- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
- Tőzsdére lépés miatt egyezkedik az OpenAI és a Microsoft
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
Maszti
tag
Plusz bejött még egy
Dell Latitude d620
A kérdés ugyanaz
Köszi előre is -
Maszti
tag
Erről mi a véleményetek??? Mármint magáról a Toshiba Satellite sorozatról? Tudom, hogy nem Tecra, de mivel vetekedhet?? Nagyon kula??
Toshiba Satellite A200:
Core2Duo T5500(1,66GHz)/ 2048MB Ram/ 200GB HDD/NVidia 7300Go/ DVDRW/15,4\''WXGA/ WLan/ Bluetooth/ Vista Home Premium/ webcamera /1 év garancia
Mindez vadi újonnan 219.000HUF
Nos?? -
saltanus
aktív tag
Sziasztok!
En laptop vasarlas elott allaok es nem tudok donteni hogy milet vegyek.Mindenkeppen Core 2 Duosat szeretnek. Ezt a ket laptopot neztem ki,szerintetek melyik a jobb???
Dell 6400 X1400 grafikus kartyaval vagy
Dell 1520 nVidia GeForce 8400M GS 128 MB DDR2 dedikált grafikus memóriával ( max. 895MB TurboCache) karyaval (amugy a veget nem ertem 895MB?????) ?????
Jatekra is szeretnem hasznalni a laptopot
Elore is koszonom. -
parandroid
félisten
Szervizpartnertől függ, de általában jók a tapasztalatok. Nagyobb központokban javítanak is, alkatrészellátás van, hozzáállás általában korrekt. Hazai szinten a jobb szervizek között van, de nehéz egyértelműen nyilatkozni, éppen a sok partnercég miatt.
Zanik: Ez ütős analógia.
p -
Zanik
addikt
Szijasztok!
Szeretnék egy yó autót úgy max 2milla körül, úgy hogy yó motorja legyen illetve min 4 kereke, nagy csomitartója és legyen yó felszerelcsége. Eddig egy Dácsia Logent néztem ki magamnak,ettől van esetleg yobb ebbe az árkategóriába? - kocsit sem így vásárol az ember!!!
[Szerkesztve] -
zzui
csendes tag
válasz
parandroid #4190 üzenetére
Mit jelent, hogy használható? A két véglet szerintem a Dell (24 órán belüli helyszíni garancia
), meg az Acer (elviszik Brnoba
)
-
házimozis
tag
válasz
Teszla_ #4184 üzenetére
Igen, arra elég ez a gép.
A gari az pedig annyi. Épp most váltott itthon garanciális szervizt a márka. (az Albacomp vette át, a Rikvest-től)
A pixelhibát illetően (sajnos) vannak garanciális előírások, amelyek a fogyasztónak a legkevésbé sem felelnek meg, a gyártók pénztárcáját védik. Az MSI, Samsung paneleket használ, kevés pixelhiba ismert, megbízhatónak tűnik. -
Quent1n
senior tag
A TrueLife kijelző nem matt. Nem is tom hol irtam ilyet.
''TrueLife = tükrözödős.''
Ahogy irtad jobb kontrasztarányu világosabb szoval összeségében vmivel szebb a képe mint az antiglare-nek, de cserébe tükröződik ami speciel engem eléggé zavar. Az antiglare kijelző az amelyik matt felületű és nem tükröződik, cserébe nem olyan szépek a színei. Embere válgatja, h kinek melyik jön be jobban. Én mindenképp antiglare -t akartam és nagy szerencsémre a store -nál volt lehetőség a cserére annak ellenére is, hogy ez az árlistájukon nem szerepelt már mint lehetőség. Csak utána kellett kicsit érdeklődni. Ráadásul szerintem 5800 -ért (kb. ennyi volt) simán megérte. -
saltanus
aktív tag
Sziasztok!
En laptop vasarlas elott allaok es nem tudok donteni hogy milet vegyek.Mindenkeppen Core 2 Duosat szeretnek. Ezt a ket laptopot neztem ki,szerintetek melyik a jobb???
Dell 6400 X1400 grafikus kartyaval vagy
Dell 1520 nVidia GeForce 8400M GS 128 MB DDR2 dedikált grafikus memóriával ( max. 895MB TurboCache) karyaval (amugy a veget nem ertem 895MB?????) ?????
Jatekra is szeretnem hasznalni a laptopot
Elore is koszonom.
u.i.: a tablazatot lattam... -
McLaca
őstag
válasz
Quent1n #4169 üzenetére
Ez tuti? A TrueLife nem csak jobb kontrasztarányú, világosabb, de ugyanúgy matt kijelzőt jelent?
Zanik @ #4137: gondolom, azért kell neki noti, hogy cipelhesse magával a suliba is. Viszont - gondolom - otthon már van egy gépe. Ebben az esetben felesleges külső monitorra kötnie a notit, egyszerűbb a munkát egy pendrive-on átvinni a PC-re.
Üdv! -
Teszla_
senior tag
válasz
házimozis #4175 üzenetére
Hali!
Igen, tudom, hogy nem éppen nagy a keret, de sulihoz szerintem bőven elég lenne egy ilyesmi gép, sőt. Ez a gép tökéletes lenne minden tekintetben. Amire felfigyeltem, hogy itt az akksira egy év gari van. Eddig általában csak 6 hónapot láttam mindenhol.
Az, hogy a gépre 2 év van, az a pixelhibára is vonatkozik?
Amúgy köszönöm szépen a segítséget -
zzui
csendes tag
válasz
parandroid #4177 üzenetére
Egy T61-et találtam 14-es 4:3-as kijelzővel [link], de abban csak 1,8-as proci van
és még így is drágább. Kérdés, hogy megéri-e a különbséget
(vagy csak én vagyok a béna, hogy nem találok 14-es t61-et?)
-
házimozis
tag
válasz
Teszla_ #4173 üzenetére
Ahoy!
Rendkívül szerény költségvetés ez ahhoz, hogy ne kellene kompromisszumokat kötni. De lehet:[link]
Sempon ugyan, de (2GHz és) a 3500+ jellegzetessége, hogy tudja a 64 bitet, és a PowerNow proci-energiagazdálkodást is, elletétben a többi (nem Keene kódnevü) Sempi társával. Giga a RAM. Kapsz Wifit is, meg több extrát. (kártyaolvasó stb.) A természetesen megosztott VGA teljesítményben picit jobb, egy GMA950nél. Ja, és 2 év gari.
Ezen felül van némi szaksajtó vélemény:[link] nem is negatív.
[Szerkesztve] -
zzui
csendes tag
Hello!
Notebookot vennék (nem túl meglepő módon), és kellene egy kis segítség. A főbb szempontok:
- nem akarok játszani
- kompakt gép kell (lehetőleg 14-es kijelzővel - ha a billentyűzet mellett nagy hely van, azt nem szeretem)
- legalább 2GHz-s proci, lehetőleg Santa Rosa-s
- 3 év garancia
- a keret kb 400k
Szívem szerint egy T61-et vennék, de sajnos a második pont miatt kiesik.
Az egyik esélyes egy hp [link], de nem tudom, hogy ezek mennyire megbízhatóak.
Gondolkoztam még X61-en [link], de az 60k-val drágább, és nincs benne dvd.
Szóval kb itt tartok, és megköszönök minden segítséget -
atus
senior tag
Már csak két opció maradt, kérlek segítsetek választani!
HP [link]
Lenovo [link]
A HPtól kicsit félek, viszont jól jönne a Core 2 Duo. 90%-ban photoshop meg lightroom fog menni, no meg mellette böngészés. A memóriát mindenképpen bövitem 2gbra. Az árkülönbség nem annyira szempont. Mit javasoltok? Köszi elöre is! -
Stylie
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Szeretnék egy yó laptopot úgy max 200k körül, úgy hogy yó akksija legyen illetve min 1 giga ram,yófajta videókari,és úgy min 100 gigás winyó legyen benne.
Eddig egy MSI 677x notit néztem ki magamnak,ettől van esetleg yobb ebbe az árkategóriába?
Előre is köszönöm a segítségeteket -
karesz501
senior tag
válasz
logaritmus #4166 üzenetére
Nézd meg itt [link] is a 6400-asokat, lényegesen jobb áron megkapod ugyanezt, vagy ezen az áron már x1400-essel szerletet is vehetsz, ami nem rossz. Sőt.
-
wienattwo
tag
válasz
logaritmus #4166 üzenetére
A Dell Inspiron, amire linkeltél, az nemrég 120 gb-os vinyóval a notebook.hu-n bruttó 170e huf volt. Ahhoz képest ez a 234e elég húzós, persze nem azt mondom, hogy nem éri meg. Ha az akksi idő nem számít annyira és viszonylag erős grafikus kártya kell, akkor én inkább ezt venném:
[link]
3 év garija van, 512 ramot bele kéne tenni még (br 7200 ft), amikor pedig kinövöd a vinyót, raksz rá külsőt v veszel bele egy 160 gigásat, már nem drágák. -
Deathjay^
tag
Nem tudok ki igazodni a notebookstore-n. A 6400-sok náluk tükrözödősek vagy anti-glare?
[link]
bocsi, tudom láma vagyok -
logaritmus
tag
Erre gondoltam:
[link] -
logaritmus
tag
válasz
parandroid #4163 üzenetére
Mint márka dellre gondoltam. Asztali azért nem kéne mert az van és koleszba szeretném vinni csak ott használni és jó lenne egy oylan noti amivel azért lehet játszani is nem maxon hanem elfusson rajta ugy normálisan ha úgy veszed közepes beállitásokon a játékok. Maga a hordozhatóságnál nem kell hogy sokat birjon az aksi mivel ugy gondoltam hogy szinte mindig valamilyen áramellátó ajzatba lenne dugva.
-
Nantucket
tag
Hellósztok!
Mi a véleményetek / tapasztalatotok, egy németországban vásárolt dell (inspirion) notit ha magyarországon használom, akkor a garanciát tudom majd könnyedén érvényesíteni itthon? -
parandroid
félisten
válasz
logaritmus #4161 üzenetére
Továbbra sem ismerem az igényeidet. Mennyit játszanál és mivel? Mennyit hordoznád, használnád-e utazás közben, vagy nyilvános helyen, vagy csak otthon állna az asztalon, és havonta egyszer vinnéd valahova? Mire kellene még játék mellett?
Asztali gépbe is tudnék jtékra ajánlani 7300GS-t, meg 8800GTS-t is, az egész ugye attól függ, hogy mik az elvárások, és mennyi a pénz.
Jellemzően egyébként notebookok esetében a hardverteljesítmény, az ár és a minőség háromszöge a kritikus, általában igaz az, hogy ha ebből kettő kedvező, akkor a harmadik messze nem az.
p -
tomiee85
senior tag
HY erről a laptopról mit gondoltok?
IBM-LENOVO ThinkPad R61e NG18RCX_TS
PROCESSZOR: Intel Centrino 2 Duo T7100 1.8Ghz
MEMÓRIA MÉRET: 1Gb
INTEGRÁLT VGA TÍPUS: Intel GMA 3100 -
logaritmus
tag
válasz
parandroid #4160 üzenetére
De ugy mégis mi lenne ezen árkategóriában ami megérné?
-
parandroid
félisten
válasz
logaritmus #4159 üzenetére
A ''játékra is lehet használni'' nagyon tág fogalom. Ha egy modern asztali gép grafikai teljesíményét várod el, akkor felejtsd el a notebookot, ha csak egy jót cs-znél unalmas estéiden az albérletben, akkor meg szinte bármilyen ma kapható gép megfelel neked.
p -
logaritmus
tag
Sziasztok!
Egy oylan gépre lenne szükségem amit játékra is lehetne használni és maximum 260000FT-om lenne rá. Ha ajánlanátok egy kettőt azt nagyon megköszönném. -
d900t
senior tag
compal & quanta. tudtommal mindkét gyártó képes akár szimultán is beszállítani.
van egy fujitsu gyár japánban - Shimane Fujitsu Ltd - ,valamint egy Toshiba gyár ugyancsak ott. A lifebook ill. a portege, valamint a kizárólag japán piacra gyártott consumer modellek készülnek itt. -
jakewyler
senior tag
Üdv,
Milyen notebookot ajánlanátok 130 e Ft körül?
Fontos, hogy legyen WLAN
Előre is Köszönöm -
wienattwo
tag
A Toshiba fórumra már írtam, csak még nem érkezett válasz, de úgy tűnik, hogy egyes Tosi notik csak akkor működnek tápról, ha be van szerelve az akksi. Ennek azért elég nagy hátulütői vannak (mindig meg kell venni az akkut, ha a régi tönkrement; ill. időközben leállhatnak az akku gyártásával). Ezt szándékosan csinálták így, vagy csak üzleti megfontolásból? IBM ThinkPad-eknél ki lehet szedni?
-
Patentcsávó
tag
SZiasztok!
HP 6710b-s notit szeretnék venni mert a paraméterei alapján nekem tökéletesen megfelelne és a véleményetekre lennék kiváncsi, hogy megéri a 270et ez a bizniszklásszos noti?
[link]
Anyagminőségre is tuti meg az 1 év gart is túl fogja élni?
Minden hozzászólást köszönök! -
KisApám
addikt
válasz
parandroid #4148 üzenetére
Akkor marad Ausztria.
Ott pl. az ASUS G1S-t majd 100 000 olcsobban meg lehet venni, es oda-vissza az ut Becsbe nem tobb mint 20 000 ft vonattal. Es megtelefonaltam a Magyarorszagi szervizt, nincs vele gond, ha oda viszem ha gond lenne vele... -
Zoliy
tag
Hellp GX700-ról valkinek valmi infó?
A melegedést leszámítva? -
parandroid
félisten
válasz
Deathjay^ #4146 üzenetére
Ha nincs lematricázva a fedél, vagy nincs benne külön a szerződésben ez a kitétel, akkor nem. Gyakorlatban egyáltalán nem érdekel senkit a RAM bővítés és a merevlemez csere. Egyéb komponensek (jellemzően processzor, vagy moduláris bővítőkártyák, mint a WLAN, BT) cseréje már problémás lehet, de általában ezzel sem foglalkoznak, hacsak nincs valami teljesen nyilvánvaló barmolás ezek kapcsán.
p -
parandroid
félisten
válasz
karesz501 #4147 üzenetére
Az általad felsoroltakról én egyedül az IBM-ről tudom, hogy hajlandóak szervizelni US-ben vásárolt gépet. A többi talán még az EU-s vásárlásokat elfogadja, US-t nem hiszem, ahogyan ázsiai gépeket sem. Minden multi erre a három régióra osztja fel a világpiacot: North and South America (NSA), Europe, Middle East, Africa (EMEA), Asia, Pacific, Australia (APA), és az ezek közötti átjárhatóság finoman fogalmazva is nehézkes.
p -
karesz501
senior tag
válasz
parandroid #4145 üzenetére
Kiegészíteném ezt azzal, hogy az IBM gépekre világgarancia van (ami teljesen jól működik is), a HP-kre is (erről sok jót nem hallani, de elvben működnie kellene és ezt Te jobban tudod...), DELL gépek világgaranciája érvényesíthető a service tag alapján a HRP-nél és mintha a TOSHIBA világgaranciáját is az érvényesíthető kategóriába sorolta volna korábban amol... Szóval egyáltalán nem gáz a nagyobb márkák világgaranciáját itthon érvényesíteni.
Szóval szerintem ne általánosítsunk. Mellesleg rendelni az USA-ból nemigen lehet, rátesznek minden vámot és adót automatikusan. Ha viszont mint használt termék hozod/kapod akkor nemKinnt dolgozó/tanuló/nyaraló/telelő ismerős a dobozból kicsomagolt notit bátran hozhatja haza, semmi gáz nem lesz belőle
[Szerkesztve] -
Deathjay^
tag
válasz
parandroid #4144 üzenetére
de gondolom azzel a manőverrel ugrik a gari is nem? mert ha így van akkor maradok inkább az inspironnál.
-
parandroid
félisten
válasz
KisApám #4141 üzenetére
Tegyünk fel egy egyszerű esetet: 1 hét itthon tartózkodás után elkezd csúnyán csíkozódni a kijelző. A magyar szervíz szét fogja tenni a kezét és megvonja a vállát, majd közli, hogy 150e Ft lesz a kijelzőcsere. Ennek kb a feléből tudod visszaküldeni a US-be, de akkor hónapokig nincs géped.
Persze mindezt azután, hogy az egyszer már megérkezett gépedre kifizetted az importáfát.
Még mindig olcsó?
Külföldön csak az vegyen laptopot, aki fél életét kint tölti, és bármikor el tud bármit intézni, ha gond lenne. Vagy akinek van 2000 dollárja, amit nem sajnál, ha beszarik a 2000 dolláros notebookja.
p -
Deathjay^
tag
notiban mennyire lehet vinyót cserélni? vagy felejtsem el az egészet?
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
Szeretnek notebookot vasarolni kulfodrol, pl. ebay vagy newegg stb. vagy akar a gyarto honalpjan keresztul (toshiba.com).
Valaki mar vasarolt? Itthon adot, vamot miegyebet ki kell fizetni utana?
Kulfoldon mar megadozott termeket megegyszer megadoztatjak itthon?
Csak azert, mert az USA-ban pl. a 8700M GT-s TOSHIBA laptopok 2000 dolcsi korul mozognak, ami eleg jo ar.
Kosz! -
KisApám
addikt
Az ACER Aspire 5920-al ugyanaz a bajom, mint a DELL V1500-al, ugyanis hiaba 8600M GT kartyasak, sajna csak GDDR2 RAMmal vannak felszerelve, azonban az ASUS G1S GDDR3 RAMmal rendelkezik, ami sebessegben +30%-40% a tesztek alapjan... es sajnos ez az arban is igencsak jelentkezik, bar a minoseg az ASUS javara szol az ACERrel szemben.
[Szerkesztve] -
KisApám
addikt
Sziasztok!
Szeretnek notebookot vasarolni kulfodrol, pl. ebay vagy newegg stb. vagy akar a gyarto honalpjan keresztul (toshiba.com).
Valaki mar vasarolt? Itthon adot, vamot miegyebet ki kell fizetni utana?
Kulfoldon mar megadozott termeket megegyszer megadoztatjak itthon?
Csak azert, mert az USA-ban pl. a 8700M GT-s TOSHIBA laptopok 2000 dolcsi korul mozognak, ami eleg jo ar.
Kosz! -
Zoliy
tag
Szijasztok.
MSI GX700-asról mindig csak a rémhírek vannak nincs semmi jó hír rólla?
Másik az Acer Aspire 5920G-602G25MN Erről ki mit tud? Tényleg nem olyan szép a képe meg ilyenek?
Kérnék véleményt!
17''.es szeretnék venni 350körül olyat amivel gamelni is lehet.
Köszönöm! -
McLaca
őstag
válasz
Anubis_9 #4131 üzenetére
Ekkora kijelző WXGA felbontással kissé mulatságos, azon túl, hogy csúnya pixeles képet ad. Ráadásul egy CAD alkalmazásnak kissé kevés lehet a WXGA. Inkább egy 15,4-es WSXGA, vagy WSXGA+. Az már alkalmas CAD-re és még notebooknak mondható. Igaz, 96dpi-vel baromi apró lesz rajta minden, dehát ez egy notebook.
Nem kell elfelejteni azt sem viszont, hogy a notit az ember sokkal közelebbről nézi, mint a sima monitort. Emiatt is ronda a WXGA 17''-on, és használható a WSXGA 15,4-en, szerintem CAD-nél sokkal fontosabb a részletesség, mint a nagy kijelző, ''használati közelségből'' (40-50cm) nézve pedig a 15,4-es is ad olyan vizuális érzetet, mint egy 17-es, vagy 19-es asztali, a megfelelő távolságból nézve (80-100cm).
Üdv!
[Szerkesztve] -
Anubis_9
addikt
Köszi a gyors választ. BigBadPlaYeR-nak is.
Azért néztünk 17-es monitorú laptopot, mert a tervezéshez jobb, ha nagyobb a kijelző mérete. Játszani egy percet sem fog, az 100%. A CPU nem árt ha combos, mert a tervezőprogramok igen csak meghajtják a gépet.
Tényleg, 4 kg és akkor még nem számoltuk a töltőt, stb... -
Gascan
tag
válasz
Anubis_9 #4131 üzenetére
A barátnőd gyakran jár fitneszbe? Mert ez a noti majdhogy 4 kiló, és ha a táskát is hozzávesszük akkor szép kis súlya lesz. Tapasztalatból mondom, nekem 2.6kg -ós notim van de ha kell inkább nem is hurcolászom magammal mert húzza a vállam és nekem kényelmetlen hosszab távon(és pedig én boxolok) . És az aksi az max 2 órát, de használat közben előfordulhat, hogy csak 1et fog kibirni.
Minél kissebb a monitor annál jobb, és ha nemkell speckós proci, meg graf kari akkor az is növelheti az üzemidőt, mivel úgye a speckós cuccokhoz speckós energiaellátás is szükségeltetik. Ezeket vedd számitásba mielőtt vásárolnál
Másfelől saját tapasztalattal nem rendelkezem, de én nemsok jót hallottam az acerról, garanciális szempontból.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Anubis_9
addikt
Szeretnék segíteni a barátnőmnek új laptopot vásárolni. Építészmérnök, a munkájához kellene. Az elvárások:
- max. 250.000 Ft
- min. 1 GB RAM
- Intel Core 2 Duo
- 120 GB winch.
- 17''-os monitor (de ha minden kötél szakad jó a 15.4-es is)
[link] Ez tetszene neki. ACER-ekről általános vélemény?
Köszi!
[Szerkesztve] -
Dolby
senior tag
válasz
wienattwo #4122 üzenetére
Édesapámnak egy hasonló Toshija van, bár az aksija kicsit keveset bír szerintem (bár más laptoppal még nincs tapasztalatom) viszont elég stabil kialakítása van
Az árról pedig már korábban is írták hogy mostanában sajnos elég agresszívan nyomják a Vistával telepített laptopokat, és sokkal kevesebb az XP, így azoknak az ára feljebb van mint hasonló vistás gépé :-/ Windows csoda...
Üdv -
Teszla_
senior tag
#4055-re valaki tud válaszolni? Köszönöm!
-
Kbali
nagyúr
válasz
wienattwo #4122 üzenetére
Szia!
Én egy éve hajtok egy ilyet, akkor még 280-volt az ára.
Semmi probléma nincs, a minősége jó. Ahol linkelted, ott 2 év a gari, venni kell bele még ram-ot, átlagos felhasználásra tökéletes, jók a Toshiba kiegészítő programjai. Nekem wifi-t használva 3 órát is elmegy netezés közben.
A kopás a használat függvénye. Nekem még nem kopott, de én viszonylag keveset használom (nem ezen dolgozok napi 8 órát). Faterom fiatalabb gépén a touchpad közepén a festés már kopott, igaz én pl.: külön egeret használok.
Ez a családban a 3. toshiba, faterom első gépe már vagy 4 éves és még mindig használják, csak az akksija kuka. -
Zanik
addikt
válasz
wienattwo #4124 üzenetére
Toshiba notikról bővebb felvilágosítást kaphatsz a Toshiba notebookok topikban [link], és használd nyugodtan a gyorskeresőt fenn a jobb felső sarokban!
Ezt a műanyagos dolgot nem nagyon értem, ugyanis a konzumer gépek többsége abból van, attól még hogy fémszínűre fujják a burkolatot nem lesz erősebb vagy tartósabb... -
wienattwo
tag
válasz
#35692544 #4123 üzenetére
Amit te kinéztél, az jó vételnek tűnik, csak sajna ugyanez a dell gép nemrég bruttó 170e huf volt core duo+bluetooth+vista prof-nel, szal akkor kellett volna megvenni. Egyébként csak az a problémám vele, hogy nem nekem kell a gép, és az illetőnek nem tetszik kinézetre, mert műanyagos.
-
wienattwo
tag
Toshiba Satellite M100-164
[link]
Tud vki erről vagy hasonló típusról mondani vmit? Nem játékra lenne. Inkább az érdekelne, h megbízhatóak-e a mai Tosik, nem kopnak-e stb. Egy picit sokallom az árát az 512ram, 60gb, 945gm, nincs BT, csak XP Home-hoz képest. Viszont vhol már 2 év garit adnak rá. -
Anubis_9
addikt
Barátnőm szeretne venni egy úja laptopot és ezt nézte ki: Acer Extensa 5610WLMi. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek teljesítményben elég lenne-e neki: építészmérnök, ArchiCAD 10-essel dolgozik. Erről a programról tudni kell, hogy elég nagy a gépigénye. (1 GB RAM, stb.)
[link] (A LEÍRÁS és a SPECIFIKÁCIÓ fülön belül minden megtudható róla.)
Köszi! -
edavids
csendes tag
Hi
Notebookot akarok venni csak én is véleményeket várnék...
Msi vs Asus...Msi-től félek mert azt olvastam melegszik mint állat...
De a 7XX-re azt mondták már nem olyanok mint a 6XX-esek...
Az Asuson meg az Amd X2 miatt gondolkodom...
Vga-t mindenképpen ilyet szeretnék mert napi 3-4 órákat játszom...
Szóval a gépek:
Msi(nem sok a kül a 2 között sztem...)
[link]
vagy
[link]
ill. az Asus...
[link]
Köszi a segítséget! -
kavicssli
addikt
válasz
BluEyes #4113 üzenetére
Eléggé meggyőzött az irásod!
;)
Igen nekem valóban fontos lenne a jó minőség és a megbizhatóság! 5 perce jön munkatársam hogy megmutatja milyen laptopot kapott a cégtől mivel látta h. én is laptopra vadászok! Egy azt hiszem Dell D620 tipusu gépet kapott!Rem van ilyen!Core Duo stb stb stb! Na igen tényleg összevan rakva! Na igen ez a 3 év tényleg nem kevés.
Első laptopom lenne és nem szeretnék befürödni vele (mégha a zsugázásból van rá a lóvé akkor sem! ...és köszönöm a segitséget! Talán jövőhónap elején fogok gépet venni!
[link] 336.00ft
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
válasz
kavicssli #4109 üzenetére
Alsó kategória esetében (150k alatt) nem beszélhetünk igazán jó, atomstabil gépekről, és azt sem lehet kijelenteni, hogy X gyártó minden modellje hozza a kategóriától elvárhatót, de azért néhány gyártó gépeit meg lehet venni. Ezek talán - nem feltétlenül minőségi sorrendben - a Dell, HP, Asus, Lenovo. Amit ennyiért semmiképp ne válassz, főleg ha sokat fogod cipelni, a Fuji-Siemens és az Acer, ebben az árszegmensben hogy úgy mondjam nem alkottak maradandót.
A Dell gépeit azért ajánlom a figyelmedbe, mert az elfogadható minőség mellé 3 év garanciát kapsz, és mivel egy notit nem igazán lehet asztali gép módjára tákolgatni, nem lehet 4 ezerért venni egy használt alaplapot, oszt majd Szomszéd Pistike beszereli, hanem sok tízezer forint egy komolyabb javítás, ez a hosszú gariidő nagyon fontos, főleg hogy sok cipelés, rázkódás vár a majdani gépedre.
Konkrétan amit linkeltem, egy Sempronos gép. A feladatokra, amit írtál, valóban értelmetlen drágább processzort venni, ez a kis jószág is vígan elboldogul velük. A Sempi vissza tudja venni az órajelét, amikor nincs nagyon terhelve, így sokkal energiatakarékosabban képes működni. Még így lelassítva is kényelmesen elég a teljesítménye netezni, letölteni, zenét hallgatni, sőt még zsugázni is. Nem utolsó sorban kevésbé is melegszik ilyenkor. A hdd 120 gigás, miután említetted a letöltögetést, szerintem jól fog még jönni. Ebben már a nagyobb - 4800mAh - akku van, ez kombinálva a Sempron takarékos működésével, elég szép akkus üzemidőt eredményez.
Én a mostani kínálatból - figyelembe véve a szempontjaidat - ezt választanám, de persze nem szentírás amit gondolok. -
kavicssli
addikt
válasz
parandroid #4110 üzenetére
Akkor milyen szerint? Megbiyhatóság és értékállás terén milyet ajánlotok!
-
törölt tag
[link]
egy ilyet találtam
vélemények? -
törölt tag
hi
ismerősömnek kellene laptop megpróbálom megfogalmazni a kívánalmait legalább 2-3 évig szeretné használni tehát a jobb minőségű márkákból javasoljatok
duál proci (core duo, core2 duo, amd turion x2)
ram 1 vagy 2gb
vga nem alaplapi
wifi, bluetooth
15'' kijelző
ha lehet 3kg vagy alatta
max 230k bruttó
2 év gari -
KisApám
addikt
Kar, hogy a TOSHIBA 8700M GT-s laptopjara honapokat kell varni, es amikor megerkezik, akkor sem 2100 dolcsi korul lessz az ara, mint az USA-ban, hanem min. 2600 dolcsirol fog indulni itthon... jo esetben...
Inkabb varok honapokat a TOSHIBA-ra, mint vegyek egy ACER-t vagy FUSI-t... -
KisApám
addikt
válasz
#16820480 #4095 üzenetére
Mennyivel olcsobban kb.?
Mert az tudom, hogy Becsben majd 100 000 ft-al oclsobban meg leeht venni az ASUS G1S-t, mint itthon... max az ember nem vamoltatja el es kesz...
Meg azt is tudom, hogy az USA-ban a TOSHIBA laptopot 8700M GT kartyaval 2100 dolcsi korul vesztegetik, mint Becsben a 8600M GT-as ASUS G1S-t...
Ott Kinaban mennyi kb.? -
kavicssli
addikt
válasz
BluEyes #4102 üzenetére
Értem!Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Esetleg olyan webshop cimeket tudnátok mondani ahol jó árban vannak gépek? Nekem inkább alsó kategóriás gép kellene 150.000ft ig! Úgyse hasznlnám ki a drágább notikat! Gyakorlatilag netezésre kellene (online poker)film nézés és zene hallgatásra! Viszont sokat cipelném magammal!
Őszintén megmondom hogy ACER-t nem szeretnék venni! Inkább HP-t néztem [link] vagy a 100k-s Fujit![link]HA valakinek van érve iletve ellenérve szivesen olvasom!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Latitude 7420 27% 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Asus Rog Zephyrus Gamer laptop gyönyörű állapotban.
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- MacBook Pro M4 14"/16GB/512ssd/ Karcmentes/2026.02.18.Apple gar./p4246
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest