Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • l.skywalker

    félisten

    Samsung U28E590D

    Nemrég beruháztam egy ilyen monitorra. Megosztom veletek a tapasztalataimat. BenQ 27" VZ2770H-t cseréltem le. A BenQ jól tette a dolgát, egészen az 1 éves garancia lejártáig, utána random kikapcsolgatni kezdett míg végül teljesen megadta magát majdnem szinte 2 év után, egyszerűen nem kapcsolt be többet.

    Az elsődleges cél a cserén túl a munka volt ill. némi játék, főleg Xbox konzolon. Nem volt cél, hogy a lehető legjobb felbontású monitort szerezzem be, 1440p-ben gondolkoztam főleg, de ára miatt megütötte a szememet az eDigital-ban. Némi nézelődés után úgy döntöttem, hogy ez megfelelő lesz (rá egy hétre vettem mellé egy Xbox One X-et is).

    Ami tetszik:
    - a TN panel ellenére jó betekintési szögek, bevallom rosszabbra számítottam. Rövid ideig enyém volt egy Asus VG245Q, amiben 14 napon belül kiégett egy pixel, így elálltam a vásárlástól és jött a Samsung U28E590D, de utólag nem is bántam meg, mert ott lényegesen rosszabb volt minden apró pár fokos oldalsó eltérés.
    - a HDMI2-es port 4K 60Hz-et, a DisplayPort pedig FreeSync-et is támogat
    - van benne PiP (Picture in Picture) mód, ami nekem pl. kifejezetten előnyös, lévén itthon dolgozok gyakran osztom meg másokkal a képernyő(i)m tartalmát és jól jön, hogy minden felesleges figyelemtől mentesen tudok YT-ot, Spotify-t, Stream oldalakat futtatni. (nem, nem p.nót, jóva'? :DDD)

    Ami nem tetszik:
    - csillog mint a Salamon töke. Tipikus Samsung. Minden felülete ami nem a kijelző az olyan mint egy olcsó sztriptízbár pultja és mindenhol statikusan tapad a por.
    - a bemeneti forrás változtatása nem listás, hanem körbe járatja a lehetőségeket és amelyik aktív azt okézza le. Pár nap után jöttem rá, hogy lehet manuálisan is pörgetni, de rém macerás, mert nem gombok vannak rajta, hanem egy darab joystick
    - az állványzata nem túl stabil. Nem esik le vagy dől el, hanem inog minden apró mozdulatra. Ha pedig a port törölném le a hátuljáról úgy libeg előre-hátra, mint egy vitorla
    - hiába van benne jack csatlakozó és hangerő szabályozó 1-100-ig. 1-nél még ugyanúgy szól, mint 50-nél.

    Tapasztalatok munka közben: szép, világos (lejjebb is kellett vennem). Betekintési szögek rendben
    Játékok munka közben: direkt vettem mellé egy Xbox One X-et, a 4K miatt és valóban gyönyörű minden szempontból. Sajnos a HDMI-n keresztül a FreeSync-et nem tudtam kipróbálni, de nagyon elégedett vagyok vele játék közben is.

    Összegzés: az én igényeimnek megfelelő volt, de az én költséghatárom 70ezer lett volna, csak a 4K miatt engedtem a csábításnak. Aki komolyabb tőkével rendelkezik, annak azt ajánlom, ne akarjon ezen spórolni, vegyen inkább drágább, minőségibb darabot.

    Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

Új hozzászólás Aktív témák