- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- iPad topik
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
Aktív témák
-
törölt tag
szerintem jó kis gép az MSI, vállalható. a szervizéről most volt egy hír, hogy az Albacomp is beszáll, és ők bitosan jobbak, mint a Rikveszt...
a proci szerintem elég kell legyen. ha nem fontos az energiagazdálkodás annyira, akkor az AMD is tökéletes választás. az L2 cache miatt sem kell nagyon aggódni, ezek már tök más architektúrájú procik, mint a régi celeronok, nem jár akkora előnnyel/hátránnyal az L2 változtatása (persze valamennyivel igen, de nem olyan drasztikus), ezért csinálják előszeretettel, hogy az olcsóbb procikba kevesebbet raknak. de amúgy a Turionokban eleve csak 2*512 van, és mégsem olyan lényegesen lassabbak, mint a 2-4megás C2D-k. ráadásul terhelés mellett nem is melegednek annyira. illetve még egy előnye a Turionoknak a C2D-vel szemben, hogy nagyon jól van megoldva a memóriavezérlése, papíron kb 3-szor gyorsabb, mint az Intel megoldása. és ha mondjuk inkább memóriaigényes dolgokat használsz, akkor ez kijöhet. (én pl. 2 giga ram mellett XP-vel azt kikapcsoltam a virtuális memóriát, hogy ne a vinyót nyekeregesse folyton. az előző gépem TL52-es procival ilyen esetben gyorsabb volt szerintem, mint a mostani T7100-as, legalábbis érzésre).
a DVI kimenet jó buli, amíg külső TFT-vel akarod használni, én akkor szívtam meg vele, amikor projektorra akartam kötni, mert nem volt nálam az átalakító (amit amúgy adnak hozzá)amit fel tudok hozni az MSI ellen az a billentyűzete, mert bár imádtam a gombok nyomáspontját, de a numerikus billentyű miatt az elrendezés elég idétlen volt (bár lehet, hogy ez a 17"-oson már nem így van).
amúgy meg hogyne lenne topicja! nézd meg jobban ;)
-
McLaca
őstag
Bibby: nekem égető szükségem van 2GB memóriára.
Vistát viszont nem óhajtok 2009 előtt használni (addigra talán kiforr, meg a hardverek, driverek is hozzá). Volt szerencsém egyébként egy alsókategóriás, fél Giga RAM-os FuSi-n Vista home premiumot (vagy mit, aero még nincs benne) futtatni, hát idegtépően lassú és sokat használja a háttérfájlt is. A Vistához kell az erőmű a kényelmes használathoz. (Perverz gondolatként eszembe jutott az SAP futtatása Vistán - kb. mint csiga a friss szurokban...
)
Tonyk: "A lelke egy T2130-as Pentium Dual Core (Nem Core Duo vagy Core Duo 2 !)" Attól még Core Duo az
, csak az Intel nem akarja konkuráltatni az alsóbb szegmensbe szánt procit a felsőbbekkel, így átnevezte (és leárazta), de belül ugyanaz van, mint egy CD-ban.
Üdv!
-
mjordanke
csendes tag
HP 6710-ről mi a véleményetek, tapasztalatotok?
http://www.notebook.hu/notebook/compaq/6710b/6710b_gb890ea -
Tonyk
veterán
Kinéztem egy ASUS X51R-AP109 -es lapítót. Van esetleg erről valakinek tapasztalata?
A lelke egy T2130-as Pentium Dual Core (Nem Core Duo vagy Core Duo 2 !)
Tapasztalatra lennék kíváncsi , hogy ez mennyivel erősebb mint az M-es Cerkák vagy Centrinók (már ha nnél erősebb)Igazából max bruttó 160 a vége a dolognak. 1GB RAM és >80GB-os winyó kéne. 5let?
(Van egy Acer is a listámban: 5710z-2a1g16mi , de ez csak 1 év gari...)
Köszi!
-
wwhy
veterán
És nem utolsó szempont, hogy az MSI-nek (L735X-083HU, ER710X-015HU) van DVI kimenete. Igazából az AMD Turion X2 TK53 1.7Ghz 2x256 L2-jével nem tudok kibékülni, nekem valahogy a celeroncs időket idézi a mai 1-2 megás L2-k világában. De lehet, hogy a célomnak elég lenne
Hátránya viszont, h "csak" 2Gb a max. RAM, de ennyi azért csak elég lenne
-
wwhy
veterán
Igazából kellene a 17-es, DPT, weboldal, kiadványszerkesztés stb. Mondhatni full irodai gép lesz, így az akksi sem érdekel annyira, keveset lesz hordozva, Fontosabb a felbontás (minél nagyobb), ezért néztem szét a 15,4-esek között is, lenne is a kívánalmaknak megfelelő Acer, FuSi, de azokról lebeszéltek
http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/inspnnb_1720?c=hu&l=hu&s=dhs
-
bnss
veterán
Megint okosabb lettem, köszi az infót. Ezt eddig nem is tudtam, nem foglalkoztam különösebben a HP garanciával.
wwhy: a Dell noteszhez kellene egy pontos tipusszám, nem a széria száma. Az MSI felszereltséget tekintve nem rossz, Turion cpukról érdemben nem tudok sajnos nyilatkozni, viszont nagyon nagy kijelzője van, ezért szvsz nehéz, bár a gyári adatok szerint 2,68kg. Kérdéses lehet az akkuidő, a 6 cellás akksit kevésnek találom.
-
wwhy
veterán
Továbbra is kérnék véleményt a Dell(Inspiron 1720)-MSI (ER710X-015HU)-Toshiba(Satellite A100-811) nótafákról
RAM-ot ne nézzétek, ami bővíthető, az nem kérdés
-
vbbb
őstag
HPQ nx7300 (GB851)
business class• 15.4"WXGA (1280x800pixel) Brightview™ TFT • intel GMA-950 maximum 224MB video
• Core2-Duo T5500 (1.67GHz/2MB/667) • 1024MB DDR2 • 120GB HDD • DVD+/-RW DL
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth • HUN keyboard • FreeDOSnotebook PC
• new • 1év nemzetközi HP garancia
eredeti bruttó ár: 210.480,--akciós, raktáron
• akciós nettó ár: 149.990,-
akciós bruttó ár: 179.988,--Ezt már gondolom ezzel a legkisebb akkumulátorral adják ezért a pénzért:
6-cell (43Wh) Primary
Bár ténylegesen ugyancsak nem írják...No ez nem asis...
Hát ehhez pajtások mittet szótok-e?
-
bnss
veterán
Ezt a típust volt szerencsém már nem egyszer kézhez venni és használni, szvsz ez egy igen jó kis notesz, az akkuidő kb. 70%-os fényerővel 3 óra környékén van, úgy, hogy a cpu-t még nem is vetted vissza. A garancia már másik kérdés, +1 év gar. - ha jól emlékszem - bruttó 20e Ft.
-
amol
addikt
Nem tudom, de biztos hogy nem 4 cellás
Az alsó kettő asszem külső, így azok biztos nem.Nem rossz a hp, én nem szerettem de kezdek kibékülni vele. Supportja jó.
Javaslom vétel előtt nézd meg a gépet, nekem túl hajlékonynak tűnt és a kijelzője is lehetne szebb.És nagy általánosságban minden gépre ajánlom a garancia kibővítését amenniyre lehet, csak nem szoktam megemlíteni. Baromi drága a javítás és eladni is sokkal könnyebb élő garanciával.
szerk: most látom hogy ez ASIS gép, az ilyenektől lehetőleg tartózkodj. Csak bolti garancia van rá, nem bővíthető, valószínűleg nem magyar lokalizációjú. Lehet hogy kicsit használt is.
-
vbbb
őstag
Bár nem találtam az akkumlátorára semmi utalást...a gyártónál is csak az van, hogy milyennel lehet venni....hmmm
8-cell (69Wh) high capacity Lithium-Ion
6-cell (43Wh) high capacity Lithium-Ion
Optional 8-Cell Extended Life Battery 8-cell (52Wh) high capacity Lithium-Ion
Optional HP 12-Cell Ultra-Capacity Batteryna most melyik lehet?
-
vbbb
őstag
HPQ nx7400 (RH412)
business class
• 15.4"WXGA (1280x800pixel) Brightview™ TFT • intel GMA-950 maximum 224MB video
• Core2-Duo T7200 (2.0GHz/2MB/667) • 1024MB DDR2 • 120GB HDD • DVD+/-RW DL
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth • FreeDOSnotebook PC
• asis • 1év garancia
eredeti bruttó ár: 254.280,--akciós, raktáron
• akciós nettó ár: 149.990,-
akciós bruttó ár: 179.988,--no ez szinpatikusnak tűnik...bár HP téren nem vagyok otthon...
Köszi a segítséget!!!
-
44kos
csendes tag
sziasztok!
Packard Bell EasyNote MX65-O-056
[link]
Erről a gépről vkinek vélemény, tapasztalat? megér 175.000 jómagyar forintot?
Esetleg egy cod2 alapszinten elcsorogna rajta? -
amol
addikt
Először is nézz/érdeklődj körbe, hogy mely gépek linuxos driverellátottsága megoldott.
Ezen az áron Intel lesz a kérdéses integrált video vagy Ati. Nvidiás kevés van. A kérdéses játékok szerintem elmennek Intel GMA 950-nel, ha nem inkompatibilisek vele.
CD és C2D között valóban van különbség ami mérhető, de észre biztos nem fogod venni. A Turion/Ati kombináció sem rossz, és olcsóbb.
Minimum a 6 cellás akku: ez sem általános sajnos, inkább 4-es ilyen áron. A lényeg a mAh, nem a cellaszám, bár együtt nőnek.Például itt nézelődj
vagy itt
és itt
esetleg itt
és ez csak egy bolt volt.nem mondom, hogy nem lenne rá több de én ennyit adok egy nyüves laptoppért ezt lehet hogy átértékeled később.
-
doc
nagyúr
én a már említett HP-mat (nx8220) használom Linuxszal, és teljesen korrekten működik, minden megy rajta out-of-box. a videokárytája ATI, de miután a csomagkezelővel letöltöttem a driverét, azonnal használta gond nélkül, Beryl akadásmentesen megy, még az 1680x1050-es kretén felbontást is felismerte magától
-
doc
nagyúr
egyetértek. kb. egy-másfél éve cseréltem Albacompos Clevot HP-ra, az előbbit utáltam
viszont a HP nagyon tuti masina
már ránézésre is sokkal igényesebb mint a Clevo. igaz, drágább is, de hosszú távon sokkal inkább megéri. a cégnél kb. 20 Clevoból kivétel nélkül az összeset (!!) vissza kellett vinni garis javításra, többnyire a kávájuk tört el, de volt 2 amelyikben pl. megfőtt a vinyó...
-
vbbb
őstag
Be írom ide is...mivel sikeresen elbizonytalanítottatok az Acer minőségével kapcsolatban, hogy milyen gépet és mire akarnám használni.
Mondom az igényeket:
-Linuxos gépet akarok venni, vagy egyáltalán ne legyen rajta oprendszer ha kívánom majd rakok rá magamnak XP-t is...de elsősorban a Linuxot akarnám főképpen használni ismerkedni vele....ezért nem lenne baj, ha nVidia integrált kari lenne benne úgy tudom azokat jobban csipázza mint az Ati-t...de ez persze nem kizáró ok.
-Nem játékgépet akarok venni, és nem a desktopomat akarom kiváltani vele...de azért akadás nélkül fussonak rajta a windowsos-linuxos programok(gimp, photoshop, nero...stb.) bár az sem lenne baj, ha mondjuk egy MOHA 1 vagy COD 1 eldöcögne rajta 1024*768 ban...
-Erdetileg Centrino 2 Duo-t & 1Gb rammal akartam venni, de a netto 150be csak Intel Dual Core fér bele szerintem...nem mondom, hogy nem lenne rá több de én ennyit adok egy nyüves laptoppért...a fogyasztás, teljesítmény miatt sajnálom a legjobban...mindegy ez van.
-dvd-író, 80-120HDD (sata), wi-fi, 15"-15,4" 1280*800 kijelző, SD kártyaolvasó, a VGA nem baj ha shared de 128Mb-ot tudjon használni, ha mondjuk jó a laptop és csak 512RAM van benne nem gond bővítem, minimum a 6cellás akku...
valami ilyesmit képzeltem el...
ui.:
Egyébként keveset lenne hurcibálva kb.:havonta 2-3 alkalom amikor hazaviszem a szüleimhez vagy kuncsafthoz kéne mennem vele...többnyire a babám használná szövegszerkesztés-chat-böngészésre...köszi!
-
amol
addikt
válasz
#16820480 #4667 üzenetére
Belátom, elragadtattam magam. Sorry. Csak az ember hajlamos a mércét a saját igényeihez állítani.
FuSi Amilo, Acer, Gericom, Ecs, Albacomp, Clevo, stb gépeket azonban továbbra sem fogok ajánlani. Dell-t, Hp-t eddig is ajánlottam az olcsóbb kategóriában is. Viszont ebben a kategóriában talán még fontosabb a normális support mint feljebb, erre szerintem oda kell figyelni.
-
Deathjay^
tag
megvettem az inspirion 1501esem és eddig nagyon tetszik
-
törölt tag
normális minőségűt? ott van például az előző gépem, az M673x, otthoni használatra teljesen megfelel (bár nekem kicsit nagy, mint kiderült jobban szeretem a 14-es gépeket). persze, közel sincs olyan minőségű, mint a mostnai, de attól még jónak jó. és hasonló elmondható egy rakás másik gépről is, mint például Asus-ok jó része, HP-nak is vannak jó gépei (viszonylag) olcsón, Dell-nek is, stb.
ez egy olyan dolog, hogy például a szüleim azóta alig járnak szervízbe, amióta megvették a Suzuki Swiftjüket (illetve csak kötelezőre járnak). igaz egy tankkal való ütközést nem bírna ki a kocsi, de alapjában megbízható, önmagától nem romlik el. ez már egyfajta minőség (amihez nem társul luxusérzet)én sem flémnek szánom, amit írtam. ez csak egyszerű vélemény. amúgy ha elolvasod, akkor azt írtam pontosan, amit te mondtál: lehet normális notit kapni. nem írtam, hogy normális teljesítményűt. azt írtam, hogy ha nem a teljesítményt akarja szem előtt tartani az ember, akkor lehet ennyiért már normálils gépet kapni.
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Szeretnék majd valamilyen laptopot,ami ki tudná váltani az asztali gépemet(p4 2.6ghz 2 giga ram radeon 9800pro).
Bármilyen márka jöhet,az ára sem számít mivel csak érdeklődöm
De azért nincsen ráfél milla
Egyetlen kikötésem van,antiglare kijelző és lehetőleg 1680x1050(14xx szer valamennyimég belefér,de 1280 vagy 1024 kizárt)
Eddig nekem a Dell latitude szériája tetszik a legjobban,mi a véleményetek mondjuk a D820-ról?Az is annyira melegszik mint a D620?
-
czappa
aktív tag
#4652-ben írtam egy dell masináról, az cca. br. 160. Itt ti nettó árakról beszéltek az kb 133 körül van az említett gépnél, és minőségre rossz? Ok nem Latitude, de azért még lehet normális minőségű.
Ezt nem veszekedésnek szánom, inkább kérdésenek, ugyan is a #4652-re nem válaszolt senki és ott végülis részben ezt kérdeztem. -
amol
addikt
válasz
#16820480 #4659 üzenetére
Na jó, kicsit túloztam a mobiltelefonnal de szerintem a lényeg érthető volt.
nettó 150ért simán lehet normális notit kapni, ha nem akar az ember túl komoly teljesítményt
Mintha épp azt hangoztatnám hogy a teljesítmény másodrangú. Írjam le még sűrűbben? Kérlek mutass egy normális minőségű gépet 150-ért újonnan.
No flame persze.Bon3ss: közben rájöttem mit érthettél félre, nem úgy gondoltam. De vannak az Asusnak is hátrányai, például a szervízháttér, ami most lehet hogy javul. Ezért írtam hogy "akkor inkább".
-
Bibby
addikt
válasz
#16820480 #4659 üzenetére
Persze hogy lehet, csak az emberek szeretnek elszálltan gondolkodni. Nem vetem itt senki szemére, ilyen fórumokon jobbára olyanok írkálnak akik értenek hozzá, és eléggé szeretik a számítógépes témákat. De szerintem akkor is alaptalanul lehúzzák az alsó kategóriás notebookokat. Főleg teljesítmény alapján. Nekem jelenleg olyan az asztali gépem, hogy bármelyik noti gyorsabb nála valószínűleg. És tökéletesen elégedett vagyok vele, egyszerűen nincs szükségem másra. A minőség már más tészta, és a tartósság, ezek természetesen fontosabb szempontok, de egy 125 ezres és egy 175 ezres laptopot sokszor csak a több alkatrész különböztet meg egymástól. Azért azt ne gondoljátok hogy mindenkinek égető szüksége van kétmagos processzorra, meg 2 giga memóriára (sőt, windows vistára sem).
-
törölt tag
ne viccelj, ennyiért egy jobb mobiltelefont kapsz ne viccelj, egy mobiltelefont bruttó 50ezerig lehet venni. afölött mindentegybezsúfoltunkmertattóltutijobblesz kütyüket árulnak fanatikusoknak
nettó 150ért simán lehet normális notit kapni, ha nem akar az ember túl komoly teljesítményt (mondjuk játékoknak,grafikus szoftvereknek, vagy ilyesmi). -
amol
addikt
Az általános tapasztalat szerint nem időtállóak, szar anyagokból vannak, stb. Kicsit visszaolvashatnál, sokszor volt már erről szó. Az Aspire sorozat meg még a Travelmate-nél is gyengébb. Az, hogy más Acer termékek jók, nem jelent semmit.
Van ellenpélda is, unokatesóm valami 3-as vagy 4 -es sorozatú travelmate-et használ, azzal dolgozik, hóna alá vágja, bevágja a kocsiba, megy éjjel-nappal. Mondtam neki vigyázzon rá, fontos adatok vannak rajta, nem fogja bírni, nincs már rá gari. Még bírja. Viszont a tapasztalatok szerint óriási szerencséje van.
Én netto 150nél nem adok többet egy laptoppért... ne viccelj, ennyiért egy jobb mobiltelefont kapsz. Ha 200 alatt lehet olyan notit venni ami megfelel minden igénynek miért van olyan ami félmillió?
-
bnss
veterán
Ez kicsit úgy hangzik, mintha az Acer és az Asus egy szinten lenne, pedig szvsz ez egyáltalán nem így van, szerencsére (Asus tulaj vagyok). Az Asus noteszek nagy része megfelel mind a minőség, mind a teljesítmény szempontjából is, persze lehetnek kivételek.
/Ne vedd flamenek./
-
czappa
aktív tag
Sziasztok!
Notit szeretnék venni, eredetileg ezt néztem ki: DELL Inspiron 1501 FD.
Három boltban néztem: laptop.hu, usanotebook, notebookstore, de most már csak a laptop.hu-ban van. Ezért (félve, hogy mire megvenném már nem lesz) elkezdtem alternatívát keresni, és ezt találtam: Asus X51R AP109.
A kérdéseim:
1) Erről az ASUS notiról mi a véleményetek?
2)A három említett bolt közül melyikről mi a véleményetek (néztem a jó- és a rossz boltok topicját, asszem 1-1 negatív hsz volt laptop.hu-hoz meg még egyhez, de 1-1 hsz nem igazán mérvadó).
3)Esetleg tudtok még (jó) boltot? Hol érdemes venni? (ph!-s nem igazán érdekel)Előre is köszi! (Ha reagáltok azt lehet csak vasránap este lesz módom elolvasni.)
-
vbbb
őstag
Igazad van, 1440*1050-re gondoltam ill. 1280*900...azt hallottam, hogy mivel hiány van a kijelzők piacán ezért mehetnek fel hamarosan az árak.
Egyébként magamnak most ezt néztem ki:
Szerintem az ára már így is baráti (jahh, én nettoba veszem
)
Egyébként az Asus laptopok is hozzák a már megszokott minőséget?
-
*seven7
tag
hali.
intel gma 950-em van és sokan mondták, h régebbi játékok futnak rajta.
Nos ez így is van, ám a minap elindítottam rajta a Star Wars Rogue Squadron játékot, tudjátok, azt a régit. Frankón el is indul, direct 3d-vel, ám a játék szaggat!
Valami ötlet, h miért? Esetleg ki lehet küszöbölni?
Valami patch a gma driverhez?
Köszi! -
amol
addikt
Én NFSU2-t nyomtam végig Extreme Graphics 2-vel, persze minimumon
domedee: "Szerintetek teljesítményben melyik a legerősebb?" Notebooknál nem feltétlenül ez az elsődleges szempont. HIába erős ha: szar anyagokból van, hajlik, kopok, túlmelegszik, egy órát se bír az akksi, meghibásodik, nem ergonómikus, rossz a szervízháttér, stb. Mert minél erősebb és olcsóbb, annál valószínűbb a meghibásodás ami súlyos tíz/százezreket jelent. A BenQ-ről például fogalmam sincs ki javítja.
zsolti04: van amelyik gyártónál csak kb. 5000Ft egy billentyűzet, illetve van olyan is, hogy nem kell megvenni az egész billentyűzetet, csak a gombokat. Különbség van az US és EN billentyűzetek között, mivel az US-en 1-el kevesebb gomb van. Ötlet: sokan hoznak be külföldről gépet és cserélik le magyarra a billentyűzetet... nekem így van pld. egy német, ismerősömnek egy olasz, és persze egyikünknek sem kell.
vbbb: szerény véleményem szerint ha most megvan rá a cash, akkor várj egy kicsit és vegyél valami mást
Az árak egyfolytában lefele mennek. Általában.
Az 1280x1050 az nem éppen szabvány felbontás. Van 1400x1050 (4:3-as) 14"-os vagy 15"-os ill. 1680x1050 (16:10-es) 15,4-es vagy 17-es. -
vbbb
őstag
Egy másik notebook is kéne ami nettó 220-230 körül lehet, viszont fontos lenne, hogy tudja az 1280*1050 felbontást...ha nagyobb az is jó...csak az 1440*900 az még kicsit sovánka. Akár 15"-17" közti is lehet.
Valami ilyen kaliberű...nem AMD és nem Cerka...Dual Core is jöhet...1Gb ram..stb.
köszi!
-
vbbb
őstag
Hali, én már tudom milyen laptopot fogok venni (ACER 5513WLMI) csak arra volnék kíváncsi, hogy érdemes-e várni vele vagy ha már megvan rá a cash vegyem meg mostanában? Vagyis az ünnepek közeledtével nőni fognak az árak avagy csökkenni?
-
zsolti04
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy hol lehet angol billentyüzetes notebookot venni Bp.-en? (Elsö körben a márka mindegy)
Nem szeretném megvenni magyarral aztán joopénzért kicseréltetni... -
domedee
senior tag
Hellóka!
Nos kinéztem magamnak pár notit, a következők lennének:
BenQ Joybook A52 T2130
BenQ Joybook A52 (T2250)
MSI S420X-004HU
MSI M670X-070HU
ASUS X51R AP003A
Szerintetek teljesítményben melyik a legerősebb? Nekem az MSI S420-s jön be a legjobban talán. Az akksiidő nem számít annyira, na jó, videónézéssel bírjon ki egy olyan 1,5(-2) órát. Jó lenne, ha azért S-videó/RCA kimenet lenne rajta(de nem létszükséglet)Alapból net + office + néha kis PS + néha játék, főleg régiek (NFS-HP2,NFS-MW, Screamer, SC,WC2-3, Flatout, CoD(2), meg hasonlók....)
Előre is köszi.
-
McLaca
őstag
Google Earth-höz bőségesen elég az integrált. Persze, ha az épületeket térben is meg akarod jeleníteni, ahhoz már kell izom is. Nekem egy ősrégi, Extreme Graphics 2-n kényelmesen elmegy az Earth, sőt, a Tomb Raider Legendet is végignyomtam rajta 640×480-ban (kényelmesen futott). Ezek alapján pl. egy X3100-as Intel integrált nekem még sok is lenne.
Üdv!
-
Tyren
aktív tag
Amennyiben irodai alkalmazásra kell és nem fontos az akkuidő, akkor szerintem ugyanolyan jó az AMD is. (Annak ellenére, hogy szerintem az Intel sokkal jobb, és én csak azt vennék...)
Acer, FuSi hanyagolandó téma. Ha nem muszály olyat inkább ne. Ami gondjuk van: gyenge minőségű anyagok (mondjuk, ha nem akarod ide-oda rakosgatni, akkor ez még nem nagy gáz) és nagy meghibásodási arány, gyenge szervíz mellett.
A Lenovo minden szempontból más: Masszív felépítés és ha gond lenne (ami nem jellemző), akkor is IBM szervízháttere. Apró szépséghibája a dolognak, hogy tudtommal a Lenovonak nincs 17"-os gépe. Így marad a Dell, amiről nekem személy szerint nincs jó véleményem, de nálam hozzáértőbbek azt mondják, hogy kifejezetten jó. -
kekegsm
őstag
Nem tudom, ossze kellene hasonlitani. Lehet, hogy birja majd ez is a gyurodest, csak annyira gagyi, amikor elhuzod oldalra, es olyan, mintha valami 3palcas muanyag kutyuvel jatszanal. semmi rugoero, logyog, olyan vacak erzese van az embernek.
Nem gyenge az Ati sem, csak nekem olyan erzesem van, mint az Intel-AMD harcnal: az egyik fel nagyon elhuzott, es nem ul a baberjain, hanem dompinggel az ujdonsagokkal. Ugyanez van az Nvidia-ATI-nal is, az NVIDIA a kozeljovoben kijon a 9-es sorozattal, ati meg meg eppenhogy csak elkezdte szallitani az X2xxx sorozatot
-
wwhy
veterán
Egy kis segítséget kérnék vásárláshoz: a rögzített paraméterek a következőK 17-es, 2 GB RAM, 120-160.as HDD. A kérdésem a proc.-ra vonatkozik: mivel ez 99%-ban irodai gép (=word, net, kisebb képszerkesztés stb.) lenne, szükséges-e a c2d vagy elég lenne egy X2 Turion is? árban elég nagy a különbség: Vki már említette a Dell 1720-as Inspireonját, én is arra gondoltam, de kisebb c2d-val (1,5GHz). Illetve márkában: eddig a Dell-neek és az MSI-nek láttam "használható" 17-ket, mi az általámos vélemény az Acer, FuSi, Lenovo gépekről?
-
kekegsm
őstag
Hat, igazabol egy hete van meg, es nem sok idom volt eddig foglalkozni vele. Nekem bejon. Legnagyobb negativum: a fedelnyito egy kromszinu muanyag bucsus valami, es csodalkozom, hogy meg nem tort el az egy het alatt. Az nagyon ubergagyi, ennyira vackot meg nem lattam. Kulonben jo a keszulek.
Negativumlista:
-fedelnyito gyenge vacak
-kamera visszajelzo fenye vakit, de nagyon.
-hibernacio utan hajlamos nem visszaterni az eletbe, telepitolemezzel repair
-volt egy kattogas a winyonal, mindig parkolta a fejet (masodpercenkent), NHC-al kikapcsolva -
Deathjay^
tag
holnap hozzák az 1501-es gépem
-
amol
addikt
válasz
kekegsm #4624 üzenetére
Én sem akrok lemondani a teljesítményről és én is magáncélra használom. Egyszerűen biztonságban akarom tudni az adataimat, szeretem a csendet, biztos akarok lenni abban, hogy ha ma kikapcsolom holnap be is tudom, de ha esetleg mégsem, egy nap alatt megjavítják és teszik ezt minél hosszabb gariidővel. Nem egy asztalon van hónapokig, bírnia kell a mozgatást.
A Vostro jó, a Dell "small business" kategóriába sorolja, ez az Inspiron fölé helyezi, de gyanítom hogy a hardver nem sokban különbözik. Meg vagy vele elégedve? Akksi, melegedés, zajszint, ház minősége, ilyenek? Persze nem játék közben gondoltam.
-
kekegsm
őstag
válasz
#16820480 #4619 üzenetére
Egy lemeznel nagyon sok minden van, a szallitas, reklam, stb. Ez min rengeteg penzbe kerul. Meg Mo-n tenyleg magasak az arak...
Dehogy nem baj a support hianya, persze ha csak jatszik az ember, akkor nem, de ha a munkahoz kell, akkor bagy szopasok lehetnek vele. Es a support az azt is jelenti, hogy kitalaljak, hogy egy szoftver vajon miert nem megy az adott oprendszeren, az adott gepen, az adott kornyezetben? Egy rendes supportnal segitseget kapsz, support nelkul meg remenykedsz, hatha meg tudod oldani. Ceges kornyezetben elengedhetetlen.
-
kekegsm
őstag
Oksi-oksi, picit elragadtattam magam.
A helyzet az, hogy sok ember azt mondja, hogy a noti az bc, es minden percben viszi magaval, es csak ez a lenyeg. De sok embernek valami miatt viszont szuksege van az esetleges hordozhatosagra, viszont a teljesitmenyrol sem akar lemondani.
Az ar: persze, draga. De egy jo asztali gep is draga.
Nekem az akku, a suly nem szamit. Evente egyszer-ketszer hordozom a gepet, de mivel kulfoldon vagyok, ki tudja, mikor megyek odebb. vagy haza, vagy masik orszagba. Notival konnyu, asztali mar nehezen hordozhato.
A gepem egy Vostro1500, 8600m GT 256MB kartyaval. Persze, ez nem egy 8800GTX meg hasonlok, de sajnos a magyar viszonyokat figyelembe veve nagyon sok ember orulne neki, de kenytelenek a GF5xxx 6xxx vagy Ati radeon 9xxx vagy Xxxx sorozattal beerni. Egyszeruen mert nem tudnak meg 30.000 forintot se megreckirozni egy jobb kartyaert. Ez a 8600m GT elvisz minden jatekot, a legujabbakat is teljesen elvezheto beallitasokkal es felbontasban es sebesseggel.
-
galdani
csendes tag
Sziasztok! két hét múlva szertenék venni egy laptopot...erre esett a választásom...MIt gondoltok róla?
Dell Inspiron 1720
Processzor típus Intel® Core™2 Duo processzor T7300
Processzor frekvencia 2000 MHz
Memória mérete 1024 MB
Memória típusa DDR2 667MHz
Merevlemez mérete 120 GB
Merevlemez sebessége 5400 rpm
Optikai meghajtó DVD+-RW Dual Layer
Floppy opció (külső USB)
Kijelző méret 17.00 inch
Kijelző felbontás WSXGA (1440x900)
Videókártya típusa nVidia GeForce Go8600
Videókártya mérete 256/1024 MB
Hangkártya AC 97
Hálózati kártya 10/100Mbps, WLAN a/b/g
Modem 56Kbps
Portok VGA, Firewire, Bluetooth, TV-out, 5XUSB 2.0, Express Card
Kártyaolvasó SD, MS, MS Pro, MMC, XD, MS Duo, MS Pro Duo, mini SD, micro SD -
brno
csendes tag
-
törölt tag
válasz
kekegsm #4611 üzenetére
most ennyi erővel én is mondhatom, hogy minden divx filmem biztonsági másolat, csak elvesztettem az eredetiket...
azért lehúzás, mert ha belegondolsz mondjuk egy audio/video lemeznél mennyi a nyersanyag költség, mennyi az előadót megillető jutalék, még akkor sem lenne szabad pár száz forintnál többe kerüljön egy lemez. ehelyett több ezer forint. miért is?
egybként szerintem egyáltlaán nem baj az oprendszernél a support hiánya (legfeljebb a drivereknél, de azt nem a rendszer fejlesztői csinálják). install után az automatikus frissítés, amit először letiltok. a mai napig sp1-es windowst használnék frissítés nélkül, ha nem lenne szüksége a procinak az sp2-re. és hozzáteszem, hogy soha semmi baja nem volt a gépnek (ellenben egyszer, amikor munkaköri kötelességből kellett használjam az IE-t, meg fel kellett tegyem a frissítéseket, na akkor két hét után meghalt a rendszer).
na mindegy... ezzel a jogdíj dologgal amúgy sem értek egyet a jelenlegi formájában, de ez nem ide való téma -
amol
addikt
Amiket belinkeltem 15,4-esek.
A Váci úton?
Nem olyan nagy gond az, már én is láttam. Drága asztali gépként használható, ha kevés a hely vagy ha nem szeretjük a tyúkbeleket. Meg halkabb. És ráfogható, hogy szükség esetén kisebb gonddal helyezhető át mint egy desktop. A hónom alá biztos nem vágnám.
Meg ugye ott a nagy XPS, az is brutál. -
amol
addikt
válasz
Siffredi #4613 üzenetére
Az asus G1S típusáról és áráról pedig csak annyit, hogy két nagyon jó noti is kijönne az árából...
Hát igen kb. Dehát valamit valamiért.
Jó, megbízható bc gépet lehet venni x1400 szintű kártyával, azon már elfutkorásznak dolgok. Thinkpad (x1400, nvs140), Dell Latitude (nvs 110,120,130,135,140), Lifebook E (x1400).
Ez pedig erősebb kártya a g8600gt-nél, kár hogy kisebb gépben nincs. -
Siffredi
senior tag
Úgy látszik, félreértettük egymást rendesen. Amikor elkezdtem a nézelődést és a kérdezősködést, nem egy játékos notit szerettem volna találni, hanem egy olyat, amin elfutkorásznak a régebbi játékok. Egyébként is, a vásárlásnál sajnos az ár fogja meghatározni, hogy milyen laptopot veszek.
Viszont azt is figyelembe kell vennem, hogy nem fogom cserélgetni évente a gépegységet, ezért sajnos alaposan körbe kell járnom a kérdést. Ezért is fordultam ide tanácsért, mert nekem ez lesz az első laptopom.
Az asus G1S típusáról és áráról pedig csak annyit, hogy két nagyon jó noti is kijönne az árából... -
amol
addikt
válasz
kekegsm #4610 üzenetére
Persze, nem kötelező egymással egyetérteni
Nem lenézés. Én is így indultam neki pár hónapja. Legalább go7600 volt a célkitűzés.
Abban gondolom megegyezhetünk, hogy egy asztali erősebb graf. kártya teljesítményét notiban megközelíteni is egy kisebb vagyon.Azóta történt pár változás. Nekem notebook vásárlásánál a következők a szempontok: aránylag hosszú akkumulátoros üzemidő, csekély melegedés (persze idle), nem nagy súly, halk működés, tükröződésmentes kijelző, masszív ház, megbízhatóság, jó support. Lehetőleg moduláris.
Ezekből látszik, hogy bc gépről van szó. Ha létezne ezek között olyan, amelyikben jó video van és ezeket a szempontokat csak elfogadható mértékben befolyásolja, hidd el, azt venném. Sőt, már megvettem volna. Én sem vetem meg a játékot alkalomadtán és jelenleg nincs asztali gépem. De az alkalomadtán azt jelenti, hogy nem ez a fő felhasználási terület. Mostani gépemet amikor vettem, videoja jobb volt mint az asztalimnak, 5 évvel ezelőtt a GF4 nem volt rossz. Cserébe soha nem tudott 2 óra felett, nem tudom rátenni a térdemre mert izzaszt, búg a venti ha kell, ha nem. Persze közrejátszik a P4M is.Ezek után érdekelne, milyen gépben van az a kártya amiről a játékosok nagy része csak álmodozik.
-
kekegsm
őstag
válasz
#16820480 #4607 üzenetére
Az 50-es tubus DVD az megvan otthon eredetiben, de nem cipelem magammal, mert nem egyszer elofordult, hogy megserultek a lemezek. Keszitek biztonsagi masolatot, azt lehet.
Miert pofatlanul lehuzas a masik oldalrol? Mit gondolsz, a programozonak nem az a pofatlansag, ha lemasoljak a termeket?
Senki sem eroszakolja rad a windowst, az itteni dell-nel megkerdeztem telefonon, milyen oprendszerrel lehet venni a gepet, mert a webkonfigurator csak a Vista ket valtozatat ajanlotta fel. O megmondta, hogy Vista barmelyik vegfelhasznaloi valtozata (szoval semmi corporate), XP home/pro/64pro, valamint 4 fele Linux (fedora, novell, debian as redhat enterprise). Csak a Linuxokhoz nincs semmi tamogatasuk. Ezert olcsobb is.
-
kekegsm
őstag
nem ertek veled egyett.
A mostani videokartyaval meg nem volt idom szorakozni, de a regi, x700-as nagyszeruen kezelte a Powerplay-t, esha be volt allitva, akkor akkurol se nem melegedett, se nem hasznalt tul sok aramot. Draganak draga.
A masik fele: Miert lenne keves a legerosebb is? A mostani laptopomban olyan videokartya van, amirol a jatekosok nagy resze csak almodozik, es egyszer majd szeretne ilyet is. MedalOfHonorAirborne maximum beallitasokkal is doccenesmentesen fut rajta, mindahogy a GRAW 2 is.
Abszolut nem kell lebecsulni a mobil gamestationokat, tok utalom ezt a lenezest, merthogy a laptop nem arra valo, meg ugysem tudja, meg ilyenek. (kivancsi vagyok, mit szoltak volna az emberek, ha 50-60 evvel ezelott azt mondtad volna, hogy majdan 1.5-3 kg-ban fognak hordozni egy komplett szamitogepet. Kirohogtek volna. namarmost sokan manapsag is ezt csinaljak a jatekokra is tokeletesen megfelelo HE laptopokkal.)
-
kekegsm
őstag
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
8600M GT GDDR3 memorias notit szeretnek venni.
Eddig egyrol tudom biztosan, hogy ilyen, az az ASUS G1S, de iszonyatos aron van, 450 000 ft felett...
Valaki tud meg masik laptopot GDDR3 memoval??? -
törölt tag
válasz
kekegsm #4598 üzenetére
most egy kicsit gonoszkodni fogok, előre is bocsi.
szóval nem "cool" lemásolni a haver lemezét, de azért nálad ott van az 50-es tubus dvd filmekkel? hmmm... akkor ennyi erővel az oprendszer miért lenne kivétel? mármint az egyik erkölcsös, a másik nem?
nekem most jelenleg jogtiszta windowsom van, a laptopohoz adták, de régebben sem, és ezután sem az erkölcs volt/lesz az, ami visszatart a másolástól. miért az én oldalamról legyek erkölcsös, amikor a másikról pofátlanul lehúznak? ugyanez a filmekre is igaz. boldogan megveszem eredeti lemezen, ha értelmes áron adják (1-2000Ft még simán belefér, bár ahol most vagyok, ott a legdrágábbak sem kerülnek ennyibe közel sem)
de ugye ne felejtsd el, hogy nem csak windows létezik. miért erőszakolják rá az emberre, hogy vegye meg a gépéhez adott windowst, amikor ő esetleg más (akár ingyenes) rendszert használna? meg ugye nem csak %-ban lehet mérni, mert van aki úgy vesz laptopot (vagy asztali gépet), hogy több havi megspórolt pénzét adja bele, ő nem hinném, hogy úgy gondolkodik róla, hogy "csak még pár százalék".
olyasmi kérdés amúgy ez is, mint a forgalmi korlátos internetcsomagok, ahol ráfogják az emberre, hogy havi 200giga csak illegális fájlcserélőzés lehet. attól, hogy valaki nem kér oprendszert a gépéhez még nem azt jelenti, hogy ez azért van mert már lopott magának egyet...
például a Dell-nek is vannak "n-szériás" gépei, amihez csak freedos-t adnak ugye. -
-
amol
addikt
válasz
Siffredi #4603 üzenetére
Ha éppen nem játszol, a leggyengébb is túlzás. Sokat fogyaszt, melegszik és/vagy zajos az állandó hűtés, drága.
Ha viszont játszol, akkor a legerősebb is kevés. Vagy kompromisszumokat kötsz és lejjeb adod az igényeidet, az 1-2 éves játékok nagy része játszható átlagos kártyával.Kérdésedre válaszolva: valószínűleg a dx10 effektjeinek hiányát kevésbé fogod érezni mint azt hogy szaggat a kép...
-
Siffredi
senior tag
Lenne még egy kérdésem, mégpedig a videjókártyával kapcsolatban. Konkrétan mondok két típust: Mobility Radeon X2500, GeForce 8400M G. Az előbbi majdnem kétszer annyi pontot ért el 3dmark06-ban (2080), mint a geforce (1116). Viszont azt is hozzá kell tenni, hogy a gf dx10-es kártya, a radeon viszont dx9-es.
A kérdés: mindezeket figyelembe véve, melyik a jobb választás? Egyáltalán van jelentősége annak, hogy egy kártya dx10-s? Csak azért kérdezem, mivel úgysem tudja megfelelően megjeleníteni az újabb játékokat. Viszont akkor a radeon lenne a jobb választás?
Tudom, egyesek azzal fognak jönni, hogy egy laptop nem játékra való, és ezzel egyet is értek. Azonban nem lenne rossz, ha régebbi játékokkal elboldogulna a gépegység, mivel számomra ez is egy szempont.
Előre is köszi a válaszokat!
-
-Solt-
veterán
Sziasztok! 150000.-Ft körül szeretnék laptopot venni, főleg netezésre, irodai munkára. Játékként csak az FM2007-el játszanék, tehát a videókártya szinte mindegy. Milyen márkát, típust javasoltok ebben az árketegóriában? Köszi
Aktív témák
Hirdetés
- LENOVO LEGION 5! GARANCIA! 165HZ RTX 3050TI RYZEN 5 6.GEN! DDR5! 94% AKKU!
- Lenovo ThinkPad T440s - Intel Core i5-4300U - 8 GB DDR3 RAM - 120 GB SSD - 14" Full HD
- Lenovo ThinkPad T450 - Intel Core i5-5200U - 8 GB DDR3 RAM - 128 GB SSD - 14" IPS LED
- Dell Latitude 5280 - Intel Core i7-7600U - 16 GB DDR4 RAM - 512 GB SSD - 14" IPS LED kijelző
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest