Aktív témák
-
viharhozo
addikt
A magam reszerol asztali gep parti vagyok, de a familia hurcolni akarja. Mindjart ketto is kene.
Feltetel:
- jo osszeszerelesi minoseg
- magyar bill.
- Vista rdyEs kb. ennyi. Az egyik gep net+szovegszerkesztes kombora kell, a masikba kene vmi egyszerubb, ketmagos proci, mert az neha szamolni is fog. Alapvetoen a 3 ev gari miatt a Dell fele hajlanek, de a kirakatban valo megbamulason felul nincs semmilyen gyakorlati tapasztalatom.
-
Atlas
csendes tag
válasz
galdani #4988 üzenetére
Hát ha akarod tudok mást is ajánlani, de az drágább, de addig is itt van a Dell Inspiron 1720
Aliencomputers
Tulajdonságok:
Dell Inspiron 1720 Gloss Alphine White notebook - Intel Core 2 Duo T7300 2GHz/4MB/800MHz, 1GB DDR2 667MHz (2x512MB), 17" WXGA+ (1440x900 matt) TFT + 2.0Mp webkamera, 120GB 5400rpm SATA HDD, Free DOS CD, nVidia GeForce 8600M GT (256/1023MB TurboCache),...És olcsóbb is. Brutto: 311520Ft
-
Peat;)
veterán
válasz
parandroid #4992 üzenetére
"Webshopokban is visszaküldheted a cuccot nyolc napon belül, gyakorlatilag indoklás nélkül"
Ezt jogszabály írja elő minden webshopra? Jó tudni
, nekem új info
-
parandroid
félisten
válasz
Integra #4986 üzenetére
Szerintem a normális eladó örül annak, ha a vevőnek konstruktív kérdései vannak, és tudja, hogy mit akar. Legalább tud segíteni. A gond akkor kezdődik, ha a vevő hülyeségeket beszél, és meggyőzhetetlen a valós tényekről. Bár igazából ez sem gond, mert olyankor meg rá lehet sózni azt a szart, amihez ragaszkodik, és bólogatni kell neki, hogy ezdemekkorajó választás.
Olvass bele az amikor kiborulunk topikba.
p
-
wwhy
veterán
válasz
parandroid #4993 üzenetére
-
parandroid
félisten
Ott vásárolsz, ahol akarsz. Említettek egy üzletet, te mondtad, hogy ott meg sem nézheti a gépet vásárlás előtt, mire jött Akula, és megosztotta velünk a saját tapasztalatát, hogy márpedig ő megnézte, mielőtt megvette. Ami teljesen alapvető, ebben egyetértünk, nekem is szokásom az ilyesmi, és eddig soha nem is problémáztak vele.
Amit nem tudok, hogy honnét vettétek, hogy nem mutatják meg fizetés előtt, amit veszel? Ez milyen rémhír már?
Egyébként az MM nem vicc, ugyanazt kapod, mint bárhol máshol, ráadásul ők tényleg visszaveszik 3 napon belül, ha bármi gondod van, és tényleg szép nagy kiállított készletük van. Ha pedig te tudod, hogy mit akarsz venni, akkor az sem fontos, hogy ők nem értenek hozzá. Gond sehol.
Webshopokban is visszaküldheted a cuccot nyolc napon belül, gyakorlatilag indoklás nélkül, tehát így a webes vásárlás is nyugodtan szóba jöhet. Csak a visszaküldés költségét bukod.
Ráadásul egyes helyeken némi felárért garantálnak pixelhibamentességet monitorokra, nem tudom, hogy ez notebookokra is működik-e, még nem érdekelt annyira, hogy utánanézzek.
"Aki unott pofával odavágja nekem az árut, az feldughatja magának. Ne felejtsük már el, én adom a pénzt."
Ebben is egyetértünk. Ismersz valakit, akinek az a perverziója, hogy az ilyen helyeket keresi?
Szóval mindezek tükrében nem igazán értem, hogy hol tér el az álláspontod az általánostól, hogy mi ne fogadnánk azt el.
p
-
wwhy
veterán
Lehet, h volt már róla szó, de SOS: ha USA-ból hozatok Toshiba noti, akkor 100%ra ugrott a gari az EU-ra vonatkozóan
gondolok arra, hogy ott is azt írja a garlevélen, h "worldwide".
-
amol
addikt
-
galdani
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos mivel 1 hónapot elpazaroltam azzal, hoyg milyen notebookot vegyek mrá sajna nem kapható az 1720-as a usanotebooknál...viszont nagyon kell már egy új gép mert az asztali behalt...Br.: 325.000-ért kellene nekem egy jó kis Dell gép...
Valakinek ötlet?
Amilyen az 1720-as volt: 2Ghz, 17"-os, Nvidia 8600 GT, 1 GB RAm, 120 GB.-os vinyó...Valami hasonló kellene...Segítsetek...Jobb ajánlat is jöhet -
Integra
titán
anyám most kap cégben új latitude 630-at 2 giga rammal, nagyon durva kis gép...
próbáltam érdeklődni hogy lehet e esetleg rendelni náluk magánba is gépet a cégen keresztül, mert gondolom nem épp bolti áron kapják.. de sajna nem
kár hogy az atg-nek viszont nincsen 15 wide colos változata. dvdket nézni azért jó lenne -
Integra
titán
válasz
parandroid #4980 üzenetére
én a kukacos végletekig mindent tudni akaró tudatos vásárló vagyok ezért engem utálnak
elmegyek a hülye nem vagyokba meg oda ahol vannak kiállítva notik, jól megtapizom őket, neten olvasok amennyit tudok, teszteket, aztán megtalálom neten hol kapom meg a legjobb áron. -
cr6dur
csendes tag
ez elég jól hangzik!
Asszem akkor döntöttem.
Eredetileg egy lenovo-t néztem úgy 220.000ért, ami nagyon jó volt, de ez a 140.000+áfa nagyon csábító. Jut is, marad is + pénz beszél, kutya ugat elvek győzedelmeskednek.
Köszi az infót, és ha még van vmi a toshibádról amit megosztanál velem, örömmel várom!!!
-
törölt tag
válasz
az adott készülékről volt szó, amit megvenne az ember. és szerintem semmilyen írott vagy íratlan szabályba nem ütközik, h a megvétel előtt az adott árut kivegye az ember a csomagolásból és megtekintse, valamint ha minőségi hibát talál benne, akkor ne vigye el. van ahol ezt bevállalják, van ahol ezt nem. utóbbi helyen én nem vásárolnék.
-
amol
addikt
válasz
A MM egy vicc, ne butáskodj. Nem várom el hogy legyen készlet, de azt igen, hogy ne kelljen zsákbamacskát vennem. És igen, az eladó van a vevőért, nem fordítva. Vagy te úgy gondolod hogy megtisztelve kell éreznem magam ha vásárolhatok? Mert akkor nyugodtan menjetek el kézenfogva és vásároljatok látatlanban. Aki unott pofával odavágja nekem az árut, az feldughatja magának. Ne felejtsük már el, én adom a pénzt.
Ha elolvastad volna az előzményeket is, ahogy kell mielőtt az ember okoskodik, láthattad volna hogy kész vagyok többet fizetni egy gépért csupán azért, hogy ne kelljen pixelhibásan megvennem. Ha másnak ez nem fontos, én elfogadom. Ugyanakkor más is fogadja el az én álláspontomat.
-
parandroid
félisten
Akkor a MM és társai a te üzleted, ott ki vannak állítva a gépek. Igaz, nemigen értenek hozzá, hogy mit árulnak. esetleg kereshetsz olyan szaküzletet is, ahol kiállított darabok is vannak, de ne lepődj meg, ha ők magasabb árakkal dologznak, mint azok, ahol csak rendelésre szereznek be bármit is, vagy csak a húzótermékekből tartanak készletet. Egy olyan iparágban, mint az informatika, ahol napi szinten több százalékot mozoghat az ár, és 1-2% a kiskereskedelmi árrés, mindennek ára van.
p
-
amol
addikt
válasz
Dr. Akula #4976 üzenetére
Persze nem úgy mentem oda hogy szeretném letesztelgetni ezt-azt, aztán talán választok valamit, azt sehol nem díjazzák.
Kit érdekel mit díjaznak? Ha el akarnak adni valamit, dolgozzanak meg érte. Versenyhelyzet van. Általában ha az ember bemegy egy ilyen boltba és kevésbé ért hozzá elvárja, hogy megmutassák neki a lehetőségeket. Ez nem katalógusáruház.
nekik az eladás a profiljuk pont erről van szó. Ez az áru mellett szolgáltatást is feltételez.
A kibontás lényege nyilván az hogy működik-e rendesen a cucc ahogy kell, nem a 3dmark. Nem. A lényege az, hogy a helyes működés mellett a kedves vevőnek megfelel-e az áru.
Azt hogy kell-e neked a cucc azt vásárlás ELŐTT kell eldöntened, a helyzsínen csak "minőségellenőrzés" folyik. Nem. Neked azt kell eldöntened vásárlás előtt, hogy kell-e notebook. Azt csak ott kell eldöntened melyik lesz megfelelő.
Ez mindenhol így van, a közértben se teszteled le a pick szalámit vásárlás előtt. Ez a hasonlat nevetséges. -
amol
addikt
válasz
Dr. Akula #4976 üzenetére
Megint úgy érzem hogy nem olvasod el azt amire válaszolsz. Írtam hogy más nem érdekel, csak a kijelző. Ha előtte meg lehet nézni akkor oké.
De arról kérlek tájékoztass, hogyan döntsem el a vásárlás előtt hogy kell-e valami, ha NINCS KIÁLLÍTVA???? Képről meg adatok alapján vegyem meg?
-
amol
addikt
válasz
Integra #4975 üzenetére
Itt most az ATG-re gondolsz? Lényegében majdnem ugyanaz mint a Latitude D620/630 egy izmosabb házban és fényesebb 500 nites kijelzővel. Nem is olyan vészes figyelembe véve mit is tud. Van billentyűzet-megvilágítása is!
Palika71: "A Delll szervízt, az eddigi tapasztalataim alapján, üti a Toshiba."
Én is ezt hittem. Aztán volt egy meghibásodásom, a szervízzel együtt úgy gondoltuk hogy videokártya, megrendelték (1 hónap), majd kiderült hogy úgy sem jó, így visszaadták azzal, hogy alaplapcsere kellene 100+áfáért. Annyit már nem akartam rá áldozni, de futottam még egy kört a Display.hu-nál (másfél hónap) ahol végül megforrasztották a kártya csatlakozóit és a video ramokat, azóta jó. A vicc az, hogy azt mondták előttük valaki már meggányolta a dolgot, ergo a márkaszervíz lehet hogy nem is rendelt alkatrészt hanem megpróbálták s.k. megforrasztani csak nem sikerült nekik. Ha sikerült volna, gondolom legombolták volna rólam az 50+áfát egy Geforce go440-ért.
Szóval összesen két és fél hónap volt, ezalatt meghalt az akksi is. Ennél csak jobb lehet a Dell. -
Dr. Akula
félisten
Nekem ELŐTTE nyitották ki. Mindig. Persze nem úgy mentem oda hogy szeretném letesztelgetni ezt-azt, aztán talán választok valamit, azt sehol nem díjazzák. Végülis ez egy bolt, nem tesztműhely, nekik az eladás a profiljuk, teszteket olvasgatni ott a net. A kibontás lényege nyilván az hogy működik-e rendesen a cucc ahogy kell, nem a 3dmark. Azt hogy kell-e neked a cucc azt vásárlás ELŐTT kell eldöntened, a helyzsínen csak "minőségellenőrzés" folyik. Ez mindenhol így van, a közértben se teszteled le a pick szalámit vásárlás előtt.
-
Integra
titán
válasz
Palika71 #4964 üzenetére
megtaláltam
hát bazzzz...
na ez kéne...
3500 dolcsiért össze is dobtam ami kéne..
már az induló ára egy gyomros
ami meglep az az hogy van 80 gigás vinyó 7200rpm-mel, de 120-as meg csak 5400-as.
azért ennél már vannak jóval nagyobb vinyók is piacon.
meg ebben is még csak 667-es ddr2 van, hol vannak már a 800asok.
de az klassz hogy bevághatsz a bay-be még a gyári 9 cellás mellé egy 6 cellás akksit is
vajon ha magam cserélek benne vinyót bukom a garanciám? -
sssent
senior tag
Azért azt tegyük hozzá, hogy egy renew gép még mindig jóval kevésbé zsákbamacska, mint egy használt (tegyük fel, hogy nem anyámtól veszem). Az áruk pedig közel ugyanott van.
Egy új, 1 év garis consumer kacat és egy renew konstrukciós high-end gép (szintén egy év garanciával) közül pedig egyértelműen az utóbbiban bíznék jobban. -
jgabor
csendes tag
Köszönöm válaszod. Igazából csak ritkán mozgatnám, és grafikai alkalmazást is szeretnék futtatni. Finoman szólva kicsit bizonytalan vagyok még. Macbook-t láttam egy üzleti partneremnél. Nagyon klassz volt, de ennyit nem tudok "rááldozni" !
Mi a véleményetek a HP renew típusairól? -
Integra
titán
meg aztán addig mi van? mit használsz arra az időre?
...
na ezért ver mindent a dell kb, mert olyan supportja van hogy ihajj..
nálunk most nagy szervercseréken gondolkodnak épp.
a hp-t jobban szeretik, a cég egyik fele hp, a másik fele meg dell és ibm.
de valszeg dell lesz, mert a hp nem tudja biztosítani azt a supportot amit a dell az isten háta mögé is megold. -
Joey
tag
válasz
Shadowfax #4959 üzenetére
Igen, az ember haja egnek all ettol is.
Bar ezt probaljak ugy beallitani, hogy ez nekunk hudejo: Egyedülálló szervizszolgáltatással bővíti számítástechnikai eszközeinek vevőkörét az Acer. A márka laptopjaira, monitoraira és PDA-ira a cég új szervizközpontja segítségével háztól házig garanciát vállal....Kelet-európai szervizközpontunk megnyitásával egy hét, de legfeljebb harminc nap alatt tudjuk vállalni az esetleg meghibásodott készülékeink javítását, amivel egyedülálló szolgáltatást nyújtunk a piacon.Foleg azok fogjak ertekelni ezt, akiknek munkaeszkoz a gep es heteket varnak egy piti ram, hdd vagy hasonlo alkatresz bonyolult csereje miatt.
-
-
Shadowfax
addikt
Azért ez is figyelemreméltó: az Acer nemrég (újra) bevezetett új szervizelési szolgáltatásával azonban lehetnek gondok. Az Európa notebookpiacát példátlan sebességgel meghódító tajvani vállalat ugyanis tavaly megnyitott brnói szervizközpontjába igyekszik centralizálni a szervizelési tevékenységet, ami a háztól házig szállítással kombinálva csapdákat rejt. Az egyik kommunikációs: amennyiben a felhasználó nem tudja pontosan vagy jól meghatározni a hiba forrását, és a szerviz nem jön rá, úgy mintegy 100 eurót fizettet a cég vele, mondta el Kenéz. A másik logisztikai: ha a futárnál sérül meg a gép, azt a szerviz már nem fogadja be. Reményét fejezte ki, hogy ezeket a korábban tapasztalt kérdéseket azóta megoldotta a vállalat.
-
kiserika
csendes tag
Sziasztok,
erről a kis MSI-ről mi a véleményetek?
Tesztet nem nagyon találtam még róla
Amúgy szimpatikusnak tűnik:
[link] -
amol
addikt
válasz
Integra #4954 üzenetére
A 6-os gombkupacok a Latitudenál is úgy vannak. A FuSi Lifebook mérföldkövekkel jobb az Amilonál, mint már korábban szó esett róla ennél a márkánál a legnagyobb a rés.
Javaslom nézz meg egy M szériás Tecrát
A Hp-vel én is hasonlóképpen voltam, de kezdek megbarátkozni vele, vagyis a komolyabb darabokkal, mint a 8510p.
Lényegében ezek közül egyikkel sem követhetsz el nagy hibát. -
Integra
titán
kezdem azzal hogy fusi elvből kilőve, nincsen az az isten hogy én még egyszer valamit veszek amire ez a név van ráírva...
nekem fontos hogy a 6os gombkupacok meglegyenek, utálom mikor elvannak csíkba csúsztatva ezek a funkció gombok. igaz mindkét oldalon van ilyen is olyan is.
úgyse ez fog dönteni, inkább az hogy melyiknél kapok jobb teljesítményt majd.
meg mit és hova tudok dugni bele, milyen a váz, mennyire erős, strapabíró.
meg fontos hogy ha bevan dugva egér akkor letudjam tiltani a tácspedet meg minden gombot hozzá.
hp-n gondolkodtam hogy megkéne nézni de úgy megutáltam a márkát a sok lepukkant gagyi perifériája miatt, hogy már a notijain se gondolkodom.
toshiba meg nemtom, asus kategória, inkább divatkategóriás nekem valamiért, de azoknak még utánaolvasok.
fontos hogy robosztus váza legyen, ne ezek a mai papírvékony borzalmak. -
Integra
titán
na tapiztam jó kis dell és lenovo notikat.
pfffff, ezek olyan minőségi vaskos vázakban vannak...
a lenovonak a klavi kiosztása simán veri a dellt, de bakker a lenovonak egyszerűen a felszerelése valami olyan vérszegény az árához képest hogy az hihetetlen..
pedig az ujjlenyomat olvasós tpm-es kivitelei nagyon bejönnek.
a dell több teljesítményt ad ugyanazért a pénzért.
ami meg a csatlakozások számát és elhelyezését illeti, itt elég vegyes a kép mindkét márkánál.
van még márka amivel érdemes foglakozni??? -
de, a heroes 5
akksi normál üzem mellett kb másfél óra, energiatakarékosra állítva 2-2,5 óra kb. ez sztem egyáltalán nem rossz, ahhoz képest, hogy csak 2000mAh-s. én azért vettem meg bátran, mert a 2 év garancia elég biztatóan hangzik, gondolom a toshiba sem véletlenül vállal rá ennyit.
vista szimpatikus, bár szokni kell, az tény, de szerintem igen sok hasznos újítása van. közelsem akkora az ugrás, mint annak idején volt a 98/me és az xp között. -
cr6dur
csendes tag
Köszi az infót!
Szóval megvehetem bátran??
Kicsit tartok a vistától is. Elég ambivalens érzések kerítenek a hatalmukba, mert azért ilyen ("alacsony") áron nem sok hasonló laptopot találtam, viszont vistás meg ez a gma900...Nem akarok rossz döntést hozni, mert sokáig szeretném használni a gépet és minél szélesebb körben, viszont így sokkal stresszesebb a választás időszaka...
Akksi mennyit bír? És akkor neked nem rakoncátlanodik semmi?
Még egyszer köszi!!!
-
nekem ilyenem van, semmi gond a vistával. bár sztem az egy giga ramot bővíteni fogom amint lesz rá keret. minőségileg nem találtam rajta kifogásolnivalót, a billentyűzet is elfogadható számomra, de persze nem egy dell minőség. ezért az árért nem kell túl sokat várni tőle, ennyi a titok
a videokártyán kompromisszumokkal még a heroes 5 is menne, ha sikerülne valahogy működésre bírnom vistával
-
jgabor
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni Tőletek, hogy kb. napi mennyi időt lehet a notebook monitora előtt tölteni, anélkül, hogy a hátadba kívánnád! Igazából szeretném az asztali gépemet lecserélni egy 17"-os notira, de elég sokat ülök előtte és nem akarok két monitort.
Várom válaszaitokat!
-
cr6dur
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Most akarok laptopot venni, nem túl drágán...
Ezt néztem ki:Toshiba l40-12x
* Intel Centrino Duo Core 1,73GHz T2080
* 1GB DDR2 667MHz(2x512MB)
* 15,4" WXGA 16:9
* 120GB SATA 5400rpm
* 8x DVD író (+/-RW Dual Layer)
* Intel Graphics Media Accelerator 900
* Windows Vista Home Premium magyar
(140.000+áfa,-)Mi a véleményetek róla? Megbízhatóság terén, strapabíróság??
Irodai munkára kell, filmnézésre, netezésre, esetleg némi játékra(gondolom max. heroes3 megy rajta...)Kérdezném még, hogy ez a konstrukció (2x512, gma900) nem tul kevés a vista premiumhoz??? Ez az 900-as integrált video kártya elég gyenge eresztés, vagy nerm?
A válaszokat előre is naggyon köszönöm!!
-
Atlas
csendes tag
Sziasztok, kellene egy kis segítség.Laptopot akarok venni max. 250ezer ft-ért, de nincs nagyon ötletem, hogy mit. Tudnátok mondani párat, lehetőleg olyan amibe nem integrált vga van, 2 magos és be lehet szerezni magyarországon.
Erre a 2-re gondoltam, de laptopokhoz nem nagyon értek:
Dell Inspiron 1520
Acer TravelMate 5520Elsösorban film nézésre és játékra használnám.
Elöre is kösz. -
Kareszovics
addikt
Üdv Mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Az alábbi két notebook közül kéne választani!
Pro és Kontra.. tanácsokat kérek!
Előre is köszönöm
MSI - M673X-039HU[link]
-
amol
addikt
válasz
Dr. Akula #4942 üzenetére
Írtam hogy mit. Az összes többi dologgal ha gond van amiatt vissza lehet vinni, emiatt nem. A felületi sérülések pedig bekapcsolás nélkül is látszanak. Tehát mást biztos nem próbálnék ki.
Én is vásároltam náluk ismerősnek, és csak fizetés után bontották ki a lezárt dobozt. Tehát nálunk a "minden notit bekapcsolnak vásárlás után" volt. Ha azóta úgy van, hogy megnézem és utána döntöm el hogy előveszem-e a pénztárcám (mint minden normális helyen), akkor rendben van, erre voltam kíváncsi. Váci útról van szó?
Az is lehet, hogy egy TP-nél belefér, egy 160 ezres Acernél viszont nem. Ezt is el tudom fogadni.
Különben van olyan hely, ahol ha gondolod leülsz a géppel, kipróbálsz amit akarsz (ha van képed
) és csak utána kell döntened, nem is egy. Nem az ő idejüket rablod vele, ugyanis nem is foglalkoznak veled. Az egyik ilyen hely a store. A másikat nem reklámoznám, ott még arról is lehet szó hogy több egyforma gép kipróbálása után döntöd el melyiket kéred.
-
Dr. Akula
félisten
Jó, utólag már én is látom, viszont nekem a legfrissebb hsz-ek vannak legfelül, bejelentkezés nélkül meg fordítva, így friss hsz-nek tűnt. ~~
Mit akarsz rajta kipróbálni? Minden notit bekapcsolnak neked vásárlás előtt, nézegetheted (nekem legalábbis így volt). Ha 50 tesztprogramot akarsz lefuttatni, azt nyilván nekik sincs idejük / türelmük kivárni, pláne ha utána nem is kell a cucc, ez mindenhol így van.
-
amol
addikt
Persze. Nem vagyok hajlandó megvenni olyan gépet, ami gyárilag pixelhibás. Idővel is előjöhetnek, de azt nem lehet kivédeni.
Az a gond, hogy minden mással szemben amit akár 3 nap, akár a garancia ideje alatt megoldhatsz, a pixelhibára van egy standard, így 1-2 szubpixelhibánál nem tudnak mit kezdeni vele, mert a gyártó tűréshatára is sokkal nagyobb. Ez gyártótól és felbontástól is függ, van akinél kevesebb/több. Ezeket meg lehet találni a neten ha keresi az ember, a lényeg az, hogy cserélni csak akkor fogják, ha már nagyon szembetűnő, 3-4 darabnál nem. Illetve ha nagyon zavar kicseréltetheted önerőből, 30 körül van egy kijelző, csak arra sem garantálják a hibamentességet.
Például egy film közben senki sem örülne egy világító beragadt pixelnek vagy szubpixelnek, ami maximális fényerővel világít. A halott pixel egy fokkal jobb, az mindig fekete. Az enyémen ha jól emlékszem 4 éves kora után jelent meg az első, és bár nagyon kicsi (uxga), többször zavart már meg pld képszerkesztésnél. Kisebb felbontásnál pedig még durvább.Van akit nem érdekel, engem viszont zavar. Inkább fizetek egy kicsit többet a gépért.
Az usanotebooknak jó árai vannak, de ha úgy megy mint régebben (doboz kihoz, vásárló fizet, doboz kibont, megnéz, viheted) akkor máshol nézelődök. Ráadásul náluk a gépek túlnyomó részét meg kell rendelni, mert nem tartanak készletet és így előfordulhat az is, hogy olyan gépet veszel meg amit még soha sehol nem láttál élőben. És ha kifizetted akkor már késő visszakozni."Röviden" ezért
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Valami olyan gépet ajánljatok légyszi,aminek a videókarija erősebb pl a radeon 9800pro-nál.
Egy feltétel van még,az hogy 1280x800 nál nagyob legyen a felbontása a notinak
Hogyhanetalántán játszanék valamivel,akkor azt külső monitoron tenném 1280x1024-en, noti kijelzőjén max football manager menne,aminek úgysem kell nagy felbontáson sem csúcs vga.Eddig ami tetszik és ajánlottak is,az a D820 lenne,NVIDIA Quadro NVS 120-el,ez mennyire jó gyakorlatban is?
-
-
Zanik
addikt
válasz
*seven7 #4931 üzenetére
Hmm, hát nagy különbség nem lehet a két proci között, bár mondjuk az Asus-ban lévő 800Mhz FSB-vel rendelkezik. Viszont a SiS chipset-tel vigyáznék.
A Dell-ben ellenben jobb a videókari, igaz többet is fogyaszt, ami rövidebb akkus üzemidőt produkál. Fehér a fedlapja (az mostanában menő), cserébe drágább, viszont biztosabb a szervizháttér. -
*seven7
tag
Még mindig választ várnék erre a hozzászólásomra.............
-
Zanik
addikt
válasz
galdani #4927 üzenetére
Akkor az az általam belinkelt Thinkpad jó kis első noti lesz neked!!!
Negy vegyél nagyot, a 14,1" is bőven elég, hidd el, előbb utóbb úgyis egy kisebb notinál kötnél ki, miért ne kezdhetnél egy ilyennel! A 17"-os nagy, nehéz, zabálja az aksit.
Az Thinkpad strapabíró, minőségi anyagokból és jól össze van rakva, és nem mellesleg jó a szervizháttere./Amit írtál bruttó 315eárat először, szóval ha az is elérhető, akkor ez a Thinkpad 246eFt, az annyi mint marad 69ezer forintod, amiből pont kijön egy Wii vagy egy Xbox360 Core!
/
-
-
galdani
csendes tag
na ez is szép volt saját magamnak válaszoltam...
-
galdani
csendes tag
válasz
galdani #4923 üzenetére
Elvétve játszom csak...4 hónapja nem játszottam egyáltalán...Vannak olyan játákok amik most vonzanak de szerintem ahhoz kevés a 8600GT ( az új COD...stb.)
Meg gigazából cska azért mert a 17"-es laptopon van numerikus billentyűzet nem feltétlenül ér meg ennyivel többet...Ez lesz az első notebookom ésnem igazán szertenék rosszul dönteni -
galdani
csendes tag
válasz
kicsitomi88 #4921 üzenetére
Későbbiekben is van alkalmam kicserélni a videókártyát nem?
Egyébként akkor felteszem a kérdést, hogy Br.: 250,000-ért mit ajánlotok Ami kizárva MSI, FuSi, Acer -
wwhy
veterán
válasz
combustion #4919 üzenetére
Persze, hogy megéri. A kérdés az, hogy neked megér-e annyit !!!!
-
combustion
csendes tag
Asus G1S? megéri a pénzét?lééééci, mert eléggé borsos ára van:d
-
galdani
csendes tag
Sziasztok!
Két héten belül notebook-ot szertenék venni eddig tiszta elképzeléseim voltak Inspiron 1720 2Ghz, 1GB RAM, Nvidia 8600 GT...stb... Br.: 315,000
Eddig ebben a notiban voltam biztos , de nem tudom eldönteni, hoyg szertenék-e játszani egyáltalán vagy csak internet, office, film...stb.-re szeretném-e használni. Valami ötlet esetleg? Köszönöm -
*seven7
tag
Hello!
Szeretném kikérni a véleményeteket, h a két notebook között mi a tényleges és érezhető különbség. Az árukat tekintsük teljesen egyformának.
Pl. valódi felhasználás mellett, játék, film, net stb. melyik az amelyik jobban produkál?Azért kérdem, mert nem tudom meggyőzni, akinek lesz, h a Dell ez esetben sokkal jobb, mert ilyennel jönnek nekem, h kevés a 1,5 Ghz proci, olyat nem vesznek.
Valóban meg lehet érezni annyira az 1,5 Ghz és 1,66 Ghz procik között a különbséget, h emiatt az Asust válassza???
Valaki mondjom valami értelmeset. Köszi.
Végső kérdés igazából, szerintetek melyiket a kettő közül? -
vbbb
őstag
ASUS F5R-AP265
ASUS F5R-AP265
LCD 15,4" WXGA (1280x800) Color Shine, CPU 1.86GHz (533MHz), Intel Core Duo T2130 Processzor 1MB L2, RAM 2x512MB DDR-II (667MHz), max. 2GB, HDD 160GB 5400 SATA, ODD DVD Super.Multi, WLAN IEEE 802.11b/g, WebKam. 1,3MPixel, forgatható, VGA ATi Radeon X1100 integrált. Chipset ATi Radeon Xpress 1100, Méret/tömeg 365x262x27-35 mm / 2,65 kg2év
149,689 Ft+áfa
179,626 FtAti chipsetes notebook-ok?Ezek sem lehetnek rosszak nem?
-
vbbb
őstag
HPQ nx9420 (ES444)
business class
• 17"WXGA+ (1440x900pixel) AntiGlare TFT • ATi Radeon X1600 / 256MB HyperMemory
• Core-Duo T2400 (1.83GHz/2MB/667) • 1024MB DDR • 80GB HDD • DVD+/-RW D-Lay.
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth • FreeDOSnotebook PC
• renew • 1év nemzetközi HP garancia
eredeti bruttó ár: 301.080,--akciós, raktáron
• akciós nettó ár: 149.990,-
akciós bruttó ár: 179.988,--A főnököm egy 5éves renew-os lapitopit használ semmi gond nélkül, lehet én is megkockáztatok egy ilyet ha nem lesz jobb...
-
Elrond
senior tag
Szia!
Én az Asus-t ajánlanám, azért a 14.1 képernyő lényegesen jobb mint a 12.1-es
Ráadásul a z MSI-vel vannak gondok szervíz szempontból, viszont az Asus-t
(igaz monitort) az NSE-vel 1 hét alatt oldottam meg!
Arról nem is beszélve, hogy több Asus notihoz jár táska+ optikai egér is! -
AT1S
tag
válasz
kekegsm #4903 üzenetére
Ha rendelek egy notit xy cégnél és +1 Gb rammal szeretném, akkor vajon belerakják nekem?
Van vkinek ilyen téren tapasztalata? (Konkrétan az Icsmedia-nál gondoltam.)
Na 2 gép körvonalazódik így előttem, mit szóltok hozzá? Egy ASUS: [link] és egy MSI: [link]Tudom todom az Msi szuppotja ratyi, de nekem mégis tetszik ez a noti. -
kekegsm
őstag
Egy dologban nem ertek egyett: van akiknel szamit a teljesitmeny is. De ezert meg kell fizetni az arat, es bizonyos kompromisszumokat kell kotni (pl akkuido, melegebb gep).
Viszont ami a lenyeg: a legolcsobb notibol nem lehet a legdragabb noti teljesitmenyet kihozni, legfeljebb az arat.
AT1S: olyan notit vegyel meg, ami mindenben jo neked. Ne gondolkodj ilyen procicsereken, mert sokba fog kerulni (aranytalanul sokba, ismeros a 499€-os laptopjahoz vett egy erosebb procit, 1.4 es Celeron helyett 1.6-osat), es beszerelesel egyutt (garancia miatt a forgalmazonal) kerult a bovites 400€ba. Aztan meg memoriabovites, meg winyobovites volt, osszesen 600 euroert. Szoval most van egy 1500€-s laptopja, ami egyebkent naponta egyszer elszall kekhalallal, es gyenge teljesitmenye. en 1124€-ert vettem az izomlaptopot)
-
Zanik
addikt
Végre valaki aki gondolkodik, és egy lényeges szempont szerint választ notit.
Akár a 12,1"-es is elég lehet, bár nem tudom embere válogatja, valaki már túl kicsinek tartja, szerintem még jó! Az MSI-vel viszont vigyázz! Épp most volt szervizváltás, a Rikvest-től az Albacomp vette át, azonban eddig is inkább azzal volt gond, hogy nem kaptak a gyártól alkatrészeket. Egyelőre még nem tudni javult-e a helyzet.
A 14,1"-es már bőven elég (én pl. szivesen kisebbre cserélném a 15,4"-esem), és azzal a belinkelt Asus-szal sincs különösebben gond. Jah, és van hozzá táska+egér! Az Asus szervizzel is voltak gondok, főleg egy bizony szériájú DVD-író miatt, de mostanában már ritkán panaszkodnak az Asus-topikban.
Aktív témák
Hirdetés
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Formula-1
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- iOS alkalmazások
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- 16" macbook pro m1pro.
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, RTX 4050, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Hibátlan,garanciás ASUS TUF gamer laptop Full HD 144Hz/Core i5 11400H/RTX 3050/16GB DDR4/512GB SSD
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest