- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quadgame94
őstag
válasz
CsMarc #133900 üzenetére
Szia! Én 42C2 OLED-et használok hasonlóra. Munka más mondjuk: Skype, Teams, Word. Film és játék is megy rajta. A gond a tiédinél az hogy 32:9 így a filmek/sorozatok nem férnének ki (hacsak nem nyújtod őket meg de az meg ronda ugye). Ez játéknál is lehet. Nem minden játék támogatja. Vannak lépések amelyeket ha megteszel minimálisra csőkkebted a beégést, ha gondolod írj rám és segítek esetleg
-
umfrider
senior tag
válasz
nggabi #133944 üzenetére
Ez a kettő kijelzőnk van.
LG 1080-on kitűnő, Dell 1440-en csak, ha 125%-ra növelem a tartalmat. 100%-on kicsit olyan, mint mikor régen valami hiba folytán csökkentett módban kellett futtatnom a Win-t…
Dell Display to HDMI porton megy. A kábel HDMI 1.4V Display 1.2V -
nggabi
félisten
hát kicsit szürkésebb a fekete ja, de cserébe a fehér fehérebb mint pl a legionon. színek gémer módban élénkek, fényerő bitang, 60%on használom sötétben és kisül a szemem.
sztem most 27" qhdban 100 ezer körül a dell msi lg versenyzők kb mind ugyanazt tudják. mindegyiknek van ilyen olyan baja.
szem és fejfájás nincs szerencsére 6-8 óra után sem.
-
nggabi
félisten
válasz
kisazzab #133939 üzenetére
ahogy itt olvastam mindkettő jó, csak ki kell fogni. én alzáról az msit venném.
Pano: a 27gp850p.b még mindig 10%os emagon ha mellé raksz egy macskaflamót vagy akármi más olcsó cuccot. sztem nálam marad, egész összehaverkodtunk. a talpa az bumfordi de már jön a fali tartó 2690ért
umfrider: és mit szóljak én aki 16" qhd-ről jöttem 27re?
vannak homályos részek de sztem ez részben a windowsnak is köszönhető.
-
umfrider
senior tag
válasz
sztivo #133728 üzenetére
Megvettem a DELL S2722DC-t.
Problémám, hogy 1440i-t tud a monitor, erre is van beállítva a felbontás, de valamiert olyan mintha elmosódott lenne a kép “blurred”. Ha 125%-ra növelem a tartalmat, akkor viszont tű éles. De szeretném 100%-on tartani. Ennek mi lehet az oka? Nem tudok rájönni…
Nézési távolság kb 1 m
Fotóztam, sajnos kamerán keresztül nem szembetűnő.Találkozott már valaki hasonlóval?
Köszönöm, ha segítetek
-
kisazzab
csendes tag
Sziasztok!
Két monitor között kellene dönteni: dell g2724d vs msi g274qpf-qdHa az árat félretesszük melyik lenne jobb választás és miért? Net + játék, AMD 6700 XT
-
sigidi
tag
Sziasztok,
vettem egy ilyen monitort: MSI MD272QP
Nemrég vettem észre, hogy sötétebb képeknél ciripel a monitor. Ez lenne a coil whine? Type-c-vel és hdmi-vel is produkálja, a monitor beállításait végigzongoráztam, nem lett jobb sehogy.
-
Pano
addikt
Kiegészítés.
Kicsit feljebb van a keretemen, de mit gondoltok? Vagy lenne esetleg jobb ajánlat?ASUS PROART DISPLAY PA278CGV
ASUS ROG STRIX XG259CMEzt pedig 128 körül be lehet szerezni:
LG ULTRAGEAR 27GP850P-B -
Pano
addikt
Sziasztok!
Jelenleg egy 4K monitorom van (LG 27UL850)
Szeretnék valami magasabb frekvenciás monitort, de sorra lyukra futok. Amiatt, mert ezután a monitor után az összesnek olyan ócska színei vagy képe van, amit egyszerűen nem bírok megszokni (+ borzalmas háttérvilágítás és világos háttereknél a monitorok jobb széle mindig sötétebb és/vagy baromi bleeding)
4K-ban meg nem akarok feljebb lépni frissítésben, mert azt VGA-val kihajtani...Na meg abból is ami értelmes nagyon drága.
Ezen szempontokat figyelembe véve szeretnék monitort. Ami filmezéshez is jó.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
100-150 ezer között.
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27", de jöhet a 24 is.
FullHD vagy 1440p.
Csak 25 ne legyen, mert a windows font renderingje nem tudja normálisan lekezelni és borzalmasak a betűtípusok rajta.3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Filmezés (sok) + játék + általános
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Radeon RX 7800XT 16GB, FreeSync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
Displayport vagy hdmi
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Tudok élni nélküle. Sajnos PC-n a HDR még továbbra se olyan mint TV-n
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Ilyen elvárásaim nincsenek. Csak nem árt ha van jó talpa és nem imbolyog a monitor, akárhányszor gépelek előtte.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
nikilauda #133932 üzenetére
Szerintem ami a legjobb lenne, az a 27" 1440p.
Asus VG27AQSB
Dell S2723DS, S2722DC
LG 27GR75Q
MSi MD272QP
Samsung S27B61024-25" 1440p (itt érdemes úgy kb 125-150% skálán használni)
Lenovo P24q-20
LG 24QP750P
Samsung S24A60 széria27" 4K (itt már 200% skálázáson, de cserébe tényleg gyönyörű a kép)
LG 27UL550P, 27UP650P
Samsung S27A800 -
nikilauda
senior tag
válasz
hibavissza #133928 üzenetére
Köszönöm
-
fenky
tag
válasz
nggabi #133925 üzenetére
Nekem akkor bújnak elő a szép színek, ha a fényereje 60-70-en van. A windows használata közbeni 35-ös (a magasabb picit bántja a szemem) beállitása valóban kissé fakó, de játék közben felhúzva nekem tetszik.
A talp kérdésre nem tudok mit mondani, azt láttam, hogy ronda egy jószág, ki sem bontottam, mert egyből egy Arctic X1-3D tartókarra tettem.
A másik versenyző a Gigabyte M27Q volt, szerintem ebben az árkategóriában nagyjából egy kutya az összes. Nem tudom miért ez lett, talán mert sok a családban az LG cucc és nem nagyon van velük baj. -
hibavissza
veterán
válasz
nikilauda #133927 üzenetére
27-es 4K alá nem mennék. Kompromisszumnak 24-es 2K. 50 ezertől mennek. Ratingsen érdemes rákeresni konkrétan a típusra. Másik vége az 5K 27-es LG vagy 24-es 4K. Retina kijelzők a leginkább szemkímélők. Tehát egy lapos 15 colos fHD kijelzője után egy 24-es fHD jobban fogja fárasztani a szemed. Nyilván, ha a laptopnak PWM-es a kijelzője akkor bármi nem PWM-es komfortosabb lesz a szemednek.
Szinte minden ismerősöm, aki sok idő tölt gép előtt Macbookot használ. Az a leginkább szemkímélő eszköz ma. Annál már csak az e-Ink jobb. -
nikilauda
senior tag
válasz
hibavissza #133926 üzenetére
Köszi, de elég a hagyományos monitor. 24-es vagy 27-es. Egy FHD laptopra lenne amiben Ryzen proci van, ha ez számít.
A cél mindössze annyi lenne, hogy a lehető legkomfortosabb legyen, főleg a szememnek. -
Anonymus23
veterán
Nem teljesenide tartozik, de szorosan kötődik a monitor témához:
Adott egy LG 34GN850P-B monitor, amihez szeretnék egy asztali karos monitor tartót, nem találtam ehhez topikot, de hátha itt tudtok ajánlással lenni. Az asztallap vastagsága 6 cm, és szinte a falra teljesen rá van tolva ~5 cm van a fal és az asztal között. A monitor talp nélkül elvileg 5,5 kg.
Nagyon nem kell benyúlnia az asztalra, jelenleg a monitor közepe kb 15 cm-re van az asztal szélének függőlegeges síkjától. Sűrűn nem fogom állítgatni, max oldalirányba forgatom el (ezt pl nem tudja a talp, csak ha kompletten forgatom az egészet) fel/le és mélységi irányban nem lesz jellemzően mozgatva.
(ja és olcsó praktikus, úgy sem látszik, csak a célnak feleljen meg)
-
nggabi
félisten
válasz
fenky #133920 üzenetére
fóliát nem szokás rakni, SOSE HÚZZÁTOK LE
szerinted a dell 100x100as normális talp amivel be tudnám tolni a falig rámegy? hát nem. direkt úgy van megcsinálva
lehet ez lesz a veszte... tartó kar nem játszik mert akkor már derékszögű kábel is kéne...
pandulum demoban ha be tudod bal felül pöckölni a gsyncet akkor jó vagy. így első blikkre azt mondanám h egy teljesen átlag monitor túlárazva, semmi extra. néha homályos, nem túl élénk színek. sajnos mihez képest, a legion 5 pro kijelző elég vadállat.
-
nikilauda
senior tag
Sziasztok.
Néhány kérdésem lenne. Átlagos (office 365, email, PDFolvasás) irodai munkára elég a FHD vagy érdemes nagyobb felbontást választani? 24" vagy 27"? Képfrissítés sem kell, hogy magas legyen, ha jól gondolom.
Esetleg ha van bestbuy ,akkor azt megköszönöm. -
fenky
tag
válasz
nggabi #133907 üzenetére
Halihó!
A múlt héten hozzám is megérkezett, fényképen nálam is ugyanilyen ronda, de a szemem nem látja ilyen "vészesnek" a bevilágítást, szerintem teljesen vállalható.
Én a gyárilag mellékelt DP kábellel kötöttem össze egy 3070-el, minden frankónak tűnik (bár igazából nem tudom milyen, amikor nem megy a G-sync)
A képernyő részén volt fólia? Az enyémen nem és a teteje középen recsegett-ropogott, amikor tettem fel az állványra és azon spekuláltam, hogy nem-e használtat küldtek, de minden más érintetlen volt, úgyhogy ez valószinüleg "ilyen". -
BitRider
senior tag
válasz
sztivo #133917 üzenetére
De, UWQHD is jó lehet.
Ez most le van értékelve: Asus TUF Gaming VG34VQL1B
-
sztivo
Topikgazda
válasz
iszoke #133916 üzenetére
Szerintem nem jobb.
Utóbbira pedig nem tudok mit mondani, reméljük tényleg így lesz. Utána lehet fejleszteni a 24-25" OLED-et
BitRider
Design ugyanaz, annyi hogy ez már AUO paneles (korábban LG volt az S2721DGF-ben), de kb hozza annak a szintjét.
UWQHD nem jöhet számításba? Ilyen célra nem jobb, ha nagyobb részét látod a sávoknak, több opció is elérhető egy kijelzőn? Árban is találnánk ilyet VA-ban, IPS-ben az Acer XV240CKP egyelőre csak egy helyen van, de ott nagyon drága, korábban 130-ért ment. -
iszoke
senior tag
-
BitRider
senior tag
válasz
sztivo #133912 üzenetére
Egyébként hogy érted, hogy az áll a legközelebb? Ugyanis a többinél is olvasgatom, hogy szintén IPS panelesek és tudják azt a 165 Hz környékét. Színhűségben?
Mert valójában nem grafikai munka fog rajta folyni, hanem hangszerkesztés, így a betekintési szög fontos. Az említett Dell-emen azért már nem az igaziak a sarkok, és egy viszonylag pici asztalon lesz használva (emiatt gondolkodtam is, hogy hajlítottat írjak-e).
Ezekről mi a véleményed?
--
Hú, tényleg sokkal jobb az Alzánál.
-
BitRider
senior tag
Sziasztok!
1. 120-180 eHUF
2. 27", 2560*1440, 144+ Hz
3. IPS / VA / OLED
4. sík
5. Ableton Live
6. FreeSync kell
7. DisplayPort
8. nem lényeges a HDR
9. nem érintős
10. magasság / dőlésszög állíthatóA kedvenc megfejtésem erre a Dell S2721DGFA, de sajnos már nem kapható. Ennek keresek alternatívát. És igen, annak ellenére szükséges a nagyobb frissítési ráta, hogy nem játékra lesz használva.
-
Elderath
addikt
Én még mindig a Dell G2724D mellett vagyok. Eddig nem olvastam róla rosszat, csak itt 1 embertől
-
nggabi
félisten
voltam havernál, a 27gp950 még mindig egy vadállat
viszont a 4060-al 4k-ban a 60 fps elég karcsú, így hazafelé megvettem a 27gp850p-b -t.
hát gsync az nincsdokkolóval 165Hz oké de fekete a kép pandulumban. ez volt a gp950el is, nem bírja a dokkoló. lehet c kábelt vadászni
a másik h eláll a faltól rendesen. bevilágítás, fényerő oké.
Élőben nem gáz, nem látni semmit.létezik h hdmi 2.0-n nem megy át a gsync még 2k 144Hz-enm se?
-
maxxenergie
senior tag
válasz
sztivo #133897 üzenetére
Meg is rendeltem - Elengedtem az LG-t 12K felárat akkor nem ér köszi a tippet !
-
nggabi
félisten
válasz
maestro_ha #133899 üzenetére
működni fog, annyi, hogy tükrözni csak fekete csíkkal lehet az eltérő felbontás vagy képarány miatt. a kiterjesztéssel nem lesz gond.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
maestro_ha #133899 üzenetére
Nem kell megegyezzen.
BenQ Display Pilot nevű szoftverrel bárhogyan tudod osztani a képernyőt, de ezt a Win is tudja már.
-
RobexX10
aktív tag
Sziasztok!
MSI MAG 401QR monitort ismeri, próbált már valaki. Nem nagyon vannak tesztek róla. Egyedül Alzánál rendelhető. Adatai alapján nem tűnik rossznak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Villanyszerelés
- EA Sports WRC '23
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS32A700NWUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS27C902PAUXDU) 5K SMART PRÉMIUM PC-GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS27DG600SUXEN ) QD -OLED GAMER MONITOR ! UJ MODEL!
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- SAMSUNG (LS27CG554EUXEN) 27" 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!!
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G512LW 15 Gamer notebook - i7 10750H 32GB RAM 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN11
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest