mig a második már 800mhz-es fsb!
Köszi
Egyébként meg az intel honlapján az összes 7000es sorozatra azt irja, hogy 4mega cache!!!
Itt a link:
http://www.intel.com/cd/channel/reseller/emea/hun/products/mobile/processors/core2duo_m/feature/index.htm
De amúgy sok helyen össze-vissza van irva és magam sem tudom, hogy kinek higyjek!
[Szerkesztve] -
Zanik
addikt
Mit kell nagyon és feltétlen megnézzek a gépen?
- kijelző (pixelhiba), aksi állapota, esetleg memtest
A másik, hogy mennyire van különbség a t7000es és az 5000es procik között?
- alapórajel (533/677 illetve 800) és t7100-ban is csak 2Mb L2 cache van,
A harmadik! Hogy lehet hogy egy d620-ason nincs gari???
- nem tudom honnan szándékozod beszerezni, de ha nem a legtisztább módon, akkor lehet, azért nincs.
A lifebookra itthon is tudnám érvényesiteni a gariját,ha külföldről lett hozva?
- mivel FuSikra általában nem nemzetközi garanica vonatkozik, ezért kétlem.
[Szerkesztve] -
Peat;)
veterán
válasz
Teszla_ #4207 üzenetére
Msi-ből én nekem a vr330-as modell tetszett meg, ez egy 13.3''-as kijelzőjű, sempronos, nvidia chipsetes(6100 gpu) gép. Kicsit könnyebb/kisebb mint amit ajánlottak neked, de csak 512 a ram, az ára 130 bruttó. Gondoltam beírom mint alternatíva hátha megjön rá a kedved és lenne végre egy ember aki gyakorlati tapasztalattal tudna szolgálni a noti felől..
[link]
-
Maszti
tag
Akkor még egyszer felteszem a kérdéseimet!
Mire kell nagyon figyeljek, hogy ne kurjanak át, ha használtan veszek gépet??? Mit kell nagyon és feltétlen megnézzek a gépen?
A másik, hogy mennyire van különbség a t7000es és az 5000es procik között?? ugye előbbi 4mega cache, utóbbi meg csak 2mega! Van más is? Ami lényegesebb...
A harmadik! Hogy lehet hogy egy d620-ason nincs gari??? Elvileg 3év gari van rá. Lopott? Van más lehetőség is?
A lifebookra itthon is tudnám érvényesiteni a gariját,ha külföldről lett hozva??? Nem lenne gond a garival, hogy nem helyi?
Köszi -
Maszti
tag
Mindenki hanyagol
-
HUNTERR
csendes tag
Lehet hogy most hülyeséget kérdezek, ha van egy notebook, ami monjuk egy régebbi, sima core duo -t tartalmaz, ki lehet benne cserélni a procit a későbbiekben egy core 2 duo -ra??
-
cssandor
csendes tag
Hello!
Ha a megbízhatóság és a hosszú élettartam fontosabb mint a teljesítmény, melyiket válasszam? Intel core duo proci Intel videóval, vagy AMD sempron/turion ATI videóval?
Mik a főbb különbségek ezek között? -
amol
addikt
Bocs hogy külön válaszolgatok, igyekszem.
Szijasztok!
Szeretnék egy yó autót úgy max 2milla körül, úgy hogy yó motorja legyen illetve min 4 kereke, nagy csomitartója és legyen yó felszerelcsége. Eddig egy Dácsia Logent néztem ki magamnak,ettől van esetleg yobb ebbe az árkategóriába? - kocsit sem így vásárol az ember!!!
Csak tudnám hogy mennyivel egyszerűbb Hi ill, jó helyett a Hy és a yó. És még sorolhatnám az x-es szavakat stb. Vagy ez ilyen jópofa dolog? Szerintem inkább jól pofán kéne...
Szerk: kifelejtettem: valóban írtam hogy problémamentes a külföldi Toshiba gariztatása, de nem tengerentúli, hanem EMEA gépről volt szó. Édesapám Toshibája US, ingyen cseréltek neki benne billentyűzetet, de ez valószínűleg egyedi eset volt. El még nem romlott, így többet erről nem tudok.
Utánajártam a dolgoknak rendesen, bizonyos modellek esetében és leginkább EMEA-ból megjátszható, de mindent összevetve nekem nem ér annyit az a kis árkülönbség amennyi az utánajárás.
[Szerkesztve] -
amol
addikt
válasz
wienattwo #4154 üzenetére
A Toshiba fórumra már írtam, csak még nem érkezett válasz, de úgy tűnik, hogy egyes Tosi notik csak akkor működnek tápról, ha be van szerelve az akksi. Ennek azért elég nagy hátulütői vannak (mindig meg kell venni az akkut, ha a régi tönkrement; ill. időközben leállhatnak az akku gyártásával). Ezt szándékosan csinálták így, vagy csak üzleti megfontolásból? IBM ThinkPad-eknél ki lehet szedni?
Ilyenről még csak nem is hallottam, pedig találkoztam már pár Toshibával.
[Szerkesztve] -
amol
addikt
compal & quanta. tudtommal mindkét gyártó képes akár szimultán is beszállítani.
van egy fujitsu gyár japánban - Shimane Fujitsu Ltd - ,valamint egy Toshiba gyár ugyancsak ott. A lifebook ill. a portege, valamint a kizárólag japán piacra gyártott consumer modellek készülnek itt.
Köszi! Akkor jó volt a Portégé/Lifebook tippem. -
Maszti
tag
Úgy tünik! Ezért kérdeztem, hogy használtan a dell-t, vagy újonnan a fujitsu-t??? Persze egyik sem bolti, hanem külföldről hozott, de a lifebook-hoz garantálta a faxi a garit! Amúgy ugyanúgy pár-pár hónapos mindkettő!
De a dell olcsóbb is
Szóval mire is figyeljek nagyon ha megszeretném venni használtan a dell-t? Mit probáljak ki, mire ügyeljek?
Köszi -
törölt tag
nem csak az MSI-ken van így, hanem egy pár másik márkánál is. Acer, Toshiba, BenQ, sőt újabban a Thinkpad-eken is lehet látni, hogy így csinálják. külföldi oldalakon mint feature-t emlegették áltlaában, ahogy olvastam
szerintem akkor hasznos, ha fülhallgatót akarsz rákötni a gépre, mert a vezeték így az öledbe lóg, és nem akad bele a kezedbe (pl. az egér felöli oldalon, vagy az optikai meghajtóba, vagy másba). -
Zanik
addikt
Egy jó kérdés: miért rakják előre az MSI notikon az audiocsatlakozókat? Van valami értelme, mi az előnye, mert én nem jövök rá?
-
kavicssli
addikt
[link] ezt a notit vagy Retekegér D600 notiját vegyem! Mondjuk inkább a d600ra hajlok...
-
Maszti
tag
Ha most megvenném használtan a dell latitude d620at (t7200, 2giga ram, 60gb hdd, szokásos...csak az ujjlenyomat olvasó hiányzik belőle)
Szóval mire kéne vigyázzak, mert garancia hiijján kicsit aggodok!
ha mondanátok pár hasznos tanácsot!
Megköszönném.... Vagy maradjak az új lifebooknál,esetleg hp-nál? -
Teszla_
senior tag
válasz
curtis2 #4185 üzenetére
Köszi, de csak vadonat új készülék érdekel.
házimozis: Ha nem nagyon van, aki lebeszélne erről a ketyeréről, akkor szerintem ő lesz a befutóMég szétnézek pár helyen, hátha meg lehet kapni pár ezer forinttal olcsóbban is, bár van olyn hely, ahol 2Ghz-es procival, de csak 512Mb memóriával árulják.
[Szerkesztve] -
student
őstag
tudtok ajánlani valami nagyon halk notebook-t ~150k árba? csak ofisz + filmnézés+net re használnám.
-
sedo
tag
válasz
kiserika #4204 üzenetére
Üdv!
Nagyon köszönöm, tetszik
Meg is érdeklődöm h milyen árban lehetne ezt beszerezni, de megmondom őszintén ez még ebben az árban is nagyon szimpatikus.
Valamint erről is kérek majd árajánlatot: [link]
Kisebb proci és vinyó, kevesebb ram, viszont a vidkari jóval erősebb, egy próbát megér ez is -
sedo
tag
Üdv!
Max 180k-ért kéne nekem új noti. Főként msi-ben gondolkodom, mert abból most tudok nagykeráron hozatni, de ha esetleg más márkában lenne vmi verhetetlen ajánlat akkor azt is megfontolnám.
Ahogy néztem ebben az árkategóriában már a gyengébb x2es/core duos gépek is kaphatók, ahogy olvastam azt érné meg venni.
Komoly vidkari ebben az árkategóriában nem nagyon elérhető, de nincs is rá szükségem. Úgy láttam, h az nvidia féle go sorozat kártyái (pl 6100, 6150 stb) dx9c-sek míg pl a gma950 vagy az ati féle 1100/1150 csak dx9es, talán jobb választás lenne egy dx9c-s gép.
Ramból 2*1024 lenne a gépben, ezért jó lenne ha alapból 1gigás modul lenne benne, mert máskülönben az 512essel nem tudok mit kezdeni.
Ezen kívül még a wifi fontos, a vinyó kevésbé, mert van külső.
A válaszokat előre is köszönöm, minden jót!
mod.: azt kihagytam h 15''/15,4''os kéne
[Szerkesztve] -
Maszti
tag
De annyi,hogy a dell 3-4honapos használt! És külföldről lett behozva! Mig a toshiba 2év gyári garis
Vagy, ne hari...
Esetleg egy Fujitsu-Siemens Lifebook E8210 ez szintén vadi új!
[Szerkesztve] -
Kbali
nagyúr
plusz a Latitude az üzleti sorozat, míg a Satellite consumer kategória (akkor inkább Toshibából Tecra).
Gyakorlati tapasztalat, hogy a Toshiba consumer gépei semmivel sem rosszabbak, mint a konkurencia (sőt), jó a szervízhálózat (bár nem nagyon van rá szükség), de valamiért mindenki a felejtős kategóriába sorolja az Acer, Asus, HP-k ellenében.
Egyébként a két lenti gép közül én is a Dell-t választanám...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo LOQ gamer laptop , RTX 4050 , i5 12450H , 16GB DDR5 , 512GB NVME
- Dell Precision 7710 Workstation- Nagy kijelzős 17.3"- CORE I7 6820HQ - 32Gb rammal
- HP Zbook 17 G3 - Nagy 17.3" kijelzővel - CORE I7-6700HQ
- Hp Zbook 15 G3 Workstation- 15.6"- CORE I7 6820HQ- 32Gb ram- Quadro M2200
- Lenovo Thinkpad P51S - Workstation- Quadro M520 VGA - 15.6"- Core I5 7300U
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest