- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Üdv!
Monitorom már van, szóval az most nem kérdés , de mivel jó páran megfordulnak itt a topikban, ezért kérdezném, hogy ezzel a monitortisztítóval van/volt már valakinek konkrét tapasztalata? [link]"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
sztivo
Topikgazda
válasz banderasz77 #134683 üzenetére
Szia!
LG 27GR75Q a legjobb erre ennyiért.
-
Gery20
tag
Sziasztok!
Sima irodai munkára 24"-os méretben FullHD felbontással Dell S2421HS-nál van jobb alternatíva? Nagyobb nem fér el, játékra pedig nem lesz használva.
köszi,
Gergő''Dehát én a Nyomkereső vagyok, nem a Batman'':DDD
-
ricogsm
őstag
Sziasztok!
nem tudom monitornak van e köze hozzá? De tegnap is éreztem a játékon, hogy nem úgy működik ahogy kell célzás stb nagyon idegesítőre sikeredett. Mintha késnék mindenhonnan.Most vettem észre a billentyűzeten a gépelésnél, hogy billentyű lenyomását pl egy sor szöveg beírása után lenyomom a törlés gombot és nem azonnal reagál hanem vár egy picit. Pl most is kétszer kellett megnyomni a vissza gombot mert elsőre nem ment vissza.
MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
ubbconfig
aktív tag
Sziasztok,
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
max 100K
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
minimum 27 col, 1440p, 75hz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
nincs preferált
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
eddig sík volt, de ha a célnak az ívelt jobban megfelel, akkor az is OK
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Irodai (home office, nagy excelek, vállalati rendszer böngészőben, sok ablak nyitva)
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged
mini PC, Intel UHD (SYNC nem kell), illetve néha thinkpad laptop mellé kiterjesztett win11 asztalként menne
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
legalább 2db HDMI legyen rajta (a PC/laptop illetve a kamerarendszer beltérije is ezen lesz, ha néha rá kell néznem)
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
dönthetőség jó lenne
Egyéb: GAMER stílusú (színes, csíkos, világítós) monitor asszonynak nem tetszik , a letisztult, egyszerű formát kedveli, ha a káva is vékony, az lenne a tutiköszönöm
-
gringoka
aktív tag
Tisztelt fórumtársak!
Használ itt valaki Samsung odyssey neo g7 32"-ost? -
Bálint306
tag
Sziasztok,
LG UltraGear 27GP95RP-B monitor vételén gondolkodom. Szeretnék előtte megnézni egy 4K monitort, hogy 27"-ban mennyire élhető ez a 4K felbontás. Sajnos eddig nem találtam boltot ahol meg tudnám nézni, Windows, film, játék alatt. Ha tudtok ajánlani helyet ahol ebben segítenek Bp.-en, füleg a Dél-Buda részen azt megköszönöm.
32" tudom ideálisabb lenne, de nem szeretnék ekkora méretben venni, az már túl nagy lenne nekem. Jelenleg egy 23"-os Dell S2340L-em van 1920x1080 méretben így ahogy nézem 27" 4K-ban 175%-os skálázással majdnem ugyanazt a betűméretet látnám. Így word/excel/böngészés pipa is lehetnek. Kérdés játékokban mennyire lenne hangya méret a szöveges rész? (stratégia, NFS, Diablo4...)
Minden tapasztalatnak nagyon örülök!
Köszi előre is!
-
veterán
válasz Góliát #134684 üzenetére
Én kimondottan szeretem a hajlított monitorokat és most is az AW tetszik 32"-on, hogy egy kicsit ívelt.
#134685 Sajna minden termék így van, ha early beszerezés. Mindenesetre akkor is instantget lesz a 32", ha elérhető lesz!
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
iszoke
senior tag
válasz syIex #134682 üzenetére
Ez a Samsung valamiért nagyon kelendő volt. Azóta lement kicsit az ára.
Amúgy neked van USB-s cucc a gépedhez kötve? Nekem nem hajlandó vele kikapcsolni a monitorom, ami annyit jelent, hogy mindig kézzel kell elindítanom a képernyővédőt, ha már lesz Alienwarem. Fura, hogy a kezdeti tesztek óta nem sok érdemi infót tettek eddig közzé.
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Főleg WoT és FPS játékok futtatására keresek monitort:
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? 100.000.- Ft körül
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 27-32"
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) amelyik jobb
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? lehetőleg sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) játék, néha film
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? Nvidia RTX3070
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) DP illetve HDMI
8, Fontos számodra a HDR funkció ? Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? semmi nem kell
Köszönöm! -
veterán
válasz Góliát #134674 üzenetére
Szia!
Tavaly tavasz óta használok OLED monitort (G8 Samsung). Átlagban nálam is megy annyit szerintem és hasonló a felhasználásom. Annyit állítottam be, hogy 1 perc után kikapcsol és a tálca eltűnik. Ezen kívül minden ugyan úgy van, mint bármelyik monitoron lenne. Hibátlan és imádom, sose tudnék vissza menni IPS-re. Inkább maradt az OLED 1440p, mint a 4K IPS. Azt is próbáltam!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Valkűr
addikt
Sziasztok! Ismeri valaki a BenQ PD2700U 9H.LHALB.QBE Monitort? Érdemes vétel, vagy esetleg ár-érték arányban akad ettől jobb is? Esetleg a Samsung Odyssey G7? Játék kevés menne leginkább foto, film...
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
sztivo
Topikgazda
válasz Jamboo529 #134664 üzenetére
Szia!
Amit eddig néztél mondjuk egyik sem állítható, az az LG 24GN65R, de ha nem szükséges akkor jó a 60-as is
Ezek állítható magasságúak:
Acer XV270YPb, XV252QLV
AOC 24G2SPU
Asus VG249QHa csak nem lenne igény nagyobb Hz-re (ami a kártya miatt amúgy sem lenne kihasználva), szerintem ettől többet nem is érdemes kiadni egy FullHD monitorért.
27" FullHD:
Acer XV272Pb
AOC 27G2SPU[ Szerkesztve ]
-
klimokrisz
tag
Magyarországon az INNOCN monitorokat lehet kapni valahol?
Munkára és játékra is igen jó lenne szerintem ez a monitor: INNOCN 27M2V
INNOCN 27" Mini LED 4K 160Hz Gaming Monitor UHD 3840 x 2160p 1ms IPS HDR1000 HDMI 2.1 Computer Monitor, 99% DCI-P3, USB Type-C Connectivity, Pivot Sensor, Height Adjustable Stand - 27M2V„Pénzen nem lehet boldogságot venni! (de Tech cuccokat igen, és az majdnem ugyanaz... :-D )”
-
Góliát
őstag
Olvasom ezt az OLED beégést! Nálam 12 órát megy a gép (leginkább hétvégén), PROHARDVER, játék, internetezés, akkor érdemes lenne oledet vennem? Most LG nano IPS van és simán veszi az akadályokat. Hát nem tudom maradjak inkább IPS vonalon?
[ Szerkesztve ]
Becsület-Tisztesség-Szeretet
-
scyllarus
veterán
válasz Dragon27 #134667 üzenetére
IPS vs VA volt a kérdés, Oled szóba sem került. Olvasd el a hsz-t, mielőtt válaszolsz
Oh, látom, saját hsz volt. Ez így gáz[ Szerkesztve ]
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
iszoke
senior tag
válasz Dragon27 #134667 üzenetére
Hát a LoL speciel tényleg pont olyan játék, ahol megállás nélkül bámulod ugyanazt a képernyőt, vagy legalábbis UI-elemeket menet közben, így nem vagyok meggyőződve arról, hogy jó ötlet OLED monitoron tolni. Persze ha a gyártó ennyire magabiztos és beégés elleni garanciát is ad, akkor mondjuk, hogy oké, de egyébként...
-
Dragon27
senior tag
válasz scyllarus #134633 üzenetére
Nagy szakértő Szolhatnál MSI-nek, hogy ne LoL-lal "demózzák" az új [QD OLED monitorokat] nem értenek hozzá
[ Szerkesztve ]
-
DroneZ^
őstag
válasz ricogsm #134662 üzenetére
Sötétbe lépve nem látod az ellenfelet: a dinamikus kontraszt (enhanced contrast, vagy épp mi a beceneve) okozhatja, vagy valamelyik shadow/black level correction. Mindkettőt kikapcsolatam pont emiatt...
Local dimming azt jelenti, hogy ott helyez nagyobb fókuszt a háttérvilágításra, ahol szükséges (ahol a monitor algoritmusa gondolja). Ezt is kikapcsoltam.... TCL TV-n jól működitt, itt nem.
Ghosting: gyorsan mozgó objektum mögött ott marad az objektum szellemképe. pl.: Egérkurzort gyorsan és folyamatosan oldalra húzod, ott marad mögötte a szellemkép. Inkább sötét háttérnél veszed észre. (Én már mindenhol észre vettem a végén... amikor a FPS játékban a textúrák elkezdek ghostolni és konkrétan alig láttam valamit, nálam ott telt be a pohár)
[ Szerkesztve ]
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
Fiamnak cserélném a monitorát.
50k körül +-15k
24" Full HD 1920x1080, Hz ha nem 60 már jó
IPS
Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Játék
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Régi gépe van, Nvidia GTX 1060 3gb
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
Csak egy HDMI legyen rajta, esetleg display port, de szerintem az mindegyiken van már.
Nem
Hagyományos, gondolom.
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Magasságban állítható a többi nem lényeg, de nem gond ha van.Amit eddig nézegettem:
LG 24GN60R-B Monitor
ASUS VP249QGR Monitoresetleg
AOC 24G2SPAE MonitorAjánlott a három közül valamelyik, esetleg azonos árkategóriában valamilyen másik?
Gondolom a 27" már 100k körül kezdődik. -
ricogsm
őstag
válasz grizlisandor #134656 üzenetére
A + B jelzés jelentheti azt, hogy lehet húzni rajta + Hz-t?
165Hz helyett 185 körül?MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
ricogsm
őstag
válasz DroneZ^ #134654 üzenetére
Huuh nem kevés!
Lehet nekem is idő kell ,hogy észre vegyem a hibákat játék alatt.
Ami nekem zavarónak tűnt, hogy hirtelen sötétbe lépve nem látom a guggoló ellenfelet mert egybeolvad a sötétséggel.
Ez hiba? Minek nevezik?
Most visszaolvasva mintha 2.pontba felsorolt jelenségre utalna?
Ghosting hiba? Az hogy néz ki?
Most néztem egy filmet az Alkotót full-hd film némelyik epizód nagyon szemcsésnek tűnt, ezt torrenteztem. Nem Netfixen néztem.sztivo fórumtárs G6-t javasolta és írta nem jellemzők a hibák rá, szeretném azért letesztelni ezeket a hibákat, hogy ne később találjam magam vele és ne tudjam visszavinni amikor már nem tudom. Bár azonnali visszavételi garanciára hivatkozva tudom azt mondani, hogy rossz a fekete szín vagy "ghosting" hiba van számomra nem megfelelő a monitor.
Tv-nek nem rossz. De azért legyen játékra alkalmas .
Lehet Amoled LG lesz ha ez nem jön be de az már felső 300k.MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
Pano
addikt
válasz sztivo #134658 üzenetére
Sejtettem.
Ezügyben amúgy egy kis infó, ami rohadt furcsa.
Dell G2724D
- Ha kikapcsolod a Smart HDR-t, akkor valamiért eltűnik a FreeSync Premium támogatás. Csak "AdaptiveSync Compatible" opció marad AMD VGA kártyánál.
Nem sikerült rájönnöm, hogy ez most melyik oldalon bug (monitor firmware vagy vga driver).[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Góliát
őstag
válasz noblem1983 #134649 üzenetére
Ezekhez a monitorokhoz FreeSync Premium pro van írva! Működni fog az nvidiával is?
Becsület-Tisztesség-Szeretet
-
Pano
addikt
-
grizlisandor
veterán
LG 27GP850P-B lehet kapni!
-
Pano
addikt
válasz kona005 #134653 üzenetére
Még a lg 27gp850 lett volna esetleg versenytárs, de ahogy látom már nem igen kapható sehol.
Még a Dell G2724D-t lehet megnézni. Annak van nvidia által jóváhagyott g-sync kompatibilitása is pl.Kompatibilis a gigabyte is g-syncel.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
DroneZ^
őstag
válasz ricogsm #134650 üzenetére
1: VA panelt figyelembe véve is nagyon rosszak az árnyalatok. Digitális zaj van az átmenetekben
2: Local dimming: mintha félig lenne csak local dimminges, a kisebb világos objektumra sötét alapon nem is reagál (nem világítja meg). Lehet, hogy ez a kevés szektorszám miatt van, de nem engem ez nem vigasztal.
3: NAGYON erős ghosting hiba, gyors mozgás közben
4: Valahogy gyenge a háttérvilágítás, nem igazán homogén és nem igazán erősek emiatt a színek/hátterek. Olyan mintha 20%-ig áttetsző lenne a panel. Fárasztja/erőlteti a szemet, nem igazán látod amire nézel. Egy kis ködösség mindig van a panelban.
5: Cleartype betűkhöz tompa a kép. Szintén erőlteti a szemet.. Tudom... BGR pixel struktúra. Az Aorus is az, még is klasszisokkal jobb..
Egyszóval: Nagyon TV jellegű a monitor és kevésbé monitor jellegű...
Ki hoztam helyette egy 43-mas Aorust, ami ugyanúgy VA paneles: ég és föld a különbség. Jó olvasni, erősek a színek, a kontraszt. Látom amit nézek. Nagyon jók a színek, talán el is hinném hogy IPS, ha nem tudnám hogy VA... De adjunk neki egy kis időt....
[ Szerkesztve ]
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
noblem1983
senior tag
válasz DroneZ^ #134647 üzenetére
Ezek is érdekesek lehetnek:
[LG 39GS95QE]
[Acer Predator X39 Oled]Lamborghini fan Uplay/Origin-noblem1983, PSN: noblem1983_2
-
kona005
senior tag
Hali
[link] Errol a monitorrol mi a velemenyetek? -
DroneZ^
őstag
válasz KAMELOT #134642 üzenetére
Illetve még ez is felmerült:
43" GIGABYTE AORUS FV43U. Itt azt írja hogy QLED a panel. A QLED az panel vagy technológia? Csak mert külföldi oldalakon VA-snak írták ezt a monitort... Viszont azért jött képbe ez, mert külföldi oldalakon azt is olvastam, hogy sokkal jobbak a színei, a kontrasztaránya, fényereje valamint kevésbé ghostol és kevesebb a késleltetés is (A 43mas Odyssey-hez képest) Örülnék, ha egy ekkora monitor jó tudna lenni, de a Samsung óta parázok
[ Szerkesztve ]
-
DroneZ^
őstag
-
DroneZ^
őstag
Sziasztok,
Jelenleg van nálam egy 43"-mas Samsung Odessey G7 G70 Neo, de nem igazán jött be a képminőség... Vissza fogom vinni.
Szóval továbbra is keresek egy olyan monitort amelyik nagyobb mint 34", nem VA paneles, nagy felbontással rendelkezik (1440p felett), alkalmas játékra és irodai használatra is. Nagyon fontos a képminőség is. PC-n javarészt IPS monitorjaim voltak korábban.
Most legutóbb a LG UltraGear 38GN950-t nézegettem.. Itt szimpatikusnak tűnik minden paraméter.
Keret: 500e alatt..
Valaki vélemény, vagy esetleg jobb alternatíva?
[ Szerkesztve ]
-
scyllarus
veterán
válasz ricogsm #134637 üzenetére
Én is VA panelt használok. Elvileg az IPS válaszideje jobb szokott lenni. De én szinte csak single player játékokkal játszom, viszont sokat filmezek, így fontosabb nekem a fekete és a kontraszt.
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
ricogsm
őstag
Sziasztok!
Milyen konzolt ajánlanátok?
Asztalra szerelhető gáz rugós ami tarja a notebookot is? Vagy falit?
Bár ha tv-t nézek lehet jobb lenne kifordítani?
Most ismerkedem a komfortokkal.
MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
adrew66
csendes tag
Sziasztok!
4k ra milyen monitort ajánlotok? Legfőképp játékra kéne preferálom ha 144hz.
Árat nem írok mivel szeretnék több árkategóriát megnézni.
Amellett hogy 144hz fontos lenne hogy szép képe szép színekkel és lehetőleg nem ghostolos panellel.Jelenleg egy asus tuf vg27aq1a monitorom van viszonyítás képen ennek a színe és képe tetszik nekem.
Örülnék ha 3 kategória közül tudnék választani, egy "low budget" egy medium range és egy high range!
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
scyllarus
veterán
-
x17dtl
csendes tag
Segítsetek pls.
Monitort vasarlas előtt vagyok, jelenleg egy X box one s hez kellene. Az ugye max 120 hz amit kezel, és a játékok max 60fps-el mennek...1.4 hdmi van....
a kérdésem hogy ha veszek egy ujabb pl 240hz monitort hdmi 2.0, nem lesz tól rossz a kép...? nyilván az xbox is cserélve lesz, de mint szülő nem adhatok mindent a gyerek szájába, ugy hogy nem tesz érte semmit, igy a konzol csere picit várat magára pedagógiai jelleggel.... -
ricogsm
őstag
válasz sztivo #134622 üzenetére
Nem nem
HDMI 2.1 ha azt 8K felirattal hirdetik akkor azzal teszteltem 240Hz-t tudta és 1440p de nem volt G-sync vagy Freesync.
És teszt program szerint nem tudtam bekapcsolni a G-syncet és a monitor alul nem jelezte ki a VRR-t, hogy be van kapcsolva illetve az NVIDAI vezérlőben nem jelent meg a G-sync menüpont
. Mini DP kábellel a színek is mások lettek szebb stb és megjelent minden ami a G-syncel kapcsolatos. .
Mert beállítottam ,hogy nem alapértelmezett legyen hanem a NVIDAI kezelje.
Pendulum volt a teszt program.Sokat dob rajta. Szemmel láthatóan és már ki merem jelenteni, hogy jó ez a 32" monitor nem is értem ,hogy tudtam évekig játszani 17" noti monitoron. Most már látom azt is amikor az MW-ben jobbra-balra megyek "lövedék" kikerülése elől. Mikor visszanéztem a killcamot akkor látni az ellent, hogy mindig jobbra -balra ugrálva szednek le. NA ezt én sosem láttam mikor magamnak csináltam. Ennyit számít egy monitor?
Persze tovább hegyezném a dolgot, hogy VA paneles vagy IPS paneles LG monitor jobb e?
Ki számit BIG gamer játékosnak? stb?
Aki ezeket a különbségeket észre veszi?
Bennem lévő input lagot kompenzálnám a best eszközökkel Vagy nem?MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
Pano
addikt
válasz ricogsm #134618 üzenetére
Nálam a 1440p kimaradt, fullhd-ról ugrottam egyből 4K-ra. A szöveg élessége, dokumentumok olvashatósága, a médiatartalmak fogyasztása hatalmas élmény rajta. 27"-on használtam, szóval a pixelsűrűség is elég magas.
De sajna a 60Hz, az 60Hz. Magasabb Hz meg még mindig drága és kihajtani is (VGA).Szóval, a játékok miatt lementem 1440p-re, de egyelőre még kínlódok a fontok minősége végett. Sehogy se jó még. Se 100%-on, se feljebb skálázva. Ez nem a monitor hibája. Az a baj, hogy a 4K túl "elrontott".
Ha nem hagyom ki ezt a lépcsőt biztos ez is nagyon szép élesnek tűnne.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Dragon27
senior tag
Sziasztok!
400-600Euro körül
32"-34" , 1440p és a 144Hz + , 21:9 (16:9)
IPS, (oled, de tartok a beégéstől)
mind1
böngészés, filmezés és játék utóbbi egyre ritkábban 60-40
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
RX 6600, FreeSync
DisplayPort, HDMI
Nem.
Hagyományos.
Nem fontos, később áttérnék VESAIgazából már kinéztem párat, de van pár kérdés
A monitortól szemtávolság 78cm van ideális méret 32-34" ? a 40", 21:9, (1440 kevés?) az már nagy?******** MSI MAG 401QR 40" 21:9 ********
21:9,1440,IPS, 1 ms, 155Hz, 10bit, HDR, DisplayPort, HDMI, VESA, ára is belefér csak 40" kiég a szemem? 1440 kevés ?SAMSUNG ODYSSEY G50A (LS32AG500PPXEN)
Corsair XENEON 315QHD165Acer Nitro XV340CKPPbmiipphzx
Dell Gaming S3422DWG VA panel miatt nem XXXX
Ára és a Oled beégés miatt csak álom Dell Alienware AW3423DWF XXXX -
sztivo
Topikgazda
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Mi a véleményetek az LG 24GN60R-B monitorról, ha korábban az LG 24MP59G bevált, és paramétereinek tekintetében (méret, Full HD felbontás, árcédula) számít a kiválasztása?
A 144 Hz képfrissítési frekvencia szükség esetén lejjebb vehető ennél a monitornál vagy érdemesebb azzal használni?
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz sztivo #134614 üzenetére
"mikor kijöttek az első 4K panelek, akkor még a 60Hz-hez se volt elég vasunk "
Akkor?!
Nekem még most is betud esni itt ott a 4080 DLSS-el és FG-vel hogy a könnyem kifordul, 3440x1440-ben nem hogy 4K-ban.
(igaz én mindent maxra húzok a játékokban, nézzen ki úgy a játék ahogy azt megtervezték)Amúgy sokan pislognának ha nem lenne dlss/fsr meg frame generator etc etc hogy mit is tud a kártyájuk valóban....
-
sztivo
Topikgazda
válasz Pro!Petya #134613 üzenetére
Teljesen igazad van, de ha belegondolsz, mikor kijöttek az első 4K panelek, akkor még a 60Hz-hez se volt elég vasunk
De én se értem teljesen, bár ezeknél már ha mondjuk leveszed 120Hz-re se lesz sokkal rosszabb a válaszidő, legyen 0,1 ms helyett 0,2.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
Én csak ámulok bámulok amúgy hogy mennyien várják a 4K 240Hz-es monitorokat..
Miközben ma még egy rtx 4090 DLSS-el + FG-vel nem bír csak max 70-80 fps-t kisajtolni fullos minőség mellett pl egy CP2077-ből vagy Avatarból , de pl egy Alan Wake 2-ben ez jó ha meg van 60 is..Most akkor mindenki low és medium minőségben fog játszani csak hogy meglegyen a 240Hz 4K-ban?
Biztos jobb lesz nézni ekkora felbontásban az alacsony minőségű textúrákat a vele járó maszatolást -
nggabi
félisten
válasz Tsebacsi #134610 üzenetére
van egy tól ig határ amikor jól működik a gsync. ha egy 240Hzes monitort 120on hajtasz nem feltétlen lesz jó az eredmény. de majd a többiek megcáfolják
ha a játékban a 240Hzen hajtott monitoron 180 fpsed van akkor viszi le a Hzet, ez a lényege a gsyncnek ahogy feljebb is írták.
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
nagyúr
-
Exelsior
senior tag
válasz Tsebacsi #134605 üzenetére
Szia,
Nem jelent amúgy. Nekem is G6 van de nem nyomom 240 FPS-el.
Megéri-e a tőled függ. Vehetsz már 240hz alatti monitort is.Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
nagyúr
válasz sztivo #134602 üzenetére
Extra kérdés:
Ha egy monitor tud 240Hz-et, de én 180-on akarom hajtani egy játékban, az probléma?
Vagy ha nincs meg a 240fps, csak 160, az jelenthet problémát?
Tehát megéri egy 240-es monitor, ha a gép csak 160-at tud kiköhögni az adott játékban?Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Rhino666
addikt
G2724D és S2721QS között vacillálva - megéri a 4K-ért és jobb betekintési szögekért (S2721QS) cserébe beáldozni a gyors frissítési frekvenciát és a korszerűbb technikát (G2724D)?
Kizárólag programozáshoz kellene.
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról!
-
Kaboca-
újonc
Sziasztok!
Monitorvásárlás előtt állok és ebben kérnék segítséget.
Játékra keresek 27-es monitort egy 3070ti mellé természetesen gsync-et tudja.
100k és 180k között nézegettem,de elég sok van és elvesztem közöttük.
Ezeket néztem,de ha van jobb ötlet ,azt megköszönöm.Vagy melyik az,amit ezek közül biztosan ne,de a többi jó lehet.
-LG 27GP850P-B
-ASUS TUF Gaming VG27AQ1A
-ASUS ROG Strix XG27AQ
-Samsung S27AG500PP
-Dell Alienware AW2724DMKöszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
- LG Ultragear 27GN950-B - 27" UHD 4K 3840x2160 / NANO IPS 1MS /144Hz (OC 160Hz) / G-Sync - 1 ÉV Gari
- SAMSUNG (LS32BM80BUUXEN ) 32" 4K GAMER PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- SAMSUNG (LS32A700NWUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS28BG700EUXEN) 4K 144hz GAMER MONITOR ! AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest