- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
kizio
csendes tag
Sziasztok !
Tudnátok ajánlani egy displayport kábelt 240hz es monitorhoz?
Kb 1,5-2m es elég lenne.
Köszönöm a segítséget ! -
RoliHero
tag
válasz Qtya123 #104694 üzenetére
Szia!
Nekem az Acer van csak az a verzió amin nem lehet állítani a magasságot.
Vg271up.Hdmi kábellel használom a 144hz miatt. Így akkor nincs 10 bit, ha jól értelmezem. Gyakorlatban ez milyen hátránnyal jár? Szinte csak játékra használom. Van jelentősége?
MSI B450 Tomahawk Max* Ryzen 7 5800X*RX6700XT Nitro+* Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz* Acer Nitro VG271UP
-
Luger67
csendes tag
Én nem tudom, de találtam egy cikket a Displayninja-n. Linkelem fordítóval
Mi a Nano IPS? -
Hunner
senior tag
válasz Khaosz55 #104696 üzenetére
LG’s Nano IPS technology involves nanoparticles which are applied to a LED backlight of an IPS-panel display. These particles absorb excessive light wavelengths in order to increase color gamut of a display.
In comparison to standard IPS displays which cover ~100% of the sRGB color space, Nano IPS displays have an extended gamut of ~135% sRGB or 98% DCI-P3 which allows them to deliver more vibrant and lifelike colors that are, among other things, essential for an immersive HDR (High Dynamic Range) viewing experience. (https://www.displayninja.com/what-is-nano-ips/)
Nano IPS-sel jobb színhűséget lehet elérni, mert bővebb színskálát tud lefedni.
[ Szerkesztve ]
Oneplus 8 Pro - Canon EOS 600D - EOS M50 - Sigma 18-200 f/3.5-6.3 DC OS HSM II - Canon 50 f/1.8 STM
-
Khaosz55
addikt
válasz Yeffy #104680 üzenetére
Ha IPS-t használsz évek óra akkor IPS-t vegyél.
Én is IPS-t használok, most vettem egy Alinware 34-es monitort. Előtte megnéztem egy AOC 35-ös VA paneles monitort. Egyből láttam, hogy a színek nem olyan jók mint az IPS-en.Szerintem az IPS glow akkor zavaró ha vak sötétbe használod a monitort, akkor zavaróan látszik. Nekem viszont akkor kiüti a szememet a kép ezért nekem vagy fel van kapcsolva valami gyenge fény vagy a monitor mögött van fény. VA panel feketéje jobb, de amíg a környezet nem vak sötét kb nem számít. Néztem én VA-t környezeti fényben és nem volt jobb a feketéje max ha lekapcsolod a fényeket. VA-t max TV-ben vennék.
Kb olyan mint projektornál ha nem csinálsz sötétséget nem is lesz feketéd.
Véleményem szerint mindent összegezve a IPS-nek max a glow a problémája, minden másban ránézésre már jobb képe van mint a VA panelnak, és nem kell hozzá csúcs IPS panelt venni. Van 24"-os 27"-os és egy LG 34-es WFHD monitorom mindegyik IPS és remek képe van.
Az tudja valaki mi a különbség a IPS és a Nano IPS között képminőségre?
-
Qtya123
őstag
válasz Albigator #104692 üzenetére
Képminőségben nincs igazán difi a kettő között. A válaszidőkben jobb egy kicsit az LG.
Nekem még az is pozitívum, hogy az Acer esetében nem lehet otthon firmware-t frissíteni, míg az LG-nél igen. Pont most csináltam meg rajta én is. Jelezte a szoftver, hogy van új firmware és kb 8 perc alatt meg is volt az update.Korábban pl az XV272UP monitorhoz jött egy frissítés, amivel ment a freesync+HDR. Ha valaki szerette volna, hogy működjön, akkor a szervizbe kell küldeni, hogy ott frissítsék.
Továbbá nem nagy dolog, de az LG 1.4 DP miatt képes átvinni 144 Hz-en a 10 bitet (8bit+frc), az Acer az 1.2 DP miatt 120 Hz-ig tudja ezt.
[ Szerkesztve ]
-
l.skywalker
titán
válasz l.skywalker #101347 üzenetére
Samsung U28E590D
+1 tapasztalatSaját hozzá nem értésem végett sikerült olyan monitort vásárolnom, amelyikben nem támogatott a HDCP 2.2-t így 4K-s videó lejátszására nem alkalmas, csak játék és állókép megjelenítése megy 4K-ban.
A videók (local, stream, etc...) mind 1080p-ben "maradnak"
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
atua
aktív tag
válasz jozsef83 #104676 üzenetére
200k alatt nincs 4K-s, 250k-ig ezek vannak: [link]
(#104677) harry
Ez esetben az AOC 24G2U 144Hz-es monitort mondanám, ha majd újra kapható lesz. Reálisan 65k körül lenne az ára, ha lesz végre normális készlet.(#104689) Albigator
Egyesek szerint semmi értelme, én biztos, hogy kalibrálva és pixelgarival fogom venni az új monitoromat. Neked kell eldönteni, hogy ez neked megéri-e a felárat. -
Albigator
őstag
-
*Ropi*
félisten
válasz Piftuka #104668 üzenetére
Valamit nem értek: ha "kimondottan, csak és kizárólag Photoshop képfeldolgozási, grafikai munkára" keresel monitort, akkor miért IPS-t szeretnél? Miközben pár hozzászólással lejjebb Te magad is VA panelt ajánlottál grafikához. Feltételezem szeretnél valódi feketéket látni, nem csak a szürke 50 árnyalatát.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Yeffy
veterán
válasz Piftuka #104670 üzenetére
lehetseges, de egyreszt a koca jatekoskodas eselyesen csak ideiglenes lesz, masreszt IPS-t hasznalok evek ota meloban is (DELL), laposomon is (Clevo), ezeket latom legkozelebbinek a regi szep idok CRT-inek minosegehez, meg az IPS glow-val kockaztatva is nekem osszessegeben jobban bejonnek, mint az a nehany VA, amit lattam egy ket eve.
de persze nyomos ervekkel meggyozheto vagyok.
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Piftuka
veterán
válasz KAMELOT #104674 üzenetére
Köszi az info-t!
- Jó dolgokat írnak erről a típusról... Határozottan tetszik.
-->4K-s kivitelben is van esetleg ajánlat a grafikus monitorra, vagy túl nagy kompromisszumot kellene kötni a megadott árkategória miatt?
(A másik témát illetően... Yeffy a saját bevallása alapján "kocagamer"; csak ritkán játszik a géppel, első sorban más multimédiás feladatra használja.
Az biztos, hogy én mozizni, dolgozni, netezni 10-ből 10-szer inkább egy jobb VA paneles monitort választanék ilyen feladatra. Nincs IPS glow, és a "panell lottón" is jobb esély van egy homogén példányra, felhősödés és sávosodás nélkül. A fekete szint és a kontraszt pedig összehasonlíthatatlanul jobb.)"Aquila non captat muscas."
-
harry
veterán
Az LG jól hangzik köszi, még kitalálom mennyire fontos az állvány.
Viszont ha ragaszkodnék hozzá + esetleg a (60nál) magasabb képfrissítéshez is, akkor máris +20-30k körül járunk? Érdekel ez a lehetőség is, monitort nem pár évre veszünk, csak meglepett kicsit, de ki nem zárnám, csak érdekel minek-mekkora a felára.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
jozsef83
tag
Akkor mégegyszer háta valaki válaszol:
Sziasztok.
200k körül melyik monitor a best buy 32collos méretben IPS panelesek közül? Általános felhasznállásra kéne jó ha tudja a 4k. -
Luger67
csendes tag
válasz AMDaZERG_1 #104673 üzenetére
Szívesen
-
AMDaZERG_1
senior tag
Feladtam Alza megrendelést, ami ide-oda változtatta a várható érkezés dátumát.
Sivatagos boltban ma át is vettem LG 27GL850-B (kopp-kopp-kopp) hibamentes monitort!
Érdemes volt várni! Tényleg szép képet biztosít!
Köszi (#104623) Luger67![ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
gti3
csendes tag
Sziasztok!
1080p felbontású, 27"-es méretű ips monitort keresek 50-60ezres árkategóriában. Esetleg van ebbe a kategóriába bevált márka, típus ami megbízhatóbb, nincs vele garis nyűg? Belépő LG már járt nálam, nem vált be, most épp a Benq GW2780-al szemezek.
-
Ace owner
addikt
Sziasztok!
100ezerig keresek 144hz 27colos fhd monitort. 1070ti hajtja majd és leginkább sötétben használnám. Gondolom akkor a VA panel lenne célszerűbb. Tudtok ajánlani valamit? Most egy fhd lg tv-t használok talán 32col körüli. Ehhez képest bármi megváltás lenne de szeretném a legjobbat ár értek aránybanGalaxy Fold 4
-
Piftuka
veterán
válasz KAMELOT #104619 üzenetére
Egy kérdés:
- Multimédiás célokra, ritka "kocajátékra" nem jár jobban egy kontrasztosabb VA paneles példánnyal?
A megadott árkategóriában ezekből is rendelkezésre áll pár igen korrekt alternatíva, nemde?"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Kimondottan, csak és kizárólag Photoshop képfeldolgozási, grafikai munkára 150.000 forint körüli összegért milyen monitort tudtok ajánlani, egy középkorú felhasználónak?
Preferáltan az ALZA, Konzolvilág, esetleg a PCX kínálatából.
Én valami IPS paneles, 27 colos modellre gondoltam, talán DELL, HP, vagy Philips palettájáról, de nem vagyok biztos benne, hogy melyik lenne megfelelő.
A PIVOT módba forgatható talapzat is hasznos volna szerintem.
Tudtok ebben segíteni, kérlek?
Köszi előre is!
Üdv: Piftuka"Aquila non captat muscas."
-
Selynelar
aktív tag
-
harry
veterán
Sziasztok!
Uj monitor vasarlashoz kernek tanacsot.
Parameterek:
- 23" vagy 24"
- nem TN panel
- Freesync
- min. 2 digitalis bemenet
- allithato magassag
- inkabb 1080p felbontas, mint felette
- matt
- PWM mentes vilagitasKerdeses:
- kepfrissites, ha mar freesync, akkor esetleg 60 felett, de nem lenyeges
- keparany, nem zarnek ki valamilyen szelesebb monitort sem akarFelhasznalas:
- jatekok: Warframe, LoL
- net, office, youtube, szokasos
- VGA: Sapphire RX580 Nitro+ 8GBEgyebek:
- Ár: passz, gyanitom 50k korul bele kene ferjunk, nem baj ha kevesebb, de erdekel dragabb is ha indokolt. Az osszefoglalo nem tunik tul frissnek.Koszi!
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
kutga
nagyúr
válasz Selynelar #104660 üzenetére
A gsync kompatibilis nyilván azt jelenti, hogy kezeli a gsync-et.
Az új Nvidia driverrel viszont Displayporton keresztül az AMD féle Freesync is működik NV kártyákkal. A Freesync monitorok jellemzően olcsóbban valamivel.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
-
atua
aktív tag
válasz Selynelar #104656 üzenetére
Főként játékra. - Ez sokat nem segít
Kompetitív online lövelde, ahol a gyorsaság a legfontosabb? Ez még mindig a TN panel lesz, minden hátránya ellenére.
Ha nem tolod ilyen komolyan, akkor IPS.Van valami oka, hogy ragaszkodsz a g-sync-hez? Vagy csak nem tudod, hogy már nem feltétlenül kell dedikált g-sync az nvidia kártyákhoz?
Btw az aktuális kedvenc a kategóriában a LG 27GL850, mások szerint az ASUS VG27AQ
-
laca71
aktív tag
Sziasztok
A két monitor közül melyik az elfogadható minőség otthoni használatra, semmi játék csak kép és video szerkesztgetés amatőr módon..
Melyiket vennétek?s24f350fhu vs s24d330h
-
Mankó
veterán
Sziasztok!
24 vagy 27 colos full hd IPS, flicker free-s monitorokkal szemezgetek egy ideje. Alap felhasználás, adminisztrációs munkákkal, kevés single játék egy RX570-en. Minden más játék igényt kielégít a Xbox One X-em
AOC 27V2Q és ACER NITRO VG270BMIIX (5 év gari) a 2 verzió, de akkor már +20-ért ott a 144 Hz-es AOC 27G2U pivot funkcióval és USB hubbal, de csak 3 év garival.
Ti melyik verziót választanátok és miért?
A másik kérdés, hogy mekkora távolságra ajánlott egy 27-es monitor? 70 cm körül van gépelésnél, játétéknál ez 100-120 cm. Vagy erre a távolságra még a 24-esek ajánlottak?
Válaszokat előre is köszi szépen![ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz Albigator #104653 üzenetére
Kalibrlálást én mindenképpen kérnék. Szvsz egy ekkora értékű monitornál a pixelgarancia sem butaság.
Pár hete egyébként még akciósan kértem, egyben a kettőt.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Albigator
őstag
Hali!
Mennyi értelme van az oázisos normál/prémium kalibrálásnak? (Nem munkára kell nekem monitor.) Meg a pixelgarin is gondolkodom de ezt kicsit gáznak tartom.
2 héten belül el tudok állni utána meg csak nem lesz baja, ugye? De lehet tévedek ez ügyben.Amiket nézegetek 1440p-ben:
LG 27gl850-b és Acer Nitro XV272UPbmiiprzx.
Utóbbi előnye h kicsit olcsóbb és 5 év garit adnak rá, nem 3-at.[ Szerkesztve ]
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek,
Egy gyors kérdésem lenne. Most lett a gépem upgradelve: Egy i9 9900k-s procival és egy Msi RTX 2080 Ti gaming X trio-val. Jelen pillanatban egy ASUS PG258q Monitorom van,amivel tökéletesen meg vagyok elégedve,de gondolkoztam,hogy egy ilyen config-hoz lehet hogy érdemsesebb lenne egy jobb monitorba befektetni.144hz-en és gsync-szel szoktam játszani. Érdemes cserélnem a monitort s ha igen milyenre?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Qtya123
őstag
válasz Zizi123 #104634 üzenetére
Én a tesztek alapján jobbnak láttam az LG-t. Pár napja az egyik hozzászólásomban részletesen írtam is róla: [link]
A legjobb pixel válaszidő a legkisebb overshoot mellett. Alacsonyabb frissítési frekvenciákon is.
Én lassan 1 hete használom az LG-t. Pixelhiba nincs 25 óra üzemidő után (kopp, kopp, kopp...).
Mellesleg ez az első monitorom, ahol nem kell kikocogtatni néhány parányi kis szennyeződést a kijelző és a külső réteg közül. -
Dhampir
félisten
válasz Dhampir #104210 üzenetére
Végül egy LG 24MP59G lett. Nekem eddig nagyon tetszik.
Nagyon szépen köszönöm a korábbi segítő hozzászólásokat!
-
jozsef83
tag
Sziasztok.
200k körül melyik monitor a best buy 32collos méretben IPS panelesek közül? Általános felhasznállásra kéne jó ha tudja a 4k. -
atua
aktív tag
válasz Yeffy #104633 üzenetére
Jelenleg ezek kaphatóak:
Acer Predator XB253QGP
ASUS VG259Q
Vagy olcsóbban:
Acer Nitro VG240YP
AOC 24G2U (hiánycikk)(#104634) Zizi123
Olvassatok vissza, már többen leírták véleményüket. Illetve más tesztek szerint is az LG a jobb.The ASUS VG27AQ is another similarly priced 1440p 144Hz IPS model which is overclockable to 165Hz and has the unique ability to run VRR and MBR simultaneously via ASUS’ ELMB-SYNC technology.
Using this feature, however, has other drawbacks such as strobe crosstalk (double-images), reduced brightness, and introduced screen flicker which, although invisible to the human eye, can cause eye strain/headaches after prolonged use to those sensitive to it. -
szasanyi
félisten
válasz Zizi123 #104634 üzenetére
A paraméterek alapján nem jobb, mert a kontraszt és az állvány biztosan gyengébb az LG esetében. De azért van 2 dolog ami eldöntheti melyik a jobb a választás: az egyik az ár, a másik a pech faktor vagyis milyen darabot fogsz ki egyikből vagy másikból.
Bár jelenleg csak rendelhető, de az LG ~15k-val olcsóbb és lehet akinek ez is szempont. A másik ugye csak akkor derül ki ha már bekapcsoltad, ami viszont ez mind2re igaz..If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
Zizi123
senior tag
Miert jobb az agyon istenitett LG 27GL850-B, mint az ASUS TUF Gaming VG27AQ???
A Motion Blur kivetelevel kb az osszes tulajdonsagaban / parametereben az Asus jobb. -
atua
aktív tag
válasz Blodwolf #104629 üzenetére
Tartok tőle, hogy a munkahelyek többségén, sőt még az otthonokban is leginkább 60Hz-es monitorokat használnak, de nem gondolom, hogy általános lenne az emiatti fejfájás/hányinger. Az otthoni monitorod hány Hz-es?
Ettől függetlenül lehet, hogy a monitor okozza, de ezt csak ti tudjátok kideríteni, ha megpróbáljátok másikkal. -
Blodwolf
csendes újonc
Sziasztok~
Egy kérdésem lenne, hátha bölcsebbek vagytok mint én, mert csak elkavarodtam a sok cikk és comment között.
A cégünknek egy HP Compaq LA24005wg, Led monitora van. ami csupán 59-60 hertz-en képes futni. Majd napi 10 órát ülök mögötte és egyre jobban érzem, hogy rosszabbodik a látásom, 10perc után már fáradt a szemem, sokszor van fejfájásom, hányingerem...amit a stresznek tudtam be elsőre, de elgondolkodtam. Otthon, napi 12+órát is simán ülök a gépem mögött mivel grafikákat készítek. De ott simán látom a betűket(amihez itt közelebb kell kusszak a géphez), nem fáradok ilyen gyorsan el.
Szerintetek ez a monitor miatt lehet ? A mai napon megemlítettem az egyik főnökünknél, 59hetzr l- 60-ra tudtuk állítani a gépet, miután felhoztam neki, hogy talán ez. Azt mondta, ha továbbra is érezzük a kolléganővel a problémát, lehet kapunk egy új monitort. (Ebben az esetben tudnátok ajánlani valami vagy hogy mi lenne egy normál hertz hosszútávú napi meló mellé? Gondolom minimum a 80-100hertz).
Válaszotokat előre is nagyon szépen köszönöm! -
Yeffy
veterán
-
Luger67
csendes tag
Az LG 27GL850-B az iPonnál kapható másnapra, 3 év gyári garanciával. Meg az Oázisban is.
Olcsóbbak, mint a kis zöld emberkésnél, ahol 2 év garancia van. -
Yeffy
veterán
Udv a topiknak,
27" 1440p monitornak, irodai, video/film es alkalmankenti jatek felhasznalasra, minel jobb kepminoseget produkalva meg mindig az Acer XV272UP a legjobb valasztas arkategoriajaban, vagy esetleg van mas gyarto/modell is, ami ezen a szinten van? (Gondolom az EIZO es tarsai meg mindig kokainarban vannak.)
Vannak tapasztalatok ezzel a modellel? Ertem ez alatt pixelhiba, bevilagitasi bajok, stb?Esetleg 24" fHD-ben, ugyanilyen/kozel hasonlo panellal/kepminoseggel van neki kistesoja? Vagy mas markaban ajanlott?
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
formula01
senior tag
Ezzel az új Acerrel kapcsolatban vannak tapasztalatok?
Paraméterek alapján megfelelő lenne. Az 5 év gari is vonzó és a mérete is tökéletes lenne. Ha visszakapom jövő héten a VG279Q árát, aminél szintén sikerült egy rossz panelt kifognom, valószínűleg bevállalom ezt az Acert, hacsak addig nem érkezik rá negatív kritika.
Ennyi szopás után szigorúan oázisból pixel garival
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
Gigi01
őstag
LG 34GL750-B miben különbözik a LG 34UC79G-től? HDR,megtaláltam.
MSI MAG341CQ ilyen esetleg valakinek?
[ Szerkesztve ]
-
fasterware
aktív tag
Sziasztok.
Egy ideje időnként elgondolkozok, hogy le kellene váltanom a Samsung S29e790c monitoromat, tökéletesen működik, csak kezd hiányozni a freesync funkció jelenléte, már jó pár évet kihúztam screen tearingel, v-sync-et nem szeretnék használni.
Jelenleg RX 570 vga-m van, nem is akarom cserélni jó darabig.
A kinézett modell: AOC 24G2U5.
75 Hz nekem tökéletesen elég lenne, ráadásul 30-75Hz-ig működne a freesync.
Magasságállítás, display port, 2 hdmi, szuper .
Igazából azt nem tudom mennyire jó minőségűek az AOC monitorok, olvasgatva itt a fórumot, jónéhányam azt mondják, hogy sok a pixelhibás.
Ebben a modellben Panda által gyártott IGZO panel van, nem tudom a Panda milyen minőségű paneleket gyárt.
Leginkább játék/film-re használnám a monitort, nyilván képminőségben legyen jobb, mint a mostanim.
Használ esetleg valaki ilyen monitort?, mennyire ajánlaná, illetve szerintetek mennyire lenne előrelépés a váltás?
-
Khaosz55
addikt
IPS és nano IPS között mi a különbség képminőségre? Dell alienware monitort vettem sima IPS. Volt nano ips változat is csak sokkal drágábban.
-
fOriginal
tag
Sziasztok!
Dell 2412m 24 inch 1920*1200 IPS 60hz ről szeretnék váltani, valami nagyob / szebb / jobbra. A monitorra 100-150k a keret, most oázisban először láttam 150k alatt lehetőséget 21:9 3440X1440-re freesynccel MSI OPTIX MAG341CQ . Szerintetek ez jó vagy van/lesz a közeljövőben jobb ajánlat a piacon?"a pessimist is never disappointed"
-
weborgon
csendes tag
válasz KAMELOT #104606 üzenetére
Igen, általában az a bevett gyakorlat, de én nagyon casual játékos vagyok (a gépet 90% nem is játékra használom, hanem egyéb funkciókra) és mindig csak annyit költök VGA kártyára, hogy Full HD -n a Medium/High szint játszható legyen (most egy RX 560, előtte GTX 1050, még előtte GTX 750Ti).. szóval hiába költenék + 60-80e a 1440p / 144 Hz monitorra, úgysem költök annyit VGA -ra, hogy élvezhetően játszani is tudjak rajta. A valódi 4K felbontásnak több hasznát venném, filmhez, de az már egy még újabb szint lesz valamikor (jó soká :-)
-
Komplikato
veterán
Displayninja oldal hírei alapján jön az Acer Nitro VG240YP helyére a VG240YS, ami tud majd 165Hz overclock képfrissítést, ugyan azzal a Panda IGZO panellel, illetve ennek lesz egy XV240YP nevezetű tesója állítható álvánnyal. Ennek meg lesz egy olyan testvére, hogy XV240YV ami már nem overclock-al hanem alapból tudja a 165Hz-et és FreeSync Premium plecsnis, szintén állítható, pivot állvánnyal. Kérdés ide mikor érnek majd el és mennyiért? [link]
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
senior tag
Hello!
24"-os Full HD monitort szeretnék vásárolni. Ami fontos hogy 144Hz-s frissitésre képes legyen. 70ezres keretet szánnék rá nagyjából. Játékra használnám.
Ezt néztem ki: [link]
Van valakinek ezzel tapasztalata? Vagy van ennél jobb ebben a kategóriaban?
Köszi előre is a segítséget!Youth hides the key to salvation
-
DarthPeeter
aktív tag
Sziasztok!
Az LG 24gm79g-b monitorról mi a véleményetek?
Aoc g2590fx helyett néztem ki, mert most jó áron láttam egy használtat. -
weborgon
csendes tag
válasz formula01 #104573 üzenetére
formula01:
Egyetértek az előttem szólókkal, a monitorvásárlás valahol egy nagy lutri és főleg a mázlin múlik, hogy mit fog ki végül az ember. Bármely más PC alkatrészt szívesebben csereberélek, sokkal kisebb esélye van annak, hogy mindjárt az elején beleszalad az ember valami bosszantó-hibás cuccba (s hát mégiscsak a monitor az, ami gyak. állandóan a szemünk előtt van, s ha elsz*ródik, akkor lehet évekig azt lesni).Emiatt is tologattam sokáig a cserét, eddig egy 24"/Full HD/IPS/60Hz monitorom volt, s a maga idejében az egyik legjobb professzionális modellnek számított. 10+ éve, s ennyi idő alatt azért sokat fejlődött a technológia, az évek elmentek mellette - viszont mivel soha az égvilágon semmi baja nem volt, nuku pixelhiba, semmi bevilágítás-probléma, stb. ezért halogattam a cserét.
Nemrég aztán csak elhatároztam magam, és szinte hajszálra ugyanazon paraméterek szerint keresgéltem az utóbbi másfél-két hétben, mint te (27", Full HD, IPS, 144Hz, Flicker-free, Low-Blue Light, FreeSync/G-Sync, állítható magasság+dönthetőség). Végül 3 modell maradt fenn az ilyen-olyan szűrőkön:
ACER Nitro XV272P
LG 27GL650F-B
ASUS VG279QAz ACER legfőbb előnye az 5 év gari, de a három közül neki kisebb gyártótól származik a panele (és hajamra kenhetem az 5 év garimat, ha ratyi lesz a képminőség, vagy megjelennek a hibás pixelek). Ehhez hozzájön még, hogy soha nem volt még ACER termékem, semmiből.
Az LG és az ASUS szinte mindenben fej-fej mellett van, alig van köztük különbség. Az ASUS kicsit jobbnak tűnik a Blue-Light szűrésben (TŰV minősítéssel), az LG viszont szoftveres beállíthatóságban jobb (On Screen Control). Az LG -n van HDMI2/DP1.4, az ASUS -on csak HDMI1.4/DP1.2/DVI. És a netes összehasonlító teszteken egy paraszthajszálnyival jobb képminőséget írtak az ASUS -ra. Ennyi.
Az elmúlt 10 évben ha jól számolom volt 5 db. LG termékem, amelyekből 4 a garanciaidő lejárta után nem sokkal beadta a kulcsot (emiatt egy idő után le is szoktam az LG termékek vásárlásáról). ASUS -ból 8 termékből 1 purcant ki a kezeim közt, szóval elvileg jobb az arány. Gyakorlatilag viszont ez nem jelent semmit, mivel monitorom még egyiktől se volt. S az LG - a Samsung mellett - mégiscsak a világ legnagyobb monitoros cége, saját LCD gyárral, szóval ha van bármiféle minőség ellenőrzés, akkor a legjobb paneleket talán a maga cuccaiba építi be. Jelen esetben viszont az LG 27GL650F-B -be nem saját maga által gyártott panel kerül, hanem az AU Optronics -tól szerzi be (ahogy az ASUS is a VG279Q -be), szóval ez a szempont se releváns a két modell tekintetében.
Másfél hét vakaródzás után végül berendeltem az ASUS VG279Q -t. És igazából a lényeg, amit nem tudsz befolyásolni, a lutri-faktor.
Most olvasom a bejegyzésedet, hogy ugyanezen szempontok alapján, ugyanezen a vonaton ülve (már második nekifutásra) te is az ASUS VG279Q -t választottad és viheted vissza, mert ott díszelegnek a hibás pixelek meg a vacak bevilágítás. Én meg itt ülök a kb. 6 órája üzembe helyezett ASUS VG279Q -m mellett és amellett hogy együttérzek kissé belém is tetted az ideget :-). Itt jelentem még hibás pixel nincs, bevilágítás rendben, ami fekete az fekete és besz*rás milyen gyönyörű az új monitor képe. De ez még csak fél mázli.
Ha 1 hónap használat után is még ez lesz a helyzet, akkor OK. És akkor - ha van egy jól működő monitorom - magamat ismerve 5-10 évig tuti nem szánom rá magam az újabb cserére.
Szóval igazából most csak azért írok, hogy kitartást! És az ASUS VG279Q -t sem kell véglegesen feladnod, ha az LG 27GL650F-B és ACER Nitro XV272P valami miatt mégsem jönne be. Ezekkel a paraméterekkel uis. nincs a piacon jobb opció (ill. még szóba jöhet pl. az Dell Alienware AW2720HF, de az +50-60% felár, szerintem túl sok az 240Hz -ért, hacsak nem vagy komoly multi-gamer).
(Ja, és a dobozában a HDMI/DP/DVI opciókból csak az 1 db. DisplayPort kábel volt mellékelve.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Jelszókezelők
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest