- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
junpet
tag
válasz magickonfig #134029 üzenetére
MSI | LG (talpakról lehet őket felismerni).
-
nggabi
félisten
válasz magickonfig #134029 üzenetére
a bal az msi g274qpf-qd a jobb az lg 27gp850p-b.
hello pixelhiba, viszlát msi
csak engem ver bottal vagy más is ezt szopja mint én? eskü 1 órája még semmi baja se volt.
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
nggabi
félisten
válasz magickonfig #133975 üzenetére
az msi-n ha nézitek mobilaréna felől, tehát így:
125%os nagyítással, akkor kb milyen távolságból élesek a betűk? LG-n olyan 40cm ami nyilván nonszensz, de akárhogy állítgatom a sharpnesst vagy akármit nem javul.
"szenyor dzsíííí"
-
Taci
addikt
-
fcbarca
őstag
Nálam is az MSI van, alapból nagyon tulszaturalt. Engem is érdekelne a szinprofil
-
fcbarca
őstag
válasz magickonfig #133748 üzenetére
MSi G274QPF-QD nálam ilyen [kép]
-
fcbarca
őstag
válasz magickonfig #133683 üzenetére
MSi G274QPF-QD kontrasztosabb? most nálam is ez van és gyengének tűnik a kontraszt.
A Dell G2724D volt már nálad? -
Quadgame94
őstag
válasz magickonfig #133670 üzenetére
10-bit az csak normális HDR képes megjelenítő esetében látványos. miniLED vagy OLED kell hozzá.
-
nggabi
félisten
válasz magickonfig #133667 üzenetére
sztem az 1.4 kábel talán vastagabb vagy ilyesmi, de lényegi eltérés nincs köztük. hdmiből is sztem a port adja meg melyik verziót használja, nem a kábel. milyen a monitor? most készülök venni én is
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
fcbarca
őstag
válasz magickonfig #133636 üzenetére
Megy rá type c dp alt kabel, esetleg ebbol van ajanlott?
-
sztivo
Topikgazda
válasz magickonfig #133490 üzenetére
Nézd, csináltam két felvételt a Blizzard fórumáról:
[kép1] [kép2]
Elég jól látszik a körvonalon, illetve szélről pedig sávokból teszi össze az átmenetet. Ez egy 6+FRC kijelzőn van (de a valódi 8 bit is ugyanilyen).[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz magickonfig #133485 üzenetére
Elég drasztikus, igen.
-
sztivo
Topikgazda
válasz magickonfig #133439 üzenetére
A DisplayPort 1.2 sajnos csak ennyit enged 10 bit mellett (ez van a MAG-on), míg az 1.4 már többet is (ez van a G-n).
-
sztivo
Topikgazda
válasz magickonfig #133432 üzenetére
Akiknek nem elég a 10 bit mellett 120Hz, azoknak ajánlott inkább a G-s, mert azon nincs spórolás ilyen téren.
-
pappkarcsi
senior tag
válasz magickonfig #120616 üzenetére
Na, meg is jött az M27Q, de hát.. teljesen igaza van annak, aki ezt lebluryzte, mert azonnal látszik és nagyon zavaró.. Olyan biztosan ne vegye, mint én, aki munkára is használja, mert úgy fogja érezni, mintha fáradt lenne a szeme egész nap, homályos minden betű.
Játékban nem zavaró, sőt kifejezetten jó képe van, nagyon szép színek, ahogy kiesett a dobozból, jobb mint a S2721DGF nek, persze kalibráció nélkül.
A monitorhoz letölthető szoftver borzalom, amikor nem volt összekötve a géppel csak egy hibát dobott, hogy nincs összekötve, most hogy bedugtam, azt irja, két monitort lát és nem lehet vezérelni gépről. Maga az app setupja is katasztrofa, letöröltem. FW-t frissíteni nélküle nem lehet. A joystickos fizikai irányítás nagyon jó, ahogy egy LGnél is, a menü is korrekt, de összességében inkább a S2721DGF. Még talán az 27gp850-et megnézem.Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
MODERÁTOR
válasz magickonfig #120586 üzenetére
Tobb dolog is van.
Jateknal foleg porgos fps-nel hatrany az uw.
Wqhd-re akartam valtani es kicsit magasabb kepfrissitest. A 21:9-et sokszor ereztem alacsonynak.
Ugyanakkor furi a 32” 16:9 mert magasabb 5centivel.
De netezesnel, yt videok eseten vagy excel tablaknal jol jon a plusz szelesseg.
A legkiralyabb az uwqhd lenne 38”-on, de nem terveztem 500k-ert monitort venni.
Az LG-nek pont idealis volt az ivelese, az asuse kvara zavart, az M32Q meg flat es jelenleg domborunak latomEladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Cyberbeni
addikt
válasz magickonfig #113831 üzenetére
Szerintem fölösleges másra hallgatni ilyen kérdésben. Valószínűleg észrevennéd, ha zavarna a túl alacsony felbontás. Én igyekszem 1080p@22"-nél nem nagyobb pixellel rendelkező monitort választani, nekem 29"-on is kicsi volt a 2560x1080, most egy 34"-os 3440x1440-es monitort használok (meg mellette a 22"-os)
Játékra általában a nagyobb képfrissítés több pluszt ad, ha már megvan egy minimum felbontás, ami nem zavar.
-
Komplikato
veterán
válasz magickonfig #113579 üzenetére
Azért kerűl 180.000-be, nem? Nekem pont az a bajom, hogy megnézve részletes videó tesztek alapján van a játékra tök használhatatlan, utána a válllahatatlanul ronda overshot-os VA és a G7. Attól a többi nem lesz jó, hogy a G7-ben valahogy sikerűlt megoldani, hogy alig észrevehető.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Saccco
nagyúr
válasz magickonfig #113579 üzenetére
Kaptam egy videót, ahol egy LG-n sem kivehető a dolog. Hajlok egy ilyen VA-s monitorra. Legrosszabb esetben visszaküldöm elállással.
Azt méregetem, hogy a 32" nem lenne-e túl nagy. A 27" biztosan elfér, igazából a 32" is kérdés, hogy nem esnék-e át a lovon.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
nagyúr
válasz magickonfig #113252 üzenetére
Eddig semmi gond. Előtte IPS monitorom volt, de elég régi darab, annál jobb ezekben is.
Egy pici színtorzulás van, ha nagyon közel ülök (még meg kell szoknom, hogy ne hajoljak közel, mint az előző 23"-oshoz )
A feketéje viszont elképesztő az IPS-hez képest!
Játékból DeathStrandingot próbáltam, nagyon szép, semmi hibát nem látni.
FPS-em most nincs telepítve semmi.Aki él és nem boldog, az téved!
-
dawheeler
tag
válasz magickonfig #113255 üzenetére
Cseh raktár, 1 eurós szállítás, 4-5 nap alatt meg is érkezik.
-
vargacs0909
csendes tag
válasz magickonfig #112891 üzenetére
Visszaolvasni nem nehéz, csak én a GN850-B ről kérdeztem, nem a GL -ről. Szövegértés?
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz magickonfig #112891 üzenetére
Az az egy betű az elég nagy különbség...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
őstag
válasz magickonfig #112163 üzenetére
Azért arra is figyelj, hogy az adott állvány mekkora teherbírású!
-
Cyberbeni
addikt
-
jozsi252
veterán
Az Alza-nak elég fasza saját márkás állványai vannak. Esetleg nézd meg azokat.
Monitorállványok és monitor tartókiPhone 16 Pro Max
-
dragon1993
őstag
válasz magickonfig #102824 üzenetére
Ez nem ugyan az mint a aoc 24g2u állítható magasság nélkül?
-
deja vu
addikt
válasz magickonfig #77581 üzenetére
Ezt is bele lehetne írni az összefoglalóba mert sokan tévhitben élnek. Nem is értem azokat az embereket akik 100 ezer fölött vásárolnak monitort és sajnálnak 2-3 ezer forintot egy jó kalibrálásra.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
-FreaK-
veterán
válasz magickonfig #75578 üzenetére
Gratula! Én is hasonló cipőben járok ugye, ahogy írtam régebben. Csak én még nem tudtam elmenni Brekk-ékhez nézelődni
Én is szívesen olvasnék egy beszámolót róla, ráadásul én is pont a 2311-ről váltanék. Felbontás nem gond?(#75584) capsule: Grat neked is, ez is elég jó monitor arról tudnál írni, hogy neked zavaró-e az FHD felbontás 27"-on? Illetve ez a purple trailing mennyire jelentkezik?
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
Na végül akkor téged is meggyőzött ez a monitor. Kíváncsi leszek a véleményedre, hogy tetszik. Nekem beváltotta a hozzá fűzött reményeket...
[ Szerkesztve ]
-
Kiratheonly
tag
Én várom a tesztet. Megtetszett a specifikációk alapján a monitor.
Ellenben segítek az összekötésben. Én DVI-DP kábelt vennék, mert jelenleg a 144Hz-es Benq-m DVI-D-re van kötve és megfelelően megy. Ha jól tudom a Freesync is DP-re van kitalálva. De nyugodtan javítson ki valaki, ha nem jól tudom.
The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
-
piero86
aktív tag
Ha játékra tervezed használni, akkor azért kicsit kevés a 280X a 144Hz/fps-hez.
-
capsule
csendes tag
válasz magickonfig #75472 üzenetére
qhd monitort nem akartam venni mert full hdban fogok játszani (RX480 vga kari), de köszi a tippet.
meglátjuk, hogyan válik be -
gyiku
nagyúr
válasz magickonfig #75357 üzenetére
vegre 100hz freesync. ez az SVA panel milyen az IPS-hez kepest? samsung panel
815eur[ Szerkesztve ]
hüllő
-
meszi3
tag
válasz magickonfig #75178 üzenetére
nem kevertem össze, az ACER-re írtam, hogy TN paneles
-
Brekk
addikt
válasz magickonfig #75168 üzenetére
Ez a kettő ami jó monitor, más versenyző gyakorlatilag nincs.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Brekk
addikt
válasz magickonfig #75165 üzenetére
Privizz rám, megoldjuk.
-
magickonfig
tag
válasz magickonfig #75165 üzenetére
Elnézést, de teljesen összezavar ez a sok márkaelnevezés. Most látom sajnos ez TN panelos, és engem csak IPS vagy VA érdekel.
27" WQHD min 140MHZ IP vagy VA panel és NEM G-synces monitor érdekelne!
Eddig a Acer XF270HUAbmiidprzx és az Asus MG279Q-ről tudok, van még ezen kívül ilyen monitor?
[ Szerkesztve ]
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz magickonfig #74989 üzenetére
A gyakorlatban kipróbálva nem lesz rosszabb vagy életlenebb.
Csillagkaput a Csillag térre!
-
Ármester
válasz magickonfig #74989 üzenetére
Igen, biztos rosszabb lesz de azt mondják nem vészes játéknál.
-
-FreaK-
veterán
válasz magickonfig #74524 üzenetére
Még annyit hozzá tennék, hogy sík, 34", 21:9 IPS-nél a glow jelentkezhet hatványozottan (engem már 23"/16:9-nél is zavar néha), ugyan ilyen VA panel esetén pedig a gyengébb betekintési szög okozhat problémát.
Ezért én preferálom a hajlítottat, az kiküszöböli ezeket a problémákat, legalább is részben. Viszont annak meg ugye az lesz a hátránya, hogy nem lesznek egyenes vonalak. Persze ha az ember nem dolgozik rajta CAD/Photo programokkal, akkor nem biztos, hogy gondMondjuk meghallgatnám Brekk úr tapasztalatait is a témában
-
Franklin
addikt
válasz magickonfig #74524 üzenetére
Pici helyesbítés: az LG 34UC79G nem 2560x1440-es, hanem 2560x1080-as felbontású.
-
Brekk
addikt
válasz magickonfig #74458 üzenetére
Én játszottam vele, és teljesen rendben volt. Meg is tudom mutatni.
-
deja vu
addikt
válasz magickonfig #74391 üzenetére
Az egy dizájn monitor, nem az volt a legfontosabb gondolom a tervezésekor, hanem hogy leessen az állad ha meglátod.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Brekk
addikt
válasz magickonfig #74222 üzenetére
Én meg már játszottam is rajta.
-
sixpak
nagyúr
-
Brekk
addikt
válasz magickonfig #73868 üzenetére
A video tényleg jó, de azért én bármikor kihozom az ellenkezőjét annak amit írnak. És sztem ők is.
Amúgy a 125% sRGB mint említettem pont arra jó, hogy ne azt lásd amit a grafikus megálmodott, hanem tökmást, persze lehet h elsőre jól néz ki, de akkor is átverés.
Húzzunk már el egy ablakot szürke háttér előtt azon a samsungon, és lássunk csodát.
Összehasonlításkor ugyan kalibráljuk már be a monitorokat...http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
-FreaK-
veterán
-
MM
őstag
válasz magickonfig #73617 üzenetére
Kíváncsi vagyok, a CFG70-ben is ugyanaz az LTM270HP02 panel van-e, mint az itt felsoroltakban. Ezt a panel idén május óta gyártják.
Hivatalos oldalon ugyan nem találtam konkrétumot, de több fórumon is írták. Ebben az esetben az XZ271-et meg tudjátok nézni, mert szokott lenni Brekk-nél.
[ Szerkesztve ]
-
Teaway
veterán
válasz magickonfig #73515 üzenetére
Már a 10 évvel ezelőtti Samsung S-PVA-k is ilyenek voltak, a #73511-es képen gyönyörűen lehet látni, ha görgetem az oldalt.
Nincs itthon csokid??
-
-FreaK-
veterán
válasz magickonfig #73493 üzenetére
Azt tudjátok ugye, hogy ennek az új QuantumDot-os Samsung SVA panelnek van egy hibája, mégpedig, hogy bizonyos mozgásoknál lila artifact/kontúr keletkezik, ami adott esetben zavaró lehet. Itt egy kép róla:
Fórum topic róla: [link]
Illetve a korai változatoknak volt egy Freesync hibája is, de azt az októbertől gyártott modellektől már kijavították.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz magickonfig #73493 üzenetére
"csak" 1080p-ből találtam én is, meg egy hete is ajánlottak egy csinos kis Acer-t.
Viszont 1080p-ben én ezt nézegettem. Ha lesz kiállítva, élőben is meglesem a linkelt boltban.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Brekk
addikt
válasz magickonfig #73422 üzenetére
-LG 34UC79G-B
-ASUS mg279QEzt a kettőt néztük meg egy fiatalemberrel, nála az LG lett a nyerő a mért és a képarány miatt. NEkem jobban tetszik az MG279, de az kisebb, és nem is olyan széles.
Samsungot sajna nem ismerem.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Franklin
addikt
válasz magickonfig #73409 üzenetére
Ráadásul ahhoz a monitorhoz a 100+ fps illik, mivel 144 Hz-es.
Vissza kell venni a grafikát, nincs mese, inkább szaladjon 144 fps-sel nem olyan szépen, minthogy csilivili grafikával 40 fps-sel döcögjön.
Vagy 1080-at kell venni, de még azzal sem lehet mindent maxra húzni...
-
forguet
senior tag
válasz magickonfig #73243 üzenetére
Én nem észleltem ezt a problémát, az LG support pedig ezt írta:
"Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
Szeretnénk segíteni, de nem tudunk ilyen problémáról itthon. Elképzelhető, hogy a külföldi régióra szánt készülékeknél ez előfordulhat, de itthon nem találkoztunk még ilyennel és a mérnök kolléga sem tudott az esetről, így ez nem hivatalos információ."Én nagyon meg vagyok elégedve az LG 34UC79G-vel.
Egy 60hz-es ASUS PB248Q-ról váltottam és a 144hz / Freesync / ultrawide kombó zseniális, rengeteget dob a játékélményen. Mondjuk az első 10 percben fura volt h mintha "nem látnám" mi történik a képernyő szélén és úgy éreztem a fejemet kell forgatni, de nagyon gyorsan megszoktam és most már nem is mennék vissza kisebbre.
A függőlegesen osztott képernyős böngészésről nem is beszélveAmúgy én lecsúsztam a Black Friday dealről, 159.900-ért vettem ajándék BF1-gyel, de nekem ennyiért is nagyon megérte. A feleségem szerint nem.
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
DonDennis
senior tag
válasz magickonfig #73243 üzenetére
Nem tudom én semmi blurring and smearing-t nem veszek észre játék alatt pedig 1perctől 144hz megy.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Dell Alienware AW2518HF
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Apple Studio Display 27" 5K - Csak 1db!
- LG Ultragear 27GN950-B - 27" UHD 4K 3840x2160 / NANO IPS 1MS /144Hz (OC 160Hz) / G-Sync - 1 ÉV Gari
- LG (LS27BG400EUXEN ) 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest