- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orcsi
aktív tag
Sziasztok,
Létezik olyan monitor ami már alapból privacy szűrös és nem kell hozzá az idióta kiegészítő szűrőt venni ...
Köszi ..
-
Brekk
addikt
VG270UP és VG271UP akart lenni.
Utóbbi lehet h csak áprilisban jön először... VG270UP jövő hét szerdán már lesz. Akinek nem kell az állítható talp, és a színtér többlet sem érdekli annak hibátlan.
A színtér többlet HDR alatt jól jöhet, ellenben desktopon kicsit élénkebbek leszenk a színek mint kéne. Nem zavaró, van akinek kifejezetten tetszik, én jobban örülnék, ha a windows sRGBsítene ilyenkor, de buta hozzá...
-
Brekk
addikt
válasz
animatrix11 #96577 üzenetére
Ár értékben baromi jó monitor, ha nem kell a freesync akkor nincs jobb.
-
-
Amerigo57
őstag
válasz
maxiszalai12 #96586 üzenetére
50 ezer Ft körül ,24 colos IPS monitor.
DELL P2419H
LG 24BK550Y-B
ACER CB241HYbmdpr (UM. QB1EE. 001)Minőségibb elfogadható áron:
( 69 ezer Ft - 76 ezer Ft között ).
DELL UltraSharp U2412M
DELL UltraSharp U2415
DELL UltraSharp U2419H -
annonmi
tag
Sziasztok,
Sokat olvasgattam ezzel kapcsolatban, de szeretnék véleményt kérni tapasztalat hiányában. Néztem két monitort Dell aw2518hf és Aoc AG252fz melyiket ajánlanátok a kettő közül?
Amennyiben tudtok jobb választást ajánlani szívesen hallgatom, nem ragaszkodom a 240hz-hez és a TN panelhez sem, csak ezeket 90-93eFt ért tudom most megvenni, így eddig az összeghatárig vagy max 100k-ig várok bármilyen más javaslatot, akár hamarosan érkező monitor (19 Q2) is szóba jöhet mivel nem sürgős.
Játékra használnám, leginkább FPS-re, ezek mellett munkára van két Dell (p2417h, u2311h).Előre is köszi, szép napot!
-
maxiszalai12
tag
Üdv!
Szükségem lenne 24" monitorokra irodába.
IPS paneles kellene, mert van, hogy egyszerre többen is nézik.
Minőségi példány legyen, nem 1 évre lenne.
Ár nincs meghatározva, de ha nem muszáj nem kell több száz ezres darab, mert átlagos felhasználás lenne.
Word, Excel, pár kép nézegetés, nyomtatás átlagos ügyfeleknek. 50 ezer környéke még simán belefér..
Köszönöm előre is! -
Dadpool
aktív tag
válasz
sirszevenap #96583 üzenetére
Pendulum lefut rendesen mindenféle törés nélkül viszont játéknál ha ki kapcsolom a v-syncet akkor van egy kis screaen tearing. Ezért nem értem😁
-
sirszevenap
addikt
válasz
Dadpool #96582 üzenetére
Hogyan is állítom be ezt a freesync g-sync dolgot? Az megvan hogy a monitoron engedélyezem a freesync et utána a nvidia panel g-sync on. - Eddig a pontig van értelme a dolognak. És végeztél is. Hagyjad azt a RivaTunert!
Pendulummal le tudod csekkelni, hogy valóban ON e a G-SYNC. Ha előtte van a kis karika akkor nyertél. Azt pedig látod, hogy helyesen működik e. Ha nem vibrál, nem csinál furcsaságokat akkor ok. Pl nekem néha behülyül és váltanom kell egy source-t a monitoron és megjavul. Ill a monitoron DisplayPort version 1.1-et kell állítanom, ne kérdezd miért, ekkor nem vibrál bootolás közben és nem csinál semmi marhaságot.
-
Dadpool
aktív tag
Sziasztok egy kis segítséget kérnék.
Hogyan is állítom be ezt a freesync g-sync dolgot? Az megvan hogy a monitoron engedélyezem a freesync et utána a nvidia panel g-sync on. Namarmost olvastam hogy a riva tunner nel leveszem az fps 141-144 közé, és most a vsync et ki vagy be kell kapcsolni? -
Qtya123
őstag
válasz
mcmike #96579 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy megy vele. Illetve a VG270UP és az XF270HUA is g/freesync kompatibilis volt. Nem hiszem, hogy egy újabb modell ne lenne az. Persze várjuk meg Brekk tapasztalatait.
Én megrendeltem a monitort, ha minden igaz, ma este ki tudom már próbálni. Majd beszámolok én is a tapasztalatokról. A teszteredményeket látva, amiket Brekk linkelt úgy gondolom nem kell bánkódnom, hogy lemaradtam a VG270UP vásárlásáról. Féltem, nehogy ez ne hozza azt a szintet, de ahogy látom simán hozza, sőt.
-
Amerigo57
őstag
válasz
hajnerk1337 #96578 üzenetére
-
hajnerk1337
csendes tag
válasz
animatrix11 #96577 üzenetére
Az, hogy ívelt nem lenne probléma,de sajnos tárgytalan,mert nem freesync-es
-
animatrix11
őstag
válasz
hajnerk1337 #96575 üzenetére
"Erről mi a vélemény? [SAMSUNG C27JG50QQU]"
Ívelt, nálam kizáró ok, de lehet valakinek bejön -
hajnerk1337
csendes tag
válasz
YellowFlash #96573 üzenetére
TN Panelest semmiképp sem szeretnék, ez egészen biztos. Mindenképpen vagy VA vagy IPS panel játszik.
Valamint méretből sem szeretnék leadni, mert jelenleg egy 24-es monitorom van és szeretnék ennél nagyobbat.
Inkább áldozok rá több pénzt ha muszáj, de amit mindenképpen szeretnék az a 144hz és a 27".Erről mi a vélemény?
[SAMSUNG C27JG50QQU] -
Brekk
addikt
Acer XV272UP:
Egyelőre ennyire volt időm.
A kisebbik szaggatott azSRGB, jól látszik, hogy bőven fedi, a nagyobbik szaggatott azAdobeRGB, olyan 90%-os fedés. Eza HDR-nél jól jön, legalább a színtérmegvan hozzá, ha a kontraszt nem is.
Kalibráció:Szokásosan remek eredmény, kontraszt 1200:1 körül mozog, hozza az IPS-től elvártat...
Holnap játszom párórát vele, megnézem nvidiával is gsynckel.
Rossz a space billem...
-
YellowFlash
aktív tag
válasz
hajnerk1337 #96570 üzenetére
Ez több mint 100K és csak TN, de TN-hez képest egész pofás a színe (kb a "legszebb" TN monitor). Van freesync, 144Hz, gyors válaszidő, semmi csecse, szép és egyszerű. DELL S2719DGF
24" 1080p VA Freesync: C24FG73FQU
24" 1080p TN panelből meg gátat lehet emelni, annyi van. Dellből itt is van a nagy tesóhoz hasonló csomag, csak 24"-en. Emellett 80K+ környékén található AOC és Acer monitorok a jobbak. 100K-ért meg van HP Omen 25"-on.
s.bala31
Attól, hogy valamiből több van, egyáltalán nem jelenti azt, hogy jó is.27"-on igenis kevés az 1080p. Persze kinek mi...
Opel Corsából is több van utakon mint Porsche 918-ból, az utóbbi mégis jobb autó. -
s.bala31
őstag
válasz
YellowFlash #96569 üzenetére
Árukereső pl több 1080p/27" találatot hoz ki mint 1440p/27". Szerintem ehhez a mérethez még éppen megfelelő az FHD felbontás.
-
Tibro5
senior tag
LG 32GK850F-B
nem ívelt kialakításban én csak ezt találtam -
hajnerk1337
csendes tag
válasz
YellowFlash #96569 üzenetére
Játékra lenne használva.
-
YellowFlash
aktív tag
válasz
hajnerk1337 #96567 üzenetére
27"-ra pont, hogy kevés az 1080p.
A szentháromság: 24" - 1080p, 27" - 1440p, 34"+ - 4KEgyébként mi lenne a felhasználási terület?
-
KRi2
aktív tag
Hali.
Mindenes monitor után túrok. Szempontok:- 31-32 col
- IPS (esetleg VA)
- Nem ívelt
- WQHD 1440p 16:9
- Pivot forgatható
- 120+ hz, lehetőleg low inputEbben a sweet spot-ban van valami?
-
hajnerk1337
csendes tag
válasz
YellowFlash #96566 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Tudsz esetleg olyan monitort ajánlani, ami 27 collos, 100K HUF körül mozog és nagyobb felbontás mint 1080p? Vagy 27 collra nem érdemes 1080p-nél nagyobbra tervezni?
Vagy az már jóval drágább lenne?
-
YellowFlash
aktív tag
válasz
hajnerk1337 #96565 üzenetére
Egyik VA és ívelt, másik IPS és flat. Más kontraszt, más színek, black light bleed, input lag stb. Ennyiért én pl tuti nem vennék VA paneles monitort, szóval részemről az IPS a nyerő. Acernél jóval több a gari idő is.
Mondjuk a panel lottóban szerintem jobban áll a VA mint az IPS.
De igazából rajtad áll a dolog. Eget rengető különbség nincs a 2 között, főképp 1080-pn -
hajnerk1337
csendes tag
válasz
s.bala31 #96558 üzenetére
A kérdésem az lenne a hozzá értőkhöz, hogy a két monitor közötti különbség jelentős, érezhető?
[AOC C27G1]
[ACER NITRO XV272PBMIIPRZX]Az utóbbi volt az amit korábbi hozzászólásokban láttam ajánlva, de megéri azt a + 26,5 ezer forintot?
Az első monitor 83.5K HUF, a második pedig 110K HUF.
-
YellowFlash
aktív tag
válasz
animatrix11 #96561 üzenetére
Az 1440p nem 2K.
12 monitor van eddig listázva hivatalosan mint GSync compatible.
Ezeken kívül is vannak monitorok, amik tökéleten működnek nvidia kártyával, csak még nem lettek letesztelve.Kicsivel feljebb linkeltem input lag videót a témáról, ha érdekel.
-
shouryuken
senior tag
válasz
animatrix11 #96561 üzenetére
Menj el, és nézd meg, ha vissza már úgy sem tudod küldeni. A monitorvásárlás lutri típuson belül is nagy a szórás.Amúgy az Acer Nitro VG270-et Brekk kolléga dícsérte, és ő már többet kalibrált is.
-
animatrix11
őstag
válasz
Tengri #96560 üzenetére
Köszi, igen bele is írtam a hszbe, hogy mivel jobb ez mint egy acer nitro, azon kívül, hogy tudja a g-syncet
Ha az ár nem számítana vennék egyet, illetve inkább a predatort az 5 év garancia miatt, persze ha végképp nincs más akkor megveszemNvida vga-m van, elvileg most már van driver támogatás a freesync-hez, kinek van ezzel tapasztal?
-
animatrix11
őstag
válasz
AxBattler #96539 üzenetére
Itt a topicban is olvastam a negatívabb nitroról hozzászólást, illetve nézegettem külföldi teszteket pl.: 3 féle gamma beállítás van a menüben és egyik sem igazán jó, ips glow is elég jelentős.
Én örülnék neki, ha ennyi pénzért egy nagyon jó 2k-s monitort kapnék, de cégre veszem és nem tudom visszaküldeni, ha mégsem tetszik. -
Tengri
senior tag
válasz
animatrix11 #96538 üzenetére
Szia!
Szerintem ha IPS, Gaming és G-Sync akkor ASUS PG279Q Monitor
Mindent elmond a teszt és a Best IPS Gaming Monitors
-
GrooveHero
addikt
Üdv. Úgy néz ki most kicsit élénkebb. A topic, így ismét szeretném megkérdezni, hogy 32"-os méretben melyik monitort ajánlanátok? Szeretnék ips-t, mert a mostani Dell amin van az is az (p2417h azt hiszem).
Az asus-nak és a philipsnek is vannak remek monitorokat, de nem tudom melyik lehet a jobb, árban mindkettő elérhető számomra.A Philips többet tud, van rajta pivot mód, mint a mostani dellemen, de nem hiszem, hogy használnám. Továbbá Adobe srgb akármicsoda, szintén nem tudom jól jönne e.
Ti melyiket ajánlanátok?
Köszi előre is
-
s.bala31
őstag
válasz
hajnerk1337 #96555 üzenetére
Én ugyanezen a monitoron agyalok. Pár tesztet gyorsan végigfutva a fényerőt hozzák fel hátránynak meg a VA panel miatt a késleltetést. A G-Sync elvileg simán működik rajta: [link]
-
James1986_hu
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítség azoknak akik még keresik a megfelelő monitort. A három panel gyártó (LG, Samsung, AU Optronics) 2019-es tervei.
-
hajnerk1337
csendes tag
válasz
hajnerk1337 #96532 üzenetére
Erre tudna valaki ajánlani valamit?
Oaziscomputeren rászűrtem a monitorokra a fentebbi feltételekkel és ezt találtam:
Ez ár/érték arányban jó lehet? Vagy tudnátok esetleg jobbat ajánlani?
Köszönöm!
-
válasz
Normen1976 #96551 üzenetére
2db LG 24gm79 jobb vétel [link] Nekem csak a TN panel (gyengébb színek) miatt nem tetszett egyébként bazi jó monitor.
-
sodokan
tag
válasz
WOW ez egész kellemes áron van. Mondjuk ami nekem elsőre feltűnt, hogy nem állítható magasság/forgatás. Illetve nem gsync/freeysnc-es.
-
Amerigo57
őstag
válasz
Ár/ érték / tudás alapján megéri.
Következő szint , 2K-s hasonló tudású monitorban ,
( 144 Hz , 1ms válaszidő , TN panel ) , 141 ezer Ft-nál kezdődik.
-
Normen1976
csendes tag
Sziasztok ! Monitor vásárláson gondolkodom... Milyen meglepő
Játékra használnám és mindenképpen szeretnék 144 HZ-t minimum. 24-27 méretben, az sem baj ha 1440p-t tudja. A legnagobb "baj" hogy kettő kellene. Asszonykával sokat játszunk közösen (mármint PC-n .. is
, a gépek egymás mellett vannak, és hülyén jönne ki ha csak nekem jönne a monitor update (GTX 1070 és 1080 VGA-k vannak). Emiatt sajnos a költségeket is duplán kell számolnom. Elég sok multis címmel játszunk, de leginkább survivor stílusú játékokban utazunk. Azért néha puffogtatunk is, ment sokat a PUGB vagy a Warframe is.
Erre gondoltam: GABA GL-2702QHD ( link )
Tudom nem egy nagy márka, de árban nem rossz, nem előfeltétel az IPS, sosem volt, így nem vágyom rá. Nekem elég szépek a TN színei is. Érdekelne a véleményetek, hogy ennyit megér-e (kétszer), illetve lehet-e hosszú távon gondolkodni egy ilyen monitorban ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GN880-B használt monitor
- MSI MAG 341CQP Ívelt Gamer Monitor!34"/QD-OLED/175hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/Type-C/HDMI 2.1
- SAMSUNG (L49CG954SUXEN) 240HZ 5K OLED GAMER ! AKCIÓ!
- SAMSUNG LS32DG800SUXEN ) 240HZ 4K OLED GAMER MONITOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest